Allerginen kohtaus?

allergikko

Ajelin tässä tänään fillarilla kohti kotia kun yhtäkkiä alkoi tuntumaan et kurkkua kuristaa enkä saanut henkeä muka...nythän on kauheesti siitepölyä ilmassa. Enste arvelin josko se olis astmakohtaus, mut toisaalta taas sain henkeä kyllä. Kurkkua vaan kuristi. Otin pari annosta Bricanylia, joka on lähinnä koemielessä mulle määrätty joskus vuosi sitten. Sen verran kauhia oli kohtaus et piti vallan pysähtyä matkan varrelle siinä. Tuli myös vähän huono olo koska meinasin melkein puklatakin. Hetken tuntui et tukehdunko mä tähän paikkaan. Enste arvelin et josko se on astmaattinen kohtaus, mutta oikeastaan henkeä ei ahistanut. Lieneekö sittenkin ollut anafylaktinen reaktio? Mulla on ympärivuotista köhääkin. Omasta mielestäni se saattoi olla ihan anafylaktinen reaktio, joskaan ei shokki. Olen kuitenkin ottanut tänään allergialääkkeen pitkästä aikaa...siis Xyzalia. Kurkun kuristus hellitti vasta oikeastaan sisällä ollessa ajan myötä. Oli kipeän tuntuinenkin. Ehkä turvonnut? En mennyt kyl lääkäriin vaik ensiapu on ihan lähellä.
Onko kellään toisella ollut vastaavaa kokemusta nyt pölyjen pahimpaan aikaan?

6

4954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käy lekurissa

      Ois varmaan kantsinu mennä sinne ensiapuun ja ei tarvis noin miettiä sitte sitä asiaa. Ilmeisesti sulla jonkunlaista allergia/asthma oireilua on koska lääkkeetki oot saanu. On kai sulle kerrottu että asthman ja allergioiden kans ei ole leikkimistä.

    • kuulostaa

      että parasta olis hakeutua sinne lääkäriin heti. Astmakohtaukseen ei enää tänä päivänä kukaan kuole, P A I T S I jos ei ota lääkkeitään eli hakeudu ajoissa hoitoon. Eli jos oireet on kuvailemasi kaltaisia, mene lääkäriin ja kerro tilanteesta myös lähimmäisillesi, että osaavat tarvittaessa toimia.
      Katso astma- ja allergialiiton sivustot, siellä on asiallista tietoa astmasta.
      Raikasta kesää toivotellen yöhoitaja

      • uuttahan

        tämä mulle oli. Oon ollut tukkoinen edellisinä kesinäkin mutta ekan kerran rupes huolella tukkeuttamaan. Mulla kun ei oo koskaan astmakohtausta ollut tiettävästi, joten jäin funtsimaan oliko kyseessä vain allerginen reaktio vai astmakohtaus. Jokatapauksessa, 2 annosta Bricanylia auttoi, mutta kurkkuunkin sattui ehkä tunnin pari sen jälkeen vielä. Mietin itse et kyseessä oli kai lähinnä allerginen reaktio eikä niinkään juuri astmakohtaus...mut lääkäriin tässä aion jokatapauksessa mennä lähiaikoina ja kertoa ko. kohtauksesta. Jos se ois ollut astmakohtaus, miksi sit kurkkuun sattui? Yleensähän allergisessa reaktiossa kurkku voi turvotakin. Olin vasta aloittanut ko. päivänä syömään Xyzalia mut se ei kait ihan täysin auta kun on oikein pahasti siitepölyä ilmassa. Nythän kukkii myös sireenit ja kaikki mahdolliset pensaat ja puut. Mut koivu mulle aiheuttaa lähinnä tukkoisuutta, sit taas heinät sitä nuhaa ja silmien ärsytystä. Jokatapauksessa, mulla on ympärivuotista yskää muutenkin ollut ja oon yrittänyt tutkituttaa onko syynä astma, niin koskaan ei oo lääkärit mitään löytäneet eikä oo todettu mitään. Vaikeeta, sanon minä.


    • ...

      Se paha olo minkä sanoit sitten tulleen saattoi johtua siitä bricanylista. Olen nähnyt ihmisten menevän aivan harmaiksi ja pahoinvoiviksi kyseisen lääkkeen jälkeen, aukaisee varmaan röörejä niin tehokkaasti, että muu elimistö ei kerkee mukaan, tai jotain...

    • kokenut itse

      uskon, että pahoinvointisi johtui verenpaineen heilahteluista, koska allerginen reaktiosi tuli nopeasti, fyysinen rasitus yhdistyneenä esim.siitepölypilveen voi aiheuttaa tuontapaisen tunteen.Hengenahdistuksen tunne voi olla myös ilman että aina on astma.Kurkunpää turpoaa usein hengitystieallergiassa.Antihistamiini taitaa olla ainoa joka auttaa tuollaisten tilanteiden varalle.

    • emi---

      No ei tuo varmaan anafylaksi ollut, kun ei tullut utriariaa ja olet hengissä.
      Pahassa kohtauksessa ei kerkeä tulla utriariaa - kuolee. "Normaalissa" kohtauksessa kerkee tulle utriaria (nokkosihottuma siis), mutta siis tässäkin suuri riski että hegitys lakkaa.
      Itse saanut 4 anafylaktista kohtausta puolen vuoden sisään mausteista. Hengissä olen - kiitos epipen-adrenaliiniruiskeen, ambulanssien, hoitoyksiköiden ja sairaaloiden lääkäreiden!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2392
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      75
      1999
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      229
      1915
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1757
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1639
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe