syytinki tuhosi suhteemme

allapäin

täällä olen jokusen viestiketjun lukenut syytingistä ja sen ongelmista. Haluaisin kertoa teille minun tarinan: tapasin uudelleen vanhan heilani ja aloimme seurustella. Välimatkaa oli satoja kilometrejä. Kun sitten kävin "ensimmäisellä" vierailulla miehen luona tajusin,että hänen vanha äitinsä asuu saman katon alla. Aluksi en antanut sen häiritä, koska kuvittelin että on vain "muodollisuus" mutta sitten selkisi että mies oli nuorena tehnyt syytingin, jonka mukaan vanhukset saavat olla kotonaan niin kauan kuin haluavat (isä oli jo kuollut). Siitä se sitten alkoi suhde kariutua. Yritin ymmärtää ja suvaita, olla kärsivällinen "anopin" komenteluille jne. mutta eihän hermoni sellaista tilannetta kestänyt.Tätä jatkui 1,5vuotta. Tunsin oloni todella kiusaantuneeksi ja vaivaantuneeksi heillä ollessani seksielämästä nyt puhumattakaan. Miehen mukaan mitään (ei siis mitään) ollut tehtävissä ja "sopimus on sopimus", niinpä lopetin suhteemme,koska se tuntui umpikujalta. Minusta tuntuu edelleen todella epäreilulta että joku kolmas osapuoli voi tuhota kahden ihmisen suhteen tällä tavalla. Rakastan edelleen miestä ja "jatkaisin" suhdetta jos vaan "anoppi" saataisiin pois talosta. Onneksi sentään sovimme olevamme ystäviä , mutta eihän se ole sama asia.
Ei tarvitse kommentoida, kiva jos jaksoitte lukea.

15

11928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cosmic_cowboy

      Eikös voisi tehdä/ostaa/vuokrata oman asunnon isännälle. Syytinki koskee muorin tilalla tai tietyssä asunnossa asumista, ei sitä että pojan pitäisi pysyä äidin helmoissa.

      • allapäin

        tätäkin vaihtoehtoa, mutta mies "ei kotoaan lähde", yritin myös ehdottaa että rakennetaan muorille oma "siipi" taloon, mutta sekään ei käynyt kun ei ole "sellaisia rahoja".Joten tunsin olevani umpikujassa. Itse olisin ollut valmis muuttamaan satojen km päästä, jättämään työpaikkani ja ystäväni. Ilmeisesti minun uhraukseni ei ollut riittävä asioiden järjestämiseksi.


      • persaukisiin
        allapäin kirjoitti:

        tätäkin vaihtoehtoa, mutta mies "ei kotoaan lähde", yritin myös ehdottaa että rakennetaan muorille oma "siipi" taloon, mutta sekään ei käynyt kun ei ole "sellaisia rahoja".Joten tunsin olevani umpikujassa. Itse olisin ollut valmis muuttamaan satojen km päästä, jättämään työpaikkani ja ystäväni. Ilmeisesti minun uhraukseni ei ollut riittävä asioiden järjestämiseksi.

        suomesta löytyy tilallisia joilla on varaa lähettää äitinsä vaikka kuuhun joten älä tuhlaa aikaasi persaukisiin.

        t.kosmonautti;)


    • oikein

      jos mies on niin vussukka ettei saa äitiään pois nurkista niin anna olla millä se suakaan komentaa jos ei saa äitiäänkään kuriin.

      Itse kyllä heittäisin äitimuorin mäkeen jos olisin samassa tilanteessa;)

    • hieman.....

      omahyväinen?
      On sulla ollut hyvä poikaystävä, kun on sallinut äidin asua saman katon alla....harvemmin nykyisin löytyy vanhemmistaan välittäviä lapsia.
      Minä nostan hattua ex-miehellesi, joka ei lähde
      epävarman suhteen perusteella häätämään äitiään pois omasta kodistaan.
      Nykyajan miniät eivät sulata vanhemman ihmisen periaatteita eikä seuraakaan.
      Minä näen asian niin, että olet ollut liian ahdasmielinen ja suvaitsematon etkä osaa kunnioittaa vanhempaa sukupolvea ja heidän oppejaan ja neuvojaan.
      Itsekkyys on lisääntynyt koko ajan ja jos ei heti saa kaikkea tyyliin mulle heti/minun reviiri, niin suhde kariutuu.
      Ajattele jo vähän sitä anopinkin asemaa....sinä olet ajamassa toista omasta pesästä.
      Ja miksi?
      Omien mustasukkaisten tarkoitusperien takia.
      Anoppi tuskin on tuhonnut suhdettasi.
      Pikemminkin sinä olet tehnyt sen. En usko, että kestäisit parisuhteeseen tulevaa kriisiä, vaikka anoppia ei olisi olemassakaan.
      Suvaitsevaisuutta, suvaitsevaisuutta hyvä nainen.
      Ja ennenkaikkea sen ymmärtämistä, ettet ole ainoa ihminen miehesi elämässä.

      • allapäin

        asian nähdä noinkin. Valitettavasti tai ehkä onneksi minulle ei ole luotu tuollaisia lehmänaivoja! Ehkäpä teinkin viisaasti ja oikein jättäessäni miehen jatkamaan elämäänsä äitinsä kanssa ja lähdin pois kiusaamasta heidän yhteiseloaan. Tulipa heti parempi mieli, kiitos!


      • Rilla

        Kirjoituksessasi on toki asiaakin, mutta...

        Se on oikeasti helvettiä elää miniänä miehensä vanhempien kanssa samassa taloudessa, oli kuinka mukavat vanhemmat tahansa. Koti on, tai ainakin pitäisi olla, paikka, missä voi rentoutua. Ja turha kuvitella rentoutuvansa kun koko ajan pitää tavallaan pelätä.

        Minäkin kokeilin sitä samassa taloudessa asumista. En kokeile enää. Ei minulla mitään omaa kotia ollut, tuntui kun olisin ollut kylässä. Mitään en saanut talossa muuttaa, mihinkään en saanut koskea. Raskaimmat siivoukset toki sain tehdä ja navettatyöt. Ja kuunnella jatkuvaa vittuilua.

        Ja mitäpä teki armas ukkoni. Paapoi vanhempiaan, heistä kun oli kova huoli. Tilalla oli vanha asuinrakennus, josta pienellä remontilla olisi saanut hyvän asunnon vanhemmille, mutta eihän tuo sellaiseen suostunut.

        Lopulta pistin valitsemaan minun ja vanhempiensa väliltä.

        Ja niin lähdin minä.


      • anopit kuriin

        Puhu sinäkin vasta kun olet asunut anoppisi kanssa!!!!!


      • Anonyymi
        allapäin kirjoitti:

        asian nähdä noinkin. Valitettavasti tai ehkä onneksi minulle ei ole luotu tuollaisia lehmänaivoja! Ehkäpä teinkin viisaasti ja oikein jättäessäni miehen jatkamaan elämäänsä äitinsä kanssa ja lähdin pois kiusaamasta heidän yhteiseloaan. Tulipa heti parempi mieli, kiitos!

        Syytinki on sopimus, joka on lähtökohtaisesti alentanut tilasta sukupolvenvaihdoksessa maksettavaa kauppahintaa. Sillä on toinenkin nimi, kiinteistöeläke.
        Kun tuollainen sopimusa kerran on tehty, se sitoo määräajan tai syytinkiläisen eliniän loppuun.
        Tämän järjestelyn avulla siis jatkaja on saanut tilan halvemmalla, syytinki on osa kauppahintaa jonka jatkaja luopujalle maksaa.
        Että ei syytinkiläinen huvikseen ole tilalla- takana on sopimus. Mikäs sopimus missä nimet alla, oli aloituksen naisella? Oliko?


    • syy tinkaa

      Turhaan sinä heilasi äitiä syytät. Heilasi on ostanyt tilan vanhemmiltaan ja maksaa osan kauppahintaa syytingillä. Se on heilasi ja hänen vanhempiensa välinen sopimus, joka ei sinulle kuulu, siinä kaupassa sinä olet se kolmas pyörä.
      Asumisasiat voidaan aina järjestää jos halua löytyy, paljonko olisit itse halukas sijoittamaan teidän 'omaan' asuntoonne?

    • nykyinen el

      Teit ihan viisaasti kun lähdit,kolhoosiasumiset ja syytingit ovat sadan vuoden takaisia asioita. Kaikkien osapuolten pitäisi ymmärtää tämä tilakaupoissa.

      • tytär

        Meillä myös äitini halusi kauppakirjaan syytingin . Meni muuan vuosi kun en pärjännyt äitini kanssa saman katon alla . Aina määräämässä mitään ei olisi saanut muuttaa talossa ei navetassa vaikka oli kaatumispisteessä koko navetta . Lopulta hommasimme sisarusten kanssa hänelle osakkeen kirkonkylältä , välimme paranivat sen jälkeen . Sai ikäistään seuraa siellä .Mieheni kanssa hän kyllä tuli toimeen melko hyvin .


    • mies 45

      Syytinki on aika hankala jos tulee ero entiset
      appivanhemmat ovat kontollasi eikä kukaan voi käsittää sitä että minun pitää maksaa niiden asuminen, kun tytär lähtee toisen miehen mukaan.

      Onkohan Suomessa yhtään tallaista tapausta muita
      Suku on Pahin, Haaskalinnut ovat kynimässä hyvä että on Katto pään päällä säilynyt. ON verattu Staliniin Parempi kun ei ajattele,

    • LadyS

      heips

      mun suvussa on meneillään vastaavanlainen tapaus.Vanha mummo asuu samassa pihapiirissä pojanpoikansa perheen kanssa.ei siis saman katon alla. nuori miniä ei kestänyt mummukkaa, joka ei juurikaan päässyt edes ominjaloin ulos talostaan ja sikäli antoi nuorenparin olla rauhassa.mummu sai lemput syytingistä huolimatta ja joutui muuttamaan pienenen rivitalokämppään
      että silleen niitä syytinkejä voi purkaa.....

    • minnami

      Minun anoppikomennukseni alkoi nuorena ja ensimmäistä lastaodottaessani minulle selvisi jo että minulla on jo yksi huolettava lisää siis anoppi.Sinäpäivänä kun tulin taloon Anoppi lopetti navettatyöt kokonaan ja sanoi sen olevan minun hommia,äitiyslommaa sain pittaaää kaks ja puoliviikkoo kun ee sitä kuulema ennenkään'Mittäänhän minä en osannu oikein tehhä muusta puhumattakaan.11vuotta kestin ja kolme lasta oli helmoissa kun lopulta sanoin että minä olen tullut viimeisenä niin minä lähen ensimmäisenä ja samalla päätin etten sammaan paskaan toesta kertoo astu.Kertomista olis paljonkin mutta jö
      ääköön.NYT sitten mieheni on syytinkien vankina,ei voi myydä kun on se syytinki ja mieheni itse on 60%invaliidi mistähän siihenkin apua löytys,voiko joku kertoo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe