Miehille puhuminen?

Anonyymi-ap

Öö. Jos täällä on enimmäkseen lukijoita ja kirjoittajia, jotka ovat itse kirjolla, niin saatan saada vastauksia joiden antajat eivät ymmärrä tätä asiaa sen enempää, kuin minäkään, mutta myös sellaisilta, joilla on minua parempaa kokemusta tai neurotyypillisiltä saatua ohjeistusta. Niin autisteissa kuin neurotyypillisissä on varmasti tästä asiasta monella tapaa ajattelevia ihmisiä. Kaikki vastaukset tervetulleita!

Niin, ajattelevatko miehet, jos tuntematon naisoletettu oma-aloitteisesti alkaa jutustella heille, että nainen on iskemässä/muuten heistä miehenä kiinnostunut?

Olen ihminen, joka jutustelee kaikille (niin, kaikki autustitkaan eivät ymmärrä tai halua pitää sitä omituista päätänsä kiinni!). Omalla kylällä tuttavat kai tietävät ja ymmärtävät tämän, mutta nyt olen opintojen myötä laajentanut piiriäni oman kylän ulkopuolelle ja tänään menin jutulle kahden eri miehen kanssa. Toisen luokkalaisen vastapäätä pöytään missä ei istunu muita ruokatunnilla ja sitten aloin jutella omalta kylältäni kulkevalle juna-asemalla, kun huomasin, että hän kulkee samaa matkaa kanssani päivittäin.

Minusta molemmat miehet vaikuttivat jotenkin vaivaantuneilta. Toinen kyllä hymyili ja hän on oma-aloitteisesti toivottanut hyvää huomenta kun olemme nähneet siellä kotikylän asemalla. En kumminkaan tunne häntä sen kummemmin.

Niin onkohan nämä jotain minun omaan huonoon itsetuntoon liittyviä kuvitelmia, että luulen heidän olevan vaivaantuneita/luulevan minun olevan iskemässä vai onko se keskustelun avaaminen tuntemattomille miehille jotenkin epänormaalia?

Minulla ei ole mitään erikoisia motiiveja eikä kiinnostuksia sitä luokkakaveria eikä juna-asemamiestä kohtaan, mutta ihmettelen, että samana päivänä aloitin samaan tapaan keskustelun neljän naisen kanssa: luokkalainen kahvijonossa ja kahvipöydässä, mummu uimahallissa ja ikäiseni tai nuorempi nainen jonka kanssa päivittelimme kovasti myöhässä olevaa junaa. Ei tullut ollenkaan samanlaista jännitteistä ja vaivaannuttavaa tunnelmaa.

Onko jotenkin sopimatonta tyttöihmisen puhutella poikaihmistä? Vanhemmat miehet tuntuvat taas suhtautuvan yleensä luontevammin. Nuoremmat ja omanikäiset on usein jotenkin jäykkiä (hahhahhaasanavalintaa...) Onko miehet vaan yleensä tuollaisia ja ujompia kuin naiset?

Jotenkin tuntuu, että en ymmärrä jotain, mitä pitäisi, mutta toisaalta mietin, voinko omla edes autisti jos näin tarkkaan aistin tunnelmia? Vai onko se juuri sitä "kognitiivisen empatian puutetta" että kyllä aistii toisten mielialat, mutta ei ymmärrä miksi he tuntevat niin?

2

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Monet miehet tulkitsee väärin jos nainen heille puhuu, luulevat että nainen haluaa olla yhdessä hänen kanssaan. Eivät osaa eroittaa sitä että sitä voi puhua molemmille sukupuoliselle ihan ilman mitä.n taka ajatuksia . Useat ovat aina sitä mieltä että ” se yrittää jotakin” vaikka vaan puhuisi ihan tavallisista asioista.
      Minulla ei ole kirjoa ( tietääkseni) mutta kerran kun meille tuli pesukoneen korjaaja niin tottakai juttelin , näin miehestä että oli vaivaantunut ja kun oli valmis niin puoli juoksua meni pihalle . Joten seuraavan kerran jos joku korjaaja tulee niin sanon vaan päivää ja näkemiin ettei tule väärin käsityksiä .

    • Anonyymi

      Ok. Näinhän se taitaa olla. Muistelen vähän joidenkin miestenkin jossain kirjoittaneen, että monet naiset ovat kuin myrkyn nielleitä, jos heitä puhuttaa? Että se puhuminen tuntuu olevan suunnilleen seksuaalista ahdistelua?

      Itsekin nyt muistan käyttäytyneeni joskus korostetun pidättyväisesti minulle jutustelleelle miehelle. Mutta se on ollut tilanne, että olen ollut ko mieheen itse kyllä ihastunut, mutta on ollut vakavia syitä, että välillämme ei saa eikä voi mitään romantiikkaa tapahtua, en nyt puhu sukulaisauhteista, enkä opettaja-oppilassuhteistakaan, mutta jotain vähän samaan suuntaan.

      Jos en itse ole ihastunut, harvoin kyllä tulee tulkittua minulle juttelemista iskuyrityksenä ja siinä onkin kyllä sitten sattunut myös väärinkäsityksiä, kun onkin ollut iskuyritys ja on ollut "uudella kivalla tuttavuudella" sitten naama norsun vitulla, kun olen esitellyt hänelle poikaystäväni.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4066
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2169
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1664
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1448
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1360
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1248
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1164
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      22
      1066
    Aihe