Ole hiljaa, olet jo äänestänyt!

Anonyymi-ap

Kansalaisten arvostelua nykypoitiiikasta yritetään estää kyseenalaistamalla se koska politiikkojen mielestä vain vaalit ovat ratkaisevia. Moniko tiesi ennen vaaleja kuinka lupauksia petetään rajusti.
MTV3
Kommentti: Ole hiljaa, olet jo äänestänyt!
Kari Pyrhönen

kari.pyrhonen(at)mtv.fi

Meistä tehdään taas alamaisia, koska poliitikko on meitä viisaampi. Kansalaisen ääni on uurnalippu, jolla annat kaiken vallan päättäjälle. Sen jälkeen on parasta olla hiljaa. Tällaista kansalaisyhteiskuntaako me haluamme, kysyy kommentissaan MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhönen.

Kansalainen! Medborgare! Haluaisitko lausua mielipiteesi, näkemyksesi hallituksen politiikkaan ja suomalaiseen yhteiskuntaan? Mihin olemme matkalla? Tekisikö kenties mielesi vastustaa palkatonta sairauslomaa, lakisääteistä palkkakattoa, lakkosakkoja tai sosiaaliturvan leikkauksia pienituloisilta?

Haluaisitko kenties kyseenalaistaa sen, että juuri näillä leikkauksilla kansa kävelee avoimiin työpaikkoihin, velkaantuminen taittuu – ja Suomi nousee?

Kansalainen, olet myöhässä. Älä kysy enää mitään, tai vaikka kysyisitkin, ei sinua enää kuulla. Äänestit jo. Nyt hallitus tekee kaiken sinun hyväksesi, pidit siitä tai et. Olet antanut sen suuren ja mahtavan mandaatin.

Hallituksesta ja hallitusohjelmasta ei ollut tietoakaan, kun vaaleja käytiin keväällä 2023. Emme äänestä vaaleissa hallitusohjelman sisällöstä. Se voi olla jotain ihan muuta kuin uurnilla kuvittelimme.

Esimerkiksi perussuomalaisten Jani Mäkelä haukkui vaalien alla Kokoomusta köyhien ja ay-liikkeen kyykyttäjäksi. Vaalien jälkeen hän heräsi Petteri Orpon kanssa samasta hallituksesta ja suuri sanoma kansalle muuttui.

Viimeksi pari päivää sitten Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi julisti julkisuudessa, miten lakkoilu (vielä toistaiseksi laillisesti) on hävytöntä ja parlamentaarista demokratiaa loukkaavaa.

4

133

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lässyn lässyn, sota tulee

  • Anonyymi

   Eipä tosiaan olisi vaalien alla osannut arvata että hallitusneuvottelujen jälkeen Persut ovatkin pesunkestävä porvaripuolue. Se ei liene puolueen kannalta mikään tulevaisuuden peikko, koska vahvana korttina toimii maahanmuutovastaisuus. Tästä hyötyy pelikaverina myös Kokoomus ja mahdollistaa hallitusyhteistyön varmemmin myös tulevaisuudessa. Maahanmuuttoteemalla lienee siis vahva vaikutus että myös tuleva hallitus on porvarihallitus.

  • Anonyymi

   Persut pettää aina.

  • Anonyymi

   AINAHAN POLIITIKOILLE TULEE MUISTIN MENETYS KUN OVI ARKADIANMÄELLE AUKEE , JA SUUREMPI KUN MINSTERIN PAIKAN SAA

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   200
   33540
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   255
   21562
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   438
   10943
  4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6625
  5. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   81
   6297
  6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   53
   4895
  7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   196
   4067
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1617
  9. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   101
   1564
  10. Miten meidän käy

   Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
   Ikävä
   52
   1499
  Aihe