Taitamatonta isännöintiä on Suomessa liikaa. Ongelman syy on isännöitsijöiden kirjava koulutustausta

Anonyymi-ap

Kohta varmaan likakaivon tyhjääjäkin voi vaihtaa alaa ja ryhtyä isännöitsijäksi.
Isännöitsijöillä pitäisi olla rakennustekniikan ja rakennusfysiikan tuntemusta, mutta isännöinti keskittyy liikaa pelkkään talouden kirjanpitoon. Merkonomi lienee isännöitsijöiden yleisin pohjakoulutus.

20

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksipäs ei likakaivon tyhjentäjä voisi olla hyvä isännöitsijä? Vastuu on hallituksella ja kirjanpitoonkin on kirjanpitäjä.

      Ei siis olisi mikään este, että osakas toimisi isännöitsijänä. Eihän isännöitsijä ole kuin pölynimurikauppias suunnilleen. Kuin keisari ilman vaatteita.

      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        🔞 ­N­y­m­f­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Suomessa ollaan liian koulutusorjentoituneita muutenkin. Toki lääkärien, hoitajien ja lakimiesten yms pitää olla koulutettuja, mutta työssä josta ei seuraa ihmisen terveydelle vaaraa, voi kuka tahansa motivoitunut henkilö pärjätä. Kuinkahan paljon tämän päivän koodareista on esim itseoppineita vailla tutkintoa.

      Ja teknisen puolen ymmärtäminen on toki isännöitsijälle hyödyksi, mutta koska ne palvelut ovat joka tapauksessa erillislaskutettavia, niin yhtä hyvin se tekninen osaaminen voidaan tarvittaessa ostaa muualta.

      • Anonyymi

        ja kaikesta pitää maksaa ekstraa, kun isännöitsijällä ei pätevyys riitä.


    • Anonyymi

      Yhdenkertaisessa kirjanpidossa liiketapahtuma kirjataan yhdelle tilille, isännöitsijän omalle tilille ja hallituksen puheen johtajalle pullo kossua.

      • Anonyymi

        Tämä on se klassinen malli ja miksi ei oöisi kun toimii.


    • Anonyymi

      Ennen is. oli usein 1 hengen firmoja, esim. meillä oli vielä 80-luvulla paikallisen OP:n eläköitynyt p.johtaja. Tuntui joskus, että se teki sitä ajankulukseen. Peruslaskutus oli edullinen eikä se juuri muuta laskuttanutkaan. Kävi joskus itse tekemässä pikkuremppoja ja pihan hoitoa. Tunsi kaikki paikalliset urakoitsijat ja remppajampat. Kaikki sujui ikäänkuin itsestään ja kustannukset se piti tiukasti kurissa. Se oli todellinen taloyhtiön luottomies. Nyt is. on huippuunsa viritettyä bisnestä ja vuosi vuodelta nousujohteista liiketoimintaa. Vanhemmassa talossa on päällänsä lähes katkeamaton rakennutyömaa ja kartoituksia ja tutkimuksia tehdään kiihtyvällä tahdilla. Hurjaks on mennyt.

      • Anonyymi

        80- luvulla - hohhoijjaa - ei tainnu olla silloin samanlaisia ongelmia taloissa kuin nyt on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        80- luvulla - hohhoijjaa - ei tainnu olla silloin samanlaisia ongelmia taloissa kuin nyt on

        Ei ollut mutta nyt on. Talot eikä asukkaat ole juurikaan muuttunut mutta jokin on muuttunut ja isosti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ollut mutta nyt on. Talot eikä asukkaat ole juurikaan muuttunut mutta jokin on muuttunut ja isosti.

        No se että talot eivät ole muuttuneet, ei oikeastaan pidä paikkaansa. Ne vanhat talot eivät ole muuttuneet, mutta ovat tulleet vanhaksi ja vaativat korjausta. Uudet talot taas ovat jotain melkein tekoälyä vaativia tietokoneita, jossa joku ohjaa ilmanvaihtoa, joku putkissa kiertävää vettä ja joku muu vielä lämmitystä. Liikaa liikkuvia osia.


    • Anonyymi

      Kyllä ammatti-isännöitsijöillä pitää olla paljon enemmän tietoa ja taitoa kuin monilla nykyään on.

      • Anonyymi

        Tämä oikeastaan tiivistää koko keskustelun.

        Kyllä...ammatti-isännöitsijällä pitäisi olla paljon enemmän osaamista kuin nykyään. Kyllä...ammatti-isännöitsijöille pitäisi maksaa paljon enemmän, jotta osaavia ihmisiä tulisi alalla. Ja kyllä...taloyhtiöiden pitäisi siis olla itse valmiita maksamaan isännöintiyrityksille tuplahintaa verrattuna nykyiseen, jotta siellä olisi osaavat ihmiset töissä.

        Halpaa ja hyvää ei ole, mutta suomalainen ei sitä usko. Rahalla saa juuri niin paljon kuin on itse valmis maksamaan.


    • Anonyymi

      Vuoden 2023 linjasaneerauskilpailun voittaja olikin Rakennus- ja Talotekniikkalehden suoltamaa tuubaa, isännöitsijän palkkaama rakennusinsinööri on kuitenkin ilmoittanut kaiken olevan kunnossa.

      HU yritti kysyä taloyhtiön isännöitsijältä, hän löi luurin korvaan.
      Asukkaan mukaan isännöitsijä ei ole suostunut osoittamaan hänelle peseytymismahdollisuutta, vaikka sellainen taloyhtiön saunatiloista löytyisi.

    • Anonyymi

      No ko. osaamisen omaava henkilö saa lähtökohtaisesti paremman palkan, ja mielekkäämmän työ jostain muualta kun isännöintialalta. Varmaan tämänhetkinen rakennusalan taantuma tuo jonkin verran rakennuspuolen osaajia alalle, mutta pysyvyys ei tule olemaan kova markkinoiden piristyttyä.

      Toinen ongelma on, että ammattitaitoa ei pysty hyödyntämään, kun viime kädessä päätöksenteko on kuitenkin maallikkohallituksilla ja osakkeenomistajilla, jotka tuppaavat kyseenalaistamaan isännöitsijän ammattitaidon joka käänteessä.

      Kolmas ongelma on, että ammattitaidosta ei olla valmiita maksamaan, 95% tapauksissa hallituksen valitsevat isännöintitoimiston halvimman hinnan mukaan, joten yrityksillä ei ole bisneksen kannata järkevää tarjota kun minimipalvelutaso.

    • Anonyymi

      Tuo vantaalainen nuppineula isännöitsijä ei vastaa taloyhtiötuotteiden kaupparatsuille. Ei sit uudet innovastiot ja Lto yms.kelpaa..Kaukana on kaljamaha-Kumpulin ajat. Se olikin legenda koko äijä. Mahtava tyyppi!

    • Anonyymi

      Aika naiivia kaavamaista ajattelua. Isännöintiala ei millä lailla eroaa muusta alasta jolla pitäisi olla pätevyyttä ja nykyisten työkalujen hallintaa. Nykytekijän työmoraali on vaan romahtunut, epäpätevyys ja vastuuttomuus ovat kasvaneet huimaa vauhtia. Isännöintialla epäpätevyyttä ja piilolaskutusta voi harrastaa pitkään ja vaivatta. Asoy konsepti sallii ja oikeastaan lobbaa rahastusta. Maalikot eivät tajua myöskään että isännöintilaskutus nousee nonstop sähköisten palveluiden myötä. Tyhmät osakkaat itse aiheuttavat jatkuvaa isännöintilaadun heikkenemista vaatiessa muka nykyisiä työkaluja, sähköisiä talokanavia yms. Siksi suuri osa isännöinnistä on näennäistä digi-isännöintiä ja hyppäämistä eri ohjelmissa. Toiminta pirstoutuu mielettömästi ja päätarkoituksena on delegoida vastuu joka vaiheessa. Jos hallituksessa ei ole taloushallinnon ammattilaisia tai asiallista vastuullista porukkaa niin osakkaiden lypsetään kuten karjaa

      • Anonyymi

        Ei isompi lasku ratkaise taloyhtiön ongelmia. Isännöitsijät vaan ovat pölynimurikauppiaita, vaikka pitäis olla johtajuutta ja kykyä ohjata hallituksen toimintaa. Eipä ole havaittavissa.

        Aivan sama olisi luopua isännöinnistä ja palkata kirjanpitäjä.


    • Anonyymi

      Olen ollut isännöitsijänä yli 20 vuotta, nyt eläkkeellä. Koulutus rakennusinsinööri joka on sopiva peruskoulutus tähän.

    • Anonyymi

      Katsos mitä kitivittuja palsta täynnä. Veikkaan, että aika moni kitivituista syötäisiin elävältä ensimmäisessä yhtiökokouksessa.

    • Anonyymi

      Asiakaspalvelu hukassa ainakin Kuopion Retta isännöinniltä sähköpostiin ei vastattu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe