Ravintoloiden rankingia

Anonyymi-ap

Sitä ollaan sitten niin kokenutta maailmanmatkaajaa ja kulinaristia että kokemus on suorastaan valtaisa. On käyty Rossossa, Pizza Raxissa, Pizza Companyssa ja Sizzlerissä sekä kuponkiruokalassa. Valittu ihan itse se lähin kelvollinen maailman parhaaksi.

Syöminen yhdessä on thaimaalaisten rakkain harrastus. Farangit ovat siinä asiassa aivan amatöörejä ja aivan eri ruokakulttuurista.

Käsitteet ravintoloiden paremmuuksista on paljon laajempi, kuin mitä täällä intetään ja vängätään. On monta kategoriaa missä voi olla hyvä, huono, erinomainen tai jopa paras.

Ihan ensimmäisenä on logiikka, jossa voidaan todeta että yksi ei ole kaikki, eikä kaikki ole yksi. Ketjuravintoloissakin on eroja laadun, tuoreuden ja kokkauksen suhteen ja kaikki ei tykkää samasta. Joku ei voi sietää sitä mitä toinen rakastaa.

Tarkoittaen sitä että jos sinä saat mahtavan ravintolakokemuksen kertakäynnillä, se ei tee siitä maailman parasta tai toiseksi parasta ravintolaa.

Samaten jos saat surkean ravintolakokemuksen, se ei tarkoita että kaikki kaupungin ravintolat on huonoja tai peräti koko maan ruokakulttuuri olisi pielessä, tai jos kerran maksat ylihinnan, sekään ei tarkoita maanlaajuisesti mitään.

Sitten kysytään että paras kenelle ja miksi?

Millä budjetilla olet liikenteessä? Jos sinulla on euro rahaa, kannattaa mennä kauppaan ja ostaa paketti puurohiutaleita. Saat parhaan vastineen rahallesi. Jos taas ajattelit sijoittaa 200 euroa romanttiseen illalliseen kahdelle, niin silloin et mene kuponkiruokalaan.

Kenen kulttuuritaustalle ja makutottumuksille mikäkin on hyvä? Anna afrikkalaiselle mämmiä tai englantilaiselle munavoita, niin he kysyvät sinulta onko tämä ruokaa ja onko tämä tarkoitus oikeasti syödä?

Paljonko sinulla on kokemusta etnisistä ravintoloista eri puolilta maailmaa? Minulla ei ole ja tiedostan sen itse. Vaikka olen syönyt noin 30 eri maassa, en osaa vertailla niitä ja otos on ihan liian pieni.

Oletko niin kokenut matkaaja ja hienot nyanssit tunteva kulinaristi, että olet oikeasti kykeneväinen arvioimaan asiaa kansainvälisesti ja maailmanlaajuisesti? Jos olet, niin silloin olet myös chef, sillä ilman laajaa kokemusta kokkauksesta et kykene arvioimaan ruoan sisältöä, valmistusmenetelmää, mausteita ja reseptiä etkä esillepanoa kuin maallikon tasolla.

Siihen arviointiin tarvitaan koulutus, jossa tunnet valmistusmenetelmät ja alan terminologian. Ainakaan minulla ei ole sellaista laajaa kokemusta eikä koulutusta.

Jos minulla on kamala kiire ja olen huoltoaseman parkkipaikalla, silloin syön siinä huoltoaseman kuppilassa, mutta en ala väittämään sitä maailman parhaaksi, vaikka sattuisi olemaan hyvä larb gai siinä hollilla.

Se on paras ravintola, joka sopii senhetkiseen tilanteeseen, tarkoitukseen, aikatauluun, seuraan, budjettiin ja vallitsevaan olotilaan, vuodenaikaan ja jopa säähän. Kun tulet syysviimasta kalasta taikka talvipakkasista hiihtämästä, silloin maailman paras ruoka on makkarakeitto, ja tämä on oma mielipiteeni.

Suomalaiseen makuun erinomainen arkiruoka on pottumuusi oikeista perunasta ja voista ja jauhelihakastike.

Pitkälle illalliselle ne eivät ole kovin juhlavia ruokia. En tiedä ulkomaalaisten mielipidettä poronkäristyksestä, että pitävätkö sitä eksoottisena riistaherkkuna vai omituisen makuisena sörsselinä?

Sen osaan sanoa kansainvälisistä paremmuuksista, että kiinalaisissa ravintoloissa harvemmin pettyy ja että rankinglistojen kärjessä keikkuu kaikkialla maailmassa huipputasoiset pihviravintolat. Niitä arvostetaan kaikkialla. Niitä annoksia ei saa vitosella eikä kympillä. Laadukkaan pihviravintolan pihvin hinnat Thaimaassa on alkaen 600-800 bahtia. Lisukkeet ja juomat päälle.

Turistikohteissa ymmärrettävistä syistä kansainväliset ravintolat pärjää parhaiten rankingeissa, koska niissä käy ja niitä arvostelee turistit.

25

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen täysin erimieltä ja kerron miksi, aloitan hinnasta, hinta ei ole Thaimaassa mikään laadun tae, ei todellakaan, vaan jos maksat 200 euroa jostain ruuasta se voi olla kauheaa kuraa, mutta voi saada 3 eurolla lähes taivaallista ruokaa, mutta se vaatii osaamista, kerrot larb kanasta, tai aivan yhtä hyvin maksasta tai naudanlihasta, kokemus osittaa mitä kannattaa tilata, thaikut eivät osaa valmistaa naudanlihaa se on poikkeuksetta liian sitkeää, eli siis valitse joko kanaa, tai maksaa... voit myös valita myös ankkaa... tämä ei tarkoita sitä että et voisi saada kolmella eurolla huippu naudanliha larbia, mutta todennäköisesti et saa, vaan saat sitä sitkeää, itseasiassa larb ei ole thaikkuruokaa vaan Laosista, ja siksi vaimoni on erinomainen tekemään sitä jos vain viitsii, koska on itse asunut lähellä Laosia, ja on jo lapsena saanut vaikutteita Laosin ruuista.

      • Anonyymi

        Mutta mikään ei takaa että saat 3 eurolla hyvää ruokaa, kaikki perustuu kokemukseen, ja jos sitä ei ole eikä viitsi kuunnella ketään, oma on häpeä tämä aasialainen oli hua hinissä ja suosittelin hänelle erinomaista ravintolaa, et tiedä ottiko neuvosta vaarin, toivottavasti koska siellä oikeasti on yksi thaimaan parhaista kokeista, ja kokemusta on todellakin kertynyt ja rajusti, olen syönyt siellä satoja kertoja, hakenut kotiin, kavereille, vienyt sinne ystäviä syömään, kaikki ovat tykänneet.

        Ainoa mikä täällä toimii se että tiedät mitä tilaat ja milloin, kokki voi vaihtua, kaikki on mahdollista ainoa auttava tekijä kokemus, eikä sitä voi olla ilman vuosien harjoittelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta mikään ei takaa että saat 3 eurolla hyvää ruokaa, kaikki perustuu kokemukseen, ja jos sitä ei ole eikä viitsi kuunnella ketään, oma on häpeä tämä aasialainen oli hua hinissä ja suosittelin hänelle erinomaista ravintolaa, et tiedä ottiko neuvosta vaarin, toivottavasti koska siellä oikeasti on yksi thaimaan parhaista kokeista, ja kokemusta on todellakin kertynyt ja rajusti, olen syönyt siellä satoja kertoja, hakenut kotiin, kavereille, vienyt sinne ystäviä syömään, kaikki ovat tykänneet.

        Ainoa mikä täällä toimii se että tiedät mitä tilaat ja milloin, kokki voi vaihtua, kaikki on mahdollista ainoa auttava tekijä kokemus, eikä sitä voi olla ilman vuosien harjoittelua.

        Perusruoat Thaimaassa eivät paljoakaan poikkea toisistaan. Annoskoot, kanan laatu ja kokin taidot ratkaisee thairuoassa. Jos ravintolan kokki vaihtuu tai on kipeänä ja serkkulikka tulee tilalle töihin, niin lopputulos voi olla ihan mitä vaan. Samaten jos ravintola vaihtaa omistajaa ja koko henkilökunta menee uusiksi.
        Aluksi uusi ravintoloitsija laittaa parastaan, mutta ajan mittaa on mentävä bisnes edellä eli tehtävä riittävää laatua joka kelpaa sen ravintolan asiakkaille oikeaan hintaan niin että kaikki ovat tyytyväisiä.

        Esillepano halvoissa thairavintoloissa on huolimatonta, esimerkiksi katkarapuja on vähän ehkä vain pari kappaletta ja kanan huonot osat on käytetty annokseen eikä edes riisi ole laadukasta, mutta nuo asiat eivät välttämättä huononna makua.

        Mutta tuossa puhuin nyt siis vain perusthaimaalaisesta ruoasta. Vaativille turisteille ne sinun valitsemasi ravintolat eivät koko loman ajaksi kelpaa, syystä että thairuoka alkaa tökkimään jossakin vaiheessa ja niiden ravintoloiden taso ei yksinkertaisesti riitä.

        Rahalla ei ole väliä, silloin kun sitä on. Kuten totesit, thaimaalaiset eivät osaa kokata ja valmistella pihvejä länsimaiseen tapaan. Ainoa keino heille on vetää ne ohuiksi suikaleiksi, joka helpottaa ja nopeuttaa kypsentämistä.

        Pihviravintolat kun on se länkkäreiden kuningasravintola ja hyvästä pihvistä ollaan valmiita maksamaan melkein mitä vaan. Mutta ei niissäkään ravintoloissa joka päivä keikuta. Kyllä se pihviruokakin alkaa tökkiä. Meillä oli kerran huippulaatuinen härän rosvopaisti, sellainen 8kg. Kaksi perhettä, me miehet varsinkin syötiin sitä mökillä viisi päivää niin että ikenistä valui veri. Leivän päälle, perunan kylkeen, sellaisenaan, meni kauan ennenkuin härkä maistui sen jälkeen.

        Toinen asia on että thaikut ei osaa tehdä pihville sitä soosiakaan, eivätkä ymmärrä yrttivoiden eikä juustojen päälle. Myös pihvin kanssa tarjoiltavat kasvikset on oltava juuri oikein valmistettu, kuullotettu öljyssä ja vielä kevyesti grillattu sen lisäksi. Sitä ei tee thaimaalaiset ravintolat. Viimeisen päälle valmistetut kasvikset kruunaa sen pihvin.
        Tässä on esimerkki sellaisesta ravintolasta, johon thaimaalaiset eivät pysty:
        https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g293919-d27100584-Reviews-Best_Steakhouse_Pattaya-Pattaya_Chonburi_Province.html

        Töissä näissäkin Pattayalla on thaimaalaiset Thaimaan lakien mukaan, mutta heidät on koulutettu länsimaisiksi kokeiksi ravintolan idean, menun ja hengen mukaisesti.
        Itse käyn näissä parhaissa pihvipaikoissa noin kaksi kertaa per loma.
        Perusthaimaalainenruoka on ollut kaikkialla riittävän hyvää. Joskus annoskoko on liian pieni, mutta se ei haittaa, sitten tilataan lisää.
        Pattayalla on ainakin 30 huippumestaa pihvien ystäville ja niissä on tunnelma kohdillaan kynttilävalaistuksineen klassisen musiikin soidessa hiljaa taustalla. Panimoravintolat on omia suosikkejani pitkään illanviettoon.

        Viimeisin pettymys Thaimaassa oli intialaisessa ravintolassa. Mautonta ja ylihintaista, hieman jäähtynyttä ja ylimielisen oloisia miestarjoilijoita, intialaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perusruoat Thaimaassa eivät paljoakaan poikkea toisistaan. Annoskoot, kanan laatu ja kokin taidot ratkaisee thairuoassa. Jos ravintolan kokki vaihtuu tai on kipeänä ja serkkulikka tulee tilalle töihin, niin lopputulos voi olla ihan mitä vaan. Samaten jos ravintola vaihtaa omistajaa ja koko henkilökunta menee uusiksi.
        Aluksi uusi ravintoloitsija laittaa parastaan, mutta ajan mittaa on mentävä bisnes edellä eli tehtävä riittävää laatua joka kelpaa sen ravintolan asiakkaille oikeaan hintaan niin että kaikki ovat tyytyväisiä.

        Esillepano halvoissa thairavintoloissa on huolimatonta, esimerkiksi katkarapuja on vähän ehkä vain pari kappaletta ja kanan huonot osat on käytetty annokseen eikä edes riisi ole laadukasta, mutta nuo asiat eivät välttämättä huononna makua.

        Mutta tuossa puhuin nyt siis vain perusthaimaalaisesta ruoasta. Vaativille turisteille ne sinun valitsemasi ravintolat eivät koko loman ajaksi kelpaa, syystä että thairuoka alkaa tökkimään jossakin vaiheessa ja niiden ravintoloiden taso ei yksinkertaisesti riitä.

        Rahalla ei ole väliä, silloin kun sitä on. Kuten totesit, thaimaalaiset eivät osaa kokata ja valmistella pihvejä länsimaiseen tapaan. Ainoa keino heille on vetää ne ohuiksi suikaleiksi, joka helpottaa ja nopeuttaa kypsentämistä.

        Pihviravintolat kun on se länkkäreiden kuningasravintola ja hyvästä pihvistä ollaan valmiita maksamaan melkein mitä vaan. Mutta ei niissäkään ravintoloissa joka päivä keikuta. Kyllä se pihviruokakin alkaa tökkiä. Meillä oli kerran huippulaatuinen härän rosvopaisti, sellainen 8kg. Kaksi perhettä, me miehet varsinkin syötiin sitä mökillä viisi päivää niin että ikenistä valui veri. Leivän päälle, perunan kylkeen, sellaisenaan, meni kauan ennenkuin härkä maistui sen jälkeen.

        Toinen asia on että thaikut ei osaa tehdä pihville sitä soosiakaan, eivätkä ymmärrä yrttivoiden eikä juustojen päälle. Myös pihvin kanssa tarjoiltavat kasvikset on oltava juuri oikein valmistettu, kuullotettu öljyssä ja vielä kevyesti grillattu sen lisäksi. Sitä ei tee thaimaalaiset ravintolat. Viimeisen päälle valmistetut kasvikset kruunaa sen pihvin.
        Tässä on esimerkki sellaisesta ravintolasta, johon thaimaalaiset eivät pysty:
        https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g293919-d27100584-Reviews-Best_Steakhouse_Pattaya-Pattaya_Chonburi_Province.html

        Töissä näissäkin Pattayalla on thaimaalaiset Thaimaan lakien mukaan, mutta heidät on koulutettu länsimaisiksi kokeiksi ravintolan idean, menun ja hengen mukaisesti.
        Itse käyn näissä parhaissa pihvipaikoissa noin kaksi kertaa per loma.
        Perusthaimaalainenruoka on ollut kaikkialla riittävän hyvää. Joskus annoskoko on liian pieni, mutta se ei haittaa, sitten tilataan lisää.
        Pattayalla on ainakin 30 huippumestaa pihvien ystäville ja niissä on tunnelma kohdillaan kynttilävalaistuksineen klassisen musiikin soidessa hiljaa taustalla. Panimoravintolat on omia suosikkejani pitkään illanviettoon.

        Viimeisin pettymys Thaimaassa oli intialaisessa ravintolassa. Mautonta ja ylihintaista, hieman jäähtynyttä ja ylimielisen oloisia miestarjoilijoita, intialaisia.

        Järjetöntä, kerta kaikkiaan järjetöntä selittelyä thaimaalaisesta ruokakulttuurista, voi hyvänen aika sentään ja suoraan suomen kaikesta kaikki tietävältä.


      • Anonyymi

        "vaan jos maksat 200 euroa jostain ruuasta se voi olla kauheaa kuraa"

        Anna edes yksi esimerkki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "vaan jos maksat 200 euroa jostain ruuasta se voi olla kauheaa kuraa"

        Anna edes yksi esimerkki.

        Pasanen päästeli taas sitä itteään... eikä pysty vastaamaan.
        Pystyykö mielikuvitusystävänsä senssu?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pasanen päästeli taas sitä itteään... eikä pysty vastaamaan.
        Pystyykö mielikuvitusystävänsä senssu?

        Hei Rakas, kiitos että ajattelet minua myös tänään sunnuntaina, joten siitä on hyvä jatkaa myös huomenna ja loppuelämäsi.

        En ole koskaan joutunut tilanteeseen että olisin maksanut tilaamastani ruokailusta sen ollen ala-arvoista millään rahasummalla.

        Toki yllätyksiä on tullut, koska täällä Thaimaassa on erilaisia ruokalajeja kuin suomessa, mutta sehän on vain kokemuksen hankintaa ja täytyy oivaltaa mistä on kyse.

        Meidän perhe ei syö ravintoloissa pihvejä, koska parhaat on tarjolla täällä kotona, joita jopa joskus tulee nauttimaan henkilöt jotka ammatikseen harjoittaa ravintolatoimintaa.

        Sizzlerit, mäkkärit ja muut vastaavat jätän teille rakkaille, kun me menemme ravintolaan, niin menemme siksi että saamme nauttia aidossa thaimaassa aidosta thaimaalaisesta ruokakulttuurista.

        Kiitos vielä että muistit minua.


      • Anonyymi

        Ja ei kun lisää kuraa housuihin:

        "itseasiassa larb ei ole thaikkuruokaa vaan Laosista, ja siksi vaimoni on erinomainen tekemään sitä jos vain viitsii, koska on itse asunut lähellä Laosia, ja on jo lapsena saanut vaikutteita Laosin ruuista."

        Joidenkin lähteiden mukaan larp on lähtöisin Laosista ja on Laosin kansallisruoka, mutta se on myös thaikkuruokaa.

        Se että joku on asunut lähellä Laosia ei tee hänestä erinomaista (larp) kokkia. Todella älytöntä ajattelua, mutta mitä muuta voidaan odottaakaan idiootilta, joka on asunut vuosia Thaimaassa, mutta väittää massaman currya intialaiseksi ruuaksi, eikä löydä Hua Hinistä aamupuuroa aamulla väittäen sitä saatavan vain illalla.

        Olet kertonut että thaimaalaiset eivät osaa sanoa R-kirjainta. Se että sinun vaimosi ei osaa ei tarkoita sitä etteikö muut thaimaalaiset osaa. Miksi muuten kirjoita larp, miksi et laap?


      • Anonyymi
        SENSSU kirjoitti:

        Hei Rakas, kiitos että ajattelet minua myös tänään sunnuntaina, joten siitä on hyvä jatkaa myös huomenna ja loppuelämäsi.

        En ole koskaan joutunut tilanteeseen että olisin maksanut tilaamastani ruokailusta sen ollen ala-arvoista millään rahasummalla.

        Toki yllätyksiä on tullut, koska täällä Thaimaassa on erilaisia ruokalajeja kuin suomessa, mutta sehän on vain kokemuksen hankintaa ja täytyy oivaltaa mistä on kyse.

        Meidän perhe ei syö ravintoloissa pihvejä, koska parhaat on tarjolla täällä kotona, joita jopa joskus tulee nauttimaan henkilöt jotka ammatikseen harjoittaa ravintolatoimintaa.

        Sizzlerit, mäkkärit ja muut vastaavat jätän teille rakkaille, kun me menemme ravintolaan, niin menemme siksi että saamme nauttia aidossa thaimaassa aidosta thaimaalaisesta ruokakulttuurista.

        Kiitos vielä että muistit minua.

        Kiitos sinulle että vastasit vaikka et itse kysymykseen vastannutkaan.

        Ystävällisesti siis toistettakoon yksinkertainen kysymys vielä uudestaan.
        Mainitse edes yksi ruoka Thaimaasta mikä maksaa 200 euroa (ja saattaa olla kuraa) ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos sinulle että vastasit vaikka et itse kysymykseen vastannutkaan.

        Ystävällisesti siis toistettakoon yksinkertainen kysymys vielä uudestaan.
        Mainitse edes yksi ruoka Thaimaasta mikä maksaa 200 euroa (ja saattaa olla kuraa) ?

        Sinulla on väärä henkilö tähtäimessäsi, koita nyt jo pikkuhiljaa järkiintyä.

        Tuo R-kirjain on mielenkiintoinen ja minä olen siitä maininnut, kuuntele ja havainnoi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja ei kun lisää kuraa housuihin:

        "itseasiassa larb ei ole thaikkuruokaa vaan Laosista, ja siksi vaimoni on erinomainen tekemään sitä jos vain viitsii, koska on itse asunut lähellä Laosia, ja on jo lapsena saanut vaikutteita Laosin ruuista."

        Joidenkin lähteiden mukaan larp on lähtöisin Laosista ja on Laosin kansallisruoka, mutta se on myös thaikkuruokaa.

        Se että joku on asunut lähellä Laosia ei tee hänestä erinomaista (larp) kokkia. Todella älytöntä ajattelua, mutta mitä muuta voidaan odottaakaan idiootilta, joka on asunut vuosia Thaimaassa, mutta väittää massaman currya intialaiseksi ruuaksi, eikä löydä Hua Hinistä aamupuuroa aamulla väittäen sitä saatavan vain illalla.

        Olet kertonut että thaimaalaiset eivät osaa sanoa R-kirjainta. Se että sinun vaimosi ei osaa ei tarkoita sitä etteikö muut thaimaalaiset osaa. Miksi muuten kirjoita larp, miksi et laap?

        Huvittavaa tämä saarituheron sepustus, kuten joku aiemmin kirjoitti ei ole tämä kyseinen saarituhero edes 10 vuodessa oppinut perusthaikkusafkojen nimiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "vaan jos maksat 200 euroa jostain ruuasta se voi olla kauheaa kuraa"

        Anna edes yksi esimerkki.

        7 754,83 Thai Baht = 200 euroa.

        Mikä ruoka Thaimaassa maksaa noin paljon ja voi olla kauheaa kuraa?

        Söin äskettäin Bangkokissa 1750 Bahtia maksaneen kobe wagui pihvi setin, joka ei ollut kuraa.

        Sensei Pasanen puolestaan vetelee naamariinsa 7000 paateroa kalliimpia kura ruokia Hua Hinissä harva se päivä, aivan varmasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos sinulle että vastasit vaikka et itse kysymykseen vastannutkaan.

        Ystävällisesti siis toistettakoon yksinkertainen kysymys vielä uudestaan.
        Mainitse edes yksi ruoka Thaimaasta mikä maksaa 200 euroa (ja saattaa olla kuraa) ?

        en tiedä kommentti oli retorinen, jonka tarkoituksena ole lahkolaiset saada ymmärtämään että hinta ei korreloi laatua millään tavalla, jopa päinvastoin kalliit ruuat menevät harvakseltaan, joten ne seisovat varastossa pitkiä aikoja, mutta edullisissa raaka-aineet kiertää nopeasti ja ne ovat tuoreita, saan neljä kertaa kalliimpaa rapuriisiä (puu) hua hinin keskustasta 600 bahtia kalaravintolassa yömarketista, kun isan paikasta saan ison kipollisen sitä 80 bahtilla, meillä on tapana tilata aina jokin perusriisi pohjalle, ja sitten 3-5 eri kastiketta, viimeeksi kävi raflalla moka, kun tarjoilija ei ollut thaikku, tilasimme rapuriisiä saimme katkarapuriisiä, en viitsi laittaa framelle thainimiä kuin siinä menee helmiä muutenkin sioille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huvittavaa tämä saarituheron sepustus, kuten joku aiemmin kirjoitti ei ole tämä kyseinen saarituhero edes 10 vuodessa oppinut perusthaikkusafkojen nimiä.

        Voin vakuuttaa että osaan kaikki syömäni ruuat tilata ihan itse Thai kielellä, jos ei nyt ihan harvinaisia oteta lukuun, eilen kävin ostamassa puuriisiä, siis sitä missä bambu pätkän sisälle laitetaan riisiä papuja, ja kookosmaitoa, en vieläkään osaa lausua sen nimeä, mutta näytän sormella näitä kaksi. song,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja ei kun lisää kuraa housuihin:

        "itseasiassa larb ei ole thaikkuruokaa vaan Laosista, ja siksi vaimoni on erinomainen tekemään sitä jos vain viitsii, koska on itse asunut lähellä Laosia, ja on jo lapsena saanut vaikutteita Laosin ruuista."

        Joidenkin lähteiden mukaan larp on lähtöisin Laosista ja on Laosin kansallisruoka, mutta se on myös thaikkuruokaa.

        Se että joku on asunut lähellä Laosia ei tee hänestä erinomaista (larp) kokkia. Todella älytöntä ajattelua, mutta mitä muuta voidaan odottaakaan idiootilta, joka on asunut vuosia Thaimaassa, mutta väittää massaman currya intialaiseksi ruuaksi, eikä löydä Hua Hinistä aamupuuroa aamulla väittäen sitä saatavan vain illalla.

        Olet kertonut että thaimaalaiset eivät osaa sanoa R-kirjainta. Se että sinun vaimosi ei osaa ei tarkoita sitä etteikö muut thaimaalaiset osaa. Miksi muuten kirjoita larp, miksi et laap?

        Jep eivät osaa R, L, N kirjaimia lausua kunnolla, vaimoni eikä moni muukaan niitä osaa lausua kunnolla, eivätkä erota niitä toisistaan. toki kun käytetään sinun harmaata logikkaasi toki ranskalaiset on thairuokaa tehdään ne thaimaassa, tai sitten ranskalaista onhan nimi ranskalainen, france qui.


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        💋 ­N­y­­m­f­­o­­­m­­­a­a­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


      • Anonyymi
        UUSI

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍑 ­N­y­­­m­­­f­o­m­­a­­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Yksiasia mikä kiinnitti huomioni, se on nämä pihviravintolat, mikään ravintola ei pysy pystyssä jos heillä on ainoastaan länsimaalaisia asiakkaana, sitten on näiden pihvien marinointi ja valmistaminen, olen tätä miettinyt paljon, miksi joka kerta tai lähes aina ne on thaikku paikoissa huonoa, liian sitkeää tai liikaa kalvoja, ihan kuin purukumia söisi, syy ei olekaan siinä että thaikut eivät osaa, vaan siitä että thaikut eivät osaa katsoa onko liha kanaa, possua, tai nautaa... luulenpa että se pitää olla thaikkujen mukaan sitkeää että sen erottaa muista lihoista, ja siksi sitä ei kypsennetä tarpeeksi, jokainen kokki varmaan osaa marinoida sen niin että se on pehmeää, paras pihvi mitä olen täällä saanut on rekkamiesten ruokalassa, euroopassa paras oli tartar pihvi, ranskassa, väitän että saattaa olla jopa maailman parhaita.

      • Anonyymi

        Tartarpihvi on yhdyssana.


      • Anonyymi

        Kyllä pysyy. Esim Beefeater pattaya, pelkkiä länkkäreitä ja erinomaiset pihvit alkaen 1200 bahtia annos. Millään 600-800 bahtilla et oikeaa pihviä saa. Beefeater ollut pattayalla ainakin 20 vuotta ja aina toimii.


      • Anonyymi

        "paras pihvi mitä olen täällä saanut on rekkamiesten ruokalassa"

        Miten olet voinut saada pihvin rekkamiesten ruokalassa? Muistaakseni tuon ravintolan menussa ei ollut pihviä laisinkaan. Voin toki muistaa väärin, mutta korjannet asian kuvalla jos näin on.

        "euroopassa paras oli tartar pihvi, ranskassa, väitän että saattaa olla jopa maailman parhaita."

        Olikohan tuolla ranskalaisella ravintolalla nimeä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "paras pihvi mitä olen täällä saanut on rekkamiesten ruokalassa"

        Miten olet voinut saada pihvin rekkamiesten ruokalassa? Muistaakseni tuon ravintolan menussa ei ollut pihviä laisinkaan. Voin toki muistaa väärin, mutta korjannet asian kuvalla jos näin on.

        "euroopassa paras oli tartar pihvi, ranskassa, väitän että saattaa olla jopa maailman parhaita."

        Olikohan tuolla ranskalaisella ravintolalla nimeä?

        Olikohan tuolla ranskalaisella ravintolalla nimeä?... heh heh hyvä kyssäri, voisin lyödä vetoa, että tämä ranskalainen ravintola tartarpihveineen on pelkästään mieleltään sairaan pallomahaisen resuperseen mielikuvituksen tuotetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "paras pihvi mitä olen täällä saanut on rekkamiesten ruokalassa"

        Miten olet voinut saada pihvin rekkamiesten ruokalassa? Muistaakseni tuon ravintolan menussa ei ollut pihviä laisinkaan. Voin toki muistaa väärin, mutta korjannet asian kuvalla jos näin on.

        "euroopassa paras oli tartar pihvi, ranskassa, väitän että saattaa olla jopa maailman parhaita."

        Olikohan tuolla ranskalaisella ravintolalla nimeä?

        Miten voit muistaa että rekkamiesten ravintolassa ei ole menussa lainkaan pihveja, kun se menu on vain paperilla, ei tietääkseni lainkaan netissä ja sinä tuskin olet siellä käynyt, kyllä siellä on pihvejä kana, possu ja naudanliha. kuten sanoin thaimaan paras pihvi oli nimenomaan sieltä, sisäfilettä, ja vielä edullinen...en muista enää mikä on ranskalaisen ravintolan nimi, siitä on jo yli 30 vuotta aikaa, muuten oudoin ruoka mitä ole syönyt on saksassa öljyssä keitetty possunpotka, ja outoa perunamuussin tapaista.. jossa hapankaalia, sekä metrin pituinen olutmakkara, sinapilla... nämä on vähän kuin saksan kansallisruokaa...

        Grillattua possunpotkaa saa kyllä myös thaimaasta lähes jokaisesta hieman suuremmasta marketista.


    • Anonyymi

      Päivän komiikka-annos tuli Senssulta:
      "täällä Thaimaassa on erilaisia ruokalajeja kuin suomessa"

      Wautsi ja wuuffeli! Nyt on tietämystä pelissä, vaikka Senssu ei ole koskaan ollut Thaimaassa. Suomi ei muutu Thaimaaksi vaikka sieltä tilaisi kaksi postimyyntimorsianta. Senssun sellainen lähti takaisin.
      Kas kummaa kun Pasanen teki sen Sizzler aloituksen kuvineen niin nyt Senssu kertoo hänelle että saa pitää Sizzlerinsä, jonka Pasanen kuvitteli olevan vain salaattibuffa.

      Tuo on täysin totta mitä joku kirjoitti että perinteiset thairuoat eivät poikkea paljoakaan toisistaan eri ravintoloiden välillä. Se joka jollakin nimellä myy annosta, niin sille sen täytyy maistua ja koostua. Se on jo pahimman luokan kusetusta jos Tom Yum keitto maistuu jollekin muulle kuin Tom Yum keitolle. Sellainen ravintola ei ole pitkäikäinen.

      Sizzler ei ole kummoinen ruokala. Salaattipöytä on hyvä mutta esimerkiksi niiden Sirlonpihvi vaikuttaisi olevan jauhelihaa. Jos pihvi on marinoitu, marinadi tulee kuivata pois ennen pannulle heittämistä. Liika marinadi rikkoo pihvin.
      Hyvä pihvi ei pyöri lautasella marinadissaan vaan sen kastike tai dippi tai yrttivoi on erikseen joko lautasella tai pikkuisessa kastikekannussa.
      Kun mennään huippulihoihin huippuravintoloissa, se vaatii huippukokin ja silloin sen tietää ettei se pihvi ole 150 patia eikä 250 patia vaan siinä on nolla perässä.
      Kallein pihvisetti minkä olen syönyt Pattayalla oli 2800 patia. Sellaista ei syödä samalla tavalla kuin riisikanasettiä kännykkä pöydällä.
      Sellainen syödään hartaudella.

      Alkoholistit pihtaa ruokakaupassa muttei viinakaupassa.
      Baarikärpäset juo illan aikana kolmella tonnilla bisseä baarin terassilla mutta syövät koko päivän aikana kahdellasadalla ja kiroavat kun lihapulla-annoksen hinta on kallistunut 20 patia.
      Eikö olisi aika paljon mukavampaa mennä freesinä ja selvänä hyvään ravintolaan, istua siellä kaikessa rauhassa hyvässä seurassa muutama tunti ja käyttää ne särvityt rahat makuelämyksiin eikä turvonneeseen naamaan ja pöhnään aamulla?

    • Anonyymi

      🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

      ❤️ K­­u­­­u­­­m­a­t­­­ ­­­t­­y­t­­­ö­t­ ­­­o­­d­­o­­t­t­­a­­­v­­­a­t­­­ ­­s­i­­­n­­­u­­­a­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18307573

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe