Miksi minusta tuntuu koko ajan surkealta?

Anonyymi-ap

Okei, siis olen koulussa ja arvosanani ovat pääosin hyviä, mutta minusta tuntuu aina tyhmältä. Jos sanon jotain, minusta aina tuntuu, että muut nauravat tai tuijottavat ja he välttelevät minua koulussa. Ja minä mietin, olenko vain niin tyhmä, etten sitä itse tajua vai mikä on vikana.
Siis kotona pikkusiskoni sanoo aina, että olen tyhmä, enkä ansaitsisi hyviä arvosanoja niin vähällä työllä, koska en joudu lukemaan kokeisiin hirveästi. Kerran koealueen läpi ja sen jälkeen kertausta tärkeimmistä asioista. Ja sitten minusta tuntuu, että koko perheeni pitää minua pöljänä ja tyhmänä.
Koulussa heikoin aineeni on englanti, jossa minä en vain pysty muistamaan sanoja paineessa, kun yritän puhua ja alan sekoamaan sanoissani, ja minusta tuntuu, että koko luokkani tietää sen. Ja kun kaikki muut ovat niin hyviä englannissa, niin se on kauhean noloa.
Ja minua on alettu syrjimään entisten ystävieni toimesta, enkä tiedä miksi. He eivät vain tunnu pitävän minusta. En usko, että se on kaikkien mielipide, mutta en usko, että he haluaisivat olla enää ystäviäni, kun joku heistä on päättänyt, ettei ole.
Ja minusta tuntuu niin kauhealta. Minulla on nyt ihan hirveitä paineita jokaisen koulun kokeen suhteen, koska uskon etten osaa, vaikka sitten osaankin ja olen ihan hermona koulussa ja minä tunnen itseni tosi yksinäiseksi. Ja se on ihan omaa syytäni ja olen niin tyhmä ja epäonnistunut enkä pääse mihinkään lukioon, minne toivoisin pääseväni, koska arvosanani varmasti laskevat hirveästi ja minulla on koko ajan todella epämukava olo.
Minusta siis tuntuu ihan kauhealta ja tuntuu, etten jaksa enää koulua tai harrastuksia melkein ikinä, vaikka harrastuksissa on mukavaa silloin, kun olen siellä, niin sinne meneminenkin on vaikeaa. Eipä tässä muuta.

1

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tänne! On tärkeä purkaa mielessä olevia huolia.

      Tiesitkö, että on olemassa matalan kynnyksen auttavia tahoja, joissa voi jutella mielessä olevista huolista turvallisessa ympäristössä ja luotettavasti.

      - Tukinet.net - Tukipisteesi netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy esimerkiksi Mieli Tukisuhteesta https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia ryhmächattejä ja keskusteluryhmiä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja.

      Tukinetin kaikki palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä palveluun anonyymisti. Osaa palveluista voi käyttää ilmankin rekisteröitymistä.

      https://sekasin247.fi/

      Sekasin-chat nuorille on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      Ystävällisin terveisin
      MIELI Kriisikeskus Helsinki/Kata

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe