Nukkuminen ja syöminen

Anonyymi-ap

Kuuluuko skitsofreniaan tää että ei kiinosta muu kun nukkuminen ja syöminen. Itsari pyörii mielessä jatkuvasti. Onko tää masennusta vai mitä?

8

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Terveelliset elämäntavat parantaa dkitsofreenikon elämänlaatua sillä tauti itsessään on riskitekijä sydän ja verisuonisairsuksille joskin lääkitys vähentää tuota skitsofrenian tuottamaa taakkaa keholle. Skitsofreniaan yhdistyy usein jokin persoonallisuushäiriö mikä altistaa mitä erilaisimmille hyvinvointia alentaville tiloille ja tuntemuksille.

      • Anonyymi

        Ei jesta mitä bullshittiä lauot.


    • Anonyymi

      Jos yhtään lohduttaa, niin alkuvaiheessa kaikki on hankalaa. Kun aloitin lääkityksen, tilanteeni oli sama. Lääkärin ehdotuksesta aloitin myös masennuslääkkeen, joka on vienyt pois itsetuhoiset ajatukset..

      Parin vuoden jälkeen moni asia on sama, mutta ehkäpä armollisuus ja itsensä hyväksyminen on lisääntynyt. Haen aktiivisesti tukea muilta ja välttelen ns. myrkyllisiä ihmisiä eli ihmisiä, jotka mm. tuomitsevat.

    • Anonyymi

      Itse nukun 10-12 tuntia yössä ja käyn kokopäiväisesti töissä. Olen onneksi valinnut ammatin, josta aidosti pidän. Joskus stressi pahentaa oireitani ja pelkään muiden huomaavan, että olen sairas.

      Olen myös herkkusuu. Olen jatkuvasti laihdutuskuurilla, kun koetan kuitenkin pitää painoni hoikkana. Aluksi se vajaat 10 kilon painonnousu oli hyvä, kun painoindeksini oli alle 18.

      Oma hoitajani on jatkuvasti sairaslomalla, joten osaa ne "muutkin" olla raihnaisia

    • Anonyymi

      Se ettei kiinnosta muu kuin nukkuminen ja syöminen, kuuluu lääkitykseen. Anhedonia. Eli ettei saa tyydytystä mistään, kun lääke salpaa aivoissa dopamiinia eli palkitsemishormonia. Normaalisti kun ihminen tekee ja onnistuu, vapautuu dopamiinia, mikä tekee hyvää oloa. Kun on lääkityksellä näin ei käy ja lopulta kaikki tekeminen muuttuu merkityksettömäksi.

    • Anonyymi

      lääkkeen vaihtaminen ja myöhemmin annoksen pienentäminen auttoi minulla vähän. toinen mikä vähän auttoi on brintellix. mutta silti koen olevani melko apaattinen-.

    • Anonyymi

      Skitsofreniaan kuuluvat myös puutosoireet eli negatiiviset oireet. Näihin kuuluvat mm. motivaation puute, apaattisuus, tunteiden latistuminen ja lisääntynyt passiivisuus. Myös lääkkeet voivat lisätä ruokahalua ja tehdä väsyneemmäksi. Pahimpia lääkkeitä jotka vaikuttavat näin ovat: Olanzapin, Zyprexa, Ketipinor, Seroquel ja Leponex. Myös Risperidal/Risperidon voi joitakin henkilöitä väsyttää ja lihottaa.

      Lääkkeet jotka eivät väsytä paljoa tai lihota: Latuda, Rxulti, Peratsin, Fluanxol. Näistä kaksi ensimmäistä (Latuda ja Rxulti) ovat kalliita ilman KELA-kortissa olevaa koodia 112. Myös masennuslääkkeen aloittaminen voi auttaa negatiivisiin oireisiin.

      Suosittelen kysymään psykiatrilta jos voisit kokeilla Brintellixiä tai Escitalopramia. Escitalopram ei sovi mm. Peratsinin kanssa (Escitalopram Orion pakkausselosteessa lukee että Escitalopram ei sovi fentiatsiinin johdannaisten kanssa). Minulle psykiatri sanoi että negatiivisiin oireisiin eivät neuroleptit yleensä tehoa kovinkaan hyvin.

    • Anonyymi

      yksi ihmisten hallinta on uskominen mutta myös mielisairauksien lähde uskominen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      297
      2658
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      99
      2085
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      79
      1613
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      164
      1459
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1298
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1084
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1020
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe