Mihin raskas alkoholismi johtaa?

Anonyymi-ap

Alkoholismi johtaa asteittain tilanteeseen, jossa alkoholi vie ja ottaa alkoholistin hallintaansa täysin. Alkoholisti ei ole enää kontrollissa elämästään lainkaan tässä pisteessä. Alkoholi tulee asteittain ottamaan jokaisen alkoholistin elämän aspektin hallintaansa ellei alkoholisti saa pelastettua itseään ennen sitä tuholta.

Vielä viimemetreilläkin voi olla mahdollista pelastaa itsensä, kunnes alkoholiriippuvuudesta voi tulla jo niin paha että pelkää jo olla selvinpäin vieroitusoireiden vuoksi. Tällöin alkaa järkikulta lähteä ja terveys siihen pisteeseen että elämästä tulee kidustusta. Pitää jo lääkitä sitäkin oloa viinalla.. Avunhakemista alkoholisti ei usein tee koska alkoholistin pitää kaivaa itselleen kuoppaa kuopan perään eikä mikään varoituksen sana auta ja eihän ne varoitukset tietenkään alkoholistia koske koska alkoholisti on uniikki lumihiutale. Usein pitää löytää itsensä sieltä synkästä kuopasta jotta mikään muuttuisi ja moni jää sinne kuopan pohjalle ja kuolee. Synkkään kidutuksen kuoppaansa jossa elää pahimmillaan silkkaa kauhua loppumetreillä kehon vaatien maksua kaltoinkohtelustaan. Sitä voi kuvitella millainen on krapula vuosien kiskomisen jälkeen jos jo yhden päivän jälkeen se voi olla paha. Monella ei järki enää sitä kestä sitä viimeistä krapulaa koska kehon fyysiset vieroitusoireet ja se henkinen tuska voivat olla niin pahoja. Parempi siis jatkaa vaikka kehossa soisi hälytysmerkit joka päivä eikä viina enää ole kuin laastari pahan olon päälle. Huono laastari. Tuskaa se ei poista lopussa mutta juodaan vaikka naama irvessä.

Alkoholistilla menee itsetunnon rippeetkin, menee rahat, menee työt, menee toimintakyky, menee keskittymiskyky, menee kyky nauttia romantiikasta ja seksistä, kyky ihmissuhteiden muodostamiseen, kyky tuntea tunteita normaalisti, menee terveys ja sitä myöten menee viimeisetkin muruset elämänlaadusta, menee älykkyys ja pää ja ehkä järki, menee kapasiteetti, menee kyky rentoutua ja nukkua, menee kyky nauttia elämästä enää yhtään niin että sitä ei tuota alkoholi, menee monesti järkevät ihmissuhteet (ellei sitten alkoholisti saa jotenkin pidettyä osan ihmistä elämässä lopulta traumatisoiden monet toiminnallaan ja huonoa karmaa ympärilleen levittäen). Monilta muiltakin menee elämästä paljon.

Jää tyhjyys vain tilalle.

Moni poloinen alkoholisti luulee osaavansa hallita leikkiä mutta eivät he hallitse. Alkoholi voittaa aina. Se voittaa aina raskaassa alkoholismissa.

Mitä siis jää? Jää kituva kurja joka on antanut pirulle pikkusormen tai oikeastaan koko käden. Koko kehonsa, elämänsä ja kaiken. Lahjoittanut sen alkoholille ja hyvästellyt kaiken muun rakkaan.

Alkoholisti liuottaa aivonsa tuusannuuskaksi jotta vain kokisi jotain vaikka voisi kokea paljon enemmän kun ei olisi alkanut käyttää alkoholia, Mutta tottakai se on osoitus että alkoholi toimii hänelle kun hän saa hetken palkkioksi alkoholiherraltaan jonkunlaisen olon kun vie taas uhrilahjan hänelle jossa taas samalla liuottaa asteen aivojaan huonompaan kuntoon ja sotkee hänen kehonsa. Alkoholisti ei ymmärrä fyysisestä riippuvuudestaan mitään, kuinka riippuvuuden vuoksi hän enää tuntee mitään alkoholilla.

Lopulta alkoholisti on juonut laajan maailmansa pikkuriikkiseksi. On vain synkkä tyhjiö, synkkä kuoppa, jossa ihminen lipittää alkoholiaan viimeisillä voimillaan vain muistellen entistä elämäänsä kuorena itsestään. Itsepäisenä ja lamaantuneena. Kykenemättömänä muuttumaan. Yksin koska sinne monen ei niin onnekkaan alkoholistin elämä johtaa. Siellä alkoholisti kituu kohti kurjaa kuolemaansa kärsien koska alkoholi vie ja alkoholisti vikisee. Alkoholista tulee kurjasti alkoholistia kohteleva herra jolle alkoholisti on alamainen. Alkoholistin fyysinen riippuvuus hallitsee alkoholistia. Alkoholisti on vain kurja renki joka palvelee herraansa. Jos alkoholisti ei palvele herraansa hyvin, se kostaa viemällä unet, ja tekemällä alkoholistin elämän täydelliseksi helvetiksi. Maanpäällinen helvetti on todellinen ja sen kuvainnollisuudesta voi olla monta amieltä. Se olo mitä ihminen voi pahimmillaan kokea vieroitusoireissaan voi olla psyykelle helvettiä vastaava tila. No, eipä niille tuota kohden meneville mikään varoituksen sana riitä.

Tässä pisteessä alkoholisti saattaa varmaan vähän katuakin sitä että ei tehnyt asioille mitään jo aikapäiviä sitten eikä ole osannut nähdä tulevaisuuttaan.

Järjen menetys tulee sitä kautta kun alkoholisti menettää unensa. Sitten pitää lipittää sitä alkomaholia uneenkin. Sitten alkaa olla liskot lähellä ja pelkotilat ei ole vitsin paikka. Siinä saattaa vahvempikin juoppo kakata housuunsa.

Kaikki alkoholistit ei enää saa toista mahdollisuutta. Kuolo korjaa. Sisäelimet brakaa. Vaikka haluaisikin vielä yrittää. Järki ei enää kulje ja eipä siinä elämässä kovin paljon mieltä ole jos on aivotkin juotu tuusannuuskaksi tai jokin osa kehossa on ottanut liikaa osumaa.

Kannattaa kääntää kurssinsa ennen kuin on tuossa pisteessä. "Eihän tuo minulle käy". Sanovat he.

4

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On kaksi erilaista asiaa, addiktio ja fyysinen riippuvuus. Fyysinen riippuvuus on oma ulottuvuutensa alkoholismissa. Se viittaa siihen että ihmisen keho on mukautunut olemaan alkoholin alaisuudessa. Jos alkoholia käyttää jatkuvasti keho voi olla enemmän tottunut alkoholin alla oloon kuin selvinpäin oloon. Silloin keho on alkanut säätää toimintaansa niin että se on tämän tutruttavan aineen alla. Kun alkoholista yrittää irti, tuntuu että toimii entistä heikommin kuin alkoholia käyttävänä.

      Keskittymiskyky ei pelitä, tunteet ei pelitä, unikaan ei välttämättä tule. Alkoholi voi fyysisen riippuvuuden vuoksi vaikuttaa auttavan. Mutta se ei auta kuin korjaamaan fyysinen alkoholiriippuvuus hetkeksi. Olo voi olla normaali vain alkoholilla eikä mitään hyvää oloa tule ilman.

      Tämä on ansa mihin monet alkkiksen astuu. Kun ollaan pahan fyysisen riippuvuuden kohdalla, alkoholiriippuvuus on jo todella pitkällä ja hankalaa. Koska alkoholisti selittelee juomistaan ja tarvettaan alkoholille sitä kautta että keho on mukautunut alkoholiin.
      Alkoholi pelaa ihmisen mielellä kuin se olisi syöpä joka on tunkeutunut aivoihin ja muuttaa ihmistä.

      Fyysinen riippuvuus ratkeaa ajan kuluessa kun keho tottuu alkoholittomuuteen. Luonnolliset onnen tunteet ja keskittymiskyky voi palata. Toipumisptosessi on hidas. Palautuminen on hidasta. Kehon pitää muuttaa kemiallista toimintaa.

      Osa vielä ryyppää alkoholin tuottamiin haittoihin peittäen niitä kuin krapularyypyllä krapulaa. On kamalaa kohdata todellisuus tuon tutruttavan aineen alta.

      Mutta se on pakko kohdata jos meinaa elää raskaassa alkoholismissa. Jos haluaa säilyttää elämänlaatuaan.

    • Anonyymi

      Puhutaanpa psyykkisestä riippuvuudesta vähän.
      Kun alkoholi ottaa vallan ihmisen elämästä, muuttuu psyyke mukana.
      Omista elintavoista tulee valtavat paineet, häpeää, noloutta, itsetunto painuu täysin alas.
      Sosiaaliset tilanteet alkavat pelottaa etenkin selvin päin, häpeä on suuri, kelpaamattomuuden tunne, tunne siitä, ettei kukaan hyväksy tällaista poloista alkoholistia elämäänsä, tulee tunne, että mokaa joka ikisen asian johon ryhtyy, jne.
      Alkoholisti syyttää itseään kaikesta, hän inhoaa itseään ja juomistaan.
      Silloin juominen jatkuu sen psyykkisen pahoinvoinnin takia, omia ajatuksiaan ja tunteitaan ei yksinkertaisesti kestä selvin päin, vaan kaikki on turrutettava alkoholilla.

      • Anonyymi

        Niin, alkoholismissa on kaksi tasoa - psyykkinen riippuvuus ja henkinen riippuvuus. Kuvaan tässä sitä kuinka fyysinenkin riippuvuus alkaa "raskaansarjalaisilla" pyörittää elämää koska alkoholi on jo tehnyt niin paljon tuhoa elimistössä ja keho on fyysisesti niin mukautunut alkoholiin että vieroitus on hankalaa jo fyysisesti, saatika sitten henkisesti. Henkisesti tietysti psyykkisen riippuvuuden vuoksi mutta ei pidä vähättelemän fyysistä riippuvuutta. Englanniksi sille on sana alcohol dependence. Pitää pystyä kestämään paljon pahaa oloa kun vieroittautuu alkoholista ja voi olla että alkoholilla jo peitetään terveysongelmiakin rasksansarjalaisen kohdalla. Se voi peittää hetken vaikka oikeasti tuhoaakin terveyttä yhä enemmän ja enemmän.

        Alku lienee enemmän psyykkistä riippuvuutta mutta ajan myötä fyysinen riippuvuus alkaa pyörittää yhä enemmän elämää mikäli käyttö on jatkuvaa.. Fyysinen riippuvuus myrkyttää mielen koska alkoholi voi viedä kaiken ilon elämästä, olotila on surkea ja voi tuntua että ryyppy vaan korjaa mielialan ja auttaa toimimaan. Tämä on alkoholipirun valhe. Oikeasti alkoholi on myrkyttänyt mielen.

        Toki on hankala sanoa missä menee ero psyykkisen ja fyysisen riippuvuuden kohdalla mutta sen huomannee vieroitusoireiden kohdalla. Ts uni ei tule mieliala on ihan paskana ja niin päin pois


    • Anonyymi

      Ihminen on psyko-fyysinen kokonaisuus, kumpikin vaikuttaa toisiinsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe