Paljonko tilillä saa nykyään olla rahaa että on oikeus toimeentulotukeen?

Anonyymi-ap

Niinhän tuo on, että nippa nappa ehkä parisataa hyväksytään, koska tuli KHO:n päätös taannoin, että säästää ei saa.

Mihin sitten pitäisi säästää?
- joku voi säästää vaikka kalliin harrastuksen kertakuluun, tai voisi jos saisi.

Esim. jos harrastaa tietokoneella pelaamista, niin miten hankkii uuden tietokoneen, näytön tms., tai vaikka vaan uuden puhelimen, sukset jne?

Pitääkin "säästäjien" alkaa vaatimaan, että Kela maksaa tuollaiset vähäistä suuremmat harrastuskulut yms., koska niitä varten säästäminen on kielletty!

Toimikaa hyvä tuen saajat ([email protected])

15

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei toimeentulolla oleva tarvitse uutta puhelinta eikä tietokonetta vaan olutta

    • Anonyymi

      a) Myy tarpeetonta tavaraa ja ota maksu vastaan käteisellä ja/tai nosta tukieuroja tililtä ja laita käteinen säästöön.

      b) Osta uutta tai käytettyä tavaraa käteisellä.

      • Anonyymi

        Ei onnistu perähikiällä. Saleen voi rojut tilata mutta ennakkomaksu tehtävä. Ei toimi enää postiennakko eikä laskulle saa kun ei luottotietoja.

        Petaalastuuno, perähikä.


    • Anonyymi

      Kaikki raha kannattaa ottaa käteiselle, jos meinaa säästää. Säästöt tietyssä summassa katsotaan tuloksi ja sitten ei saa tukea. Näin itselle kävi, kun piti ostaa sänky.

      • Anonyymi

        Osta sänky kyn tilillä ei ole rahaa, jos ymmärrät tarkoituksen. Muulta osin, esim. muuttoon tarvii rahaa ja voi olla kiire, ja tilillä oltava rahaa että voi vuokrata esim. pakun, vaikka muutofirma voi tulla halvemmaksi (esim. 250e lisää, muttei tarvii menettää pesukonetta, vaivata mahdollista kaveria, maksaa turvavakuutusta kun ei osaa juuri ajaa, ja jos tulee kusetetuksi pakun vuokrassa, jne.).

        Teoriassa, tilllä voi olla miten paljon rahaa tahansa jos välissä ei ole ollut suuremmilla tuloilla, mutta en tiedä päteekö kyseinen laki enää ja onko siitä pykälää tai ennakkotapausta.

        Peruste on tietenkin, ettei toimeentulotuen ei-ylittäviltä osin voida ottaa pois vain sen vuoksi, että joku pistää rahat tupakkaan ja viinaan ja joku säästää tietokoneeseen tm. tarpeelliseen, kuten esim. reitittimeen (esim. 160e, jota sossu ei maksa), tai haluaa pesukoneen, riippuen talopesulasta ja mitä se mahdollisesti maksaa ja mitä tykkää pöpöistä alusvaatteissaan - edullisia pieniä semi-pesukoneita on olemassa, ja isommat sitten talopesulassa, mutta pitkän matkan kulut huomioitava, että kannattaako.

        Päältä täytettävä pesukone varovasti kannen kanssa, joka tehty hajoamaan, kun sivulta avattavasta kumitiivisteet hajoaa, tehty hajoamaan ja painaa liikkaa, että saisi itse yritettyä saada pakuun.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lyhyesti, toimeentulotuesta saa edelleenkin säästää aivan kuten kykenee eikä Kelalla ainakaan voimassaolevien ratkaisujen mukaan ole oikeutta vähentää tt-tuen laskelmassa sellaista rahaa joka on tt-tuesta saatu.

      Mutta heti kun tulee jotakin muuta rahaa joukkoon, sitten tilanne muuttuu, Kela voi vähentää esim. 9 euron kulukorvauksia tt-tuen laskelmasta, jos niitä on säästetty tilille, asiasta on äskettäin tullut oikeuslaitokselta ratkaisu.

    • Anonyymi

      Onneksi persut alentaa kaljaveroa, joten voitte ostaa kaljaa jatkossakin. Ellei sitten Kela rupea tarkistamaan ostoskuitteja, ja lopettaa tuet kaljojen osalta.

      • Anonyymi

        Mitäs me muut sitten jotka ei kaljaa lipitetä koko ajan? Rahaa ei kuitenkaan näy eikä kuulu missään vaikka se on poliitikkojen tehtävä varmistaa että rahaa on.

        Noniin, no persuthan varmistaa tietenkin että kansalle kuuluvat elämistä turvaavat rahat siirretään persujen kaljarahoiksi, kyllä eduskuntalaisile kaljan lipittäminen kelpaa.

        Pitihän se arvata.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyllä voi säästää, jos vaikka se kielletäänkin virallisesti.
      Nostat vain sen rahan tililtä kuukausittain, mitä olet laskenut voivasi säästää rahoistasi, ja pidät ne käteisenä kotonasi. Tuolla tavoin tilin saldo on tarpeeksi alhainen aina uuden tukikuukauden alussa ja saa täydet tuet sekä säästettyä myöskin hankintaa varten.
      Ja sitten kun tavoitesumma on täynnä, niin ostoksille.
      Useimmissa paikoissa kuitenkin käteinen käy maksuvälineenä siinä, missä korttimaksaminenkin tm.
      Ja jos hankinta on sellaisesta liikkeestä/sellainen asia, mitä ei voi käteisellä maksaa, niin ehkä löytyy sellainen ystävä, jonka tilille rahat voi tallettaa ja hänen tilinsä kautta hoitaa maksun? Täytyy olla kyllä hyvä ystävä ja sellainen, joka itse ei ole tukien varassa elävä henkilö.

    • Anonyymi

      Ulkomaisella moniosaajalla pari tonnia ei vaikuta kun muilla vaikuttaa jo parikymppiä alentavasti!!

    • Anonyymi

      Nostat käteisenä, maksat postiennakolla

    • Anonyymi

      10 000 euroa ei vielä vaikuta toimeentulotukeen.

      • Anonyymi

        No ei todella 10 000 euroa vielä vaikuta toimeentulotukeen, eli toimeentulotuki pysyy 0 eurossa niin kauan kun kybätonni varallisuutta.

        Mutta sitten se 10 donaa alkaa vaikuttamaan sinunkin toimeentulotukeen, kun olet sen käyttänyt eli sinun 10 donaasi on jonkun toisten rahoja, ja sinulla ei ole mitään, ja sitten voit mennä tukiluukulle hakemaan roposia.


        Poikkeuksena tähän voisi olla vain se jos olet säästänyt koko 10 donaa toimeentulotuesta, mutta melko harvat sellaisen tempun kykenee tekemään.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe