Minne jäi Jyrki i & i DINGO live?

Anonyymi-ap

Kuten alempana on todettu Dingo oli 90-luvun lopulla uransa toisella aallonharjalla. Parhaat levy oli listaykkösenä viikkotolkulla ja keikkaa oli aina Ruisrockia myöten.

Dingo oli muutaman kerran haastattelussa Jyrki TV ohjelmassa ja aina toimittaja kyseli että koska bändi tulee Jyrki i & i ohjelmaan artistivieraaksi.

Onko kenelläkään tietoa miksi Dingo ei koskaan sinne ohjelmaan mennyt? Jyrki i & i live olisi nostanut bändin suosiota entisestään, se oli suosittu ohjelma nuorison parissa. Kaikki muut "isot" bändit siellä soittamassa kävi paitsi Eput ja Dingo.

Dingo on tehnyt urallaan paljon hyvää mutta vähintään yhtä paljon uralle on mahtunut käsittämättömiä ratkaisuja jotka ovat tehneet hallaan bändille.

90-luvun lopulla Dingolla oli kaikki avaimet käsissään nousta lopullisesti todelliseen kuningassarjaan Popedan, YÖn ja Eppujen seuraksi.

24

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olet oikeassa. 1998-2002 comeback osui oikeaan saumaan, 80-luku tuli nostalgiamuotiin.

      Tilannetta auttoi ehdottomasti myös paluu tunnetuimpaan kokoonpanoon. Parhaat -kokoelman julkaisu osui nappiin, se myi platinaa ja bändi tuli tutuksi nuorellekin sukupolvelle. Keikkaa riitti ihan tv-esiintymisiä myöten.

      Tuossa oli kaikki palikat siihen, että bändi olisi päässyt takaisin huipulle. Se olisi edellyttänyt sitä uutta musaa. Jota ei sitten kuitenkaan saatu vaan jatkettiin ikuisella Parhaat -nostalgiakiertueella.

      Viimeistään homma tyrittiin 2002 kun bändi hajosi, jäi tauolle ja jätkät alkoivat vihoittelemaan toisilleen.

      Vielä 2004 comebackissa oli pieni mahdollisuus palata sinne huipulle. Keikkaa riitti isoilla lavoilla ja mediakin oli kiinnostunut uudistuneesta Dingosta. Sekin sitten lässähti viimeistään sitten kun huonosti tuotettu Purppuraa julkaistiin. Siitä sitten pikkuhiljaa alkoi alamäki.

      2017 olisi ollut taas sauma palata huipulle, mutta sekin homma jäi puolitiehen.

    • Anonyymi

      Ja siinä muuten on se syy, miksi esim. Popeda ja Yö ovat vetäneet isoilla areenoilla vuodesta toiseen mutta Dingo ei.

      Kaksi edellä mainittua ovat tehneet uutta musaa, Dingo on ollut nostalgiakiertueella vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Vanhat hitit ei kanna vuodesta toiseen, tarvitsee jotain uuttakin.

      • Anonyymi

        Jyrki i & i olisi saattanut olla käänteentekevä juttu Dingon uralla, ainakin jos siihen saumaan olisi julkaistu myös uusi levy. Mikäpä olisi ollut fiksumpaa kuin julkaista uusi levy suorassa TV livessä.

        Nyt ollaan hankalassa tilanteessa. Pari nostalgiakorttia on vielä hihassa. Tulevan kesän 40v. juhlat ja kesän 2025 Kerjäläisten valtakunta 40v juhlat. Sen jälkeen on vain tyhjä taulu edessä.

        Alkaa kyllä vahvasti näyttämään siltä että uutta musiikkia bändi ei enään julkaise.
        Tähtenä taivaalla oli niin hengetön veto. Ehkä silloin jo kaikki mielessään päättivät että levytysura oli tässä, vaikka sitä ei kukaan suoraan sanokaan.

        Minä en varmasti ikinä tule käsittämään että miksi tähtenä taivaalla julkaistiin ja miten Risto Hemmi, tuo legendaarinen äänittäjä/tuottaja sai niin hengetöntä jälkeä aikaan studiossa.
        Risto Hemmin levyt ovat yleensä potkineet oikein kunnolla.


    • Anonyymi

      Olen eri mieltä kuin AP sillä dingo kuuluu vielä raskaampaan sarjaan kuin eput, yö ja popeda. Perustelen sen ihan sillä että kappaleet on laadukkaampia ja mulle riittää perusteluksi 80-luku jolloin dingo oli huikea ja ilmiömäinenkin ja loi taidetta jollaista ei joka päivä tehdä vai mitä sanotte kappaleista hämähäkkimies, kunnian kentät, sata rohkeaa laivaa, suru tahtoo sua, autiotalo, tuulen viemää, aino, pyhä klaani, kreivin sormus, perhosen lento, ota paha pois, valkoiset tiikerit, kuumat kuninkaat, levoton tuhkimo, sinä ja minä, jokainen aamu, lakatut varpaankynnet ja rio ohoi????

      • Anonyymi

        ei minusta pitkä ura millään lailla riitä mun mielestä perusteluksi että pitkän uran tehneet eput, yö ja popeda menee sen vuoksi dingon edelle. Ei se määrä vaan se laatu.

        Eput, popeda ja yö on dingon rinnalla heikompia kun minä katson huippulaatuun eli jos vertaa dingon parhaimpia, yön , eppujen ja popedan parhaimpia niin dingo paras.

        Vertailukohtana popedan minun mielestä parhaat laulut;

        1.Mönkiäislaulu
        2.Korppi
        3.Avaruusseikkailu
        4.Matkalla alabamaan
        5.Suuret setelit coveri

        Eppujen top5;

        1.Rääväsuita ei haluta suomeen
        2.poliisi pamputtaa
        3.Pahan puun metsä
        4.Vihreän joen rannalla
        5.Pidetään ikävää

        dingon top5;
        1.Hämähäkkimies
        2.Kunnian kentät
        3.Sata rohkeaa laivaa
        4.Suru tahtoo sua
        5.Tuulen viemää

        Tuosta kun lähden vertaileen niin dingo vie jopa aika kirkkaasti voiton. Lähimmäs pääsee dingon parasta biisiä hämähäkkimiestä popedan korppi ja mönkiäislaulu.


    • Anonyymi

      Siis ei pitkä ura ole tae &edellytys sille että on raskaampaa tekoa bändinä . Ei se määrä vaan se laatu. Dingon parhaat biisit menee kyllä eppujen, popedan ja yön parhaiden edelle. Lähimmäksi dingon parasta(hämähäkkimies) pääsee popedan korppi.

    • Anonyymi

      jos lähttee vertaileen näitä bändejä soittotaitojen perusteella niin ei merkittäviä eroja toisissa suhteessa toisiin. Pepe osaa täyteläisesti soittaa bassoa. Eve oli rytmillisempi bassokitaristi. Neumann keikoilla veti hienoja lauluosuuksia kulta-aikana kasarina. Jontun osa kitarasooloista veret seisauttavia kuten esim pyhän klaanin kitarasoolo.

      Entäs eppujen soittajat? osaavia kuten esim rumpali .

      Popedan muusikoista nousee mm esille ilpo ainiala, joka alkuperäinen basisti jonka voittanutta popeda-basistia ei ole minusta. Upeaa liuuttamista bassollansa suoritti. Petander osas myös bassoa ja puukalla ja arwolla oli hyviä kitarariffejä&kuvioita. Costellon riffit ei yhtä paljon mieleeni mut costello suomen paras livekitaristi ja suomen nopein kitarasormi.

      Yöstä tulee mieleen taitavina soittajina esim basisti jesu hämäläinen ja kosketinsoittaja -säveltäjä-sanoittaja jussi hakulinen ja komppikitaristi markku petander.

      Ei merkittäviä eroja näiden bändien soittajien soitoissa. Ehkä niukasti pisimmän korren vetää eppujen ryhymä.

      Jos miettii sanoituksia niin sielläkin tasaväkistä tekemistä, mut ehkä neumanni mainettaan parempi sanoittaja kun on saanut lokaa niskaan "naiiveja tekstejä teki" nin en yhdy ihan tohon näkemykseen kokonaan. Mitä tarkoitetaan naiiveilla sanoituksilla sitten? En osaa hahmottaa. Popedassa pate kirjoitti parhaimmillaan mielettömän kovaa ja älykästä tajunnan virtaa johon harva pystynyt maassamme mutta on myös sitten aika paljon diipa-daapaa ja eppujen väki aina osannut sanoittaa, etenkin uran alussa 70-luvulla ja kasarin alussa, mut jotenki kasarin alun jälkeen ne sanoitukset meni vaisumpaan suuntaan. Mut paten parhaat tekstit parempia kuin neumannin ja eppujen porukan parhat tekstit. Entä sitten yön tekstit?? Ei niin huonoja kuin jotkut väittää. Esim tekstit biiseissä poika, onnellinen perhe, pieni ihminen suuressa maailmassa, napoli ja laulu rakkaudelle on pätevää osastoa. Laulu rakkaudelle on hyvin punk-sanoitus vaikka biisi ei ole punkkia nähnytkään.

    • Anonyymi

      2000-luvun suosiota tarkastellen YÖ, Popeda ja Eput ovat melko kirkkaastikin omassa kastissaan. Apulanta tietysti kiilaa kaikkien ohitse mutta pidän Apulantaa ysärin lapsena.

      Perustelen seuraavalla. Yö, Popeda ja Eput ovat myyneet omalla nimellään stadioneita ja areenoita täyteen. En jaksa uskoa että Dingo pystyisi samaan.
      80-luvulla kyllä mutta ei enään 2000-luvulla.

      Biisit toki Dingolla on omaa luokkaansa, Eput pääsee lähelle mutta Epuilla on tosi paljon myös huonoa levytettyä matskua. Dingon kaksi ensimmäsitä levyä ovat kuin hittikokoelmia.

      • Anonyymi

        No sie mittaat arvon suosion kautta, mutta tottakai nämä on makuasioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sie mittaat arvon suosion kautta, mutta tottakai nämä on makuasioita.

        siitä tässä nimen omaan keskustellaan. mikä on suosituin bändi ja minne loppui dingon isku vuoden 1999 jälkeen, jolloin se oli kirkkaasti maan suosituin orkesteri hetken aikaa.
        jyrki i & i olisi ollut tärkeä tehdä ja siihen samaan uuden levyn julkkarit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siitä tässä nimen omaan keskustellaan. mikä on suosituin bändi ja minne loppui dingon isku vuoden 1999 jälkeen, jolloin se oli kirkkaasti maan suosituin orkesteri hetken aikaa.
        jyrki i & i olisi ollut tärkeä tehdä ja siihen samaan uuden levyn julkkarit.

        suosiota voi mitata myös myyntilukujen ulkopuolelta jos mittaa levykriitikkojen kautta sen mitä mieltä on levykriitikot eli ammattimusakriitikot . Siellä voikin olla yllätyksiä . Kansa voi tykätä jostaki tosi paljon mut kriitikot ei ja taas toisinpäin. Ja sitä rataa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siitä tässä nimen omaan keskustellaan. mikä on suosituin bändi ja minne loppui dingon isku vuoden 1999 jälkeen, jolloin se oli kirkkaasti maan suosituin orkesteri hetken aikaa.
        jyrki i & i olisi ollut tärkeä tehdä ja siihen samaan uuden levyn julkkarit.

        siks vertailu ja pohdinta onkin niin mielenkiintosta kun makuja on niin monia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siks vertailu ja pohdinta onkin niin mielenkiintosta kun makuja on niin monia.

        Juuri näin. Täällä sentään voi keskustella asioista ilman että tulee isompaa kuraa niskaan. No on joka tapauksessa hienoa että kasarilta on vielä muutama bändi jäljellä. Kyllähän se on niin että vuosina 83-87 tehtiin parhaat kotimaiset LP:T kautta aikojen.

        Kerjäläisten valtakunta, kahdeksas ihme, harasoo, pohjantähden alla, valkoinen kupla, varietee, nimeni on dingo, kaasua, nuorallatansiija, eve.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Täällä sentään voi keskustella asioista ilman että tulee isompaa kuraa niskaan. No on joka tapauksessa hienoa että kasarilta on vielä muutama bändi jäljellä. Kyllähän se on niin että vuosina 83-87 tehtiin parhaat kotimaiset LP:T kautta aikojen.

        Kerjäläisten valtakunta, kahdeksas ihme, harasoo, pohjantähden alla, valkoinen kupla, varietee, nimeni on dingo, kaasua, nuorallatansiija, eve.

        En osaa sanoa kait tarkkaan mitkä mun mielestä vuosien 83-87 parhaat kotimaiset, mut dingo, edu kettunen, kaija koo, j.karjalainen&mustat lasit, cmx, aknestik, lyijykomppania(esitti covereita), tuliapina, ilona, tuula amberla, liikkuvat lapset, tavaramarkkinat, kaija saariaho, karita mattila, kauko röyhkä&narttu, tuomari nurmio, leevi and the leavings, anneli sari, värttinä, pelle miljoona, liisa akimof, akimof&sisters akimovskaja, juice leskinen&grand slam, kari peitsamo soolona + sen revival yhtye(jossa esitti covereita), aija puurtinen(musa oli aija puurtisella parempaa kuin honey B&T bonesissa kun esiintyi aija omalla nimellä soolona), topi sorsakoski &agents, sielun veljet, arja saijonmaa ja esimerkiksi siberia ja loisa. Mahdoton nostaa ketään toisen yli paitsi dingo menee kaikkien edelle, mutta sitten loppujen kanssa on vaikea panna laittaa ne paremmuusjärjestykseen. Kaikilla omat vahvuudet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Täällä sentään voi keskustella asioista ilman että tulee isompaa kuraa niskaan. No on joka tapauksessa hienoa että kasarilta on vielä muutama bändi jäljellä. Kyllähän se on niin että vuosina 83-87 tehtiin parhaat kotimaiset LP:T kautta aikojen.

        Kerjäläisten valtakunta, kahdeksas ihme, harasoo, pohjantähden alla, valkoinen kupla, varietee, nimeni on dingo, kaasua, nuorallatansiija, eve.

        aloin nyt miettii ketäs säveltäjiä oli 80-luvulla hmm. Ainaki saariahon kaija joka oli taidesäveltäjä. Hänet mainitsinkin. Esapekka salonen ja leif segerstam taisivat myös olla 80-luvulla sävellystouhuissa mukana jonkun verran ainaki. Segerstam ei niin hyvä kuin saariaho, mutta salosen esapekka ei kauas jää saariahon tasosta. En muista nyt ketään muuta.

        Ei toki nyt liity aiheeseen mitenkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Täällä sentään voi keskustella asioista ilman että tulee isompaa kuraa niskaan. No on joka tapauksessa hienoa että kasarilta on vielä muutama bändi jäljellä. Kyllähän se on niin että vuosina 83-87 tehtiin parhaat kotimaiset LP:T kautta aikojen.

        Kerjäläisten valtakunta, kahdeksas ihme, harasoo, pohjantähden alla, valkoinen kupla, varietee, nimeni on dingo, kaasua, nuorallatansiija, eve.

        mut dingo on dingo = huikee ilmiö= koko suomi meni sekaisin. Paljon tytöt ja naiset kuuntelin mut uskalklan väittää monet pojjat ja miehet kuunteli "salaa " dingoo koska moni ei uskaltanu puhua siitä avoimesesti koska pelkäsi tulevansa leimatuksi homppelinä ja nynnynä ja moni pelkäsi myös saavansa turpiin. Janille puhui rohkeesti yläasteella(nivala) ysiluokan liikuntatunnilla pukuhuonees niin mä tiesin että jani on avarakatseinen tyyppi ettei hän tinttaa kuonoon =) ja joo eipä hän lyönyt, mut eräs tommi ois voinu tintata =)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mut dingo on dingo = huikee ilmiö= koko suomi meni sekaisin. Paljon tytöt ja naiset kuuntelin mut uskalklan väittää monet pojjat ja miehet kuunteli "salaa " dingoo koska moni ei uskaltanu puhua siitä avoimesesti koska pelkäsi tulevansa leimatuksi homppelinä ja nynnynä ja moni pelkäsi myös saavansa turpiin. Janille puhui rohkeesti yläasteella(nivala) ysiluokan liikuntatunnilla pukuhuonees niin mä tiesin että jani on avarakatseinen tyyppi ettei hän tinttaa kuonoon =) ja joo eipä hän lyönyt, mut eräs tommi ois voinu tintata =)

        Joo, 80-luvulla Dingo leimautui pikkutyttöjen bändiksi jota pojat ja miehet "ei voinut kuunnella".

        Onneksi tuo asetelma on sittemmin jäänyt ja paluukeikoilla aikuisia miehiä on ollut keikoilla eturivissäkin.

        Se on hauska juttu sinänsä, että Dingo on perustettu Porissa. Kyseinen kaupunki ei tunnetusti ole mikään suvaitsevaisuuden tyyssija ja bändin jätkät ainakin haastattelujen mukaan saivat osakseen melkoisesti mulkoilua ja homottelua.

        Kummasti huutelijat meni hiljaiseksi sitten kun Dingosta tuli maan ykkösbändi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Täällä sentään voi keskustella asioista ilman että tulee isompaa kuraa niskaan. No on joka tapauksessa hienoa että kasarilta on vielä muutama bändi jäljellä. Kyllähän se on niin että vuosina 83-87 tehtiin parhaat kotimaiset LP:T kautta aikojen.

        Kerjäläisten valtakunta, kahdeksas ihme, harasoo, pohjantähden alla, valkoinen kupla, varietee, nimeni on dingo, kaasua, nuorallatansiija, eve.

        Nyktajan somessa ei voi keskustella mistään ilman, että joku pahoittaa mielensä ja alkaa maalittaa.

        Siksi minäkin tykkään näistä vanhan ajan foorumeista. Voidaan keskittyä asiaan ja olla asioista eri mieltä rakentavasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyktajan somessa ei voi keskustella mistään ilman, että joku pahoittaa mielensä ja alkaa maalittaa.

        Siksi minäkin tykkään näistä vanhan ajan foorumeista. Voidaan keskittyä asiaan ja olla asioista eri mieltä rakentavasti.

        juuri näin, täälläkin ollaan kyllä eri mieltä asioista mutta täällä se on vain rakentavaa keskustelua. Toki joskus välin joku laittaa ikäviä viestejä kiusaamistarkoituksessa, mutta moderaattorin on oltava valppaana. Pidetään palsta siistinä.
        Harmi että näin aktiivisia vanhanajan keskusteluforumeita ei juuri enään ole muilla bändeillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juuri näin, täälläkin ollaan kyllä eri mieltä asioista mutta täällä se on vain rakentavaa keskustelua. Toki joskus välin joku laittaa ikäviä viestejä kiusaamistarkoituksessa, mutta moderaattorin on oltava valppaana. Pidetään palsta siistinä.
        Harmi että näin aktiivisia vanhanajan keskusteluforumeita ei juuri enään ole muilla bändeillä.

        Kaipaan kyllä aikaa, kun eri bändeillä oli aktiiviset keskustelufoorumit. Ja oli paljon muitakin foorumeita, joissa kohtasi samanmielisiä.

        Jotenkin ne kaikki ovat viime vuosina kuivuneet kokoon. En tykkää nykyajan somesta, ei ole yhtään sama asia. Tunnelma somessa on niin toksinen että lopetin niiden käytön kokonaan.

        Tämä Dingo-palsta tosiaan niitä harvoja aktiivisia bändipalstoja täällä. Dingolla oli aikanaan useampi aktiivinen fanisivukin ja niiden foorumit. Nyt ei ole kuin tämä, mutta parempi sekin kuin ei mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juuri näin, täälläkin ollaan kyllä eri mieltä asioista mutta täällä se on vain rakentavaa keskustelua. Toki joskus välin joku laittaa ikäviä viestejä kiusaamistarkoituksessa, mutta moderaattorin on oltava valppaana. Pidetään palsta siistinä.
        Harmi että näin aktiivisia vanhanajan keskusteluforumeita ei juuri enään ole muilla bändeillä.

        Kyllä. YÖlläkin oli omansa ja siellä Olli aina vastaili fanien kysymyksiin.


    • Anonyymi

      Meidän koulussa Pirkanmaalla Dingoa kuunteli myös kaikki pojat jo vuonna 85.

      Kiss, Wasp, Dingo, Iron Maiden, Popeda, Eput, Scorpions, Deep Purple, MSG, Pelle Miljooona, Hanoi Rocks, YÖ. Siinä oli suosituimmat bändit.
      Jotainhan noissa on poikkeuksellista koska Hanoi Rocksia ja sanon myös YÖtä lukuunottamatta kaikki ovat edelleen aktiivisia. (En pidä nykyistä YÖtä enään sinä samana bändinä jota minä diggasin, kokoonpano on täysin eri),

      Alkuperäiseen avaukseen vastaan että olisiko nyt aika DINGO I & I :lle? 40-vuotisbileet pystyyn myös TVn tai edes areenan puolelle. Vieraaksi entisiä ja nykyisiä soittajia ja taustahenkilöitä sekä faneja. Käytäisiiin bändin vaiheet kerrankin läpi oikein kunnolla, myös ne soittajat pääsisivät ääneen jotka jäivät 2000-luvulla täysin vaille kasvoja.

    • Anonyymi

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

      🍑 K­­u­u­m­­a­­t­ ­t­­y­­­t­ö­­t­­­ ­­­o­­­d­­o­­t­t­­a­v­­­­a­­­t­­ ­­s­­i­­n­­u­­­a­ -> https://us4.fun/kissgirl?18310013

      🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    • Anonyymi

      Tosiasia on, että bändin pitää saada uutta virtaa jotta suosio jatkuu. Joko uusia kappaleita tai edes jotain mikä pitää mielenkiinnon yllä.
      Miten Dingo on uusiutunut? Jäseniä on vaihtunut mutta se ei riitä. Itse asiassa niistä miehistösekoiluista on ollut haittaa.
      Hurriganes ratsastaa myös vanhalla maineella ja kappaleilla. Eikä hyvin mene.
      Eppu Normaali on tehnyt levyjä. Tosin ei ne suosiota selitä. Enemmän se, että keikkoja tehdään harkiten eikä sekoilla eri kokoonpanoilla pizzerian nurkissa tai lähipubeissa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe