Breaking news: Johtaja savustettiin ulos

Anonyymi-ap

Entisen päätoimittajan mielipidekirjoitus Loviisan Sanomissa 14.3.2024

"Kaupunginjohtajiakin on savustettu ulos toistaiseksi vain kaksi. Molemmissa tapauksissa johtavat poliitikot ovat häärineet operatiivisesti ohi kaupunginjohtajan. Kummallakin kerralla säheltämässä olivat kuitenkin eri poliitikot."

Kirjoittaja paljasti, että kaupunginjohtajan paljon toitotettu ja näyttävästi juhlittu lähtö liike-elämän palvelukseen ei ollutkaan välttämättä vapaaehtoista, vaan hänet savustettiin ulos. Tämä paljastus herättää paljon kysymyksiä siitä, että minkälaisia ikäviä salaisuuksia kaapeista mahtaa oikein löytyä?

14

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Samaisessa mielipidekirjoituksessa todetaan:

      "Oma näkemykseni on, että Oker-Blom ryhtyi johtamaan Loviisa-laivaa kuin liikeyritystä, jossa toimitusjohtaja vastaa operatiivisesta johtamisesta ja toimii alaistensa esimiehenä eivätkä hallituksen jäsenet eivätkä edes omistajat puutu operatiiviseen toimintaan.

      Jos homma ei toimi eikä tulosta synny, niin hallituksen jäsenet eivät ryhdy suhmuroimaan asioita ohi toimitusjohtajan, vaan vaihtaa toimitusjohtajan, jos toiminta ei korjaannut. Ainakin yleensä. Yrityksissä ei ole tavatonta, että toimitusjohtaja patistaa myös suoraan organisaatiotaan tekemään työnsä, jos asiat eivät etene tai toimi."

      Pitäisi ymmärtää se, ettei kuntaa johdeta samalla tavalla kuin yksityistä yritystä. Kunnallisen viranhaltijan ja myös toimielimien tulee noudattaa tarkoin lakia kuten perustuslain 2 §:ssä määrätään. Keskeisimpiä noudatettavia säädöksiä ovat kuntalaki, hallintolaki ja kaupungin hallintosääntö, jossa on mm. määritelty eri viranhaltijoiden toimivalta. Kuntalain mukaan hallitus vastaa kunnan hallinnosta ja kunnanjohtaja on sen alainen. Kaupunginhallituksen pöytäkirjoissa ei ole mitään mainintoja EKI-keskuksen huonosta toiminnasta. Miten luottamushenkilöt ovat suhmuroineet ohi kaupunginjohtajan? Kyllä luottamushenkilöillä ja toimielimillä on oikeus ilmoittaa kaupunginhallitukselle, jos ovat havainneet tai epäilevät hallituksen alaisen kaupunginjohtajan toimineen jotenkin asiattomasti. Hallituksen velvollisuutena on sitten selvittää asia, mutta ilmeisesti tässä on vetkuteltu ? Mikä mahtaa olla erityisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajan toiminta tai toimimattomuus tässä asiassa?

    • Anonyymi

      Kunnanhallituksen lakisääteisenä tehtävänä on edustaa kuntaa työnantajana ja vastata kunnan henkilöstöpolitiikasta. EKIL- lautakunnan lähettämä kirjelmä meni juuri oikeaan osoitteeseen, koska asiassa on kyse nimenomaan työnantajan edustajalle kuuluvasta asiasta, joka liittyy myös henkilöstöpolitiikkaan. Kaupunginhallitus on myös kaupunginjohtajan esimies, joten niiltäkin osin osoite on oikea ja kyse ei ole luottamushenkilöiden suhmuroimisesta.

    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus Henriksonilta. Ennenkaikkea puolueeton ja ei lähtenyt mukaan poliitikon provokaatioon ja yritykseen sensuroida toimittajan sanomisia.

    • Anonyymi

      Loviisan sanomat 12.03.2024 Jutussa mainitaan kaksi kertaa kaupunginjohtajan irtisanomista.. Ei kaupunginjohtajan irtisanoutumista, kirjoitusvirhe vai annettiinko mahdollisuus kj:n siirtyä "puhtain paperein" eteenpäin.
      Kari Hagfors esitti että kaupunginjohtaja vapautetaan välittömästi työvelvollisuuksistaan., kai siihenkin löytyy syy.

    • Anonyymi

      Ja Henrikssonin kirjoitus Lovarissa: Ex-kaupunginjohtaja Oker-Blom kertoi vastinekirjelmässään anoneensa viime syksynä Sari Paljakalle Tasavallan Presidentiltä tätä 6.12.2023 julkistettua mitalia, ilmeisesti ennen välien vakavampaa tulehtumista. Onnittelut palkitulle!

      Oliko tuokin kommentti pakollinen?? Olisi vain onnitellut.

      Tomas Danielsson teki hyvän vedon ja laittoi linkin siitä kuka oli päättämässä..

      TD lausumana
      Tämä kertoo tarkemmin miten asiasta on päätetty eli oli moni muukin henkilö kuin ex-kj päättämässä asiasta.

      Juttu löytyy täältä:

      https://julkaisu22.loviisa.fi/FIN/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023456-5&fbclid=IwAR0Zq6lWgqrqR3s7P8RrSo7JrVno3zKHbq5HO_ttK2jBdNJxsJ5DF0Vnm9o

      Ex kaupunginjohtajakin kommentoi yöllä " Ehkä 30L valkoviinihuurussa" seuraavasti:

      "Daniel Thomasson Skall din kommentar tolkas som att medaljen var obefogad, eller att det var bra att hon fick den, men tråkigt att det måste gå via mig?

      Förresten, förra gången du kommenterade en sak som du fått om bakfoten skickade jag dig ett personligt meddelande för att ge dig chansen att korrigera, men det blev ingen reaktion. Du vill bli korrigerad offentligt?"

      Aamulla sitten poisti kommentin kun oli selvinnyt :)

      TDS

      • Anonyymi

        Laitettu varmuudeksi "väärä nimi kirjoittajalle" ettei voida yhdistää olemassaolevaan henkilöön :)


    • Anonyymi

      Mielipidekirjoituksessa ei esitetä mitään faktatietoja ja ne loistavat poissaolollaan. Se kyllä pitää paikkansa, että edellinen kaupunginjohtaja savustettiin ulos. Syytä ei kirjoituksessa esitetty. Lopullisena syynä oli se, että kaupunginjohtaja ei suostunut ostattamaan kaupungilla tonttia eräältä yritykseltä, koska tontti oli kaupungille tarpeeton. Kaupunginjohtaja siis "erehtyi" valvomaan kaupungin eikä yrittäjän etua. Kaupunginjohtaja ei myöskään tanssinut hallituksen puheenjohtajan pillin tahdissa. Vastoin yleistä ja puheenjohtajien omaa luuloa, niin hallituksen puheenjohtajalla ei ole viranhaltijoiden suhteen toimivaltaa. Toimivalta selviää tarkemmin hallintosäännöstä. Savustajatkin jätettiin kertomatta, koska pääpäsmäreinä toimivat politiikassa häärineet kirjoittajan rkp&kok yrittäjäkaverit.
      Mielipidekirjoittaja jätti mainitsematta "savustajat" myös tämän uusimman tapauksen kohdalta. Se on selvää, että savustajien joukossa eivät ole demarit ja kokoomus, koska hallituksen puheenjohtajistossa istuvat em. puolueiden edustajat ainakin Facebookissa olevien kuvien perusteella kumartelevat yhä johtajaa. Siten vaikuttaa siltä, että rkp on ilmeisen painavista syistä saanut ns. kyllikseen johtajasta? Sitäkään mielipidekirjoittaja ei tohdi sanoa ääneen, koska hänen suuri hännystelyn ja mielistelyn kohteensa on Otto. Vaikea uskoa, että rkp tekisi mitään ilman Oton myötävaikutusta.

      • Anonyymi

        Loviisan kaupungin hallintosääntö


        Kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävät

        Kaupunginhallituksen puheenjohtaja

        1. johtaa kaupunkistrategian sekä kaupunginhallituksen tehtävien toteuttamisen edellyttämää poliittista yhteistyötä käymällä asioiden käsittelyn edellyttämiä keskusteluja poliittisten ryhmien kanssa sekä pitämällä sopivin tavoin yhteyttä kaupungin asukkaisiin ja muihin sidosryhmiin
        2. vastaa kaupunginjohtajan johtajasopimuksen valmistelusta ja huolehtii kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston kytkemisestä valmisteluprosessiin tarkoituksenmukaisella tavalla
        3. vastaa siitä, että kaupunginjohtajan kanssa käydään vuosittain helmikuussa tavoite- ja arviointi- keskustelut
        4. edistää alueellista yhteistyötä ja edunvalvontaa.


    • Anonyymi

      "Yksi EKI-lautakuntaan yli vuodeksi jumiutunut tonttikauppa tuli tiettävästi myös Loviisan kaupunginhallituksen jäsenen Petri Hakasaaren (kok) tietoon, joka nosti asian esille hallituksen kokouksessa 8.1.2024. Kaupunginhallitus lähetti EKI-keskukselle hienovaraisen viestin, että tonttiasiaa on syytä viedä eteenpäin."

      Kaupunginhallituksen pöytäkirjasta 08.01.2024/Pykälä 16 ilmenee seuraavaa:

      "Kaupunginhallitus keskusteli Ympyrätien tonttien myyntimahdollisuuksista. Kaupunginhallitus päätti suositella kaupunkisuunnitteluosastoa valmistelemaan nopeasti tonttihinnoittelua tonttien (434-5-535-1, 434-5-535-2, 434-5-535-3 ja 434-5-535-4) myynnin mahdollistamiseksi."

      Mikä tässä on nyt ongelmana? Se ei selviä mielipidekirjoituksesta eikä myöskään hallituksen pöytäkirjasta. Tontteja myydään valtuuston hyväksymillä periaatteilla ja hinnoittelulla. Onko kenties haluttu saada yrittäjälle erityiskohtelua ja tontit halvemmalla? Se selittäisi salamyhkäisyyden ja mielipidekirjoittajan mölinän. Lieneekö edes kaupunginhallitus tietoinen mistä kenkä oikein puristaa? Hakasaaren pitäisi tietää, mutta ei varmaan kerro? Antoiko joku hänelle toimeksiannon ottaa asia esille kaupunginhallituksessa?

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntotontit

        Tonttien pinta-alat vaihtelevat 600–3 800 m2 ja hinnat ovat alkaen 7,00 euroa / m2. Vuosivuokra on 5 % myyntihinnasta ja vuokra sidotaan kuluttajahintaindeksiin. Tutustuthan myös asuntotonttien luovutushintoihin sekä tonttien varaamis- ja luovutusehtoihin.

        https://www.loviisa.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus-ja-maankaytto/tontit-ja-kiinteistot/asuntotontit/

        Ympyrätien tontit on otettu käyttöön, joten ne pitää olla vuokrattu. Vuosivuokra on 5 % myyntihinnasta.
        Koska vuosivuokra on tiedossa, niin myyntihinnankin
        on pakko olla selvillä. Mikä tässä nyt mättää?


      • Anonyymi

        Kysy asiasta Loviisan Sanomien mielipide palstalla. Uskon että vastaavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysy asiasta Loviisan Sanomien mielipide palstalla. Uskon että vastaavat.

        Valtuutettu Hakasaari (kok) ja mediapersoona Henriksson (Yrittäjäyhdistys) ovat olleet Ympyrätien tonttikaupoista hyvin huolissaan ja tohkeissaan.
        Hakasaaren pitäisi vaikka mielipidepalstalla kertoa kaupunkilaisille tietonsa ja vaikuttimensa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtuutettu Hakasaari (kok) ja mediapersoona Henriksson (Yrittäjäyhdistys) ovat olleet Ympyrätien tonttikaupoista hyvin huolissaan ja tohkeissaan.
        Hakasaaren pitäisi vaikka mielipidepalstalla kertoa kaupunkilaisille tietonsa ja vaikuttimensa.

        Erittäin hyvä vastine Henriksonin kirjoitukselle Lovarissa. Nyt jo kaksi julkisesti tunnettua on kertonut yhtenevästi mikä on vialla. Faktahan on että kaupunginhallituksessa lähtien kaikki olisi laitettava vaihtoon.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2062
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1773
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1644
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      6
      1577
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1545
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    9. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      79
      1240
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe