miksei aikuisia heset/mäkkärit?

utelias?

Miksei heseissä/mäkkäreissä/rax ynm:ole ikinä aikuisia työntekijöitä?
Eikö niitä oteta töihin?
Voisiko aikuiset vaikka puuttua liiaksi suuriin ruuhkiin/jonoihin/kuumuuteen ynm epäkohtiin?
vai liian kallista työvoimaako?
Siis mikä on syynä?
en muista koskaan nähneeni tavallista aikuista vaikkapa 30-40v.jossain mäkkärissä töissä.
Vaikka ajatuksena tuntuisi että jos olisi kymmenen nuorta ja pari vanhempaa töissä niin eikö se olisi hyvä yhdistelmä?

29

4241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • McRaataja

      olis kiva kuulla ihan mäkkärin johdolta vastaus tähän... mutta mitä mä luulisin syyksi, on se että ensinnäkään mäkkäri ei halua vanhempia ihmisiä töihin, koska niitähän ne ei vois pompottaa. vanhemmat työntekijät alkais vaatimaan asioita ja kyseenalaistamaan McStandardeja. siitä tulis kaikenlaisia ongelmia ja niitähän mäkkäri ei halua, vaan se haluaa tehdä asiat omalla tavallaan! enkä mä usko että ne työntekijätkään siellä kauaa viihtyis. on se semmonen paikka ettei siellä nuoretkaan montaa vuotta jaksa olla.

      lisäksi vanhemmille joutuis maksamaan enemmän lisiä ja sehän on ihan liian suuri menoerä mäkkärille! väliäkö sillä, vaikka työntekijät olis kokeneempia ja parempia.

      mäkkärillähän on sellanen imago, että siellä työskentelee vain teinejä ja sitä se kovasti yrittää pitää ylläkin. ei sinne haluta vanhoja ihmisiä.

      meidän ravintolassa vanhin työntekijä (päällikkö) on 30. sitten vähän isommat kenttäpäälliköt ym. on vanhempia, mutta nehän ei ole ravintoloissa töissä vaan keksimässä näitä McStandardeja meidän päänmenoksemme.

      • 35v/myymälävastaava!

        Olen ajatellut samansuuntaisesti!
        Tiedän kyllä 24v.joka haki mäkkäriin töihin hänellä oli mm:kaupanalasta työkokemusta jo 4 vuotta=ei päässyt!
        On hakennut silloiseen carolsiin 31v.perheen äiti jolla myyjänkokemusta että lounaspaari kokemusta=ei päässyt!
        tutun tyttö samoihin aikoihin koulun keskeyttänyt 17v.kyllä pääsi!
        eli olisiko totta että vähän vanhemmat ihmiset puuttuisi työoloihin ja muihin juttuihin ja tätä työnantajat pelkäävätkin.


    • työkokemusta ???

      Harvoin nuorilla on työkokemusta muista työpaikoista ja tavoista kuinka toiset työpaikat hoitavat asioita. Kun ei ole vertailu pohjaa, niin ei osaa arvostella asioita. Myöhemmin kun menee ns. "parempiin hommiin" sitä varmaan ajatellaan, että kylläpä kävi säkä, kun täällä arvostetaan mun työtä ja aikaansaannoksia, ja vieläpä pidetään hyvää huolta viihtymisestä jne.

      Lisäksi kun nuorelle kasvaa kokemusta useita eri työpaikoista ja työsuhteista, sitä tietää enemmän omista oikeuksista ja osaa vaatia niitä - kuinka kokematon näitä osaisi, kun ei tiedä miten kaikenmaailman asioiden tulisi todellisuudesa olla. Ainoa apuväline on käyttää tervettää järkeä arvosteltaessa kokemuksiaan...

      Jos työntekijät eivät viihdy työssää, niin miksi niitä sitten tehdään. Nuorille kouluttamattomille on pienikin ansio paljon, kun ei välttämättä tarvitse huolehtia kaikenmaailman rahallista vastinetta vaativista velvollisuuksista. Lisäksi nuorilla on energiaa ja jaksavat enemmän kuin vanhemmat, jotka ovat jo ymmärtäneet, että työt eivät tekemällä lopu, ja itseään ei kannata ajaa loppuun. Toisaalta enemmistö työnantajosta ei salli tällaista esed tapahtuvat, koska tällöin yrityksen peruskulmakivi eli aivovoima katoaa alta aikayksikön, jos siitä ei pidetä huolta.

      Jos työnantajan tavoitteena on saada työsuhteet lyhytkestoisiksi, niin varmaankin työpaikan ilmapiiri on sen kaltainen, että kyllä tätä kestää sen ajan kun siellä ollaan. Lisäksi työntekijöiden keskinäiset suhteet saadaan tällä nurinkurisella tavalla pidettyä hyvinä, kun yhdessä valitetaan ja voivotellaan työn raskautta, uupumusta jne. Lisäksi kun nuoret sattuvat saamaan jostain jonkin toisen työn, he ovat helpottuneita ja haluavat unohtaa tämän huonon kokemuksen, joka pitäisi ennemminkin jakaa.

      Miten mahtaa tulevaisuudessa olla ko. työpaikkojen asiakassuhteet. Ei varmaankaan yhdestäkään pettyneestä työntekijästä jää ko. yritykselle pysyvää asiakasta, ja lisäksi kun nuoret varttuvat vanhemmiksi ja ymmärtävät enemmän elämisen ja työelämän asioista, niin tällöin kyllä valistetaan muitakin ystäviä ym. siitä, millainen ko. työpaikan työntekijäpolitiikka on, ja valitaan arvoihin perustuen vastaavanlaiset muut palvelut. Pitää muistaa, että näistä nuorista tulee myöhemmin päättäjiä, jotka sivuuttavat ko. toimijat automaattisesti.

      Tietenkin nämä yritykset pitävät kynsin hampain kiinni yritysimagostaan ja pyrkivät rakentamaan ja ylläpitämään suhteitaan muihin sidosryhmiinsä aivan muilla perusteilla, kuin niillä, joita aiemmat ja nykyiset työntekijät ovat kokeneet. Valitettavasti epäinhimilliset tavat kyllä siirtyvät korvista toisiin ja politiikka, josta jää työntekijöille huono kuva ja muisto työsuhteestaan, on hyvin lyhytjänteistä, jonka korjaaminen myöhemmin on varsin vaikeaa ellei mahdotonta.

      Mikä on sitten näiden yritysten yhteiskunnallinen vastuu nuorten kasvattamisessa ja ohjaamisessa. Nuorten kasvattaminen on sitä, että heille kerrotaan ja näytetään mikä on oikein ja mikä on väärin. Lisäksi nuorille tulee kertoa asiat niinkuin ne ovat, ja ennenkaikkea tietyt perusarvot ovat ensisijaisen tärkeitä näiden elämäänsä aloittavien keskuudessa: Rehellisyys, Toisten kunnioittaminen, Inhimillisyys, Oikeudenmukaisuus.

      Jos nuorille opetetaan ensimmäisissä työsuhteissa vääriä tapoja ja keinoja, jotka jäävät heille pitkäaikaisiksi kokemuksiksi, niin tällöin tällainen toiminta on edesvastuutonta ja yleisesti paheksuttavaa, jota ei voi puolustella minkäänlaisessa perusteella.

      Valitettavasti markkinatalous vääristää helposti tavoiteltavat tavoitteet ja niiden saavuttamiseksi käytetyt keinot. Toisaalta markkinatalous myös korjaa tällaiset vääristymät omilla keinoillaan täysin automaattisesti.

      Kuinka se nuori myyjä jaksoi hymyillä niin aurinkoisesti, vaikka tiesin hänen isoäitinsä kuolleen edellisenä päivänä? Onko yritysten imago ja toiminta todellisuudessa vastaavan kaltainen ?

      • kokenut

        olen mäkkärissä töissä, mutta todellakaan en käy siellä vapaa-aikana syömässä, vaikka ruuat saisi puoleen hintaan. mieluummin menen heseen ja maksan täyden hinnan. hampparit on sitä paitsi paljon parempia siellä! näin sitoutuneita työntekijöitä mäkkäri itselleen kehittää! :) mutta pakko kai siitä työntekijöiden huonosta kohtelusta on olla jotain hyötyä firmalle..

        kaikki ovat varmasti kuulleet, kuinka paska yritys mäkki on ja kuinka huonosti se kohtelee työntekijöitään. miksi siellä sitten käy niin paljon asiakkaita?? ei ihmiset välitä työntekijöiden huonosta kohtelusta..


      • kastike
        kokenut kirjoitti:

        olen mäkkärissä töissä, mutta todellakaan en käy siellä vapaa-aikana syömässä, vaikka ruuat saisi puoleen hintaan. mieluummin menen heseen ja maksan täyden hinnan. hampparit on sitä paitsi paljon parempia siellä! näin sitoutuneita työntekijöitä mäkkäri itselleen kehittää! :) mutta pakko kai siitä työntekijöiden huonosta kohtelusta on olla jotain hyötyä firmalle..

        kaikki ovat varmasti kuulleet, kuinka paska yritys mäkki on ja kuinka huonosti se kohtelee työntekijöitään. miksi siellä sitten käy niin paljon asiakkaita?? ei ihmiset välitä työntekijöiden huonosta kohtelusta..

        Tiedotusvälineissä on ollut juttuja, että Yhdysvalloissa savukkeiden valmistajat ovat lisänneet tuotteisiin aineosia, jotka edesauttavat riippuvuuden syntyä.

        Tietääkö kukaan, mitä Big Mac:in suurena salaisuutena pidetyssä majoneesikastikkeessa on ???


      • big mac
        kastike kirjoitti:

        Tiedotusvälineissä on ollut juttuja, että Yhdysvalloissa savukkeiden valmistajat ovat lisänneet tuotteisiin aineosia, jotka edesauttavat riippuvuuden syntyä.

        Tietääkö kukaan, mitä Big Mac:in suurena salaisuutena pidetyssä majoneesikastikkeessa on ???

        Big Macä -kastike (valmistaja McCormick Ltd, Englanti)

        Vesi, soijaöljy, kurkkupikkelsi, sokeri, etikka, muunnettu maissitärkkelys, kananmunan keltuainen, mausteet (sinapinsiemen, valkosipuli, sipuli, valkopippuri), fruktoosisiirappi (maissista), ruokasuola (1,6 %), sakeuttamisaine (E415), säilöntäaine (E202), väri (E160c)


      • Orwell forever...
        big mac kirjoitti:

        Big Macä -kastike (valmistaja McCormick Ltd, Englanti)

        Vesi, soijaöljy, kurkkupikkelsi, sokeri, etikka, muunnettu maissitärkkelys, kananmunan keltuainen, mausteet (sinapinsiemen, valkosipuli, sipuli, valkopippuri), fruktoosisiirappi (maissista), ruokasuola (1,6 %), sakeuttamisaine (E415), säilöntäaine (E202), väri (E160c)

        Kuulin, että eräällä puhelinoperaattorilla on töissä väkeä, jotka keksivät lyhyitä ja ytimekkäitä vitsejä ja laittavat nämä jakeluun - tehokasta markkinointia... On niitä muillakin ?

        Eikö McDonald's tuota tarjoamiaan tuotteita omissa tehtaissaan - turha kai muille maksaa, kun ottavat välistä ???


      • amc
        kokenut kirjoitti:

        olen mäkkärissä töissä, mutta todellakaan en käy siellä vapaa-aikana syömässä, vaikka ruuat saisi puoleen hintaan. mieluummin menen heseen ja maksan täyden hinnan. hampparit on sitä paitsi paljon parempia siellä! näin sitoutuneita työntekijöitä mäkkäri itselleen kehittää! :) mutta pakko kai siitä työntekijöiden huonosta kohtelusta on olla jotain hyötyä firmalle..

        kaikki ovat varmasti kuulleet, kuinka paska yritys mäkki on ja kuinka huonosti se kohtelee työntekijöitään. miksi siellä sitten käy niin paljon asiakkaita?? ei ihmiset välitä työntekijöiden huonosta kohtelusta..

        Tietenkin mäkki valitsee "huolella" työntekijät, joilla on vähän työkokemusta ja jne. Siitä syntyy suoraetu työnantajalle. Valintaan kuuluu etenkin nuoria urheilullisen näköisiä tyttösiä, jotka tuskin kyseenalaistavat työnantajan käskyjä. He kiltistä noudattavat typeriä sääntöjä ja tekevät ylitöitä, jotka eivät ole työehtosopimuksen mukaisia. He ovat myös koska tahansa halpaa työvoimaa. Luuletko, että mäkki haluisi ottaa töihin ravintoalaa opiskelevia? Tuskin heitä on montaakaan, koska mm. koulussa opetetaan myös työntekijöille kuuluvia oikeuksia, joita mäkki polkee.

        "Happy meal:n jälkeen maistuu liikunta"


      • m:vastaava
        kokenut kirjoitti:

        olen mäkkärissä töissä, mutta todellakaan en käy siellä vapaa-aikana syömässä, vaikka ruuat saisi puoleen hintaan. mieluummin menen heseen ja maksan täyden hinnan. hampparit on sitä paitsi paljon parempia siellä! näin sitoutuneita työntekijöitä mäkkäri itselleen kehittää! :) mutta pakko kai siitä työntekijöiden huonosta kohtelusta on olla jotain hyötyä firmalle..

        kaikki ovat varmasti kuulleet, kuinka paska yritys mäkki on ja kuinka huonosti se kohtelee työntekijöitään. miksi siellä sitten käy niin paljon asiakkaita?? ei ihmiset välitä työntekijöiden huonosta kohtelusta..

        tiedä kuinka työntekijöitä mäkkäri kohtelee?
        ??mutta ainakin sen tiedän että aika lyhyitä ne työkokemukset monesti sieltä on(meillä kun kaupanalalle on työnhakijalla useinkin työtodistus mäkkäristä niin työsuhde on kuitenkin aika lyhyt)tähän olen kiinnittänyt huomiota.
        Kuten asiakaspalautteseen mm.mäkkäriin eli toimistopuolelle että asiakaspalautteita ei juuri noteerata!
        työntekijät siivoavat lattioitakin?siinä ruuan myynnin ja tarjoilun oheessa?ainakin näin olen nähnyt.
        ruuhkat kyseinen ketju näyttää hoitavan hyvin pienellä henkilökunnalla"tarkoitan ruuhkapäiviä/aikoja.
        mikä on ikäraja tai vaatimukset nykyään työhönpääsyyn?
        onkohan mäkkäreillä/heseillä liian vähän tulijoita vai liikaa?


      • McRaataja
        amc kirjoitti:

        Tietenkin mäkki valitsee "huolella" työntekijät, joilla on vähän työkokemusta ja jne. Siitä syntyy suoraetu työnantajalle. Valintaan kuuluu etenkin nuoria urheilullisen näköisiä tyttösiä, jotka tuskin kyseenalaistavat työnantajan käskyjä. He kiltistä noudattavat typeriä sääntöjä ja tekevät ylitöitä, jotka eivät ole työehtosopimuksen mukaisia. He ovat myös koska tahansa halpaa työvoimaa. Luuletko, että mäkki haluisi ottaa töihin ravintoalaa opiskelevia? Tuskin heitä on montaakaan, koska mm. koulussa opetetaan myös työntekijöille kuuluvia oikeuksia, joita mäkki polkee.

        "Happy meal:n jälkeen maistuu liikunta"

        sitä mä olen ihmetellytkin, kun meillä on niin vähän ravintola-alan koulutuksen saaneita työntekijöitä! ravintolassa kun kuitenkin työskennellään.. :) tällä hetkellä muistan tasan 3 työkaveria, jotka opiskelee ravintola-alalla, kun yhteensä meitä on noin 40.

        kaiken lisäksi meiltä siirrettin kolme työntekijää muihin mäkkäreihin, koska he ilmeisesti valittivat asioista liikaa. kaksi heistä oli ravintola-ammattilaisia (?!?)

        asiasta toiseen.. on toi niin naurettavaa toi mäkkärin liikuntahömpötys! kuka toinen ravintola kehottaa asiakkaitaan harrastamaan urheilua?? miten se liittyy ravintolatoimintan? naurettavaa imagonkohotusta..


      • McRaataja
        m:vastaava kirjoitti:

        tiedä kuinka työntekijöitä mäkkäri kohtelee?
        ??mutta ainakin sen tiedän että aika lyhyitä ne työkokemukset monesti sieltä on(meillä kun kaupanalalle on työnhakijalla useinkin työtodistus mäkkäristä niin työsuhde on kuitenkin aika lyhyt)tähän olen kiinnittänyt huomiota.
        Kuten asiakaspalautteseen mm.mäkkäriin eli toimistopuolelle että asiakaspalautteita ei juuri noteerata!
        työntekijät siivoavat lattioitakin?siinä ruuan myynnin ja tarjoilun oheessa?ainakin näin olen nähnyt.
        ruuhkat kyseinen ketju näyttää hoitavan hyvin pienellä henkilökunnalla"tarkoitan ruuhkapäiviä/aikoja.
        mikä on ikäraja tai vaatimukset nykyään työhönpääsyyn?
        onkohan mäkkäreillä/heseillä liian vähän tulijoita vai liikaa?

        mäkkärin huonoista työoloista (lähinnä jenkeissä) on kyllä ollut niin paljon juttua mediassa, että kyllä on ihme jos joku ei siitä ole kuullut. ja ihan samanlaista se on suomessakin vaikka mäkki kovin yrittää väittää muuta. ja kaikkihan tietää, ettei mäkissä kukaan viihdy kovin pitkään töissä (niin kuin ei syömässäkään :) ) ja että siellä nipotetaan joka asiasta.. ainakin mulla oli jo tällänen kuva ennen kuin edes aloitin siellä.

        yleensä se on päällikkö, joka tekee ranskalaisia, välillä palvelee muutaman asiakkaan, lakaisee lattioita ja kun oikein kiire tulee, menee keittiöön auttamaan.. ja arvatkaapa vain, peseekö hän siinä joka välissä käsiään?

        käsienpesun tärkeyttä korostetaan joka välissä. sitä jopa valvotaan merkitsemällä puolen tunnin välein vuorosuunnitelmaan, että kaikki ovat pesseet kädet. mutta eihän se toimi! päällikkö kuittaa hiljaa itsekseen jossain välissä, että kädet on muka pesty puolen tunnin välein. miten siinä kiireessä muka kerkeisi pesemään käsiään? siitä tulisi ennemminkin sanomista päälliköiltä, jos pahimpaan kiireaikaan kesken asiakkaan lähtisi pesemään käsiään.

        työnhakijoita on yllättävän paljon. luulisi ettei kukaan halua töihin mäkkäriin, mutta kyllä valinnanvaraa löytyy..paitsi pojista. vaatimuksia ei ole, mielellään nätti ja hoikka :) ikäraja on yleensä 18, jos olet päällikön tuttu tai poika, ikäraja 16. yläikäraja työhönotossa on noin 21.


      • m:vastaava
        McRaataja kirjoitti:

        mäkkärin huonoista työoloista (lähinnä jenkeissä) on kyllä ollut niin paljon juttua mediassa, että kyllä on ihme jos joku ei siitä ole kuullut. ja ihan samanlaista se on suomessakin vaikka mäkki kovin yrittää väittää muuta. ja kaikkihan tietää, ettei mäkissä kukaan viihdy kovin pitkään töissä (niin kuin ei syömässäkään :) ) ja että siellä nipotetaan joka asiasta.. ainakin mulla oli jo tällänen kuva ennen kuin edes aloitin siellä.

        yleensä se on päällikkö, joka tekee ranskalaisia, välillä palvelee muutaman asiakkaan, lakaisee lattioita ja kun oikein kiire tulee, menee keittiöön auttamaan.. ja arvatkaapa vain, peseekö hän siinä joka välissä käsiään?

        käsienpesun tärkeyttä korostetaan joka välissä. sitä jopa valvotaan merkitsemällä puolen tunnin välein vuorosuunnitelmaan, että kaikki ovat pesseet kädet. mutta eihän se toimi! päällikkö kuittaa hiljaa itsekseen jossain välissä, että kädet on muka pesty puolen tunnin välein. miten siinä kiireessä muka kerkeisi pesemään käsiään? siitä tulisi ennemminkin sanomista päälliköiltä, jos pahimpaan kiireaikaan kesken asiakkaan lähtisi pesemään käsiään.

        työnhakijoita on yllättävän paljon. luulisi ettei kukaan halua töihin mäkkäriin, mutta kyllä valinnanvaraa löytyy..paitsi pojista. vaatimuksia ei ole, mielellään nätti ja hoikka :) ikäraja on yleensä 18, jos olet päällikön tuttu tai poika, ikäraja 16. yläikäraja työhönotossa on noin 21.

        Olen muuten seurannut itse tätä että (työntekijä siivoo lattiaa/siirtyy kassalle...ei käsienpesua tapahdu siinä välissä.


      • ei tarvitakkaan
        kastike kirjoitti:

        Tiedotusvälineissä on ollut juttuja, että Yhdysvalloissa savukkeiden valmistajat ovat lisänneet tuotteisiin aineosia, jotka edesauttavat riippuvuuden syntyä.

        Tietääkö kukaan, mitä Big Mac:in suurena salaisuutena pidetyssä majoneesikastikkeessa on ???

        Savukkeissa riippuvuutta aiheuttava aine on nikotiini.


      • Alabama - the best you can get

        Ei ole helppoa tulla toimeen, kun saa nuorten kusettajan maineen. Sylkykuppeja on moneen lähtöön ja em. tapauksessa ei oikein räkä taida loppua. Kyllähän jokainen tietää mikä on oikein ja väärin, ja varsinkin sen, mitä ei missään nimessä pidä mennä tekemään, saatika jäädä kiinni... Konstit on monet, ja varsinkin näillä veijareilla riittää mielikuvistusta keksiä vaikka mitä silmänkääntötemppuja - eihän näille voi kun nauraa...

        Sananlasku: "Sellaista se on kun rapa roiskuu", sanoi muurari - ei ollut nimittäin laasti kunnossa, joten eiköhän mestari pureta koko roska...


    • Kisällit

      Ne 30-40-50 vuotiaat varmaankin ovat olleet uusia yrittäjiä, joiden koulutukseen kuuluu pitempiaikainen työskentelyjakso, jossakin yleensä toimivan yrittäjän ravintolassa, opettelemassa ravintolatoimintaa...

      • Kultapossu kerholainen

        Muakin on kerran yritetty mukaan toimintaan, mutta onneksi kaverit vähän hjeppasivat mistä on kyse - oli helppo kieltäytyä...

        Teki mieli sanoa: "Sori vaan, mutta Teidän firmassa ei ole niin paljon hynää, kun mun ensimmäinen tunti tulee maksamaan."


    • meitsi

      Olen 25-vuotias tekniikan alan amk-insinööri. Oman alan hommia ei kuitenkaan löytynyt, joten hain sitten jokin aika sitten Mäkkäriin, kuitenkin ihan asiallisella asenteella, eli "työtähän sekin on" ja "työni teen aina huolella, oli se mitä tahansa". Haastattelussa kävin, ja mielestäni annoin ihan positiivisen ja reippaan mielikuvan itsestäni, lisäksi kaikenlaista työkokemusta löytyy, mm. myynti- ja liukuhihnatyöstä. Mutta ei, en päässyt töihin... En sano, että pitäisin itseäni automaattisesti muita hakijoita parempana, mutta silti luulen juuri ikäni, koulutukseni ja työkokemukseni olleen este. Ei sillä että tuon työn perään jäisin itkeskelemäänkään.. ;)

      • minä

        Että paikka jäi saamatta, koska tuskin olisit siinä jatkanut, jos olisit saanut koulutuksesi mukaista duunia. Joka saattaa tapahtua milloin vain, eikä viitsi työntekijää kahdeksi viikoksi kouluttaa.


      • meitsi
        minä kirjoitti:

        Että paikka jäi saamatta, koska tuskin olisit siinä jatkanut, jos olisit saanut koulutuksesi mukaista duunia. Joka saattaa tapahtua milloin vain, eikä viitsi työntekijää kahdeksi viikoksi kouluttaa.

        Sanoin kyllä haastattelussa etsiväni pidempiaikaista työtä, sekä sen että omalta alaltani töitä on turha hakea koska niitä ei ole, joten...


      • m.vastaava
        minä kirjoitti:

        Että paikka jäi saamatta, koska tuskin olisit siinä jatkanut, jos olisit saanut koulutuksesi mukaista duunia. Joka saattaa tapahtua milloin vain, eikä viitsi työntekijää kahdeksi viikoksi kouluttaa.

        On selviö että työsuhteet on lyhyitä nimenomaan nuorilla ja opiskelijoilla.Ja mitä omassa tiedossani on niin hampurilaispaikat ei kyllä panosta koulutukseen niin paljon että varsinaisesti koulutuskuluista ja opetuksesta voisi puhua niin että se tapiollista olisikaan vaikka työntekijä lähtisikin pian pois.mutta ei ole kuin kuulopuhe tietoa koulutusasiasta,mikä sitten on se totuus?
        kauvanko tai montako työtuntia on uudella työntekijällä olla ns:koulutuksenalla?ja vanhemman työntekijän parina?eli ns:ylimääräisenä?
        Itse olen kuullut että jotakuinki heti pitäisi osata/oppia.Onko totta?


      • mäkin työntekijä
        m.vastaava kirjoitti:

        On selviö että työsuhteet on lyhyitä nimenomaan nuorilla ja opiskelijoilla.Ja mitä omassa tiedossani on niin hampurilaispaikat ei kyllä panosta koulutukseen niin paljon että varsinaisesti koulutuskuluista ja opetuksesta voisi puhua niin että se tapiollista olisikaan vaikka työntekijä lähtisikin pian pois.mutta ei ole kuin kuulopuhe tietoa koulutusasiasta,mikä sitten on se totuus?
        kauvanko tai montako työtuntia on uudella työntekijällä olla ns:koulutuksenalla?ja vanhemman työntekijän parina?eli ns:ylimääräisenä?
        Itse olen kuullut että jotakuinki heti pitäisi osata/oppia.Onko totta?

        Eipä otettu minun kaveria joka valmistui ravintolakokiksi ja haki mäkkiin töihin, on 18 vuotias, hoikka, nätti ja etsi pitempiaikaista duunia, mutta minut otettiin, samalla lähtöviivalla ollaan, mutta minä sanoin haastattelussa että en vielä tiedä mitä syksyllä teen, että voi olla että lähden opiskelemaan ja muutto toiseen kaupunkiin on myös edessä, mutta kappas vain, minä pääsin töihin kaverini ei. Eli mikäs nyt sit on syynä?
        ja tuosta koulutuksesta, harjoitteluaika on sen 320 tuntia ja siihen koulutukseen menee kyllä varmasti lähes koko tuntimäärä, ja niin kauan minä olen siellä ylimääräisenä työntekijänä..eihän palkka mikään hyvä ole (harjoitteluaikana), mutta kyllä siellä pidetään huoli että opin perinpohjin työni. Kaikki näytetään kädestä pitäen ja mitään asiaa ei oleteta minun jo tietävän. Että näin...


      • amc
        m.vastaava kirjoitti:

        On selviö että työsuhteet on lyhyitä nimenomaan nuorilla ja opiskelijoilla.Ja mitä omassa tiedossani on niin hampurilaispaikat ei kyllä panosta koulutukseen niin paljon että varsinaisesti koulutuskuluista ja opetuksesta voisi puhua niin että se tapiollista olisikaan vaikka työntekijä lähtisikin pian pois.mutta ei ole kuin kuulopuhe tietoa koulutusasiasta,mikä sitten on se totuus?
        kauvanko tai montako työtuntia on uudella työntekijällä olla ns:koulutuksenalla?ja vanhemman työntekijän parina?eli ns:ylimääräisenä?
        Itse olen kuullut että jotakuinki heti pitäisi osata/oppia.Onko totta?

        Koulutuksen tuomat ns. tappio on aika paskapuhetta. Koulutus kestää n.3työvuoroa, joten tunteja tulee vuoroista riippuen ehkä 10-16. Eikä siihen mitenkään ihmeellisesti aikaa uhrata.

        Kaikista huvittavinta on, että joissain mäkeissä työntekijät hoitavat esim. nurmikon leikkauksen ja muut pihatyöt.

        Ai niin...älkää menkö sinne töihin. Saatte varmasti jostain paljon paremman työpaikan.


      • McRaataja
        mäkin työntekijä kirjoitti:

        Eipä otettu minun kaveria joka valmistui ravintolakokiksi ja haki mäkkiin töihin, on 18 vuotias, hoikka, nätti ja etsi pitempiaikaista duunia, mutta minut otettiin, samalla lähtöviivalla ollaan, mutta minä sanoin haastattelussa että en vielä tiedä mitä syksyllä teen, että voi olla että lähden opiskelemaan ja muutto toiseen kaupunkiin on myös edessä, mutta kappas vain, minä pääsin töihin kaverini ei. Eli mikäs nyt sit on syynä?
        ja tuosta koulutuksesta, harjoitteluaika on sen 320 tuntia ja siihen koulutukseen menee kyllä varmasti lähes koko tuntimäärä, ja niin kauan minä olen siellä ylimääräisenä työntekijänä..eihän palkka mikään hyvä ole (harjoitteluaikana), mutta kyllä siellä pidetään huoli että opin perinpohjin työni. Kaikki näytetään kädestä pitäen ja mitään asiaa ei oleteta minun jo tietävän. Että näin...

        ehkä tässä olikin syynä se, että ne ei halunneet pitempiaikaista työntekijää, koska syksyllähän ne olis joutuneet maksamaan sulle jo täyttä palkkaa. harjoittelijat on halpoja! ja olitko säkin ravintolakokki?

        multakin kysyttiin sama haastattelussa, että haluaisinko jatkaa syksyllä ja sanoin, että en ole varma jaksanko koulun ohella. loppujen lopuksi olin sitten vain viikonloppuisin. ehkä tämä on se ratkaiseva kysymys :)

        mikäs se sääntö olikaan, että kun otetaan harjoittelijoita työpaikalle, se ei saa vähentää vakituisten työntekijöiden tuntimääriä, vaan harjoittelijan pitää olla ylimääräisenä. pitäiskö tämän muka päteä koko sen 320 tuntia mäkissäkin?


      • Been there for 2 years!!
        amc kirjoitti:

        Koulutuksen tuomat ns. tappio on aika paskapuhetta. Koulutus kestää n.3työvuoroa, joten tunteja tulee vuoroista riippuen ehkä 10-16. Eikä siihen mitenkään ihmeellisesti aikaa uhrata.

        Kaikista huvittavinta on, että joissain mäkeissä työntekijät hoitavat esim. nurmikon leikkauksen ja muut pihatyöt.

        Ai niin...älkää menkö sinne töihin. Saatte varmasti jostain paljon paremman työpaikan.

        Meillä duunarit kastelee kukat, kerää roskat, leikkaa nurmikon ja hiekottaa pihan talvisin. Viimeks eilen kävi näin et oli synttärit jollain skidillä ja mä olin tullut töihin 11, käynyt safkaamassa yheltä ja piti päästä seittemältä niin päällikkö kysyi että jäänkö puol tuntia lisää niin saadaan synttärit hoidettua ilman että tulee työntekijävajetta.. Sanoin että en jää ja siinä sitä oltiin puol kasi viel töissä. Ei todellakaan ollu eka kerta. Me myös siivotaan vessat, salin ja hlökunnan. Et semmosta.


      • mäkin työntekijä
        Been there for 2 years!! kirjoitti:

        Meillä duunarit kastelee kukat, kerää roskat, leikkaa nurmikon ja hiekottaa pihan talvisin. Viimeks eilen kävi näin et oli synttärit jollain skidillä ja mä olin tullut töihin 11, käynyt safkaamassa yheltä ja piti päästä seittemältä niin päällikkö kysyi että jäänkö puol tuntia lisää niin saadaan synttärit hoidettua ilman että tulee työntekijävajetta.. Sanoin että en jää ja siinä sitä oltiin puol kasi viel töissä. Ei todellakaan ollu eka kerta. Me myös siivotaan vessat, salin ja hlökunnan. Et semmosta.

        Kuyllä minun koulutus on kestänyt jo kaksi viikkoa, ja ens viikolla jatkuu...


      • töissä...
        mäkin työntekijä kirjoitti:

        Kuyllä minun koulutus on kestänyt jo kaksi viikkoa, ja ens viikolla jatkuu...

        Sinunkin ravintolassa on tietyt henkilöt, joille on annettu vastuulle koulutus, ja tästä tietenkin johtuu myös koulutuksen pituus. Toki asiaan vaikuttaa, mitä sulle aiotaan kouluttaa - kaikkia ei tietenkään kouluteta kaikkiin tehtäviin - riippuen... ?


      • mäkin työntekijä...
        töissä... kirjoitti:

        Sinunkin ravintolassa on tietyt henkilöt, joille on annettu vastuulle koulutus, ja tästä tietenkin johtuu myös koulutuksen pituus. Toki asiaan vaikuttaa, mitä sulle aiotaan kouluttaa - kaikkia ei tietenkään kouluteta kaikkiin tehtäviin - riippuen... ?

        Kyllä meillä ainakin koulutetaan kaikki työntekijät kaikkiin tehtäviin, siis tarkoitan keittiö-kassa-siivous tehtäviin..


      • tappiollista ???
        amc kirjoitti:

        Koulutuksen tuomat ns. tappio on aika paskapuhetta. Koulutus kestää n.3työvuoroa, joten tunteja tulee vuoroista riippuen ehkä 10-16. Eikä siihen mitenkään ihmeellisesti aikaa uhrata.

        Kaikista huvittavinta on, että joissain mäkeissä työntekijät hoitavat esim. nurmikon leikkauksen ja muut pihatyöt.

        Ai niin...älkää menkö sinne töihin. Saatte varmasti jostain paljon paremman työpaikan.

        Minkähän takia työntekijöitä koulutetaan, jos kouluttaminen tuottaisi tappioita, niin ei kai sitä sitten tehtäisi ollenkaan - eikös siellä ravintolassa muka töitä tehdä, ja ne ei tekemällä lopu...


      • McRaataja
        tappiollista ??? kirjoitti:

        Minkähän takia työntekijöitä koulutetaan, jos kouluttaminen tuottaisi tappioita, niin ei kai sitä sitten tehtäisi ollenkaan - eikös siellä ravintolassa muka töitä tehdä, ja ne ei tekemällä lopu...

        no ei kai se kouluttaminen nyt ihan tappiollista ole, mutta kyllähän se työvoimakustannuksia lisää. senpä takia en ymmärräkään, miksi koko ajan halutaan mieluummin uusia työntekijöitä, kuin pitää ne vanhat hyvät työntekijät. kun ne vanhat on sata kertaa tehokkaampia kuin uudet. mutta ehkä tähänkin on joku hyvä selitys..

        mutta ilmeisesti siis yrittäjäravintoloissa ei niin kouluteta työntekijöitä, vaan laitetaan vaan suoraan hommiin ja käsketään kysyä työkavereilta, miten hampparit tehdään. sitten taas firman ravintoloissa koulutus on just vähän liiankin perusteellista, että kaikki McStandardit varmasti tulee selväksi :)

        ja nythän on sitten vielä tämä vanhojenkin työntekijöiden koulutus (!??!) mikä nyt ainakin on rahojen hukkaan heittämistä! meilä se ei ainakaan ole lähtenyt käyntiin mitenkään, miten teillä muilla? tiedoksi ei-mäkkäriläisille, että me saadan joka kerran joku ihana tarra siellä seinällä olevaan listaan "kuka on suorittanut mitäkin"! ihquu!!! niin oltiinkos me tarhassa vai missä? :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksköhän mä oon tuolla

      Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup
      Ikävä
      32
      4561
    2. Aamu on aina iltaa viisaampi.

      Hyvää huomenta rakas. Ajattelen sinua taas ja yritän keksiä keinoja luoksesi. Satuttaa, kun unohdan sinua joka päivä ene
      Ikävä
      15
      2548
    3. Juuri sinut kainaloon haluaisin nyt

      Sydän sykkii vain sinulle Sinä olet se jota kaipaan Sinä olet se josta uneksin Jos sinun rinnallesi jäädä saan Tän koko
      Ikävä
      25
      2405
    4. Ihana on nähdä edes ohimennen

      Mitenköhän mies sua voisi lähestyä❤️? Oon lääpälläni suhun mutta en uskalla lähestyä vaikka vilkuilet ja huomaan että su
      Ikävä
      53
      2278
    5. ymmärrätkö miksi minua sattui?

      Vinkki, jätit tekemättä jotain.
      Ikävä
      32
      1767
    6. Saattaisimme olla yhdessä

      Vaarallinen yhdistelmä. Käsitin, että meillä molemmilla on samanlaista historiaa... Siitä huolimatta haluaisin kokeilla
      Ikävä
      32
      1591
    7. Se meidän sydänyhteys

      Oli ihanaa. Oltiin samankaltaisia sieluja ja tunnettiin voimakasta vetovoimaa ja yhteenkuuluvuutta. Voisiko se löytyä vi
      Ikävä
      73
      1486
    8. Vanhemmalle naiselle

      Juhannussauna on lämpiämässä. 🌿🥵💦
      Ikävä
      66
      1284
    9. Epäiletkö että kaivattusi

      On tai on ollut ihastunut sinuun?
      Ikävä
      82
      1241
    10. Mies, mua jotenkin kiinnostaa

      Että osaatko sä ollenkaan höllätä? Ootko aina kuin persiille ammuttu karhu. Pohtimassa muiden vikoja?
      Ikävä
      42
      1161
    Aihe