Lamakone Kokoomus

Anonyymi-ap

90-luvulla kokoomus hommas Suomen lamaan ja Holkeri sanoi vaan että "Syökää silakkaa", nyt 2020-luvulla kokoomus hommaa Suomen taas lamaan ja Orpo sanoo "Purkaa kynsiänne".

13

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paskakokkareet sulekmassa terveyskekuksia ja sairaaloita, samaan aikaan jakavat satojen tonnien erorahoja johtajille, vain Satakunnassa alle 100 000. Pitäisi tiputtaa kaikille samaan, vaikka tuokin on aivan liikaa, ei saa tavalliset työläisetkään edes vuoden palkkaa kuten Saksassa, vaikka ilman omaa syytään erotetaan.

    • Anonyymi

      Mäntsäläläinen Mirka Rautio päätti valita epätavallisen keinon oltuaan ensin vähintään kymmeniä kertoja yhteydessä yritykseen. Hän marssi Lahden Renkomäessä sijaitsevaan myymälään sisään viltin ja termospullon kanssa.

      – Olen maksanut sen sängyn. Joten jos en voi maata siinä kotona, makaan siinä liikkeessä. Ja makaan siellä tasan niin kauan, että olen saanut sängystä rahat takaisin, Rautio kertoo.
      Toimitukset viivästyneet huomattavasti luvatusta

      Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan kuluttaja voi vaatia kaupan purkua ja rahoja takaisin, jos tuotetta ei toimiteta kohtuullisessa lisäajassa.

      MOT:n näkemissä tilausvahvistuksissa Lux Beds on luvannut toimittaa sängyt esimerkiksi 45–60 päivän sisällä tilauksesta. Todellisuudessa monet asiakkaat ovat odottaneet tuotteita kuukausia pidempään.

      Esimerkiksi Rautio tilasi sängyn lokakuussa. Helmikuussa hänelle kerrottiin, että toimitus olisi mahdollisesti huhtikuussa.
      Kollaasi LuxBeds-yrityksen mainoksista.
      Lux Bedsistä on tullut viranomaisille paljon valituksia, vaikka yrityksellä on vain yksi myymälä ja verkkokauppa. Se mainostaa ahkerasti sosiaalisessa mediassa. Kuva: Kollaasi: Miia Anttila / Yle, kuvat: Lux Beds

      Selitykset viivästyksille ovat vaihdelleet.

      – Kaikki meriselitykset on kuultu. Kerran sanottiin jo, että sänky on valmis, mutta se oli marras–joulukuussa, sanoo yksi asiakkaista, Tuija Kaisla.

      Kaisla ei ole ainoa: useassa muussakin tapauksessa asiakaspalvelu on kertonut viivästyneen sängyn olevan jo lähes toimitusvalmiina. Myöhemmin tämä on osoittautunut vääräksi tiedoksi.
      Rautio sai rahat takaisin

      Mirka Rautio meni protestoimaan Lux Bedsin myymälään ensimmäisen kerran viime perjantaina. Hän makasi siellä arvionsa mukaan 1–1,5 tuntia.

      Maanantaina hän saapui myymälään uudelleen. Pian sen jälkeen rahat ilmestyivät hänen tililleen. Lux Bedsin edustaja tosin kertoi Rautiolle, että vilttiprotesti ei johtanut rahojen palauttamiseen, vaan asiasta oli päätetty jo aiemmin.

      Raution mukaan hän ilmoitti purkavansa kaupat helmikuussa. Kuluttajansuojalain mukaan myyjän on palautettava rahat viimeistään 14 vuorokauden kuluessa kaupan purusta. Rautio oli maksanut sängystä noin 2 500 euroa.

      Yle on tarkistanut Raution tarinaa hänen tallentamistaan äänitteistä ja pankkikuiteista. Lux Beds ei kommentoi yksittäisen asiakkaan tapausta, mutta sanoo, että ”myymälässä makoileminen ei edistä hyvityksiä tai toimituksia”.
      Kovaa kritiikkiä viranomaisille

      Tämän jutun kirjoittamisen aikana toinenkin MOT:lle tietoja lähettänyt Lux Bedsin asiakas sai rahansa takaisin. Sitä ennen hän oli ehtinyt reklamoida suoraan yritykseen, valittaa kuluttajaviranomaiselle ja tehdä rikosilmoituksen poliisille.

      Rautio ei ole lainkaan tyytyväinen siihen, miten viranomaiset ovat toimineet Lux Bedsin asiassa.

      – Minun mielestä ne eivät ole tehneet mitään.

      Esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) ehti saada alkuvuonna lähes 60 yhteydenottoa Lux Bedsin toiminnasta, ennen kuin se varoitti kuluttajia yrityksestä. Virasto julkaisi Lux Bedsistä tiedotteen.

      KKV:stä kerrotaan, ettei virastolla ole nopeita ja tehokkaita keinoja yritysten toimintaan puuttumiseen. Tällä hetkellä KKV seuraa, miten sen julkaisema tiedote vaikuttaa tilanteeseen.

      Korjaus 28.3. kello 16:15: Artikkeliin on tarkennettu, että KKV varoitti kuluttajia yrityksestä 60 yhteydenoton jälkeen. Aikaisemmin artikkelissa luki, että KKV reagoi asiaan vasta 60 yhteydenoton jälkeen.
      Aiheesta enemmän: Paketissa 1 linkki
      Aiheesta enemmän
      Kuluttajat
      Huonekaluliike myy sänkyjä, joita se ei pysty toimittamaan – taustalta löytyy yhteyksiä kiisteltyyn yrittäjään
      28.3.
      Kollaasi LuxBeds-yrityksen mainoksista.
      Kuluttajat
      MOT
      Kilpailu- ja kuluttajavirasto
      Suosittelemme

    • Anonyymi

      Menkää TÖIHIN! Valittajat istuu kotona ja odottavat valtion elättävän tarvitsematta tehdä mitään!

      Itte olin aikoinaan työttömänä ja mieluisia duuneja ei löytynyt. En jaksanut lorvia kotona ja otin ns. paskaduunin. Siinä hetken ja löysin paremman. Siitä ura eteni edelleen ja nyt ihan mukavissa tuloissa. Mitä kauemmin työttömänä, sitä pienempi todenäköisyys saada duunia.

      • Anonyymi

        Pahimmat valittajat hallituspuolueissa eivät ole tehneet eläissään töitä ja tuskin tulevat tekemäänkään, tynkkynen, viklöf ja bergbom esimerkiksi. Mitä orpo ja purrakaan tehneet, suojatyöpaikoissa isolla palkalla loisivat. Lahtarit loisii toisten työllä ja aina vaan pitäisi saada enemmän.


      • Anonyymi

        Elikkä olet loisinut kotona, mikset ollu senkin aikaa töissä,Pummi.


    • Anonyymi

      @horttokaalo88
      3 viikkoa sitten
      Se on siinä. Oikein! Taistolaiset ay palkkiovirkalaiset pitää viimeiseen asti kotonaloisivien puolia

      31


      Vastaa


      14 vastausta

      @AhmettiAhne
      3 viikkoa sitten
      Mihis niiden pitäisi mennä kun ei ole avoimia työpaikkoja? Perustaa apurahoilla firmoja jotka menee konkkaan kun ei ole maksukykyisiä asiakkaita?

      2


      Vastaa


      @horttokaalo88
      3 viikkoa sitten
      @AhmettiAhne esim. Siivoamaan. Niitä paikkoja löytyy. On toki muitakin paikkoja muutama satatuhatta, mutta eihän niitä kannata ottaa kun kotona piereskely on kivempaa

      11


      Vastaa


      @AhmettiAhne
      3 viikkoa sitten
      Siivoojan paikkoja näytti olevan pk-seudulla 127kpl ja niistä ei saa niin paljoa palkkaa että maksaisi kuin vuokran. Työpaikalle meno ei ole ilmaista kun useimpiin paikkoihin tarvitsee auton ja ruokaakin tekee mieli ihmisen syödä. En edes puutu kuvitelmiisi sadoista tuhansista työpaikoista, et selvästi edes tiedä mitä maailmassa tapahtuu. Vain yrittäjillä on sinun lisäksi täysin harhaiset kuvitelmat todellisuudesta.

      8


      Vastaa


      @syrjanen3397
      10 päivää sitten
      @AhmettiAhne tiedätkö miten paljon yrittäjillä on menoja? Ja kuinka vähän oikeuksia? Et näköjään… ja työtä löytyy jos haluaa vaan tehdä

      7


      Vastaa


      @AhmettiAhne
      10 päivää sitten
      @syrjanen3397 minulla on ollut firma, joten en nyt niin kauhean pimennossa ole kuluista. Samoin on tullut budjetteja pyöritettyä muutamassa firmassa. Mites itse? Millä taustalla itse teet väittämiä?

      2


      Vastaa


      @syrjanen3397
      10 päivää sitten
      @AhmettiAhne ihan oma firma löytyy… toivottavasti nyky hallitus parantaa yrittäjien asemaa.

      4


      Vastaa


      @syrjanen3397
      10 päivää sitten
      @AhmettiAhne oliko sinulla firmassa työntekijöitä tuskin



      Vastaa


      @enkin1
      8 päivää sitten
      ​ @AhmettiAhne ​​@AhmettiAhne Käy vaan tienaamassa edes ne vuokrarahat. Mikä velvollisuus työssä käyvillä on sinunkin vuokrat maksaa. Työläisillä kauheat verot niskassa ja lisää tulossa koko ajan. Ja vassarit kitisee niin, että veronmaksajalla menee hermot, jos vähänkin koitetaan patistaa kotona makoilevia töihin tukia leikkaamalla.

      5


      Vastaa


      @kanggoo57
      7 päivää sitten
      @syrjanen3397 Oma firma löytyy ja silti nillität että porukan pitäisi mennä tekemään paskaduunia hädintuskin vuokran kattavaan paikkaan? oolrait, kerrohan firmasi nimi niin muistan vältellä sitä kun ruttoa. Joko löytyy ML Mersu konkurssipesääsi ostettuna?

      3


      Vastaa


      @syrjanen3397
      7 päivää sitten (muokattu)
      @kanggoo57 ja kerro toki mitä on ”paskaduuni”

      • Anonyymi

        Miksei syrjäytynyt kertonut mikä pulju sillä on :D

        Työtähän riittää vaikka kuinka paljon kun olisi vaan palkan maksajia. Ahneet lahtarit rahastaa vuokrilla sen sijaan että menisivät itse töihin.


    • Anonyymi

      SDP ON TUENSAAJIEN TUKIPUOLUE.DUUNARIPUOLUE ON PS.

      • Anonyymi

        Persut ovat duunareiden vihollisia, aivan oikeaan paikkaan joutuivat äärioikealle eduskunnassa. Lahtarihallitus leikkaa köyhiltä ja jakaa tukia rikkaille mitkä ei niitä tarvitse, niin tosin jakeli sannukka ja lintiläkin.


    • Anonyymi

      SAK:lla ei ole valtaa. Vain kyky järjestää joukkovoimaa, lakkoja, joilla vahingoitetaan yhteiskuntaa. Sen takia joudutaan säätämään laki, jolla ehkäistään poliittisten lakkojen ja tukilakkojen aiheuttamia vahinkoja. Lait olisi jo pitänyt säätää aikaa sitten. On naurettavaa ilkkua, että lakeja kiiruhdetaan. Tottakai kiiruhdetaan, kun vahinkoja yritetään välttää.

      Marinin hallituksen aikana jouduttiin säätämään hoitajien "pakkolaki", kun täysin vastuuttomasti käyttäytyvät hoitajaliittojen johtajat uhkasivat jättää teho-osastojen potilaat kuolemaan. Sen jälkeen liittopomot kehottivat hoitajia heittämään ammattipäätevyytensä roskakoriin. Jotkut hölmöt niin tekivätkin.
      Hoitajajärjestöt karkottivat ammattilaisia pois alalta ja haukkumalla alaa karkottivat opiskelijoita toiselle alalle. Mitä vittua ammattiliitot oikein tekevät???? Missä moraali?

      • Anonyymi

        Ek-lahtarit ja hallitus nämä lakot ovat aiheuttaneet, häkäpönttö savuttaa hallituspuolueiden kannatuksen pohjaluklemiin.


    • Anonyymi

      Aikuisten oikeasti lukekaa Esko Ahon kirja, missä paljastetaan askeleet 1990-luvun lamaan. Lyhyesti. Maa tarvitsi yhteiskuntasopimuksen. SAK oli sen hyväksynyt, MUTTA Metalliliiton Lundh ja Paperiliiton Mäki sanoivat ei. Sen takia hallituksen oli pakko devalvoida ja maa ajautui syvään lamaan. Siis kaksi ay-äijää aiheutti surkeuden.

      Kuinka moni henkilö SAK:n hallituksessa aiheutti poliittiset lakot? Niillä ei saavutettu muuta kuin investointipako ulkomaille, lomautuksia ja irtisanomisia. Suurin kolhu oli SSAB:n Raahen jätti-investoinnin siirtyminen Luulajaan.

      Ei mitään moraalia eikä yhteiskuntavastuuta.

      • Anonyymi

        Devalvaatio oli pakollinen ja olisi pitänyt tehdä paljon aikaisemmin. Vahva markka oli idioottimaista politiikkaa, koko lama Suomen pankin ja päättäjien aiheuttamaa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      423
      1826
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      186
      1475
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1411
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      156
      1358
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      980
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      923
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe