Varusmiehen omilla toiveilla väliä

Anonyymi-ap

Luin tuossa artikkelin missä erä vanhempi kyseli miksi varusmieheksi menevän omia toiveita ei toteuteta vaan koulutus määrätään välillä aivan päin vastoin mitä armeijaan menevä nuori mies haluaa..
No, ihmisten on hyvä muistaa että vaikka Suomi onkin rauhallinen maa, niin kyseessä on sotilaskoulutus.
Alokaskaudella tehdään jokaiselle tehdään testejä. Testastataan kunto, terveydentila, sitte tehdään koe missä on vähän kaikkia kouluaineita ja testataan henkilön esim. päättelykyky. (Yrittääkö hän laittaa kolmion muotoisen palikan ympyrän muotoisesta reiästä sisään jne.
Armeijassa näki monenlaisia henkilöitä ja omin silmin sai nähdä senkin kun ihmisten psyyke ei kestänyt sitä painetta ja alkoi puhumaan tuvassa itsekseen.
Ei ole kyseessä mikään pakollinen lastentarha missä kaikkia kuuluu silittää päähän ja antaa kaikki mitä he toivoo vaan kouluttaa nämä henkilöt äärimmäisen tilanteeseen sopivaksi, vaikka ei toivottavasti koskaan tarvitsi näitä taitoja.
Jos esim huonokuntoinen ja heikkohermoinen hieman simppeli kaveri laitetaan johtamaan panssarivaunua, vaikka hänellä ei olisi mitään edellytyksiä kyseiseen hommaan, ei kouluteta joukkoja millä puolustetaan tarvittaessa omaa maata, vaan nämä vaunut voisi ajaa suoraan lähimpään suohon.
Armeija ei ole ihmisen elämässä tarkoituskaan olla se helpoin kokemus vaan siellä eletään ja koulutetaan ihmisiä sen tilanteen varalta että pommi tippuu kotitalon päälle ja sinun täytyisi osata lähteä rintamalle ja ampua tarvittaessa toinen ihminen tai sitten tulla ammutuksi. Sotaa varten varsinaisesti ketään ei voida valmistella varmastikaan, mutta äärimmäiset olosuhteet, välillä vähäinen ruokailu, nukkuminen ja muista mukavuuksista pois viemisen tarkoitus on juurikin luoda skenaario millaisissa oloissa tositilanteessa taitoja täytyisi pystyä käyttämään.
Lyhyesti. Pelkkä kova motivaatio ei riitä vaan armeija jakaa tottakai ihmiset heidän kykyjensä ja näyttöjensä mukaan. Katsotaan paljonko sinusta voisi olla hyötyä ja missäkin yksikössä. Se kun on vain tosiasia että kaikki meistä ihmisistä ei ole fyysisesti tai edes henkisesti sellaisia että sovellumme mihin hommaan vaan. Olemme olleet niin kauan rauhassa että osa ihmisistä jopa on unohtanut että sotilasvalan jälkeen kun palvelet, olet sotilas. Sinulla on omat sääntösi ja eräässäkin kertauksessa kapteeni sanoi " Muistakaa aina se että kun astutte kasarmin sisälle, teitä koskee eri säännöt ja vaikka ette olekkaan ammatti sotilaita, olette sotilaita. Käyttäydytte sen mukaan."
Nykypäivänä alokkaiden äidit soittelee kasarmille kun heidän Ville petterille ei ole luettu iltasatuja ja jalassa on hiertymä. seuraavana aamuna sama Ville Petteri opettelee ampumaan aseilla ja käyttämään räjähteitä, joilla olisi tarkoitus tappaa vihollinen tarvittaessa.
Osasta ihmisistä on tullut velttoja ja auktoriteetti pelkoisia ja kokee käskyn heti pahana asiana. Samat ihmiset sitten työpaikoilla lusmuilee ja puhuu pomoistaa pahaa, koska eivät kestä pientäkään käskyä ja eivät ymmärrä ettei maailma toimisi jos kaikki tekisi niin kuin itse haluaa. Johtajat ovat syystä ja on paikkoja kuten armeija missä on syystä johtajat ja säännöt.

10

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Herää kysymys miksi Suomessa ei ole ammattiarmeijaa kuten muissa länsimaissa? Pakollinen asevelvollisuus miehille loukkaa tasa-arvoa ja yksilönvapauksia. Kuvitelkaapa jos vastaava pakko olisi kuulua Ay-liikkeeseen tai kirkkoon vankilan uhalla? Siitä syntyisi kohu mutta sotahullujen persujen laitokseen pakottamisesta ei tehdä kohua.

      • Anonyymi

        Ammattiarmeijoista halutaan kovaa vauhtia eroon. Ne ovat ainoastaan keino tuhlata rahaa aluepoliittisesti mukavalla tavalla. ELi näyttää että se 2% bkt:sta käytetään, mutta sillä ei tuoteta mitään. Ei reserviä eikä ammuksia.


      • Anonyymi

        Silloin, kun Suomessa on otettu käyttöön yleinen asevelvollisuus, kukaan ei voinut kuvitellakaan joskus tässä maassa olevan niinkin taukkeja kuin persut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloin, kun Suomessa on otettu käyttöön yleinen asevelvollisuus, kukaan ei voinut kuvitellakaan joskus tässä maassa olevan niinkin taukkeja kuin persut.

        Persut paskoo ja nolaa kaiken mihin koskee. Pervopersuista hyvä esimerkki se peniksenkatkoja kapu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persut paskoo ja nolaa kaiken mihin koskee. Pervopersuista hyvä esimerkki se peniksenkatkoja kapu.

        Tuo on samankaltaista puhetta kuin tuhansia vuosia sitten. Sanamuoto on vain eri.


      • Anonyymi

        Armeijan ylläpito on sotahulluuden vastakohta. Armeijan ylläpidolla estetään mahdollisimman pitkälle Suomeen kohdistuvat hyökkäykset eli sodan alku.


      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        🍒 ­­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      "olisi tarkoitus tappaa vihollinen tarvittaessa."

      Milloin tuollaisesta ajattelusta päästään eroon? Se on tuhansia vuosia vanha! Kuka sitä pitää yllä?
      Kuka ja missä päättää sitä, miten nopeasti voi muutos tulla? Jos ihmiset halutaan pitää kivikaudella, tajuaako ne sitä? Ei, koska eivät tiedä olevansa siinä ajassa!
      Ja en ole mikään viherpiipertäjä, olen muuten vain edellä tämän ajan ajattelumaailmaa!

      • Anonyymi

        Tuskin viholliselle tarvitsee pistää pöytää koreaksikaan? Mistä lähtien vihollisen toimintaa on pitänyt helpottaa?


    • Anonyymi

      Jos nykyinen puolustusvoimien henkilöstö testattaisiin samalla tavalla kuin palvelukseen astuvat varusmiehet ja -naiset, niin 80 prosenttia kantahenkilökunnasta pitäisi vaihtaa osaavampiin ihmisiin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe