Aihe

Taistoaltaan suodatin

Kunhan kyselen

Tuli mieleen tuossa aamulla, että tarvitseeko taistelukala ihan välttämättä suodattimen? Kalahan on lähtöisin pienistä lammikoista, joissa on/oli seisova ja lähes hapeton vesi.

Jos vettä vaihtaa tarpeeksi usein (1-2 krt/vko), niin tarvitseeko suodatinta? Sisäsuodattimen tehtävähän on kierrättää vettä ja kerätä siitä suurimmat roskat - suodattaa siis. Jos taistelukala-allas tarvitsee suodattimen, niin haluan kuulla perusteluja miksi?! Mutta eikös kaiken logiikan mukaan taiston pitäisi "pärjätä" ilman suodatinta...?

Jottei kukaan nyt hyökkää kimppuuni, niin meillä on kyllä kaikissa altaissa suodattimet! Siis myös siinä taiston altaassa. Tämä olikin lähinnä tällaista pohdiskelua.

1

218

  Vastaukset

  • Niin,onhan tuo vähän kaksipiippuinen juttu.
   Itselläni on ollut taistelukaloilla suodatin, mutta siten, ettei se "puhalla" pinnalle vaan kierrättää vettä ja kerää roskat lähinnä pohjalta. Vesihän saisi taistoilla olla mahdollisimman seisovaa, koska nehän eivät viihdy kovasti virtaavassa vedessä eivätkä ole mitään mestariuimareitakaan.

   Ensimmäinen taistelukalani eleli pienessä muovialtaassa vailla suodatinta, ja hankalaa oli altaan siivoaminen ja puhtaanapito, kerran viikkoon oli suoritettava lähes täydellinen pesu, mikä ei kalalle ollut kovin terveellistä.
   Usein vedenvaihdon jälkeen kala stressaantui niin, että lötkötti pari tuntia kuolleen näköisenä altaan pohjalla,ennen kuin taas virkosi.

   Suodatetussa (ja hieman suuremmassa) altaassa ei ole tuota ongelmaa ollut. Vesiarvot ovat pysyneet kutakuinkin kohadallaan (vaikka taistot muuten vaatimattomia veden laadun suhteen ovatkin, saisi pH kuitenkin pysytellä lähellä 7,täydellisessä veden vaihdossa heittely voi olla suurtakin) ja vettä tarvitsee vaihtaa vähemmän kerrallaan, suodatetussa altaassa voi tulla toimeen myös esim. joku monni levänsyöjänä. Eli suodatus- suosittelen! =)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   351
   15792
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   525
   8433
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   55
   4861
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   2059