Nonni, ei tullut sunnuntain Etelä-Saimaata

Anonyymi-ap

Mitäs nyt luetaan aamukahvipöydässä. kun olisi aikaa lukea?

Onko niin, että sunnuntaityö on niiiiiiiin hel.....n kallista, että ei kannata enää lehtiä toimittaa, painaa ja jaella? Niin sen täytyy olla, koska muuten olisi lakkautettu jonkun toisen päivän lehti. Vaikka tiistain tai keskiviikon. Tämä johtaa siihen, että paperilehtien tilaaminen vähenee. Joka toinen oppii lukemaan digilehteä ja huomaa, että se oli siinä.

Ammattiliitot ovat sahanneet omaa oksaa. Tämä on näyte realimaaliman muutosneuvotteluista ilman muutosneuvotteluja. Toimittajien, painajien ja jakelijoiden palkat käytännössä laskivat, kun sunnuntailisät jäivät pois. Miksi maksetaan sunnuntailisiä tai tuplapalkkaa? Miksi? Monelle lauantai ja sunnuntai ovat normaaleja työpäiviä. Herjat jostain saunalisistä ovat kuin maakuntamuseon pölyttynyt olkilyhde.

Palkankorotus edellyttää aina tuottavuuden paranemista. Sunnuntainlehtien poistamisen avulla painotalo säästää. Julkisella puolella pitää vähentää porukkaa, että palkankorotukset tulee hoidettua. Ekhvan pitää vähentää porukkaa. Kuntien pitää vähentää porukkaa, Valtion pitää vähentää porukkaa. Jos palkkoja nostetaan viisi prosenttia, niin porukkaa pitää vähentää viisi prosenttia. Se on helppoa. Palkankorotuksia voidaan jakaa vain tuottavuuden paranemisesta. Tuottavuus ei parane ammattiliittojen uhkailuilla ja lakoilla kiristämisellä. Siihen tarvitaan järkeä.

Ammattiliitoilla on kovat paikat perustellessaan olemassaolon tarkoitusta. Tänä päivänä vain puolet työntekijöistä kuuluu ammattiliittoihin. Ansiosidonnaista päivärahaa maksetaan jostain kumman syystä vain työttömyyskassan jäsenille. Liekö se ollut painostuskeino saada ihmisiä liittymään ammattiliittoihin? Salaisuus paljastui: ei tarvitse olla ammattiliiton jäsen, että saa ansiosidonnaisen, riittää, että on kassan jäsen. Ovat erillisiä juttuja.

Loimaan kassa tuli tarjoamaan palvelujaan niille, jotka eivät ole vakuuttuneita liittojen autuudesta. Loimaan kassa, virallisesti YTK, Yleinen Työttömyys Kassa, on kasvanut vuosi vuodelta. Tämän vuoden alussa on yli 20 000 ihmistä liittynyt YTK:hon. Liittyminen on ollut vilkkaampaa kuin viime vuonna. Jäseniä on siirtynyt ammattiliittojen kassoista YTK:hon. YTK:ssa on jo yli 533 000 jäsentä. On helppo veikata, että jäsenmäärä kasvaa edelleen, kunnes tulee uudistus, että ansiosidonnainen kuuluu kaikille. Miksi ei kuuluisi, koska kaikki maksavat palkastaan työttömyyskassamaksua? Ansiosidonnainen voidaan hoitaa aivan hyvin Kelan toimesta, mistä muutkin sosialietuudet hoidetaan. Se vähentäisi kustannuksia. Se olisi ansiosidonnaisen sunnuntainumeron lakkauttaminen.

8

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minä lopetin koko lehden tilauksen.Vuosia olen sitä tilannut mutta en
      maksa lehdestä joka ei vastaa minun toiveitani ja mielihalujani.
      Taidan ostella iltalehtiä irtonumeroina silloin kuin haluan ja luen niitä
      silloin kuin haluan esim.sunnuntai aamuna

    • Anonyymi

      Aloittajalta hyvää pohdiskelua.
      Näinhän se on, että sunnuntaina lehden paina- ja jakelukustannukset vievät suuren osan lehden kustannuksista.
      Nyt kun postikin kannetaan vai muutaman kerran viikossa niin näköislehden saa postin toimittamana vain parina kolmena päivänä.
      Lehti kotiin kannettuna joka päivä, tulee harvaan asutulla alueella mahdottomaksi.

      Minä olen jo vuosia siirtynyt digi lehteen, vaikka alueellani vielä lehti kannetaankin laatikkoon joka päivä.
      Harmillista heille, jotka ovat tottuneet lukemaan joka päivä Etelä-Saimaansa paperisena versiona, tottuminen digi lehteen vie aikansa, eikä kaikilla ole netti yhteyksiäkään joten heille sunnuntai lehden puuttuminen on iso asia.

    • Anonyymi

      Tosi surkea lehti on Vetelä.Saimaa,,kallis ja ei mitään lukemista,,paitsi kauppojen tarjoukset......tyhjän saa tilaamattakin

    • Anonyymi

      Kannattaa tilata Helsingin Sanomat. Esaimaa on viimeisen kymmenen vuoden aikana mennyt ilmaisjakelulehtien tasolle laadussa. Samalla paikallisuus on vähentynyt ja toisaalta maailman tapahtumista lehti ei enää juuri uutisoi. Kovin kapeaksi jää maailmankatsomus jos Esaimaa on ainut uutislähde.

      • Anonyymi

        Ei sitä Hesariakaan kanneta sunnuntaisin maaseudulle, Kun kusti polkee niin posti kulkee.


    • Anonyymi

      Hesarin kanto loppui sunnuntaina myös kaupunkialueella. Että sillä tavalla. Onpa työvoima kallista, kun ei enää kannata sunnuntain lehteä toimittaa.

    • Anonyymi

      Kehittäkää oma mediatalo. Mutta sitä ette voi.

    • Anonyymi

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

      😍 K­­u­­­u­­m­­­a­t­ ­­t­y­­t­­ö­­­t­­ ­­o­d­o­­t­­t­­­a­­v­­­a­­­t­­­ ­s­i­­n­­u­­­a­­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18351643

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8216
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1173
    Aihe