Thaimaassa oleminen, asuminen, tekeminen ja kokeminen

Anonyymi-ap

Suhteellisuudentajun omaavana henkilönä on äärettömän raskasta lukea toistuvasti tarinoita siitä kuinka asumalla ja olemalla tullaan kokemusperäisiksi asiantuntijoiksi.

Minä olen näiden vuosien asumisten ja pitkin Thaimaata suuntautuneiden matkojen aikana nähnyt ja kokenut vain sen, joka on osunut kohdalleni sillä hetkellä kussakin paikassa siinä tilanteessa.

Esimerkkinä se että vaikka olen asunut Buriramin provinssin pikku kaupungissa tänä vuonna seitsemän vuotta, minulla ei ole hajuakaan mikä on Buriramin paras ravintola.

Ei hajuakaan mikä on paras annos. Joskus sattuu kohdalleen se että tarve ja saaminen kohtaavat, mutta sekään ei kerro mikä on paras. Ei edes sen ravintolan annoksista.

Yksikään Thaimaassa vaikka ikänsä asunut ei voi sitä sanoa mikä on parasta. Se on vain hänen mielipiteensä, jos niin kertoo.

Parhaudet määrittelee omalle kohdalle jokainen itse. Sen ei tarvitse olla yleinen mielipide. Yleisen mielipiteen keskimääräisyyden määrittelee tilastot ja tavallisten ihmisten tekemät arviot.

Jos eilinen ravintolamme on arvioitu 703 arvion joukosta kolmanneksi parhaaksi netissä Tripadvisorissa alueella, se on silloin kolmanneksi paras keskimäärin.

Huonoa siitä ei saa millään kuin huonolla tuurilla, jos se on kolmonen koko provinssissa tuoreiden arvioiden mukaan.

Mutta! Sekään ei takaa sitä, etteikö sielläkin voisi sattua virheitä, sairastapauksia, tuuraajia tai että ravintola on vaihtanut omistajaa. Ihmiset tekee niitä ruokia ja ravintolan nimi ei takaa sitä onko se täydellinen tai paras.

Jos pyörit siinä asuntosi omissa nurkissa muutaman kilometrin säteellä, et voi sanoa sanaakaan thaimaalaisuudesta, vaan ainoastaan niistä nurkista missä olet.

Kaikki thaimaalaiset kun eivät ole samanlaisia, eivätkä he asu siinä sinun naapurissa.

Oleskelemalla kotinurkissasi et saa kokemusta mistään muusta kuin kotinurkistasi. Kotinurkkasi ei ole koko Thaimaa.

Ihmisiä ei voi arvioida, saati sitten koko kansaa tuomita sen perusteella että tunnet muutama sen ja sen- maalaisen.

Thaimaasta ei ole maito loppu, vaikka se olisi lähikaupasta loppu. Sitä tarkoittaa suhteellisuus. Et voi tietää. Kaupan myyjäkään ei voi tietää eikä toisenkaan kaupan myyjä.

Olen ollut naimisissa Cambridgen yliopistosta valmistuneen antropologin kanssa (joka ei ole sellaisena koskaan työskennellyt) joka sittemmin työskenteli matkailuasiantuntijana Suomen suurimmassa matkatoimistossa.

Hän ei koskaan väittänyt sanallakaan olevansa jokin matkailuguru tai tietäjä, yhtään sen enempää kuin minäkään. Me olimme vain turisteja turistien joukossa ja koitimme nauttia lomastamme.

Ihmiset tykkää luoda rutiineja ja tapoja, joita toistetaan. Sillä tavoitellaan turvallisuudentunnetta, aikataulutusta ja merkitystä elämälle. Pyörimme ympyrää paljon, niin minäkin kuin sinäkin.

Kaavasta poikkeaminen ei ole tarpeellista, jos olet tyytyväinen elämääsi. Mutta jos olet kovin onneton, silloin on asialle tehtävä jotakin, vaikka se aluksi kirpaisee.

Minusta tuo on rohkea valinta, että Saarikullervo lähtee hallitusti Suomeen hoitamaan itseään ja kenties vaimoaankin, laittamaan eläkepäivät kuntoon jatkossakin.

Rohkeaksi sen tekee se että hän itse kertoi siitä ja tarinaosuudet ovat jääneet minimiin. Toivotan onnea matkaan ja jokainen meistä leipoo sen onnensa itse.

Valmiin onnen odottajat saa odottaa sitä loppuun saakka. Itse se on ne tarvittavat muutokset tehtävä, koska jos joku toinen ne tekee, niin silloin ne ei ole sinun toivomia muutoksia.

2010

1

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tässä odottelen omia kommenttejasi aloitukseesi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe