Mökkisähkön hinta?

Anonyymi-ap

Mitä teille kustantaa kesämökin sähköt / vuosi?

Meille täällä Etelä-Savossa aika arvokasta, hinnat pyöristetty.
- siirron perusmaksu 41 €/kk eli 490 € vuodessa
- siirto 5 c / kwh
- sähkö määräaikaisella sopparilla 10 c / kWh sisältäen perusmaksut.

Kulutus meillä max. 1000 kWh kesässä. Kilowattitunnin hinnaksi tulee huonolla matikkapää laskettuna huikeat 64 c / kWh, eli kustannus 640 € vuodessa, mutta oikeasti kahdessa kuukaudessa, voi helv.
Tekisi mieli poikkasta koko homma, ei enää mitään järkeä...

14

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paneelit. N. 2000 watin tehoiset, 700-800 Ah:n (12 v) lifepo4-akusto ja asiallinen invertteri. Kyllä sillä kesäajat pärjää.
      Talveksi irroitat paneelit säätimestä ja viet akut akkuliikkeeseen säilytykseen.

      • Anonyymi

        Paneelit + akut riittäisi meidänkin tarpeisiin, mutta mökin ympärillä on puustoa niin runsaasti, että tuotto jäisi vähäiseksi. Myös mökin ilmansuunta on huono. Toinen lape koilliseen ja toinen lounaasaaen, mutta varsinkin etelä-lounaan puolella korkeaa ja tiheää metsää riittää. Pihalle asennus on samasta syystä mahdotonta.


      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        😍 ­­N­­­y­m­­f­­­o­­­m­­­a­­­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Enpä tuota ole laskeskellut. Rahalla on siitä aina selvinnyt. Sauna lämpee usein joko puulla tai sähköllä riippuen tilanteesta. Joku 3-4000 kw menee helposti. Eihän tupo paljon maksa

    • Anonyymi

      Sama kotona. sauna joka toinen päivä. lämpee sähköllä ja kunnolla saunotaankin. Jotai hilkkuja menee. Ei toi nyt niin kallista ole. ja kämpän lämmitykseen tulee saunasta kuitenki jonkin verran lämmintä. Ei oo totuttu pihisteleen, Edellinen sähkölasku maaliskuulta tais olla joku 1260 . kohtuullista

      • Anonyymi

        Meillä mökillä puulämmitteinen sauna Saimaan rannalla (5m rannasta). Eli eipä mene sähköä vaikka saunottaisiin joka päivä. Siksikin sähkökulut **tuttavat ja pahasti. Eikä meillä mene sähköä edes 1000 kWh, puolet siitä on lähempänä todellisuutta. Tulee kahveille hintaa.
        T aloittaja


    • Anonyymi

      Pörssisähkö?

      • Anonyymi

        Pelkät perusmaksut ovat tosiaan osassa Suomea täysin käsittämättömiä. Pieni kulutus, niin ihan sama maksaako sähkö 5 vai 15 snt, vain siirron perusmaksu on oleellinen. Jos mökillä käynnit jäävät vähiin ja kesällä kuluu 1 kwh sähköä, niin kilowattitunnin hinnaksi tulee lähes 600 €.
        Meillä viime kesän mökkeilyt jäivät kokonaan väliin, perusmaksut eivät jääneet. Perusmaksua ei saa katkaistua muuten kuin pistämällä linjat poikki.


    • Anonyymi

      oliko tällä aloituksella joku oikea pointtikin ?

      • Anonyymi

        Onko sinun loputtomilla ihmettelyillä joku pointti?


    • Anonyymi

      Jatkuu....(viesti karkasi ennen aikaisesti)
      Meillä myös mökki Etelä-Savossa, paikallisen sähköverkkoyhtiön, Järvi-Suomen Energian, laskutus on juuri tota luokka, mökkiläisille suorastaan ryöstöhintoja ( taitaa olla Suomen kallein).
      Ko. sähköyhtiönhän omistaa alueen kunnat, joille sähköyhtiö jakaa vuosittain muhkeat voitot. Kyseessä on siis yksi keino turistien (paikallisten kutsumanimi mökkiläisistä) rahastamisesta. Verkkomaksuthan juoksevat läpivuoden suunnilleen saman suuruisina, vaikka käyttäisit sen 1000 kWt 3-4 kk aikana kesäisin.

    • Anonyymi

      200 €. Se muodostuu polttoainekustannuksesta . Sähkö tuotetaan aggregaatilla. Lämmitys puulla. Mökkilä käytetään ympärivuotisesti, mutta talviaikaan satunnaisesti

      • Anonyymi

        Samoin meillä. Lisänä vielä aurinkopaneelit + akut. Vielä muutama vuosi sitten haaveilimme verkkosähköstä, mutta nykyään kiinnostus valtakunnan verkkoa kohtaan mennyt lähes täysin.

        Todennäköisesti investoimme nykyisen järjestelmän automatisoimiseen seuraavaksi. Aggregaatin automaattikäynnistys akkujen jännitteen pudottua liian alhaiseksi on ollut mielessä ja siihen liittyviä vinkkejä/ linkkejäkin saisi antaa, jos jollain on hyviä kokemuksia tällaisesta systeemistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoin meillä. Lisänä vielä aurinkopaneelit akut. Vielä muutama vuosi sitten haaveilimme verkkosähköstä, mutta nykyään kiinnostus valtakunnan verkkoa kohtaan mennyt lähes täysin.

        Todennäköisesti investoimme nykyisen järjestelmän automatisoimiseen seuraavaksi. Aggregaatin automaattikäynnistys akkujen jännitteen pudottua liian alhaiseksi on ollut mielessä ja siihen liittyviä vinkkejä/ linkkejäkin saisi antaa, jos jollain on hyviä kokemuksia tällaisesta systeemistä.

        Meillä verkkosähkö mökillä (vanha talo). Tehty täydellinen sähköremppa vain 10 v sitten, jolloin uusittiin myös piharakennusten ja saunan sähköt. Jos ei oltaisi tehty, niin todennäköisesti irtisanoisin liittymän. Tosin siinäkin voisi olla oma haittansa, joskushan mökki pitää myydä ja sähköjen puutteesta voisi tulla este - tai ainakin hidaste...
        Ei tosiaan ole mitään järkeä maksaa perusmaksuja 500 euroa vuodessa, jos mökillä on käyttöä yhteensä 1 kk vuodessa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe