Venäjä romahtaa

Anonyymi-ap

21

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos joku sitä toivoo, hän toivoo myös Suomelle pahaa.
      Toisaalta olen nähnyt jo 2 unta ja yhden näyn, joiden mukaan ihmiset pyrki pois Suomesta.

      • Anonyymi

        Jotain tuontasoista asiantuntemusta voi odottaa Venäjän myötäilijöiltä.


      • Anonyymi

        Venäjän tulevaisuus olisi ruusuinen, jos riippuisi meidän toiveistamme. Mafiahallinto veks. Demokratia kuntoon. Ihmisoikeudet kuntoon. Ja luonnonvarojen vastuullinen hyödyntäminen. Tällä linjalla Venäjä voisi olla rakastettu naapurivaltio.

        Mutta mikä on Venäjän valinta? Mafiahallinto, diktatuuri, näivettyvä talous, militaristinen politiikka, kansalliskiihko, ihmisoikeuksien halveksunta, poliisivaltio ja luonnonvaroja riistävä kehitysmaa.

        Että kehuako pitäisi? Kun tämä ihannevaltio vielä tuputtaa nämyksiään väkivalloin naapurimaille?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jotain tuontasoista asiantuntemusta voi odottaa Venäjän myötäilijöiltä.

        Heidän Suomen osastossaan näyt ja unet ovat täysin validia lähdeaineistoa todellisuuden hahmottamisessa.

        Pietarin puolella ei niinkään.


    • Siltaa on "korjattu" venäläiseen tapaan – eli ei ole tehty mitään tai enintään on varastettu jotain.

    • Anonyymi

      Lähes uusi pato murtui, sillat romahtelee, lentokoneet putoilee itsestään....Korruptio korjaa satoa. On tuo mahtava valtio! Ainahan noistakin tapahtumista voi syyttää vaikka: Ukrainaa, Usaa, Cia,ta, Länsi-valtoja, Eu,ta tai paras NATSIT!

    • Anonyymi

      Korjattu silta romahtaa, kymmenen vuotta sitten rakennettu pato murtuu ja Ukraina häärää jo Kaliningradissakin. Mahtaako meillä Venäjällä olla jotain vikaa?

    • Anonyymi

      Venäläiset naiset ovat rohkeita ja kauniita.
      Suomessa ei kattilat kolise, vaikka mikä tulisi.

    • Anonyymi

      Venäjän puhelinverkko romahtaa.

    • Anonyymi

      Venäjä näivettyy.

    • Kopsaan tähän Santeri Pakkasen erinomaisen esseen, koska se on muurin takana.

      "Palvelin suomalaisena neuvosto­armeijassa – Venäjä ei ole yhtä perhettä

      Sota Ukrainassa on herättänyt Venäjän vähemmistökansat vastustamaan kolonialismia ja venäläistämistä. Alkaa näyttää siltä, ettei Vladimir Putin ole Venäjän yhdistäjä vaan hajottaja, kirjoittaa Santeri Pakkanen esseessään.

      KUN Vladimir Putin valittiin maaliskuun näytösvaaleissa uudelle presidenttikaudelle, hän korosti voitonpuheessaan Venäjän kansojen yhtenäisyyttä.

      ”Olemme yksi, yhtenäinen perhe”, Putin sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

      Jälleen kerran Putin esiintyi Venäjän kansojen yhtenäisyyden turvaajana. Samaa tarinaa hän on kertonut aiemminkin. Esimerkiksi helmikuussa 2023 Putin varoitti televisiohaastattelussa, että jos Venäjä häviää sodan Ukrainassa, länsi hajottaa Venäjän federaation. Silloin Venäjä murenisi moskoviitteihin, uralilaisiin ja muihin ryhmiin.

      ”Venäjä pystyy vastaamaan kaikkiin haasteisiin, koska me olemme yksi maa, yksi suuri ja yhtenäinen kansa”, Putin lausui tuolloin.

      Onko Venäjän kansa todella niin yhtenäinen kuin Putinin puheista voisi päätellä?

      KUN kirjoitan kansojen yhtenäisyydestä ja vähemmistökansojen kohtelusta Venäjällä, kirjoitan oman kokemukseni pohjalta.

      Olen syntynyt itärajan takaisessa Karjalassa ja palvellut vuosina 1969–1971 neuvostoarmeijassa Baikonurin avaruuskeskuksessa Kazakstanissa. Komentoporras koostui venäläisistä ja ukrainalaisista. Palveluskaverini edustivat kaikkia Neuvostoliiton kansallisuuksia.

      Itselleni jäi kahdesta armeijavuodesta hyvät muistot, mutta en usko, että kaikille jäi. Varsinkin Keski-Aasian tasavalloista tulleiden poikien simputus oli rajua. Jos silmä lyötiin mustaksi, nenä vuoti verta ja joutui jatkuvasti rasistisen nimittelyn kohteeksi, kokemusta tuskin muisteli myöhemmin lämmöllä.

      Nämä muistot ovat nousseet mieleeni, kun hyökkäystä Ukrainaan on hehkutettu Venäjällä koko kansan sotana Ukrainan ”natsihallintoa” vastaan."

      • TODELLISUUDESSA kansojen yhtenäisyyttä edustaa paremmin Ukrainan armeija, jossa taistelee ukrainalaisten rinnalla vapaaehtoisina omina joukko-osastoina tai ukrainalaisten riveissä venäläisiä, tataareja, jakuutteja, georgialaisia ja muita.

        Toki heitä on myös Putinin armeijan joukoissa, mutta he ovat päätyneet rintamalle etupäässä vastoin tahtoaan liikekannallepanon kautta. Osa taas on lähtenyt vapaaehtoisina palkkasotureina. Ukrainassa siis tappelevat keskenään Neuvostoliiton entisen veljeskansojen perheen jäsenet.

        Ukrainan rintamalla Venäjän joukoissa kuria pitää entistä aggressiivisempi ja ylimielisempi isoveli-venäläinen. Etniset vähemmistöt ovat yliedustettuina tappioluetteloissa.

        Samaan aikaan Venäjä on sodan rahoittamiseksi tehostanut vähemmistöalueiden taloudellista hyväksikäyttöä. Esimerkiksi Itä-Siperiassa Baikalin länsipuolella sijaitseva Irkutskin hallinnollinen alue pulittaa 88 prosenttia verotuloistaan Moskovaan. Alueella asuu venäläisten lisäksi burjaatteja, tataareja ja yli kymmenen muuta kansallisuutta.

        KASVAVAA närää vähemmistökansallisuuksien keskuudessa herättää myös Venäjän uudeksi sisä- ja ulkopoliittiseksi doktriiniksi noussut russkij mir (RM) eli venäläinen maailma -aate. Sana mir tarkoittaa myös rauhaa, jota länsi Natoineen ja ”natseineen” uhkaa.

        Russkij mir -aate kielii siitä, että Putinille Venäjä ei ole vain valtio vaan sivilisaatio. RM kattaa myös muualla maailmassa asuvat venäläiset, jotka kuuluvat Venäjän aseellisen suojelun piiriin. Putinin näkemystä tukevat Venäjän ortodoksinen kirkko sekä kiihkoisänmaalliset, äärioikeistolaiset tahot.

        ”Russkij mir yltää sinne asti, mihin venäläinen ihminen pystyy kulkemaan ja mihin me joudumme pysähtymään”, Putinin pääideologi Aleksandr Dugin linjasi Izborskij klub -lehdessä marraskuussa.

        ”Venäläisellä maailmalla” ei siis näyttäisi olevan rajoja.

        Russkij mir -rahaston sivustolla kerrotaan, että aatteen tavoitteena on Venäjän sovinto ja kansojen yhtenäisyys. Vähemmistöjen asuinalueilla yhtenäisyyttä pyritään vahvistamaan lisäämällä kouluissa venäjän tunteja ja ajamalla kansallisten kielten opetus alas.

        Miten aate on otettu vastaan vähemmistökansallisuuksien parissa?

        Vastustamalla. Toisin kuin Venäjän opetusministeriö vaatii, venäjän kielen opetusta ja käyttöä vähennetään. Sota on aktivoinut kielletyt, kulttuurin ja kielen asemaa puolustavat sekä alueiden itsenäisyyttä ajavat liikkeet uuteen nousuun. Osalla niistä toiminnan kärkeen on noussut sodan ja kolonialismin vastustaminen. Myös uusia liikkeitä on syntynyt.

        ”Tukeutuminen omaan identiteettiin on ainoa tapa ottaa etäisyyttä Kremlin politiikkaan ja retoriikkaan”, totesi Radio Free Europe/Radio Liberty -radion Tatarstan–Baškiria-toimituksessa työskentelevä Fjodor Aleksejev Holod-lehden haastattelussa keväällä 2022.

        VÄHEMMISTÖJÄ näyttäisi ärsyttävän myös Venäjän propagandan toitottama Ukrainan ”denatsifikaatio”.

        He katsovat, että natsiongelma on itse asiassa ajankohtaisempi Venäjällä. Nationalismia ja rasismia Neuvostoliiton jälkeisellä Venäjällä tutkivan moskovalaisen kansalaisjärjestö ja ajatushautomo Sovan mukaan 2000-luvun alusta lähtien Venäjällä on toiminut useita uusnatsiryhmiä, jotka saavat vapaasti tehdä rikoksia etnisiä vähemmistöjä ja siirtolaisia vastaan.

        Sovan tilastot kertovat, että viime vuoden keväällä Venäjällä viharikoksien määrä lähti rajuun kasvuun. Vaarallisimpia kaupunkeja ovat Pietari ja Moskova. Uhreilla on yleensä ”ei-slaavilainen” ulkonäkö. Hyökkääjät ovat etupäässä hyvin nuoria miehiä.


      • JÄNNITTEITÄ lisäävät lukuisat eri puolilla Venäjää kytevät aluekiistat. Sellainen on esimerkiksi tšetšeenien ja inguušien välinen alueriita Kaukasiassa. Vuonna 1991 heidän yhteinen autonominen neuvostotasavaltansa hajosi, Tšetšenia julistautui itsenäiseksi ja Ingušia liittyi Venäjän federaatioon. Raja määriteltiin vasta vuonna 2018 Moskovassa tehdyn selvityksen pohjalta. Riita syntyi, kun selvisi, että Putinin liittolaisen Ramzan Kadyrovin Tšetšenia sai 25 kertaa enemmän maata kuin Ingušia.

        Näkyvästi itsenäistymistä ajavia tahoja on muun muassa Tatarstanissa, Tšetšeniassa, Jakutiassa ja Tuvan tasavallassa. Satojen nuorten miesten kaatuminen Ukrainassa on radikalisoinut myös Baškirian kansallista liikettä. Liike katsoo, että tasavallan pitää irrottautua Venäjästä ja baškiirien on oltava valmiita taistelemaan itsenäisyyden puolesta.

        Tammikuun 17. päivänä Baimakin kaupungissa Baškiriassa poliisi hajotti tuomioistuimen rakennuksen edessä paikallisen aktivistin vapauttamista vaatineen noin 3 000 ihmisen väkijoukon kyynelkaasun ja tainnutuskranaattien avulla.

        Kreml näkee uhkia myös Suomen suunnalla. Viime heinäkuussa Petroskoissa pidetyssä Venäjän turvallisuusneuvoston istunnossa entinen FSB:n päällikkö Nikolai Patrušev katsoi, että Suur-Suomen kainaloon kaipaavat separatistit juonivat Karjalassa edelleen. Suomen kätyreitä toimii hänen mukaansa myös Inkerinmaalla.

        Putin haluaa nähdä Ukrainan sodan Venäjän kansan yhdistäjänä, mutta sota ennemminkin murentaa Venäjää. Sota ei ehkä olekaan eksistentiaalinen Venäjälle vaan nimenomaan Putinille.

        Hänet nosti valtaan toinen Tšetšenian sota, joka sekin aloitettiin vuonna 1999 Venäjän federaation yhtenäisyyden turvaamiseksi. Hehkutettuna sankarijohtajana Putin voitti vuoden 2000 presidentinvaalit 52,94 prosentin kannatuksella. Seuraavia merkkipaaluja olivat Georgian sota vuonna 2008, Itä-Ukrainan sota ja Krimin miehitys 2014 sekä helmikuussa 2022 alkanut hyökkäys Ukrainaan.

        Mutta yhtenäisyys ei synny pakottamalla. Russkij mir ei ole johtanut sovintoon, vaan yhteiskunnan jakautumiseen, joka vetää vertoja vuoden 1917 vallankumousta seuranneeseen sisällissotaan.

        Alkaa näyttää siltä, ettei Putin ole Venäjän yhdistäjä vaan hajottaja.

        KUN Jeltsinin kaudella neuvostotasavalta toisensa jälkeen julistautui itsenäiseksi, tapahtumaketjua sanottiin itsenäistymisjulistuksien paraatiksi. On vaikea sanoa, minkälainen paraati Venäjälle on seuraavaksi tulossa.

        Uusia rintamalinjoja häämöttää edessä. Tammikuussa kommunisteja duumassa edustava Mihail Matvejev ennakoi Kremliä myötäilevälle bloggarille, että kun Ukrainan sota päättyy, alkavat yhteenotot ortodoksien ja muslimien välillä.

        Sitten tuli perjantai 22. maaliskuuta, ja moskovalaiseen Crocus City Halliin tehtiin tuhoisa terrori-isku. Iskun tekijäksi ilmoittautui ääri-islamilainen Isis-K-järjestö. Iskusta epäiltyjen joukossa on kerrottu olevan ainakin tadžikistanilaisia.

        Tuore isku Venäjän sydämeen voi nostaa vihakierrokset uudelle tasolle. Maa on vaarassa liukua takaisin toisen Tšetšenian sodan vainoharhaisiin vuosiin. Silloin kaikessa nähtiin ”tšetšeenien jälki”. Poliisi pysäytti kaduilla ja metrossa ”islamistien” näköisiä ihmisiä ja teki ruumiintarkastuksia.

        Moskovan isku voi oikeuttaa Putinia kiristämään ruuveja entisestään. Venäjän kansojen yhtenäisyys on entistä kauempana."


    • Anonyymi

      Putin tuo sekasorron.

    • Anonyymi

      Hullun lehmän taudintutkija sanoi maaliskuu 2022 Venäjä romahtaa juhannukseen mennessä, useampi juhannus mennnyt ja Venäjä vain vaurastuu.

    • Anonyymi

      Nämä "Venäjä romahtaa" satuja on luettu jo kaksi vuotta. Niitä viljelevät epätoivoiset Natotrollit. Todellisuudessa Venäjä on vain vahvistunut, joka näkyy mm. siinä, että Venäjä nousi 5 sijalle mailmantaloudessa, ohi kaikkien EU maiden ja Saksan.
      Samoin USAn kenraali, juuri pitämässä puheessaan, piti Venäjän armeijaa huomattavasti vahvistuneena ukrainan taistelujen myötä. Lisäksi tätä tukee myös se, että naziukrainalaiset ovat joutuneet viime aikoina jatkuvasti peräntymään, jonka yhteydessä, he ovat todenneet Nato-aseiden huonouden.

      • Anonyymi

        Typerää provoa tuottaa ihka kotimainen trolli.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      383
      1470
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1200
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1082
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      967
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      806
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      90
      784
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      671
    Aihe