Näytön/TV:n valmiustila?

Anonyymi-ap

Onko joku komponentti valmiustilassa olevassa näytössä/TV:ssa suuremmassa "vaarassa" hajota kuin virta kokonaan katkaistuna? Saivartelua joo, mutta kysyn kuitenkin, kun joskus on itse tietsikan keskusyksikkö sammutettuna alkanut poksahdella. Siis kondensaattorit pullistui ja muutama pikku poks poks, kun ne halkesivat. Eli keskusyksikkö oli sammutettu niin, ettei ollut sammutettu kuitenkaan kokonaan siitä "piilossa" olevasta virtanapista. Ymmärsiköhän joku? Keskusyksikkö oli sammutettu vain niin, että hiiren nuolella oli klikattu sammuta kohtaa, mutta keskusyksikön takana on vielä se erillinen kytkin, jolla en tarkoita sitä kytkintä, josta keskusyksikköön laitetaan virta päälle, mutta josta sitä ei sammuteta muulloin kuin pakkosammutustilanteessa.

6

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Riipuneen laiteesta miten hyvin se on suuniteltu.
      HP koneissa pamahteli ylläpitovirtalahteita tuan tuosta.
      Appllen surullisen kuuluisat surkeat konkat..

      Virrankatkaisu kokonaan parempi vaihtoehto. mutta onko siittä sitten hyötyä laiteen eliniälle, se on eriasia. ehkä ei.
      Käytönkannalta se voi olla hankalampaa ja tuoda muita ongelmia.

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        ❤️ ­N­y­m­­f­o­m­­­a­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Ei niitä virtoja kannata jatkuvasti katkoa täysin, jos laitteita usein käytetään. Sitten jos on viikon käyttämättä, niin silloin voi katkaista virrat kokonaan.

    • Anonyymi

      Avaaja valehtelee ummet lammet. Sähkölaitteista katkaistaan aina virta ellei sitä käytetä.

      Helvetin typerää alkaa mittimään nyt on valot ollut tarpeettomasti päällä 6 vuorokautta, näinköhän joutuu sammuttamaan tulee viikko täyteen, voi vittu mitä typeryyksiä täällä on ohjeita jakamassa.

      • Anonyymi

        Mene pois, niin on pahimmasta päästä yksi typerys vähemmän.


    • Anonyymi

      "The capacitors which do that are the filter caps for the power supply. They are often electrolytic caps, which have some sort of liquid dielectric inside. Computers almost universally use switch-mode power supplies running at rather high frequencies. In use, then, fairly high currents are flowing in and out of those caps continuously.

      Although they are “capacitors”, still there is a resistive component to their behavior, and all that current sloshing back and forth causes heating — more resistance, more heat. A term that describes that resistive component is “ESR” (Equivalent Series Resistance”, and there are caps specifically designed for switch-mode service with low ESR to minimize the losses.

      Quality manufacturers will use low-ESR caps where appropriate, and crap-level manufacturers will try to get by with lesser-quality parts which cost less. When a cap with a too-high ESR gets too hot, the liquid inside can boil, causing anything from some swelling to a literal explosion.

      One reason that computer power supplies use a lot of smaller-value caps instead of only a couple of larger-value ones is to reduce that ESR by paralleling those caps."

      Tekoälyn Suomennos:
      Kondensaattorit, jotka tekevät tuota, ovat suodatinkondensaattoreita virtalähteelle. Ne ovat usein elektrolyyttikondensaattoreita, joissa on jonkinlainen nestemäinen dielektrinen aine sisällä. Tietokoneissa käytetään lähes yleisesti kytkentätilan virtalähteitä, jotka toimivat melko korkeilla taajuuksilla. Käytössä siis melko suuret virrat virtaavat jatkuvasti näiden kondensaattoreiden läpi.

      Vaikka ne ovat “kondensaattoreita”, niissä on silti resistiivinen komponentti, ja kaikki tämä virta, joka liikkuu edestakaisin, aiheuttaa lämpenemistä — mitä enemmän vastusta, sitä enemmän lämpöä. Termi, joka kuvaa tätä resistiivistä komponenttia, on “ESR” (Equivalent Series Resistance), ja on olemassa kondensaattoreita, jotka on suunniteltu erityisesti kytkentätilan käyttöön alhaisella ESR:llä minimoidakseen häviöt.
      Laadukkaat valmistajat käyttävät matala-ESR-kondensaattoreita, kun se on asianmukaista, ja huonolaatuiset valmistajat yrittävät selvitä vähemmän laadukkailla osilla, jotka ovat halvempia. Kun kondensaattorin ESR on liian korkea ja se kuumenee liikaa, sen sisällä oleva neste voi kiehua, aiheuttaen kaikkea turvotuksesta kirjaimelliseen räjähdykseen.

      Yksi syy siihen, että tietokoneiden virtalähteissä käytetään paljon pienempiarvoisia kondensaattoreita sen sijaan, että käytettäisiin vain muutamaa suurempiarvoista kondensaattoria, on ESR:n vähentäminen näiden kondensaattoreiden rinnankytkennällä1.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1640
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      71
      1313
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1238
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      179
      1045
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      152
      1010
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      994
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      882
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      60
      851
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      816
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      784
    Aihe