Eräoppaaksiko?

Ram.

Tuossa jo aiemmin kyseli joku noista koulutus paikoista. Niitä kyllä löytynee pitkin Suomea, mutta.

Kuinka on sitten varsinaisen työllistymisen kanssa?

Ilmeisesti alalle suuntautuneet ovat pääasiassa oman matkailuyrityksen suunnittelioita, vai onko muita mahdollisuuksia? Tästä olisi mukava kuulla jo koulutuksen hankkinelta kokemuksia.

Ilmeisestikään työvoimaministeriön kursseista ei löydy vielä eräopas koulutusta? Eli mihinkään oppisopimus koulutukseen ilmeiseti ei ole mahdollisuuksia, vai kuinka?

11

6533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jesse Jeesiö

      Jos puhut hyvin monia kieliä ja olet työajoista piittaamaton, töitä löytyy taatusti ainakin lapista ja ulkomailta.

    • Tiia

      ... totta on,että koulutuspaikkoja löytyy pilvin pimein. Sinun on syytä kuitenkin tarkkaan miettiä jo ennen koulutukseen hakeutumista - millä alueella haluaisit toimia? Jos nimittäin valitset jonkin eteläisemmässä Suomessa olevan koulun, et välttämättä saa kovin hyviä valmiuksia toimia esim. Lapissa. Eli jos aikomuksenasi on toimia Lapissa eräoppaana niin suosittelen jotakin koulua Lapissa.. Itse valmistuin tänä keväänä Luontoyrittäjäksi (eli eräoppaaksi) Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta Inarista. Sakk:ssa on oman 3 vuoden koululinjani lisäksi vuoden kestävä Erä- ja luonto-opas-koulutus, joka antaa valmiudet toimia eräoppaana erityisesti Ylälapin alueella eli alueella Sodankylä-Inarin kunta-Utsjoki. Muonion suunnalla on oma koulunsa jne.
      Eikä tarvitse ryhtyä yrittäjäksi!! Päinvastoin, esim. Saariselällä pärjää vallan mainiosti kun tekee töitä muille. Eräopas- ja ohjelmapalvelufirmoja on tosi monta, melkein suosittelen ennemmin vain työskentelyä muille ensin...

      Tässä omia kokemuksia...
      -Tiia

      • .. minne mie oon menossa kans nyt ihankohtajust!!


    • Nimetön

      Kurussa oli ainakin voi olla vieläkin suomen ainoa kansainvälisen eräopastutkinto kurssi

      • diefenbaker

        Monella koulutukseen hakeutuvalla on hieman ruusuinen kuva sekä alan työtehtävistä että työllistymisestä. Koulutuskin sinänsä voi olla laadukasta ja mielekästä, mutta se ei välttämättä anna valmiuksia todelliseen työhön. Kärjistettynä koulutuksessa keskitytään vispilän tekemiseen luonnon antimista tai muuhun vastaavaaan kun taas työssä pitäisi pystyä hallitsemaan satapäistä taiwanilaisryhmää moottorikelkkasafarilla.

        (Valitettavasti) ainakin Lapissa suurin osa kurssilaisista työllistyy motorisoituja ohjelmapalveluja tarjoaviin yrityksiin. Perustaidot yksinkertaistettuna ovat: hyvät sosiaaliset taidot, sujuva englanti, yleissivistys, ryhmänhallinta, esiintyminen ja organisointikyky. Kelkkailusta on hyvä tietää vähän, mutta riittävän taidon oppii yleensä muutamassa päivässä.

        Töitä riittää joulukuun alusta hyvällä säkällä huhtikuun loppuun. Kesällä töitä ei ole kuin muutamalle hengelle - suurin osa on kortistossa tai tekee muita töitä. Touko-kesäkuussa töitä voi tosin olla Etelä-Suomessa tarjolla. Alalle tuli työehtosopimus voimaan viime marraskuussa. Lisää tietoja PAMista.

        Jos haluatte tietää jotain lisää niin kysykää. En jaksa nyt enempää runoilla. Ai niin, kyllä kait kursseja on myös työllisyyspohjalta ja oppisopimuskoulutuksena.


    • Anonyymi

      lähe sie tyttö eräileen mun kans opastan kaikes kivas

    • Anonyymi

      "Eräopas" on oikeastaan väärä nimitys ammatille Suomessa. Täällä se tarkoittaa jotain ruoka/viihde/askarteluohjaajaa joka vie porukan moottorikelkalla ruokailemaan muutaman kilometrin päähän valmiilla reitillä. Eihän siinä mitään vikaa ole, mutta se nimitys on ihan väärä. Itse olen sellainen "........", mutta teen vain satunnaisia keikkoja ja erätouhut vapaa-ajalla.

    • Anonyymi

      Erämaa opas koulutus Outdoor academy Kvarnen Kruunupyyssä oli ainakin rahojen tuhlausta. Koulutusta ei periaatteessa ole, opettajat entisiä oppilaita jotka istuvat kännykkä kädessä ja olutta juomassa. Jos jotain kysyi niin sai aina vastauksen että se ja se tulee sitten myöhemmin. Kuin ala astelaisten päiväretki metsässä. Moni lopetti, kuten minäkin.

      • Anonyymi

        Sehän on tunnetusti huijaus.


    • Anonyymi

      paikoilla on väliä, Muoniossa asiallinen meininki, Inarin koulua en suosittele. ollu varmaan aikoinaan pätevä laitos mutta nyt pelkkää mussutusta, opetus huikeista puitteista huolimatta pääsääntösesti sisätiloissa, ne kaks vaellusta alle viikon mittasia ja loppupeleissä taidettiin maastossa olla alle 20 yötä, suurin osa reissuistakin päiväreissuja, mitään pätevyyksiä et saa mihinkään ja esim. melontaopetuskin järjestyi lopulta joukolla ruinaamalla, pätevyyttä ei silti saatu eli jos vaikka niitä hommia kiinnostaa tehä niin pittää koulun päälle vielä kurssit käydä. luontopuolen linja vielä kannattaa kun saa pariks vuodeks ilmasen kämpän ja ylläpidon ja kirjat ja paikallisen kala- ja rälläysluvat Inariin mutta eräopaslinjalta käteen jää lähinnä opintolaina ellei oo ikinä telttaillu ja nuotioo tehny.

      harmi sillä koulun puitteet ja sijainti on mahtavat, nyt varsinkin toivoniemen pääty vaikuttaa lähinnä suojatyöpaikalta ja henkilökunnan kivalta puuhamaalta. aikamme harmiteltuamme järesty interventiopalaveri jossa koulun johdon viesti oli että kannattaa vapaa-ajalla tehä niitä reissuja ja opettaa toisiamme jos täällä jotain haluaa oppia joten kannattaa ehkä johonkin muuhun kouluun hakea jos haluaa konkreettisia erätaitoja oppia, keskenään niitä voi harjotella muutenkin. se pettymyksen määrä meijän porukalla vaan oli sellanen ettei sellaista soisi tuleville opiskelijoille.

      -sogsakk erämussukka 2023-2024

    • Anonyymi

      ja alan työthän onnistuu todistetusti ilman alan koulutustakin, parin päivän perehytyksellä vedät jo kelekkasafareita ja revontuliretkiä millon milläkin vimpaimilla. työt painottuu talvikauteen ja joka talvi on pulaa tekijöistä, varsinkin alan yrityksissä joille työntekijätkin on pelkkää karjaa vaikka työpaikkailmotuksissa kaikkea muuta väitetään ja luvataan. palkkatasokin pysyy aisoissa kun joka talvi palkataan uutta jengiä ja ns. hankalat tyypit savustetaan ulos ja maksetaan hiljasiks Inarin tyyliin mutta se on sellasta se monopolin rakentamine x)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe