Yle, kokeilkaa journalismia

Anonyymi-ap

Ylen tämänpäiväinen pääuutislähestys on jälleen ollut surullista katsottavaa: lähinnä pelkkää propagandaa, pelottelua, manipulaatoiota ja yksisilmäisiä puolitotuuksia koskien Venäjää.
Missä journalismi ja se kuuluisa länsimainen sivistys, joka kestää yhden nurkkaan ajetun Venäjän kukkoilut? Tosiasiat kyllä riittävät, ja ihmiset osaavat muodostaa oman mielipiteensä asioista faktojen perusteella. Nyt ruokitaan etenkin pelkoa ja se tietenkin synnyttää vihaa.
Kylmä fakta on, että sodassa katoaa aina totuus. Jokaisella osapuolella. Niin nytkin. Tämä asia on hyväksyttävä, eikä jäädä jauhamaan asiaa loputtomin esimerkein vuosikausien ajaksi. Nyt ruokitaan sodan jatkumista tekemällä Venäjästä joku ainutlaatuinen sotaa käyvä kummajainen.
Jos olisin Putin ja saisin eteeni nuokin juuri loppuneet uutiset, olisin ihmeissäni ja tyytyväinen: tuo pieni läntinen maahan on sekaisin, peloissaan ja varpaillaan meidän edessämme, vaikka emme juurikaan ole panneet edes kortta ristiin asian eteen. Toisaalta uskon, että ei Putinilla todellakaan ole aikaa Suomea miettiä muuten kuin Naton laajennetun sotavarustelun vuoksi.
Mutta, me olemme itse luoneet tämän vainoharhaisen helvettimme, joka ei ratkaise yhtään ongelmaa, saati sitten sotaa. Sivistynyt länsi ei olisi sodassa (joka tuskin olisi edes syttynyt), jos länsi olisi miettinyt hieman tarkemmin laajentumistaktiikkaansa.
P.s. A-studio jatkaa samalla ylitulkintalinjalla: joka paikassa nähdään piruja seinillä. Voi meitä pelokkaita parkoja.

6

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meitä varoitellaan ulkopuolisesta vaikuttamisesta, mutta kovinta propagandaa teemme aivan itse. Päähämme iskostetaan ajatus, että maamme media on puolueeton ja aina oikeassa. Nykyinen käsitys medialukutaidosta: ei tarvitse ajatella, koska median totuus on ainoa hyväksyttävä totuus.

    • Anonyymi

      Mediakoulutus laskee kuin lehmän häntä ja meille koulutetaan toimittajia, jotka eivät enää viitsi itse tehdä juttuja, vaan kopioivat muun maailman medioista. Ajankohtaisohjelmat ovat kuin käräjillä oloa, on syytetty ja sitä saa sitten haukkua mielen määrin ja jos syytetty yrittää puolustautua, niin vaihdetaan asiaa. Toimittajia syntyy kuin sieniä sateella, mutta eivät pysty yksin edes urheiluselostuksia viemään läpi. On kisastudioita ja monta ukkoa kertomassa omat näkemyksensä.
      Kertaus on opintojen äiti, mutta ei se sitä tarkoita, että maikkari vaihtaa ainoastaan kanavaa ja sama ohjelma saattaa pyöriä monia kertoja viikossa.
      En ymmärrä sitä, että valtio määrää yleveron, mutta ei seuraa mitenkään niitä rahojen käyttöä, sillä palkkataso on huikeasti suurempi ja isompia ja pienempiä pomoja on vaikka muille jakaa. Kukaan ei ole ylessä yli kolmensadantuhannen arvoinen, ei edes pääjohtaja, kun se raha revitään kansalaisten selkänahasta.
      Maailmassa tapahtuu aina jotain uutta ja myös positiivista, mutta meidän mediat työntävät talvisodan muistoja ruudun täydeltä, jos ei jotakin erikoista kerrottavaa ole sattunut. Suomi ei ole sodassa, mutta uutiset huutavat kissan korkuisin kirjaimin pelkkiä kauheuksia kuvien kanssa. Monilla TV tököttää pimeänä nurkassa, kun ei enää jaksa tuota samaa kuunnella.

    • Anonyymi

      Uhka propagandaa, nato cia us propagandaa.
      Länteen suomettuminen saa jo kummia piirteitä.
      Ja unohtuu omat Talous asiat, terv.hoito kotimaassa,
      - ne unhoittuu kun toimitaan maailman-poliiseina verovaroin..
      Kotimaassa tulon - ja työnjako ei toimi reilusti.
      Ja Nyt on tehty kriisi 2024. Ja Kuka hyötyy ? Miksi mentiin kriisiin?
      Miksi yli velka maa riitelee? Eikä kehitä yhteistyössä omaa maata ?
      Puolin toisin eletään harhoissa, miksi ?
      https://youtu.be/4Gq1HMXmUKE?si=Ef_7M1pwTXLb4hut

    • Anonyymi

      Harhoissa eletään, mutta ovatko sotakiihkoiset päättäjämme oikeasti tietoisia tekojensa seurauksista, aiheettoman pelon ja vihan lietsonnasta.
      He leikkivät sotaleikkejä, kuten pikkupojat tinasotilaineen aikoinaan, mutta näissä leikeissä on kysymys ihmisistä.

    • Anonyymi

      Missä ns. länsimaassa media on yhtä kapeaa ja manipulatiivista kuin Suomessa? Suomi taitaa olla ykkönen. Tutkimuksia peliin!

      • Anonyymi

        Suomessa on tutkimusten mukaan erityisen korkea sananvapaus ja tasokas media muiden pohjoismaiden tapaan.

        On selvää, että Kremlin propagandaan uskovat eivät asiantilaa hyväksy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5524
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2313
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2282
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1034
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      920
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      853
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      783
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      763
    Aihe