Kristinuskon ongelmia

Anonyymi-ap

Vajavaisella ihmisjärjellä on vaikea ymmärtää kristinuskoa. Seuraavassa on esitetty ajatuksia, joita syntyy, kun miettii sen olemusta. Nämä ajatukset eivät ole mitään uusia oivalluksia. Niitä on esitetty vuosien mittaan eri medioissa, varsinkin Suomi24:n keskusteluissa. Ehkä joillekin on apua siitä, että jos on pohtinut näitä asioita yksin, huomaa, että muutkin ovat ajatelleet samalla tavalla. Kristinuskon kannatuksen väheneminen johtuu siitä, ettei se anna kunnollista selitystä vaikeisiin ongelmiin ja siitä, ettei näitä ongelmia uskalleta kohdata ja käsitellä avoimesti ja rehellisesti..
Kristinuskon perussanoma on, että ihmiset ovat langenneet eroon Jumalasta sielunvihollisen vaikutuksesta ja siksi Jumala antoi poikansa Jeesuksen syntiuhriksi ihmisten lunastamiseksi, jotta tämän uskomalla ihmisillä olisi mahdollisuus saada jumalasuhde kuntoon ja päästä kuoleman jälkeen hänen luokseen taivaaseen. Kristinusko perustuu pääasiassa Jeesuksen opetuksiin ja hänen tekemiin ihmeisiin. Jos ei olisi tapahtunut ihmeitä, ei olisi kristinuskoakaan.
1. Sielunvihollisen synnystä
Raamatun mukaan pahuus johtuu niin sanotusta alkulankeemuksesta, kun korkein enkeliruhtinas Lucifer nousi kapinaan kannattajiensa kanssa luojaansa vastaan. Kapina kukistettiin ja langenneet enkelit ajettiin pois taivaasta. Näin sielunvihollinen joukkoineen sai alkunsa. Mitään selitystä ei kuitenkaan anneta, mistä pahuus tuli Luciferiin.
On vaikea ymmärtää, miksi osa enkeleistä nousi kapinaan luojaansa vastaan, jonka seurauksena sielunvihollinen joukkoineen sai alkunsa. Miten täydellisissä henkiolennoissa saattoi syntyä vääriä taipumuksia, jos niissä ei ollut sisäisiä heikkouksia eikä ulkopuoleltakaan tullut huonoja vaikutteita. Jos ulkopuolelta ei tullut huonoja vaikutteita, ainoaksi vaihtoehdoksi jää sisäiset heikkoudet. Mistä niitä olisi voinut tulla, jos luomistyö oli sangen hyvä? Miksi sitten vain osa enkeleistä nousi kapinaan mutta toiset eivät? Jokin ero niissä on täytynyt olla. Ja miksi Jumala ei voinut päästä sovintoon niiden kanssa? Annettinko Luciferille varoitus ennenkuin se kannattajineen ajettiin pois taivaasta?
2. Ihmisten lankeaminen paratiisissa
Luciferin vaikutuksesta pahuus saa vallan helposti myös ihmisissä, koska niistä tuli luomistyössä epätäydellisiä ja koska Lucifer häädettiin samaan maailmaan kuin ihmiset. Myytin tuntuisessa syntiinlankeemuskertomuksessa sielunvihollinen sai ensimmäisen ihmisparin petettyä, jonka johdosta jälkipolvet joutuivat osallisiksi perisynnistä eli taipumuksesta syntiin. Paratiisissa Aatamia ja Eevaa ei varoitettu kavalasta käärmeestä eli sielunvihollisesta. Heille sanottiin, että heidän täytyy kuolla, jos syövät siitä puusta. Kummallinen paratiisi, jonne sielunvihollinen oli päästetty ja jonne oli asetettu ansaksi tietty puu. Aatami ja Eeva eivät ymmärtäneet, miten vakavasta asiasta oli kyse, sillä kuoleman käsite oli heille tuntematon, koska paratiisissa ei ollut kuolemaa.
Luomiskertomuksen mukaan alussa oli vain kaksi ihmistä, Aatami ja Eeva. Nykytiedon mukaan ihmisiä on ollut satojen tuhansien vuosien ajan eri lajisina.
3. Jeesuksen sovituskuolema
Edellä mainittujen ongelmien johdosta Jeesukselle piti järjestää sovituskuolema, jotta edes pieni osa ihmisistä pelastuisi. Siis ensin aiheutettiin sellainen tilanne, että Jeesukselle täytyi järjestää tuskallinen kuolema. Sitten julistettiin, että niin on Jumala rakastanut maailmaa, että antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Tämän uskomisen Jumala kykenee kuitenkin vaikuttamaan vain harvoissa valituissa.
Kaikki ihmiset syntyvät vanhoillislestadiolaisen opetuksen mukaan Jumalan lapsina. Kuitenkin melkein kaikki lapsuusiän ohittaneet joutuvat Jeesuksen mukaan sielunvihollisen saaliiksi ikuiseen kadotuksen vaivaan. Tämä siksi, koska jälkihoito on lyöty laimin. Näyttää heitteille jätöltä. Onko kaikille ihmisille annettu etsikon aika? Esimerkiksi Australian aboriginaalit elivät 50000 vuotta eristyksissä muusta maailmasta, kunnes englantilaiset purjehtivat sinne 300 vuotta sitten ja toivat heille tietoa kristinuskosta. Raamatun mukaan pakanat, jotka eivät ole kuulleet kristinuskosta, tuomitaan omantuntonsa mukaan. Se ei heitä kuitenkaan auta, sillä kukaan ei voi tulla Isän tykö muuten kuin Jeesuksen kautta.

53

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      niin ja sekin jos lestadiolainen saa päättää pelastuuko joku muu kuin hän "jos se sanoo ei pelastu"

      • Anonyymi

        siis meidän porukka pelastuu se yksi ei pelastu joka uskoo porukassa pelastuu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siis meidän porukka pelastuu se yksi ei pelastu joka uskoo porukassa pelastuu

        Lesta hajottaa kuin itse Lucifer porukkaansa laittaa omia lapsiaan saatanalle ja lesta seuroissa on eriseurat lahkot sivuseurat on oppia esikoista on vanhoillista on uus joukkoa on herätystä on joka läpeen eriseuraa.


    • Anonyymi

      Raamatun mukaan pahuus johtuu niin sanotusta alkulankeemuksesta, kun korkein enkeliruhtinas Lucifer.

      Keskiaikaisen katolisen teologian mukaan serafit ja kerubit olivat enkeleiden hierarkiassa ylimpänä.

      Aina pitää muistaa,Jumala/lähde on korkein ja hänen poikansa Kristus on seuraava.
      Isällä on korkein valta aina ja hän on antanut sen myös pojalleen !

      Siellä on paljon muutakin Taivaalliseta järjestyksestä.

      Ae Metatron on yksi todella merkittävä enkeli,kuin MIchael.

    • Anonyymi

      Aloittajan kysymyksiä on pohdittu kristinuskon historiassa. Tässä yksi versio.

      Saatanan alkulankeemus. Lähtökohta: yksin Jumala on täydellinen. Kaikki, mikä on ei-Jumalaa on väistämättä olemukseltaan vähäisempää kuin Jumala i.e. epätäydellistä.

      Saatana on kaunis ja voimakas enkeli. Kauneus ja voimakkuus ovat hyvän Luojan luomistekoja, mutta Saatana kääntyy niihin päin Luojan sijasta, lahjojen puoleen lahjojen Antajan sijasta.

      Miten tämä on mahdollista, kun enkelit luotiin hyviksi? Enkeleiden hyvyys ei voi olla jumalallista, koska ne ovat Jumalasta erillisiä olentoja. Enkelin hyvyys on vaillinaista. Se ei ole pahuutta, eikä pahuus ole mitään, sillä pahuudeksi sanotaan hyvän puutetta tai vähäisyyttä.

      Hyvä mutta vaillinainen enkeli horjuu kahtaalle - hyvän ja Täydellisen välillä. Siinä syttyy kateus Täydellistä kohtaan, koska se on itse vain hyvä. Se kääntyy katsomaan kauneuttaan ja voimaansa ja rakastuu itseensä. Sitä loukkaa, että Jumala on ylempi, vaikka hän on niin kaunis ja voimakas.

      Lukija huomatkoon, että hyvä rakkaus kiinnittyi tässä hyviin luomistekoihin, mutta asetelma on silti syvästi jumalaton - tahdon suunta on väärä. Vapaan tahdon merkityksestä on kirjoitettu paljon, viime aikoina mm. kristitty filosofi Plantinga. Hyvä tahto mahdollistaa vapaaehtoisen rakkauden ja palvelun, mutta avaa ovet myös pahuudelle, jota aiemmin kuvasimme oikeammin hyvän puuttumiseksi.

      Lopuksi voimme todeta, että Jumala ei luonut aktuaalista pahaa, mutta Hänen hyvissä luomistöissään oli potentiaali pahaan väärinkäytettynä. Ilman tätä mahdollisuutta tuskin voitaisiin kuitenkaan puhua ihmisistä tai enkeleistä moraalisina olentoina.

      Aloittajan kysymykset ovat varsin hyviä ja selkeästi keskimääräisiä Suomi24 -uskontokritiikkejä valistuneempia. Oli mukava yrittää vastata ensimmäiseen kohtaan. Sekin vaati jo pitkän viestin ja oli vasta pintaraapaisu, joten jääköön vastaus tällä kertaa tähän.

      • Anonyymi

        Tässäkin vaan kierretään kuin kissa kuumaa puuroa.


    • Anonyymi

      Raamattu itse kertoo ettei sitä voi ymmärtää ihmisjärjellä koska järki rakastaa pahuutta.

      Yhteiskuntammekin on järjen rakentama koneisto täynnä murhaa pahuutta riistoa ryöstöä varkautta ja valhetta.

      Jos haluat pelastua niin sinun täytyy anoa sitä kuten lapsi. Mutta jos olet ylpeä niin pyrit viisastelemaan järjellä joka ei koskaan löydä pelastusta.
      Ylpeys muutti enkelit riivaajiksi koska heistä poistui Jumalan kirkkaus he muuttuivat mustiksi paholaisiksi.
      Samoin käy helvetissä ihmisille, heistä katoaa kaikki mikä on elämää, persoonallisuus.

      • Anonyymi

        Yhteiskunta on harha ja illuusio joka perustuu ym asioihin sen illuusioon ei voi yhtyä jos ei joo päästä vialla kuten sanoit sortoa väkivaltaa etc


      • Anonyymi

        Jaaha lestojen saatana ja helvetti osaaminen on tasolla juutalaiset Juudakset. Yrittää vielä rahalla ostaa myydä pelastusta


      • Anonyymi

        Osassa enkeleissä syntyi ylpeyttä ja osassa taas ei.Onhan tässä vähä jotain eriskummallisuutta.


    • ######Jumala antoi poikansa Jeesuksen syntiuhriksi ihmisten lunastamiseksi, jotta tämän uskomalla ihmisillä olisi mahdollisuus saada jumalasuhde kuntoon ja päästä kuoleman jälkeen hänen luokseen taivaaseen.#####

      Kristitty uskoo Jeesukseen ja kristitylle Jeesus ei ole pelkästään syntiuhri, -vaan Herra!

      Synti on kukistettu vihollinen ja siitä voitosta,-lahjavanhurskaudesta ,pääsemme osallisiksi uskomalla Jeesukseen.

      Puhdistautumisrituaalit vellujen tapaan ovat taikauskoa!

      • Anonyymi

        Siis kuolema on lyöty voitto saatu.


    • Anonyymi

      Vl-oppi on suuri ongelma.

      • Anonyymi

        Sen takia epäuskoset pysyy huorintekemisissä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia epäuskoset pysyy huorintekemisissä

        Eikä niitä kuulu rakastaa


      • Anonyymi

        siis se on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä niitä kuulu rakastaa

        Rakasta vihollisia siunaa älä kotoa voita paha hyvällä ei kukaan voi pysyä yhdessä kun lestat käyttäytyy kuin jehovat lajittelee ihmisiä erottelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia epäuskoset pysyy huorintekemisissä

        Jos sinä joka et et huoraa omasta mielestäsi joka katsoo miestä himoiten on jo tehnyt huorin hänen kanssaan niin kärsit epäuskon synnistä yrität itse pelastaa itseäsi. Esittelet kuin Kain omia tekojasi Jeesukselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sinä joka et et huoraa omasta mielestäsi joka katsoo miestä himoiten on jo tehnyt huorin hänen kanssaan niin kärsit epäuskon synnistä yrität itse pelastaa itseäsi. Esittelet kuin Kain omia tekojasi Jeesukselle.

        Vaikka ei huoraa mutta kiroilee ja valehtelee väärentää ja varastaa puhuu pahaa eksyttää on jo rikkonut koko lain. Uhraa ihmeessä pari lammasta.


    • Anonyymi

      Vl-liike on se suurin ongelma.

    • Anonyymi

      Seuroissa saarnataan epäilyksiä anteeksi. Ei kuitenkaan koskaan oteta esille, mistä nämä epäilykset johtuvat. Epäilykset johtuvat ongelmista, joihin ei löydy kunnollista vastausta. Yritetään hoitaa oireita eikä varsinaisia syitä. Sama kuin jos lääkäri määräisi potilaan kipuihin vain särkylääkettä yrittämättä selvittää, mikä on kipujen aiheuttaja. Evankeliumista yritetään tehdä yleislääke kaikkeen mahdolliseen.

      • Anonyymi

        Ilkeimmät ja epärellisimmät käyttävät yhteisön toimintamalleja väärin omien etujensa ajamiseem eikä yhteisöllä tunnu löytyvän keinoja ongelmien ratkaisemiseksi.

        "On perusteltua säätää erillinen pakottavan kontrollin rikostunnusmerkistö, jotta prosessinomainen henkinen väkivalta saadaan rangaistavaksi. Järjestöt ovat vaatineet tätä jo vuosia.

        Hallitusohjelmassa luvataan selvittää pakottavan kontrollin kriminalisoinnin tarve. Asiaa on kuitenkin jo selvitetty. Nyt on aika säätää tämä vakava väkivallan muoto ja ihmisoikeusloukkaus rikokseksi."


      • Anonyymi

        vittuillakseen määrää


      • Anonyymi

        Mitkä epäilyt kristitty ei epäile vähääkään Jeesusta ristiin naulittua. Risti on takuuvarma. Tehän olette lähinnä pellejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitkä epäilyt kristitty ei epäile vähääkään Jeesusta ristiin naulittua. Risti on takuuvarma. Tehän olette lähinnä pellejä.

        Tuomaskin epäili.Eikö se sitten ollutkaan kristitty?


    • Anonyymi

      Aika moni on päätynyt mielisairaalaan näitten ongelmien takia.Lähipiiristäkin muutama.

      • Anonyymi

        Vapaamuurarit laittaa hullujen huoneille ja juutalaiset jos Jeesukseen uskoo. Hellareissa on myös erilainen Jeesus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vapaamuurarit laittaa hullujen huoneille ja juutalaiset jos Jeesukseen uskoo. Hellareissa on myös erilainen Jeesus

        Juutalaiset joutu auswitchin keskitysleiriin.
        Hullujenhuneet on kait nykyajan auswitchin keskitysleirejä.


    • Anonyymi

      Origionaalit saa mennä huoraa muualle

      • Anonyymi

        Kukas sulle on opettanut sanan huoraa. Jos olisit oikeasti kristitty et edes ajattelisi sellaista. Kristitty pitää suunsa kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukas sulle on opettanut sanan huoraa. Jos olisit oikeasti kristitty et edes ajattelisi sellaista. Kristitty pitää suunsa kiinni.

        Kun et ole kristitty piä hellu läpes ummessa


    • Anonyymi

      Usko on uskoa Kristuksen sanoihin. Ihmisjärkeily on omaa ajatustuotetta.

      • Anonyymi

        Usko ilman hedelmiä on kuollut.Moni kuvittelee kuolleella uskolla pelastuvan.


      • Anonyymi

        Tupakoivat ovat omallatavallan onnellisimpia.Järki ei enää leikkaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko ilman hedelmiä on kuollut.Moni kuvittelee kuolleella uskolla pelastuvan.

        Mitäs hedelmiä teillä on muu kuin pahan puhuminen ?


      • Anonyymi

        Entä Messias Jeesuksen teot käviskö ne mitenkään lestalle. Kirjaimen vanhassa. Kävisikö Jeesuksen teot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs hedelmiä teillä on muu kuin pahan puhuminen ?

        No siis ihmisestä itestä ei lähe mitään hyvää hedelmää oli ihmine uskovainen tai ei.


    • Anonyymi

      Joo, kyllä ihmisjärjellä jtn voi järkeilläkin, vähän miten ottaa leikkaa, ottaako takapakkia, asettuuko puskuriin kiinni , mutta se lienee pääpointti ,että jos jokin ei ymmärrykseen mene, se jää, yleensä se, jos ei elämässä jokin mee, ne jää.

      • Anonyymi

        Tupakoivat ovat omallatavallan onnellisimpia.Järki ei enää leikkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tupakoivat ovat omallatavallan onnellisimpia.Järki ei enää leikkaa.

        Mässäys on syntiä läski se liittyy ahneuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mässäys on syntiä läski se liittyy ahneuteen.

        Niiin on.Mutta mässäystä on jumalattoman paljon vanhoillislestadioilaisudessa että se on nykyään leikattu pois,Vaikka Raamatussa on vakavat varoitukset annettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mässäys on syntiä läski se liittyy ahneuteen.

        Mitä muuta uskovainen tarttee tupakkaa ruokaa kyllä.kun se nainen pamahtaa paksuksi reiät auki syntiä tehty urakalla se saastuttaa mikä tulee ulos


    • Anonyymi

      Kolmiloikkarista oli hyötyä korona aikana, joka harrastanut, harppauksia kun piti tehdä. Muutenkin , jännää aikaa oli ,uudenmaan sulku, saattoi moni äijämäisesti ajatella että perhana, nyt lähdetään Helsingin katkusra mökille noiden ruokien kanssa joita tuli meikäpojalla ostettua, kun nälkä taitaa kerrankin kunnolla tulla, ettei muuten järkeä ole, mutta kyllä tankki täyteen:D

      • Anonyymi

        Olitte sitten hoitamassa sairaita antamassa happea ja siivoamassa korona aikana sairaaloissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olitte sitten hoitamassa sairaita antamassa happea ja siivoamassa korona aikana sairaaloissa.

        Korona aikana moni "ukko" käänsi päätä ja kysäisi että milloin tämä korona loppuu, mitä veikkaat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korona aikana moni "ukko" käänsi päätä ja kysäisi että milloin tämä korona loppuu, mitä veikkaat.

        Korona loppuu ku jeesus tukee hakee omia


    • Kristuksen oma ei ole lainalla vaan armon ja niin on pakko olla.
      Sitten tuo vain Jeesuksen kautta, mikä on totta, mutta tätä olen aina miettinyt, että onko se toinen vaihtoehto, että sellainen joka ei tunne Jeesusta voi päästä taivaaseen Jeesuksen kautta jos on elänyt hyvän elämän ja ne teot ovat olleet hyvät.
      Eiväthän kaikki ole nähneet Jeesusta niin kuinka heiltä voi vaatia, mutta se mikä ihmiselle on mahdotonta on Jumalalle mahdollista.

      • Anonyymi

        "Kristuksen oma ei ole lainalla vaan armon ja niin on pakko olla."

        Tämä tulkinta onkin sitten kyseenalainen esim. henkilöstä, joka toimii todella vilpillisesti muka seurakunnan nimissä, vaikka hänellä ja hänen toimillaan ei ole seurskuntayhteyttä eikä myöskään uskovainen. Hänelle kuuluu laki.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kristuksen oma ei ole lainalla vaan armon ja niin on pakko olla."

        Tämä tulkinta onkin sitten kyseenalainen esim. henkilöstä, joka toimii todella vilpillisesti muka seurakunnan nimissä, vaikka hänellä ja hänen toimillaan ei ole seurskuntayhteyttä eikä myöskään uskovainen. Hänelle kuuluu laki.

        Tässä tulemme siihen asiaan kyllä joka on olemassa.
        Raamatun mukaan kristitty ei saa elää sellaista elämää, että joutuu pois armon alta tuomittavaksi.
        Silloin ihminen on menettänyt Ikuisen elämän avaimet.
        Silloin on siirtynyt lainalle tuomittavaksi.
        Jos tuolle paikalle joutuu niin se karmein paikka sillä se on se Pyhän Hengen pilkka.
        Siinä kohtaa ketään ei naurata.


    • Anonyymi

      Ihmisjärjellä ei näitä asioita voi selitetllä,, mutta kun Ihminen uudestisyntyy ja Pyhä Henki tulee hänen sydämmeensä,, niin silloin hän ymmärtää ja käsittää Raamatun opetuksia, kuten opetuslapsetkin helluntain jälkeen. Pitää vain pyytää Jeesusta tulemaan sydämmeen ja sitten tunnustaa sen jollekin, sillä sydämen uskolla tulleen autuaaksi ja suun tunnuskuksella pelastutaan.

      • Anonyymi

        Kyllä ihmisen käyttäytymisestä voi päätellä onko hänellä sydämen usko ja onko hän uskovainen. Se on täysin nähtävissä käyttäytymisestä ja kuultavissa puheista ja täysin järjen asia. Käyttäytyminen kertoo ihmisestä loppujen lopuksi enemmän kuin puhe. Eikä asioita/vääryyksiä tunnusteta vain jollekin, vaan juuri sille, jota asia koskee. Muuten ei ole kysymys aidosta katumisesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ihmisen käyttäytymisestä voi päätellä onko hänellä sydämen usko ja onko hän uskovainen. Se on täysin nähtävissä käyttäytymisestä ja kuultavissa puheista ja täysin järjen asia. Käyttäytyminen kertoo ihmisestä loppujen lopuksi enemmän kuin puhe. Eikä asioita/vääryyksiä tunnusteta vain jollekin, vaan juuri sille, jota asia koskee. Muuten ei ole kysymys aidosta katumisesta.

        Kyllä ja se sitten missä tilassa kristitty leijailee.
        Tämä kertoo paljon...lähes kaiken.
        1. Onko rukousyhteys ja kiitos Jumalalle kuin ilman hengittäminen eli yhtä normaalia ja luonnollista kuin se olisi osa itseä.


    • Anonyymi

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

      💋 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/girl4love

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe