Hasolle vielä mahdollisesti tulevat uudiskohteet

Nyt kun uusien asohankkeiden lainavarausten hakuaika meni umpeen 31.12.2023, niin tässä listaus niistä Hason kohteista, joille varausta kerittiin ajoissa hakea, mutta jotka eivät ole vielä saaneet aran osapäätöstä eli niiden rakenteille lähtö ei ole vielä varmistunut:

Haso Aralia/Aarteenetsijäntie nro? - Vesalaan 100 asumisoikeusasuntoa; Aarrepuiston viereen, josta puretaan vanhoja Hekan taloja. (Eli samanlainen korvausrakentamiskuvio kuin taannoin Kauppakartanonkadulla.)

Haso Perhosenkierto 29 - Honkasuolle 75 asumisoikeusasuntoa.

Haso Maunulantie 25 [/Lampuotilantie] - Maunulaan 102 asumisoikeusasuntoa.

Haso Nihdinlaituri 1 - Sompasaareen 45 asumisoikeusasuntoa.

Haso Mirandankatu 2 [/Haakoninlahdenkatu 24] - Kruunuvuorenrantaan 61 asumisoikeusasuntoa.

Haso Verkkosaarenranta 16 - Kalasatamaan 42 asumisoikeusasuntoa.

Haso Käskynhaltijantie 48 - Oulunkylään Patolaan 80 asumisoikeusasuntoa.

Haso Stansvikinkallionkuja 6 - Kruunuvuorenrantaan 50 asumisoikeusasuntoa. (Lähialueella on ollut viherälämölöä, ehkä tähänkin hankkeeseen vaikuttaa.)

Haso Perhosenkierto 22 - Honkanummelle 57 asumisoikeusasuntoa. (Tämän kohteen SR-urakan tarjouspyynnön Haso kerkisi jo yhtiön talousahdinkosta johtuen hätäpäissään peruuttaa syksyllä - kun ei ollut vielä tietoa kaupungin eri tukitoimista. Saapa nähdä laitetaanko tämä hanke vielä uudestaan liikkeelle.)

Haso Hopeatäplä/Honkasuontie 6 - Honkanummelle 87 asumisoikeusasuntoa. (Tämänkin hankkeen SR-urakkatarjouskierros keskeytettiin syksyllä. Tiedä sitten miten tämänkin hankkeen nyt käy.)

Haso Myllymatka /Myllymatkantie 5 - Myllypuroon 73 asumisoikeusasuntoa.

Haso Myllynkivi /Myllymatkantie 1 - Myllypuroon 45 asumisoikeusasuntoa... (Ks: https://www.a-konsultit.fi/projektit/haso-myllynkivi/ - tämä hanke on siis jo aika pitkällä)

Haso Vennynpuisto/Paletinkierto 5 - Kuninkaantammeen 65 asumisoikeusasuntoa.

(Lisäksi jo rakenteille lähteneitä Hason kohteita, joiden mahdollisista hakuajoista ei kuitenkaan Asuntotuotannon sivuilla ole jostain syistä vielä arvioita, ovat Aurinkolahden Haso Gustav Pauligin katu 2 (ex Pomeranssi), Postipuiston Haso Postiljooninkatu 10 (ex. Postitorni) sekä Patolan Haso Maapadontie 9 (ex Tanhumäki). Ja Saariseläntien arvioitu hakuaikahan on nyt sitten "kevät 2024." Tuon luulisi jo pitävän, vaan tiedä nyt sitten näistä.)

40

2018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Postasin tämän tiivistelmän kun laajempaa versiota postatessani sivusto herjasi palvelinvirhettä. Mutta näkyy tuo pidempikin postaus sittenkin menneen läpi - jopa kahteen kertaan. Saapa nähdä siivoaako ylläpito näitä jossain vaiheessa jotenkin.

      • Anonyymi
        UUSI

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        🔞 ­­N­­­y­­m­f­o­m­­­a­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18283100

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Vilkaisin vielä Hilmasta Hason hankkeiden tarjouspyyntöjä. Tässä tietoja sellaisista em. Hason hankkeista , joita Asuntotuotanto on viime aikoina ainakin edistänyt:

      https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procedure/2805/enotice/5377/ - Kokonaisurakka, Uudisrakennus, Helsinki, Myllypuro, Haso Myllymatkantie 11 ja pysäköintilaitos 45136/3 - ...Hankinnan kohteena on 5-kerroksisen lamellitalon ja kahden 6-kerroksisen pistetalon sekä avoimen 2-tasoisen pysäköintilaitoksen rakentaminen Helsingin Myllypuroon... Rakennustyön arvioitu alkamisajankohta on 03/2024 ja työt tulee aloittaa viimeistään 06/2024...

      https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procedure/3065/enotice/4447/ - SR-urakka, Uudisrakennus, Helsinki, Laajasalo, Kruunuvuorenranta K49295 - ...SR-urakkaan lukeutuvat seuraavat hankkeet: - Tontti 49295/2, Heka Kruunuvuorenranta Haakoninlahdenkatu 18, ARA:n kustannusvalvoma vuokratalokohde - Tontti 49295/3, Haso Mirandankatu 2/ Haakoninlahdenkatu 24, Haso-asumisoikeuskohde - Tontti 49295/4, As. Oy Helsingin Stansvik, Hitas-omistusasuntokohde... Rakennustyön arvioitu alkamisajankohta on kevät 2025...

      https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procedure/2325/enotice/2698/ - SR-urakka, Uudisrakennus, Helsinki, Verkkosaari, Haso Verkkosaarenranta 16 - Rakennustyön arvioitu alkamisajankohta on 1/2025 ja työt tulee aloittaa viimeistään 3/2025...

      https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procedure/1375/enotice/1548/ - Hankesuunnittelu ja optio kokonaissuunnittelusta, uudisrakennus, MAUNULA, HASO MAUNULANTIE 23 ja AS OY HELSINGIN SYYSVILJA - ALUSTAVA AIKATAULU: - Hankesuunnittelu aloitus 05/2023 - Hankesuunnitelmat valmiit 11/2023 - Kokonaissuunnittelu käynnistyy 01/2024 - Suunnitteluaika n. 12 kk - Rakennuslupa vireille 06/2024 - Urakkakilpailun aloitus on 03/2025

      https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/90475/notice/132285/details - Erityissuunnitteluryhmä, uudisrakennus, Helsinki Kruunuvuorenranta, Heka Kruunuvuorenranta Haakoninlahdenkatu 2 ja Haso Stansvikinkallio - ALUSTAVA AIKATAULU: - Rakennusluvan vireille jättö: helmikuun loppu 2024,
      - toteutussuunnitelmat ovat valmiit ja dokumentoidusti keskenään verrattuina ja yhteensovitettuina projektipankissa urakkalaskentaa varten kesäkuun 14. päivä 2024, - Suunnitteluaika: ~ 8-9 kk, - Urakkakilpailun aloitus on kesäkuu 2024, - Rakentamisen aloitus marras-joulukuu 2024, rakennusaika-arvio: +24 kk.

      https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/69225/notice/131525/details - Hankesuunnittelu ja optio kokonaissuunnittelusta, uudisrakennus, Oulunkylä, Heka Oulunkylä Mestarintie 18 ja Haso Käskynhaltijantie 48 (Ent. Haso Konsuli) - JÄLKI-ILMOITUS 22.6.2023 - ...TOIMITTAJAN NIMI: INARO Oy...

      (Aikatauluarvioita tuossa viimeisimmässä ilmoituksessa ei ollut, mutta kaupungin karttapalvelusta ilmenee, että ko. tontit on jo vuokrattu rakennuslupien hakua varten - eli suunnitelmat ovat siis jo valmistuneet. Niinpä jos rakennuslupien kanssa ei tule mitään kommervenkkejä - pitkälle venyviä valituksia varsinkaan, niin tämänkin hankkeen osana on hyvinkin todennäköisesti vielä toteutuva Hason hanke.

      Karttapalvelusta selviää sekin, että myös Haso Mirandankatu 2:n sisältävän hankkeen tontit on jo vuokrattu rakennuslupien hakua varten. Eli tämäkin hanke on jo aika hyvällä mallilla. Kalasataman kautta Pasilaan menevä ratikkalinja 11 tulee muuten Kruunuvuorenrannan päässä kiepahtamaan ympäri mm. Mirandankatua pitkin - josta jotkut kolinaherkimmät eivät sitten ehkä tykkäisi. Niille taas jotka arvostavat sitä, että ratikkapysäkki on ihan kodin vieressä, sijainti on tietty mainio.)

      • Täydennys edelliseen. Avauspostauksessahan oli jo esillä tämä arkkitehtitoimiston Haso Myllynkiven esittelysivu: https://www.a-konsultit.fi/projektit/haso-myllynkivi/ . Tässä vielä poiminta Hilmasta myös tästäkin Hasolla yhä vireillä olevasta Myllypuron kohteesta - jotka siis molemmat mitä todennäköisimmin nyt myös toteutuvat (nimenomaan Hason kohteina):

        https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/75303/notice/121465/overview - Kokonaissuunnittelu, sisältäen hankesuunnittelun soveltuvin osin, uudisrakennus, Myllypuro, Helsingin Asumisoikeus Oy Myllynkivi - JÄLKI-ILMOITUS 1.3.2023 - Lämmitysmuoto hybridi kaukolämpö-maalämpö*

        (*Hienoa että Heleninkin vanhoilla kaukolämpöalueilla onnistuu nykyään tämä yhdistelmä. Kiinteistö ja lämmityskustannukset maksavat asukkaat saavat varmuutta lämmön hintaan. Ks: https://www.helen.fi/uutiset/2021/tulevaisuuden-lämmitys-voi-olla-hybridi )


    • Anonyymi

      Hyvä katsaus, kiitos. Hieman vain on näin HASOn asukkaana alkanut hirvittää, että miksi rakennetaan lisää, kun eivät selvästi pysty hanskaamaan nykyistäkään talomäärää. Lisäksi ovat uudiskohteissa ottaneet vastaa täyttä kuraa (hesarissakin ollut juttuja kohteiden vioista).

      • Anonyymi

        Rakennutetaan jotta rakennusliikkeet pysyisi pystyssä, siihen ei ole asukkailla paljoa sanomista vaikka joutuvat osallisiksi maksamaan.


    • Anonyymi

      Kun katsoo vapautuneita ja vaihtopörssin asuntoja niin kovin uusia ovat eli suuremmat vastikekorotukset osuneet näihin kalliiden korkojen takia. Ihmettelen kuka näitä kaikkia haluaa kun ollaan totuttu että kaksion vastike on 500-600 ja kolmion sai alle 800€/kk. Nyt kun ei enää saa niin jengi haluaakin niihin 1990-luvulla rakennettuihin vaikka ovatkin huonossa kunnossa. Voisiko Stadi edes alentaa hetkellisesti tonttivuokria? Eihän se mikään firma sentään ole vaan kirkonkylä.

      • Anonyymi

        Kompensoihan Hesa Hekaa ja Hasoa oliko 20 milj joka jaettiin ja Haso jakoi omansa kahtia eli tänä vuonna 1,5 milj. ja ensi vuonna sama vastikkeisiin jolla madallettiin korotusta ja korotus jäi keskimäärin 10%. Joissain vähän yli joissain vähän alle.
        Tonttivuokraa ei kaupunginhallitus alentanut vaan päätyi ylläolevaan ratkaisuun.


    • Anonyymi

      kuinka kauan näissä yleensä menee, että ovat hakuvaiheessa?

      • Anonyymi

        Taivas yksin tietää mut ei kerro meille ennenkuin Att sivuilta löytyy vastaus.


    • Niitä jotka hakivat uuden ARA:n järjestynumeron heti aamulla 1.9.2023 ja onnistuivat saavan pienen/pienehkön numeron kiinnostaa tietty erityisesti se, mitkähän noista vielä em. listojen Hason uudishankkeista voisivat keritä hakuun niin, että nuo heidän hyvät numeronsa ovat vielä voimassa. Laajinta kiinnostusta kohdistuu arvatenkin Haso Verkkosaarenranta 16 hakuaikaan, jonka SR-urakan tarjouspyynnössähän oli aikatauluvaatimus, jonka mukaan rakennustyöt tulisi aloittaa viimeistään 3/2025. Eli aika paha sanoa vielä tässä vaiheessa, tuleeko tämä kohde hakuun ajoissa ajatellen noita pienimpiä uusia järjestysnumeroita. Ehkä tulee - tai jos tämä nykymeno jatkuu, että Hasonkin kohteet voivat tulla hakuun vasta jopa reippaastikin yli puoli vuottakin rakennustöiden alkamisesta, niin ehkä ei tulekaan. Että repikää siitä.

      (Itsekin olin tietokoneella hakemassa uutta numeroa 1.9.2023 aamulla heti klo 9 -ja sain silti yli kolmen tuhannen menevän numeron. Sillä ei tietenkään mihinkään haluttuihin kohteisiin ole asiaa, varsinkaan kaksioihin, jotka omalla kohdallani lähinnä tulisivat seuraavaksi Hason kämpäkseni kyseeseen. "Välilaskupaikaksi" alunperin ajattelemastani viime vuonna varmuuden vuoksi hankkimastani Gunillantie 4:n yksiöstä voipi siis tulla pidempiaikaisempikin osoitteeni - ellei sitten vaihto onnistu.)

    • Kaupungin tonttipäällikkö on 5.3.24 tehnyt pitkän listan tontinvarauspäätöksiä:

      https://paatokset.hel.fi/fi/asia/hel-2024-002836?paatos=a70c1d14-8d06-4e72-8738-6808e8514346 - Perustelumuistio: https://ahjojulkaisu.hel.fi/FD309189-FEA4-C396-A30C-8E0EA0500000.pdf

      Haaga, Etelä-Haaga, Steniuksenkentän alue- ... Att luopuu tontin 29095/10 [Isonnevantie 29a] varauksesta. Asemakaavasta tehty valitus viivästytti hankkeita. Nykyisen hallituksen muutokset asumisoikeusasuntotuotannon ARA-rahoituksen lakkauttamisen vuoksi tontin 29095/10 hanketta ei voida edistää. Hitaksen lakkauttaminen estää myös muun soveltuvan välimuodon tuotannon tontille. Segregaation ehkäisemiseksi tonttia 29095/10 ei voida osoittaa pitkän korkotuen ARA-vuokra-asuntotuotantoon.

      Kaarela, Honkasuo - ...33367/1 - Perhosenkierto 29 - ... Att pyytää varauksen jatkamista ja hallinta- ja rahoitusmuodon muuttamista valtion tukemaan pitkän korkotuen Ara-vuokra-asuntotuotantoon... Varausehtoja tarkistetaan seuraavasti: Asumisoikeusasuntojen sijasta tontille tulee toteuttaa valtion tukemia pitkän korkotuen vuokra-asuntoja. Varausta jatketaan 31.12.2024 saakka.

      (Tälle Hason kohteellehan oli ehditty hakea ARA:n lainavarausta - ja kaupunki oli hanketta puoltanut 7.12.2023. Mutta silti nyt tästäkin Hason hankeesta luovuttiin.)

      Kaarela, Kuninkaantammi, Lammenranta - Tontit (AK) 33417/1 [Haso Paletinkierto 5 / ex. Vennynpuisto], 2 ja 33418/1

      ...Att pyytää varausaikojen jatkamista. Tonteille toteutettavien hankkeiden kustannuslaskenta on tarkoitus tehdä uudelleen keväällä 2024... Tontille 33417/1 toteutettavalle hankkeelle asumisoikeusasuntotuotantoon on haettu ja saatu ARA:n lainavaraus... Varauksia jatketaan 31.12.2024 saakka.

      Malmi, Malminkenttä, Nallenrinne - ...Att luopuu tonttien 38241/5, 6 ja 38258/1 varauksista. Malminkentän alueella haasteena ovat olleet alueen rakentamista hidastaneet valitukset kulloisestakin suunnitteluvaiheesta. ARA-rahoituksen lakkauttamisen vuoksi tonteille 38241/6 ja 38258/1 suunniteltuja hankkeita asumisoikeusasuntotuotantoon ei voida enää edistää. Koska em. hankkeet liittyvät tiiviisti tonteille 38241/5 ja 38258/1 suunniteltuihin hintakontrolloitujen omistusasuntojen hankkeisiin, Att ei voi edistää myöskään näitä hankkeita. Segregaation ehkäisemiseksi tontteja ei tule myöskään osoittaa pitkän korkotuen ARA-vuokra-asuntotuotantoon.

      (TA:lle on muuten yhä tulossa noille kulmille 48 asunnon asokohde - jolle on Tattariharjuntie 48:sta tonttikin jo vuokrattu rakennusluvan hakua varten.)

      Suutarila, Siltamäki, Siltalanpuiston alue - ...Att luopuu tonttien 40175/3 [Haso Peltohiirenkuja] ja 40226/2 [Haso Siltalanpuistonpolku] varauksista. Att on lopettanut hankkeiden edistämisen hankesuunnitteluvaiheessa, koska täydennysrakentamisen vaatimat tonttijärjestelyt ylittävät kustannukseltaan täydennysrakentamiskorvaukset ja korvausinvestoinnit... Asumisoikeusasuntojen toteuttaminen ei ole enää myöskään mahdollista ARA-rahoituksen lakkauttamisen vuoksi. Segregaation ehkäisemiseksi tonttien hallinta- ja rahoitusmuotoa ei tule muuttaa valtion tukemaan pitkän korkotuen Ara-vuokra-asuntotuotantoon...

      Vartiokylä, Myllypuro, [Haso] Myllymatkantie 1 - ... Tontille toteutettavalle hankkeelle asumisoikeusasuntotuotantoon on haettu ja saatu ARA:n lainavaraus. Hankkeen aikataulu on riippuvainen korttelissa olevan Saton purkavan saneerauksen aikataulusta... Varausta jatketaan 31.12.2024 saakka.

      Vartiokylä, Myllypuro... - Tontti (AK) 45136/4, [Haso] Myllymatkantie 11 [ex. 5] - ... Tontille toteuttavasta hankkeesta on juuri päättynyt urakkakilpailu. Tontille toteutettavalle hankkeelle asumisoikeusasuntotuotantoon on haettu ja saatu ARA:n lainavaraus... Varausta jatketaan 31.12.2024 saakka.

      Laajasalo, Yliskylä - ...Att luopuu tontin 49056/15 [Köökarinkuja] varauksesta. Tontti on osoitettu asumisoikeustuotantoon. Asumisoikeusasuntojen ARA-rahoituksen lakkauttamisen vuoksi hanketta ei voida toteuttaa...

      Laajasalo, Kruunuvuorenrantaa, Haakoninlahti 2 - Tontit (A) 49295/2, 3 ja 4 ...Kustannushaasteiden vuoksi suunnittelu on keskeytetty ja hanke on laitettu SR-urakkakilpailuun. Tontille 49295/3 [Haso Mirandankatu 2 / Haakoninlahdenkatu 24] toteuttavalle asumisoikeusasuntotuotannon hankkeelle on haettu ARA:n lainavarausta. Varauksia jatketaan 31.12.2024 saakka.

      Laajasalo, Kruunuvuorenranta, Stansvikinkallio - Tontit (AK) 49334/1, 49338/1 ja 2 - ...Korttelista 49338 on järjestetty arkkitehtikilpailu ja ARK-suunnittelija on valittu viime vuonna.* Tontille 49338/2 [Haso Stansvikinkallionkuja 6] toteuttavalle hankkeelle asumisoikeusasuntotuotantoon on haettu ARA:n lainavarausta. Stansvikinkallion asemakaavan ja asemakaavan muutoksen lainvoimaistuminen viivästyi ensin kaavavalituksen vuoksi. Lainvoiman saanutta asemakaavaa on sittemmin arvioitu uudelleen. Nyt Stansvikinkallion katurakentaminen on keskeytetty valitusten ja löydetyn noron vuoksi... Varauksia jatketaan 31.12.2024 saakka.

      (* https://www.bm-ark.fi/kruunuvuorenranta-block-49338/ )

      • Anonyymi

        Kiitos että jaksat koostaa tätä infoa.


      • Anonyymi

        Olen myös kiitollinen, että jostakin saa infoa 🙏🏼


      • Anonyymi

        Ja asiantuntija asialla. Monen puolesta kiitos!


    • Anonyymi

      Joku tuolla kirjoitteli, että 3XXX aso-numero olisi toivoton suosittuihin uusiin kohteisiin.
      Ehdottomasti kannattaa hakea, itse sain asunnon HASO Samoankujalta numerolla, joka oli reilusti päälle 2000, vastoin kaikkia odotuksia.

      • Anonyymi

        Onneksi olkoon 🥳


      • Anonyymi

        Saitko asunnon vasta äskettäin vai heti ensimmäisellä kierroksella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saitko asunnon vasta äskettäin vai heti ensimmäisellä kierroksella?

        Ensimmäisellä kierroksella, olin kolmantena jonossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensimmäisellä kierroksella, olin kolmantena jonossa.

        Ok, eli kolmannella kierroksella nappasi :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ok, eli kolmannella kierroksella nappasi :)

        Näin tietysti, kolmas hakija, kolmas kierros. Kierrosnopeus on kyllä melko kova :) Haku päättyi to 18.1, tarjous tuli minulle ma 22.1. Edellä olevat tekivät nopeita päätöksiä.


    • Jos tosiaan Hason uudiskohteesta on Jätkäsaarestakin Samoankujalta voinut nyt saada kämpän jopa yli 2000 menevällä järjestysnumerolla, niin tämä ei kyllä ATT:n ja Hason kannalta ennusta ollenkaan hyvää juuri alkaneen Mellunmäen Haso Saariseläntie 11 kämppien menekin kannalta - semminkin kun niin asomaksut kuin vastikkeetkin ovat jopa tässä kaupungin laidan ei erityisen suositun lähiön täydennysrakentamiskohteessakin melkoisia - ja suuressa osassa kohteen asunnoistakin pohjaratkaisutkin tavalla tai toisella epäkäytännöllisiä - ja kohteen nykykustannustasoihin peilattuna sanoisinkin liian isoissa kaksioissa parvekkeet kuitenkin kovin pieniä - ja yksiössä sitten jo mikroskooppisen pieniä. Ei näin. Se mikä ehkä kelpaa vielä kantakaupungissa, tuskin käy monillekaan täällä laitakaupungin lähiöissä, jossa jengi on tottunut kunnollisiin parvekkeisiin. Niinpä nyt onkin kiintoisia seurata hakuajan edetessä ja varsinkin sitten ihan lopussa, miten kohdehakusivulla näkyvät kunkin huoneiston hakijatilanteen näyttävät "liikennevalot" tulevat käyttäytymään - sikäli mikäli ATT kehtaa niitä tällä kertaa edes alkaa näyttämään.

      https://asuntotuotanto.hel.fi/fi/asuntohaku/haso => Haso Saariseläntie 11

      • Anonyymi

        En nyt kamalasti tuijottaisi järjestysnumeroita, sillä enemmän ongelmia tuottaa asumisoikeuden rahoitusjärjestelyt. Tiedän kaksi perhettä, jotka olisivat saaneet Samoankujalta asunnon pienellä numerollaan, mutta pankki ei suostunut toimimaan rahoittajana.

        Taloudelliset haasteet ovat tällä hetkellä todellisuutta monille.


      • Anonyymi

        Valitettavasti Saariseläntie 11:sta urakoitsijana on Lujatalot, joiden jäljiltä on sutta ja sekundaa mm. Hason Luutnantinpolun kohteessa Malminkartanossa. Niistä rakennusvirheistähän mm. Helsingin Sanomat on kirjoittanut: vesi tulee sisään rappuun ja asuntoihin, pihan betonikansi rakoilee tms. Pelottaisi hankkia sokkona asunto, josta ei ole nähnyt kuin pohjapiirustuksen. Todellisuus voi sitten olla jotakin muuta, kun uudiskohde on valmis. Ei ole Asuntotuotantokaan kunnostautunut rakennusvalvonnassa kun Haso Virtarannankadulle muuttamassa olleet saivat vasta muuttopäivänä tuntia ennen sisäänmuuttoa tietää, että osa asunnoista ei ollut vielä asuttavassa kunnossa. Tästäkin katastrofista uutisoivat viime syksynä niin Yle kuin Helsingin Sanomat. Että voi näilläkin uutisoinneilla olla oma vaikutuksensa asuntojen menekkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valitettavasti Saariseläntie 11:sta urakoitsijana on Lujatalot, joiden jäljiltä on sutta ja sekundaa mm. Hason Luutnantinpolun kohteessa Malminkartanossa. Niistä rakennusvirheistähän mm. Helsingin Sanomat on kirjoittanut: vesi tulee sisään rappuun ja asuntoihin, pihan betonikansi rakoilee tms. Pelottaisi hankkia sokkona asunto, josta ei ole nähnyt kuin pohjapiirustuksen. Todellisuus voi sitten olla jotakin muuta, kun uudiskohde on valmis. Ei ole Asuntotuotantokaan kunnostautunut rakennusvalvonnassa kun Haso Virtarannankadulle muuttamassa olleet saivat vasta muuttopäivänä tuntia ennen sisäänmuuttoa tietää, että osa asunnoista ei ollut vielä asuttavassa kunnossa. Tästäkin katastrofista uutisoivat viime syksynä niin Yle kuin Helsingin Sanomat. Että voi näilläkin uutisoinneilla olla oma vaikutuksensa asuntojen menekkiin.

        Haso voi poikkeustilanteessa tarjota asumisoikeusasuntoa myös vuokralle

        Joskus asumisoikeusasunto ei useista tarjouskierroksista huolimatta löydä uutta asumisoikeudenhaltijaa. Jos näin käy, voi Haso tarjota tyhjillään olevaa asuntoa myös vuokralle. Uusi toimintatapa on aloitettu lokakuussa.
        Tämä lienee Hasolla toteutettu juuri edelläolevien syiden perusteella. Haso tosin perii asunnoista isommanvuokran kuin vastike on.


      • Anonyymi

        Miten muka menekkiä voisi päätellä järjestysnumeron perusteella, sen systeemin avautuessa viime elokuussa numero saattoi olla yli 3000 vaikka olisi ollut heti klo 9 messissä ja puolelta päivin yli 10 000.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valitettavasti Saariseläntie 11:sta urakoitsijana on Lujatalot, joiden jäljiltä on sutta ja sekundaa mm. Hason Luutnantinpolun kohteessa Malminkartanossa. Niistä rakennusvirheistähän mm. Helsingin Sanomat on kirjoittanut: vesi tulee sisään rappuun ja asuntoihin, pihan betonikansi rakoilee tms. Pelottaisi hankkia sokkona asunto, josta ei ole nähnyt kuin pohjapiirustuksen. Todellisuus voi sitten olla jotakin muuta, kun uudiskohde on valmis. Ei ole Asuntotuotantokaan kunnostautunut rakennusvalvonnassa kun Haso Virtarannankadulle muuttamassa olleet saivat vasta muuttopäivänä tuntia ennen sisäänmuuttoa tietää, että osa asunnoista ei ollut vielä asuttavassa kunnossa. Tästäkin katastrofista uutisoivat viime syksynä niin Yle kuin Helsingin Sanomat. Että voi näilläkin uutisoinneilla olla oma vaikutuksensa asuntojen menekkiin.

        Arvataenkin seuraavaksi hakuun tulevan jo viime kesänä rakenteille lähteneen Haso Gustav Pauligin katu 2:n pääurakoitsijahan on valitettavasti myös Lujatalo - jonka maine ei tosiaan kummoinen ole. Saariseläntiestä poiketen sijainti Aurinkolahdessa lisännee kuitenkin tuon kohteen vetovoimaa - ja tornitalon yläkerroksien kämppien kohdalla huikeat näköalatkin.

        Ja kun tuli nyt nämä urakoitsijat puheeksi, niin myös jo rakenteilla olevista kohteistahan Haso Postiljooninkatu 10: pääurakoitsija on Skanska ja Haso Maapadontie 9:n Jalon. Tiedä sitten millaista rakentamisen laatu tulee niissä olemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En nyt kamalasti tuijottaisi järjestysnumeroita, sillä enemmän ongelmia tuottaa asumisoikeuden rahoitusjärjestelyt. Tiedän kaksi perhettä, jotka olisivat saaneet Samoankujalta asunnon pienellä numerollaan, mutta pankki ei suostunut toimimaan rahoittajana.

        Taloudelliset haasteet ovat tällä hetkellä todellisuutta monille.

        Ikävää, ja tuskin yleisesti paranemaan päin. Nyt on ihan eri ottaa väliaikainen laina vuodeksi pariksi kuin muutama vuosi sitten korkojen ollessa matalalla. Samoin, jos joutuu rahoittamaan lainalla koko asomaksun.


    • Nähdäkseni järkevä oletus on, että hyvin suuri osa 1.9.2023 heti klo 9 uutta ARA:n järjestysnumero hakemassa olleista - ja varsinkin systeemin hidastelusta huolimatta sinnikkäästi hyvinkin pitkiksi ajoiksi jonottamaan jääneistä (itsekin jouduin tuolloin jonottamaan n. puoli tuntia, ennen kuin systeemi sylkäisi minulle yli 3K -numeron) - olivat kärkkymässä mahdollisimman pientä numeroa tähtäimenään ennen kaikkea kiven alla (ainakin tähän asti) olleet Hason kämpät - ja vallankin kantakaupungin hasot. Niinpä jos edellä kerrotun mukaisesti yli 2K -numerolla on voinut sijoittua jonkin Samoankujan kämpän jonossa jo kolmanneksi tämä viittaisi siihen, että edes Hason edes kantakaupungin nykyisiin uudiskohteisiin ei kohdistuisi takavuosien tapaista suurta hakijaryntäystä - johtuen tietty erityisesti hurjasti kohonneista vastiketasoista yhdistettynä sangen koviksi jo kohonneisiin kynnysrahoihinkin. Ja jos lisäksi on vielä niinkin, että jopa monillakin Hason kämpistä jo tarjouksiakin saaneilla sopimuksen teko tyssääkin ennakoimattomiin rahoitusvaikeuksiin, niin ennuste nyt haettavana olevien Hason Saariseläntien kämppien menekistä heikkene entisestään.

      P.S. Tätä kirjoitettaessa ATT:n asuntohakusivulla kaikkien Saariseläntien asuntojen hakijatilannetieto näyttää vihreää, eli että jokaiseen kämppään olisi kuitenkin jo "vähän hakijoita". Siis että oikeastiko olisi niin, että jo ensimmäisen hakupäivän jälkeen jokainen tämän kohteen asunnoista olisi merkitty jonkun hakijan hakulistalle? Epäilenkin vahvasti, että ovat ATT:llä ensi alkuun ihan pokerina muuttaneet kaikkien tämän kohteen asuntojen "ei hakijoita" -statuksen tilalle tuon "vähän hakijoita" -tilan - ihan riippumatta siitä, onko kukin asunto jo jonkin hakijan hakulistalla eli ei. Ja nyt onkin sitten kiintoisaa nähdä hakuajan edetessä ja sitten ihan lopulla, että miten nämä Saariseläntien asuntojen hakijatilanteen "liikennevalot" tulevat käyttäytymään. Noinkohan punaista eli "paljon hakijoita" -tilannetta tullaan nyt näkemään lainkaan - tai ainakaan monenkaan asunnon kohdalla? Toisaalta aika monikin voi testata uutta järjestysnumeroaan hakemalla näitä Saariseläntienkin kämppiä - vaikka ei missään tapauksessa tuolta Hason kämppää oikeasti halua. Ja jos noin kovin moni toimii, niin Saariseläntien hakuajan lopulla näkyvät kohteen asuntojen hakijatilanteet antavat silloin aivan liian ruusuisen kuvan tämän kohteen asuntojen todellisesta kysynnästä.

      • Hason Saariseläntien kohteen hakuajan päättyessä vain kahden asunnon hakijatilanteen liikennevalo oli kerinnyt muuttua vihreästä keltaiseksi, eli tilaan "hieman hakijoita" (B43, 3h+k+s, 6/6 krs. + C59, 3h+k, 5/5 krs.). Ja jo nyt haun päättymistä seuraavan päivän aamuna kohteen 62 huoneistosta on merkitty vapaiksi kuusi - eli niitä ei oltu valittu yhdenkään hakijan hakulistalle. Em. tietojen perusteella voi tehdä valistuneen arvauksen, että tämän kohteen 1. tarjouskierroksen päätyttyä vapaiksi tullaan merkitsemään huomattava määrä lisää asuntoja. Ja kun tämän kohteen alkuhaun kaikki vähäiset hakijat on käyty läpi - ehkäpä jo tämän kuun aikana - niin noinkohan montaakaan tämän kohteen asunnoista on vielä mennyt kaupaksi?


      • Ohoh - nyt sitten jo seuraavana aamuna Haso Saariseläntie 11 asunnoista peräti 29 on merkitty vapaiksi. Eivät siis todellakaan näytä hyviltä tämän uudiskohteen asuntojen myyntinäkymät.


      • Anonyymi
        ptjp kirjoitti:

        Ohoh - nyt sitten jo seuraavana aamuna Haso Saariseläntie 11 asunnoista peräti 29 on merkitty vapaiksi. Eivät siis todellakaan näytä hyviltä tämän uudiskohteen asuntojen myyntinäkymät.

        Hain itse (huonolla) numerolla lähinnä testimielessä eikä ainakaan vielä ole kuulunut mitään. Siellä on kuitenkin vapaaksi merkitty yksi asunto, joka omalla listalla oli. Mielenkiintoista nähdä, miten edistyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hain itse (huonolla) numerolla lähinnä testimielessä eikä ainakaan vielä ole kuulunut mitään. Siellä on kuitenkin vapaaksi merkitty yksi asunto, joka omalla listalla oli. Mielenkiintoista nähdä, miten edistyy.

        Kaikenlaisia stiplujahan voi aina sattua, mutta jos siitä ei ole tuossa kyse, niin se että jokin hakulistallesi valitsemasi asunto oli jo merkitty vapaaksi tarkoittanee sitä että olet saamassa tarjouksen jostain listallasi ylempänä olleesta asunnosta - ja kun niin sinun kuin kaikkien muidenkin 1. kierroksella tarjoukset saavien hakulistojen "hännät" oli nyt sitten nähtävästi samantien putsattu pois rekisteristä, niin tämän jälkeen tuohon hakulistallasi olleeseen huoneistoon ei kohdistunut enää yhtään hakemusta ja näin se voitiin jo merkitä vapaaksi.


    • Anonyymi

      Kyllä tässä 3K numerolla hymyilyttää kun on tullut kymmenittäin tarjouksia ja melko varma olo sen suhteen että 2025 loppukesästä tulee oikeasti saamaan mieleisen asunnon. Nykyinen haso oli ikään kuin pakko ottaa vastaan jos halusi pois vielä huonommasta vaihtoehdosta.

    • Haso Myllymatkantie 11 (ex. 5 / Haso Myllymatka) on nyt saanut ARA:n osapäätöksen, joka on siis ARA:n puolesta rakennustöiden aloituslupa. Tämän Hason Myllypuron täydennysrakentamiskohteen 73 asuntoa sijoittuvat kolmeen eri rakennukseen (kapearunkoinen 5 krs. pohjois-eteläsuuntainen lamelli Myllymatkantien päästä Orpaanportaan suuntaan ja kaksi 6 krs. pistetaloa tontin eteläreunaan Orpaanportaan varteen). Kohteen pääurakoitsija on (huokaus) Lujatalo. Toivoa sopii että nyt näissä rakentamisen matalasuhdanteen oloissa kuitenkin (jopa) Lujatalonkin työmaille riittäisi kokenutta ja huolellista työväkeä ja osaurakkansa kunnialla hoitavia aliurakoitsijoita.

      • Käväisin Myllypurossa Myllymatkantie 11 -tienoilla. Lujatalo oli pystyttänyt siellä työmaalle jo aidat (yhtiön työmaaohjekyltein), joten tämän Hason uudiskohteen rakennustyöt ovat selvästikin alkamassa hankkeen urakkatarjouspyynnön "viimeistään 06/2024" - raamissa.

        Tuonne entisen Myllypuron sairaalaan / nykyisen seniorikeskuksen lähelle Myllymatkantie 1:een tulossa olevan toisen Hason uudiskohteen (ex. Haso Myllynkivi) kokonaisurakan parhaillaan ulkona olevan tarjouspyynnön tarjousten jätön määräaikahan on puolestaan 31.5.2024 ja urakan aloittamisen aikaraamiksi on tuossa tarjouspyynnössä määritelty "Rakennustyön arvioitu alkamisajankohta on 10-11/2024 ja työt tulee aloittaa viimeistään 11/2024" - johon raamiin pystyviä ja tähän ATT:n urakkaan halukkaita rakennusyhtiötä nykysuhdanteilla varmaankin löytyy useitakin. Ja eipä ole järin yllättävää, jos juuri Lujatalo nappaa itselleen myös tämänkin ATT:n Myllypuron rakennusurakan.


    • Harmi että tätä "Asumisoikeusasunnot" -palstaakin pommittaa nykyään jatkuva (porno)spämmi - varsinkin kun se nostaa palstan kärkeen mitä sattuu vanhoja keskusteluita. Jos Suomi24:n ylläpito ei pian tavalla tai toisella estä tätä nyt aivan holtittomaksi yltynyttä spämmäystä, niin tämä palsta lakkaa tyystin toimimasta mielekkäänä foorumina tuoda tiedoksi ajankohtaisia asumisoikeusasuntoihin liittyviä asioita ja toivon mukaan herättää niistä tietenkin sitten keskusteluakin - ja vaikka jatkaa sitten pidempäänkin jostain tietystä teemasta sitä mukaa kun uutta tietoa tulee, niin kuin tässä säikeessä. Vähintä mihin Suomi24:n ylläpidon pitäisi pystyä olisi että poistetut spämmipostaukset eivät jäisi "kummittelemaan" palstan uusimpien kommenttien mukaista aikajärjestystä määrittämään ja sen siten täysin sotkemaan.

      • Anonyymi

        Niimpä, mistähän löytyisi asiallinen asumisoikeuskeskustelun palsta. SASOn keskusteluryhmässä sallitaan vain SASOn propaganda ja kun siellä esitttää kritiikkiä niin kenkää tulee


    • Anonyymi

      HASOn hallituksen päätöksiä:
      Helsingin Asumisoikeus Oy | haso.fi
      Helsingin Asumisoikeus Oy:n hallituksen kokous 5/2024
      Aika: to 18.4.2024 16:01–18:04
      Paikka: KYMP-talo, Työpajankatu 8, kerros 2, kh Kuha / Teams
      Osallistujat:
      Hanna Dhalmann puheenjohtaja, sihteeri
      Bengt Halme jäsen
      Reetta Kokkonen jäsen
      Toni Paussu jäsen
      Maria Ritschkoff jäsen
      Heta Tuura jäsen
      Ville Vastamäki jäsen
      1. Osavuosikatsaus Q1
      Päätös:
      Merkittiin tiedoksi talouden osavuosikatsaus Q1 sekä yhtiölle päivitetty konserniohjauksen
      raportointiohje
      2. Haso Myllymatkantie 11 Helsingin kaupungille luovutettava vakuus
      Päätös: 3. Uudistuotantokohteiden jatko ARAn ilmoittamassa uudessa tilanteessa
      Päätös:
      Päätettiin, ettei jatketa seuraavien uudiskohteiden suunnittelua: Paletinkierto 5, Maunulantie 25, Honkasuontie 6, Perhosenkierto 22 ja Aarteenetsijäntie 8.
      Päätökseen tarvitaan vielä Helsingin kaupungin kanta, joten asia viedään seuraavaksi Helsingin
      kaupungin käsittelyyn.

      • UUSI

        Eli nyt siis Haso olisi luopumassa vielä viidestä sellaisestakin uudiskohteesta, joille oli keritty hakea ARA:lta lainavarausta (jota varten piti olla valmiina hankkeiden viitesuunnitelmat). Kerrataanpas vielä, mitä muuta näistä viidestä hankeesta tätä ennen on tullut ilmi:

        Haso Paletinkierto 5 (Kuninkaantammi, 65 asuntoa). Tämän hankkeen hylkääminen on sikäli erityisen kummallista, koska kaupungin tonttipäällikkö oli juuri vasta 5.3.2024 jatkanut ATT:n pyynnöstä tämän Hason hankeen tonttivarausta perusteluna mm. tämä: "hankkeelle asumisoikeusasuntotuotantoon on haettu ja saatu ARA:n lainavaraus". Perin outoa - kun siis Hason hallituksen päätöstiedotteessahan otsikoitiin tämä asiakohta niin, että ratkaisut olisi tehty jossain "ARAn ilmoittamassa uudessa tilanteessa" - vaikka siis (ainakin) tälle näistä viidestä hankkeesta oli jo varmistunut ARA:n lainavaraus - joka siis takaisi sen, että kunhan hanke vain saadaan mahtumaan ARA:n kustannusrajoihin, niin ARA:n tukivaltuuksista olisi sille jo valmiiksi varattuna hankeen tarvitsema tukiosuus. Eli noinkohan Hason hallituksen halussa hylätä nyt ainakaan tätä - jo ehkäpä noita muitakaan - näistä viidestä hankkeesta oli niinkään kyse ARA:sta vaan pikemminkin Hason talousahdingosta?

        Maunulantie 25 (/Lampuotilantie, 102 asuntoa). ATT teki 27.10. 2023 Arkkitehtitoimisto Heikki Viiri Oy:n kanssa sopimuksen tämän Hason uudishankeen ja naapuritontin as. oy. Syysviljan hankesuunnittelusta ja optiosta kokonaisuunnittelusta. Koska hankesuunnitelmille oli varattu aikanaan tarjouspyynnössä n. puoli vuotta, niin ne olivat arvatenkin nyt sitten valmistuneet/valmistumassa - ja nyt olisi sitten pitänyt Hason osaltaan ilmeisesti päättää haluaako se että sen hankkeen suunnittelua jatketaan kokonaisuunnitelmien laadintaan. Ja näköjään siis ei halua. Haso heittääkin tässä ATT:lle ja kaupunginhallituksen konsernijaostolle hankalan kierrepallon, kun saman suunnittelukuvion osana on siis ollut myöskin tuo as. oy.

        Honkasuontie 6 (Honkanummi, 87 asuntoa). Tämän kohteen SR-urakkatarjouskierros keskeytettiin syksyllä, joten Hason halu hylätä tämä hanke nyt lopullisesti ei juuri yllätä.

        Perhosenkierto 22 (Honkanummi, 57 asuntoa). Tämänkin kohteen SR-urakkatarjouskierros keskeytettiin syksyllä - eli eipä yllätä Hason halu hylätä nyt sitten myös tämäkin hanke.

        Aarteenetsijäntie 8 (Vesala, 100 asuntoa). Hason halua luopua tästä kohteesta on kaupungin varmaankin erityisen vaikeaa hyväksyä, kun siis tässähän oli kyse samanlaisesta kuviosta kuin aiemmin Kauppakartanonkatu 16:ssa - eli aikeena on ollut tuolta Aarrepuiston vierestäkin purkaa vanhan Hekan kohteen talot ja rakentaa tontille tehokkaammin uusia taloja osin Hekalle ja osin Hasolle. Tällä sijainnilla kaupungin ja ATT:n näkökulmista tuolle Hason osuudelle ei ole oikeastaan mitään hyväksyttävää vaihtoehtoa. Hitashan on päätetty lakkauttaa ja kovan rahan tuotannolle ei tuolla sijainnilla ole nyt nähtävissä edellytyksiä - eikä kaupunki halua lisätä Hekan asuntojen osuutta tuolla jo muutenkin "rosoisella" alueella.

        Sama tilanne kuin tuolla Vesalassa muuten myös Maunulantien Hason hankkeenkin kohdalla: Maunulaankaan kaupunki ei halua lisää Hekaa, eikä kovan rahan tuotannollekaan ole juuri edellytyksiä - hyvä jos edes naapurin puolihitaskohdettakaan saataisiin kunnialla kaupaksi. Voipi siis käydä niinkin, että konsernijaosto ei hyväksykään ainakaan Aarteenetsijäntien ja Maunulantien Hason hankkeiden hylkäämistä - jollainen konserniohjeistus taitaisi kuitenkin edellyttää myös sitäkin, että kaupunki suostuisi pääomittamaan Hasoa joillakin miljoonilla, jotta uudiskohteiden rahoitustarpeet eivät kuormittaisi Hasoa nyt ja lähivuosina liikaa.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe