Samsungin ja Googlen omituisuuksia

Anonyymi-ap

Erilaisia matkapuhelimia olen käyttänyt kai pian 30 vuotta mutta nyt taisi tulla vikaostos.

Minusta on siinä jo ihan tarpeeksi että joutuu Googlelle antamaan lähes kaikki omat tietonsa (olipa sitten keksittyjä tai aitoja) että saa puhelimen ollenkaan toimimaan.
Siispä ihmettelen että miksi ihmeessä pitäisi antaa vielä Samsungille erikseen kaikenmaailman lupia lähettää mainoksia jonninjoutavasta paskasta mitä en ikinä halua edes nähdä.

1)Galaxy storesta en ole hyväksynyt mitään päivityksiä enkä mainoksia. Onko se samanlainen kuin Google Playkauppa? Olen kuullut että viruksia ainakin paljon tarjolla.

2)Tähän asti on riittänyt Googlen omat kuvat joten ihmettelen mihin
tarvin jotain Galleriaa. Mihin tarkoitukseen se on ja eroaako jotenkin
Googlesta?

3) Samsung-tiliä on jatkuvasti tyrkyllä. Mihin hemmettiin kukaan sellaista tarvii?

4)Miksi luuri lataa turhaan päivityksiä joka kerta Chromiumille, kalenterille, Microsoftille, Google kuville jne. vaikka en esim. Chromiumia tai kalenteria ole ikinä edes asentanut tai käyttänyt? Sama tietysti koskee google kuvia jotka kaikki tietysti menee Googlen pohjattomaan laariin halusit sitä tai et. Microsoftin palveluja en muutenkaan tarvi Linux-käyttäjänä ollenkaan.

Olen aina uskonut että koska Android on Linuxiin pohjautuva järjestelmä, siihen virukset ja muut haitakkeet ei itsekseen tartu. Siksipä ihmettelin kun myyjä vaatimalla vaati että luuri tarvitsee kunnon virussuojan. Lopulta hyväksyin Avastin ilmaisversion joka on aivan mahdoton tyrkky työntämään kaikkea maksullista palvelua niin että yksinkertaisin virusskannaus on monen mutkan takana. Mahtoi myyjää vistottaa kun mahdollisesti menetti bonuksia kun en heti hyväksynyt maksullisia versioita.

Kertokaa mitkä luurit sisältää vähiten näitä kaikenmaailman lisukkeita ja tyrkytyksiä ja mistä ne voi poistaa kokonaan heti ensimmäisessä alkukäyttöönotossa.

Odottelen hartaasti sitä päivää kun Ubuntu julkaisee kauanodotetun oman puhelinversionsa. Sinä päivänä lentää kaikki Googlen ja Applen luurit Kankkulan kaivoon. Tosin heillä on tähän päivään mennessä jo miljardien ihmisten tiedot hallussaan mutta sitten se loppuu kuin seinään eikä paluuta enää ole vaikka ahneudella ei loppua olekaan.

Vaari 78v.

27

429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      1. Sieltä ei ole pakko asentaa mitään. Vaatii lisäksi Samsung tilin tekemisen joka ei ole pakollinen puhelimen toiminnalle kuten Google tili on. Haittaohjelmien suhteen niissä ei ole suuria eroja.

      2. Laitteen valmistaja on tehnyt siihen oman galleriasovelluksen. Näin on lähes jokaisella puhelinvalmistajalla. Sitä ei ole pakko käyttää. Googlen kuvat ohjelman kautta voidaan laittaa päälle automaattinen varmuuskopiointi omalle Google tilille.

      3. Sitä ei käytännössä tarvita. Google tili riittää täysin Android laitteen käyttämiseen.

      4. Päivityksiä tulee kaikkiin niihin ohjelmiin mitä laitteessa on vaikkei niitä käytä. Yleensä Android puhelimissa on valmiiksi asennettuna Googlen ohjelmat kuten Chrome selain sekä valmistajan omia ohjelmia.

      Android puhelimiin voi tulla haittaohjelmia jos ei katso mitä Google play sovelluskaupasta asentaa. Eli lähinnä lataa ei tunnettujen sovelluskehittäjien sovelluksia. Virustorjunta on kuitenkin täysin tarpeeton ja vie akkua sekä suorituskykyä täysin turhaan. Niitä ei kannata näissä käyttää koska hyöty on tasan 0.

    • Anonyymi

      Puhelimeen tarjotaan päivityksiä asennettavaksi tietenkin sen mukaan mitä sovelluksia sulla on asennettuna puhelimessa, ei sen perusteella mitä sovellusta käytät ja mitä et. Tosin jos et käytä jotain sovellusta pitkään aikaan Android voi asettaa sovelluksen syvään lepotilaan ja sillon sulle todennäkösesti tarjotaan siihen päivityksiä vasta sitten kun seuraavan kerran olet käyttänyt sovellusta. Yleisisesti sovelluksiin julkastaan jatkuvasti päivityksiä sen takia, että kehitys ei pysähdy. Päivityksiä julkastaan sitämukaa kuin sovelluksiin tehdään uusia versioita, sovelluksiin julkastaan parannuksia, sovelluksista löytyy bugeja ja niitä korjataan ja sovelluksista löytyy tietoturva-aukkoja joita korjataan. Eli on täysin normaalia että sovelluksiin julkastaan päivityksiä ehkä hyvinkin tiheään tahtiin sovelluksesta riippuen. Esimerkiksi juuri bugi- ja tietoturvapäivituksiä julkastaan sitämukaa kuin vikoja löytyy ja niitä korjataan. Sovelluksia myös jatkokehitetään kokoajan ja niihin kehitetään uusia ominaisuuksia ja parannuksia jo olemassaoleviin ominaisuuksiin. Eikö se nyt vain ole hyvä, että korjaukset ja parannukset julkastaan mahdollisimman pian käyttäjien käytettäväksi? Mitä enemmän sulla on puhelimessa sovelluksia asennettuna sitä enemmän tietenkin puhelimelle tuleeasennettavia päivityksiä, se on itsestäänselvää. Päivitykset on syytä asentaa heti kun niitä tulee saataville, niitä ei kanata jättää asentamatta.
      Se on toki totta, että Samsungin älypuhelimissa on joitakin päällekkäisiä sovelluksia. Esimerkiksi omassa älypuhelimessani on sekä Googlen että Samsungin kalenterisovellukset.Siiitä ei kuitenkaan ole minkäänlaista haittaa. Itseasiassa hyvähän se on, että käyttäjällä on valinnanvaraa. Käyttäjä voi sitten itse päättää kumpaa käyttää. Eihän kukaan pakota sua käyttämään mitään niistä Samsungin sovelluksista joista puhelimessa on jo Googlenkin versio. Voit itse päättää kumpi niistä on itsellesi parempi ja käytät sitten sitä. Monissa ns. päällekkäisissä Samsungin sovelluksissa on kuitenkin joitakin käteviä ominaisuuksia jotka puuttuu kokonaan Googlen vastaavista sovelluksista ja lisäksi Samsungin sovellukset toimivat joissakin asioissa paremmin osana Samsungin älypuhelinta. Voit kuitenkin täysin vapaasti valita itse kumpaa käytät, Googlen vai Samsungin sovellusta, ja kumpi on itsellesi parempi. Ei sun tarvitse käyttää sitä toista versiota jos et halua mutta ei sen olemisesta puhelimessa mitään haittaakaan ole.

      Samsungin omassa sovelluskaupassa, Samsung Store, on saatavilla yleisesti sovelluksia ja pelejä aivan samalla tavalla kuin Googlen sovelluskaupassa. Siellä on kuitenkin saatavilla myös hyödyllisiä Samsung -kohtaisia sovelluksia joita ei ole saatavilla Googlen sovelluskaupasta. Esimerkiksi Good Lock on Samsungin kehittämä työkalu ja laajennus Samsung -älypuhelimille. Good Lock lisää puhelimen säädettävyyttä entisestään tarjoamalla monia sellasia säätömahdollisuuksia joita puhelimessa ei oletuksena ole. Samaten se lisää automatisointimahdollisuuksia Samsung Tilat ja Rutiinit -puhelimenautomatisointiominaisuuteen. Lisäksi Samsungin sovelluskaupan kautta asentuvat päivitykset puhelimeen esiasennetuille Samsungin omille sovelluksille. Eli kaikki puhelimen päivitykset eivät ole saatavilla Googlen sovelluskaupan kautta. Päivitykset kannattaa siis asentaa sekä Googlen kaupasta, että Samsungin kaupasta.

      Samsung -tilin käyttöönotosta on paljonkin hyötyä. Se mahdollistaa niiden Samsungin omien palveluiden käytön, joita ei ole käytettävissä perus-Androidissa. Esimerkiksi jos sulla on Samsungin älykello, tabletti, älykkelo ja kuulokkeet niin Samsungin tilistä on hyötyä, jos haluat niiden laitteiden toimivan yhteen täysin. Samsungin tilin avulla laitteet voi helposti jakaa tietoa keskenään ja toimia yhteistyössä keskenään. Lisäksi voit esimerkiksi jatkaa joidenkin sovellusten käyttöä toisella laitteella jos käytössä on Samsung -tili. Eli voit alottaa yhdellä laitteella ja siirtyä jatkamaan toiselle. Voit myös esimerkiksi soittaa ja vastaanottaa puheluita eri laitteilta. Lisäksi Samsung -tilin käyttö mahdollistaa kadonneiden laitteiden etsimie





      paikantamisen ja etsimisen. Samsungilla on vastaava kadonneiden laitteiden paikannussysteemi kuin esimerkiksi Applella. Se perustuu miljooniin Samsungin laitteisiin, jotka voi havaita kadonneen laitteen ja välittää sen sijainnin edelleen. Tuonkin käyttö edellyttää, että olet ottanut Samsung -tilin käyttöön. Samsungilla on myös useita muita palveluita ja Samsung -älypuhelimissa on ominaisuuksia joiden käyttäminen vaatii Samsung -tilin käyttöönoton. Eli jos et ota Samsung -tiliä käyttöön et saa täyttä hyötyä puhelimsestasi. Pakko niitä ei tietenkään ole käyttää, ei kukaan sua siihen pakota.
      Jatkuu seuraavassa viestissä...

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Jatkoa edellisestä viestistäni...

        Android ei itseasiassa ole Linuxiin perustuva käyttis. Android käyttää kyllä Linuxin käyttöjärjestelmäydintä jajoitakin muita matalimman tason kirjastoja, mutta mitään muuta Linuxiin liittyvää androidissa ei sitten olekaan. Android on aivan eri käyttöjärjestelmä kuin Linux. Kyllä, Android käyttää Linuxin käyttöjärjestelmäydintä, mutta muuten Android ei ole Linux -tyyppinen käyttis. Jos oikeasti Linux -tyyppisen käyttöjärjestelmän haluat älypuhelimeen niin sillon suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish on vastaus. Sailfish on ihan oikeasti Linux. Se on täysiverinen Linux -tyyppinen käyttis toisin kuin Android. Sailfishin saa nykyisellään asennettua Sonyn XPeria -sarjan älypuhelimiin androidin tilalle. Sailfishin voi ostaa Jollan kaupasta ja samalla saa ohjeet joilla Sailfishin saa asennettua Sonyn älypuhelimeen Androidin tilalle.


        Itse en kyllä mitään Ubuntu -puhelinta hankkisi. Itse olen käyttänyt Debian -linuxjakelua kesästä 1998 alkaen joten jos puhelimessa jokin muu kuin Sailfish pitäisi olla niin sitten Debian. Ubuntu perustuu Debianin kehitysversioon ja siis keskeneräiseen versioon. Sen takia Ubuntu on paljon Debiania bugisempi joten en näe mitään järkeä Ubuntusta puhelimessa. Ylipäätänsä Sailfish on erittäin hyvä käyttis ja sitä on kehitetty nimenomaan älypuhelimia varten kaupallisesti ja ammattimaisesti jo pitkälti yli kymmenen vuoden ajan. Joten jos jonkin Linux -tyyppisen käyttiksen ottaisin älypuhelimessani käyttöön se olisi ehdottomasti Sailfish.


        Valitettavasti olen sokeutunut ja Sailfishille ei ole ruudunlukuohjelmaa joten en pysty käyttämään sitä. Mulla on kyllä edelleen hyllyssä Jollan alkuperäinen älypuhelin, jossa on käyttiksenä Sailfish. Mutta en tosiaan pysty käyttämään sitä. Ostin tuon ennakkotilaajana sillon kun Jolla julkaisi ensimmäisen älypuhelimensa. Sittemminhän Jolla luopui älypuhelinten valmistuksesta ja keskittyi Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämiseen. Ja sitähän Jolla tekee edelleen.

        Jos sitten puhelimessa olisi jokin muu Linux -tyyppinen käyttis niin sitten ehdottomasti Debian. Ubuntulle en näe mitään mielekästä syytä. Mutta tuo on turhaa spekulointia, koska Linux -tyyppisistä käyttiksistä Sailfish olisi tosiaan se minkä ehdottomasti haluaisin älypuhelimeen jos sitä vaan pystyisi käyttämään.

        T. miksuh
        T. miksuh


      • Anonyymi

        Samsungin kauppaa ei tarvita mihinkään etenkään päivityksiin..


      • Anonyymi

        Googlella on oma paikannuspalvelu. Siihenkään on turha ottaa mitään Samsungin omaa käyttöön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Googlella on oma paikannuspalvelu. Siihenkään on turha ottaa mitään Samsungin omaa käyttöön.

        Googlen paikannuspalvelu ei ole ollenkaan samanlainen kuin 'samsungin ja Applen paikannuspalvelut. Se toimii aivan eri tavalla. Googlen paikannuspalvelu ei esimerkiksi pysty löytämään sellaista laitetta, jossa ei itsessään ole paikannus ja nettiyhteys päällä. Samsungin ja Applen paikannuspalvelu pystyy. Samsungin paikannuspalvelu pystyy löytämään myös mm. älykellon vaikka siinä ei itsessään olisi mobiiliyhteyttä. Samaten esimerkiksi kuulokkeiden etsiminen onnistuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Googlella on oma paikannuspalvelu. Siihenkään on turha ottaa mitään Samsungin omaa käyttöön.

        Googlen paikannuspalvelu vaatii, että paikannettavassa laitteessa on GPS ja nettiyhteys käytössä. Samsungin paikannuspalvelu ei sitä vaadi, koska paikannuksen tekee ne Samsungin älypuhelimet, jotka havaitsee paikannettavan laitteen. Laitteen itse ei siis tarvitse tehdä paikannusta eikä olla edes yhteydessä nettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samsungin kauppaa ei tarvita mihinkään etenkään päivityksiin..

        Kyllä Samsungin kauppaa tarvitaan päivityksiin, jos haluat pitää puhelimeen esiasennetut ja monet käyttöjärjestelmänosat ajantasalla. Katsos kun Samsung jakelee esimerkiksi monia pienempiä One UI -käyttöliittymään kuuluvia päivityksiä vain oman sovelluskauppansa kautta. eli jos et asenna Samsungin Galaxy Storen kautta jaeltavia päivityksiä niin sulla ei ole sillon puhelimessa kaikki ohjelmistot ajan tasalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Googlen paikannuspalvelu vaatii, että paikannettavassa laitteessa on GPS ja nettiyhteys käytössä. Samsungin paikannuspalvelu ei sitä vaadi, koska paikannuksen tekee ne Samsungin älypuhelimet, jotka havaitsee paikannettavan laitteen. Laitteen itse ei siis tarvitse tehdä paikannusta eikä olla edes yhteydessä nettiin.

        Vaatii kyllä sekin yhtälailla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Samsungin kauppaa tarvitaan päivityksiin, jos haluat pitää puhelimeen esiasennetut ja monet käyttöjärjestelmänosat ajantasalla. Katsos kun Samsung jakelee esimerkiksi monia pienempiä One UI -käyttöliittymään kuuluvia päivityksiä vain oman sovelluskauppansa kautta. eli jos et asenna Samsungin Galaxy Storen kautta jaeltavia päivityksiä niin sulla ei ole sillon puhelimessa kaikki ohjelmistot ajan tasalla.

        Ei tarvita mihinkään. Vain Google tili riittää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvita mihinkään. Vain Google tili riittää

        Kyllä tarvitaan, koska kaikki Samsung -kohtaiset ohjelmistot ei ole saatavilla Googlen sovelluskaupasta joten et saa niihin päivityksiäkään googlen sovelluskaupan kautta vaan ainoastaan Samsungin oman Galaxy Storen kautta. Itse asensin just tänään Galaxy Storesta yhden käyttöjärjestelmään liittyvän päivityksen. Samsungin älypuhelimissa on Androidin lisäksi Samsungin oma One UI -systeemi ja siihen ei saa päivityksiä Googlen sovelluskaupan kautta. Siihen tulee päivityksiä vain isompien päivi5ysten tpauksessa puhelimen ohjelmistopäivityksen kautta ja pienempiä päivityksiä Galaxy Storen kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tarvitaan, koska kaikki Samsung -kohtaiset ohjelmistot ei ole saatavilla Googlen sovelluskaupasta joten et saa niihin päivityksiäkään googlen sovelluskaupan kautta vaan ainoastaan Samsungin oman Galaxy Storen kautta. Itse asensin just tänään Galaxy Storesta yhden käyttöjärjestelmään liittyvän päivityksen. Samsungin älypuhelimissa on Androidin lisäksi Samsungin oma One UI -systeemi ja siihen ei saa päivityksiä Googlen sovelluskaupan kautta. Siihen tulee päivityksiä vain isompien päivi5ysten tpauksessa puhelimen ohjelmistopäivityksen kautta ja pienempiä päivityksiä Galaxy Storen kautta.

        Samaten esimerkiksi osa Samsungin terveyssovelluksista on saatavilla vain Samsungin omasta Galaxy Storesta. Esimerkiksi Samsung Health Monitor -sovellus ei ole saatavilla Googlen sovelluskaupasta vaan ainoastaan Samsungin omasta Galaxy Storesta. Tuo sovellus vastaa verenpaineen ja EKG:n mittaamisesta Samsungin älykelloja käytettäessä. Koska Samsung Health Monitor -sovellus on saatavilla ainoastaan Samsungin omasta Galaxy Storesta niin siitä seuraa myös se, että Samsungin älykellojen verenpaineen ja EKG:n mittausominaisuudet on käytettävissä ainoastaan Samsungin älypuhelinten kanssa. Samsung Health Monitor kun on tuon takia saatavilla ainoastaan Samsungin älypuhelimille. Samsung Health Monitor on siis yksi esimerkki Samsung -kohtaisista sovelluksista, jotka ei ole saatavilla Googlen sovelluskaupasta vaan ainoastaan Samsungin omasta Galaxy Storesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tarvitaan, koska kaikki Samsung -kohtaiset ohjelmistot ei ole saatavilla Googlen sovelluskaupasta joten et saa niihin päivityksiäkään googlen sovelluskaupan kautta vaan ainoastaan Samsungin oman Galaxy Storen kautta. Itse asensin just tänään Galaxy Storesta yhden käyttöjärjestelmään liittyvän päivityksen. Samsungin älypuhelimissa on Androidin lisäksi Samsungin oma One UI -systeemi ja siihen ei saa päivityksiä Googlen sovelluskaupan kautta. Siihen tulee päivityksiä vain isompien päivi5ysten tpauksessa puhelimen ohjelmistopäivityksen kautta ja pienempiä päivityksiä Galaxy Storen kautta.

        Ei tarvita mihinkään..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaten esimerkiksi osa Samsungin terveyssovelluksista on saatavilla vain Samsungin omasta Galaxy Storesta. Esimerkiksi Samsung Health Monitor -sovellus ei ole saatavilla Googlen sovelluskaupasta vaan ainoastaan Samsungin omasta Galaxy Storesta. Tuo sovellus vastaa verenpaineen ja EKG:n mittaamisesta Samsungin älykelloja käytettäessä. Koska Samsung Health Monitor -sovellus on saatavilla ainoastaan Samsungin omasta Galaxy Storesta niin siitä seuraa myös se, että Samsungin älykellojen verenpaineen ja EKG:n mittausominaisuudet on käytettävissä ainoastaan Samsungin älypuhelinten kanssa. Samsung Health Monitor kun on tuon takia saatavilla ainoastaan Samsungin älypuhelimille. Samsung Health Monitor on siis yksi esimerkki Samsung -kohtaisista sovelluksista, jotka ei ole saatavilla Googlen sovelluskaupasta vaan ainoastaan Samsungin omasta Galaxy Storesta.

        Sitä ei tarvita mihinkään.. Ei tarvitse erikseen tehdä tiliä päivittääkseen sen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä ei tarvita mihinkään.. Ei tarvitse erikseen tehdä tiliä päivittääkseen sen.

        Yksi tili eli Google tili on pakollinen. Muut vapaaehtoisia. Minulla ei ole koskaan ollut missään puhelimessa niiden valmistajien omia tilejä. Puhelimia on ollut niin Huaweita, Samsungia, One Plussia. En oikein ole koskaan nähnyt tarpeelliseksi alkaa tehtailemaan kymmeniä eri tilejä kun sillä yhdellä vaan pelkästään pärjäisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvita mihinkään..

        Kyllä tarvitaan. Jos muuta väität et edes käytä Samsungin älypuhelimia etkä siis tiedä asiasta yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä ei tarvita mihinkään.. Ei tarvitse erikseen tehdä tiliä päivittääkseen sen.

        Kyllä tarvitaan. Itsekin käytän sitä verenpaineen mittaamiseen jatkuvasti. Mutta sinua räkänokka kakara ei kukaan tarvitse mihinkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi tili eli Google tili on pakollinen. Muut vapaaehtoisia. Minulla ei ole koskaan ollut missään puhelimessa niiden valmistajien omia tilejä. Puhelimia on ollut niin Huaweita, Samsungia, One Plussia. En oikein ole koskaan nähnyt tarpeelliseksi alkaa tehtailemaan kymmeniä eri tilejä kun sillä yhdellä vaan pelkästään pärjäisi.

        Jos et käytä Samsung -tiliä jne niin sillon sulla jää osa puhelimen ominaisuuksista käyttämättä. Tokihan voit tehdä niin, mutta onko siinä järkeä? Mitä järkeä on ostaa kallis puhelin ja sitten jättää osas puhelimen ominaisuuksista käyttämättä vain sen takia ettei jaksa ottaa jotain tiliä käyttöön? Esimerkiksi tuon Samsung Health Monitor sovelluksen jättäminen asentamatta Samsungin omasta sovelluskaupasta aiheuttaa myös sen, että sitten et sitä älykellon verenpaineen ja ekg:n mittausta käytä, koska se ei toimi ilman tuota sovellusta. Eli oliko järkevää ostaa kallis puhelin ja kello ja sitten laiskuuttaan jättää osa sniiden ominaisuuksista käyttämättä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tarvitaan. Itsekin käytän sitä verenpaineen mittaamiseen jatkuvasti. Mutta sinua räkänokka kakara ei kukaan tarvitse mihinkään.

        Sellaiseen saa parempia sovelluksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos et käytä Samsung -tiliä jne niin sillon sulla jää osa puhelimen ominaisuuksista käyttämättä. Tokihan voit tehdä niin, mutta onko siinä järkeä? Mitä järkeä on ostaa kallis puhelin ja sitten jättää osas puhelimen ominaisuuksista käyttämättä vain sen takia ettei jaksa ottaa jotain tiliä käyttöön? Esimerkiksi tuon Samsung Health Monitor sovelluksen jättäminen asentamatta Samsungin omasta sovelluskaupasta aiheuttaa myös sen, että sitten et sitä älykellon verenpaineen ja ekg:n mittausta käytä, koska se ei toimi ilman tuota sovellusta. Eli oliko järkevää ostaa kallis puhelin ja kello ja sitten laiskuuttaan jättää osa sniiden ominaisuuksista käyttämättä?

        Ei jää mitään tarpeellista käyttämättä. Itseasiassa säästyn kaikelta turhalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tarvitaan. Itsekin käytän sitä verenpaineen mittaamiseen jatkuvasti. Mutta sinua räkänokka kakara ei kukaan tarvitse mihinkään.

        Kyllä verenpaineen ja sokeriarvojen mittaamiseen löytyy sentään luotettaviakin menetelmiä. Jotkut Samsungin vipeltimet eivät ole sen parempia kuin mikään nopanheittokaan joilla siis ei ole mitään merkitystä.
        Kuinka luulet puhelimen mittaavan verenpainettasi häh? Sen lisäksi kaikki mittaustulokset ja arvot menevät heti suoraan Samsungille tai Googlelle jotka sitten lähettävät "hyviä lääkeohjeitaan" asian parantamiseksi.
        Näköjään vanhuksien vedätykseksi tarkoitetut tiedonkeruusivut osuivat kipeästi itseensä kun haukkuu muita räkänokiksi. Toivotan sinulle kivuliasta loppuelämää!
        Sääliksi käy!.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkoa edellisestä viestistäni...

        Android ei itseasiassa ole Linuxiin perustuva käyttis. Android käyttää kyllä Linuxin käyttöjärjestelmäydintä jajoitakin muita matalimman tason kirjastoja, mutta mitään muuta Linuxiin liittyvää androidissa ei sitten olekaan. Android on aivan eri käyttöjärjestelmä kuin Linux. Kyllä, Android käyttää Linuxin käyttöjärjestelmäydintä, mutta muuten Android ei ole Linux -tyyppinen käyttis. Jos oikeasti Linux -tyyppisen käyttöjärjestelmän haluat älypuhelimeen niin sillon suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish on vastaus. Sailfish on ihan oikeasti Linux. Se on täysiverinen Linux -tyyppinen käyttis toisin kuin Android. Sailfishin saa nykyisellään asennettua Sonyn XPeria -sarjan älypuhelimiin androidin tilalle. Sailfishin voi ostaa Jollan kaupasta ja samalla saa ohjeet joilla Sailfishin saa asennettua Sonyn älypuhelimeen Androidin tilalle.


        Itse en kyllä mitään Ubuntu -puhelinta hankkisi. Itse olen käyttänyt Debian -linuxjakelua kesästä 1998 alkaen joten jos puhelimessa jokin muu kuin Sailfish pitäisi olla niin sitten Debian. Ubuntu perustuu Debianin kehitysversioon ja siis keskeneräiseen versioon. Sen takia Ubuntu on paljon Debiania bugisempi joten en näe mitään järkeä Ubuntusta puhelimessa. Ylipäätänsä Sailfish on erittäin hyvä käyttis ja sitä on kehitetty nimenomaan älypuhelimia varten kaupallisesti ja ammattimaisesti jo pitkälti yli kymmenen vuoden ajan. Joten jos jonkin Linux -tyyppisen käyttiksen ottaisin älypuhelimessani käyttöön se olisi ehdottomasti Sailfish.


        Valitettavasti olen sokeutunut ja Sailfishille ei ole ruudunlukuohjelmaa joten en pysty käyttämään sitä. Mulla on kyllä edelleen hyllyssä Jollan alkuperäinen älypuhelin, jossa on käyttiksenä Sailfish. Mutta en tosiaan pysty käyttämään sitä. Ostin tuon ennakkotilaajana sillon kun Jolla julkaisi ensimmäisen älypuhelimensa. Sittemminhän Jolla luopui älypuhelinten valmistuksesta ja keskittyi Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämiseen. Ja sitähän Jolla tekee edelleen.

        Jos sitten puhelimessa olisi jokin muu Linux -tyyppinen käyttis niin sitten ehdottomasti Debian. Ubuntulle en näe mitään mielekästä syytä. Mutta tuo on turhaa spekulointia, koska Linux -tyyppisistä käyttiksistä Sailfish olisi tosiaan se minkä ehdottomasti haluaisin älypuhelimeen jos sitä vaan pystyisi käyttämään.

        T. miksuh
        T. miksuh

        Sailfishin huono puoli on siinä, että se on yhteensopiva vain muutaman Sonyn puhelimen kanssa, ja nekin vuosia vanhoja malleja joita ei enää uutena saa. Ainoa muu aito Linux puhelin on Librem 5, jossa on PureOS Linux. Se on työpöytälinux, joka on sovitettu puhelimeen ja desktop koneisiin. Puhelinta voi käyttää isolla näytöllä kuin työpöytää, jas iinä käytetään Linuxin sovelluksia sellaisenaan. Huono puoli on hinta, noin 1300€, eikä laite itsessään ole kovin kummoinen, mutta siinä on otetu huomioon yksityisyys laitetasolla asti.


    • Anonyymi

      Useimmat käyttämättömät ohjelmat voi torpata, eli sulkea, mutta pois niitä ei saa.
      Ei ole pakko asentaa päivityksiä niihin appeihin, joita ei käytä ja on ne sammuttanut.

      Mitään tässä maailmassa ei tehdä kansan parhaaksi, vaan rahojen saamiseksi, joista mainokset on yksi. Monista apeista kinutaan rahaa.
      Olisin kerran tarvinnut PDF-lukijaa, mutta eihän sitä oletuksena ole, vaan pitää asentaa maksullinen tai mainosrahoitteinen versio.
      Tietokoneissa sen saa ilmaiseksi.

      Kännykät on täyttä hulluutta nykyisellään.

      • Anonyymi

        Pakko on kyllä asentaa vaikkei käyttäisikään. Tietoturva huononee muuten.


      • Anonyymi

        Kyllä ilmaisiakin PDF -lukuohjelmia on saatavilla. Et vain osaa hakea. Ja miksi joku esiasennettu ohjelma pitäs saada poistettua kun voi yksinkertasesti käyttämättä sitä? Eiköhän sulla ole paljon sellasiakin ohjelmia mitä olet itse asentanut mutta et käytä juuri koskaan, joten missä ero?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakko on kyllä asentaa vaikkei käyttäisikään. Tietoturva huononee muuten.

        Itse asennan kaikki uudet apit mistä tulee ilmoituksia vaika en niitä trvitsisikaan. Ei ole niistä haittaakaan ollut. Joskus tuli joku ilmo että Crohme on jossain syvätilassa ja ei ota päivityksiä. Kuitenkin aina kun ilmoittaa päivityksistä siinä on sama ohjelma aina ekana latautumassa vaikka en ole sitä ikinä käyttänyt. Käytän Firtefoxia.


    • Anonyymi

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

      😋 ­­V­­­i­­t­­­t­u­ ­­t­ä­m­­ä­­ ­­k­­u­­­u­­­m­­­a­­ ­n­­a­­­r­­­t­­t­­u­­­ -> https://siz.la/hotcat21

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe