Krapula aiheuttaa rytmihäiriöitä?

Lomalainen

Tuli otettua pari päivää reippaasti, jonka jälkeen on tänään tullut pitkin päivää tosi epämiellyttäviä muljahduksia sydänalassa. Sellaisia parin sekunnin muljahteluja, jotka saavat hetkeksi haukkomaan henkeä. Onko normaalia? Vaarallista? Yhdistettynä krapulaan nämähän aiheuttavat suorastaan kuolemanpelkoa. Muuten ei ole sydänoireita ollut. Olen 39-vuotias mies, kohtalaisen hyvässä peruskunnossakin mielestäni.

18

18654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mar Sarug

      jos jatkuvat pitkään tai aivan erityisesti häiritsevät mene lääkäriin. beetasalpaaja wörkkii moisiin aika nopeasti. hevimmät tapaukset saadaan taas sähköllä ruotuun.

      kaikilla on kuulema jonkinlaisia rytmihäiriöitä, mutta ne ei edes huomaa niitä välttämättä. siis sinällään sydämen muljahtelusta ei kandee paniikkii joutua ellei lue above.

      krapula tai voimakas alkon käyttö laukasee moiset terveelläki joskus. tietyt juoma eli punaviini/maustetut vinat saattavat myös aiheuttaa yksilökohtaisesti rytmihäröjä.

      itse opin kantapään eli parin pahan krapulan aiheuttaman flimmerin kautta asiat. tosin minulla oli rytmihäiriöitä todettu jo ihan murrosiässä.

      fight the power and increase the peace. kyl se siitä!

    • jfj

      voi olla vaaratonta tai vaarallista. perhepiirissäni on krapulan aiheuttamien sydämen rytmihäiriöiden vuoksi tehty sykkeen siirtoja sähköisesti. (tai tehtiin siihen asti kunnes henkilölle kerrottiin että joko heittää henkensä lopulta tai raitistuu).
      jos kamalalta tuntuu, mikset mene lääkäriin? tai lakkaa juomasta? viina ei sovi kaikille kuten esimerkkini jo kertoo.

      • Mä vaan

        Huom. Flimmeri/sähköllä rytmin siirto ei ole sinänsä vaarallista! Mutta ikävä tunne joka tapauksessa.


    • täällä

      Olen 37 vuotias nainen ja todellakin krapula, stressi, huono yöuni, liika syöminen, tupakka ja kahvi aiheuttavat "muljahduksia". Tiedän kyllä mitä se kuoleman pelko on, koska kärsin itse siitä niin usein! Tuntuu, että sydän pysähtyy just ja se muljahdus myös sattuu. Tämä kaikki häiritsee ja raijoittaa normaalia elämää kovasti. Sydän on tutkittu holterilla, ultralla, sydänfilmillä ja rasitustestillä ja mitään hälyyttävää ei ole löytynyt! Kaikki kuulemma normaalia. Sain Specizor nimistä lääkettä näihin vaivoihin ja ihan hyvin on auttaneet. Aluksi otin lääkettä vain tarvittaessa eli n. 1 tabletti kolmesti päivässä, mutta nyt otan jo yhden päivässä. Tuntuu siltä, että "pumppu" ja yleensäkin elimistö on tottunut jo lääkkeeseen ja antaa kyllä merkkejä, jos ei sitä saa....vai mitä tuumitte?? Pakko yrittää elää näillä eväillä ja yrittää olla huolestumatta liikoja.

      • Lomalainen

        Pitänee hakeutua tutkimuksiin minunkin - todella inhottavia nuo muljahtelut.
        Ja pullohommat vähemmälle toistaiseksi.


    • ?mitä?

      jo minä olen 32vuottias mies ja moisia oireita ei ole aikaisemin ollut.

      muutama viiko sitten pääsi kyy puremaan huomamatta ja otin siihen pääle viina sauna 3 päivänä huomasin että se oli kyynpurema. samana päivänä alkoi esintyä noita muljahduksia vai mitää nyt lienevät.

      ensiapun ja sydänfilmi verenpaine ja muut mittaukset verikoket mm .

      no nyt on mennyt pari viikoa ok mutta lauantaina taas samoija oireita. ja jatkuu tänän sunnuntaina. perjantaina tuli otettua muutama olut ja seuravana päivänä ilmantui oireita .

      1 keralla olin juuri kyllä ottanut punaviniä

      eli nyt tämä poika kyllä rajoitaa viinan ottoa toistaiseksi

    • Parantunut

      Minulla oli samanlaisia sydämen rytmihäiriöitä kuin mistä sinäkin kerroit. Alkoholi vain pahensi ongelmaa.

      Rytmihäiriöt johtuivat magnesiumin B1-B3 ja B6-vitamiinien puutteesta.

      Kokeile Magnesan nimistä valmistetta jota saa marketeista tai luontaistuotekaupoista. Valmiste on hyvin imeytyvää ja jo viikon käytön jälkeen huomaa tehon jos ongelmasi on magnesiumin ja B-vitamiinien puute.

      Kirjoita kommentti palstalle jos rytmihäiriöt loppuivat

      • Setämies34

        Itsellä ollut n.kaksvitosesta asti lisälyöntejä ja sen lisäksi tykytyskohtauksia.Varsinkin krapulassa.Siksipä pistin tuossa reilu kuukausi sitten korkin kokonaan kiinni.Myös rööki jäi.Olihan siinä ekat pari viikkoa unettomuutta,masennusta ja sitä myötä paniikkeja ja rytmihäiriöitä.No,nyt on alkanut helpottaa.Ajattelin ensin että olisi hankalaa olla ilman bisseä kokonaan.Siinä mtn.vaikeaa ole ollut.Ihana lapsi ja siedettävä vaimoke antaneet voimaa tähän.Nyt olo viikonloppuisin aamusella mitä loistavin.Suosittelen.Ei sillä alkoholilla tätä elämää oikeasti eletä.


      • kandipaatti

        Ei auta. Tykytys johtuu myrkytystilasta, kun alkoholi on pilkkoutunut haitallisemmiksi aineenvaihduntatuotteiksi elimistössä. Eli krapula on lieväntasoinen alkoholimyrkytys.

        Ei ihme että tykyttää siinä tilassa. Erehtykääpä menemään päivystykseen sitä valittamaan, niin saatte huvittuneisuutta osaksenne. Totuuden nimissä kyllä voi tuossa tilassa provosoitua esille eteisvärinäkin tai jopa joku vaarallisempi rytmihäiriö jos niihin piilevä taipumus on.


    • kpoguy

      Oon 18 v mies jja join viikon putkee aika roimasti ja nyt ollu 2 pv juomatta ja ihan hirveitä rytmi häikkiä tuntu et välil pysähty kokonaa ei voi nukkuu ku en muista hengittää ihan sairasta henki kai täs lähtee...

      • Flimmerin kärsinyt

        Kannattaa aina käydä päivystyksessä jos rytmit ei palaudu.


      • pelokas 21
        Flimmerin kärsinyt kirjoitti:

        Kannattaa aina käydä päivystyksessä jos rytmit ei palaudu.

        Itse sain flimmerin 2.6.2014. Olin tehnyt reilut puolivuotta töitä kuin hullu ja nukkuminen ja lepääminen oli jäänyt toissijaiseksi(kärsin nukahtamis vaikeuksista,unettomuudesta, stressistä). Viikonloput kun olisi pitänyt levätä niin vauhti sen kuin kasvoi ja alkoholi oli vahvasti mukana. Flimmeriä edeltävän viikon tein maanantaista lauantaihin 12-15h työpäiviä ja nukuin öinä n. 3-4h joissa heräsin parhaimmillani tunninvälein katsomaan kelloa kauan saan nukkua. No lauantaina 2.6 lähdin töihin 7 aikaa ja olin nukkunut edellisenä yönä sen 3 tuntia ja vetäsin taas 12h työpäivän. Tulin noin klo. 19 kotiin ja samantien aloin vetää viinaa kahdella kädellä naamaan. Lopetin juomisen n. Klo 5 sunnuntai aamuna. Heräsin n. 3 tunninpäästä ja unta en saanut enää joten nousin ylös ja aloin kotona touhuamaan. Noin klo. 10 krapula alkoi iskemään ja menin sängylle lepäämään jolloin se iski. Sydän alkoi muljua rinnassa ja pomppasin ylös. Rytmi ei alkanut palautua ja säikähin aivan helvetisti. Soitin isälleni joka on sairaanhoitaja ja hän käski välittömästi päivystykseen. Päivystyksessä otettiin heti sisään ja otettiin ekg ja verenpaineet. Pulssi huiteli 140-180 välillä ja olo oli melko heikko. Pulssia yritettiin palauttaa beetasalpaajilla jotka eivät tehonnut joten rytmi käännettiin sähköllä noin. 6 tunnin flimmerin alkamisen jälkeen. Rytmi palasi kohdalleen ja pääsin kotia muutaman tunnin seurannan jälkeen. Lääkäri sanoi ettei epäile sydämmessä vikaa(ei näkynyt ekgssä, verikokeissa, eikä kuulunut sivuääniä). Lääkäri sanoi flimmerin syyksi väsymys ja alkoholi. Olen vasta 21 vuotias mies ja flimmerin jälkeen elämä on ollut melko raskasta. Pelottaa ja ahdistaa jos flimmeri uusiutuu. En ole alkoholia nauttinut pisaraakaan sen jälkeen. Elämäntavat olivat myös huonot ennen flimmeriä(rasvaista ruokaa, ylipainoa, alkoholin runsasta käyttöä viikonloppuisin,satunnnaista tupakointia,kofeini pitoisten juomien runsasta nauttimista, liikunnan vähyyttä yms.) Nyt olen muuttanut elämäntavat kokonaan. Olen laihtunut flimmerin jälkeen 4kg ja alkanut varovaisesti myös urheilemaan. Mietin uskallankohan juoda enää koskaan. Tämä rajoittaa sosiaslista elämää huomattavasti kun kaverit juovat ja itse en yhtään jaksa katsoa humalaisia ihmisiä selvinpäin. Eli tämmöinen tarina on minun kohdalla tapahtunut. Luulin että nuorenikäni takia olin "kuolematon", ja voisin elää ilman huolenhäivää. Tämä pysäytti aivan kokonaan ja pistänyt mietityttämään oman elämän arvoa. Vaikka flimmeri ei ole suoranaisesti tappava asia vaivaa minua päivittäin. Kotona ollessani päädyn aina lukemaan netistä tietoa flimmeristä ja muista rytmihäiriöistä. Olen käynyt yksityisellä lääkärillä joka laittoi lähetteen sydämmen ultraan sekä vuorokauden ekg mittaukseen. Tämä sen vuoksi että saisin mielenrauhan tälle asialle.


      • Mietteliäs jo M40+
        pelokas 21 kirjoitti:

        Itse sain flimmerin 2.6.2014. Olin tehnyt reilut puolivuotta töitä kuin hullu ja nukkuminen ja lepääminen oli jäänyt toissijaiseksi(kärsin nukahtamis vaikeuksista,unettomuudesta, stressistä). Viikonloput kun olisi pitänyt levätä niin vauhti sen kuin kasvoi ja alkoholi oli vahvasti mukana. Flimmeriä edeltävän viikon tein maanantaista lauantaihin 12-15h työpäiviä ja nukuin öinä n. 3-4h joissa heräsin parhaimmillani tunninvälein katsomaan kelloa kauan saan nukkua. No lauantaina 2.6 lähdin töihin 7 aikaa ja olin nukkunut edellisenä yönä sen 3 tuntia ja vetäsin taas 12h työpäivän. Tulin noin klo. 19 kotiin ja samantien aloin vetää viinaa kahdella kädellä naamaan. Lopetin juomisen n. Klo 5 sunnuntai aamuna. Heräsin n. 3 tunninpäästä ja unta en saanut enää joten nousin ylös ja aloin kotona touhuamaan. Noin klo. 10 krapula alkoi iskemään ja menin sängylle lepäämään jolloin se iski. Sydän alkoi muljua rinnassa ja pomppasin ylös. Rytmi ei alkanut palautua ja säikähin aivan helvetisti. Soitin isälleni joka on sairaanhoitaja ja hän käski välittömästi päivystykseen. Päivystyksessä otettiin heti sisään ja otettiin ekg ja verenpaineet. Pulssi huiteli 140-180 välillä ja olo oli melko heikko. Pulssia yritettiin palauttaa beetasalpaajilla jotka eivät tehonnut joten rytmi käännettiin sähköllä noin. 6 tunnin flimmerin alkamisen jälkeen. Rytmi palasi kohdalleen ja pääsin kotia muutaman tunnin seurannan jälkeen. Lääkäri sanoi ettei epäile sydämmessä vikaa(ei näkynyt ekgssä, verikokeissa, eikä kuulunut sivuääniä). Lääkäri sanoi flimmerin syyksi väsymys ja alkoholi. Olen vasta 21 vuotias mies ja flimmerin jälkeen elämä on ollut melko raskasta. Pelottaa ja ahdistaa jos flimmeri uusiutuu. En ole alkoholia nauttinut pisaraakaan sen jälkeen. Elämäntavat olivat myös huonot ennen flimmeriä(rasvaista ruokaa, ylipainoa, alkoholin runsasta käyttöä viikonloppuisin,satunnnaista tupakointia,kofeini pitoisten juomien runsasta nauttimista, liikunnan vähyyttä yms.) Nyt olen muuttanut elämäntavat kokonaan. Olen laihtunut flimmerin jälkeen 4kg ja alkanut varovaisesti myös urheilemaan. Mietin uskallankohan juoda enää koskaan. Tämä rajoittaa sosiaslista elämää huomattavasti kun kaverit juovat ja itse en yhtään jaksa katsoa humalaisia ihmisiä selvinpäin. Eli tämmöinen tarina on minun kohdalla tapahtunut. Luulin että nuorenikäni takia olin "kuolematon", ja voisin elää ilman huolenhäivää. Tämä pysäytti aivan kokonaan ja pistänyt mietityttämään oman elämän arvoa. Vaikka flimmeri ei ole suoranaisesti tappava asia vaivaa minua päivittäin. Kotona ollessani päädyn aina lukemaan netistä tietoa flimmeristä ja muista rytmihäiriöistä. Olen käynyt yksityisellä lääkärillä joka laittoi lähetteen sydämmen ultraan sekä vuorokauden ekg mittaukseen. Tämä sen vuoksi että saisin mielenrauhan tälle asialle.

        Itse tullut käytettyä alkoa viime vuosina turhan paljon, mutta toisaalta fyysinen kunto on myös hyvä. Ekat rytmihäiriöt olen kokenut vasta tänä kesänä ja liittyy alkoon (ei kuitenkaan flimmeriä). Ennen pystyi huoletta lähtemään ulkoilemaan kankkusessa, mutta tänä kesänä jo parin km:n kävelyssä alkoi tulla liian kovia tykytyksiä, joista ei ole ennen tarvinnut huolehtia. Kerran piti jo soittaa hätäkeskukseen, mutta peruin sen sitten. 10min makasin nurmikolla odotellen laantumista, laantui, mutta sitten yhtäkkiä heitti pulssin johonkin lähelle maxia vaikka makailin maassa täysin liikkumattomana.

        Toinen on lisälyönnit/kautta pidemmät tauot rytmissä, jos kohtuullisena krapulapäivänä jatkaa. Tiistaina tuli otettua enemmän ja laskin eilen, että kaikki etanoli pitäisi olla jo palanut ja join yhden oluen. Se riitti laukaisemaan noita ärsyttäviä lisälyöntejä ja loppui n. puolessa tunnissa kun en nauttinut enempää.

        Omalla kohdalla merkittävin on nautitun alkon määrä, pienet annokset seuraavana päivänä eivät tuota ongelmia (ainakaan vielä) ja krapulankin kestää, jos ei liiku eikä ota mitään seuraavana päivänä. En ole ainakaan vielä lopettanut, mutta katellaan miten edistyy...ja ikä ei tule yksinään eli luvassa vaan vieläkin pahempaa! Vähentänyt kyllä olen, ja eipä ole koskaan aikaisemmin ollut ongelmia ottaa koko viikonloppu 2-3 päivää putkeen, mutta nykyään jää korkeintaan siihen yhteen ja mielellään määrä, joka ei aiheuta varsinaista kankkusta.

        Itse ei kiinnosta absolutismi ollenkaan, mutta suurkuluttajan alapuolelle tähtään. Jos se lekuri joskus sanoo että ei tippaakaan, niin sitten se kai menee harkintaan. Pikkusikareita tuli polteltua iltaisin alkon kanssa, mutta jätin ne pois viikkoja sitten. Luin jostakin, että tupakkaa ei pitäisi polttaa jos esiintyy rytmihäiriöitä, riski infarktiin lukeman mukaan suurenee reippaasti...


    • YKS MUIJA VAAN

      Kyllä se niin on että alkoholin kans läträäminen pitää ymmärtää lopettaa,jos ei pysty ottaan paria,lopettaa kokonaan,kun ikää tulee.Alkoholi laukaisee herkästi rytmihäiriöitä.Ja työllä voi tappaa ihtensä.

    • 29VuottaIlmanViinaa

      Sinulla on yksi maailman helpoimmin hoidettavista taudeista, tässä resepti: Ei Tippaakaan Viinaa Enää Koskaan!

      Tämä resepti toimii melko varmasti ja hoito on erittäin halpaa toteuttaa.

    • Lane78

      Pökiöt ne vetää viinaa,vaikka sydän oireilee.Itse olin ns.perusterve mies 25 vuotiaaksi asti.
      Urheilinsöin terveellisesti mutta liikaa töitä ja paska firma,missä olin töissä.Teetti hulluja päiviä ja viikkoja.
      14-16h pari vuotta ja sitten yhdellä kesälomalla päätin ekana päivänä lomalla ottaa heti kunnon känät.
      Alla pari vuotta huonosti nukuttuja öitä niin lopputulema oli se,että loman ensimmäisen baari-illan jälkeen heräsin aamulla vieraasta paikasta jumalattomiin muljahduksiin ja sydämen tykytyksiin.
      Onneksi minut ystävällisyyttään majoittanut nainen on sairaanhoitaja,mkttasi verenpaineet ja sykkeen.
      Paineet olivat kuulemma 120/190 ja syke 180.
      Siitä päivystykseen lanssilla ja siellä salpaajilla yrittivät saada rytmiä kohdalleen.
      Ei auttanut,joten sähköiseen rytminsiirtoon.
      Saivat sinusrytmin päälle mutta syke korkealla,joten jäin tarkkailuun.
      Onneksi edellisillan jatkot tarjonnut nainen tajusi pyytää tulehdusarvoja ja muita kokeita.
      Allekirjoittaneella paljastui lopukta mukavasti keuhkokuume,jota en ollut väsyneenä edes tajunnut olevan,kuume heitteli 39-40 asteessa.
      Osastolla 3 yötä tipassa kunnes kotiuduin.

      Vaihtui lopulta parin viikon saikun jalkeen työpaikka,kun tervehdyin.
      Minut majoittaneesta sairaanhoitajasta tuli vaimo,nyt kolme mukulaa ja yhdessä oltu 16 vuotta ja muistellaan edelleen hymyssäsuin.
      Alkoa en enää ota,jos vähänkään tuntuu olo huonolta.
      Näin meillä.
      Tsemppiä ja varovaisutta sen viisasten juoman kanssa.

    • Koettu_on

      Jos kuka tahansa juo kahvia kymmenen kuppia päivässä, hankkii rajun orgasmin tai helvetinmoisen krapulan, niin rytmihäiriöt ovat taattuja. Vain typerä tekee kaikki nämä samanaikaisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10255
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1576
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe