Englannin valtakunnallinen koe 2024

Anonyymi-ap

Hei!
Ajattelin, että kertoisin vähän mitä englannin valtakunnallisessa kokeessa oli, sillä olen huomannut ettei Googlesta tai oikeastaan mistään saa minkäänlaista ohjetta/apua siihen mitä kannattaisi lukea. Tätä voi käyttää apuna muinakin vuosina, sillä valtakunnalliset kokeet yleensä pysyy aika samanlaisina. Toivottavasti tästä on monille 9lk valtakunnallisen englannin kokeen kirjoittajille apua.

Kokeessa oli:
- kuuntelutehtäviä 2kpl
- luetunymmärtämisiä 2kpl
- täydennystehtävä
- kirjoitustehtävä
- ekstra: kulttuuritehtävä.

Kuuntelutehtävät:
Olivat aika helppoja minulle. Jos ymmärrät hyvin englantia niin selviät tästä helposti. Kuulet puheen kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla voit rauhassa kuunnella ja toisella kerralla sinun pitää ruksittaa vastaukset ja parissa kohtaa kirjoittaa. Minulla tuli vähän kiire kirjoittamisessa. Mutta itse tein niin, että palasin niihin sitten lopuksi, ja kirjoitin sen mitä muistin. Eli suosittelen, että kuuntelet ja sisäistät tekstin ensimmäisellä kerralla kunnolla ja vasta toisella kerralla alat kirjoittamaan ja ruksittamaan vaihtoehtoja.

Luetunymmärtämiset:
Käsittelivät ajankohtaisia aiheita, kuten ekologista vaateteollisuutta. Tekstissä oli hiukan monimutkaisempaa sanastoa mitä ei ehkä kuule joka päivä. Mutta kyllä tekstin ymmärtää hyvin, jos sinulla on perus englannin kielentaito. Aiheesta saa kiinni ja pystyy vastaamaan suurimpaan osaan kysymyksistä. En muista mitä toinen teksti käsitteli, mutta jotain samankaltaista ajankohtaista aihetta.

Täydennystehtävä:
Sinun pitää lukea teksti missä on tyhjiä kohtia, jotka sinun pitää täydentää. Apuna on laatikko jossa on suomeksi nämä sanat jotka sinun pitää kääntää tekstiin. Jotkut sanat olivat englanniksi ja sinun pitää suomentaa ne. Ja siinä oli myös muutama sanonta, jotka sinun pitää muistaa.

Kirjoitustehtävä:
Saat valita aiheen josta sinun pitää kirjoittaa englanniksi 180 sanan kirjoitelma. Esimerkiksi yksi aiheista oli: My Finland (mitä kertoisit ulkomaalaiselle Suomesta). Vinkkini on, että kirjoita yksinkertaisia lauseita monta ja jos osaat käyttää monimutkaisempaa sanastoa niin näytä se tässä tehtävässä. Jos hallitset hyvin kerronnallisuuden englanniksi niin NYT HYÖDYNNÄ JA NÄYTÄ osaamisesi tässä!

Ekstra, kulttuuritehtävä:
Sinun piti valita tyylin 10 kysymyksestä mihin vastaat. Saat vastata vain 5
Siinä kysyttiin esimerkiksi kuinka monta valtiota yhdysvalloissa on. Kaikkea tälläistä, joka kuuluu yleissivistykseen. Piti vain rastittaa vaihtoehto.

Minun vinkit kokeeseen:
Henkilökohtaisesti.. En lukenut kokeeseen ja näin jälkikäteen ajattelen, että kokeeseen luku olisi ollut aivan turhaan. Mielestäni koe testaa sitä kuinka hyvin osaat käyttää englantia ja kuinka hyvin olet sisäistänyt kielen. Itse en olisi osannut lukea tähän kokeeseen enkä oikein tiedä miten tähän voisi "hyvin" valmistautua.
Jos pärjäät englannissa, ymmärrät ja puhut englantia ihan hyvin niin pääset tästä läpi kiitettävästi.
Paras tapa valmistautua on kuunnella tunneilla, ja kehittää englannin kielitaitoa niin, että se tulee "selkärangasta". Ulkoa opettelu ei tässä kokeessa riitä - mun mielestä.

Toivottavasti tästä on jollekin jotain apua :) Olen kirjoittanut jo myös suomenkielen valtakunnallisen, eli jos joku haluaa siitä tälläisen samanlaisen jutun niin voin tehdä. En muista sitä niin hyvin, sillä siinä oli huomattavasti enemmän tehtäviä, mutta voin kertoa sen mitä muistan :)
Tsemppiä!

10

1080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja kirjoittakaa tänne ihmeessä omia kokemuksianne ja vinkkejä niin muut pääsee hyötymään niistä :)
      Ap

    • Anonyymi

      Kiitos paljon tästä

    • Anonyymi

      Kuulemma kirjotustehtävässä aiheena oli kai lontoo, oma engalnninosaaminen/ engalnnin osaamisen tausta tai sit oma tarina jostai luolasta

      • Anonyymi

        Tuo mitä tuohon listaan kirjoitin oli siis mitä minulla kokeessa oli. Mun mielestä se on sama kaikille 9lk, mutten ole aivan varma.
        Mun mielestä yhtenä aiheena ei ollut lontoota. Mutta kirjoitustehtävä joka tapauksessa oli.

        Ap


    • Anonyymi

      Hei, jos voisit kertoa äidinkielen valtakunnallisesta, niin olisin todella kiitollinen.

      • Anonyymi

        Teen erillisen suomi24 keskustelun sille. Hae vaikka huomisen aikana täältä hakusanalla: Äidinkielen valtakunnallinen koe 2024. Tai voin yrittää liittää tänne linkin siitä sulle sitten kun olen saanut sen tehtyä 👍🏼

        Ap


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Oliko tuossa englannin kokeessa kauheasti kielioppia?

      • Anonyymi

        Ei ollut. Totta kai kirjoitelmassa täytyy olla taivutukset ja aikamuodot oiken. Mutta voithan kirjoittaa sen vaikka kokonaan preesenssissä ja yksinkertaisilla lauseilla.
        Ja myös siinä täydennys tehtävässä oli hiukan kielioppia, muttei esimerkiksi ollut erikseen minkäänlaisia taivutus tehtäviä.


    • Anonyymi
      UUSI

      Millasii juttui siin täydennys tehtäväs oli

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4853
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1161
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1136
    Aihe