Ohraryyniä,possunlihaa, verta, mausteita, siinäpä voimaa antava maukas pötkylä. Ja paljon sinappia päälle, pottumuusin kanssa kunnon ateria.
Ryynimakkaran ylistys
17
243
Vastaukset
- Anonyymi
Jep, voita paistinpannulle ja ryynimakkarat paistumaan.
Minä tykkään.- Anonyymi
Pinnasta tulee rapea ja sisältä mehevä, iltapalana hyvä kylmän oluen kanssa.
- Anonyymi
Siltalan pehtoorikin julisti: "Tässä talossa paistetaan margariinikin voissa"!
Urhea suomalainen ei ole koskaan rasvaa pelännyt.
Takavuosina sanottiin että tosisuomalaisen vihannes on HooKoon sininen.
Näillä eväillä on kuitenkin tällekin palstalle selvinnyt suuri kahdeksankymppisten joukko.
Mkr. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siltalan pehtoorikin julisti: "Tässä talossa paistetaan margariinikin voissa"!
Urhea suomalainen ei ole koskaan rasvaa pelännyt.
Takavuosina sanottiin että tosisuomalaisen vihannes on HooKoon sininen.
Näillä eväillä on kuitenkin tällekin palstalle selvinnyt suuri kahdeksankymppisten joukko.
Mkr.Naiset on selvinneet, mutta miehet kuolleet sydäntauteihin jo 50-60 vuotiaina kun heille onsyötettu läskiä, voita ja makkaraa. Naisilla estrogeeni suojaa ja ovat varmaan syöneet terveellisemmin kuin ukkonsa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Naiset on selvinneet, mutta miehet kuolleet sydäntauteihin jo 50-60 vuotiaina kun heille onsyötettu läskiä, voita ja makkaraa. Naisilla estrogeeni suojaa ja ovat varmaan syöneet terveellisemmin kuin ukkonsa.
Ukothan ei ennen vihanneksia eli kanin ruokaa syöneet.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Naiset on selvinneet, mutta miehet kuolleet sydäntauteihin jo 50-60 vuotiaina kun heille onsyötettu läskiä, voita ja makkaraa. Naisilla estrogeeni suojaa ja ovat varmaan syöneet terveellisemmin kuin ukkonsa.
"kun heille onsyötettu läskiä, voita ja makkaraa" 🤣🤣🤣
- Anonyymi
Nuorena ja köyhänä söin usein ryynimakkaroita ja sainkin siitä selviä tukkeutumisen merkkejä sydämeen, hyvä kun lopetin ajoissa makkaransyönnin, niin pääsin eroon niistäkin vaivoista!
- Anonyymi
Mitä sinä nyt syöt? Porkkanoitako?
- Anonyymi
Ryynäriä löytyy nykyisin myös kasvisversiona! Kannattaa käydä marketin vegehyllyillä tutustumassa valikoimiin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ryynäriä löytyy nykyisin myös kasvisversiona! Kannattaa käydä marketin vegehyllyillä tutustumassa valikoimiin.
Kuulostaa hyvältä! Kun muut grillaa lihatuotteita, voisin sulautua joukkoon kasvisryynärillä,
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuulostaa hyvältä! Kun muut grillaa lihatuotteita, voisin sulautua joukkoon kasvisryynärillä,
Voithan laittaa sinne grilliin rehellisesti porkkanan.
Miksi sen pitäisi olla feikkimakkara? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voithan laittaa sinne grilliin rehellisesti porkkanan.
Miksi sen pitäisi olla feikkimakkara?Tähän vastaan vain omasta puolestani: Olen ollut kasvisyöjä jo kauan, kauan, mutta joskus tulee makumuisto esim. nakkisopasta ja siitä miten hyvää se oli.
Tähän löytyy apu marketin vegekaapista kasvisnakkien ja makkaroiden muodossa. Kotiin ja tekemään nakkisoppaa!
Oikeita nakkeja en voi käyttää koska suolistossani ei enää ole niitä lihan vaatimia mädätysbakteereja, joita lihan syöjillä on. Lihan proteiinit vaativat järeät mädätysbakteerit ja entsyymit. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tähän vastaan vain omasta puolestani: Olen ollut kasvisyöjä jo kauan, kauan, mutta joskus tulee makumuisto esim. nakkisopasta ja siitä miten hyvää se oli.
Tähän löytyy apu marketin vegekaapista kasvisnakkien ja makkaroiden muodossa. Kotiin ja tekemään nakkisoppaa!
Oikeita nakkeja en voi käyttää koska suolistossani ei enää ole niitä lihan vaatimia mädätysbakteereja, joita lihan syöjillä on. Lihan proteiinit vaativat järeät mädätysbakteerit ja entsyymit.Se on jännää miten kaukaa makumuistoja voi tulla. Minulle tulee aika ajoin makumuisto lihapiirakasta. Haimme lähes joka päivä ruokatunnilla 70-luvulla pienestä kotileipomosta. Se oli pullea, täytteenä jauhelihaa, ohraryynejä ja keitettyä kananmunaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se on jännää miten kaukaa makumuistoja voi tulla. Minulle tulee aika ajoin makumuisto lihapiirakasta. Haimme lähes joka päivä ruokatunnilla 70-luvulla pienestä kotileipomosta. Se oli pullea, täytteenä jauhelihaa, ohraryynejä ja keitettyä kananmunaa.
Kerroit makumuistostasi 70-luvulta.
Samalta 70-luvulta muistuu mieleeni oma lihapiirakan valmistukseni.
muutaman kerran vuodessa innostuin tekemään keitin lihapiirakoita lasteni pyynnöstä.
Valmistus oli varsin yksinkertainen: Pulla taikina ilman sokeria, ruskistettu jauheliha ja keitetyt riisit, kananmuna ja sipuli, mausteeksi pippuria ja suolaa, keitetään kypsiksi rypsiöljyssä.
Teini ikäisille lapsille varsinkin ne olivat suurta herkkua, kyllä meille aikuisillekin maistui.
Terveellisyydestä en tiedä, ainakaan kummallakaan lapsellani ei ole ollut paino ongelmia.
Omat ruoka tottumukseni ovat kasvis voittoisia ja paljon marjoja ja hedelmiä lapsuudesta lähtien ollut läpi vuosien päivittäisessä ruokailussani.
tepa
- Anonyymi
Ryynimakkaraa en voi syödä joitakin vuosia sitten todetun keliakian vuoksi. Alkoi kyllä tehdä mieli ryynäriä ja löysinpä tiedon, että gluteenittomana sitä myös löytyy. Kyllähän ryynäri on terveellisempää kuin tavis grillimakkara, jossa rasvaakin on enemmän.
Mustamakkara lienee läheistä sukua ryynärille, verta on vaan enemmän ja siitä mustanpuhuva raju väri. Jouduin miniäkokelaana siihen tutustumaan pirkanmaalaisen anoppini tarjotessa sitä ritisevän rapeana ja kuumana suoraan pannulta, kyytipoikana puolukkasurvosta ja kylmää maitoa. Läpäisin kokeen, mutta oma-aloitteisesti sitä en ole ruokapöytäämme hankkinut. Lihapiirakasta tulee mieleen äitini tekemä uunipellillinen samoista aineksista kuin Tepa kertoo, ja samaan tapaan hän valmisti levypiirakkaa myös kaalitäytteellä. Juhlavampaan lihapiirakkaan hän käytti voitaikinaa, varsinkin talviruokana tuhtia ja maukasta.
Ohraryynillä olen korvannut kaalikääryleiden ja kaalilaatikon riisin ja lämmöllä muistelen ohrauunipuuroa, ei vaan enää oikein kahdelle kannata haudutella yön yli , pieni annos kuivuu vuoan reunoihin. Kasviksiin, kalaan, hedelmiin ja marjoihin minunkin ruokalistani painottuu, mutta kyllä noin kerran kesässä grillimakkarakin maistuu ja juhlissa sekä kyläpaikoissa nautin niistä herkuista mitä tarjotaan.- Anonyymi
Taidanpa tänään kuumentaa ryynimakkaran, syön sen perunasalaatin kanssa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?
Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?691325En tiedä..
Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse1061227- 1131165
Kirjoita nainen meistä jotain tänne
tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K731080Paras olisi vain unohtaa
Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop61906IS viikonloppu 18-19.5.2024.
Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var76762Oliko vähä sometettu taas vai?
Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a9692- 41691
Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava
Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän362669- 53656