mitä musaa iron maiden-fanit kuuntelee että onko rajoittunut musamaku vaiko laaja

Anonyymi-ap

mul on laaja musamaku. Mä kuuntelen kaikkea, mut meneekö uskottavuus jos iron maiden musasta diggaava kuuntelee lastenlauluja, suomalaista perinteistä tanssi-iskelmää ja antti tuiskun juuret -kappaletta???? Hah! Pitää elämässä olla huumoria eikö vain??

Mut siis mitä musaa kuuntelette irion maideni lisäks vai onk niin että se on ainoo jonka nimmeen vannotte? Ei siinäkään mitään vikaa tietenkään jos vannoo yhtteen nimeen, ko nämä on tietenki makujuttuja.

Tässä kerron omia lemppareitani tai lempparilevyjäni;

Don huonot-Silmänkääntötemppu(monipuolisista keitoksista koostettu levy)

CMX-Aurinko(aika paljon aasia kuuluu tällä levyllä)

Metallica-justive for all(mestarillinen levy )

iron maiden-powerslave(tää myös mestaritasoo)

abba-waterloo(pop musan aatelia tämä)

Aknestik -maanalle laulu (julkaistu vuonna 85 ja tyylilajina post -punk ja indierock)

Popeda-korppi(kuuluu levylle hullut koirat ja tää kappale folkkia)

kolmas nainen-hikiset siivut(huikea 3naisen studioalbumi vuodelta 89 jossa kuuluu vahvana niin suomi kuin pohjois-ameriikka, mut kuitenki enempi suomi ja suomalaisuus kuuluu eli kannattaa kuunnella tää levy voitte yllättyä ehkä)

popeda-hullut koirat (studiolevy vuodelta 81 muistaakseni joka sisältää paljon laatukamaa)

dingo-nimeni on dingo studiokiakko jossa ei pettymyksien hetkiä ole ainuttakaan paitsi ehkä se yksi jarkko even kappale ja kuunnelkaapa esim apinatarhaan bassoraita jolla kappale alkaa eli toi on varmasti tosi vaikea soittaa!

king crimson-discipline studioalbumi joka mestarillinen teos joka sisältää progerokin lisäksi math rokkia

bo kasper orkester toinen studiolevyjulkaisu (tiiän moni teistä ehkä nyt what the fuck mitä hittoa, mut taidokasta musan vientiä ennenkaikkee)

j.karjalainen&mustat lasit-kookospähkinäkitara( on ehkä teille metallimusafaneille kova paikka kuunnella soul-bluesia onko?? mut tää mestaritasoa oleva studiolevyjulkaisu joka ei välttämättä ole karjalaisen tunnetuin eikä sisällä välttämättä niin paljoa hittejä kuin normaalisti mut huikea panostus kokonaisuuteen ja kappaleet tehty suurela ammattitaidolla , niin sävellykset kuin soitto&sovitukset)

Ludvig Van Beethoven-parhaat kokoelma(sisältää tunnetuimpia mutta myös hieman ei niin kovia hittejä ja hyvin valittu erityylisiä beethovenin teoksia ja parhaimmat on minusta niitä jotka ei radioiden suurimpia lellikkejä)

aarre merikanto- Juha ooppera(oli huikee elämys kuulla tämä noin 2 viikkoa sitten kuuntelin ja koko teoksen kesto noin 2 tuntia )

Leevi madetoja juha ooppera(tää melkein yhtä hyvä kuin merikannnon juha ooppera ja tässä enempi madetoja suosia harmonisia sävyjä)

karita mattila eka studiolevyjulkaisu jossa hänen emotionaalista laulua huikea kuunnella

kitaravirtuoosi erja lyytinen (voiko teknisesti ennää paremmin soittaa kitaraa?? eipä voi juurikaan!)

tiktakin singlelevy lopeta (eipä parempaa voimapoppia ole suomessa kuin tää singlelevy)

little mary mixup(esikoisstudiolevyjulkaisu joka täynnä vahvaa materia ajoista ei taija yksikään radiobiisi olla)

Mamban kappale eilinen tyttö (ei ole bluesia mut hidas tahti voi äkkiä tuoda mieleen bluesjutut mut on tää huikee ja täysin pimentoon jäänyt mamba-biisi ja on sääli että mamba on elänyt pitkälti kappaleiden vielä on kesää jäljellä ja valokuvia ansiosta kun tää on minusta se kappale joka pitäs olla mamban ns joutsenlaulu)

lyijykomppania-uimakoulu (tempotaso usein hidas ja sävellykset etenkin vakuuttaa= suomalaista doom metallia ja terminä kuvaisin vielä "mullantuoksuista perinteistä juurevaa maalaistyylistä doom metallii")

Apulannan biisi systeemi kusee(kuunnelkaapa biisin loppuvaiheilla tuukka temosen basson soittoa ! Amen!)

juice leskinen slam orkesterin kappale slam slam slam joka löytyy livelevy tauko II:lta jossa etenkin se jamitusvaihe on huikea! Rumpali, basisti ja kitaraukko tarjoaa nimittäin semmoiset jamitukset että oksat poies!

hectorin kappale meiran laulu! tää on ehkä hectorin kautta aikain mestarillisin, mut joskus käy niin että mestarillisin musateos ei välttämättä ole se kovin radiohitti ja koko kansan suurin suosikki, mut onhan tää minusta nyt ihan huikea ja pienet 70-luvun progejututkin kuuluu ehkä ja kaunis melodia ja kappale koskettaa kun teksti soveltuu hyvin melodiaan + hectorin tulkinta tässä ehkä parasta hectoria ja kappale kertoo pysähtyneisyydestä ja henkisyydestä

samuli putro älä sammu aurinko studiolevy (hyvinrakennetut sovitukset eli todella rikkaan syväulotteisen harmoniset sovitukset antaa lisäarvoa kappaleille)

edu kettunen-rodeo (ei edun tunnetuin levy mut esim kappale petroolienkeli on täysosuma jonka voittanutta ei juurikaan suomessa oo! toi kappale on muistaakseni noin 30 sekuntia kestävä kitaralla soitettu instrumentaalinen laulu ja kappale tuulinen yö jonka edun lisäksi laulaa duettona myös kim lönnholm &maarit hurmerinta, on levyn parhaimmistoo)

kim lönnholmin biisi minulla on koti(sen sävelsi edu kettunen ja toi biisin tunnelma aina minun ihokarvat pystyyn nousee ja tämä vie mut intiaan!)

3

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      en siis kuuntele juuri koskaan antti tuiskua, mut toi juuret on hyvä biisi.

      Yks mikä oli aikamoinen elämys oli lastenlauluooppera jonka säveltänyt suomalainen nuori säveltäjä nimeltänsä cecilia damström!

      Kerran youtubesta löysin sellaisen musanimen kuin runo ericsson jonka kokonainen levy löytyi youtubesta jonka kuuntelu aikamoinen elämys.

      Kerran kuuntelin youtubesta afrikkalaisen rumputaiteilija keba keben studiolevyn casablanca joka on myös suuri elämys.

      Venäläinen throat singing musa on myös mielenkiintoinen tuttavuus. Yhden sellaise nkuuntelin mutten muista esittäjän nimeä.

      Jazz-musanimistä voidsin kehaista kaisa kulmala trio yhtyettä joka maalaa kauniita melodiamaisemia.

      Sitten minulta löytyy myös energistä jazzia mutten muista sen levyn nimeä, mutta orkesteri (suomiorkesteri) esittää rock-biisejä ja rockn roll-biisejä jazzin muodossa. Soittotapa on simppelin pelkistetty.

      Fanny mendelssohnin teokset pianolle, jouselle ja viululle on upean harmonista kuunneltavaa. Tämä naissäveltäjä jäi miehien varjoon kun silloin aikoinaan klassisen musan kentällä miehet kontrolloi systeemiä . Vieläkään tasa-arvo ei ole klassisen musan kentällä niin hyvä kuin pitäisi olla.

      Olli koskelinin pääosin huilulla sävelletty exalte on elämys! Se on nokkelastisävellettyä&sovitettua.

      Islajan levy (jonka nimeä en saa mieleeni) on todella erinomainen jossa hän tulkitsee biisejä englannin kielellä. Islaja on siis suomiartisti joka saanut huomiota ulkomaillakin muttei paljoakaan suomessa häntä ole huomioitu paitsi ainakin musakriitikot on tainneet huomioida hänet

      Nynningen orkesteri leipoi pari klassikkolevyä jotka ei maailmanlaajuisesti kait saaneet kovin isoa huomioo mut ainaki pohjoismaissa taisi saada huomiota mutten 100% varma. Esikoisstudiokiekolla bändi hakee vielä hieman, mutta siitä huolimatta jotenkin esikoislevyn luovuustaso aina miellyttää mua tosi paljon eli jotenkin uniikkia menoa!

      Metalliythye tools on leiponut pari huippulevyä jotka innostaa aina niije kuuntelu.

      Sitten muistan 90-luvun alusta janitan, pop -artisti&tähtemme, joka muutti aika pian ulkomaille USA:han jossa luonut uraa hyvin. Aloitti 90-luvulla suomen kielisellä pop-musalla jossa maalaili bändinsä kanssa myös soul-tyylisiä sävyjä. Kuitenki 97 vuonna tehty studiolevy on jo englanninkielinen ellen väärin muista.

      Maija vilkkumaan meikit&ketjut&vyöt levy potkii hyvin persuuksille energiatason seurauksesta ja hän jopa rokkaa bändinsä kanssa muutaman kerran, mut ehkä levyn päättävä pop-laulu kristallitiara kiehtoo eniten. Ingalsin laura kappale on rävikintä maijaa tolla julkaisulla. Totuutta ja tehtävää kertosäkeen lauluosuus on haastava johtuen kertosäkeen haastavista sävelrakenteista. joku yritti kerran laulaa idolsissa sen ja hän kompastui juuri tuohon vaikiaan kertosäe-kohtaan muistanpa hyvinkin!

      Punk levy sex pistolsin ei välttämättä musiikillisesti kovin erityisen hyvä mut sävellykset pelastaa levyn! Mul on toi levy.

      argentiinalainen metalliyhtye Magma yllätti minut toden teolla = omaperäistä , melko tummaa metallia ja bändi ei halua tehdä radiomusaa vaan pyrkiä kiertämään radiot mahdollisimman kaukaa! jos jotaki kiinnostaa tommonen metallimusa niin käykääpä kuunteleen! jos vain löydätte heidän musaa hmm

      Hausmyllyn schysteemi jossa tietynlaista puuhastelumeininkiä mut se ei käännykään itseänsä vastaan se tietty amatöörimeno joka kuuluu eniten sovituksissa eli kappaleiden toteutukset jääneet hieman puolitiehen kun bändillä ei ollut silloin kuulemma aikaa paljoa musantekovaiheprosesseissa heijän omien sanojensa mukaan ja se kyllä kuuluu mutta jotenki pidän tuosta todella luovasta ja uniikista tekemisestä vai mitä sanotte vaikkapa semmosesta laulusta kuin kiitolinjan moppitukka

      Draama-helmi suomalainen experimentaalista hip hop-räppiä tekevä lahjakkuus jonka tekemisiä seuraan silmä kovana aina.

      Aivovuoto suomiräppiä tekevä yhtye joka ei haluakaan tavoitella radioita eikä suurta suosiota.

      Frank sinatran kokoelma parhaat jossa moni biisi on kuin toistensa kopio, mut se ei poista minusta sitä että levy on todella hyvää , etenkin musiikillisesti ja huikea glamour!

      Ella fitgeraldin eräs jazz-pop levy jonka nimeä en muista!

      monica zetterlundin eräs jazz-pop levy jota pidetään klassikkona = tykkään, mut en muista nimmee

      Joskus 90-luvun puolivälin tienoilla ossler teki pari mestaritason levyä. Ei tavoittele radioita eikä isoa suosioo.

      Siberia yhtyeen kappale namasta (instrumentaalinen teos) joka suomimusakentän yksi unohdetuimpia helmiä.

      laila kinnunen -valoa ikkunassa ! tyylikäs laulu &sovitus&sävellys.

      Kari vepsä-Eldorado (täysin unohduksiin jäänyt kappale joka julkaistiin 80-luvulla)

      Maria lundin esikoisstudiolevy = huippuosaamista mitä tulee soiton harmoniaan ja marian lauluun= upeaa vuoropuhelua!

    • Anonyymi

      Ja maukasta kuunneltavaa eli hunajaa on tämä = candy dulferin musa ja kinga glykin musa. Dulferin musa soul ja funk tyylistä ja kinga glykin musa soul, funk ja jazz tyylistä.

      inger nilssonin lastenlaulu peppi pitkätossu = ruotsiksi här kommar pippi långstrump on todella mainio.

      per texas johanssonin ja barbara thompsonin jazz on kova juttu.

      viktor klimenkon jeesuslevyt myös kuten esim jeesus, minun silmäteräni.

      jaakko löytyn jeesuslevyt kuin myös eija merilän jeesuslevyt = hyvää musakamaa.

      ulf lundellin 70-luvun levyt(myöhemmin alkoi matkia liikaa idoliandsa bruce springsteeniä)

      pugh rogefeldt(pohojalaisittain lausutaan sukunimi rogefeltti) joka oli lahjakas musantekijä

      monica törnell joka monipuolisuusihme eli osaa rokata mut myös popata ja "folkata". 70-luvulla eli minusta kulta-aikaansa.

      teenage jesus and the jerks orkesteri jonka tummat , jopa goottimaiset sävyt tuo uhkan tuntua ja kappaleissa kuuluu myös post-punk ja experimentaalinen rock

      janis joplin lahja musataivaalla =koko mualima

      carole kingin = pehmeän pehmorokin kovimpia nimiä (myös maailmanlaajuista suosioo sai)

      Nico(omaperäiset kappaleet tuotannossa )

      bernadette la hengst(saksalaisartisti ei halua biisejänsä radioon ja se kuuluu myös)

      Anki( ei sopinut oikein pop-artistin eikä iskelmä-artistin muottiin eli semmonen suomimusakentän tietynlainen outolintu mutta musa ei ollut vaikeastitajuttavaa)

      irwin goodmannin kappale raha ratkaisee(niin totta kuin olla ja voi = raha ratkaisee mut on se toisaalta hyväkin asia eli käy kiittäminen rahasta mut on se möys toisaaltsa kirosana jos rahat menee aina rikkaitten taskuihin , tämä ilmiö kehittymässä myös suomeen isonevassa määrin mikä tietenki voi tarkottaa sitä että jonain päivänä suomi on kuin yhdysvallat tai venäjä eli rikkaat vain pärjää eli kuilu pienituloisten ja rikkaitten välillä mittavan suuri= liian suuri)

      the scorpionsin esikoissinglelevy = täysosuma koska omaperäinen, luova ja yllättävä levy

      the scorpionsin kappale wind of changes joka alkaa huikealla ja eeppisellä vihellyksellä

    • Anonyymi

      Kuuntelen pelkkää Slayeria.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      583
      4252
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      144
      3126
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      166
      2407
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2260
    6. 235
      1748
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1437
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1320
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe