METSÄSTYS-, RIISTANHOITO- JA METSÄPOLITIIKAN SUUNTA VUONNA 2024

Hyvät lukijat!
Laadin Perussuomalaisen puolueen hallintojohtajan pyynnöstä kirjoittamaani Metsästyskirjaan pohjautuvan laajan hallitusneuvottelumuistion puolueeni hallitusneuvottelijoille koskien metsästys-, riistanhoito- ja metsäpolitiikkaa. Hallitusohjelman valmistuttua julkaisin 22.06.2023 Perussuomalaisen puolueen nettisivujen blogiosiossa kirjoittamani blogin ”Analyysi hallitusohjelmasta”. Vertasin kyseisessä kirjoituksessa sitä, miten valmistunut hallitusohjelma vastasi neuvotteluihin laatimaani muistiota. Kehotin lukijoita tulostamaan laatimani analyysin, jotta vuoden kuluttua pystytään tarkasti määrittelemään, mitä hallitus on tehnyt vuoden aikana koskien kyseistä politiikan saraa.
Valitettavasti Suomen historian ”metsästysmyönteisin” hallitus ei ole saanut aikaan mitään. Päinvastoin metsäpolitiikan osalta samat uhkakuvat ovat edelleen olemassa. Metsästys- ja riistanhoitopolitiikka taas on ajautunut totaaliseen katastrofiin. Edellä mainitsemaani viitaten tällä hetkellä ei ole paljolti analysoitavaa.
Tärkein syy miksi nyt kirjoitan, on se, että Suomen Metsästäjäliitto järjestää lauantaina 20.04.2024 klo. 10-12 Päättäjäpaneelin, johon kokoontuu keskustelemaan metsästys- ja riistanhoitopolitiikan suunnasta edustajia lähes kaikista puolueista. Jokainen pystyy seuraamaan netistä suorana lähetyksenä kyseistä paneelia. Kehotan kaikkia, joita aihealue koskettaa katsomaan Päättäjäpaneelin.
Vaikka totesin edellä, että analysoitavaa ei juuri ole, kommentoin kuitenkin nykyhallituksen kulunutta ensimmäistä vuotta. Kirjoittamani Metsästyskirja ottaa kantaa käytännössä kaikkiin tärkeimpiin ongelmakohtiin ja esitän teoksessani myös vahvasti argumentoidut lainsäädännölliset muutosesitykset niiden korjaamiseksi. Metsästyskirja on jaettu niin edellisen kuin nykyisen eduskunnan kaikille kansanedustajille ja ministereille. Vuoden aikana teos on löytänyt lukijakuntansa. Se on myös isoimpien kirjakauppojen tuotevalikoimassa ja löytyy suurimmasta osasta maamme kirjastoja. Erityismainintana Metsästyskirja on lähes kaikissa yliopistollisissa kirjastoissa sekä lisäksi teos löytyy myös Eduskunnan ja Åbo Akademin kirjaston lukuvalikoimasta. Kirja on saavuttanut myös positiivista kansainvälistä huomiota. Kaikkeen edellä esitettyyn viitaten, voidaan perustellusti todeta, että Metsästyskirja on selkeästi Perussuomalaisen puolueen julkaisuista eniten huomiota ja erityisesti positiivista huomiota saanut teos.
Kaikesta huolimatta vain Suomen Uutiset ja Maaseudun Tulevaisuus on julkaissut kirjasta artikkelin. Tähän on myös syynsä. Virallinen ”riippumaton” media, metsästyslehdet mukaan luettuina ovat nykyisellään vakavasti viherpolitisoituneet. Koska vihreät eivät pysty murtamaan teoksen vahvaa argumentaatiota, turvautuvat he usein käyttämäänsä blokkipolitiikkaan. ”Riippumaton” media on siis omannut itselleen oikeuden päättää siitä, mistä kansa saa tietää ja mistä ei.
Vihervasemmisto ei ole ainut, joka vaikenee. Perussuomalaisen puolueen johto kokee selkeästi allekirjoittaneen ammattitaidon uhkana omalle valtapolitiikalleen. Lisäksi puolueeni johto ja avainpoliitikot eivät tuo Metsästyskirjan lainsäädännöllisiä muutosesityksiä esille suoran kielisyrjinnän takia. Vaikka olen kielipolitiikan suhteen neutraali se, että puhun toisena kielenäni ruotsia, on monille liikaa. Oudoksun syvästi, että vaikka oheinen politiikan sara on luisunut katastrofiin edes oman puolueeni kansanedustaja Jenna Simula ei kutsunut allekirjoittanutta hallitusneuvotteluissa johtamansa maa- ja metsätaloustyöryhmän kuultavaksi asiantuntijana.
Tarkoitukseni oli osallistua ehdokkaana Perussuomalaisen puolueen kokouksessa elokuussa 2023 varapuheenjohtajavaaliin. Luovuin kuitenkin ehdokkuudesta 15.07.2023 kirjoittamassani blogissa todeten, että allekirjoittaneen ei vallitsevissa olosuhteissa kannata sitouttaa itseänsä sisäisesti riitaisan puolueen puheenjohtajistoon, vaan toimia hallituskoalition sisäiset puoluerajat ylittävänä asiantuntijana ja toimijana. Olen ollut useamman kerran yhteydessä maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahiin, mutta lupaavasta alusta huolimatta yhteistyömme ei ole edennyt. Tilanne näyttäytyy allekirjoittaneelle selkeästi siten, että Perussuomalaisen puolueen johto sekä ministeriöiden vaaleissa vaihtumattomat viherpolitisoituneet virkamiehet ovat vastustaneet minun, ministerin ja hänen esikuntansa välisiä neuvotteluita. Aivan lähiviikkoina asiassa on tapahtunut positiivinen käänne, mutta en kommentoi kyseistä asiaa vielä tarkemmin.
Kuten todettu, tilanne on vakava ja koskettaa suoraan yli puolta miljoonaa suomalaista. Silti olemme ajautuneet hyvin merkillisenä pidettävään tilanteeseen. Vaikka Metsästyskirja sisältää realistiset ja juridisesti vahvasti argumentoidut ratkaisut vallitseviin epäkohtiin ja ongelmiin, kirjasta on muodostunut tietynlainen tabu niin hallitukselle kuin oppositiolle.
JATKUU

1

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Molempien osapuolten perusteet teoksesta puhumattomuudelle olen tuonut edelle esille. On kuitenkin hyvin epärationaalista ajattelua, että Metsästyskirja sekä allekirjoittaneen näkemykset lakkaisivat olemasta sillä, että kyseisen kirjan nimeäkään ei virallisesti mainita.
      Vallitsevaan lukkiutuneeseen tilanteeseen tulisi saada ratkaisu. Vaikka Metsästyskirja on Perussuomalaisen puolueen julkaisema, se on kokonaisuudessaan allekirjoittaneen kirjoittama ja siinä esitetyt näkemykset sekä ratkaisut ovat puhtaasti minun. Toivon, että suomalaista vanhakantaista metsästysperinnettä puolustavat poliitikot yli puoluerajojen nostavat esiin kirjassa tarkkaan esittämiäni lainsäädännöllisiä muutosratkaisuita.
      Tulen seuraamaan mielenkiinnolla ja kehotan myös kaikkia muita seuraamaan lauantaista Päättäjäpaneelia. Nyt jos koskaan olisi aika, että Metsästyskirja ja sen sisältämät lainsäädännölliset ratkaisuehdotukset nostettaisiin virallisesti esiin!
      SUOSITELTAVAA LUETTAVAA:
      Kehotan kaikkia aihealueesta kiinnostuneita perehtymään vielä ennen Päättäjäpaneelia seuraaviin kokonaisuuksiin:
      -Metsästyskirja ja allekirjoittaneen haastattelu löytyvät netistä hakusanalla: ”Metsästyskirja metsästäjän ja riistanhoitajan puheenvuoro”.
      -Kirjoittamani blogi ”Analyysi hallitusohjelmasta” löytyy Perussuomalaisen puolueen blogisivustolta tai netistä etsimällä käyttäen kyseisen blogin nimeä hakuna.
      -Eduskunnan eli enemmistöhallituksen tulisi olla tärkein instanssi, joka tulkitsee kansainvälisiä sopimuksia. Samoin tuomioistuimet soveltavat vallitsevaa lainsäädäntöä tapauskohtaisesti, ne eivät saa muodostaa estettä lainsäädännön muutokselle. 15.12.2023 kirjoittamani laaja poliittisjuridinen blogi ”Kuka johtaa Suomea?” ottaa kantaa juuri edellä mainittuihin, varsinkin suurpetoja koskevaan asiakokonaisuuteen, vaikka blogin varsinainen aihe on viimevuoden lopulla ollut itärajan sulkemisepisodi. Kyseinen blogi löytyy Perussuomalaisen puolueen blogisivustolta tai etsimällä netistä, blogin nimeä hakusanana käyttäen.
      PÄÄTTÄJÄPANEELIN SEURAAMINEN:
      -Päättäjäpaneelin seuraajaksi voi rekisteröityä kuka tahansa hyvin yksinkertaisella tavalla Metsästäjäliiton nettisivulta löytyvällä linkillä. Seuraajaksi rekisteröityneet saavat sähköpostiin myös tallenteen tilaisuudesta, joten paneelin pystyy katsomaan myös jälkikäteen.

      Arno Westerholm
      Luutnantti ammattiriistanhoitaja/metsästäjä
      metsätaloudenharjoittaja PS-poliitikko

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe