Sorminivelten mystinen kipu.

Anonyymi-ap

Tein asiasta avauksen jo viime syksynä, kun luulin lääkäri käynnillä ongelman ratkenneen mutta ei.
Juttu on siis se, että olen neljässäkymmenissä oleva mies ja viime syksynä vasemman käden nimettömän keskimmäinen sorminivel kipeytyi ja samaan aikaan oikean käden keskisormen keskimmäinen nivel myös.
Nivelistä tuli niin arat, että jos sen kohdan vahingossa kopauttaa esimerkiksi pöydän kulmaan sattuu niin vietävästi hetken, että silmissä lähes sumenee. Kuitenkaan nivelet eivät ole varsinaisesti kosketusarat ja käyttöarat eli käsiä voi käyttää normaalisti kunhan muistaa varoa ettei näitä keskimmäisiä niveliä kolhi mihinkään kovempaan.
Molemmissa nivelissä on pieni kova kyhmy joka juurikin on kipeä.
Kyhmy siis viittaa kirjatiedoissa nivelrikkomuutokseen, joten menin lääkärille.

Kuvailin oireita lääkärille eli sormissa ei ole aamujäykkyyttä, niveliä ei kuumota paitsi kerran muistan kuumottaneen syksyllä, sormet eivät turpoa, liikerajoituksia sormissa ei ole paitsi näitä kipeitä sormia en saa täydelliseen nyrkkiin eli ne jäävät noin sentin eli todella vähän muiden sormien nyrkkiin puristamisliikkeestä muuten kipu tulee vastaan.
Suvussani ei ole nivelrikkoa eikä reumaa eli nämä on siis kohdaltani poissuljettuja kuulemma.
No, käteni röntgenkuvattiin. Kuvissa "ei näkynyt mitään". Sorminivelten välit ovat kuulemma selkeät, nivelrustossa ei muutoksia eikä mitään ulkoisia luu ulokkeita näy eli sormissa ei pitäisi olla "mitään vikaa" joten "seurataan".
Olin tiedosta onnellinen, sillä pelkäsin nivelrikkoa koska käsillä tekevänä niin vapaalla kuin ammatissani tuo tuottaisi todellisia haasteita ja pelkäisin työkykyni puolesta.

Mutta. Kipu senkuin jatkuu ja mikä erikoisinta se leviää viereisiin sorminiveliin. Nyt vasemman käden keskisormen keskinivel on alkanut kipuilemaan ja oikean käden etusormi keskinivelineen myös.
Kivusta annan sellaisen esimerkin, jos pitäisi mennä esim kylään ja koputtaa oveen en sitä pystyisi tekemään sillä näiden nivelien koputtaminen kovaa esinettä vasten tekee todella kipeää. Kipuasteikossa 1-10 helposti asteella 9.
Tilasin uuden ajan lääkäriin.
Lääkäri tuli hieman myöhässä pyytäen vastaanotolle ja sanoi tutkineensa röntgenkuvaani odotellessa ja kun sanoin, että kivut ovat levinneet jo viereisiin sorminiveliin hän sanoikin, että "kuvassa näkyy hieman vaaleaa varjostumaa eli nivelen päällä on kalkkeumaa, etkös sinä sanonut että tee raskasta työtä"
Kyllä, mutta mitä tuo siis tarkoittaa onko minulla nivelrikko tai nivelreuma. Ei kuulemma, kun suvussani ei sellaista ole. Eli ymmärsin kuvaa katsottuani, että kalkkeumaa on jotenkin luun päällä, mutta ei itse nivelrustossa koska nivelrikko kipu alkaa silloin kun rusto kuluu ja luut ovat luuta vasten. Minulla näin ei ole kai, koska kalkkeuma ilmeisesti on jotenkin luun päällä joka näkyy tosiaan ulospäin pienehkönä kyhmynä.
Kyhmyt ovat kuulemma luonnollinen keskinivelen kyhmy jollaiset meistä on jokaisella ja hän meinasi onko minulla jotenkin näissä sormissa erilainen rakenne kuin muissa eli joku syntymävirhe. Erikoista silti, että tuo kyhmy on juuri kivulias.
Kysyin mitä tuolle kivulle voi tehdä, kun siihen ei auta mitkään tulehduskipulääkkeet eikä mikään. No, hän kirjoitti reseptin voltarenin kipugeeliä ja sanoi, että "seurataan". Ja sanoi, että mikäli kalleuma alkaa haittaamaan sormen taivuttamista voidaan niveltä joskus avartaa. Eli ilmeisesti kalkkeumaa leikata pois. Sanoin, että en täysin nyrkkiin saa nytkään näitä sormia niin vastaus oli, että eihän sinun niitä täyteen nyrkkiin täydy saadakaan. Onneksi en ole nyrkkeilijä, sillä harrastus olisi loppunut tähän.

Tilanne on se, että olen tuota voidetta käyttänyt jo kuukauden parin viikon jaksoissa. Mitään helpotusta kipuun se ei tuo ja kipu on samanlaista aaltoilevaa käytän sitten geeliä tai en eli joku päivä kipu on voimakkaampaa, kun taas toisena päivänä en sitä huomaa juuri ollenkaan. Joskus herään yöllä näiden sormien lievään kipuiluun.
Alan olemaan neuvoton tämän jatkuvan kivun kanssa ja siinä kuinka kauan ihmisen pitää oikeasti kärsiä kivuista. Niin kauan ilmeisesti, kun en enää kykene tekemään töitä kipujen takia.
Olen muuten perus terve ja aktiivisesti liikkuva ja hyvässä kunnossa oleva, mutta tämä käsien tilanne pelottaa, kun en saa niihin mitään muuta apua kuin sanan "seurataan".

Onko teillä kenelläkään tämmöisiä mystisiä niveloireita jotka eivät kuulemma ole nivelrikkoa eivätkä reumaa, mutta aiheuttavat todella paljon kipujen vuoksi pelkoa ja unettomia öitä?
Kaikki luusyövät ja sarkoomatkin tässä käy jo mielessä, kun on yksin näiden kipujen kanssa päivät pitkät.

0

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

        Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
        Jyväskylä
        68
        2939
      2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

        Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
        Maailman menoa
        413
        2830
      3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

        Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
        Maailman menoa
        99
        2247
      4. Timo Vornanen kilahti

        Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
        Kotka
        88
        2050
      5. Ei luottoa lakko maahan

        Patria menetti sovitun ksupan.
        Suomen Keskusta
        73
        1904
      6. Sinäkö se olit...

        Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
        Ikävä
        11
        1844
      7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

        Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
        Ikävä
        7
        1840
      8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

        EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
        Maailman menoa
        151
        1805
      9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

        oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
        Maailman menoa
        322
        1629
      10. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

        Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
        Vaipat
        1
        1623
      Aihe