Paino ei nouse

Kyselen nyt täältä kun alan olemaan aika toivoton tilanteeni kanssa. Olen siis 28 vuotias nainen, pituus 172cm ja paino tällähetkellä tasan 49 kiloa. Olen siis indeksin mukaan merkittävästi alipainoinen. Olen itse todella huolissani enkä missään nimessä haluaisi olla näin laiha saatika hoikka ylipäänsä. Olen ollut koko ikäni todella hoikka ja sitä on myös geeneissä. Nyt alkanut tässä vuoden ajan putoamaan vielä lisää moninaisten vatsaoireiden lisäksi. Terveyden huolto on niin huonossa jamassa että olen jonossa lääkäriin johon voi etähoitajan mukaan aja saaminen kestää ainakin puolivuotta.
Kävin akuutisti yksityisellä ja sain lääkkeitä (epäili piilevää refluxia syyksi) lääkkeet auttoi siksi ajaksi kun niitä sain ja oireet palanneet vaikka toki vähän lievempinä. Haluan siis laittaa tähän nyt tämänhetkisen ruokavalioni, josta näkee mitä syön tällähetkellä. Annos koot eivät ole pieniä ja syön niin että tulen kunnolla täyteen sekä jatkuvasti yritän venyttää mahalaukkua isontamalla pikkuhiljaa annoksia. Onko tässä jotain mätää etten saa tällä ruokavaliolla painoa nostettua?

Aamupala: kaurapuuroa reilulla hunajalla, kaksi taikaruis leipää salaatilla, 6kpl kalkkunaleikettä ja omena. Välillä oliiviöljyä leipien päälle.

Lounas: jauhenlihaperunakiusausta tms. (jossa reilusti kermaa ja juustoa) kurkkua ja oliiviöljyä.

Välipala: vanilj.jugurttia cashew pähkinöitä kouralllinen/kaksi sekä n. kourallinen muroja

Päivällinen/illallinen: kanaa ja riiisiä kurkulla ja oliiviöljyä sekä voita riisin seassa. (Oliiviöljyä ruoan kanssa aina n. 1 rkl sekä jos voita niin myös 1rkl)

Iltapala: banaanilettuja johon tulee 2 kananmunaa, puolitoista banaania, n. Puol desiä jauhoa tai vähän alle. Kaurahiutaleita n. Desi. Hunajaa teelusikallinen vähän vaniljasokeria sekä paistettu voin kanssa.

Joskus tietysti saatan ottaa lisäksi riippuen päivistä karkkia/suklaata/teetä johon reilusti hunajaa yms.

Saa myös ehdottaa mitä voisin tehdä/syödä jotta saisin enemmän kaloreita vaivattomasti lisättyä tuohon ruokavalioon. Nyt jo syön niin että tämä ”piilevä refluxi” ei kauheesti tykkäis tästä ruokavaliosta mutta oon aika avuton sen suhteen mitä sitten söisin saadakseni kaloreita lisää..

2

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ruokavaliosi näyttää minusta sellaiselta, että on liian terveellinen. Mutusta kunnolla jotain kunnon mättöä, niin johan alkaa kilot nousemaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      37
      3296
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2005
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      195
      1622
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1493
    5. 80
      1115
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      264
      971
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      889
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      114
      884
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      68
      810
    Aihe