Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi raakileet tippuu

tsikko

punaviinimarjapensaasta. Kuivuudesta ei ole kärsinyt ja lannoitettu on kompostoituneella hevonkakalla ja tuhkalla. Isoimmat marjat terttujen tyvessä vielä on tallella, vaan saa nähdä kuinka kauan.

4

1748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ovat joka vuosi

      käyneet marjavarkaissa puskissamme. Niille kelpaavat raa'atkin marjat. Oletko huomannut marjoja puskan juurella? Muuta syytä en valitettavasti tiedä marjojen putoamiseen.

    • syy eli esim. sade

      Tänä keväänä meilläkin näkyy käyneen niin, että punaherukkapensaiden marjatertut ovat kärjistään tyhjiä. Omasta mielestäni syynä voi olla joko halla tai sitten sade eri tavoilla. Joko niin, että pensaan kukinnan alkaessa (= tertun alkupää) oli sen verran hyvät ilmat, että pölyttäjät olivat liikkeellä, mutta loppupään kukkiessa taas satoi eli pölyttäjät pitivät sadetta. Toiseksi sade on myös voinut piiskata marjatettuja ja terttujen päistä ovat nuput tippuneet.

      En jaksanut tarkistaa maata, mutta kuvittelisin, ettei noihin terttuihin ole edes tullut raakoja, jotka olisivat tippuneet. Ainakin siltä ne minusta näyttivät.

      Mielestäni olemme aina luonnon armoilla ja saamme satoa sitten parhaan yritettyämme, jos ei tule sitä vähentäviä tekijöitä. Ja jos tulee, olkaamme kiitollisia niistä marjoista, joita saamme. (Toki asia on harmillinen, jos kyse on marja-alan yrityksestä. Itse olen vain harrastelija eli kasvattelen niitä näitä omaksi ilokseni ja huvikseni ja tietysti syödäksenikin.)

      Eli ei kaikesta ei voi aina räkättejäkään syyttää, vaan muitakin luonnontekijöitä on ns. liikkeellä.

      • tsikko

        Maassa tosiaan näkyy raakileita ja vettä tuli kyllä joku aika sitten voimalla, joten voihan tosiaan olla että sade piiskasi pienimmät marjat alas. Mutta jos jäljellä olevat säästyy niin kyllä meidän pienperhe mehunsa niistäkin saa keiteltyä.


      • pois on
        tsikko kirjoitti:

        Maassa tosiaan näkyy raakileita ja vettä tuli kyllä joku aika sitten voimalla, joten voihan tosiaan olla että sade piiskasi pienimmät marjat alas. Mutta jos jäljellä olevat säästyy niin kyllä meidän pienperhe mehunsa niistäkin saa keiteltyä.

        marjat terttujen kärjistä tippuneet. Pensaan alta löytyivät. Hallaa vähän epäilin, tai se sade sitten...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe