Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ukraina on pelinappula lännen valloitussuunnitelmissa

Ukrainan sodan taakse kätkeytyy voimallinen lännen asettuminen itää vastaan

- maailmallisen moninapaisuuden noustessa sotien tuhkasta!
[ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ]

Ei vain länsiuutisoinniltaan yksipuolistettu eurooppalainen (itä)slaaviyhteisöllinen Ukrainan sota |1, vaan paljon laajempi maailmallinen uhka, ellei peräti maailmanjärjestyksen uusi tulemisen toive [!]

- silti lännen ja idän yhteiskuntamallien vastakkain asettumisen uhka, mikä onkin jo täyttä todellisuutta, jossa talouskaava huomiselle: "Kiina + Venäjä > USA + EU" |2, voi muuttua koko maailmaa ravisuttavaksi sotilasvoimien kaavaksi.

|1 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/East_Slavs -
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/miksi-ihmiskuntaa-ajetaan.html -

Yle-ote linkin ~ https://yle.fi/uutiset/3-12375432 - alta:
" ..– Moninapaisuus on ollut pinnalla, mutta nyt mennään kaksinapaisuuteen. Meillä on voimakas länsiliittouma, sitten on puolet maailmasta, jotka eivät ole tuominneet voimakkaasti Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Tässä joukossa ovat Kiina ja Intia, kuvailee Penttilä. ... "

-Yle-otsikoituna:
"Asiantuntija Ylelle: Kiinaa on varoitettu, jos se tukee liikaa Venäjää niin seurauksia tulee" .. millainen "asiantuntija" uhkailee Kiinaa; kannattaako Suomesta käsin uhkailla maailman talouteen suuresti vaikuttavaa Kiinaa?

..
Tänään maailmallisuutta vahtii maailman sotinein* armeija - US Army ja pommitusvoimiltaan ylivertainen USAF -

.. tämä merkitsee maailmanpoliisiroolitusta yhdelle valtiolle, joka pitää itseään järjestyksen pitäjänä, mikä onkin esiintynyt hyökkäyssotina Euroopan Serbiasta aina meitä katsoen kaukaisempiin hyökkäyksiin Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Libyaan kuin Syyriaankin - näiden ulkoa hyökkäysten takana on ollut aina yksi ja sama toimija - Yhdysvallat.

|* ~ List of wars involving the United States - Wikipedia -


Uutisointi - ainakaan Suomessa ei kerrota US-sotien olleen brutaaleja hyökkäyssotia, kuten nyt Ukrainan osalta painotetaan sinällään oikein - sehän oli kuitenkin Venäjän hyökkäyssota.

Suomalainen media on voimallisesti kallellaan länteen ja antaa näin paljolti vain läntisyyttä miellyttävää uutisvirtaa manipulaationa lukijoilleen ja katselijoilleen - sepittelynä.

__ __
Kiina ilmaisi jo vuosikausia sitten, ettei yksi valtio voi enää määräillä koko muun maailman yhteiskuntamalleja
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2012/10/kiinalainen-harppaus-uuskungfutselaisuus.html - ]

Kiina ei halua muiden itsenäisten sisäisiin asioihin sekaantumista ja sotkeutumista, olivat ne sitten kritiikiltään sinällään ideaalisti oikein, joka onkin monin osin filosofiaa ja asetettua tapaa ohjastaa yhteiskuntaa - aina kuitenkin vallassaolijan tahdon mukaisesti.


Länsi - so. löytöretkien jälkeinen kolonialismi -

.. Euroopasta, tarkemmin niistä valtioista, jotka ovat perustaltaan luoneet Euroopan Unionin - lähinnä Iso-Britannia (jo eronneena EU' sta), Ranska, Espanja, Portugali, Hollanti, Belgia |e ja vähäisemmin Italia ja Saksa - loivat läntisen tavan rikastua, lähinnä ryöstämällä kolonialismina kaukaisten alusmaiden varantoja, ihmisresursseja (valtava mustien orjavirta Uudelle mantereelle - Yhdysvaltoihin, mutta myös Eurooppaan!) -

|e ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/lannenmiehen-arvomaailma-kohtaa.html - Leopold II!


Näin alkoi läntisen kulttuuri- ja elintapayhteisöllisyyden alkutahdit,

.. jotka uteliaisuus, ahneus, itsekkyys |3 kuin helpolla saamisen idea valtasivat maailman lännelle, joka jatkuu nyt kamppailuna uudesta maailmanjärjestyksestä (katso lopusta Jari Ehrnrooth), joka saa moniarvoisia muotoja ja moninapaisuutta, juuri idän kautta.

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/03/ihmisen-ahneus-ja-itsekkyys-luotiin.html -

__ __
Länsi luo maailmanvaltaa pitämällä oikeutenaan ajaa omaa malliaan demokratiana, epäselvänä sananvapautena kuin tapana kokea ihmisyys, inhimillisyys kuin ihmisoikeudet |4 ..

Läntinen markkinatalous pääomalle voittoa periaatteella on nostanut läntisen materiaalisen kasvuhokeman |5 kuin näyttö- ja vertailutalouden elintasona korkealle, luoden samalla raskaan ympäristön haittajäljen - kumuloituneena ja epäoikeudenmukaisena tapana nähdä kulutusitsekkyys, unohtaen yksilön vastuun per capita vertailuna!

|5 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/16936270/maailmaamme-nayttaa-jalleen-ohjaavan-kasvuhokeman-dilemma -

--
26.3.2022 - Yle julkaisi hätkähdyttävästi pysäyttävän dokumentin kasvusta - maatalouden satojen kasvusta - US-johteisesti - dokumentti löytyy täältä:
~ https://areena.yle.fi/1-50525734 -
-- otsikoituna Yle Areenassa näin:
"Historia: Suurten satojen mies"

..
_
149303

98

449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      VENÄJÄ ON HYÖKKÄÄJÄ
      - NIINKUIN AIKANAAN SUOMEENKIN ON HYÖKÄNNYT 28-kertaa tuhomielin

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        💋 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/hot2024

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      ILKKA OSAA PEITELLÄ TOTUUTTA JA VENÄJÄ TUHOISUUTTA MITÄ AINA ON PITÄNYT YLLÄ LÄHINAAPUREILLEEN VALEIN JA KOKO MAILMAAKIN PYRKII HORJUTTAMAAN TUHOAMISILLAAN

      • Anonyymi

        Ei ole pallolla sotaa missä ei ole USA mukana sotimassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole pallolla sotaa missä ei ole USA mukana sotimassa.

        Putin on naZi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole pallolla sotaa missä ei ole USA mukana sotimassa.

        Eipä ole mukana Venäjän hyökkäyssodissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole pallolla sotaa missä ei ole USA mukana sotimassa.

        Mikä johtuu siitä, että tiltu on Yhdysvaltain kohdalla laskenut käsitteen "mukana sotimassa" riman niin alas että se lähestyy kontiaisen maanalaisia käytäviä.


      • Anonyymi
        IJL-BLOG kirjoitti:

        Eipä ole mukana Venäjän hyökkäyssodissa.

        USA soti vuosina 2001-21 - noin 20 vuotta yhteen menoon monissa lähinnä kehitysmaissa ja ilman mitään YK-mandaattia (pl. Libya 2011) - Afganistanissa, Irakissa, Somaliassa, Jemenissä, Libyassa ja Syyriassa.


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Mikä johtuu siitä, että tiltu on Yhdysvaltain kohdalla laskenut käsitteen "mukana sotimassa" riman niin alas että se lähestyy kontiaisen maanalaisia käytäviä.

        Kerrotko esimerkin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerrotko esimerkin?

        Esimerkiksi Ukraina, jossa USA todellakaan ei ole "mukana sotimassa".

        Jos olisi niin... tiedät Ilkka kyllä mitä siitä seuraisi matuille. 😏


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole pallolla sotaa missä ei ole USA mukana sotimassa.

        Valehtelija.


    • 2

      Samaan aikaan valtiorahoitteisesti huolehdittu Yle uutisoi näin:
      "Ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtalonkysymys – tutki, kuka päästöistä oikeastaan on vastuussa"
      - löytyy linkin alta:
      ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan -
      -- alta koko artikkeli todellisine päästäjineen!


      Nyt meillä Suomessakin, täällä idän ja lännen vedenjakajalla iloitaan ennenaikaisesti yhtenäistyvästä EU-Euroopasta, ymmärtämättä ettei eurooppalaista rauhankehitystä voida asemoida ilman Euroopan suurinta valtiota - Venäjää |6.

      |6 ~ Luettelo Euroopan maista asukasluvun mukaan – Wikipedia -
      |6 ~ Luettelo valtioista pinta-alan mukaan – Wikipedia -


      Uusi uljas - NWO - maailma tuottaa moniarvoisuuden |7,

      .. jossa ei enää yhdelle valtiolle synny keinoa pitää yllä omaa itsekästä hegemoniaa koko muuta maailmaa - erityisen huomionarvoista on se, ettei tämän nykypäivän läntisyys edusta edes enemmistöä - tuota demokratian kukkasta, jossa enemmistöt määrittävät linjat ja suunnat - tulevaisuuteen.

      |7 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17356994/moniarvoinen-maailma---aika-lopettaa-vastakkainasettelu -


      Kiina on nyt ratkaisijan roolissa!

      Kiina on maailman suurin kansantalous |9, suurin viejävaltio ja suurin tuotantokone, jonka tuottamat komponentit aikaansaavat korkeamman teknologian kauppamahdollisuudet edullisella hinnallaan, esimerkiksi Suomen vientiponnisteluihin.

      |9 ~ Kiina ohitti Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena - Taloussanomat - Ilta-Sanomat (is.fi) -


      Kiina on maailman vanhin - vanhimpia yhtäjaksoisia korkeakulttuureja ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri - - se toimii omilla tavoillaan, sekaantumatta vieraiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin.


      Entä me suomalaiset?

      Kun katsomme omaa eloamme täältä tuon toisen ydinasesuurvallan vierestä - on meillä nyt valintapaikka, joka ei saa olla merkitykseltään toisintoa valinnasta vuodelta 1941 |10, jolloin revanssihenkisenä Suur-Suomea haaveillen valitsimme Saksan kolmannen valtakunnan - loppu onkin Jatkosotana paljolti tunnettua historiaa - lukuun ottamatta taustoja aina keväältä 1939! |11.

      |10 ~ Professori Markku Kuisma: Suomi on osannut trollata myös itseään - Seura.fi -

      " .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.
      Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

      Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus.”.. "

      |11 ~ Talvisodan tausta – Wikipedia -

      " .. Suomen valtioneuvosto ei suostunut vaihtokauppaan esitetyssä laajuudessa, koska sekä yleinen mielipide että eduskunta vastustivat sitä, vaan tarjosivat Neuvostoliitolle vain Leningradia lähinnä olevia alueita, Kuokkalan mutkaa ja Terijokea. Suomen puolustusneuvoston puheenjohtajana ollut Carl Gustaf Emil Mannerheim ja Moskovaan neuvottelijaksi lähetetty Suomen Tukholman lähettiläs Juho Kusti Paasikivi olisivat suostuneet hieman suurempiin alueluovutuksiin, mutta neuvotteluvaltuuskunnalla ei ollut lupaa esittää muuta rajalinjaa. Neuvottelut katkesivat 9. marraskuuta.[39] .. "


      __ __
      [53% -viimeisessä aidossa gallupissa marraskuussa 2021]

      -Meidän suomalaisten tie oli ja on älykkäästi tosiasiat viisauden eteen tuoden sotilaspoliittinen puolueettomuus,

      .. joka täsmentyy kansakunnan enemmistöisenä toiveena viimeisestä johdattelemattomasta ja median provosoimattomasta aikatilanteesta marraskuulta 2021 - MTS 11/2021, jolloin 53 prosenttia kansakunnastamme esitti selkeää sotilaspoliittista puolueettomuutta.

      ..

      • Tällä faktalla on Tiltun valheet kumottu useamman kerran - lainaanpa sitä:

        "Mauno Jokipii; Jatkosodan synty; 1987; sivu 589

        Neuvostoliitto aloitti Jatkosodan NL:n ja Suomen välillä pommittamalla Suomen alueita 22.6.1941 klo 6.05 alkaen. Siihen mennessä Suomi, eikä saksalaiset Suomen alueelta, eivät hyökänneet Neuvostoliiton alueelle.
        Neuvostoliiton suoritettua 25.6.1941 yli kymmenen rauhallisen suomalaisen kaupungin pommitukset n. 500 pommikoneen voimin, joista ammuttiin alas 27 konetta Suomen alueelle, eduskunta totesi 25.6. iltapäivällä Suomen olevan sodassa Neuvostoliiton kanssa."


      • Anonyymi

        Vttu mitä paskaa! 149303 ruplaa näemmä tuottanut tuon olmin ruplatilille!


      • Anonyymi

        Oletko Ilkka tajunnut, että idolisi Vladimir Adolf Putler on etsintäkuulutettu sotarikollinen 123 valtiossa?


      • >Suomessakin, täällä idän ja lännen vedenjakajalla

        En tiedä ymmärrätkö tätä koskaan, mutta tällaisten keksimiesi typeryyksien loputon jankuttaminen hävittää kaiken uskottavuutesi, mikäli ajattelemme hyväntahtoisesti, että sitä olisi hiukan joskus ollut.


      • Anonyymi
        IJL-BLOG kirjoitti:

        Tällä faktalla on Tiltun valheet kumottu useamman kerran - lainaanpa sitä:

        "Mauno Jokipii; Jatkosodan synty; 1987; sivu 589

        Neuvostoliitto aloitti Jatkosodan NL:n ja Suomen välillä pommittamalla Suomen alueita 22.6.1941 klo 6.05 alkaen. Siihen mennessä Suomi, eikä saksalaiset Suomen alueelta, eivät hyökänneet Neuvostoliiton alueelle.
        Neuvostoliiton suoritettua 25.6.1941 yli kymmenen rauhallisen suomalaisen kaupungin pommitukset n. 500 pommikoneen voimin, joista ammuttiin alas 27 konetta Suomen alueelle, eduskunta totesi 25.6. iltapäivällä Suomen olevan sodassa Neuvostoliiton kanssa."

        Et ehkä huomannut tätä prof. Kuisman kolumnia?

        https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko Ilkka tajunnut, että idolisi Vladimir Adolf Putler on etsintäkuulutettu sotarikollinen 123 valtiossa?

        Pitäisikö Israelin Netanjahun saada sama kohtelu -epäilyistä kansanmurhasta?

        Entä US-presidentit vuosilta 2001-21?


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        >Suomessakin, täällä idän ja lännen vedenjakajalla

        En tiedä ymmärrätkö tätä koskaan, mutta tällaisten keksimiesi typeryyksien loputon jankuttaminen hävittää kaiken uskottavuutesi, mikäli ajattelemme hyväntahtoisesti, että sitä olisi hiukan joskus ollut.

        Aloita historiamme tutkimus esimerkiksi tällaisista "idän ja lännen vedenjakajalla" vaikutteista kuin:

        -kieli
        -genetiikka
        -perinnetavat
        -suomalaisten liikkeet saamelaisten jälkeen, mistä ..
        -historiasidokset (autonomia-aika)
        -Ruotsin sodat -- https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_sodista --

        Tärppi:
        Pähkinäsaaren rauhan raja

        Aloita nyt vaikka näistä, sitten laitetaan lisää :-)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aloita historiamme tutkimus esimerkiksi tällaisista "idän ja lännen vedenjakajalla" vaikutteista kuin:

        -kieli
        -genetiikka
        -perinnetavat
        -suomalaisten liikkeet saamelaisten jälkeen, mistä ..
        -historiasidokset (autonomia-aika)
        -Ruotsin sodat -- https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_sodista --

        Tärppi:
        Pähkinäsaaren rauhan raja

        Aloita nyt vaikka näistä, sitten laitetaan lisää :-)

        Sovitaan vaikka että aloitan heti kun alat vaatimuksesi mukaisesti debatoida vastaamalla saamiisi satoihin kysymyksiin. 😁

        Oletko koskaan ajatellut, että meillä on oikeus olla henkisesti ja poliittisesti juuri siellä missä itse haluamme olla? Se ei todellakaan ole mikään välimaasto tai vedenjakaja!

        Sinun mukaasi maantieteen, kielen, uskonnon, perimän ja sellaisten pitäisi määrittää myös politiikkaa ja vielä siten, että nuo kaikki alistetaan sille valtiolle joka on alueella vahvin. Mikäpä se sattuukaan olemaan? No mutta sehän on Venäjä!

        Kuten Puolan edellinen puolustusministeri terävästi totesi: Tällä maailmankolkalla itsenäisyys tarkoittaa vapautta Venäjän vaikutuksesta. ✅


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisikö Israelin Netanjahun saada sama kohtelu -epäilyistä kansanmurhasta?

        Entä US-presidentit vuosilta 2001-21?

        Pysytään nyt vaan Vladimir Kalsarimyrkyttäjän saamassa 123 valtion pidätysmääräyksessä! Se on nyt aktuelli, sillä tämän hullun natsivanhuksen takia rauha Euroopassa ja koko maailmassa on vaarassa.

        Se, että sinä hullun lailla ihailet hullua, ei oikeuta sinua aina muuttamaan keskustelun aihetta. Et ole oppinut, mitä tarkoittaa dialogi!


    • Anonyymi

      VOI ILKKA KATOS PEILIIS MITÄ NÄKYY

      • Anonyymi

        Onko sinulla peilejä lainkaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinulla peilejä lainkaan?

        EI. Koska ei näy peileissä. On sitä sukua. Sukua enemmän Romaniassa.


    • 3

      [53% -viimeisessä aidossa gallupissa marraskuussa 2021]

      -Meidän suomalaisten tie oli ja on älykkäästi tosiasiat viisauden eteen tuoden sotilaspoliittinen puolueettomuus,

      .. joka täsmentyy kansakunnan enemmistöisenä toiveena viimeisestä johdattelemattomasta ja median provosoimattomasta aikatilanteesta marraskuulta 2021 - MTS 11/2021, jolloin 53 prosenttia kansakunnastamme esitti selkeää sotilaspoliittista puolueettomuutta.

      Vuonna 2022 alkoikin sitten voimallinen joukko- ja sotapsykoosi-ilmiö
      -ensin viemärimediasta** ja sitten se tarttui poliitikkoihin!

      |** ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html -


      Entä uusi uljas maailma - tuoko se - voisiko se tuoda rauhan?

      _
      e

      • Tilanne tunnetusti muuttui kun joulukuussa 2021 Venäjä vaati Suomea etupiiriinsä ja hyökkäsi 2022 Ukrainaan täysin laittomasti ja ilman syytä: Suomen kansa alkoi kannattaa NATOa

        Kuinka Tiltu selität sen, että kevään 2023 eduskuntavaaleissa putosi pois joukko näkyviä NATO-jäsenyyttä vastustavia kansanedustajia, kuten Ano Turtiainen, Mika Niikko, Matti Semi ja Johannes Yrttiaho?


      • IJL-BLOG kirjoitti:

        Tilanne tunnetusti muuttui kun joulukuussa 2021 Venäjä vaati Suomea etupiiriinsä ja hyökkäsi 2022 Ukrainaan täysin laittomasti ja ilman syytä: Suomen kansa alkoi kannattaa NATOa

        Kuinka Tiltu selität sen, että kevään 2023 eduskuntavaaleissa putosi pois joukko näkyviä NATO-jäsenyyttä vastustavia kansanedustajia, kuten Ano Turtiainen, Mika Niikko, Matti Semi ja Johannes Yrttiaho?

        Eipä voinut vaatia, kun olimme jo tukevasti Yhdysvaltojen etupiirissä. Tiedätkö Nato-isäntämaa pöytäkirjan?

        Sen sijaan olisi viisasta erotella kaksi selkeää suomalaista sanaa:

        -uhkaaminen
        -varautuminen

        Eikö? :-)


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Eipä voinut vaatia, kun olimme jo tukevasti Yhdysvaltojen etupiirissä. Tiedätkö Nato-isäntämaa pöytäkirjan?

        Sen sijaan olisi viisasta erotella kaksi selkeää suomalaista sanaa:

        -uhkaaminen
        -varautuminen

        Eikö? :-)

        Taas kyselet tuota. Lainaan aiempaa vastausta:

        "Mitään "Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa" ei edes ole vaan kyseessä on Suomen ja Naton yhteisymmärryspöytäkirja.
        Pöytäkirja ei velvoita kumpaakaan osapuolta antamaan tai vastaanottamaan apua ja joukkoja. Suomi päättää siten kaikissa oloissa itse, ryhtyykö se toimintaan, jossa isäntämaatuesta tarvitsee sopia. Suomi ei sitoudu yhteisymmärryspöytäkirjalla vastaanottamaan Suomeen vieraita joukkoja tai sallimaan sellaisten kauttakulkua. "

        Sanapari: "Venäjän uhkaillessa Suomi varautui liittymällä NATOn jäseneksi"


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Eipä voinut vaatia, kun olimme jo tukevasti Yhdysvaltojen etupiirissä. Tiedätkö Nato-isäntämaa pöytäkirjan?

        Sen sijaan olisi viisasta erotella kaksi selkeää suomalaista sanaa:

        -uhkaaminen
        -varautuminen

        Eikö? :-)

        Muistatko kremliini salaisen pöytäkirjan, jolla liittolaiskaverukset Hitler ja Stalin jakoivat Eurooppaa keskenään?

        Muistatko, mitä idolisi Vladimir Kalsarimyrkyttäjä halusi saada aikaiseksi joulukuussa 2021?
        Uuden etupiirijaon, jossa natsi-Venäjän etupiiriin kuuluisi mm Suomi ja Ruotsi!

        Suomi ja Ruotsi eivät tykänneet tyrannin aikeista ja niinpä liityimme natoon. Oikeasti tuo hullu natsivanhus meidät natoon pakotti.


      • Anonyymi
        IJL-BLOG kirjoitti:

        Taas kyselet tuota. Lainaan aiempaa vastausta:

        "Mitään "Nato - Isäntämaa pöytäkirjaa" ei edes ole vaan kyseessä on Suomen ja Naton yhteisymmärryspöytäkirja.
        Pöytäkirja ei velvoita kumpaakaan osapuolta antamaan tai vastaanottamaan apua ja joukkoja. Suomi päättää siten kaikissa oloissa itse, ryhtyykö se toimintaan, jossa isäntämaatuesta tarvitsee sopia. Suomi ei sitoudu yhteisymmärryspöytäkirjalla vastaanottamaan Suomeen vieraita joukkoja tai sallimaan sellaisten kauttakulkua. "

        Sanapari: "Venäjän uhkaillessa Suomi varautui liittymällä NATOn jäseneksi"

        Et siis ole lukenut MoU-pöytäkirjaa, joka täydentyi sitten Natoon liitoksena -ohi kansakuntamme sekä nyt kohta US-DCA-sopimuksella.

        Sinällään ei ihme, ettet ole sitä lukenut, sillä ei sitä ennen allekirjoitusta annettu edes kansanedustajillemme.

        MoU oli "pohjapaperi" luodulle tiekartalle Suomen viemiseksi Natoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistatko kremliini salaisen pöytäkirjan, jolla liittolaiskaverukset Hitler ja Stalin jakoivat Eurooppaa keskenään?

        Muistatko, mitä idolisi Vladimir Kalsarimyrkyttäjä halusi saada aikaiseksi joulukuussa 2021?
        Uuden etupiirijaon, jossa natsi-Venäjän etupiiriin kuuluisi mm Suomi ja Ruotsi!

        Suomi ja Ruotsi eivät tykänneet tyrannin aikeista ja niinpä liityimme natoon. Oikeasti tuo hullu natsivanhus meidät natoon pakotti.

        Kansaltamme ei kysytty Natosta. Meiltä estettiin Nato-kansanäänestys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansaltamme ei kysytty Natosta. Meiltä estettiin Nato-kansanäänestys.

        Kysyttiinkö Venäjällä kansalta mielipidettä hyökkäyksestä Ukrainaan? Vai päättikö tästä Kremlin hullu bunkkeripaappa-natsi parin muun Kremlin natsin kanssa yksin


    • Anonyymi

      On hienoa että Ilkka tuo esiin tosiasioita, Helsingin Sanomat, YLE ja MTV johtavina NATOtrolleina tuottaa vain NATO propagandaa.

      • Taitaa Tiltu itse elvistellä omaa propandaansa, jossa lähdetietona on Tiltun oma S24 -avaus.


      • Anonyymi

        Puhutaankin jo yksipuolisesta viemärimediasta ;-)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Puhutaankin jo yksipuolisesta viemärimediasta ;-)

        Kyllä Tiltun kirjoituksia voisi tuoksi kutsua.


      • Anonyymi

        Putin on naZi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Puhutaankin jo yksipuolisesta viemärimediasta ;-)

        Sinä Ilkka puhut, ei kukaan muu. Ja tarkoitat solvata journalistista mediaa, joka pyrkii aina tarkistamaan lähteensä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putin on naZi.

        Iso Venäjän Z heräsi päiväunilta :-)


    • Neuvon Tiltua, koska lukijaväitteiden mukaan Tiltun sivistystaso on alhainen.

      Lähdetiedon pitää olla faktaa.
      Lähdetietona ei voi olla oma blogikirjoitus tai vaikkapa Suomi 24 keskusteluketju.

      Nuo kuuluvat peruskoulun oppimäärään, mutta lukijaväitteiden mukaan Tiltu ei ole sitä(kään) suorittanut.

    • Anonyymi

      Laajentumistakin voi tehdä monella tavalla.

      Venäjän tapa pyrkiä laajentumaan on hyökkäyssota ja itsenäisen valtioiden valloittaminen ja liittäminen itseensä väkivalloin ja lanseerata valloitetuille alueille äärimmäisen julma diktatuurihallinto väkivaltakoneistoineen. Lievimmillään sallitaan muodollinen itsenäisyys, mutta Venäjä viime kädessä päättää ko maan politiikasta ja johdosta. Ja käyttää siihen väkivaltaa tarvittaessa.

      Länsi toimii toisin. Länsi ei valloita alueita ja liitä niitä väkivalloin. Se onkin jo mahdottomuus, koska länsi ei ole ’valtio’, vaan joukko yhteistyössä toimivia itsenäisiä valtioita, jotka ovat vapaaehtoisesti liittyneet yhteistyöorganisaatioihin. Vapaaehtoisuus myös tarkoittaa sitä, että näistä organisaatioista voi erotakin, jos niin haluaa.
      Lännen ’laajentuminen’ perustuu siihen, että halukkaat itse pyrkivät eli lähettävät liittymishakemuksen hyväksyttäväksi

      Ilkka tuntuu hyväksyvän tuon venäläisen mallin, mutta on äärimmäisen kriittinen läntiseen vapaaehtoisuuteen perustuvaan malliin. Tietysti, koska hänen agendansa myötäilee Putinin väkivaltaista ja sotaisaa diktatuuria ja hyväksyy myös Kiinan diktatuurin, joka toisin kuin Venäjän avoin hyökkäyssotaan perustuva diktatuuri perustuu poliittiseen ja sotilaalliseen painostukseen ja sitäkin hyvin varovasti, koska Kiinalle on talous varakkaiden länsimaiden kanssa erittäin tärkeää eikä sitä haluta vaarantaa.

    • Anonyymi

      Taattua kremlinpaskaa taas putinisti Ilulta! Tämä epeli se vaan jaksaa fanittaa natsi-Venäjää!

    • Anonyymi

      MISÄ KUOPASSA OIKKE TÄMÄ ILKKA ISTUU

    • Anonyymi

      Eikö aloittajaa yhtään hävetä putinin jatkuvan valehtelun propakandan ja toisen kansan alueiden ja murhaamisen ja varastamisen suojelu.
      Mihin aloittaja pyrkii tuolla sonnan suoltamisellaan?

      • Anonyymi

        Onneksi kuolee kohta syöpäänsä.


      • Anonyymi

        Ilkka toimii agendansa mukaisesti ja voi kysyä, mistä tuo agenda on saatu. Eiköhän kaikille se ole päivänselvää….


      • Anonyymi

        Luulisi olevan melko turhauttavaa viljellä ryssän valheita täällä, kun kukaan ei niitä usko!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luulisi olevan melko turhauttavaa viljellä ryssän valheita täällä, kun kukaan ei niitä usko!

        Ideologiselle julistajalle se ei ole mikään ongelma, sillä hänhän "tietää" olevansa aina oikeassa.

        Vastaavasti yksikin latrokratian ihailulle pelastettu sielu on Ilkalle kuin hän olisi pelastanut tuhat. Ja pitääkin olla, sillä hän ei koskaan tule pääsemään edes kymmeneen käännytettyyn, tuhannesta puhumattakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi kuolee kohta syöpäänsä.

        On se kuolema sinullakin vielä edessäpäin onnittele itseäsi vielä kun voit


    • Anonyymi

      Z on ihan mielellään shakkipelin kuningas.
      Joten en sääli mitään "pelinappulaa".

    • Anonyymi

      Venäjä jatkaa suomalaisten muisto­­merkkien hävittämistä – venäläis­kanavan mukaan paaden teksti ”sankarillisti natseja”
      Venäläisen tv-kanavan mukaan suomalaisten sankarivainajien muistomerkki Kanneljärvellä oli yritys ”sankarillistaa natseja”.

      NÄIN VENÄJÄ HAKEE TILAA UUDELLE HYÖKKÄYKSELLE SUOMEN MAAPERÄLLE

      • Anonyymi

        venäjän rivous on kaiken ylittävää tuhoamista


      • Anonyymi

        Ei haittaa yhtään. Kuolleiden ja patsaiden palvonta on Raamatun mukaan synti.

        Kaikesta näkee että Suomi on tuomioiden alla joten venäjän toimet ovat ihan samaa "piiskaa" mitä oma hallituksemme tekee.

        Jesaja
        1:4 Voi syntistä sukua, raskaasti rikkonutta kansaa, pahantekijäin siementä, kelvottomia lapsia! He ovat hyljänneet Herran, pitäneet Israelin Pyhää pilkkanansa, he ovat kääntyneet pois.
        1:5 Mihin pitäisi teitä vielä lyödä, kun yhä jatkatte luopumustanne? Koko pää on kipeä, koko sydän sairas.
        1:6 Kantapäästä kiireeseen (päälaki) asti ei ole tervettä paikkaa, ainoastaan haavoja, mustelmia ja vereksiä lyömiä, joita ei ole puserrettu, ei sidottu eikä öljyllä pehmitetty.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei haittaa yhtään. Kuolleiden ja patsaiden palvonta on Raamatun mukaan synti.

        Kaikesta näkee että Suomi on tuomioiden alla joten venäjän toimet ovat ihan samaa "piiskaa" mitä oma hallituksemme tekee.

        Jesaja
        1:4 Voi syntistä sukua, raskaasti rikkonutta kansaa, pahantekijäin siementä, kelvottomia lapsia! He ovat hyljänneet Herran, pitäneet Israelin Pyhää pilkkanansa, he ovat kääntyneet pois.
        1:5 Mihin pitäisi teitä vielä lyödä, kun yhä jatkatte luopumustanne? Koko pää on kipeä, koko sydän sairas.
        1:6 Kantapäästä kiireeseen (päälaki) asti ei ole tervettä paikkaa, ainoastaan haavoja, mustelmia ja vereksiä lyömiä, joita ei ole puserrettu, ei sidottu eikä öljyllä pehmitetty.

        Vuosisataisen länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan valtio, kansa tai muu joukko ei voi olla "tuomioiden alla", vaan vain yksilöt.

        Onko sinulla jotain länsimaista oikeuskäsitystä vastaan?


    • Anonyymi

      USA ei salli Kiinan tai EUn vahvistuvan eikä varsinkaan Venäjän.
      Moninapainen maailma on sille kauhistus.
      Amerikalle sopii hyvin että Venäjä sotii Ukrainassa ja Eurooppa köyhtyy ostellessaan Amerikasta aseita.
      Voittoa joka päivä

      • Anonyymi

        TYHMÄ!!!!

        "Amerikka" eli USA on tuominnut Venäjän hyökkäyssodan Ukrainassa - kuten YKn yleiskokous.

        Ukraina ei osta aseita vaan saa niitä lahjoituksena.


    • Anonyymi

      Lukijat jauhottivat Ilkka Luoman - taas!

      • Ilkka on varsinainen jauhomagneetti, ja on varsin viihdyttävää, että tuntuu kuin hän ei itse tajuaisi koko asiaa lainkaan.


    • Anonyymi

      Oikeastaan aloituksen otsikko riitti ymmärtämään millä asialla Luoma liikkuu.
      Kysehän on yksinomaa itsenäisen Ukrainan halusta irtautua neuvostoperinnöstä, jota Putinin Venäjä edustaa. Korruptio on oleellisena osana kuulunut siihen venäläiseen kulttuuriin, josta Ukraina haluaa irtautua, muuten ei maalla ole asiaa Euroopan Unioniin.
      Venäjän hyökkäys on nopeuttanut Ukrainan länsipyrkimyksiä, ja luoda liittosuhteita Natoon. Ukraina tekee itse omat ratkaisunsa, eikä mikään länsimaa ole pakottanut Ukrainaa mihinkään. Joka toisin väittää valehtelee Venäjän pussiin.

    • Anonyymi

      Shakki ja Matt .. ?

    • Anonyymi

      Luoman pojalla on totuus hallussaan monista asioista.

      Tuokin Lännen katala juoni on paljastunut Ilkan tutkimuksissa jo aikoja sitten.

    • Anonyymi

      Venäjän etupiiripuheille on pieraisukin liian arvokas vastaus.

    • >Suomalainen media on voimallisesti kallellaan länteen

      Ja missäs ne demokratia ja lehdistönvapaus luuraavatkaan? Kappas, juuri siellä lännessä!

      Ja sitten Ilkka taivastelee, että vapaa media on kallellaan sinne missä on vapaa media... 🤣

      • Anonyymi

        Ilkka taitavasti vedättää omaa propagandaansa, ja tollot nostelee sitä palstalla. Voi teitä onnettomia tunareita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ilkka taitavasti vedättää omaa propagandaansa, ja tollot nostelee sitä palstalla. Voi teitä onnettomia tunareita.

        Olen jo aiemmin sanonut sinulle pariinkin kertaan, että pidän Ilkan hömppäavausten ketjuja mahtavine jauhotuksineen hyvin viihdyttävinä.

        Se on aivan yhtä arvokas mielipide kuin sekin, että ketjujen pitäisi hautautua tai poistua. Ehkä arvokkaampikin, koska samalla vekkulisti ikään kuin kannatan jotain Hemmetin moniäänisyyttä, joskin itsekkäistä syistä ja ketunhäntä kainalossa.


    • Anonyymi

      Eurooppalainen (itä)slaaviyhteisöllinen Ukrainan sota on ilkka.luoman peräsuolessa.

    • Anonyymi

      Samaa miettinyt onko lännen talous niin kuralla ettei sillä ole muuta vaihtoehtoa kun sodalla koittaa paikata tilanne jos näin niin turha puhua mistään arvoista

      • Nyt olet sekoittanut sodan aloittajan täysin. Se oli Venäjä, ja länsi vain auttaa sen aggression uhria siten kuin YK:n peruskirja edellyttää.


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Nyt olet sekoittanut sodan aloittajan täysin. Se oli Venäjä, ja länsi vain auttaa sen aggression uhria siten kuin YK:n peruskirja edellyttää.

        Venäjä on helppo provosoida itselleen epäedulliseen sotaan


      • Anonyymi kirjoitti:

        Venäjä on helppo provosoida itselleen epäedulliseen sotaan

        Jos noin on, se kertoo tietysti vain siitä että maan johtaja on typerys.


      • Anonyymi
        Repe_RuutikaIlo kirjoitti:

        Jos noin on, se kertoo tietysti vain siitä että maan johtaja on typerys.

        Mutta vaarallinen sellainen


    • Anonyymi

      Erittäin vaikutusvaltainen puolalais-amerikkalainen tieteilijä ja strategisti Zbigniew Brzezinski hahmotteli homman jo 1997 kirjassaan "The Grand Chessboard". Linkin jutussa vähän kertaillaan Brzezinskin ajatuksia, jotka osuvat käytännössä yks yhteen USAn nykyjohdon toiminnan kanssa.

      " * With the collapse of the Soviet Union, the United States is the sole global power
      * Europe and Asia (Eurasia) together have the largest land area, population and economy
      * U.S. must control Eurasia and prevent another country from challenging US dominance"

      "Brzezinski and other US hawks saw that NATO could be used to expand US hegemony and keep weapons purchases flowing. Thus he wrote that, “an enlarged NATO will serve well both the short-term and the longer-term goals of U.S. policy.”

      Brzezinski was adamant that Russian concerns or fears should be dismissed."

      "Brzezinski presents Ukraine as the pivotal country for containing Russia. He says, “Ukraine is the critical state, insofar as Russia’s future evolution is concerned.” He says, “Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire.”"

      "He bluntly says, “Europe is America’s essential geopolitical bridgehead on the Eurasian continent.” and “Western Europe and increasingly Central Europe remain largely an American protectorate.” The unstated assumption is that the US has every right to dominate Eurasia from afar."

      https://just-international.org/articles/ukraine-is-a-pawn-on-the-grand-chessboard/

      • Anonyymi

        Todettakoon että toverin linkittämä sivusto on äärimmäisen putinistinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todettakoon että toverin linkittämä sivusto on äärimmäisen putinistinen.

        Heh, natoniilojen kanssa "keskustellessa", kun vaihtaa "rasistin" "putinistin" tilalle, niin tulee hyvin mieleen kaikki "keskustelut" wokesuvakkien kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todettakoon että toverin linkittämä sivusto on äärimmäisen putinistinen.

        Todettakoon, että tätäkin keskustelu-vitjaa kuvastaa pikku-porrrrvarin ahdistus siitä, että JÄRJESTELMÄ-ROMAHDUS jyllää juuri ihannevaltiossa, joka muuten EI ole "demokratia" vaan suuri "saatana", roisto-valtio ja ties mitä muuta mutta ei "demokratia": Se on ollut vain käsikassara diktatuurien ostamiseksi puolelleen ja sen jälkeen kansojen ryöstämisessä !

        Nyt vain on todellakin tullut seinä vastaan: Dollari-"diplomatia" ja Aseellinen operointi eivät enää toimi !

        Rosssvo-valtio on Konkurssissa ja siksi se yrittää saada aikaan Seka-sortoa, junailemillaan alueilla, lyhyesti: Impperialistin Eteen Työnnetyllä Rintamalla (ietr)
        Sokea reettakin näkee sen !
        t. haans


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todettakoon, että tätäkin keskustelu-vitjaa kuvastaa pikku-porrrrvarin ahdistus siitä, että JÄRJESTELMÄ-ROMAHDUS jyllää juuri ihannevaltiossa, joka muuten EI ole "demokratia" vaan suuri "saatana", roisto-valtio ja ties mitä muuta mutta ei "demokratia": Se on ollut vain käsikassara diktatuurien ostamiseksi puolelleen ja sen jälkeen kansojen ryöstämisessä !

        Nyt vain on todellakin tullut seinä vastaan: Dollari-"diplomatia" ja Aseellinen operointi eivät enää toimi !

        Rosssvo-valtio on Konkurssissa ja siksi se yrittää saada aikaan Seka-sortoa, junailemillaan alueilla, lyhyesti: Impperialistin Eteen Työnnetyllä Rintamalla (ietr)
        Sokea reettakin näkee sen !
        t. haans

        Putin on naZi.


    • Anonyymi

      USA käy talous sotaa EU vastaan. Rahastaa myymällä kallista kaasua ja aseita Euroopan maille. jota varustaa Ukrainaa.


      Mistä Ukrainan sotaa ohjataan? USA ainakin rikastuu.

      Nord Stream -putket räjäytti Ukraina.

      Valkoinen talo pelkää Venäjän kostavan tekemällä iskuja energiainfrastruktuuriin, joista länsi on riippuvainen. FT:n mukaan yksi tällainen kohde voisi olla Kazakstanista Venäjän kautta kulkeva CPC-öljyputki, jota muun muassa ExxonMobil ja Chevron käyttävät.

      Financial Times kertoi jo maaliskuussa, että Yhdysvallat vaati Ukrainaa lopettamaan iskut Venäjän öljynjalostamoihin. FT:n tietojen mukaan tämä viesti on välitetty muun muassa Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU:lle ja sotilastiedustelupalvelu GUR:lle.

      USA:n tukipaketti raha kiertää suoraan usan aseteollisuudelle, samoin suomalaisten, ja köyhä ja sairaat Suomessa kärsii.

      USA:n Aseteollisuus kiittää. Kiitos!

    • Anonyymi

      Ilkka se jaksaa jakaa Putinin propagandaa monella tapaa ja jatkuvasti. Ilkan tulevaisuus taitaa olla aika karu ja parempi kulkea tuntemattomana tai muuten voi tulla nenä kipeäksi.

    • Anonyymi

      Ukrainan sota ei voida hävitä koska Lännen mätäpaise paljastuu ja se tietää Lännen loppua siksi sitä käytetään atomisotaan saakka.

      Venäjä ei voi hävitä ilman atomisotaa. Se on sitten historian loppu.
      Se on muutenkin jo loppu kun kaikki merkitykset muutetaan toiseksi, perverssiys on normaalia se on tilastollinen asia. Kaikki tarvitsee vain kirjallisesti sopia mutta tulkinta on täysin vapaa. Raha ratkaisee.

    • Anonyymi

      "Ilkka se jaksaa jakaa Putinin propagandaa monella tapaa ja jatkuvasti. Ilkan tulevaisuus taitaa olla aika karu ja parempi kulkea tuntemattomana tai muuten voi tulla nenä kipeäksi."

      Jos Illu uskaltaisi ähteä rajan takana käymään, niin se mobilisoitaisiin sielti heti. Lähetettäisiin Ukrainan rintamalle.
      On se puheiden perusteelle sen luokan itä-uskovainen ja sotapäällikkö ja strategi.

    • Anonyymi

      Mutta miksi ukrainalaiset miehet eivät taistele isänmaan puolesta .. vaan piilottelevat ulkomailla kuten Suomessa .. Tälläinen ei pätenyt kun taistelimme Venäjää vastaan..
      HÄVETKÄÄ

    • Anonyymi

      Täällä kaikki on niin vihaansa täynnä että näkee maailman vain Putinin alasilmällä, ne on niin lumoutuneita. Kaikessa on Putin, oli asia mikä hyvänsä ja päin persettä. Ovat kiinni kuin täi tervassa. - ei voi ku ihmetellä. Ja venäjällä ei ole kun sitä!

    • Anonyymi

      Stubb vauhkoaa Ukrainaa Ruotsissa. Oikein vai väärin?

    • Anonyymi

      Stubb: "Kansallisvaltioiden aika on ohi".

      Suomi on Naton ja Ruotsin puskurivaltio, ensimmäisenä ottamassa vihollista vastaan.
      Missä on isänmaa?

      • Anonyymi

        Näin se porrrrvarin "demokratia" toimii. Kusipäiltä ei kysytä mitään, kun ehdot sanellaan.
        "isänmaa" on porrrrvarin perseessä !


    • Anonyymi

      Kumman pitää voittaa? Onko Venäjä hävinnyt milloin omia sotiaan?

    • Anonyymi

      Stubb puhuu tänään uudesta maailmanjärjestyksestä ja kuinka Suomi Neitoa myydään, kuin halpa makkaraa freudenthal hengessä.

      Ylen ideologiaa: Axel Olof Freudenthal oli merkittävimpiä suomenruotsalaisen kansallistunteen herättäjiä. Freudenthal harrasti rotuoppeja ja uskoi suomalaisten alempiarvoisuuteen.

    • Anonyymi

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

      🔞 Kuumat tytöt odottavat sinua -> https://www.ero4.fun/hot2024

      🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞

    • Anonyymi

      Monesti miettinyt mikä saa ihmisen noin poliittisesti sokeaksi sotaan ja maailman tapahtumiin, kuin aloittaja kirjoituksissaan tuo julki.
      Tiedonsaannista se ei ole kiinni, joten ihmisessä itsessään täytyy olla jonkinlainen sisäinen "estolaite"joka suodattaa vain määrätynlaista propagandaa, estäen näkemästä oikeudenmukaisuutta, kansojen itsemääräämisoikeutta, ja empatiaa. Voi olla myös kaipuuta vahvaan johtajaan, joka määrää kaiken. Oireet saattavat johtua lapsuudesta ja epäonnistuneesta isä suhteesta.

    • Anonyymi

      M_ voitonpäivä plus kaksi vrk. 💥

    • Anonyymi

      Ryzzä rynnii!

      • Anonyymi

        URAAA.... ruskipoika haluaa kuolla Putinin puolesta Ukrainassa ja päästä nimettömään hautaan .


    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe