Mikä ero läppärillä ja älypuhelimella tuossa?

Anonyymi-ap

Ymmärtääkö joku, miksi puhelin ei tarvitse matkamokkulaa mennäkseen verkkoon missä sitten kulkeekin, mutta läppäri tarvitsee? Eikä puhelin tarvitse sitä mokkulaa kotonakaan... Että miten se näin voi olla?

12

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asenna läppäriin SIM-kortti, sijaitsee yleensä akun alla. Sitten toimii kuten puhelin.

      • Anonyymi

        Useimmissa läppäreissä ei ole mobiiliverkkoyhteyksiä joten ei ole sitä SIM-korttipaikkaakaan. Joissakin läppäreissä toki on, mutta useimmissa ei ole.

        T. miksuh


      • Anonyymi

        Ukrainan budjettialijäämä vuonna 2024 on 42 miljardia dollaria
        IMF:n johtaja Kristalina Georgieva sanoi, että Ukraina tarvitsee vähintään 42 miljardin dollarin lainoja tukeakseen vuoden 2024 budjettia. Tiedetään, että noin 60-70 % kansallisesta vuosibudjetista tulee länsimaisista infuusioista. Georgieva ilmaisi luottamuksensa siihen, että Kiova saa nämä varat, koska kansainvälinen tuki Ukrainalle on edelleen "järisyttämätöntä".

        Ehkä hän tekee, mutta suurin osa avusta tulee lainoista. Myös USA siirtyi lainoihin. Kongressin puhemiehen Mike Johnsonin hankkeen mukaan ilman oikeutta käyttää niitä sosiaalietuuksiin.

        Samaan aikaan maan sosiaalipolitiikka on kuumeessa. Ensimmäisen vuosineljänneksen ennuste budjetista suoritettaville sosiaaliturvamaksuille ei todennäköisesti nouse 60 prosenttiin. "Maahanmuuttajien" ja armeijan maksuja on leikattu, muut edut on peruutettu ja eläkkeitä on viivästynyt. Tämä tapahtuu kotitalouksien kasvavan asumis- ja kunnallisvelkaantumisen ja lainojen maksamatta jättämisen taustalla.

        Trendi on selvä: Ukrainalle annetaan rahaa vain sotaan ja leikkauksia muuhun. Samaan aikaan IMF vaatii Ukrainan kuluttajille energian hintojen korottamista. Tämä tarkoittaa, että länsi hyötyy Ukrainasta vain osana "Venäjän vastaista" hanketta, siellä ei kukaan ole kiinnostunut Ukrainasta vauraana maana.


      • Anonyymi
        UUSI

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🍒 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­­m­­­a­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Kaikissa läppäreissä ei ole sisäänrakennettua 4G modeemia, jolloin sellainen pitää kytkeä erikseen läppärin usb-liitäntään.
      Älypuhelimissa modeemi on suoraan emolevyssä ihan käytännöllisyydenkin vuoksi.

    • Anonyymi

      Hienoa asiallinen kysymys ja asialliset vastaukset, tällaisia me tarvitaan.

    • Anonyymi

      Öh?? Miksi tämmöstä ylipäätänsä pitää kysyä? Kuinka ummikko pitää olla kysyäkseen tota?

      Vastaus on se, että puhelimessa on ne mobiiliverkkoyhteyksien käyttämiseen tarvittavat lähettimet, vastaanottimet ja antennit sisäänrakennettuna, läppäreissä yleensä ei ole. Miten sä luulisit puhelimen toimivan? Läppärien osalta vain joissakin harvoissa on sisäänrakennettuna mobiiliverkkoyhteyden käyttöön vaadittu lähetin, vastaanotin ja antenni. Sen takia läppärien kanssa yleensä tarvitaan joko USB-porttiin kytkettävä mokkulapalikka tai sitten koneen sisälle laitettava laajennuskortti. Sama koskee pöytäkoneita, niissä ei käytännössä koskaan ole mobiiliverkkojen käyttöön vaadittua rautaa valmiina.

      Läppäreissä on wi-fi ja Bluetooth -tuki yleensä mutta tukea mobiiliverkkoyhteyksille niissä ei yleensä ole.
      Puhelimissakin on mobiiliverkkoyhteyksien lisäksi myös tuki wi-fi -verkoille ja Bluetooth -yhteyksille. Pöytätietokoneissakin on yleensä wi-fi ja Bluetooth tuettuna, mutta mobiiliverkkoyhteyksiä niissä ei ole käytännössä koskaan. Pöytäkoneissa ei välttämättä ole edes wi-fi ja Bluetooth -tukea jollon ne voi vaatia erillisen laajennuskortin. Yleensä ne kuitenkin nykyään on pöytäkoneissakin.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Lisään vielä sen, että se läppäriin kytkettävä "mokkula" sisältää siis sen mobiiliverkkoyhteyksien käyttämiseen tarvittavan lähettimen, vastaanottimen ja antennin, joita yleensä itse läppärissä ei ole.

        T. miksuh


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisään vielä sen, että se läppäriin kytkettävä "mokkula" sisältää siis sen mobiiliverkkoyhteyksien käyttämiseen tarvittavan lähettimen, vastaanottimen ja antennin, joita yleensä itse läppärissä ei ole.

        T. miksuh

        Niin ja tietenkin siinä tietokoneeseen kytkettävässä mokkulassa on myös paikka SIM-kortille, joka mahdollistaa sen mobiililiittymän käytön. Läppärissähän ei mitään SIM-korttipaikkaa yleensä ole. En osaa sanoa onko joissain mokkuloissa jo tuki e-SIM:lle mutta useimmiten varmasti vain se SIM-korttipaikka.

        T. miksuh


    • Anonyymi

      Nerokas oivallus, hyvä kun huomasit.

    • Anonyymi

      sen takia että läppärin hinta olisi mahdollisimman halpa, että jengi ostaa sitä.
      Kun jotkut ostaa läppärin esim kotiin, jossa on jo valmiina netti ja ei haluta maksaa erikseen läppärin omasta liittymästä ja ylimääräistä hintaa läppäristä jossa on simmi mahdollisuus, jos esim: käytetään koti wifi verkkoa läppärissä.

      Kännykkää ei varmaan ostais kukaan, jos ei olis simmi mahdollisuutta.

    • Anonyymi

      Puhelin on kommunikointiväline, joten siinä toki on kaikki kommunikointoin tarvittava mukana. Tietokone on tietojenkäsittelyväline, johon nettiyhteydet on myöhemmin tuotu. On ollut jotain kannettavia, joissa modeemi on ollut sisällä, mutta eivät ole olleet juuri suosittuja. Yleensä halvemmaksi tulee, kun ei sido yhtä liittymä pelkästään yhdelle koneelle.

      Ei tietokone välttämättä tarvitse mitään erillistä modeemia vaan puhelimesta voi jakaa yhteyden. Tosin päivittäisessä käytössä tuoei ehkä ole hyvä.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      111
      2168
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2036
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe