Aito kristinusko

Anonyymi-ap

Huomasin selatessani tätä palstaa, että kristinuskon tietämys on useimmille ihmisille nollaluokkaa. Ei ymmärretä alkeitakaan kristinuskon päähenkilöstä, Jeesuksesta Kristuksesta tai Jumalan Sanasta, Raamatusta.

Olisiko mahdollista keskustella aiheesta asiallisesti?
Keskustelun pohjaksi saattaisi sopia videon opetus,
KYSYMYKSIÄ JEESUKSESTA:
https://youtu.be/zTLCB7Hxgb0
ja toiseksi avainasiaksi video:
KYSYMYKSIÄ RAAMATUSTA:
https://youtu.be/aawQgJvDAqo

424

2399

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kukaan täällä sinua ei kuuntele, koka et ymmärrä eri osioien merkityksiä.
   Uskonnollinen kiihkoilu on maailman kauhein asia. Mikään maailmassa ei ole pahempaa kuin oman uskonnon tyrkyttäminen muille, joka on painostavaa ja jopa vaarallistaa. Valitettavasti sitä on paljon, erityisesti kristinuskossa. Sen voi huomata erityisesti idän keskustelupalstoilla. Tällainen käytös ei ole luonnollista, se ei ole edes inhimillistä käytöstä. Tällä tavoin uskonnosta tulee maailman vaarallisin ilmiö.
   Uskonnollinen ääri-ilmiö ei ole vaarallinen vain kiihkoilijalle itselleen vaan myös hänen ympärillään oleville ihmisille. Ja se on suorastaan patologista. Tällaiset ihmiset pitäisi eristää täysin yhteiskunnasta.
   Ei ole mitään keinoa selvittää, miksi erityisesti kristityt ovat niin taipuvaisia menemään äärimmäisyyksiin. Vaikuttaa siltä, että he ovat vieläkin paljon kiihkomielisempiä kuin muslimit.
   Maailma alkaa olemaan niin kieroutunut että kristityt eivät enää tietää, että he palvovat saatanaa jumalan sijasta. Jos palvoo Jumalaa, joka lähettää ikuiseen helvettiin, on selvää, että hän ei palvo Jumalaa, vaan Saatanaa. Jos Jumala olisi ollut sellainen, lempeä Jeesus olisi varmasti tullut kärsivän ihmiskunnan puolelle ja kärsinyt ihmisten kanssa helvetissä ja ollut omaa isää vastaan. Kristityt palvovat Saatanaa, koska todellinen Jumala ei lähetä ketään ikuiseen helvettiin.
   Ja jos olisi olemassa ikuinen helvetti, niin kaikki ajattelevat ihmiset menisivät sinne muiden kanssa, koska taivas, jossa on sellaisia äärikristittyjä, muuttuisi välittömästi vielä kauheammaksi ikuiseksi helvetiksi. Siksi ihmiset valitsevat vapaaehtoisesti helvetin, jotta ei olisi "paratiisia"sekopäisten kristittyjen kanssa. Juuri kristittyjen häiritsemistä ja fanaattista pakottamista kutsutaan joko vihapuheeksi tai villitsemiseksi.

   • Anonyymi

    Kukaan täällä ei edes lue tekstejäsi eikä avaa linkkejäsi.
    Tyrkyttävä, muita ahdisteleva, fundamentalistinen kristitty ei ymmärrä, että jokaisella uskonnolla on omat osionsa, joten myös kristinuskolla on omat osionsa. Tästä voidaan päätellä, että itäisiä palstoja terrorisoiva äärikristitty on tyhmä, koska hän ei tee eroa eri osioiden välillä. Koska asia on sillä tavalla, silloin kaikki, mitä terroristikristitty sanoo, on väärin, koska hän ei edes erota eri osioita toisistaan. Suomi24:ssä on eri osiot kristityille ja itäiset osiot käsittelevät itäisiä asioita.
    Tämän perusteella voidaan siis päätellä, että kaikki, mitä kristitty terroristi sanoo, on ymmärrettävä toisin päin, eli kaikki, mitä hän sanoo, on valhetta, koska hän ei tajua, että idän palstoilla sanotaan eri asioita kuin kristityillä palstoilla. Jos hän ei ymmärrä tällaista yksinkertaista asiaa, niin miten hän voi ymmärtää jotain vaikeampaa.


   • Anonyymi

    Aivan


   • Anonyymi

    En ole ikinä nähnyt kristityn tyrkyttävän väkisi uskoaan. Enkä tappavan vastaan napisevia. Jeesuksen sanoma, on maailmankaikkeuden tasapainoisin ja viisain opetus, yhteiskunnan kokonais valtaiseen hyvinvointiin. Idänuskonnot ovat ihmisen meditaatiossa kehittynyt sekava ja täynnä aukkoja oleva, paikka paikan päälle sepitelmä. Idän sepitelmät ovat saatanan, vedenpaisumuksen jälkeen vaikuttamia koosteita, joissa näkyy, ikäänkuin Nooan pelastaman kirjallisuuden vaikutus perustuksena. Myös Jeesuksen opetukset ovat havaittavissa, tosin maallisen mielen laimentamina. Eräät gurujen opit ovat melko tuoreitakin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En ole ikinä nähnyt kristityn tyrkyttävän väkisi uskoaan. Enkä tappavan vastaan napisevia. Jeesuksen sanoma, on maailmankaikkeuden tasapainoisin ja viisain opetus, yhteiskunnan kokonais valtaiseen hyvinvointiin. Idänuskonnot ovat ihmisen meditaatiossa kehittynyt sekava ja täynnä aukkoja oleva, paikka paikan päälle sepitelmä. Idän sepitelmät ovat saatanan, vedenpaisumuksen jälkeen vaikuttamia koosteita, joissa näkyy, ikäänkuin Nooan pelastaman kirjallisuuden vaikutus perustuksena. Myös Jeesuksen opetukset ovat havaittavissa, tosin maallisen mielen laimentamina. Eräät gurujen opit ovat melko tuoreitakin.

    "En ole ikinä nähnyt kristityn tyrkyttävän väkisi uskoaan. Enkä tappavan vastaan napisevia." Historian osaamisesi on luokattoman heikkoa.


  • Anonyymi

   Myös idän palstoilla halvennetaan Raamatun Jumalaa, karkeasti , kuten yllä, tai piilopropagandana ovelasti johdatellen valheellisien väittämien avulla. Vaikka idän saatana perusteiset meditaation mädät hedelmät, eivät kristittyjä juuri kiinnostakaan, houkuttelevat ne kuitenkin korjausyrityksiin, niiden valheellisuuden takia. Aivan samoin, kuin teitäkin. Ette tunne näköjään vähääkään kristinuskon perustaa Raamattua, mutta saarnaatte kuin teologian dosentit, omaa kuviteltua sanomaanne. Tekoälynne sanomat, eivät ole pyhitettyä sanomaa, vaan tyhjää vajavaisten oppikirjojenne toistoa.

  • Anonyymi

   Uskoon tuleminen on yhtä kuin pelastuminen, siirtyminen syntitilasta armon tilaan, Jumalan valkeuteen ja elämänyhteyteen Jeesuksen kanssa. ”Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka pelastuivat.” Apt. 2:47. Pelastumisella tarkoitetaan siis ihmisen tulemista Jumalan yhteyteen ja irrottautumista syntielämästä. 2 Kor. 5:17.
   Synti ei ole ainoastaan vääriä tekoja, vaan ennen muuta se on Jumalan Elämästä erossa oleva pimeyden tila. Jumalasta erossa oleminen on suurin synti. Uskoon tulossa tapahtuu siirtyminen Jumalan yhteyteen, armon tilaan ja Hänen valtakuntaansa. ”Jumala on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan, Hänen, jossa meillä on lunastus, syntien anteeksi saaminen.” Kol. 1:13,14.
   Jokainen Jumalasta erossa oleva ihminen on kuoleman tilassa kunnes saa syntinsä anteeksi Jeesuksen sijaiskärsimyksen kautta. Efes. 2:1-8. Ottamalla vastaan Jeesuksen pelastajaksesi Jumalan Elämä pääsee virtaamaan sisimpääsi. 2 Kor. 6:1,2. ”Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!” Joh. 1:29. Hänellä on valta siirtää sinut kuolemasta Elämään. ”Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.” Apt. 4:12.
   Jeesus, Taivaan Kuningas, ”Immanuel, Jumala meidän kanssamme”, tuli maailmaan syntyen neitsyt Marian kautta ihmiseksi, yhdeksi meistä. Jes. 7:14. / Matt. 1:23. Hän tuli maailmaan yhtä ainoaa tarkoitusta varten, sovittaakseen syntimme kärsimällä meille kuuluvan rangaistuksen. ”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut ihmisille heidän rikkomuksiaan, ja Hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläitä, ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.” 2 Kor. 5:19-21.

   Uskoon tulleista sanotaan:
   ”Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valo Herrassa. Vaeltakaa valon lapsina, sillä valon hedelmä ilmenee kaikenlaisena hyvyytenä, vanhurskautena ja totuutena. Tutkikaa siis, mikä on Herralle mieleistä. Älkää osallistuko pimeyden hedelmättömiin tekoihin, pikemminkin nuhdelkaa niistä.” Ef. 5:8-11.
   Emme enää koskaan joudu pimeyteen, koska puhdistaudumme joka päivä synneistämme ja virheistämme pysyen tällä pyhällä alueella, johon saimme tulla Jeesuksen veren kautta. Hebr. 10:19. Sen tähden pidämme tämän alueen puhtaana. ”Mehän olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme loppuun asti vahvoina siinä luottamuksessa, joka meillä alussa oli.” Hebr. 3:14.

   Monenlaista terminologiaa:
   Uskoon tulemisesta eli todellisuuteen siirtymisestä käytetään Raamatussa monenlaisia kuvauksia. Ne ovat sisältörikasta terminologiaa: Uudestisyntyminen. Joh. 3:3-5. Kuolemasta Elämään tuleminen, parannus, pelastuminen, synnin hylkääminen, kääntyminen (kreik. metanoia), pimeydestä valkeuteen siirtyminen, Saatanasta irtautuminen, Jeesuksen Kristuksen valtakuntaan liittyminen. JNE. Apt. 2:38,41. 26:17,18. Efes. 2:1-10. Room. 6:4,11,22. Kiitos Herralle! ”joka rakastaa meitä ja on verellään päästänyt meidät synneistämme ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi..” Ilm,. 1:5,6. Kol. 1:13.
   Kääntyminen pitää sisällään synnin teoista luopumisen: ”Kääntyköön pois pahasta ja tehköön hyvää.” 1 Piet. 3:11. ”Peseytykää, puhdistautukaa, viekää pahat tekonne pois minun silmieni edestä. Lakatkaa tekemästä pahaa.” Jes. 1:16. ”Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman ja oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat Hänen nimeensä.” Joh. 1:12.
   Uskoon tulemisessa jokainen saa myös Pyhän Hengen sydämeensä. ”Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole Hänen omansa.” Room. 8:9.

   ”Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä.” Joh. 15:4. ”Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.” Apt. 4:12. Tämän ilosanoman voimme kertoa kaikille ihmisille, myös kompastuneille Jumalan lapsille, tuhlaajapojille ja tyttärille. ”Siksi Herra odottaa, että voisi olla teille armollinen, ja sen tähden Hän nousee armahtaakseen teitä.” Jes. 30:18. Mikään ”ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme! ” Room. 8:39.

   Kaste
   Uskoontulon jälkeen on seuraava askel raamatullinen upotuskaste vedessä Jeesuksen nimeen. Apt. 2:38,41. Room. 6:4-11. Ja Jumala lupaa täyttää sinut Pyhällä Hengellä. Näistä asioista lisää sitten kun olet ottanut vastaan Jeesuksen sydämeesi ja näin tullut Jumalan lapseksi. 2 Kor. 6:1,2. Pyhä Henki jakaa armolahjoja raamatullisessa uskossa oleville.

   Siunausta uudelle armon tielle!

   • Anonyymi

    Mene vessaan paasaamaan


  • Anonyymi

   Idän opeilla ei ole mitään todellisuuspohjaa. Teorioita tuotetaan sitä mukaa kuin mielikuvitus keksii. Kun joku tuhansista kävijöistä foorumilla tulee korjaamaan kristinuskoa pilkkaavat väitteet, he suuttuvat.

   • Anonyymi

    Jatka vaan samaan malliin, sekopää kun olet. Kukaan ei kuitenkaan ota sinua idän palstoilla vakavasti. Olet tehnyt kristinuskosta lopullisesti vastenmielisen jopa mahdollisille käännynnäisille pakottamisella ja ahdistamisella, tajuamatta että sellaisella käytöksellä vain viet ihmiset yhä kauemmas kristinuskosta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jatka vaan samaan malliin, sekopää kun olet. Kukaan ei kuitenkaan ota sinua idän palstoilla vakavasti. Olet tehnyt kristinuskosta lopullisesti vastenmielisen jopa mahdollisille käännynnäisille pakottamisella ja ahdistamisella, tajuamatta että sellaisella käytöksellä vain viet ihmiset yhä kauemmas kristinuskosta.

    https://docendo.fi/sivu/tuote/harhaanjohtajat/2485629
    Teoksen tiedot ja tapaukset on kerätty viranomaislähteistä, henkilöhaastatteluista ja omakohtaisista kokemuksista erilaisissa hengellisissä tilaisuuksissa. Kirjassa esitellyt psykologian ilmiöt pätevät muissakin kuin uskonnollisissa massaliikkeissä. Teoksessa pohditaan kiinnostavasti lahkon jälkeistä elämää, itsensä löytämistä ja elämän uudelleen rakentamista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jatka vaan samaan malliin, sekopää kun olet. Kukaan ei kuitenkaan ota sinua idän palstoilla vakavasti. Olet tehnyt kristinuskosta lopullisesti vastenmielisen jopa mahdollisille käännynnäisille pakottamisella ja ahdistamisella, tajuamatta että sellaisella käytöksellä vain viet ihmiset yhä kauemmas kristinuskosta.

    Emme voi saarnata idänuskovien korvasyyhyn mukaisesti. Pitäisikö meidän lirkutella, ettei helvettiä ole ? Rakkaudesta teihin me julistamme ilosanomaa. Meillä ei ole keinoja pakottaa ketään käännynnäiseksi. Ei Jeesuskaan teitä pakolla pelasta, vaan jättää sen vapaan tahtonne varaan. Saatana pakottaa, tai ovelasti hämää teidät idänuskojen pauloihin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Emme voi saarnata idänuskovien korvasyyhyn mukaisesti. Pitäisikö meidän lirkutella, ettei helvettiä ole ? Rakkaudesta teihin me julistamme ilosanomaa. Meillä ei ole keinoja pakottaa ketään käännynnäiseksi. Ei Jeesuskaan teitä pakolla pelasta, vaan jättää sen vapaan tahtonne varaan. Saatana pakottaa, tai ovelasti hämää teidät idänuskojen pauloihin.

    Tuulimylly pakottaa, tai ovelasti hämää teidät idänuskojen pauloihin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuulimylly pakottaa, tai ovelasti hämää teidät idänuskojen pauloihin.

    Saatana on vertauskuva, kristityt taistelevat tuulimyllyjä vastaan tietämättä, että paha on itse ihmisessä.

    Mistä tulee sanonta taistella tuulimyllyjä vastaan? Tarkoittaa turhaa toimintaa. Tulee Miguel de Cervantesin romaanista Don Quijote. Kirjan höperö päähenkilö luulee tuulimyllyjä jättiläisiksi ja alkaa taistella niitä vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Saatana on vertauskuva, kristityt taistelevat tuulimyllyjä vastaan tietämättä, että paha on itse ihmisessä.

    Mistä tulee sanonta taistella tuulimyllyjä vastaan? Tarkoittaa turhaa toimintaa. Tulee Miguel de Cervantesin romaanista Don Quijote. Kirjan höperö päähenkilö luulee tuulimyllyjä jättiläisiksi ja alkaa taistella niitä vastaan.

    Tietämättömien fanaattisten saarnamiesten vian vuoksi ihmisestä tulee taikauskoinen ja henkisesti sairas. Hän näkee yötä päivää unia numerosta 666.

    Sanotaan, että kaikki paha maailmassa on peräisin paholaisesta. Jotta lapset saataisiin käyttäytymään hyvin, heitä pelotellaan joskus: "Täällä on mörkö, joka vie sinut pois!". Lapsi kasvaa aikuiseksi, "mörköstä" tulee paholainen, ja pelko säilyy. Paholaiset ovat niin todellisia kuin haluat niiden olevan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tietämättömien fanaattisten saarnamiesten vian vuoksi ihmisestä tulee taikauskoinen ja henkisesti sairas. Hän näkee yötä päivää unia numerosta 666.

    Sanotaan, että kaikki paha maailmassa on peräisin paholaisesta. Jotta lapset saataisiin käyttäytymään hyvin, heitä pelotellaan joskus: "Täällä on mörkö, joka vie sinut pois!". Lapsi kasvaa aikuiseksi, "mörköstä" tulee paholainen, ja pelko säilyy. Paholaiset ovat niin todellisia kuin haluat niiden olevan.

    Joten kristityt itse taistelevat tuulimyllyjä vastaan ja varoittavat muita ihmisiä hyvyyttään hirvittävistä tuulimyllyjen mörköistä.

    Heidän koko elämänsä on pelkoa täynnä oleva tuulimylly. Ja koska he ovat niin hyväsydämisiä, he varoittavat muita tuulimyllymörköistä eli Saatanasta,

    Sitten tulee maailmanloppu eli lopullinen voitto tuulimyllystä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joten kristityt itse taistelevat tuulimyllyjä vastaan ja varoittavat muita ihmisiä hyvyyttään hirvittävistä tuulimyllyjen mörköistä.

    Heidän koko elämänsä on pelkoa täynnä oleva tuulimylly. Ja koska he ovat niin hyväsydämisiä, he varoittavat muita tuulimyllymörköistä eli Saatanasta,

    Sitten tulee maailmanloppu eli lopullinen voitto tuulimyllystä.

    Maailmankaikkeuden pimeissä, selittämättömissä mysteereissä asuva pelko on muinaisista ajoista lähtien vastustamattomasti herättänyt ihmisen huomion. Tämä huomio johtuu pelon kokemuksen erityisestä terävyydestä, ja kuten hyvin tiedetään, ilman jännitystä tavallisen ihmisen elämä muuttuu yksitoikkoiseksi ja mauttomaksi. Siksi ja nykyäänkin aavemaiset mysteerit ovat edelleen monien tuhansien ihmisten tarkan tarkkaavaisuuden, joukkojännityksen ja jopa palvonnan kohteena. Kauhuelokuvat, toimintajännärit, mystinen kirjallisuus, spiritistiset seurat ja teoriat "maailmanlopusta" ovat yhä suositumpia. Eikä Antikristuksen mysteeri näytä olevan näistä vähäisin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maailmankaikkeuden pimeissä, selittämättömissä mysteereissä asuva pelko on muinaisista ajoista lähtien vastustamattomasti herättänyt ihmisen huomion. Tämä huomio johtuu pelon kokemuksen erityisestä terävyydestä, ja kuten hyvin tiedetään, ilman jännitystä tavallisen ihmisen elämä muuttuu yksitoikkoiseksi ja mauttomaksi. Siksi ja nykyäänkin aavemaiset mysteerit ovat edelleen monien tuhansien ihmisten tarkan tarkkaavaisuuden, joukkojännityksen ja jopa palvonnan kohteena. Kauhuelokuvat, toimintajännärit, mystinen kirjallisuus, spiritistiset seurat ja teoriat "maailmanlopusta" ovat yhä suositumpia. Eikä Antikristuksen mysteeri näytä olevan näistä vähäisin.

    Ihmisiä (erityisesti niitä, jotka eivät ole välinpitämättömiä yliluonnollisesta) ahdistavat kirjaimellisesti profetiat Saatanan lähestyvästä päivästä, jolloin Saatana tunkeutuu maailmaamme. Kirjapenkit ovat täynnä tarttuvia otsikoita, kuten "Omen", "Manaaja", "Demonologia", "Antikristuksen tulo" jne. Televisioruuduilta mahtavat spiritistit julistavat, että pahan voimat ovat jo voittaneet kuusi taistelua hyvää vastaan, ja nyt alkaa viimeinen ja ratkaiseva taistelu. Uskonnolliset johtajat lupaavat ikuista helvettiä kaikille, jotka kiinnittävät ranteeseensa Saatanan numeron (vaikka se olisi vain pankkitilin numero).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihmisiä (erityisesti niitä, jotka eivät ole välinpitämättömiä yliluonnollisesta) ahdistavat kirjaimellisesti profetiat Saatanan lähestyvästä päivästä, jolloin Saatana tunkeutuu maailmaamme. Kirjapenkit ovat täynnä tarttuvia otsikoita, kuten "Omen", "Manaaja", "Demonologia", "Antikristuksen tulo" jne. Televisioruuduilta mahtavat spiritistit julistavat, että pahan voimat ovat jo voittaneet kuusi taistelua hyvää vastaan, ja nyt alkaa viimeinen ja ratkaiseva taistelu. Uskonnolliset johtajat lupaavat ikuista helvettiä kaikille, jotka kiinnittävät ranteeseensa Saatanan numeron (vaikka se olisi vain pankkitilin numero).

    Mutta Antikristuksen aika tulee, tuulimyllyn aika, mutta kristityt ovat niin pelottomia, koska he tulevat aivan varmasti voittamaan tuulimyllyn.

    Tuulimyllyistä saadun lopullisen voiton jälkeen kristittyt menee taivaaseen, jossa he iloitsevat ikuisesti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta Antikristuksen aika tulee, tuulimyllyn aika, mutta kristityt ovat niin pelottomia, koska he tulevat aivan varmasti voittamaan tuulimyllyn.

    Tuulimyllyistä saadun lopullisen voiton jälkeen kristittyt menee taivaaseen, jossa he iloitsevat ikuisesti.

    https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjQ0YjhiN2UtNzNmZC00YzY4LTgzZmEtZDJhNmI2ZWVjNTJmXkEyXkFqcGdeQXVyMzEwNTkxNA@@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

    Tuulimyllymörkö eli saatana ja rohkea kristitty taistelemassa mörköä vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjQ0YjhiN2UtNzNmZC00YzY4LTgzZmEtZDJhNmI2ZWVjNTJmXkEyXkFqcGdeQXVyMzEwNTkxNA@@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

    Tuulimyllymörkö eli saatana ja rohkea kristitty taistelemassa mörköä vastaan.

    Sokeisiin oppaisiin luottamisen vuoksi kristitty alkaa uskoa pyhästi, että kaikki tämä hölynpöly on taistelua paholaisen, pahan kanssa. Hän valmistautuu antikristuksen tuloon ja haluaa suojella itseään tämän vallalta, mutta hän ei tiedä, että saatana on tullut jo kauan sitten, ja se on juurtunut hyvin sellaisten kurjien ihmisten sydämiin, jotka sekoittavat uskonnon taikauskoon.
    Kristitty taistelemassa "saatanaa"vastaan.

    https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/0b12024c-d376-41b4-92bf-e4c427db3be2/dg3pfj0-47a0569e-795b-4ae4-86af-af7fd0c0bbe0.png?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzBiMTIwMjRjLWQzNzYtNDFiNC05MmJmLWU0YzQyN2RiM2JlMlwvZGczcGZqMC00N2EwNTY5ZS03OTViLTRhZTQtODZhZi1hZjdmZDBjMGJiZTAucG5nIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.MMwx95o7BbqeUxWGjlq277u7_NktAyaJh1cqclGyQXw


   • Anonyymi

    Neitsyestä syntynyt
    Olipa kerran jumalan poika, joka syntyi neitsyestä...
    On sopiva hetki kertoa tarina alkuperäisestä neitsyestä, joka synnytti jumalan pojan. Tarina menee tuhansien vuosien taa Egyptiin, jonne muinaisten viisaiden johdolla syntyi huikea korkeakulttuuri. Nuo muinaset viisaat olivat niin sanotun Tähdistö-kultin (Stellar cult) "pappeja", mestariastronomeja, mestariastrologeja ja maailmankaikkeuden salaisuuksien ymmärtäjiä, joiden tietoisuuden taso oli niin korkea, että sitä on nykyaikana mahdoton edes ymmärtää.
    Kaikki egyptiläisen sivilisaation suuret saavutukset olivat tämän kultin aikaansaannoksia. Yksi heidän kuuluisista rakennusprojekteistaan oli Gizan Suuri Sfinksi. Moni tuntee tämän maamerkin, mutta harva tuntee sfinksi-symbolin taustalla olevan tarinan. Suuri Sfinksi ei ole pelkkä "monoliittiveistos". Muinaiset viisaat eivät tehneet veistoksia, obeliskeja tai pyramideja vain koska "ne näytti kivalta." Niillä oli aina symbolinen taso, joka liittyi aina astronomiaan tai astrologiaan.

    Sfinksillä on yhteys alkuperäiseen myyttiin neitsyeestä syntyneeseen jumalan poikaan. Sfinksi on nainen, jolla on leijonan vartalo. Tämän sivuston aikaisempia kirjoituksia lukeneet saattavat jo arvata, että kun puhutaan leijonasta, se liittyy jotenkin aurinkoon. Mutta miten?
    Egyptissä vaikuttaneen Tähdistö-kultin alkuaikoina uusi vuosi ei alkanut puolitoista viikkoa talvipäivän seisauksen jälkeen. Se ei alkanut talvi- tai kesäpäivänseisauksen aikoihin, tai edes kevät- tai syyspäivän tasauksen aikoihin. Vuosi alkoi ja päättyi Siriuksen ja Niilin tulvien mukaan.

    Siriuksen "nouseminen" yhdistyi egyptiläisille elintärkeään tapahtumaan: Niilin vuotuiseen tulvimiseen. Niilin tulviminen oli elinehto - ilman sitä Egyptissä olisi ollut mahdoton kasvattaa viljaa. Jos Niiliä ei olisi, Egyptiä ei olisi. Jos Niili ei olisi tulvinut, Egyptiin ei olisi koskaan syntynyt suurta sivilisaatiota. Niilin vuotuinen tulviminen tapahtui joka vuosi lähes samaan aikaan. Nykykalenterissa se vastaisi suurinpiirtein heinäkuun 25. päivää.

    Koska Siriuksen nouseminen tähtikartalla ajoittui aina hyvin lähelle Niilin tulvimista, he käyttivät tätä tähtitaivaan vuotuista tapahtumaa kalenterinsa vuodenvaihteena. Uusi vuosi toi uuden elämän. Sitä oli syytäkin juhlia. Meidänkin uuden vuoden juhlan juuret ovat tässä tapahtumassa, vaikka kalenterimme ensimmäinen päivä onkin tammikuussa ja etäisyys Niiliin tuhansia kilometrejä.
    Siihen aikaan kun nämä muinaiset astronomit kehittivät kalenterijärjestelmänsä, Niilin tulvimiseen ajoittuva vuodenvaihde ei tapahtunut Ravun tähtimerkissä, kuten nykyään, vaan Neitsyen tähtimerkissä. Tähtimerkit "liikkuvat" taivaalla hitaasti Maan prekession takia. Kun aurinko liikkui Neitsyen merkkiin, alkoi uusi vuosi. Vuoden ensimmäisenä aamuna papit katsoivat auringon nousua ja totesivat, että "Aurinko on syntynyt Neitsyestä!" Auringon "syntymä" Neitsyen tähtimerkissä tarkoitti uutta vuotta. Samaan aikaan tapahtuva Niilin tulviminen synnytti uuden sadon, joten Neitsyestä syntyvä aurinko oli pyhä pelastaja - messias.

    Poika (jälkeläinen, son) tulee sanasta aurinko (sun). Kun kristinusko opettaa "Jumalan poika syntyi neitsyestä", se on ikivanha egyptiläinen ilmaisu uuden vuoden alkamiselle, Niilin tulvimiselle ja uudelle sadolle, joka mahdollisti elämän kuumassa ja kuivassa Egyptissä.

    Atonistisen kristinuskon ylimmät johtajat kyllä tietävät tämän esoteerisen tason, mutta pitävät tämän tiedon itsellään. He tarjoilevat tavallisille ihmisille eksoteerista versiota, jossa Jeesus syntyy taianomaisen hedelmöityksen kautta Neitsyt-Mariasta. Ja niin miljoonat ihmiset uskovat taikahedelmöitykseen, jossa ei tarkemmin ajateltuna ole mitään järkeä.

    "Niin mutta se on sellainen kristillinen vertauskuva..." Aivan, ja missä tuon vertauskuvan juuret ovat? Kertooko kirkko siitä mitään? Opetetaanko sitä rippikoulussa?

    Jos katsoo kristinuskoa symboliikan tasolla, tätä tarinaa ei liiemmin peitellä. Kirkoissa palvotaan Neitsyestä syntyvää aurinkokuningasta, joka pelastaa maailman ja tuo elämän valon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Neitsyestä syntynyt
    Olipa kerran jumalan poika, joka syntyi neitsyestä...
    On sopiva hetki kertoa tarina alkuperäisestä neitsyestä, joka synnytti jumalan pojan. Tarina menee tuhansien vuosien taa Egyptiin, jonne muinaisten viisaiden johdolla syntyi huikea korkeakulttuuri. Nuo muinaset viisaat olivat niin sanotun Tähdistö-kultin (Stellar cult) "pappeja", mestariastronomeja, mestariastrologeja ja maailmankaikkeuden salaisuuksien ymmärtäjiä, joiden tietoisuuden taso oli niin korkea, että sitä on nykyaikana mahdoton edes ymmärtää.
    Kaikki egyptiläisen sivilisaation suuret saavutukset olivat tämän kultin aikaansaannoksia. Yksi heidän kuuluisista rakennusprojekteistaan oli Gizan Suuri Sfinksi. Moni tuntee tämän maamerkin, mutta harva tuntee sfinksi-symbolin taustalla olevan tarinan. Suuri Sfinksi ei ole pelkkä "monoliittiveistos". Muinaiset viisaat eivät tehneet veistoksia, obeliskeja tai pyramideja vain koska "ne näytti kivalta." Niillä oli aina symbolinen taso, joka liittyi aina astronomiaan tai astrologiaan.

    Sfinksillä on yhteys alkuperäiseen myyttiin neitsyeestä syntyneeseen jumalan poikaan. Sfinksi on nainen, jolla on leijonan vartalo. Tämän sivuston aikaisempia kirjoituksia lukeneet saattavat jo arvata, että kun puhutaan leijonasta, se liittyy jotenkin aurinkoon. Mutta miten?
    Egyptissä vaikuttaneen Tähdistö-kultin alkuaikoina uusi vuosi ei alkanut puolitoista viikkoa talvipäivän seisauksen jälkeen. Se ei alkanut talvi- tai kesäpäivänseisauksen aikoihin, tai edes kevät- tai syyspäivän tasauksen aikoihin. Vuosi alkoi ja päättyi Siriuksen ja Niilin tulvien mukaan.

    Siriuksen "nouseminen" yhdistyi egyptiläisille elintärkeään tapahtumaan: Niilin vuotuiseen tulvimiseen. Niilin tulviminen oli elinehto - ilman sitä Egyptissä olisi ollut mahdoton kasvattaa viljaa. Jos Niiliä ei olisi, Egyptiä ei olisi. Jos Niili ei olisi tulvinut, Egyptiin ei olisi koskaan syntynyt suurta sivilisaatiota. Niilin vuotuinen tulviminen tapahtui joka vuosi lähes samaan aikaan. Nykykalenterissa se vastaisi suurinpiirtein heinäkuun 25. päivää.

    Koska Siriuksen nouseminen tähtikartalla ajoittui aina hyvin lähelle Niilin tulvimista, he käyttivät tätä tähtitaivaan vuotuista tapahtumaa kalenterinsa vuodenvaihteena. Uusi vuosi toi uuden elämän. Sitä oli syytäkin juhlia. Meidänkin uuden vuoden juhlan juuret ovat tässä tapahtumassa, vaikka kalenterimme ensimmäinen päivä onkin tammikuussa ja etäisyys Niiliin tuhansia kilometrejä.
    Siihen aikaan kun nämä muinaiset astronomit kehittivät kalenterijärjestelmänsä, Niilin tulvimiseen ajoittuva vuodenvaihde ei tapahtunut Ravun tähtimerkissä, kuten nykyään, vaan Neitsyen tähtimerkissä. Tähtimerkit "liikkuvat" taivaalla hitaasti Maan prekession takia. Kun aurinko liikkui Neitsyen merkkiin, alkoi uusi vuosi. Vuoden ensimmäisenä aamuna papit katsoivat auringon nousua ja totesivat, että "Aurinko on syntynyt Neitsyestä!" Auringon "syntymä" Neitsyen tähtimerkissä tarkoitti uutta vuotta. Samaan aikaan tapahtuva Niilin tulviminen synnytti uuden sadon, joten Neitsyestä syntyvä aurinko oli pyhä pelastaja - messias.

    Poika (jälkeläinen, son) tulee sanasta aurinko (sun). Kun kristinusko opettaa "Jumalan poika syntyi neitsyestä", se on ikivanha egyptiläinen ilmaisu uuden vuoden alkamiselle, Niilin tulvimiselle ja uudelle sadolle, joka mahdollisti elämän kuumassa ja kuivassa Egyptissä.

    Atonistisen kristinuskon ylimmät johtajat kyllä tietävät tämän esoteerisen tason, mutta pitävät tämän tiedon itsellään. He tarjoilevat tavallisille ihmisille eksoteerista versiota, jossa Jeesus syntyy taianomaisen hedelmöityksen kautta Neitsyt-Mariasta. Ja niin miljoonat ihmiset uskovat taikahedelmöitykseen, jossa ei tarkemmin ajateltuna ole mitään järkeä.

    "Niin mutta se on sellainen kristillinen vertauskuva..." Aivan, ja missä tuon vertauskuvan juuret ovat? Kertooko kirkko siitä mitään? Opetetaanko sitä rippikoulussa?

    Jos katsoo kristinuskoa symboliikan tasolla, tätä tarinaa ei liiemmin peitellä. Kirkoissa palvotaan Neitsyestä syntyvää aurinkokuningasta, joka pelastaa maailman ja tuo elämän valon.

    Kun tutkitaan tarkemmin kristinuskoa, viittauksia tähän muinaiseen astrologiseen vertauskuvaan löytyy muun muassa Raamatusta.

    "Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti." - Johanneksen ilmestys 22:16

    Kointähti tarkoittaa aamunkoin tähteä. Mikä tähti nousee aamulla? Kenties Aurinko? Daavidin juurivesa on puolestaan viittaus atonistiseen "Eliittiin".

    "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo." - Johanneksen evankeliumi 8:12

    Elämän valo, eli neitsyen merkissä noussut Aurinko, joka toi mukanaan Niilin tulvat - elämän Egyptiläisille.

    Raamatussa on tarina Jeesuksen syntymää kunnioittamaan tulleista kolmesta itämaan tietäjästä, jotka tuovat lahjaksi kultaa, suitsukkeita ja mirhaa. Nämä kaikki ovat auringon symboleja.

    Kulta on värinsä ja arvonsa puolesta ilmeinen aurinkosymboli. Urheilukilpailuissa voittajille jaetaan kultamitalit. Suomalainen sana aurinko sisältää kultaviittauksen. (Au-rinko: Au = kullan kemiallinen merkki [latinaksi aurum], rinko = ring = kehä.) Kulta-kehä.

    Suitsukkeet liittyvät vanhoihin aurinkotemppeleihin, joissa uhrattiin aurinkojumalille suitsukkeita, muun muassa kallisarvoista ja väriltään kultaa muistuttavaa ambraa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun tutkitaan tarkemmin kristinuskoa, viittauksia tähän muinaiseen astrologiseen vertauskuvaan löytyy muun muassa Raamatusta.

    "Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti." - Johanneksen ilmestys 22:16

    Kointähti tarkoittaa aamunkoin tähteä. Mikä tähti nousee aamulla? Kenties Aurinko? Daavidin juurivesa on puolestaan viittaus atonistiseen "Eliittiin".

    "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo." - Johanneksen evankeliumi 8:12

    Elämän valo, eli neitsyen merkissä noussut Aurinko, joka toi mukanaan Niilin tulvat - elämän Egyptiläisille.

    Raamatussa on tarina Jeesuksen syntymää kunnioittamaan tulleista kolmesta itämaan tietäjästä, jotka tuovat lahjaksi kultaa, suitsukkeita ja mirhaa. Nämä kaikki ovat auringon symboleja.

    Kulta on värinsä ja arvonsa puolesta ilmeinen aurinkosymboli. Urheilukilpailuissa voittajille jaetaan kultamitalit. Suomalainen sana aurinko sisältää kultaviittauksen. (Au-rinko: Au = kullan kemiallinen merkki [latinaksi aurum], rinko = ring = kehä.) Kulta-kehä.

    Suitsukkeet liittyvät vanhoihin aurinkotemppeleihin, joissa uhrattiin aurinkojumalille suitsukkeita, muun muassa kallisarvoista ja väriltään kultaa muistuttavaa ambraa.

    Ja entäs se itämaan tietäjiä ohjannut kirkas tähti? Olisikohan sillä joku yhteys Siriukseen, joka yhdistettiin alkuperäiseen Neitsyestä syntyneeseen?

    Täytyy muistaa, että atonistinen Aurinko-kultti, ei ole sama asia kuin muinainen Tähdistö-kultti. Tähdistö-kultti oli olemassa hyvin kauan ennen atonismin syntyä. Moni uskonto tai mytologia tuntee käsitteen aurinkokuningas tai aurinkojumala. Atonismi/kristinusko on vain yksi monien joukossa - eikä ihan vähiten korruptoitunein.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja entäs se itämaan tietäjiä ohjannut kirkas tähti? Olisikohan sillä joku yhteys Siriukseen, joka yhdistettiin alkuperäiseen Neitsyestä syntyneeseen?

    Täytyy muistaa, että atonistinen Aurinko-kultti, ei ole sama asia kuin muinainen Tähdistö-kultti. Tähdistö-kultti oli olemassa hyvin kauan ennen atonismin syntyä. Moni uskonto tai mytologia tuntee käsitteen aurinkokuningas tai aurinkojumala. Atonismi/kristinusko on vain yksi monien joukossa - eikä ihan vähiten korruptoitunein.

    Mutta entäs se sfinksi-symboli? Miten se liittyy tähän neitsyeestä syntyneeseen aurinkoon?

    Neitsyen tähtimerkki oli aurinko-vuoden ensimmäinen merkki. Vuoden viimeinen merkki ennen uuden messiaan syntymistä oli Leijonan tähtimerkki. Sfinksi on leijonan ja neitsyen yhdistelmä, jota käytettiin kuvaamaan koko aurinko-vuotta, alkua ja loppua, ja sen 12:ta eläinradan merkkiä. Sfinksi on tuo vuodenvaihde, jolloin aurinko syntyy neitsyestä. Muinaiset viisaat käyttivät sfinksiä kertoakseen keitä he olivat: mestariastrologeja, jotka tunsivat tähdet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta entäs se sfinksi-symboli? Miten se liittyy tähän neitsyeestä syntyneeseen aurinkoon?

    Neitsyen tähtimerkki oli aurinko-vuoden ensimmäinen merkki. Vuoden viimeinen merkki ennen uuden messiaan syntymistä oli Leijonan tähtimerkki. Sfinksi on leijonan ja neitsyen yhdistelmä, jota käytettiin kuvaamaan koko aurinko-vuotta, alkua ja loppua, ja sen 12:ta eläinradan merkkiä. Sfinksi on tuo vuodenvaihde, jolloin aurinko syntyy neitsyestä. Muinaiset viisaat käyttivät sfinksiä kertoakseen keitä he olivat: mestariastrologeja, jotka tunsivat tähdet.

    Kuolleista noussut
    Kristityssä perinteessä on paljon lainauksia astrologiasta ja astronomiasta, jotka olivat kaikkien pakanauskontojen ja kulttien perustana. Muinaisten viisaiden Tähdistö-kultti loi pohjan myös Egyptissä alkunsa saaneille monoteistisille uskonnoille. Ei ole ihme, että kristinusko on edelleen täynnä astrologisia allegorioita.

    "Nousi kolmantena päivänä kuolleista."

    Tämä uskontunnustuksestakin löytyvä lausahdus ei alkuperäisessä muodossaan liittynyt mitenkään kevääseen tai pääsiäiseen, vaan talvipäivänseisaukseen. Kielikuvan taustalla on auringon, jota Jeesus kristillisessä perinteessä edustaa, liikkeen pysähtyminen kolmeksi päiväksi juuri talvipäivänseisauksen aikoihin.
    Muinaiset viisaat seurasivat auringon liikettä suhteessa tähdistöihin hyvin tarkkaan. Talvipäivänseisausta lähestyttäessä aurinko liikkui etelään, päivät lyhenivät ja aurinko nousi joka päivä edellistä matalammalle. 22. päivä sen liikerata oli matalimmillaan. Muinaisille tämä edusti symbolista "auringon kuolemaa".

    Aurinko liikkui tähtikartalla koko vuoden, mutta juuri joulukuun 22. päivä sen liike näytti pysähtyvän - kolmeksi päiväksi. Myös auringon matala liikerata pysyi muuttumattomana - kolmena päivänä. Auringon "kuolema" kesti 22. päivästä 24. päivään. 25. päivän aamuna aurinko aloitti taas liikkumisensa tähtikartalla siirtymällä asteen kohti pohjoista näyttäen nousevan joka päivä taas hieman korkeammalle. Aurinko oli siis kolme päivää "kuolleena", kunnes se "nousi kolmantena päivänä kuolleista".

    Korkean profiilin atonistiseen "Eliittiin" kuuluvat kirkkoisät kyllä tietävät tämän tarinan, mutta pitävät sen tiedon itsellään. Tavallisille ilmisille tarjoillaan talvipäivänseisauksen juhlasta eksoteerinen versio vapahtajan neitseellisestä syntymisestä, jonka alkuperä liittyy enemmän heinäkuun lopun Niilin tulviin ja Siriuksen nousuun. Ironisesti alkuperältään talvipäivänseisaukseen liitetty auringon "kolmen päivän kuolema" on kristillisessä perinteessä keväällä vietetty pääsiäinen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuolleista noussut
    Kristityssä perinteessä on paljon lainauksia astrologiasta ja astronomiasta, jotka olivat kaikkien pakanauskontojen ja kulttien perustana. Muinaisten viisaiden Tähdistö-kultti loi pohjan myös Egyptissä alkunsa saaneille monoteistisille uskonnoille. Ei ole ihme, että kristinusko on edelleen täynnä astrologisia allegorioita.

    "Nousi kolmantena päivänä kuolleista."

    Tämä uskontunnustuksestakin löytyvä lausahdus ei alkuperäisessä muodossaan liittynyt mitenkään kevääseen tai pääsiäiseen, vaan talvipäivänseisaukseen. Kielikuvan taustalla on auringon, jota Jeesus kristillisessä perinteessä edustaa, liikkeen pysähtyminen kolmeksi päiväksi juuri talvipäivänseisauksen aikoihin.
    Muinaiset viisaat seurasivat auringon liikettä suhteessa tähdistöihin hyvin tarkkaan. Talvipäivänseisausta lähestyttäessä aurinko liikkui etelään, päivät lyhenivät ja aurinko nousi joka päivä edellistä matalammalle. 22. päivä sen liikerata oli matalimmillaan. Muinaisille tämä edusti symbolista "auringon kuolemaa".

    Aurinko liikkui tähtikartalla koko vuoden, mutta juuri joulukuun 22. päivä sen liike näytti pysähtyvän - kolmeksi päiväksi. Myös auringon matala liikerata pysyi muuttumattomana - kolmena päivänä. Auringon "kuolema" kesti 22. päivästä 24. päivään. 25. päivän aamuna aurinko aloitti taas liikkumisensa tähtikartalla siirtymällä asteen kohti pohjoista näyttäen nousevan joka päivä taas hieman korkeammalle. Aurinko oli siis kolme päivää "kuolleena", kunnes se "nousi kolmantena päivänä kuolleista".

    Korkean profiilin atonistiseen "Eliittiin" kuuluvat kirkkoisät kyllä tietävät tämän tarinan, mutta pitävät sen tiedon itsellään. Tavallisille ilmisille tarjoillaan talvipäivänseisauksen juhlasta eksoteerinen versio vapahtajan neitseellisestä syntymisestä, jonka alkuperä liittyy enemmän heinäkuun lopun Niilin tulviin ja Siriuksen nousuun. Ironisesti alkuperältään talvipäivänseisaukseen liitetty auringon "kolmen päivän kuolema" on kristillisessä perinteessä keväällä vietetty pääsiäinen.

    Aikakausien symbolit
    Oletteko koskaan ihmetelleet miksi kristinuskossa käytetään niin paljon kala-symbolia? Tai miksi muinaiset jumalhahmot kuvattiin joskus pässeinä tai härkinä?
    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-3-aikakausien.html
    Moni vain kohauttaa olkiaan nähdessään näitä symboleja, koska olemme kadottaneet kykymme ymmärtää uskontojen astrologista taustaa. Kaikki uskonnot ovat astrologiaa muodossa tai toisessa.

    Tämä tarina on useita tuhansia vuosia pitkä. Aloitetaan atonistien arkkivihollisesta Amon aurinkojumalasta. Muinaisessa Egyptissä Amonin vanha symboli oli härkä. Kun Raamatun tarinassa Mooses raivostui israelilaisten tekemästä kultaisesta härästä / vasikasta, se oli raivoa Amonin ikivanhan symbolin palvonnasta. Raamattu tosin ei kerro mitä jumalaa kultainen vasikka edustaa, koska Aton-kultti ei halua paljastaa menneisyyttään Egyptissä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aikakausien symbolit
    Oletteko koskaan ihmetelleet miksi kristinuskossa käytetään niin paljon kala-symbolia? Tai miksi muinaiset jumalhahmot kuvattiin joskus pässeinä tai härkinä?
    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-3-aikakausien.html
    Moni vain kohauttaa olkiaan nähdessään näitä symboleja, koska olemme kadottaneet kykymme ymmärtää uskontojen astrologista taustaa. Kaikki uskonnot ovat astrologiaa muodossa tai toisessa.

    Tämä tarina on useita tuhansia vuosia pitkä. Aloitetaan atonistien arkkivihollisesta Amon aurinkojumalasta. Muinaisessa Egyptissä Amonin vanha symboli oli härkä. Kun Raamatun tarinassa Mooses raivostui israelilaisten tekemästä kultaisesta härästä / vasikasta, se oli raivoa Amonin ikivanhan symbolin palvonnasta. Raamattu tosin ei kerro mitä jumalaa kultainen vasikka edustaa, koska Aton-kultti ei halua paljastaa menneisyyttään Egyptissä.

    Amon kuvattiin häräksi aikana, jolloin oli Härän aikakausi. Maan akselin "vaappumisen", eli prekession, takia tähtikartta "liikkuu" yhden asteen 72 vuodessa. Astrologinen eläinrata on jaettu 12 osaan, joten yksi eläinratamerkki on 30 astetta. Kun puhutaan vaikka Härän aikakaudesta, sillä tarkoitetaan aikaa jolloin aurinko nousee Härän tähtimerkistä. Yhden tähtimerkin aikakauden kesto on 30 astetta x 72 vuotta, eli 2160 vuotta. Tosin aurinko on niin iso taivaankappale, että se on aina aikakausien siirtymävaiheessa noin puolentoista asteen (noin 100 vuotta) ajan kahdessa tähtimerkissä yhtä aikaa. Esimerkiksi juuri nyt elämme tällaisessa siirtymavaiheessa.

    Nämä tähtimerkkien aikakausien vaihtelut näkyvät hallitsevien jumalten symboleissa. Amon kuvattiin Härän aikakaudella härkänä. Kun aikakausi vaihtui ja siirryttiin Oinaan aikakauteen, Amon päivitettiin aikakautta vastaavaksi kuvaamalla hänet käyräsarvisena pässinä.

    Kun kreikkalainen korkekulttuuri alkoi nousta Oinaan aikakaudella, heidän jumaltarustoon ilmestyi jumala nimeltä Zeus Amon, joka oli siis kreikkalainen versio Egyptiläisestä Amonista. Hänetkin kuvattiin pässinsarvisena hahmona.
    Mithras-kultin erittäin tunnetty symboli Mithras tappaa härän on vertuskuva Härän aikakauden päättymisestä.

    Vanhan testamentin tarinat sijoittuvat pitkälti Oinaan aikakauteen. Ei ihme, että Vanhan testamentin Jumalalle piti jatkuvasti antaa uhrilahjoina pässejä ja lampaita. Niin ja kuvattiinhan Vanhan testamentin hahmot usein "paimenina".
    Kun Oinaan aikakausi päättyi, siirryttiin Kalojen aikakauteen. Oli aika taas päivittää jumalten symbolit. Luotiin uusi jumalhahmo nimeltä Jeesus, jonka tarinassa näkyy aikakausien vaihtuminen. Jeesus oli syntyessään "Jumalan karitsa" (Oinas) ja myöhemmin "ihmisten kalastaja" (Kalat).
    Toki on mahdollista, että Jeesuksen hahmo perustuu (löyhästi) johonkin historialliseen hahmoon, joka opetti pyyteetöntä rakkautta. (EDIT: Tai kunnianhimoiseen soturikuninkaaseen.) Mutta kristinuskossa Jeesus on enemmän symboli kuin historiallinen henkilö. Ehkäpä juuri sen takia Jeesuksen opetusten ydin tuntuu olleen kirkolle niin vaikea ymmärtää: "Tee toisille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän."
    Kalojen aikakaudella syntyneessä kristinuskossa kalat ovat keskeisessä osassa.
    Juuri nyt elämme siirtymäkautta Kalojen tähtimerkistä Vesimiehen tähtimerkkiin. Aurinko ei ole vielä kokonaan Vesimiehen tähtimerkissä, mutta siirtyy koko ajan enemmän sen puolelle. Tämä tarkoittaa sitä, että "Eliitin" on aika päivittää symbolikuvastoaan enemmän Vesimies-aiheiseksi. Vesimies vaikuttaa tässä ajassa alitajuntaan paremmin kuin Kalat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Amon kuvattiin häräksi aikana, jolloin oli Härän aikakausi. Maan akselin "vaappumisen", eli prekession, takia tähtikartta "liikkuu" yhden asteen 72 vuodessa. Astrologinen eläinrata on jaettu 12 osaan, joten yksi eläinratamerkki on 30 astetta. Kun puhutaan vaikka Härän aikakaudesta, sillä tarkoitetaan aikaa jolloin aurinko nousee Härän tähtimerkistä. Yhden tähtimerkin aikakauden kesto on 30 astetta x 72 vuotta, eli 2160 vuotta. Tosin aurinko on niin iso taivaankappale, että se on aina aikakausien siirtymävaiheessa noin puolentoista asteen (noin 100 vuotta) ajan kahdessa tähtimerkissä yhtä aikaa. Esimerkiksi juuri nyt elämme tällaisessa siirtymavaiheessa.

    Nämä tähtimerkkien aikakausien vaihtelut näkyvät hallitsevien jumalten symboleissa. Amon kuvattiin Härän aikakaudella härkänä. Kun aikakausi vaihtui ja siirryttiin Oinaan aikakauteen, Amon päivitettiin aikakautta vastaavaksi kuvaamalla hänet käyräsarvisena pässinä.

    Kun kreikkalainen korkekulttuuri alkoi nousta Oinaan aikakaudella, heidän jumaltarustoon ilmestyi jumala nimeltä Zeus Amon, joka oli siis kreikkalainen versio Egyptiläisestä Amonista. Hänetkin kuvattiin pässinsarvisena hahmona.
    Mithras-kultin erittäin tunnetty symboli Mithras tappaa härän on vertuskuva Härän aikakauden päättymisestä.

    Vanhan testamentin tarinat sijoittuvat pitkälti Oinaan aikakauteen. Ei ihme, että Vanhan testamentin Jumalalle piti jatkuvasti antaa uhrilahjoina pässejä ja lampaita. Niin ja kuvattiinhan Vanhan testamentin hahmot usein "paimenina".
    Kun Oinaan aikakausi päättyi, siirryttiin Kalojen aikakauteen. Oli aika taas päivittää jumalten symbolit. Luotiin uusi jumalhahmo nimeltä Jeesus, jonka tarinassa näkyy aikakausien vaihtuminen. Jeesus oli syntyessään "Jumalan karitsa" (Oinas) ja myöhemmin "ihmisten kalastaja" (Kalat).
    Toki on mahdollista, että Jeesuksen hahmo perustuu (löyhästi) johonkin historialliseen hahmoon, joka opetti pyyteetöntä rakkautta. (EDIT: Tai kunnianhimoiseen soturikuninkaaseen.) Mutta kristinuskossa Jeesus on enemmän symboli kuin historiallinen henkilö. Ehkäpä juuri sen takia Jeesuksen opetusten ydin tuntuu olleen kirkolle niin vaikea ymmärtää: "Tee toisille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän."
    Kalojen aikakaudella syntyneessä kristinuskossa kalat ovat keskeisessä osassa.
    Juuri nyt elämme siirtymäkautta Kalojen tähtimerkistä Vesimiehen tähtimerkkiin. Aurinko ei ole vielä kokonaan Vesimiehen tähtimerkissä, mutta siirtyy koko ajan enemmän sen puolelle. Tämä tarkoittaa sitä, että "Eliitin" on aika päivittää symbolikuvastoaan enemmän Vesimies-aiheiseksi. Vesimies vaikuttaa tässä ajassa alitajuntaan paremmin kuin Kalat.

    Pyhä kolminaisuus
    Kun puhutaan Pyhästä kolminaisuudeta, moni suomalainen liittää sen automaattisesti kristilliseen oppiin Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. Kun kristinusko syntyi, Pyhä kolminaisuus oli jo siinä vaiheessa ikivanha käsite. Kristinusko ei sitä "keksinyt", vaan otti sen tuhansia vuosia vanhemmasta perinteestä ja paketoi uuteen muotoon.
    Muistatteko tarinan Israelista? Miten valhetta joudutaan paikkailemaan valheilla? Miten tästä seuraa se, että tarinan (valheen) eheänä ja uskottavana pitäminen käy niin vaikeaksi, että sen ympärille pitää kehitellä uskomattoman monimutkainen ja sekava selitys?
    Totuudet ovat aina yksinkertaisia.
    Kristinuskon näkemys Pyhästä kolminaisuudesta: Jumalalla on kolme persoonaa: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Isä on luojajumala, joka Raamatun alussa loi kaiken maailmassa. Poika on Jeesus, joka syntyi Isästä ennen aikojen alkua, tosin nimenomaan Jeesukseksi hän syntyi vasta pari tuhatta vuotta sitten. Jeesuksessa Jumala otti toisen persoonan ja syntyi ihmiseksi, jotta voisi toimia luomiensa ihmisten sijaiskärsijänä. Sijaiskärsijä tarvittiin, koska kaiken luonut Isä loi myös pahan käärmeen, joka vietteli Eevan lankeamaan syntiin, minkä seurauksena koko ihmiskunnasta tuli syntinen. Syntiset ihmiset joutuisivat helvettiin, joka tietenkin oli myös Isän luoma, koska hän on luonut maailmassa kaiken. Tämän seurauksena ihmisten synnit tuli lunastaa Jumalan Poika-olemuksen kautta niin, että Poika syntyi Jeesukseksi, jotta hän voisi ensin opettaa ihmisiä ja sitten ihmiset voisivat tappaa hänet. Näin saataisiin ihmisten synnit annettua anteeksi, tosin sillä ehdolla, että ihmiset kuuluisivat kirkkoon ja uskoisivat tähän Jeesuksen sijaiskärsijätarinaan. Kirkkoon kuulumattomia tämä "vapaudu helvetistä" -kortti ei tietenkään koskisi. Nikean ensimmäisessä kirkolliskokouksessa yli 200 piispaa päätti, että Isällä ja Pojalla on yhteinen olemus. Poika ei ole Isää alempi tai hänestä erillään oleva jumalallinen sanansaattaja, vaan he yhdessä ja samalla myös erillään edustavat yhden Jumalan yhtäaikaista transsendenssia ja immanenssia. Tosin tätä oppia vastusti ns. areiolainen oppi, joka opetti Isän ja Pojan olevan eriarvoisia jumalia, joista Jumala (Isä) on korkeampi ja Poika on Isän luoma. Sittemmin areiolainen oppi julistettiin harhaopiksi. Pyhä Henki on mystinen materiaton Jumalan kolmas persoona, joka jo luomisen aikoihin "liikkui vetten päällä" ja joka "vuodatettiin opetuslapsille Helluntaina Jerusalemissa". Pyhää henkeä tai sen roolia ei määritellä kovinkaan tarkasti, mutta kirkko opettaa, että Pyhä Henki lähtee Isästä ja Pojasta. Tosin ortodoksi-kristityt ovat sitä mieltä, että Pyhä Henki lähtee vain Isästä, ei Pojasta. (ks. filioque-kiista) Nämä kolme Jumalan persoonaa ovat yhtä korkeita subjekteja, joina Jumala toimii. Kaikki persoonat ovat sama ikuinen kaikkivaltias Jumala. Persoonat ovat erottamattomia keskenään. Kirkkoisät päättivät, että Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat eri hypostaaseja, eli he ovat olemassa omina persooninaan, mutta muodostavat yhden olemuksen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pyhä kolminaisuus
    Kun puhutaan Pyhästä kolminaisuudeta, moni suomalainen liittää sen automaattisesti kristilliseen oppiin Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. Kun kristinusko syntyi, Pyhä kolminaisuus oli jo siinä vaiheessa ikivanha käsite. Kristinusko ei sitä "keksinyt", vaan otti sen tuhansia vuosia vanhemmasta perinteestä ja paketoi uuteen muotoon.
    Muistatteko tarinan Israelista? Miten valhetta joudutaan paikkailemaan valheilla? Miten tästä seuraa se, että tarinan (valheen) eheänä ja uskottavana pitäminen käy niin vaikeaksi, että sen ympärille pitää kehitellä uskomattoman monimutkainen ja sekava selitys?
    Totuudet ovat aina yksinkertaisia.
    Kristinuskon näkemys Pyhästä kolminaisuudesta: Jumalalla on kolme persoonaa: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Isä on luojajumala, joka Raamatun alussa loi kaiken maailmassa. Poika on Jeesus, joka syntyi Isästä ennen aikojen alkua, tosin nimenomaan Jeesukseksi hän syntyi vasta pari tuhatta vuotta sitten. Jeesuksessa Jumala otti toisen persoonan ja syntyi ihmiseksi, jotta voisi toimia luomiensa ihmisten sijaiskärsijänä. Sijaiskärsijä tarvittiin, koska kaiken luonut Isä loi myös pahan käärmeen, joka vietteli Eevan lankeamaan syntiin, minkä seurauksena koko ihmiskunnasta tuli syntinen. Syntiset ihmiset joutuisivat helvettiin, joka tietenkin oli myös Isän luoma, koska hän on luonut maailmassa kaiken. Tämän seurauksena ihmisten synnit tuli lunastaa Jumalan Poika-olemuksen kautta niin, että Poika syntyi Jeesukseksi, jotta hän voisi ensin opettaa ihmisiä ja sitten ihmiset voisivat tappaa hänet. Näin saataisiin ihmisten synnit annettua anteeksi, tosin sillä ehdolla, että ihmiset kuuluisivat kirkkoon ja uskoisivat tähän Jeesuksen sijaiskärsijätarinaan. Kirkkoon kuulumattomia tämä "vapaudu helvetistä" -kortti ei tietenkään koskisi. Nikean ensimmäisessä kirkolliskokouksessa yli 200 piispaa päätti, että Isällä ja Pojalla on yhteinen olemus. Poika ei ole Isää alempi tai hänestä erillään oleva jumalallinen sanansaattaja, vaan he yhdessä ja samalla myös erillään edustavat yhden Jumalan yhtäaikaista transsendenssia ja immanenssia. Tosin tätä oppia vastusti ns. areiolainen oppi, joka opetti Isän ja Pojan olevan eriarvoisia jumalia, joista Jumala (Isä) on korkeampi ja Poika on Isän luoma. Sittemmin areiolainen oppi julistettiin harhaopiksi. Pyhä Henki on mystinen materiaton Jumalan kolmas persoona, joka jo luomisen aikoihin "liikkui vetten päällä" ja joka "vuodatettiin opetuslapsille Helluntaina Jerusalemissa". Pyhää henkeä tai sen roolia ei määritellä kovinkaan tarkasti, mutta kirkko opettaa, että Pyhä Henki lähtee Isästä ja Pojasta. Tosin ortodoksi-kristityt ovat sitä mieltä, että Pyhä Henki lähtee vain Isästä, ei Pojasta. (ks. filioque-kiista) Nämä kolme Jumalan persoonaa ovat yhtä korkeita subjekteja, joina Jumala toimii. Kaikki persoonat ovat sama ikuinen kaikkivaltias Jumala. Persoonat ovat erottamattomia keskenään. Kirkkoisät päättivät, että Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat eri hypostaaseja, eli he ovat olemassa omina persooninaan, mutta muodostavat yhden olemuksen.

    Kirkko joutui luomaan Pyhän kolminaisuuden ympärille todella monimutkaisen teologisen dogman, jossa käytetään paljon hienoja sanoja, kuten transsendenssi, immanenssi ja hypostaasi. Tarkoitus on vain keinotekoisesti kannatella huteraa selittelyllä paikattua korttitaloa vaikeilla sanoilla, joita tavalliset ihmiset eivät käytä arkipäiväisessä kielessään. Kun ihmiset eivät ymmärrä näiden hienojen sanojen merkitystä, he eivät halua vaikuttaa tyhmiltä ja myöntää etteivät he ymmärrä.

    "Ai sä et ymmärrä? No sä olet sitten varmaan vähän tyhmä. Mutta hei, älä sä vaivaa päätäsi tällä asialla, riittää kun sä uskot! Jumala kyllä rakastaa tyhmiäkin, jos vaan otat Jeesuksen sydämeesi. Pitää vaan uskoa! Niin ja maksaa tietenkin Kirkolle kymmenyksiä, mutta se on pieni hinta taivaspaikasta!"

    Näin loogisessa mielessä kestämätön tarina saadaan pidettyä näennäisesti uskottavana. Jos joku kuitenkin uskaltaa kyseenalaistaa tämän, hänet tuomitaan helvettiin, tai väitetään Paholaisen koettelevan hänen uskoaan. Keskiajalla nämä omilla aivoillaan ajattelevat kriitikot tapettiin surutta - yleensä tuskallisen kidutuksen jälkeen.

    Pyhä kolminaisuus on ikivanha käsite, joka löytyy todella monista kulttuureista ja uskonnollisista perinteistä. Se on kuvattu todella monella eri tavalla ja sillä on todella monta eri symbolista tasoa. Esimerkkejä: Hindulaisessa versiossa kolmiyhteinen jumala käsittää persoonat Brahma, Vishnu ja Shiva. Tätä sanotaan Trimurtiksi. Egyptissä kolminaisuutta edusti Osiris, Isis ja Horus. Babyloniassa kolminaisuus koostui jumalista Nimrod, Semiramis ja Tammuz.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kirkko joutui luomaan Pyhän kolminaisuuden ympärille todella monimutkaisen teologisen dogman, jossa käytetään paljon hienoja sanoja, kuten transsendenssi, immanenssi ja hypostaasi. Tarkoitus on vain keinotekoisesti kannatella huteraa selittelyllä paikattua korttitaloa vaikeilla sanoilla, joita tavalliset ihmiset eivät käytä arkipäiväisessä kielessään. Kun ihmiset eivät ymmärrä näiden hienojen sanojen merkitystä, he eivät halua vaikuttaa tyhmiltä ja myöntää etteivät he ymmärrä.

    "Ai sä et ymmärrä? No sä olet sitten varmaan vähän tyhmä. Mutta hei, älä sä vaivaa päätäsi tällä asialla, riittää kun sä uskot! Jumala kyllä rakastaa tyhmiäkin, jos vaan otat Jeesuksen sydämeesi. Pitää vaan uskoa! Niin ja maksaa tietenkin Kirkolle kymmenyksiä, mutta se on pieni hinta taivaspaikasta!"

    Näin loogisessa mielessä kestämätön tarina saadaan pidettyä näennäisesti uskottavana. Jos joku kuitenkin uskaltaa kyseenalaistaa tämän, hänet tuomitaan helvettiin, tai väitetään Paholaisen koettelevan hänen uskoaan. Keskiajalla nämä omilla aivoillaan ajattelevat kriitikot tapettiin surutta - yleensä tuskallisen kidutuksen jälkeen.

    Pyhä kolminaisuus on ikivanha käsite, joka löytyy todella monista kulttuureista ja uskonnollisista perinteistä. Se on kuvattu todella monella eri tavalla ja sillä on todella monta eri symbolista tasoa. Esimerkkejä: Hindulaisessa versiossa kolmiyhteinen jumala käsittää persoonat Brahma, Vishnu ja Shiva. Tätä sanotaan Trimurtiksi. Egyptissä kolminaisuutta edusti Osiris, Isis ja Horus. Babyloniassa kolminaisuus koostui jumalista Nimrod, Semiramis ja Tammuz.

    Se mikä erottaa kristinuskon esimerkiksi Egyptistä tai Babylonista kolmiyhteisen jumaluuden suhteen on jumalan feminiini-puolen tukahduttaminen. Kristinuskoa vanhemmissa kulttuureissa kolmiyhteys muodostui miehestä, naisesta ja pojasta. Kirkko ei kerro, että Pyhän henki edustaa Jumalan feminiinipuolta. Selitys jätetään epämääräiselle tasolle "henki", joka aina välillä ilmestyy paikalle, kun jotain tärkeää tapahtuu. (Jeesuksen kaste, Helluntai) Mutta mikä tai mitä Pyhä henki oikeastaan on, sitä Kirkko ei vaivaudu selittämään.

    Jos miettii Kirkon naisiin tai naiseuteen suhtautumisen historiaa, sukupuolisovinistisempaa organisaatiota saa hakea. Naisia on alistettu uskomattomalla laajuudella. Karmeimpana esimerkkinä tästä oli keskiajan noitaroviot.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se mikä erottaa kristinuskon esimerkiksi Egyptistä tai Babylonista kolmiyhteisen jumaluuden suhteen on jumalan feminiini-puolen tukahduttaminen. Kristinuskoa vanhemmissa kulttuureissa kolmiyhteys muodostui miehestä, naisesta ja pojasta. Kirkko ei kerro, että Pyhän henki edustaa Jumalan feminiinipuolta. Selitys jätetään epämääräiselle tasolle "henki", joka aina välillä ilmestyy paikalle, kun jotain tärkeää tapahtuu. (Jeesuksen kaste, Helluntai) Mutta mikä tai mitä Pyhä henki oikeastaan on, sitä Kirkko ei vaivaudu selittämään.

    Jos miettii Kirkon naisiin tai naiseuteen suhtautumisen historiaa, sukupuolisovinistisempaa organisaatiota saa hakea. Naisia on alistettu uskomattomalla laajuudella. Karmeimpana esimerkkinä tästä oli keskiajan noitaroviot.

    Katolilaisessa tai ortodoksisessa kirkossa naiset eivät edelleenkään saa toimia pappeina. Suomessakin luterilainen naispappeus hyväksyttiin vasta 1986. Asia tuotiin kirkolliskokouksen äänestykseen neljä kertaa, ennen kuin se meni läpi. Tietyissä suomalaisissa piireissä naispappeutta vaastustetaan edelleen voimakkaasti. Evankelisen lähetysyhdistyksen pappi Ari Norro tuomittiin Korkeimmassa oikeudessa sakkoihin syrjimisestä, koska hän ei suostunut vuonna 2007 toimimaan jumalanpalvelusyhteistyössä naispapin kanssa.

    Mutta mistä tämä kolmiyhteinen jumala oikein on syntynyt? Jos se toistuu muodossa tai toisessa niin monessa kulttuurissa ja uskonnossa, mikä on niiden yhteinen alkuperäinen nimittäjä?

    Vastaus: Astrologia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Katolilaisessa tai ortodoksisessa kirkossa naiset eivät edelleenkään saa toimia pappeina. Suomessakin luterilainen naispappeus hyväksyttiin vasta 1986. Asia tuotiin kirkolliskokouksen äänestykseen neljä kertaa, ennen kuin se meni läpi. Tietyissä suomalaisissa piireissä naispappeutta vaastustetaan edelleen voimakkaasti. Evankelisen lähetysyhdistyksen pappi Ari Norro tuomittiin Korkeimmassa oikeudessa sakkoihin syrjimisestä, koska hän ei suostunut vuonna 2007 toimimaan jumalanpalvelusyhteistyössä naispapin kanssa.

    Mutta mistä tämä kolmiyhteinen jumala oikein on syntynyt? Jos se toistuu muodossa tai toisessa niin monessa kulttuurissa ja uskonnossa, mikä on niiden yhteinen alkuperäinen nimittäjä?

    Vastaus: Astrologia.

    Pedon luku

    Jos on Lucifer ymmärretty terminä väärin, niin on myös luku 666.

    Tämä pahamainen "pedon luku" mainitaan Raamatun Ilmestyskirjassa. Nykyinen käännös on hieman harhaanjohtava, joten käytän lainauksena vuoden 1938 käännöstä:

    "Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi." (Ilm. 13:18)
    Jolla on ymmärrys. Niinpä. Kirjoittaja oikein alleviivaa sitä, että nyt puhutaan esoteerisesta tiedosta, jota ei ole tarkoitettu kaikille.
    Luvun 666 maine on tarkoituksella mustamaalattu "Eliitin" hallitseman Kirkon toimesta. Ihmisiä pelotellaan tällä luvulla, jotta he pysyisivät siitä kaukana. Se liitetään paholaiseen ja satanismiin, mikä on tietenkin vain kristillistä propagandaa. Motiivi tälle on yksinkertaisuudessaan se, että Kirkko haluaa peitellä mahdollisimman paljon sen suhdetta astrologiaan. Jos kristyt saisivat tietää miten laajasti koko kristinuskon teologia on rakennettu vanhojen astrologisten teemojen päälle, he hylkäisivät Kirkon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pedon luku

    Jos on Lucifer ymmärretty terminä väärin, niin on myös luku 666.

    Tämä pahamainen "pedon luku" mainitaan Raamatun Ilmestyskirjassa. Nykyinen käännös on hieman harhaanjohtava, joten käytän lainauksena vuoden 1938 käännöstä:

    "Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi." (Ilm. 13:18)
    Jolla on ymmärrys. Niinpä. Kirjoittaja oikein alleviivaa sitä, että nyt puhutaan esoteerisesta tiedosta, jota ei ole tarkoitettu kaikille.
    Luvun 666 maine on tarkoituksella mustamaalattu "Eliitin" hallitseman Kirkon toimesta. Ihmisiä pelotellaan tällä luvulla, jotta he pysyisivät siitä kaukana. Se liitetään paholaiseen ja satanismiin, mikä on tietenkin vain kristillistä propagandaa. Motiivi tälle on yksinkertaisuudessaan se, että Kirkko haluaa peitellä mahdollisimman paljon sen suhdetta astrologiaan. Jos kristyt saisivat tietää miten laajasti koko kristinuskon teologia on rakennettu vanhojen astrologisten teemojen päälle, he hylkäisivät Kirkon.

    666 on astrologinen ja numerologinen termi, jolla on todella monta eri tasoa. Siinä ei itsessään ole mitään saatanallista tai pahaa.
    Muinaisten viisaiden suuri oivallus tähtien tarkkailussa oli prekessio, eli maan akselin hidas kääntyminen. Alkuperäinen Pyhä kolminaisuus tarkoitti kolmea sykliä: Maan kierto auringon ympäri, Maan kierto akselinsa ympäri ja prekessio. Päivien tai vuosien syklit saattoi kuka tahansa havaita, mutta prekession ymmärtämiseen tarvittiin jo suurempaa viisautta. Prekessiosta tuli tietyssä mielessä astrologisen viisauden symboli.
    Kokonainen prekessiosykli kestää 25 920 vuotta. Tätä kutsutaan nimillä Suuri vuosi, Platoninen vuosi tai Kosminen vuosi. Kun tämä sykli jaetaan 12 astrologiseen aikakauteen, yhden aikakauden pituudeksi tulee 2160 vuotta. Numerologiassa lukujen lopussa olevat nollat edustavat suuruusluokkaa tai skaalaa. Luvun 2160 "juuri" on 216, joka sattuu olemaan sama kuin 6 x 6 x 6.

    Luku 666 on astrologisessa mielessä pyhä luku, johon on piilotettu "prekession salaisuus", tai "aikakausien salaisuus". Kirkko ei tietenkään halua tavallisten ihmisten tietävän tätä, joten se on demonisoitu pahan sarvipäisen mielikuvitusolennon luvuksi. Jos joku tutkii tätä lukua ja sen taustaa, hänet on helppo tuomita "paholaisen riivaamaksi" tai vastaavaksi.
    "Mitä?! Olet tutkinut paholaisen lukua?! Mitä oletkaan mennyt tekemään! Nyt Saatana on saanut sinusta otteen!!!"
    Yritä siinä sitten käydä järjellistä keskustelua.
    Mutta luvulle 666 on muitakin tasoja. Ilmestyskirjassa puhutaan pedon luvusta, joka on myös ihmisen luku. "Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku."
    Hyvä on, lasketaanpa sitten "ihmisen luku".

    Ihminen saa alkunsa hedelmöityksestä, jonka jälkeen vietetään 9 kk kohdussa. 9 kk = 270 päivää.
    Kun ihminen syntyy, hän syntyy tiettyyn kohtaa astrologista eläinrataa, mikä määrittää hänen elämänsä astrologiset lähtökohdat. Eläinrata on 360 astetta.
    Eläinradan keskellä on ihmiselle elämän mahdollistava tärkein taivaankappale, aurinko, jonka yksi numerologinen luku on 36. (Auringon "taikaneliö" = 36 ruutua)
    270 + 360 + 36 = 666
    Ihmisen luku.
    Luku 666 löytyy myös äsken mainitusta ns. "auringon taikaneliöstä". Neliössä on luvut 1 - 36. Kun nämä lasketaan yhteen, saadaan 666.
    Sitten on vielä pari mielenkiintoista "sattumaa", jotka liittyvät lukuun 666. Paavin kolmitiarassa lukee (tai ainakin joskus luki) Vicarius Filii Dei (Representative of the Son of God), "Jumalan pojan edustaja". Tämän paaviin liitetyn termin luvuksi saadaan 666.

    Katoliseen kirkkoon liitetään myös termi The Holy Crown. Termi liitetään myös monarkiaan. Pyhän kruunun symbolina on risti ja kruunu. Usein tämän symbolin ympärillä on teksti In Hoc Signo Vinces ("By this sign thou shalt conquer").

    The Holy Crown on melko yleinen vapaamuurarien symboli. Hepreaksi se on nezer ha-kodesch, jonka numerologinen summa on 666.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    666 on astrologinen ja numerologinen termi, jolla on todella monta eri tasoa. Siinä ei itsessään ole mitään saatanallista tai pahaa.
    Muinaisten viisaiden suuri oivallus tähtien tarkkailussa oli prekessio, eli maan akselin hidas kääntyminen. Alkuperäinen Pyhä kolminaisuus tarkoitti kolmea sykliä: Maan kierto auringon ympäri, Maan kierto akselinsa ympäri ja prekessio. Päivien tai vuosien syklit saattoi kuka tahansa havaita, mutta prekession ymmärtämiseen tarvittiin jo suurempaa viisautta. Prekessiosta tuli tietyssä mielessä astrologisen viisauden symboli.
    Kokonainen prekessiosykli kestää 25 920 vuotta. Tätä kutsutaan nimillä Suuri vuosi, Platoninen vuosi tai Kosminen vuosi. Kun tämä sykli jaetaan 12 astrologiseen aikakauteen, yhden aikakauden pituudeksi tulee 2160 vuotta. Numerologiassa lukujen lopussa olevat nollat edustavat suuruusluokkaa tai skaalaa. Luvun 2160 "juuri" on 216, joka sattuu olemaan sama kuin 6 x 6 x 6.

    Luku 666 on astrologisessa mielessä pyhä luku, johon on piilotettu "prekession salaisuus", tai "aikakausien salaisuus". Kirkko ei tietenkään halua tavallisten ihmisten tietävän tätä, joten se on demonisoitu pahan sarvipäisen mielikuvitusolennon luvuksi. Jos joku tutkii tätä lukua ja sen taustaa, hänet on helppo tuomita "paholaisen riivaamaksi" tai vastaavaksi.
    "Mitä?! Olet tutkinut paholaisen lukua?! Mitä oletkaan mennyt tekemään! Nyt Saatana on saanut sinusta otteen!!!"
    Yritä siinä sitten käydä järjellistä keskustelua.
    Mutta luvulle 666 on muitakin tasoja. Ilmestyskirjassa puhutaan pedon luvusta, joka on myös ihmisen luku. "Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku."
    Hyvä on, lasketaanpa sitten "ihmisen luku".

    Ihminen saa alkunsa hedelmöityksestä, jonka jälkeen vietetään 9 kk kohdussa. 9 kk = 270 päivää.
    Kun ihminen syntyy, hän syntyy tiettyyn kohtaa astrologista eläinrataa, mikä määrittää hänen elämänsä astrologiset lähtökohdat. Eläinrata on 360 astetta.
    Eläinradan keskellä on ihmiselle elämän mahdollistava tärkein taivaankappale, aurinko, jonka yksi numerologinen luku on 36. (Auringon "taikaneliö" = 36 ruutua)
    270 360 36 = 666
    Ihmisen luku.
    Luku 666 löytyy myös äsken mainitusta ns. "auringon taikaneliöstä". Neliössä on luvut 1 - 36. Kun nämä lasketaan yhteen, saadaan 666.
    Sitten on vielä pari mielenkiintoista "sattumaa", jotka liittyvät lukuun 666. Paavin kolmitiarassa lukee (tai ainakin joskus luki) Vicarius Filii Dei (Representative of the Son of God), "Jumalan pojan edustaja". Tämän paaviin liitetyn termin luvuksi saadaan 666.

    Katoliseen kirkkoon liitetään myös termi The Holy Crown. Termi liitetään myös monarkiaan. Pyhän kruunun symbolina on risti ja kruunu. Usein tämän symbolin ympärillä on teksti In Hoc Signo Vinces ("By this sign thou shalt conquer").

    The Holy Crown on melko yleinen vapaamuurarien symboli. Hepreaksi se on nezer ha-kodesch, jonka numerologinen summa on 666.

    In Hoc Signo Vinces juontaa juurensa Konstantinus Suureen, ensimmäiseen kristittyyn Rooman keisariin. Tarinan mukaan hän näki ennen taistelua näyn, jossa hän näki kirjaimet X ja P ja äänen sanovan In Hoc Signo Vinces. Tämä on Chi Rho -symbolin syntytarina.
    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-5-pedon-luku.html


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    In Hoc Signo Vinces juontaa juurensa Konstantinus Suureen, ensimmäiseen kristittyyn Rooman keisariin. Tarinan mukaan hän näki ennen taistelua näyn, jossa hän näki kirjaimet X ja P ja äänen sanovan In Hoc Signo Vinces. Tämä on Chi Rho -symbolin syntytarina.
    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/astro-teologia-osa-5-pedon-luku.html

    Ristin alkuperä
    Kristinuskon astro-teologinen tausta nousee vahvasti esiin, kun katsotaan sen tärkeintä symbolia - ristiä. On jokseenkin ironista, että kristinuskon keskeisin symboli on alkuperältään niin puhdasta astrologiaa kuin vain ikinä voi olla.
    Kauan ennen kristinuskoa maailman monissa kolkissa tunnettiin symboli nimeltä aurinkoristi.

    Mutta miksi tätä kutsutaan juuri aurinkoristiksi? Aurinkohan on kirkas pallo - ei siinä näy mitään ristiä?
    Muinaiset viisaat, Tähdistö-kultin mestariastronimit, tarkkailivat auringon liikettä taivaalla ja huomasivat sen vuotuisessa syklissä neljä käännekohtaa. Kesäpäivän seisauksena aurinko nousee korkeimmilleen ja päivä on pisin. Talvipäivän seisauksena aurinko on matalimmillaan ja päivä on lyhyin. Kevät- ja syyspäiväntasauksessa aurinko on taivaanekvaattorissa (celestial equator) ja päivä on yhtä pitkä kuin yö.
    Kun tämä esitetään piirroksena, syntyy ympyrä ja risti, jonka keskellä on aurinko.
    Onko siis ihme, että atonistinen kristinusko on valinnut symbolikseen juuri ristin? Kun tarkastellaan kristillistä symboliikkaa, nähdään miten Kirkko painottaa ristin ja auringon välistä yhteyttä. Kristinuskon historiaa tutkimalla risti-symbolista paljastuu yllättävä yksityiskohta. Kristillinen krusifiksi, jossa on risti ja kärsivä Jeesus, ratifioitiin virallisesti kirkollisena symbolina vasta kuudennessa ekumeenisessa kirkolliskokouksessa vuonna 680. Kirkon "logoksi" se otettiin vasta Paavi Hadrianus I:n kaudella 700-luvun lopulla. Kirkollisessa taiteessa ristillä kärsivä Jeesus alkoi yleistyä vasta 800-luvulta alkaen. Siis yli 800 vuotta raamatullisen Jeesuksen kuoleman jälkeen. Jeesuksen aikakauden historiankirjoittajista (Philo, Tacitus, Pliny, Suetonius, Epictectus, Cluvius, Rufus, Quintus, Curtis Rufus, Josephus, Plutarch ja Publius Petronius) kukaan ei mainitse ristiinnaulitusta Jeesuksesta mitään. Herää kysymys, että oliko Jeesusta historiallisena hahmona olemassa ollenkaan? Tai jos oli, kuinka paljon Raamatun kertomukset hänestä pitävät historiallisessa mielessä paikkaansa? Itse veikkaan, että Jeesuksen tarina perustuu yhteen tai useampaan lähi-idän alueella vaikuttaneeseen opettajaan, mutta hyvin löyhästi.

    Asiasta voi väitellä loputtomiin, mutta mitään varmuutta emme tule siitä koskaan saamaan. Varmaa on kuitenkin se, että ristin astrologiselle taustalle on paljon enemmän todisteita, kuin tarinalle ristillä kuolleesta miehestä nimeltä Jeesus. Ristiinnaulittuja jumalhahmoja tunnettiin antiikin aikakaudella useita. Erään arvion mukaan niitä olisi ollut reilusti toistakymmentä. Antiikin ajan ihmisille ei tullut mieleenkään, että tarina aurinkojumalan ristiinnaulitsemisesta voisi olla jotain muuta kuin astrologinen vertauskuva.


   • Anonyymi

    Tähdistö-kultti

    "Kristillinen Kirkko on esihistoriallisten kulttien tietosanakirja." - Friedrich Nietzsche


    Nietzsche tiesi mistä puhui. Kristinusko on kokoelma vanhoja uskomuksia, käsitteitä, rituaaleja ja symboleja, jotka ovat kaikki lainauksia ikivanhoista kulteista. Jos kristinuskosta poistettaisiin kaikki lainattu, ei jäisi paljoa jäljelle.

    Atonismin syntytarinaan liittyy kolmen vanhan kultin "fuusio" Is-Ra-El. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa kulttien välinen liittouma atonismin pitkässä historiassa. Jos katsotaan tämän päivän atonistista maailmaa (monoteistiset kulttuurit), voidaan havaita piirteitä seitsemästä ikivanhasta kultista.
    Tämä seitsemän kultin liittouma ei syntynyt yhdessä hetkessä, joten kaikkia sen tarkkoja vaiheita on hyvin vaikea hahmottaa tarkasti. Miten, milloin ja miksi nämä eri kultit päätyivät yhteistyöhön on laajuudessaan useamman kirjan mittainen tarina. Aurinko-kultti on tietenkin atonismin "keihäänkärki" - johtavassa asemassa oleva kultti. Tämän päivän atonistinen maailma tulvii aurinkosymboliikkaa uskomattomalla volyymilla. Tähdistö-, Kuu- ja Saturnus-kultit tulevat heti Aurinko-kultin jälkeen. Venus-, Dionysos- ja Tuli-kulteilla on hieman pienempi rooli suhteessa neljään muuhun kulttiin.
    Tässä kirjoituksessa keskitytään alkuperäiseen Tähdistö-kulttiin, muinaisten viisaiden tiedon säilyttäjiin - kulteista vanhimpaan. Tähdistö-kultti on kyllä mainittu tämän sivuston kirjoituksissa useasti aiemminkin, mutta tämä kirjoitus keskittyy sen varhaisiin vaiheisiin Egyptissä.
    Tähdistö-kultin tarinaa ei voi kertoa "virallisen" historiankirjoituksen viitekehyksessä. Atonistisen "Eliitin" kontrolloima korruptoitunut historiantutkimus on saanut aikaan sen, että kokonaiset sukupolvet on saatu uskomaan täysin järjettömiä satuja muinaisesta maailmasta. Ihmisillä on tapana uskoa auktoriteetteja mielummin kuin omaa maalaisjärkeään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tähdistö-kultti

    "Kristillinen Kirkko on esihistoriallisten kulttien tietosanakirja." - Friedrich Nietzsche


    Nietzsche tiesi mistä puhui. Kristinusko on kokoelma vanhoja uskomuksia, käsitteitä, rituaaleja ja symboleja, jotka ovat kaikki lainauksia ikivanhoista kulteista. Jos kristinuskosta poistettaisiin kaikki lainattu, ei jäisi paljoa jäljelle.

    Atonismin syntytarinaan liittyy kolmen vanhan kultin "fuusio" Is-Ra-El. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa kulttien välinen liittouma atonismin pitkässä historiassa. Jos katsotaan tämän päivän atonistista maailmaa (monoteistiset kulttuurit), voidaan havaita piirteitä seitsemästä ikivanhasta kultista.
    Tämä seitsemän kultin liittouma ei syntynyt yhdessä hetkessä, joten kaikkia sen tarkkoja vaiheita on hyvin vaikea hahmottaa tarkasti. Miten, milloin ja miksi nämä eri kultit päätyivät yhteistyöhön on laajuudessaan useamman kirjan mittainen tarina. Aurinko-kultti on tietenkin atonismin "keihäänkärki" - johtavassa asemassa oleva kultti. Tämän päivän atonistinen maailma tulvii aurinkosymboliikkaa uskomattomalla volyymilla. Tähdistö-, Kuu- ja Saturnus-kultit tulevat heti Aurinko-kultin jälkeen. Venus-, Dionysos- ja Tuli-kulteilla on hieman pienempi rooli suhteessa neljään muuhun kulttiin.
    Tässä kirjoituksessa keskitytään alkuperäiseen Tähdistö-kulttiin, muinaisten viisaiden tiedon säilyttäjiin - kulteista vanhimpaan. Tähdistö-kultti on kyllä mainittu tämän sivuston kirjoituksissa useasti aiemminkin, mutta tämä kirjoitus keskittyy sen varhaisiin vaiheisiin Egyptissä.
    Tähdistö-kultin tarinaa ei voi kertoa "virallisen" historiankirjoituksen viitekehyksessä. Atonistisen "Eliitin" kontrolloima korruptoitunut historiantutkimus on saanut aikaan sen, että kokonaiset sukupolvet on saatu uskomaan täysin järjettömiä satuja muinaisesta maailmasta. Ihmisillä on tapana uskoa auktoriteetteja mielummin kuin omaa maalaisjärkeään.

    Otetaan esimerkiksi Gizan pyramidit. Virallinen akateeminen historiantutkimus kertoo, että Kheopsin pyramidi rakennettiin Faarao Kheopsille haudaksi noin vuonna 2560 eaa. Rakentamiseen kului 20 - 30 vuotta. Pyramidissa on 2 300 000 kivilohkaretta, joiden keskipaino on jossain kahden ja viiden tonnin välillä. Suurimmat lohkareet painavat yli 50 tonnia. Jos rakennusaika oli 30 vuotta, tämä tarkottaisi sitä, että ympärivuorokautisella rakentamisella lohkareet olisi saatu paikoilleen noin kuuden minuutin välein.

    Historiankirjat väittävät siis aivan pokkana, että tuhansien kilojen kivolohkareita nakkailtiin paikoilleen kuuden minuutin välein. Samat kirjat väittävät, että siihen aikaan väkipyörää ei oltu vielä keksitty, joten näitä valtavia kivilohkareita siirreltiin siis pelkkien köysien ja parrunpätkien avulla. Yötäpäivää 30 vuotta kuuden minuutin välein!

    Kumman uskot? Sen mitä tutkija sanoo, vai sen mitä maalaisjärkesi sanoo?
    Jos haluaa ymmärtää muinaisen Egyptin historiaa, ei voi ottaa lähtökohdakseen akateemisessa tutkimuksessa vallalla olevia teorioita, jotka eivät kestä minkäänlaista kriittistä tarkastelua.

    Historiankirjoista on käytännössä pyyhitty kokonaan pois se vaihe, jolloin Egypti oli matriarkaalinen yhteiskunta. Väitetään, että Egyptin korkeakulttuuri olisi alkanut joskus 3000-luvulla eaa, jolloin olisi keksitty kirjoitustaito. Tämä on karkea valhe.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Otetaan esimerkiksi Gizan pyramidit. Virallinen akateeminen historiantutkimus kertoo, että Kheopsin pyramidi rakennettiin Faarao Kheopsille haudaksi noin vuonna 2560 eaa. Rakentamiseen kului 20 - 30 vuotta. Pyramidissa on 2 300 000 kivilohkaretta, joiden keskipaino on jossain kahden ja viiden tonnin välillä. Suurimmat lohkareet painavat yli 50 tonnia. Jos rakennusaika oli 30 vuotta, tämä tarkottaisi sitä, että ympärivuorokautisella rakentamisella lohkareet olisi saatu paikoilleen noin kuuden minuutin välein.

    Historiankirjat väittävät siis aivan pokkana, että tuhansien kilojen kivolohkareita nakkailtiin paikoilleen kuuden minuutin välein. Samat kirjat väittävät, että siihen aikaan väkipyörää ei oltu vielä keksitty, joten näitä valtavia kivilohkareita siirreltiin siis pelkkien köysien ja parrunpätkien avulla. Yötäpäivää 30 vuotta kuuden minuutin välein!

    Kumman uskot? Sen mitä tutkija sanoo, vai sen mitä maalaisjärkesi sanoo?
    Jos haluaa ymmärtää muinaisen Egyptin historiaa, ei voi ottaa lähtökohdakseen akateemisessa tutkimuksessa vallalla olevia teorioita, jotka eivät kestä minkäänlaista kriittistä tarkastelua.

    Historiankirjoista on käytännössä pyyhitty kokonaan pois se vaihe, jolloin Egypti oli matriarkaalinen yhteiskunta. Väitetään, että Egyptin korkeakulttuuri olisi alkanut joskus 3000-luvulla eaa, jolloin olisi keksitty kirjoitustaito. Tämä on karkea valhe.

    Toinen Egyptin matriarkaalisen kauden erittäin vaikutusvaltainen kultti oli Kuu-kultti, jonka tärkein jumalatar oli Isis. Tähdistö-kultin tapaan Kuu-kultissa feminiinienergiaa osattiin kunnioittaa. Kuu-kultin kulta-aikoina Egyptissä naiseutta tai feminiinienergiaa ei pelkästään arvostettu. Sitä ylistettiin! Naiset kykenivät synnyttämään uutta elämää - se jos jokin oli jumalallista.

    Tärkeimmät jumalat olivat naisia. Naiset olivat hallitsijaperheiden vallan perijöitä. Naiset olivat vastuussa uskonnollisista rituaaleista. Koko yhteiskunta eli tavalla, joka kunnioitti ja ylisti feminiinienergiaa.

    Vaikka Kuu-kultti lopulta koki samanlaisen maskuliinisen korruption kuin Tähdistö-kulttikin, osa sen rituaaleista on säilynyt aina meidän päiviin asti. Harva tulee ajatelleeksi, että jotkut kirkolliset rituaalit ovat jäänteitä Kuu-kultin naiseutta ylistävistä rituaaleista. Täytyy tosin muistaa, että nämä rituaalit ovat kärsineet melkoisen korruption, mutta symbolit ovat edelleen samoja.

    Ajatelkaapa vaikka kristillistä ehtoollista. Tarjolla on viiniä maljasta ja pieni syötävä "leipä". Mitähän nämä symbolit mahtaisivat edustaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Toinen Egyptin matriarkaalisen kauden erittäin vaikutusvaltainen kultti oli Kuu-kultti, jonka tärkein jumalatar oli Isis. Tähdistö-kultin tapaan Kuu-kultissa feminiinienergiaa osattiin kunnioittaa. Kuu-kultin kulta-aikoina Egyptissä naiseutta tai feminiinienergiaa ei pelkästään arvostettu. Sitä ylistettiin! Naiset kykenivät synnyttämään uutta elämää - se jos jokin oli jumalallista.

    Tärkeimmät jumalat olivat naisia. Naiset olivat hallitsijaperheiden vallan perijöitä. Naiset olivat vastuussa uskonnollisista rituaaleista. Koko yhteiskunta eli tavalla, joka kunnioitti ja ylisti feminiinienergiaa.

    Vaikka Kuu-kultti lopulta koki samanlaisen maskuliinisen korruption kuin Tähdistö-kulttikin, osa sen rituaaleista on säilynyt aina meidän päiviin asti. Harva tulee ajatelleeksi, että jotkut kirkolliset rituaalit ovat jäänteitä Kuu-kultin naiseutta ylistävistä rituaaleista. Täytyy tosin muistaa, että nämä rituaalit ovat kärsineet melkoisen korruption, mutta symbolit ovat edelleen samoja.

    Ajatelkaapa vaikka kristillistä ehtoollista. Tarjolla on viiniä maljasta ja pieni syötävä "leipä". Mitähän nämä symbolit mahtaisivat edustaa?

    Kuu-kultin kuukautiskiertoa kunnioittava rituaali näkyy edelleen kristillisessä symboliikassa. Jopa sana messu tarkoittaa kuuta. Messu, eli ehtoollisjumalanpalvelus, on englanniksi mass. Tämä tulee egyptiläisestä sanasta mas, kuu.

    Itkevä Isis
    Kuu-kultti on myös sellaisten sanojen taustalta kuin salaisuus, mysteeri, siunaus, kyyneleet ja raha. Jopa suomalainen sana kuu on alkuperältään egyptiläinen Kuu-kultin termi.

    Sana kuu periytyy egyptiläisestä sanasta khu, joka tarkoitti Isis-jumalattaren kyyneliä. Tosin "virallinen" kielitiede myöntää tämän yhtä innokkaasti kuin kirkko ehtoollisen alkuperän - vaikka sanat ovatkin foneettisesti identtisiä. Tarot-kortti Kuu kuvaa Osirisin kuolemaa itkevää Isista. Khu tarkoitti myös pyhää mensturaatiota.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuu-kultin kuukautiskiertoa kunnioittava rituaali näkyy edelleen kristillisessä symboliikassa. Jopa sana messu tarkoittaa kuuta. Messu, eli ehtoollisjumalanpalvelus, on englanniksi mass. Tämä tulee egyptiläisestä sanasta mas, kuu.

    Itkevä Isis
    Kuu-kultti on myös sellaisten sanojen taustalta kuin salaisuus, mysteeri, siunaus, kyyneleet ja raha. Jopa suomalainen sana kuu on alkuperältään egyptiläinen Kuu-kultin termi.

    Sana kuu periytyy egyptiläisestä sanasta khu, joka tarkoitti Isis-jumalattaren kyyneliä. Tosin "virallinen" kielitiede myöntää tämän yhtä innokkaasti kuin kirkko ehtoollisen alkuperän - vaikka sanat ovatkin foneettisesti identtisiä. Tarot-kortti Kuu kuvaa Osirisin kuolemaa itkevää Isista. Khu tarkoitti myös pyhää mensturaatiota.

    Eläinrata ja luku 12
    Yksi kaikkein näkyvimmistä astro-teologisista aiheista nykypäivän maailmassa on luku 12. Astrologinen eläinrata, zodiac, ja sen 12 eläinradan merkkiä ovat läsnä kaikkialla. Eläinradan symboli, luku 12, löytyy todella monesta eri yhteydestä.
    Maailma on täynnä astrologisia symboleja, joita pidämme niin itsestäänselvinä, ettemme tule edes ajatelleeksi niiden yhteyttä astrologiaan. Jokainen ihminen törmää joka päivä jollain tavalla lukuun 12.

    Luku 12 toistuu hyvin usein uskonnoissa ja mytologioissa. Monesti uskontojen tai mytologioiden kryptiset tekstit tulevat ymmärrettäväksi, kun katsoo tekstiä astrologian näkökulmasta. Sijoita luvun 12 tilalle sana eläinrata, ja tekstin astrologinen vertauskuva aukeaa.

    Uskonnot eivät varsinaisesti edes peittele astrologista alkuperäänsä. Meille suomalaisille tutuimman uskonnon, kristinuskon, vanhassa taiteessa näytetään avoimesti Jeesuksen astrologinen vertauskuvallinen taso. Jeesus, aurinkokuningas, on aurinko eläinradan keskellä. Astrologia mainitaan jopa Raamatun luomiskertomuksessa:

    "Jumala sanoi: "Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia." - 1. Moos. 1:14


    Ja sama englanniksi:
    "Let there be lights in the vault of the sky to separate the day from the night, and let them serve as signs to mark sacred times, and days and years."
    Määräaikoja osoittavat merkit? Olisikohan kenties kyse astrologiasta?
    Toinen Raamatun kohta, jossa puhutaan aivan avoimesti astrologiasta on Jobin kirjassa, kun Jumala vastaa Jobille:
    "Osaatko sinä solmia yhteen Seulasten tähdet tai avata Orionin siteet? Osaatko tuoda ajallaan esiin eläinradan tähdet, sinäkö talutat Leijonaa ja sen pentuja? Sinäkö tunnet taivaan säännöt, määräätkö sinä, miten ne vaikuttavat maan päällä?" - Job. 38:31-33
    Leijonaa ja sen pentuja, eli aurinkoa ja sen "lapsia", eläinradan merkkejä. Kryptisesseä Ilmestyskirjassa on valtaistuin, jolla istuu "joku joka loistaa kuin jaspis ja karneoli." Hänen ympärillään on neljä olentoa. "Yksi muistutti leijonaa, toinen nuorta härkää, kolmannella oli kuin ihmiskasvot, ja neljäs näytti lentävältä kotkalta."

    Tämä on sama nelikko, joka on tarotin korttien Kohtalonpyörä ja Maailma ympärillä. Kyse on astrologisesta vertauskuvasta ja aurinkorististä. Härän tähtimerkki on vastapäätä Skorpionin tähtimerkkiä. Eläinradalla Skorpionin merkki tunnettiin aiemmin Kotkan merkkinä. Näiden kahden vastakkaisen merkin kanssa 90 asteen kulmassa on Leijonan ja Vesimiehen merkit. Jälkimmäisen tunnuksena käytetään usein nuoren miehen kasvoja tai enkelimäistä poikaa.

    Neljä merkkiä, Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies muodostavat eläinradalle ristin, jonka keskellä on aurinko. Auringon symbolina Ilmestyskirjan teksti käyttää valtaistuinta, jolla istuu "joku joka loistaa kuin jaspis ja karneoli". Auringon ja Jeesuksen välistä yhteyttä on käsitelty myös kirjoituksessa Neitsyestä syntynyt.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eläinrata ja luku 12
    Yksi kaikkein näkyvimmistä astro-teologisista aiheista nykypäivän maailmassa on luku 12. Astrologinen eläinrata, zodiac, ja sen 12 eläinradan merkkiä ovat läsnä kaikkialla. Eläinradan symboli, luku 12, löytyy todella monesta eri yhteydestä.
    Maailma on täynnä astrologisia symboleja, joita pidämme niin itsestäänselvinä, ettemme tule edes ajatelleeksi niiden yhteyttä astrologiaan. Jokainen ihminen törmää joka päivä jollain tavalla lukuun 12.

    Luku 12 toistuu hyvin usein uskonnoissa ja mytologioissa. Monesti uskontojen tai mytologioiden kryptiset tekstit tulevat ymmärrettäväksi, kun katsoo tekstiä astrologian näkökulmasta. Sijoita luvun 12 tilalle sana eläinrata, ja tekstin astrologinen vertauskuva aukeaa.

    Uskonnot eivät varsinaisesti edes peittele astrologista alkuperäänsä. Meille suomalaisille tutuimman uskonnon, kristinuskon, vanhassa taiteessa näytetään avoimesti Jeesuksen astrologinen vertauskuvallinen taso. Jeesus, aurinkokuningas, on aurinko eläinradan keskellä. Astrologia mainitaan jopa Raamatun luomiskertomuksessa:

    "Jumala sanoi: "Tulkoon valoja taivaankanteen erottamaan päivän yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa määräaikoja, hetkiä ja vuosia." - 1. Moos. 1:14


    Ja sama englanniksi:
    "Let there be lights in the vault of the sky to separate the day from the night, and let them serve as signs to mark sacred times, and days and years."
    Määräaikoja osoittavat merkit? Olisikohan kenties kyse astrologiasta?
    Toinen Raamatun kohta, jossa puhutaan aivan avoimesti astrologiasta on Jobin kirjassa, kun Jumala vastaa Jobille:
    "Osaatko sinä solmia yhteen Seulasten tähdet tai avata Orionin siteet? Osaatko tuoda ajallaan esiin eläinradan tähdet, sinäkö talutat Leijonaa ja sen pentuja? Sinäkö tunnet taivaan säännöt, määräätkö sinä, miten ne vaikuttavat maan päällä?" - Job. 38:31-33
    Leijonaa ja sen pentuja, eli aurinkoa ja sen "lapsia", eläinradan merkkejä. Kryptisesseä Ilmestyskirjassa on valtaistuin, jolla istuu "joku joka loistaa kuin jaspis ja karneoli." Hänen ympärillään on neljä olentoa. "Yksi muistutti leijonaa, toinen nuorta härkää, kolmannella oli kuin ihmiskasvot, ja neljäs näytti lentävältä kotkalta."

    Tämä on sama nelikko, joka on tarotin korttien Kohtalonpyörä ja Maailma ympärillä. Kyse on astrologisesta vertauskuvasta ja aurinkorististä. Härän tähtimerkki on vastapäätä Skorpionin tähtimerkkiä. Eläinradalla Skorpionin merkki tunnettiin aiemmin Kotkan merkkinä. Näiden kahden vastakkaisen merkin kanssa 90 asteen kulmassa on Leijonan ja Vesimiehen merkit. Jälkimmäisen tunnuksena käytetään usein nuoren miehen kasvoja tai enkelimäistä poikaa.

    Neljä merkkiä, Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies muodostavat eläinradalle ristin, jonka keskellä on aurinko. Auringon symbolina Ilmestyskirjan teksti käyttää valtaistuinta, jolla istuu "joku joka loistaa kuin jaspis ja karneoli". Auringon ja Jeesuksen välistä yhteyttä on käsitelty myös kirjoituksessa Neitsyestä syntynyt.

    Mielenkiintoinen yksityiskohta Kirkon historiassa liittyy Toledon kirkolliskokouksiin (ensimmäinen vuonna 400, yhteensä 18 kokousta). Toledossa Kirkko tuomitsi astrologian kielletyksi opiksi. Ilmeisesti kielto ei kuitenkaan koskenut Kirkon johtajia, vaan ainoastaan tavallista kansaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mielenkiintoinen yksityiskohta Kirkon historiassa liittyy Toledon kirkolliskokouksiin (ensimmäinen vuonna 400, yhteensä 18 kokousta). Toledossa Kirkko tuomitsi astrologian kielletyksi opiksi. Ilmeisesti kielto ei kuitenkaan koskenut Kirkon johtajia, vaan ainoastaan tavallista kansaa.

    Astrologian kieltäminen juuri Toledossa sisältää häivähdyksen ironiaa. Toledo oli aikanaan tunnettu okkultistinen keskus.
    Mikael Agricolan Daudin Psalttarin esipuheessa luetellaan suomalaisten pakanaperinteen jumalia. Teksti on mainio, koska siihen kätkeytyy pieni piikki Katoliselle kirkolle.
    Ensin Agricola luettelee pitkän listan suomalaisia muinaisjumalia ja niiden palvontaan liittyviä yksityiskohtia. Joukossa on muun muassa maininta Ukko-ylijumalalle pidetyistä kylvöjuhlista, joissa Agricolan mukaan vedettiin lärvit ja rietasteltiin oikein urakalla. (Kuullostaa aika paljon Dionysos-kultilta.) Pakanajumalten luettelon jälkeen Agricola toteaa:
    "Palveltiin myös paljon muuta, / kiviä, kantoja, tähtiä ja kuuta.
    Niin myös äsken Paavin opin alla / kumarrettiin julkisesti ja salaa."
    Agricola oli mukana uskonpuhdistuksessa, joten hän tietenkin arvosteli Katolisen kirkon enemmän tai vähemmän salaista astrologian harjoittamista. Toisaalta ei uskonpuhdistus tarkoittanut sitä, että se olisi poistanut astrologian kristinuskosta. Se vain haudattiin syvemmälle piiloon. Astrologian poistaminen kristinuskosta olisi ollut yhtä mahdoton tehtävä kuin kivijalan poistaminen omakotitalosta. Miten voi poistaa uskonnosta jotain sellaista, jonka päälle se on rakennettu?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Astrologian kieltäminen juuri Toledossa sisältää häivähdyksen ironiaa. Toledo oli aikanaan tunnettu okkultistinen keskus.
    Mikael Agricolan Daudin Psalttarin esipuheessa luetellaan suomalaisten pakanaperinteen jumalia. Teksti on mainio, koska siihen kätkeytyy pieni piikki Katoliselle kirkolle.
    Ensin Agricola luettelee pitkän listan suomalaisia muinaisjumalia ja niiden palvontaan liittyviä yksityiskohtia. Joukossa on muun muassa maininta Ukko-ylijumalalle pidetyistä kylvöjuhlista, joissa Agricolan mukaan vedettiin lärvit ja rietasteltiin oikein urakalla. (Kuullostaa aika paljon Dionysos-kultilta.) Pakanajumalten luettelon jälkeen Agricola toteaa:
    "Palveltiin myös paljon muuta, / kiviä, kantoja, tähtiä ja kuuta.
    Niin myös äsken Paavin opin alla / kumarrettiin julkisesti ja salaa."
    Agricola oli mukana uskonpuhdistuksessa, joten hän tietenkin arvosteli Katolisen kirkon enemmän tai vähemmän salaista astrologian harjoittamista. Toisaalta ei uskonpuhdistus tarkoittanut sitä, että se olisi poistanut astrologian kristinuskosta. Se vain haudattiin syvemmälle piiloon. Astrologian poistaminen kristinuskosta olisi ollut yhtä mahdoton tehtävä kuin kivijalan poistaminen omakotitalosta. Miten voi poistaa uskonnosta jotain sellaista, jonka päälle se on rakennettu?

    INRI
    Kristinuskossa Jeesuksen ristiin yhdistetään tunnettu kirjainlyhenne INRI. Mitä se tarkoittaa?
    INRI tarkoittaa Kirkon virallisen tulkinnan mukaan lausetta Iēsus Nazarēnus, Rēx Iūdaeōrum, eli Jeesus Nasaretilainen, Juutalaisten kuningas.
    Kuten tapana on, symboliikalla on eksoteerinen taso ja esoteerinen taso. Tämä Kirkon jäsenilleen kertoma selitys INRI-lyhenteestä on tietenkin eksoteerinen taso, jonka tarkoitus on peittää esoteerinen taso. Kun symboliikassa näkee minkä tahansa "neljän ryhmän", esoteerinen taso liittyy aina neljään elementtiin (tuli, vesi, ilma ja maa) tavalla tai toisella.
    Kristinuskon astrologisista juurista on runsaasti esimerkkejä. Ristin symboliikka juontaa juurensa astronomiaan - päiväntasauksiin ja päivänseisauksiin. Kun astrologiselle eläinratakiekolle piirtää mihin tahansa kohtaan ristin, siitä muodostuu aina neljän elementin ryhmä.
    Jos ajatellaan sanan kristus tarkoittavan enemmän korkeaa tietoisuudentasoa kuin henkilöä, kirjainlyhenteen INRI käyttäminen Jeesuksen yhteydessä on täysin ymmärrettävää. Esoteerisissa opeissa neljän elementin yhdistymisestä syntyy viides elementti, quintessence, jota kutsutaan myös kristustietoisuudeksi tai yksinkertaisesti vain "hengeksi".

    Quintessence-symbolina käytetään esoteerisissa opeissa pentagrammia. Toki pentagrammilla on muitakin symbolisia tasoja, mutta pentagrammia käytetään esimerkiksi ruusuristiläisessä symboliikassa neljän elementin yhdistymisen kuvana. Symbolia käyteään myös alkemiassa. Quintessence on erikoisella tavalla läsnä tarotin kortissa Paholainen. Tässä kortissa pentagrammi on paholaisen otsalla, mutta se on kärki alaspäin. "Käänteinen quintessence" on tämän kortin kantava teema. Kun ihmisen tietoisuus laskee, eli erkanee ihmisen omasta "kristustietoisuudesta" tai viidennestä elementistä, hänestä tulee ahne, vallanhimoinen ja materialistinen. Kahleissa olevat feminiini ja maskuliini kuvaavat tätä henkistä tilaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    INRI
    Kristinuskossa Jeesuksen ristiin yhdistetään tunnettu kirjainlyhenne INRI. Mitä se tarkoittaa?
    INRI tarkoittaa Kirkon virallisen tulkinnan mukaan lausetta Iēsus Nazarēnus, Rēx Iūdaeōrum, eli Jeesus Nasaretilainen, Juutalaisten kuningas.
    Kuten tapana on, symboliikalla on eksoteerinen taso ja esoteerinen taso. Tämä Kirkon jäsenilleen kertoma selitys INRI-lyhenteestä on tietenkin eksoteerinen taso, jonka tarkoitus on peittää esoteerinen taso. Kun symboliikassa näkee minkä tahansa "neljän ryhmän", esoteerinen taso liittyy aina neljään elementtiin (tuli, vesi, ilma ja maa) tavalla tai toisella.
    Kristinuskon astrologisista juurista on runsaasti esimerkkejä. Ristin symboliikka juontaa juurensa astronomiaan - päiväntasauksiin ja päivänseisauksiin. Kun astrologiselle eläinratakiekolle piirtää mihin tahansa kohtaan ristin, siitä muodostuu aina neljän elementin ryhmä.
    Jos ajatellaan sanan kristus tarkoittavan enemmän korkeaa tietoisuudentasoa kuin henkilöä, kirjainlyhenteen INRI käyttäminen Jeesuksen yhteydessä on täysin ymmärrettävää. Esoteerisissa opeissa neljän elementin yhdistymisestä syntyy viides elementti, quintessence, jota kutsutaan myös kristustietoisuudeksi tai yksinkertaisesti vain "hengeksi".

    Quintessence-symbolina käytetään esoteerisissa opeissa pentagrammia. Toki pentagrammilla on muitakin symbolisia tasoja, mutta pentagrammia käytetään esimerkiksi ruusuristiläisessä symboliikassa neljän elementin yhdistymisen kuvana. Symbolia käyteään myös alkemiassa. Quintessence on erikoisella tavalla läsnä tarotin kortissa Paholainen. Tässä kortissa pentagrammi on paholaisen otsalla, mutta se on kärki alaspäin. "Käänteinen quintessence" on tämän kortin kantava teema. Kun ihmisen tietoisuus laskee, eli erkanee ihmisen omasta "kristustietoisuudesta" tai viidennestä elementistä, hänestä tulee ahne, vallanhimoinen ja materialistinen. Kahleissa olevat feminiini ja maskuliini kuvaavat tätä henkistä tilaa.

    Johannes Kastaj
    Raamatussa on tarina Johannes Kastajan kuolemasta, jossa Kuningas Herodes mestauttaa Johanneksen:
    "mutta Johannes oli sanonut hänelle: "Sinun ei ole lupa elää veljesi vaimon kanssa." Herodias ei sietänyt Johannesta ja olisi halunnut tappaa hänet, mutta ei voinut, koska Herodes pelkäsi Johannesta. Herodes tiesi hänet hurskaaksi ja pyhäksi mieheksi ja suojeli häntä. Hän kuunteli Johannesta mielellään, vaikka tämän puheet usein jäivätkin vaivaamaan häntä.
    Sopiva tilaisuus Herodiaalle tarjoutui, kun Herodes syntymäpäivänään järjesti pidot hoviherroilleen ja sotaväen päälliköille sekä Galilean johtomiehille. Herodiaan tytär tuli silloin sisään ja tanssi, ja Herodes ja hänen pöytävieraansa olivat ihastuksissaan. Kuningas sanoi tytölle: "Pyydä minulta mitä vain tahdot, niin minä annan sen sinulle." Ja hän lupasi ja vannoi: "Mitä ikinä minulta pyydät, sen minä sinulle annan, vaikka puolet valtakuntaani." Tyttö meni ulos ja kysyi äidiltään: "Mitä minä pyytäisin?" Äiti vastasi: "Pyydä Johannes Kastajan päätä." Tyttö kiiruhti heti takaisin kuninkaan luo ja sanoi: "Tahdon, että annat minulle nyt heti vadilla Johannes Kastajan pään."
    Kuningas tuli pahoille mielin, mutta koska hän oli vieraittensa kuullen vannonut valan, hän ei voinut vastata kieltävästi. Hän antoi heti pyövelille käskyn, että tämän oli tuotava Johanneksen pää. Pyöveli meni vankilaan ja mestasi siellä Johanneksen. Sitten hän toi pään vadilla ja antoi sen tytölle, ja tyttö antoi pään äidilleen." (Matt. 6:18-18)

    Tällaiset Raamatun tarinat ovat aina tavalla tai toisella astrologisia vertauskuvia. Tarinassa Johanneksen pää edustaa aurinkoa. Pään leikkaaminen irti on verauskuva siitä miten aurinko "kuolee" siirryttäessä kohti talvea. Valon määrä vähenee, lämpötilat laskevat ja auringonsäteiden teho on heikentyy.
    Tässä versiossa auringon "kuolema" tapahtuu vuositasolla. Pyöreä (pää), kirkas ja elämälle välttämätön (pää) taivaankappale "syöksyy kuolemaansa" syyspäiväntasauksena. Tuo "kuolema" on se hetki vuodesta, jolloin yöstä tulee pidempi kuin päivä. Aurinko menee vertauskuvallisesti manalaan.
    Johannes Kastajan tarinassa kuoleman aiheuttavat kaksi naista. Tämäkin on astrologinen vertauskuva. Syyspäiväntasaus tapahtuu kahden feminiinisen eläinratamerkin - Neitsyen ja Vaa'an - välissä.
    Irtileikattu pää on symboli, jota käyttivät erityisesti temppeliritarit. Temppeliritarien toimintaa jatkanut Maltan ritarikunta tunnettiin aiemmin nimellä Johanniittain ritarikunta (Order of Saint John). Nimi tulee Johannes Kastajasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Johannes Kastaj
    Raamatussa on tarina Johannes Kastajan kuolemasta, jossa Kuningas Herodes mestauttaa Johanneksen:
    "mutta Johannes oli sanonut hänelle: "Sinun ei ole lupa elää veljesi vaimon kanssa." Herodias ei sietänyt Johannesta ja olisi halunnut tappaa hänet, mutta ei voinut, koska Herodes pelkäsi Johannesta. Herodes tiesi hänet hurskaaksi ja pyhäksi mieheksi ja suojeli häntä. Hän kuunteli Johannesta mielellään, vaikka tämän puheet usein jäivätkin vaivaamaan häntä.
    Sopiva tilaisuus Herodiaalle tarjoutui, kun Herodes syntymäpäivänään järjesti pidot hoviherroilleen ja sotaväen päälliköille sekä Galilean johtomiehille. Herodiaan tytär tuli silloin sisään ja tanssi, ja Herodes ja hänen pöytävieraansa olivat ihastuksissaan. Kuningas sanoi tytölle: "Pyydä minulta mitä vain tahdot, niin minä annan sen sinulle." Ja hän lupasi ja vannoi: "Mitä ikinä minulta pyydät, sen minä sinulle annan, vaikka puolet valtakuntaani." Tyttö meni ulos ja kysyi äidiltään: "Mitä minä pyytäisin?" Äiti vastasi: "Pyydä Johannes Kastajan päätä." Tyttö kiiruhti heti takaisin kuninkaan luo ja sanoi: "Tahdon, että annat minulle nyt heti vadilla Johannes Kastajan pään."
    Kuningas tuli pahoille mielin, mutta koska hän oli vieraittensa kuullen vannonut valan, hän ei voinut vastata kieltävästi. Hän antoi heti pyövelille käskyn, että tämän oli tuotava Johanneksen pää. Pyöveli meni vankilaan ja mestasi siellä Johanneksen. Sitten hän toi pään vadilla ja antoi sen tytölle, ja tyttö antoi pään äidilleen." (Matt. 6:18-18)

    Tällaiset Raamatun tarinat ovat aina tavalla tai toisella astrologisia vertauskuvia. Tarinassa Johanneksen pää edustaa aurinkoa. Pään leikkaaminen irti on verauskuva siitä miten aurinko "kuolee" siirryttäessä kohti talvea. Valon määrä vähenee, lämpötilat laskevat ja auringonsäteiden teho on heikentyy.
    Tässä versiossa auringon "kuolema" tapahtuu vuositasolla. Pyöreä (pää), kirkas ja elämälle välttämätön (pää) taivaankappale "syöksyy kuolemaansa" syyspäiväntasauksena. Tuo "kuolema" on se hetki vuodesta, jolloin yöstä tulee pidempi kuin päivä. Aurinko menee vertauskuvallisesti manalaan.
    Johannes Kastajan tarinassa kuoleman aiheuttavat kaksi naista. Tämäkin on astrologinen vertauskuva. Syyspäiväntasaus tapahtuu kahden feminiinisen eläinratamerkin - Neitsyen ja Vaa'an - välissä.
    Irtileikattu pää on symboli, jota käyttivät erityisesti temppeliritarit. Temppeliritarien toimintaa jatkanut Maltan ritarikunta tunnettiin aiemmin nimellä Johanniittain ritarikunta (Order of Saint John). Nimi tulee Johannes Kastajasta.

    Käärme ja sauva
    Jos katsoo tarkasti kristinuskon symboleja, voi nähdä mielenkiintoisia "käärme ja sauva" -yhdistelmiä. Moni kreikkalaista mytologiaa tunteva tunnistaa tämän symbolin. Sauva, jota kiertää kaksi käärmettä, on nimeltään caduceus, joka tunnetaan parhaiten Hermeen sauvana.
    Moni mieltääkin caduceuksen vain ja ainoastaan Hermeen symboliksi, koska se on tunnetuin konteksti, jossa caduceus esiintyy. Tämä on kuitenkin virheellinen käsitys, koska caduceus on symbolina paljon vanhempi kuin Hermes. Toisaalta, Hermes ei ollut ainoa jumala, joka kuvattiin caduceuksen kanssa.

    Caduceus kuvaa vanhempaa egyptiläistä eufemismia "Two ladies". Tällä tarkoitetaan kahta egyptiläistä jumalatarta Wadjet ja Nekhbet. Wadjet kuvattiin käärmeenä - Nekhbet korppikotkana. Yhdessä heidät kuvattiin kahtena käärmeenä sauvan ympärillä. Nämä saman arkkityyppisen jumalattaren kaksi eri olemuspuolta olivat Egyptin matriarkaalisen kauden tärkeimpien jumalattarien joukossa, ja he olivat Egyptin suojelijajumalattaria. (Wadjetista ja käärmeen esoteerisesta symboliikasta enemmän kirjoituksessa Silmän ja käärmeen alkuperä.)
    Nekhbetin korppikotka muuttui ajan myötä tavallaiseksi kotkaksi, josta tuli käärmeen tavoin aatelisten käyttämä tunnus. "Eliitin" symboliikassa caduceus edustaa muun muassa atonistien kuninkaallisia sukujuuria Akhenatoniin ja Hyksos-kuninkaisiin. Täytyy kuitenkin muistaa, että symbolin alkuperä ei ole Aton-kultissa, vaan Muinaisissa viisaissa ja matriarkaalisessa jumalatartraditiossa. Caduceus on yksi monista atonistien "kaappaamista" symboleista.
    Wadjet ja Nekhbet, "Two ladies", oli esiaste myöhemmin syntyneelle jumalatarparille Isis ja Neftys. Molemmissa pareissa oli sama roolijako: Toinen edusti elämää ja syntymää (Wadjet ja Isis) - toinen kuolemaa (Nekhbet ja Neftys).
    Vastaava "Two ladies" löytyy myös kristillisestä tarustosta: Jeesuksen äiti Maria vastaa Wadjetia ja Isista - Maria Magdala edustaa Nekhbetiä ja Neftystä. Kristillisessä taiteessa näkyy näiden kahden Marian roolit syntymässä ja kuolemassa.
    Caduceuksesta on kaksi versiota. Jos käärmeitä on yksi, se kuvaa Wadjetia. (Tämä jumalatar on erityisen tärkeä atonistiselle "Eliitille", koska Wadjet oli Hyksos-kuninkaiden hallitseman Ala-Egyptin suojelija.) Jos käärmeitä on kaksi, se kuvaa Wadjetia ja Nekhbetiä yhdessä - "Two ladies".

    "Virallisesti" yhden käärmeen caduceus on Asklepioksen sauva, mutta tämän nimen käyttäminen on jokseenkin kyseenalaista, koska kreikkalainen kulttuuri on huomattavasti nuorempi kuin käärmeen ja sauvan symboliikka Egyptissä.
    Tämä pyhä jumalattaren "pylväs", joka osoitti kohti napatähteä, oli vertauskuvallisesti "käärmeen ympäröimä". Lohikäärmeen tähdistön ("Draco" = "suuri käärme") Thuban ja Etamin -tähdet ovat molemmat olleet aikanaan pohjoisen tähtitaivaan napatähtenä. (Napatähti vaihtuu Maan prekession takia.)
    Jännä miten kristinusko on aina niin herkästi tuominnut pakanauskonnot, mutta pakanauskontojen symboliikan käyttö ei ole mikään ongelma. Kumma juttu.

    Kristinusko ei ole ainoa konteksti, jossa atonistit käyttävät caduceusta. Esimerkkejä löytyy laaja-alaisesti muistakin Aton-kultin haaroista:


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Käärme ja sauva
    Jos katsoo tarkasti kristinuskon symboleja, voi nähdä mielenkiintoisia "käärme ja sauva" -yhdistelmiä. Moni kreikkalaista mytologiaa tunteva tunnistaa tämän symbolin. Sauva, jota kiertää kaksi käärmettä, on nimeltään caduceus, joka tunnetaan parhaiten Hermeen sauvana.
    Moni mieltääkin caduceuksen vain ja ainoastaan Hermeen symboliksi, koska se on tunnetuin konteksti, jossa caduceus esiintyy. Tämä on kuitenkin virheellinen käsitys, koska caduceus on symbolina paljon vanhempi kuin Hermes. Toisaalta, Hermes ei ollut ainoa jumala, joka kuvattiin caduceuksen kanssa.

    Caduceus kuvaa vanhempaa egyptiläistä eufemismia "Two ladies". Tällä tarkoitetaan kahta egyptiläistä jumalatarta Wadjet ja Nekhbet. Wadjet kuvattiin käärmeenä - Nekhbet korppikotkana. Yhdessä heidät kuvattiin kahtena käärmeenä sauvan ympärillä. Nämä saman arkkityyppisen jumalattaren kaksi eri olemuspuolta olivat Egyptin matriarkaalisen kauden tärkeimpien jumalattarien joukossa, ja he olivat Egyptin suojelijajumalattaria. (Wadjetista ja käärmeen esoteerisesta symboliikasta enemmän kirjoituksessa Silmän ja käärmeen alkuperä.)
    Nekhbetin korppikotka muuttui ajan myötä tavallaiseksi kotkaksi, josta tuli käärmeen tavoin aatelisten käyttämä tunnus. "Eliitin" symboliikassa caduceus edustaa muun muassa atonistien kuninkaallisia sukujuuria Akhenatoniin ja Hyksos-kuninkaisiin. Täytyy kuitenkin muistaa, että symbolin alkuperä ei ole Aton-kultissa, vaan Muinaisissa viisaissa ja matriarkaalisessa jumalatartraditiossa. Caduceus on yksi monista atonistien "kaappaamista" symboleista.
    Wadjet ja Nekhbet, "Two ladies", oli esiaste myöhemmin syntyneelle jumalatarparille Isis ja Neftys. Molemmissa pareissa oli sama roolijako: Toinen edusti elämää ja syntymää (Wadjet ja Isis) - toinen kuolemaa (Nekhbet ja Neftys).
    Vastaava "Two ladies" löytyy myös kristillisestä tarustosta: Jeesuksen äiti Maria vastaa Wadjetia ja Isista - Maria Magdala edustaa Nekhbetiä ja Neftystä. Kristillisessä taiteessa näkyy näiden kahden Marian roolit syntymässä ja kuolemassa.
    Caduceuksesta on kaksi versiota. Jos käärmeitä on yksi, se kuvaa Wadjetia. (Tämä jumalatar on erityisen tärkeä atonistiselle "Eliitille", koska Wadjet oli Hyksos-kuninkaiden hallitseman Ala-Egyptin suojelija.) Jos käärmeitä on kaksi, se kuvaa Wadjetia ja Nekhbetiä yhdessä - "Two ladies".

    "Virallisesti" yhden käärmeen caduceus on Asklepioksen sauva, mutta tämän nimen käyttäminen on jokseenkin kyseenalaista, koska kreikkalainen kulttuuri on huomattavasti nuorempi kuin käärmeen ja sauvan symboliikka Egyptissä.
    Tämä pyhä jumalattaren "pylväs", joka osoitti kohti napatähteä, oli vertauskuvallisesti "käärmeen ympäröimä". Lohikäärmeen tähdistön ("Draco" = "suuri käärme") Thuban ja Etamin -tähdet ovat molemmat olleet aikanaan pohjoisen tähtitaivaan napatähtenä. (Napatähti vaihtuu Maan prekession takia.)
    Jännä miten kristinusko on aina niin herkästi tuominnut pakanauskonnot, mutta pakanauskontojen symboliikan käyttö ei ole mikään ongelma. Kumma juttu.

    Kristinusko ei ole ainoa konteksti, jossa atonistit käyttävät caduceusta. Esimerkkejä löytyy laaja-alaisesti muistakin Aton-kultin haaroista:

    Puuseppä
    Raamatussa kerrotaan, että Jeesus oli puuseppä.
    Miksi? Miksi juuri puuseppä kaikista mahdollisista ammateista? Symboliikan taustalla on - jälleen kerran - useampi kuin yksi taso.

    Taso 1 - Esus

    Jeesus on Aton-kultin tuorein versio auringonjumalasta. (Jos aihe ei ole tuttu, suosittelen lukemaan kirjoitukset Auringonsäteet, Neitsyestä syntynyt ja Kuolleista noussut.) Jeesuksen tarinassa yhdistyy monien vanhojen mytologioiden ja kulttien auringonjumalien piirteitä. Yksi näistä Jeesuksen "prototyypeistä" on muinaisirlantilainen auringonjumala Esus, joka tunnettiin myös nimellä Hesus. (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Pyhät puut.)

    Ei tarvitse olla etymologian asiantuntija nähdäkseen nimien Jesus ja Esus välistä yhteyttä. Kuinka ollakaan, ne harvat kuvat, joita Esusista on jäljellä, kuvaavat hänet "kirves kädessä". Esus tunnettiin puuseppänä jo kauan ennen kristinuskoa. Taso 2 - Faaraot

    Sana puuseppä, carpenter, tunnettiin egyptiläisessä kulttuurissa muodossa setepenre. Tämä oli yksi faaraoiden käyttämistä titteleistä.


   • Anonyymi

    Kristillisessä mytologiassa kerrotaan, että Jeesus oli kotoisin galilealaisesta Nasaretin kaupungista. Tämä Raamatun kertomus on siitä erikoinen, että tuota kaupunkia ei tunnettu ensimmäisellä vuosisadalla yhdessäkään muussa lähteessä. Ei ole olemassa yhtään ainutta ensimmäisen vuosisadan historiallista lähdettä, jossa tuo kaupunki olisi mainittu. Ensimmäiset maininnat Nasaretista ovat vasta kolmannelta vuosisadalta. Nasaret-niminen kaupunki syntyi vasta paljon Raamatussa kerrotun Jeesuksen syntymän jälkeen.
    Jos Nasaret ei ollut kaupunki, mitä tuo sana sitten tarkoittaa? Mihin sillä viitataan?

    Yksi selitys asialle on juutalainen kultti / ryhmittymä, jota kutsuttiin nimellä nasarealaiset (Nazarenes). On mahdollista, että ensimmäisellä vuosisadalla on vaikuttanut joku kuuluisa nasarealaisen kultin opettaja tai hengellinen johtaja, "Nazarene", joka on ollut osaltaan historiallisen Jeesuksen esikuvana.

    Termillä Nazarene on muuten yhteys astrologiaan, mikä ei ole kristinuskon astro-teologisen luonteen tuntien mikään yllätys. Toinen vaihtoehto on, että Raamatun kirjoittajat ovat uutta Aton-kultin päivitettyä versiota - kristinuskoa - luodessaan itse kuuluneet tuohon nasarealaiseen kulttiin ja lyöneet Jeesuksen nimeen oman leimansa - Jeesus Nasaretilainen.

    Nimellä on myös symbolinen taso, joka sisältää sanaleikin. Sanan nazareth etymologinen alkuperä on egyptiläisessä sanassa nazir, joka on suomeksi käännettynä "ruhtinas, joka on lähetetty".

    Sillä lapsi on syntynyt meille,
    poika on annettu meille.
    Hän kantaa valtaa harteillaan,
    hänen nimensä on
    Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala,
    Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. (Jes. 9:5)
    Lähes identtinen sana Nasir puolestaan tarkoitti tähteä Sirius. Jos Jeesus oli "Siriuksesta", ja Sirius oli Egyptissä Isis-jumalattaren pyhä tähti ("Isisin sielu"), mitäköhän Raamatun kirjoittajat tällä tarkoittivat?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kristillisessä mytologiassa kerrotaan, että Jeesus oli kotoisin galilealaisesta Nasaretin kaupungista. Tämä Raamatun kertomus on siitä erikoinen, että tuota kaupunkia ei tunnettu ensimmäisellä vuosisadalla yhdessäkään muussa lähteessä. Ei ole olemassa yhtään ainutta ensimmäisen vuosisadan historiallista lähdettä, jossa tuo kaupunki olisi mainittu. Ensimmäiset maininnat Nasaretista ovat vasta kolmannelta vuosisadalta. Nasaret-niminen kaupunki syntyi vasta paljon Raamatussa kerrotun Jeesuksen syntymän jälkeen.
    Jos Nasaret ei ollut kaupunki, mitä tuo sana sitten tarkoittaa? Mihin sillä viitataan?

    Yksi selitys asialle on juutalainen kultti / ryhmittymä, jota kutsuttiin nimellä nasarealaiset (Nazarenes). On mahdollista, että ensimmäisellä vuosisadalla on vaikuttanut joku kuuluisa nasarealaisen kultin opettaja tai hengellinen johtaja, "Nazarene", joka on ollut osaltaan historiallisen Jeesuksen esikuvana.

    Termillä Nazarene on muuten yhteys astrologiaan, mikä ei ole kristinuskon astro-teologisen luonteen tuntien mikään yllätys. Toinen vaihtoehto on, että Raamatun kirjoittajat ovat uutta Aton-kultin päivitettyä versiota - kristinuskoa - luodessaan itse kuuluneet tuohon nasarealaiseen kulttiin ja lyöneet Jeesuksen nimeen oman leimansa - Jeesus Nasaretilainen.

    Nimellä on myös symbolinen taso, joka sisältää sanaleikin. Sanan nazareth etymologinen alkuperä on egyptiläisessä sanassa nazir, joka on suomeksi käännettynä "ruhtinas, joka on lähetetty".

    Sillä lapsi on syntynyt meille,
    poika on annettu meille.
    Hän kantaa valtaa harteillaan,
    hänen nimensä on
    Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala,
    Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. (Jes. 9:5)
    Lähes identtinen sana Nasir puolestaan tarkoitti tähteä Sirius. Jos Jeesus oli "Siriuksesta", ja Sirius oli Egyptissä Isis-jumalattaren pyhä tähti ("Isisin sielu"), mitäköhän Raamatun kirjoittajat tällä tarkoittivat?

    Messias
    Kristinuskossa Jeesusta kutsutaan messiaaksi. Miksi? Mitä tuo sana oikeastaan tarkoittaa? Mistä se on peräisin?
    Muinaisen Egyptin Tähdistö-kultin papiston tunnuksena käytettiin krokotiiliä ja krokotiilipäistä jumalaa nimeltä Sobek. Sobek ja krokotiili edustivat aikanaan Lohikäärmeen tähdistöä (Draco). (Myöhemmin tunnus vaihtui krokotiilistä käärmeeseen ja lohikäärmeeseen.) Sana messias tarkoittaa suomeksi "voideltu". Voiteleminen oli muinaisessa maailmassa yleinen tapa vihkimysrituaalien yhteydessä. Hallitsijat ja uskonnolliset johtajat on voideltu tehtäviinsä hyvin kauan hyvin monessa kulttuurissa. Traditio on peräisin muinaisesta Egyptistä.

    Voitelurituaalin egyptiläiset juuret näkyvät sanan messias (engl. messiah) etymologiassa. Kun faarao voideltiin tehtäväänsä, voiteluun käytettiin öljyä, joka tehtiin krokotiilinrasvasta. Krokotiilinrasvaa kutsuttiin nimellä messeh.
    Jos kristityt pitävät Jeesusta jumalana, ja Jeesus on messias ("voideltu"), miten kristittyjen alitajunta näkee "voidellut" kuninkaalliset? Kuka uskaltaa vastustaa jumalaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Messias
    Kristinuskossa Jeesusta kutsutaan messiaaksi. Miksi? Mitä tuo sana oikeastaan tarkoittaa? Mistä se on peräisin?
    Muinaisen Egyptin Tähdistö-kultin papiston tunnuksena käytettiin krokotiiliä ja krokotiilipäistä jumalaa nimeltä Sobek. Sobek ja krokotiili edustivat aikanaan Lohikäärmeen tähdistöä (Draco). (Myöhemmin tunnus vaihtui krokotiilistä käärmeeseen ja lohikäärmeeseen.) Sana messias tarkoittaa suomeksi "voideltu". Voiteleminen oli muinaisessa maailmassa yleinen tapa vihkimysrituaalien yhteydessä. Hallitsijat ja uskonnolliset johtajat on voideltu tehtäviinsä hyvin kauan hyvin monessa kulttuurissa. Traditio on peräisin muinaisesta Egyptistä.

    Voitelurituaalin egyptiläiset juuret näkyvät sanan messias (engl. messiah) etymologiassa. Kun faarao voideltiin tehtäväänsä, voiteluun käytettiin öljyä, joka tehtiin krokotiilinrasvasta. Krokotiilinrasvaa kutsuttiin nimellä messeh.
    Jos kristityt pitävät Jeesusta jumalana, ja Jeesus on messias ("voideltu"), miten kristittyjen alitajunta näkee "voidellut" kuninkaalliset? Kuka uskaltaa vastustaa jumalaa?

    Kristus
    Kristinuskossa Jeesusta kutsutaan kristukseksi. Miksi? Mitä sillä tarkoitetaan? Mikä on tuon sanan alkuperä?
    Nimi Jeesus on peräisin irlantilaisesta druidismista. Muinaisirlantilaisessa mytologiassa, kauan ennen kristinuskoa, oli auringonjumala nimeltä Esus (kirjoitetaan myös muodossa Hesus, Hesu, Esa, Iesa, Yesu, Jesu). Jeesus (Jesus, Hesus) on nimenä suora kopio irlantilaisen mytologian Esus-jumalasta.
    Jeesus ja Esus olivat molemmat auringonjumalia. (Aiheesta lisää kirjoituksissa Neitsyestä syntynyt, Kuolleista noussut, Lucifer, Eläinrata ja luku 12, Puuseppä ja Pyhät puut.) Mytologioiden mukaan molemmat olivat myös puuseppiä ja kuolivat ristiinnaulittuna. Mytologioiden yksityiskohtien yhteneväisyys on ilmeinen.
    Sana kristus (engl. christ) on myös peräisin druidismista. Druidismin Aurinko-kultin ylipapit kantoivat titteliä christos tai crios. Jälkimmäinen oli myös Esusin "titteli". (Jeesus Kristus = Esus Crios) Sana crios tarkoittaa ympyrää ja ristiä - tuttu näky Irlannissa. (Lue myös: Ristin alkuperä.)
    Kristinuskon ja druidismin ristiinnaulitsemismyyteissä on paljon samoja yksityiskohtia. Esimerkiksi Raamatun kertomus ristillä roikkuvan Jeesuksen kyljen puhkaisusta keihäällä on suora kopio Esus-myytistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kristus
    Kristinuskossa Jeesusta kutsutaan kristukseksi. Miksi? Mitä sillä tarkoitetaan? Mikä on tuon sanan alkuperä?
    Nimi Jeesus on peräisin irlantilaisesta druidismista. Muinaisirlantilaisessa mytologiassa, kauan ennen kristinuskoa, oli auringonjumala nimeltä Esus (kirjoitetaan myös muodossa Hesus, Hesu, Esa, Iesa, Yesu, Jesu). Jeesus (Jesus, Hesus) on nimenä suora kopio irlantilaisen mytologian Esus-jumalasta.
    Jeesus ja Esus olivat molemmat auringonjumalia. (Aiheesta lisää kirjoituksissa Neitsyestä syntynyt, Kuolleista noussut, Lucifer, Eläinrata ja luku 12, Puuseppä ja Pyhät puut.) Mytologioiden mukaan molemmat olivat myös puuseppiä ja kuolivat ristiinnaulittuna. Mytologioiden yksityiskohtien yhteneväisyys on ilmeinen.
    Sana kristus (engl. christ) on myös peräisin druidismista. Druidismin Aurinko-kultin ylipapit kantoivat titteliä christos tai crios. Jälkimmäinen oli myös Esusin "titteli". (Jeesus Kristus = Esus Crios) Sana crios tarkoittaa ympyrää ja ristiä - tuttu näky Irlannissa. (Lue myös: Ristin alkuperä.)
    Kristinuskon ja druidismin ristiinnaulitsemismyyteissä on paljon samoja yksityiskohtia. Esimerkiksi Raamatun kertomus ristillä roikkuvan Jeesuksen kyljen puhkaisusta keihäällä on suora kopio Esus-myytistä.

    Sanalla kristus on yhteys myös muinaiseen Egyptiin. Faaroiden voitelussa käytetty krokotiilinrasvasta (messeh -> messias) tehty öljy oli nimeltään chrism. Tässä kontekstissa sanat kristus ja messias tarkoittavat samaa asiaa - "voideltu". (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Messias.)

    Nimeä chrism käytetään vielä nykyäänkin kristillisten rituaalien pyhästä öljystä, vaikka sitä ei enää krokotiilinrasvasta tehdäkään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sanalla kristus on yhteys myös muinaiseen Egyptiin. Faaroiden voitelussa käytetty krokotiilinrasvasta (messeh -> messias) tehty öljy oli nimeltään chrism. Tässä kontekstissa sanat kristus ja messias tarkoittavat samaa asiaa - "voideltu". (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Messias.)

    Nimeä chrism käytetään vielä nykyäänkin kristillisten rituaalien pyhästä öljystä, vaikka sitä ei enää krokotiilinrasvasta tehdäkään.

    Sana kristus variaatioineen levisi druidsmin mukana moneen kulttuuriin.

    "The son of Poseidon and Meduse was called Khryst and the priests of Apollo were known as Khyrstes. In fact, the word Kristo and its derivations Krst, Krist, Kristo, Khyst and Krish-na, all appeared in every ancient religious system and showed the original Kristo concept believed to be the personal and invisible mediator and guide between God and everything spiritual in man. The Krist concept has been an ancient religious tradition continually suppressed by the Catholic churc through the centuries." - Tony Bushby


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sana kristus variaatioineen levisi druidsmin mukana moneen kulttuuriin.

    "The son of Poseidon and Meduse was called Khryst and the priests of Apollo were known as Khyrstes. In fact, the word Kristo and its derivations Krst, Krist, Kristo, Khyst and Krish-na, all appeared in every ancient religious system and showed the original Kristo concept believed to be the personal and invisible mediator and guide between God and everything spiritual in man. The Krist concept has been an ancient religious tradition continually suppressed by the Catholic churc through the centuries." - Tony Bushby

    JOTEN KRISTINUSKOSSA EI OLE MITÄÄN AITOA, KAIKKI ON OTETTU MUUALTA.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    JOTEN KRISTINUSKOSSA EI OLE MITÄÄN AITOA, KAIKKI ON OTETTU MUUALTA.

    Vesi viiniksi

    Raamatussa on tarina, jossa Jeesus muuttaa veden viiniksi.

    Viikon kolmantena päivänä vietettiin Galilean Kaanassa häitä. Jeesuksen äiti oli siellä, ja myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa kutsuttiin häihin. Viini loppui kesken, ja äiti sanoi Jeesukselle: "Heillä ei ole viiniä."Mutta Jeesus vastasi: "Anna minun olla, nainen. Minun aikani ei ole vielä tullut." Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: "Mitä hän teille sanookin, tehkää se."

    Siellä oli kuusi kivistä vesiastiaa juutalaisten tapojen mukaisia pesuja varten; ne olivat parin kolmen mitan vetoisia. Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten.Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Valvoja maistoi vettä: se oli muuttunut viiniksi. Toisin kuin palvelijat, jotka olivat veden astiasta ottaneet, hän ei tiennyt, mistä viini oli peräisin. Hän kutsui sulhasen luokseen ja sanoi: "Kaikki tarjoavat ensiksi hyvän viinin ja sitten, kun vieraat alkavat juopua, huonompaa. Mutta sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti."
    Tämä oli Jeesuksen tunnusteoista ensimmäinen, ja hän teki sen Galilean Kaanassa. Hän ilmaisi sillä kirkkautensa, ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen. (Joh. 2:1-11)
    Miettikääpä miten outo tarina. Jeesus on häissä, viinakset on lopussa - ja simsalabim - hän taikoo tyhjästä juhlaväelle lisää menovettä. Bileet pelastettu! Ja tämä ihme on kaikista Jeesuksen tekemistä ihmeistä se ensimmäinen, joka saa hänen opetuslapset uskomaan häneen?
    Todellisuudessa "Kaanaan häät" on termi, joka oli olemassa jo kauan ennen kristinuskoa. Sen alkuperällä ei ole mitään tekemistä Jeesuksen tai kristinuskon kanssa.

    Kaanaan häät oli Kaanaan alueella vietetty vuosittainen viininkorjuujuhla, jossa juhlittiin Isä-taivaan ja Äiti-maan "liitosta" syntynyttä viinisatoa. Viini syntyi, koska Isä-taivas hedelmöitti Äiti-maan sateellaan. Viininkorjuujuhlassa - "Kaanaan häissä" - juhlittiin maahan sataneen veden muuttumista viiniksi.

    Joo, osashan se parantaa sairaita ja kaikkee, mutta se kovin juttu oli sillon kerran kun oltiin dokaamassa.

    Jotta voisi ymmärtää mistä tässä tarinassa on oikeasti kyse, tekstiä ei voi tulkita kirjaimellisesti. Tälläkin tarinalla on oma vertauskuvallinen tasonsa, joka on todellisuudessa kaikkea muuta kuin kristillinen.
    Tarinassa on sellainen pieni loogisuuden kannalta hankala yksityiskohta, että tapahtumapaikaksi kerrotaan Kaana (Cana). Koska kirkko selittää tarinan konkreettisena historiallisena tapahtumana (eksoteerinen taso), kirkko on joutunut keksimään satuja väittämällä Kaanaa kaupungiksi, jotta tarina pysyisi loogisena. Mitään Kaanan nimeä kantanutta kaupunkia ei tietenkään koskaan ole ollut olemassakaan, koska nimi on aina viitannut koko nykyiseen Palestiinan alueeseen - Kaanaanmaahan (myös Kanaaninmaa, Kaanaanmaa, Kaanainmaa, Kaanaa).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vesi viiniksi

    Raamatussa on tarina, jossa Jeesus muuttaa veden viiniksi.

    Viikon kolmantena päivänä vietettiin Galilean Kaanassa häitä. Jeesuksen äiti oli siellä, ja myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa kutsuttiin häihin. Viini loppui kesken, ja äiti sanoi Jeesukselle: "Heillä ei ole viiniä."Mutta Jeesus vastasi: "Anna minun olla, nainen. Minun aikani ei ole vielä tullut." Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: "Mitä hän teille sanookin, tehkää se."

    Siellä oli kuusi kivistä vesiastiaa juutalaisten tapojen mukaisia pesuja varten; ne olivat parin kolmen mitan vetoisia. Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten.Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Valvoja maistoi vettä: se oli muuttunut viiniksi. Toisin kuin palvelijat, jotka olivat veden astiasta ottaneet, hän ei tiennyt, mistä viini oli peräisin. Hän kutsui sulhasen luokseen ja sanoi: "Kaikki tarjoavat ensiksi hyvän viinin ja sitten, kun vieraat alkavat juopua, huonompaa. Mutta sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti."
    Tämä oli Jeesuksen tunnusteoista ensimmäinen, ja hän teki sen Galilean Kaanassa. Hän ilmaisi sillä kirkkautensa, ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen. (Joh. 2:1-11)
    Miettikääpä miten outo tarina. Jeesus on häissä, viinakset on lopussa - ja simsalabim - hän taikoo tyhjästä juhlaväelle lisää menovettä. Bileet pelastettu! Ja tämä ihme on kaikista Jeesuksen tekemistä ihmeistä se ensimmäinen, joka saa hänen opetuslapset uskomaan häneen?
    Todellisuudessa "Kaanaan häät" on termi, joka oli olemassa jo kauan ennen kristinuskoa. Sen alkuperällä ei ole mitään tekemistä Jeesuksen tai kristinuskon kanssa.

    Kaanaan häät oli Kaanaan alueella vietetty vuosittainen viininkorjuujuhla, jossa juhlittiin Isä-taivaan ja Äiti-maan "liitosta" syntynyttä viinisatoa. Viini syntyi, koska Isä-taivas hedelmöitti Äiti-maan sateellaan. Viininkorjuujuhlassa - "Kaanaan häissä" - juhlittiin maahan sataneen veden muuttumista viiniksi.

    Joo, osashan se parantaa sairaita ja kaikkee, mutta se kovin juttu oli sillon kerran kun oltiin dokaamassa.

    Jotta voisi ymmärtää mistä tässä tarinassa on oikeasti kyse, tekstiä ei voi tulkita kirjaimellisesti. Tälläkin tarinalla on oma vertauskuvallinen tasonsa, joka on todellisuudessa kaikkea muuta kuin kristillinen.
    Tarinassa on sellainen pieni loogisuuden kannalta hankala yksityiskohta, että tapahtumapaikaksi kerrotaan Kaana (Cana). Koska kirkko selittää tarinan konkreettisena historiallisena tapahtumana (eksoteerinen taso), kirkko on joutunut keksimään satuja väittämällä Kaanaa kaupungiksi, jotta tarina pysyisi loogisena. Mitään Kaanan nimeä kantanutta kaupunkia ei tietenkään koskaan ole ollut olemassakaan, koska nimi on aina viitannut koko nykyiseen Palestiinan alueeseen - Kaanaanmaahan (myös Kanaaninmaa, Kaanaanmaa, Kaanainmaa, Kaanaa).

    Lasarus
    Raamatussa on tarina Jeesuksen tekemästä ihmeestä, jossa hän herättää Lasaruksen kuolleista.
    Tarina alkaa siitä, että Jeesus saa tiedon Lasaruksen sairastumisesta tämän siskoilta Martalta ja Marialta. Jostain syystä Jeesus päättää odottaa kaksi päivää, jonka jälkeen hän ilmoittaa opetuslapsilleen, että Lasarus on nyt kuollut, ja että hän aikoo lähteä herättämään tämän henkiin. Jeesuksen mukaan oli hyvä asia, että Jeesus ei ollut Lasaruksen kuolinvuoteella parantamassa tätä, ja että Lasarus oli nyt kuollut, koska Lasaruksen kuolleista herättämäinen tulisi vahvistamaan opetuslasten uskoa.
    14 Siksi Jeesus sanoi suoraan: "Lasarus on kuollut. 15 Teidän tähtenne olen iloinen, etten ollut siellä: tämä vahvistaa teidän uskoanne. Nyt lähdemme hänen luokseen." (Joh.11:14-15)
    Eikö tuo ole vähän kyseenalaista toimintaa? Antaa kaverin kärsiä kuoleman tuskissa pari päivää ihan vaan sen takia, että pääsee näyttämään kavereilleen millaisia temppuja osaa tehdä?
    Erikoinen jumala.
    Lopulta Jeesus saapuu Lasaruksen haudalle, jossa tämä on maannut kolme kokonaista päivää.
    38 Järkyttyneenä Jeesus tuli haudalle. Se oli luola, jonka suulla oli kivi. 39 "Ottakaa kivi pois", käski Jeesus, mutta Martta, vainajan sisar, sanoi hänelle: "Herra, hän haisee jo. Hän on siellä nyt neljättä päivää." 40 Jeesus vastasi: "Enkö sanonut sinulle, että jos uskot, saat nähdä Jumalan kirkkauden?"

    41 Kivi otettiin pois. Jeesus kohotti katseensa ja sanoi: "Isä, minä kiitän sinua siitä, että olet kuullut minua. 42 Minä kyllä tiedän, että sinä kuulet minua aina, mutta minä sanon tämän näiden ympärilläni seisovien ihmisten tähden, jotta he uskoisivat sinun lähettäneen minut." 43 Tämän sanottuaan Jeesus huusi kovalla äänellä: "Lasarus, tule ulos!" 44 Silloin kuollut tuli haudasta, jalat ja kädet siteissä ja kasvot hikiliinan peittäminä. Jeesus sanoi: "Päästäkää hänet siteistä ja antakaa hänen mennä." (Joh.11:38-44)


    Miljoonat kristityt uskovat tähän tarinaan kirjaimellisesti, koska heille ei ole selitetty tämän tarinan symboliikkaa. Ei tietenkään ole, koska tarina ei varsinaisesti ole kristillinen tarina, vaan paljon kristinuskoa vanhempi.
    Lasaruksen tarina ei ole mitään muuta kuin uudelleenkierrätetty egyptiläisen mytologian tarina auringonjumala Osirisista ja hänen kuolleista nousemisestaan. Kolmen päivän kuolema on vanha astroteologinen vertauskuva talvipäivänseisaukselle, jolloin aurinko "kuolee" kolmeksi päiväksi ja "nousee kuolleista". Aiheesta enemmän kirjoituksessa Kuolleista noussut.

    Jopa nimi Lasarus on sanaleikki, jolla viitataan Osirisin egyptiläiseen nimeen Asur.

    Originally French L’azuras or L’asur, means, the Asura. Asur, Asura. Asurya is the sun. The Egyptian name for Osiris is Asur. The raising of Lazarus, is connected to the raising of the dead sun at the Solstice points, especially winter when Virgo is on the Eastern horizon. Later during the Solar Cult the raising of Lazarus in the home of the Biblical Mary, another virgin, was to do with the opening of the Egyptian New Year, July 25th, then in the sign of Virgo. (Michael Tsarion)


    Raamatun kertomassa versiossa on Lasaruksen kaksi sisarta Martta ja Maria - Two ladies - jotka ovat kristillinen versio egyptiläisistä auringon äideistä/sisarista Isis ja Neftys. Two ladies -symboliikasta enemmän kirjoituksissa Käärme ja sauva ja Ilmatar ja sotka.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lasarus
    Raamatussa on tarina Jeesuksen tekemästä ihmeestä, jossa hän herättää Lasaruksen kuolleista.
    Tarina alkaa siitä, että Jeesus saa tiedon Lasaruksen sairastumisesta tämän siskoilta Martalta ja Marialta. Jostain syystä Jeesus päättää odottaa kaksi päivää, jonka jälkeen hän ilmoittaa opetuslapsilleen, että Lasarus on nyt kuollut, ja että hän aikoo lähteä herättämään tämän henkiin. Jeesuksen mukaan oli hyvä asia, että Jeesus ei ollut Lasaruksen kuolinvuoteella parantamassa tätä, ja että Lasarus oli nyt kuollut, koska Lasaruksen kuolleista herättämäinen tulisi vahvistamaan opetuslasten uskoa.
    14 Siksi Jeesus sanoi suoraan: "Lasarus on kuollut. 15 Teidän tähtenne olen iloinen, etten ollut siellä: tämä vahvistaa teidän uskoanne. Nyt lähdemme hänen luokseen." (Joh.11:14-15)
    Eikö tuo ole vähän kyseenalaista toimintaa? Antaa kaverin kärsiä kuoleman tuskissa pari päivää ihan vaan sen takia, että pääsee näyttämään kavereilleen millaisia temppuja osaa tehdä?
    Erikoinen jumala.
    Lopulta Jeesus saapuu Lasaruksen haudalle, jossa tämä on maannut kolme kokonaista päivää.
    38 Järkyttyneenä Jeesus tuli haudalle. Se oli luola, jonka suulla oli kivi. 39 "Ottakaa kivi pois", käski Jeesus, mutta Martta, vainajan sisar, sanoi hänelle: "Herra, hän haisee jo. Hän on siellä nyt neljättä päivää." 40 Jeesus vastasi: "Enkö sanonut sinulle, että jos uskot, saat nähdä Jumalan kirkkauden?"

    41 Kivi otettiin pois. Jeesus kohotti katseensa ja sanoi: "Isä, minä kiitän sinua siitä, että olet kuullut minua. 42 Minä kyllä tiedän, että sinä kuulet minua aina, mutta minä sanon tämän näiden ympärilläni seisovien ihmisten tähden, jotta he uskoisivat sinun lähettäneen minut." 43 Tämän sanottuaan Jeesus huusi kovalla äänellä: "Lasarus, tule ulos!" 44 Silloin kuollut tuli haudasta, jalat ja kädet siteissä ja kasvot hikiliinan peittäminä. Jeesus sanoi: "Päästäkää hänet siteistä ja antakaa hänen mennä." (Joh.11:38-44)


    Miljoonat kristityt uskovat tähän tarinaan kirjaimellisesti, koska heille ei ole selitetty tämän tarinan symboliikkaa. Ei tietenkään ole, koska tarina ei varsinaisesti ole kristillinen tarina, vaan paljon kristinuskoa vanhempi.
    Lasaruksen tarina ei ole mitään muuta kuin uudelleenkierrätetty egyptiläisen mytologian tarina auringonjumala Osirisista ja hänen kuolleista nousemisestaan. Kolmen päivän kuolema on vanha astroteologinen vertauskuva talvipäivänseisaukselle, jolloin aurinko "kuolee" kolmeksi päiväksi ja "nousee kuolleista". Aiheesta enemmän kirjoituksessa Kuolleista noussut.

    Jopa nimi Lasarus on sanaleikki, jolla viitataan Osirisin egyptiläiseen nimeen Asur.

    Originally French L’azuras or L’asur, means, the Asura. Asur, Asura. Asurya is the sun. The Egyptian name for Osiris is Asur. The raising of Lazarus, is connected to the raising of the dead sun at the Solstice points, especially winter when Virgo is on the Eastern horizon. Later during the Solar Cult the raising of Lazarus in the home of the Biblical Mary, another virgin, was to do with the opening of the Egyptian New Year, July 25th, then in the sign of Virgo. (Michael Tsarion)


    Raamatun kertomassa versiossa on Lasaruksen kaksi sisarta Martta ja Maria - Two ladies - jotka ovat kristillinen versio egyptiläisistä auringon äideistä/sisarista Isis ja Neftys. Two ladies -symboliikasta enemmän kirjoituksissa Käärme ja sauva ja Ilmatar ja sotka.

    Aamen
    Oletteko koskaan ihmetelleet miksi kristittyjen (ja muiden monoteistien) rukoukset päätetään sanalla "aamen"? Mitä se tarkoittaa?
    Jos kysyt asiaa kritityltä papilta, saat vastaukseksi ekosoteerisen selityksen: Se tarkoittaa "totisesti", "niin olkoon" tai "tämä on tosi".
    Aina löytyy joku sopivan harmiton eksoteerinen selitys, jolla peittää esoteerinen totuus tavalliselta kansalta. Aamen-termin esoteerisesta tasosta kirkko vaikenee, koska se olisi liian selkeä osoitus siitä, että kristinusko on todellisuudessa Aurinko-kultti. Toisaalta se olisi myös liian selkeä osoitus siitä, että kristinusko pohjautuu hyvin pitkälti druidismiin - omalla korruptoituneella tavallaan.

    Kun atonistit loivat kristinuskon, sen teologinen pohja otettiin druidismista. Milesialaisten aatelisten valtakeskuksessa, Britteinsaarilla, uusi uskonto oli mahdollista myydä tavalliselle kansalle vain jos se muistutti sopivassa määrin heille entuudestaan tuttua druidismia. Parhain esimerkki tästä on Jeesus-myytin kopiointi druidistisesta Esus-jumalasta. Kristinuskoon vakiintunut termi aamen on toinen hyvä esimerkki.
    Aamen viittaa Egyptissä vaikuttaneen druidistisen koulukunnan auringonjumala Ameniin (Amen Ra, Ammon, Amun) ja tarkoittaa aurinkoa. Vaikka amenistit olivat olleet Aton-kultin kantaisä faarao Akhenatonin aikakaudella atonistien verivihollisia, se ei estänyt myöhempiä atonisteja käyttämästä tätä aurinkoon viittaavaa termiä omassa teologiassaan. Atonisteille kristinuskon luomisen motiivit oli enemmän poliittisia kuin hengellisiä.
    Esoteerisella tasolla termi aamen tarkoittaa "läntinen" tai "lännenpuoleinen". Tällä viitataan läntisessä horisontissa olevaan ilta-aurinkoon, joka päivän päätteeksi "kuolee" tai "laskeutuu manalaan". Tästä syystä aamen lausutaan juuri rukouksen lopussa. Kun päivä päättyy - aamen. Kun rukous päättyy - aamen.

    To this very day Christians end prayers with the word Amen. This word is Egyptian for sure, and refers to ancient sun god Amen Ra, worshiped at Thebes. Interestingly, however, the word Amen (from Amentet) meant "Western" or "Western side." - Michael Tsarion (Irish Origins of Civilization, vol 1)
    Aamen voi tarkoittaa myös sanoja "piilotettu", "varjojen maa", tai "manala". Kaikki viittaavat laskevan auringon symboliikkaan.
    Termillä aamen on myös toinen taso. Kristillisissä rituaaleissa sana lausutaan muodossa "ah-men", mikä poikkeaa egyptiläisen Amen-jumalan nimen lausumisesta (ˈɑːmən). Muodossa "ah-men" lausuttu aamen viittaakin kuuhun ja muinaiseen egyptiläiseen kuun jumalaan Aah. Kristinuskon kuusymboliikasta enemmän kirjoituksessa Kuu-kultti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aamen
    Oletteko koskaan ihmetelleet miksi kristittyjen (ja muiden monoteistien) rukoukset päätetään sanalla "aamen"? Mitä se tarkoittaa?
    Jos kysyt asiaa kritityltä papilta, saat vastaukseksi ekosoteerisen selityksen: Se tarkoittaa "totisesti", "niin olkoon" tai "tämä on tosi".
    Aina löytyy joku sopivan harmiton eksoteerinen selitys, jolla peittää esoteerinen totuus tavalliselta kansalta. Aamen-termin esoteerisesta tasosta kirkko vaikenee, koska se olisi liian selkeä osoitus siitä, että kristinusko on todellisuudessa Aurinko-kultti. Toisaalta se olisi myös liian selkeä osoitus siitä, että kristinusko pohjautuu hyvin pitkälti druidismiin - omalla korruptoituneella tavallaan.

    Kun atonistit loivat kristinuskon, sen teologinen pohja otettiin druidismista. Milesialaisten aatelisten valtakeskuksessa, Britteinsaarilla, uusi uskonto oli mahdollista myydä tavalliselle kansalle vain jos se muistutti sopivassa määrin heille entuudestaan tuttua druidismia. Parhain esimerkki tästä on Jeesus-myytin kopiointi druidistisesta Esus-jumalasta. Kristinuskoon vakiintunut termi aamen on toinen hyvä esimerkki.
    Aamen viittaa Egyptissä vaikuttaneen druidistisen koulukunnan auringonjumala Ameniin (Amen Ra, Ammon, Amun) ja tarkoittaa aurinkoa. Vaikka amenistit olivat olleet Aton-kultin kantaisä faarao Akhenatonin aikakaudella atonistien verivihollisia, se ei estänyt myöhempiä atonisteja käyttämästä tätä aurinkoon viittaavaa termiä omassa teologiassaan. Atonisteille kristinuskon luomisen motiivit oli enemmän poliittisia kuin hengellisiä.
    Esoteerisella tasolla termi aamen tarkoittaa "läntinen" tai "lännenpuoleinen". Tällä viitataan läntisessä horisontissa olevaan ilta-aurinkoon, joka päivän päätteeksi "kuolee" tai "laskeutuu manalaan". Tästä syystä aamen lausutaan juuri rukouksen lopussa. Kun päivä päättyy - aamen. Kun rukous päättyy - aamen.

    To this very day Christians end prayers with the word Amen. This word is Egyptian for sure, and refers to ancient sun god Amen Ra, worshiped at Thebes. Interestingly, however, the word Amen (from Amentet) meant "Western" or "Western side." - Michael Tsarion (Irish Origins of Civilization, vol 1)
    Aamen voi tarkoittaa myös sanoja "piilotettu", "varjojen maa", tai "manala". Kaikki viittaavat laskevan auringon symboliikkaan.
    Termillä aamen on myös toinen taso. Kristillisissä rituaaleissa sana lausutaan muodossa "ah-men", mikä poikkeaa egyptiläisen Amen-jumalan nimen lausumisesta (ˈɑːmən). Muodossa "ah-men" lausuttu aamen viittaakin kuuhun ja muinaiseen egyptiläiseen kuun jumalaan Aah. Kristinuskon kuusymboliikasta enemmän kirjoituksessa Kuu-kultti.

    Tämä historiallinen tausta paljastaa esimerkiksi Isä Meidän -rukouksesta mielenkiintoisen symbolisen tason. Rukous alkaa sanoilla "Isä meidän", joilla viitataan aurinkoon (sen isäpersoonaan), ja päättyy sanaan "aamen" ("ah-men"), jolla viitataan kuuhun. Aurinko ja kuu - vastakohtien yhdistyminen - esoteerisen symboliikan yksi keskeisistä teemoista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämä historiallinen tausta paljastaa esimerkiksi Isä Meidän -rukouksesta mielenkiintoisen symbolisen tason. Rukous alkaa sanoilla "Isä meidän", joilla viitataan aurinkoon (sen isäpersoonaan), ja päättyy sanaan "aamen" ("ah-men"), jolla viitataan kuuhun. Aurinko ja kuu - vastakohtien yhdistyminen - esoteerisen symboliikan yksi keskeisistä teemoista.

    Palmunoksa

    Raamatussa kerrotaan, että kun Jeesus saapui Jerusalemiin, ihmiset tulivat häntä vastaan ja tervehtivät häntä palmunoksilla.
    "Seuraavana päivänä levisi tieto, että Jeesus oli tulossa Jerusalemiin. Ihmiset, joita oli saapunut juhlille suurin joukoin, ottivat palmunoksia ja menivät häntä vastaan huutaen:
    -- Hoosianna! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä, Israelin kuningas!" (Joh.12:12-13)
    Tätä tapahtumaa muistellaan kristillisessä perinteessä Palmusunnuntaina. Aivan kuten hedelmällisyyssymbolit rairuoho, pajunkissat, munat ja puput, myös palmunoksa on alkuperältään kaikkea muuta kuin kristillinen symboli.
    Jos rippikoululainen kysyy papilta palmunoksan symboliikasta, hänelle kerrotaan, että palmunoksa edustaa voittoa, ikuista elämää ja taivaaseen pääsemistä. Tämä on tietenkin symboliikan eksoteerinen taso, jolla on hyvin vähän tekemistä symboliikan esoteerisen tason kanssa.

    Jotta voisi ymmärtää palmunoksan esoteerista symboliikkaa, täytyy ymmärtää, että esoteerisella tasolla kristinusko on aurinkokultti, ja että Jeesus-myytti on vain uudelleenkierrätetty tarina paljon kristinuskoa vanhemmasta mytologiasta. (Suosittelen tutustumaan ensin välilehtiin Aton-kultti ja Astro-teologia.)
    Raamatun kertoma tarina Jeesuksesta ja palmunoksasta on yksi monista hienovaraisista vihjeistä, joilla alleviivataan Jeesuksen roolia auringonjumalana. Kuten arvata saattaa, kauan ennen kristinuskoa tunnetun palmunoksan alkuperä on aurinkosymboliikassa.
    Palmunoksa on feenikslinnun symboli. Yhteys feenikslintuun näkyy mm. taatelipalmun latinankielisessä nimessä: Phoenix. Roomalaisen runoilijan Ovidin mukaan feenikslinnun pesä oli tehty palmun latvaan.
    Feenikslinnun alkuperä on egyptiläisessä Bennu-linnussa. Myyteissä tuhkasta uudelleen ja uudelleen syntyvä feenikslintu on vertauskuva syntyvälle auringolle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Palmunoksa

    Raamatussa kerrotaan, että kun Jeesus saapui Jerusalemiin, ihmiset tulivat häntä vastaan ja tervehtivät häntä palmunoksilla.
    "Seuraavana päivänä levisi tieto, että Jeesus oli tulossa Jerusalemiin. Ihmiset, joita oli saapunut juhlille suurin joukoin, ottivat palmunoksia ja menivät häntä vastaan huutaen:
    -- Hoosianna! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä, Israelin kuningas!" (Joh.12:12-13)
    Tätä tapahtumaa muistellaan kristillisessä perinteessä Palmusunnuntaina. Aivan kuten hedelmällisyyssymbolit rairuoho, pajunkissat, munat ja puput, myös palmunoksa on alkuperältään kaikkea muuta kuin kristillinen symboli.
    Jos rippikoululainen kysyy papilta palmunoksan symboliikasta, hänelle kerrotaan, että palmunoksa edustaa voittoa, ikuista elämää ja taivaaseen pääsemistä. Tämä on tietenkin symboliikan eksoteerinen taso, jolla on hyvin vähän tekemistä symboliikan esoteerisen tason kanssa.

    Jotta voisi ymmärtää palmunoksan esoteerista symboliikkaa, täytyy ymmärtää, että esoteerisella tasolla kristinusko on aurinkokultti, ja että Jeesus-myytti on vain uudelleenkierrätetty tarina paljon kristinuskoa vanhemmasta mytologiasta. (Suosittelen tutustumaan ensin välilehtiin Aton-kultti ja Astro-teologia.)
    Raamatun kertoma tarina Jeesuksesta ja palmunoksasta on yksi monista hienovaraisista vihjeistä, joilla alleviivataan Jeesuksen roolia auringonjumalana. Kuten arvata saattaa, kauan ennen kristinuskoa tunnetun palmunoksan alkuperä on aurinkosymboliikassa.
    Palmunoksa on feenikslinnun symboli. Yhteys feenikslintuun näkyy mm. taatelipalmun latinankielisessä nimessä: Phoenix. Roomalaisen runoilijan Ovidin mukaan feenikslinnun pesä oli tehty palmun latvaan.
    Feenikslinnun alkuperä on egyptiläisessä Bennu-linnussa. Myyteissä tuhkasta uudelleen ja uudelleen syntyvä feenikslintu on vertauskuva syntyvälle auringolle.

    Muinaisessa Egyptissä palmunoksan symboliikka liittyi auringon sykleihin (auringon "syntymä" ja "kuolema"). Palmunoksa tunnettiin erityisesti Heh-jumalasta.

    "Heh kuvattiin polvistuneena miehenä, jolla oli jumaluutta symboloiva parta ja peruukki. Hehin kumpaankin käteen kuvattiin palmunoksa, jotka kuvaavat ajanlaskua ja vuosia." (Wikipedia)
    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2016/04/astro-teologia-osa-33-palmunoksa.html


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muinaisessa Egyptissä palmunoksan symboliikka liittyi auringon sykleihin (auringon "syntymä" ja "kuolema"). Palmunoksa tunnettiin erityisesti Heh-jumalasta.

    "Heh kuvattiin polvistuneena miehenä, jolla oli jumaluutta symboloiva parta ja peruukki. Hehin kumpaankin käteen kuvattiin palmunoksa, jotka kuvaavat ajanlaskua ja vuosia." (Wikipedia)
    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2016/04/astro-teologia-osa-33-palmunoksa.html

    Helvetti
    Kun kristinusko aikanaan levittäytyi uusille alueille, esimerkiksi Suomeen, se kohtasi hankalan ongelman. Vanhojen pakanauskontojen asema oli uusilla alueilla niin vahva, että sitä oli hyvin vaikea haastaa. Kirkko levitti kristinuskon ilosanomaa miekalla, mutta sen tehokkuus osoittautui melko rajalliseksi. Ihmiset voivat kuoleman pelossa julkisesti väittää olevansa kristittyjä, mutta yksityisesti harjoittaa jotain muuta uskontoa. Kun kristinusko levisi Suomeen, se ei tullut kilpailemaan paikallisten uskontojen kanssa. Se tuli valloittamaan ja (väkivaltaisesti) korvaamaan vanhat pakanauskonnot - aivan kuten se teki muuallakin maailmassa. Uuden uskonnon leviäminen oli riippuvainen siitä miten hyvin vanhoista uskonnoista päästäisiin eroon.
    Yhtenä keinona kristinusko käytti vanhojen palvontapaikkojen "päivittämistä". Uhrilehdot ja vastaavat pyhät paikat tuhottiin ja päälle rakennettiin kirkko. Samalla uusi uskonto pyrittiin myymään kansalle edes jossain määrin samankaltaisena kuin vanha, jotta kristinuskoon kääntymisen kynnystä saataisiin madallettua. Tästä on lukuisia esimerkkejä kirjoitussarjassa Astro-teologia.
    Vanhan korvaaminen uudella ei koskenut pelkästään palvontapaikkoja - se koski myös sanoja. Yksi esimerkki tästä on sana helvetti.

    Suomen kielen sana helvetti tulee ruotsinkielisestä sanasta helvete. Tämän sanan alkuperä tulee muinaisskandinaavisesta sanasta hel, joka on myös alkuperä englanninkieliselle sanalle hell. Hel tarkoitti paikkaa, joka tunnetaan suomen kielessä nimellä manala tai tuonela.

    Kristillinen helvetti on kuolemanjälkeinen rangaistuspaikka niille, jotka eivät suostu uskomaan kirkon opettamalla tavalla. Voit olla vaikka murhamies ja välttää helvetin, kunhan vain kadut syntejäsi ja uskot Jeesukseen - ja maksat tietenkin verosi kirkolle. Mutta auta armias jos uskot "väärällä tavalla" tai jätät verosi maksamatta. Se on helvettituomio saman tien - ihan sama miten olet elämäsi elänyt. Jostain kumman syystä Jumala on tuomioita jaellessaan kiinnostunut enemmän jäsenrekistereistä ja maksetuista veroista kuin moraalista. Jännä kaveri tuo Jumala.
    Pakanallinen hel oli alkuperäisessä muodossaan jotain aivan muuta kuin rangaistuspaikka, joka odotti väärinajattelijoita kuoleman jälkeen. Se oli kyllä paikka, mutta vain vertauskuvallisesti. Se kuvasti enemmän mentaalista tai psykologista prosessia kuin konkreettista paikkaa. Hel oli "paikka" jonne mentiin kohtaamaan itsensä.

    Helin vertauskuva tulee Auringon vuotuisen syklin vaiheesta, jolloin aurinko "laskeutuu manalaan" syyspäiväntasauksessa. Vuoden pimeällä puoliskolla päivä on yötä lyhyempi - se vaikuttaa niin luontoon kuin myös ihmismieleen. Jokaisella on varmasti kokemusta siitä miten erilainen oma mielenmaisema voi olla talvella verrattuna kesään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Helvetti
    Kun kristinusko aikanaan levittäytyi uusille alueille, esimerkiksi Suomeen, se kohtasi hankalan ongelman. Vanhojen pakanauskontojen asema oli uusilla alueilla niin vahva, että sitä oli hyvin vaikea haastaa. Kirkko levitti kristinuskon ilosanomaa miekalla, mutta sen tehokkuus osoittautui melko rajalliseksi. Ihmiset voivat kuoleman pelossa julkisesti väittää olevansa kristittyjä, mutta yksityisesti harjoittaa jotain muuta uskontoa. Kun kristinusko levisi Suomeen, se ei tullut kilpailemaan paikallisten uskontojen kanssa. Se tuli valloittamaan ja (väkivaltaisesti) korvaamaan vanhat pakanauskonnot - aivan kuten se teki muuallakin maailmassa. Uuden uskonnon leviäminen oli riippuvainen siitä miten hyvin vanhoista uskonnoista päästäisiin eroon.
    Yhtenä keinona kristinusko käytti vanhojen palvontapaikkojen "päivittämistä". Uhrilehdot ja vastaavat pyhät paikat tuhottiin ja päälle rakennettiin kirkko. Samalla uusi uskonto pyrittiin myymään kansalle edes jossain määrin samankaltaisena kuin vanha, jotta kristinuskoon kääntymisen kynnystä saataisiin madallettua. Tästä on lukuisia esimerkkejä kirjoitussarjassa Astro-teologia.
    Vanhan korvaaminen uudella ei koskenut pelkästään palvontapaikkoja - se koski myös sanoja. Yksi esimerkki tästä on sana helvetti.

    Suomen kielen sana helvetti tulee ruotsinkielisestä sanasta helvete. Tämän sanan alkuperä tulee muinaisskandinaavisesta sanasta hel, joka on myös alkuperä englanninkieliselle sanalle hell. Hel tarkoitti paikkaa, joka tunnetaan suomen kielessä nimellä manala tai tuonela.

    Kristillinen helvetti on kuolemanjälkeinen rangaistuspaikka niille, jotka eivät suostu uskomaan kirkon opettamalla tavalla. Voit olla vaikka murhamies ja välttää helvetin, kunhan vain kadut syntejäsi ja uskot Jeesukseen - ja maksat tietenkin verosi kirkolle. Mutta auta armias jos uskot "väärällä tavalla" tai jätät verosi maksamatta. Se on helvettituomio saman tien - ihan sama miten olet elämäsi elänyt. Jostain kumman syystä Jumala on tuomioita jaellessaan kiinnostunut enemmän jäsenrekistereistä ja maksetuista veroista kuin moraalista. Jännä kaveri tuo Jumala.
    Pakanallinen hel oli alkuperäisessä muodossaan jotain aivan muuta kuin rangaistuspaikka, joka odotti väärinajattelijoita kuoleman jälkeen. Se oli kyllä paikka, mutta vain vertauskuvallisesti. Se kuvasti enemmän mentaalista tai psykologista prosessia kuin konkreettista paikkaa. Hel oli "paikka" jonne mentiin kohtaamaan itsensä.

    Helin vertauskuva tulee Auringon vuotuisen syklin vaiheesta, jolloin aurinko "laskeutuu manalaan" syyspäiväntasauksessa. Vuoden pimeällä puoliskolla päivä on yötä lyhyempi - se vaikuttaa niin luontoon kuin myös ihmismieleen. Jokaisella on varmasti kokemusta siitä miten erilainen oma mielenmaisema voi olla talvella verrattuna kesään.

    Kun ihmisen mieli vetäytyy "talvehtimaan" (toki periaatteessa vuodenajasta riippumatta, mutta usein juuri talvella), mieli "laskeutuu manalaan" pohtimaan vaikeita ja kivuliaita asioita. Se on itsetutkiskelua, jossa kohdataan oma varjopuoli - se osa itsestä, jota emme mielellämme näytä toisille tai edes itsellemme. Kun mieli on tässä tilassa, se on paikassa jota muinaisskandinaavit kutsuivat nimellä hel.

    Lääketieteessä tätä täysin luonnollista ihmisen aikuistumisprosessin kannalta välttämätöntä tilaa kutsutaan kaamosmasennukseksi*. Koska se on epämiellyttävää, tuntuu pahalta ja vie voimia, se on "sairaus", josta täytyy päästä eroon. Pilleriä purkista! Mielialalääkkeet eivät ole pelkästään "Eliitin" iso bisnes, se on myös keino saada ihmiset välttelemään oman varjon kohtaamista. Aikuiseksi kasvaminen kun ikävästi vähentää auktoriteettiuskovaisuutta.

    (* Termissä on sana "masennus", ihan kuin se olisi sama asia kuin esimerkiksi lapsuuden traumaattisista kokemuksista johtuva masennus.)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun ihmisen mieli vetäytyy "talvehtimaan" (toki periaatteessa vuodenajasta riippumatta, mutta usein juuri talvella), mieli "laskeutuu manalaan" pohtimaan vaikeita ja kivuliaita asioita. Se on itsetutkiskelua, jossa kohdataan oma varjopuoli - se osa itsestä, jota emme mielellämme näytä toisille tai edes itsellemme. Kun mieli on tässä tilassa, se on paikassa jota muinaisskandinaavit kutsuivat nimellä hel.

    Lääketieteessä tätä täysin luonnollista ihmisen aikuistumisprosessin kannalta välttämätöntä tilaa kutsutaan kaamosmasennukseksi*. Koska se on epämiellyttävää, tuntuu pahalta ja vie voimia, se on "sairaus", josta täytyy päästä eroon. Pilleriä purkista! Mielialalääkkeet eivät ole pelkästään "Eliitin" iso bisnes, se on myös keino saada ihmiset välttelemään oman varjon kohtaamista. Aikuiseksi kasvaminen kun ikävästi vähentää auktoriteettiuskovaisuutta.

    (* Termissä on sana "masennus", ihan kuin se olisi sama asia kuin esimerkiksi lapsuuden traumaattisista kokemuksista johtuva masennus.)

    Maailmalta löytyy lukuisia esimerkkejä mytologioista, joissa auringonjumala "laskeutuu manalaan" (kuten esimerkiksi luolaan), kohtaa hirviön ja taistelee sen kanssa (oma varjo) ja lopulta palaa takaisin uudestisyntyneenä oman voimansa löytäneenä sankarina. Meille tutuimpia esimerkkejä ovat mm. kreikkalaismytologian Herakles ja Perseus, jotka taistelivat luolassa hirviöiden kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maailmalta löytyy lukuisia esimerkkejä mytologioista, joissa auringonjumala "laskeutuu manalaan" (kuten esimerkiksi luolaan), kohtaa hirviön ja taistelee sen kanssa (oma varjo) ja lopulta palaa takaisin uudestisyntyneenä oman voimansa löytäneenä sankarina. Meille tutuimpia esimerkkejä ovat mm. kreikkalaismytologian Herakles ja Perseus, jotka taistelivat luolassa hirviöiden kanssa.

    Kalevalan versio aurinkosankari Väinämöisen manalaan laskeutumisesta on aika erikoinen. Väinämöinen joutuu tekemään kaksi peräkkäistä reissua manalaan, koska hän ei "taistele hirviötä vastaan" (varjon kohtaaminen) ensimmäisellä kerralla, vaan pakenee käärmeeksi muuttuneena paikalta. Toisella yrityksellä manalaa edustaa Antero Vipusen vatsa, johon Väinämöinen jää vangiksi. Tällä kertaa Väinämöinen ei luiki pakoon, vaan "taistelee" Antero Vipusta vastaan takomalla vasaralla tämän vatsassa niin kovaa että Vipunen lopulta luovuttaa Väinämöiselle salatut sanat ja vapauttaa aurinkosankarin "luolastaan". Nämä kaksi eri manalavisiittiä kertovat siitä miten pelkkä manalaan laskeutuminen ei vielä riitä - siellä täytyy myös "taistella".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kalevalan versio aurinkosankari Väinämöisen manalaan laskeutumisesta on aika erikoinen. Väinämöinen joutuu tekemään kaksi peräkkäistä reissua manalaan, koska hän ei "taistele hirviötä vastaan" (varjon kohtaaminen) ensimmäisellä kerralla, vaan pakenee käärmeeksi muuttuneena paikalta. Toisella yrityksellä manalaa edustaa Antero Vipusen vatsa, johon Väinämöinen jää vangiksi. Tällä kertaa Väinämöinen ei luiki pakoon, vaan "taistelee" Antero Vipusta vastaan takomalla vasaralla tämän vatsassa niin kovaa että Vipunen lopulta luovuttaa Väinämöiselle salatut sanat ja vapauttaa aurinkosankarin "luolastaan". Nämä kaksi eri manalavisiittiä kertovat siitä miten pelkkä manalaan laskeutuminen ei vielä riitä - siellä täytyy myös "taistella".

    Ruotsinkielinen sana helvete koostuu kahdesta sanasta hel ja vete, eli vehnä. Tämä johtuu siitä, että manalan hallitsijattarena oli usein jumalatar, joka oli myös kasvun ja hedelmällisyyden jumalatar. Esimerkiksi kreikkalainen manalan jumalatar Demeter oli myös hedelmällisyyden jumalatar ja kuvattiin usein viljalyhteen kanssa. Vertauskuvallisuus on helppo nähdä: Kasvua ei tapahdu, ellei mennä "pinnan alle". Siemenen täytyy aloittaa kasvunsa maaperästä ja kasvattaa vahvat juuret. Sama pätee myös ihmiseen. Kasvu alkaa pinnan alle menemisestä - omaan varjoon tutustumisesta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ruotsinkielinen sana helvete koostuu kahdesta sanasta hel ja vete, eli vehnä. Tämä johtuu siitä, että manalan hallitsijattarena oli usein jumalatar, joka oli myös kasvun ja hedelmällisyyden jumalatar. Esimerkiksi kreikkalainen manalan jumalatar Demeter oli myös hedelmällisyyden jumalatar ja kuvattiin usein viljalyhteen kanssa. Vertauskuvallisuus on helppo nähdä: Kasvua ei tapahdu, ellei mennä "pinnan alle". Siemenen täytyy aloittaa kasvunsa maaperästä ja kasvattaa vahvat juuret. Sama pätee myös ihmiseen. Kasvu alkaa pinnan alle menemisestä - omaan varjoon tutustumisesta.

    Jungilaisessa käsitteistössä persoona on se puoli itsestä, jonka näytämme maailmalle ja jonka ympäristömme kokee hyväksyttävänä. Vastaavasti varjo on se se puoli itsestä, jota joudumme piilottelemaan itseltämme ja ympäristöltämme. Se ei varsinaisesti ole paha, vaan enemmänkin "kielletty". Se puoli itsestä jota on kaikkein vaikeinta hyväksyä, tai jolle on kaikkein vaikeinta saada hyväksyntää muilta.

    Varjo on se unissamme esiintyvä roisto tai epämiellyttävä hahmo, jonka koemme vastenmielisenä tai pelottavana. Olen esimerkiksi itse nähnyt kerran unta, jossa pelottava hahmo osoitti minua aseella. Nappasin revolverista kiinni ja käänsin piipun kohti taivasta. Alkoi painimainen vääntö ja olin juuri avaamassa revolverin rullaa tiputtaakseni luodit maahan kun heräsin. Ei ihan Lucky Luken tasoa, mutta melkein. Jos näet tämänkaltaisia unia, se on ihan positiivinen merkki oman varjon työstämisestä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jungilaisessa käsitteistössä persoona on se puoli itsestä, jonka näytämme maailmalle ja jonka ympäristömme kokee hyväksyttävänä. Vastaavasti varjo on se se puoli itsestä, jota joudumme piilottelemaan itseltämme ja ympäristöltämme. Se ei varsinaisesti ole paha, vaan enemmänkin "kielletty". Se puoli itsestä jota on kaikkein vaikeinta hyväksyä, tai jolle on kaikkein vaikeinta saada hyväksyntää muilta.

    Varjo on se unissamme esiintyvä roisto tai epämiellyttävä hahmo, jonka koemme vastenmielisenä tai pelottavana. Olen esimerkiksi itse nähnyt kerran unta, jossa pelottava hahmo osoitti minua aseella. Nappasin revolverista kiinni ja käänsin piipun kohti taivasta. Alkoi painimainen vääntö ja olin juuri avaamassa revolverin rullaa tiputtaakseni luodit maahan kun heräsin. Ei ihan Lucky Luken tasoa, mutta melkein. Jos näet tämänkaltaisia unia, se on ihan positiivinen merkki oman varjon työstämisestä.

    Ihminen, joka kieltää oman varjonsa olemassaolon eikä omaa minkäänlaista kosketuspintaa omaan pimeään puoleensa, on puolikas ihminen. Hän samaistuu vain persoonaansa, julkiseen versioon itsestään. Jokaisella meistä - joka ikisellä - on varjo. Jos ei tunne omaa varjoaan, ei tunne itseään. Jos ei tunne itseään, ei tunne omaa voimaansa. Jos ei ole löytänyt omaa voimaansa, jää puolustuskyvyttömäksi. Jos jäät puolustuskyvyttömäksi, jäät kynnysmaton kaltaiseen asemaan, jossa muut polkevat ylitsesi. Kuten professori Jordan Peterson Leijonakuningas-elokuvan analyysissään sanoo: "You gotta grow some teeth!"

    Kulmahampaat kasvattanut osaa puolustaa itseään ja laittaa toisille rajat. Loistava esimerkki tästä on kohtaus Taru Sormusten Herrasta -elokuvasta, jossa Gandalf huutaa Balrogille "You shall not pass!" Muistatteko miten tuo huuto nostatti kylmät väreet? Siihen on syynsä - tuo kohtaus puhuttelee todella voimakkaasti alitajuntaa. Gandalf päättää pakenemisen sijaan kohdata varjonsa (luolassa) ja syöksyy tämän kanssa taistellen syvyyksiin - syntyäkseen uudelleen varjonsa integroineena. Gandalf Harmaasta tulee Gandalf Valkoinen. Hän on itsensä ja voimansa löytänyt sankari, jonka yli ei enää kävellä, kuten tarinan alkupuolella Saruman teki pyyhkiessään Gandalfilla konkreettisesti lattiaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihminen, joka kieltää oman varjonsa olemassaolon eikä omaa minkäänlaista kosketuspintaa omaan pimeään puoleensa, on puolikas ihminen. Hän samaistuu vain persoonaansa, julkiseen versioon itsestään. Jokaisella meistä - joka ikisellä - on varjo. Jos ei tunne omaa varjoaan, ei tunne itseään. Jos ei tunne itseään, ei tunne omaa voimaansa. Jos ei ole löytänyt omaa voimaansa, jää puolustuskyvyttömäksi. Jos jäät puolustuskyvyttömäksi, jäät kynnysmaton kaltaiseen asemaan, jossa muut polkevat ylitsesi. Kuten professori Jordan Peterson Leijonakuningas-elokuvan analyysissään sanoo: "You gotta grow some teeth!"

    Kulmahampaat kasvattanut osaa puolustaa itseään ja laittaa toisille rajat. Loistava esimerkki tästä on kohtaus Taru Sormusten Herrasta -elokuvasta, jossa Gandalf huutaa Balrogille "You shall not pass!" Muistatteko miten tuo huuto nostatti kylmät väreet? Siihen on syynsä - tuo kohtaus puhuttelee todella voimakkaasti alitajuntaa. Gandalf päättää pakenemisen sijaan kohdata varjonsa (luolassa) ja syöksyy tämän kanssa taistellen syvyyksiin - syntyäkseen uudelleen varjonsa integroineena. Gandalf Harmaasta tulee Gandalf Valkoinen. Hän on itsensä ja voimansa löytänyt sankari, jonka yli ei enää kävellä, kuten tarinan alkupuolella Saruman teki pyyhkiessään Gandalfilla konkreettisesti lattiaa.

    Galilealainen
    Kristityt kutsuvat Jeesusta usein Jeesus Galilealaiseksi. Tämä selitetään sillä, että Raamatun mukaan Jeesus oli kotoisin alueelta, jota kutsuttiin Galileaksi. Tämä on tarinan eksoteerinen taso. Mutta mitä löytyy, kun tutkitaan "galilealaisuuden" esoteerista tasoa?
    Termi galilealainen on vähän muutakin kuin vain maantieteellinen adjektiivi. Evankeliumien tapahtumat sijoittuvat aikaan, jolloin galilealainen ei kuvannut ihmisen kotipaikkakuntaa, vaan asemaa uskonnollisessa yhteisössä, jota kutsuttiin Cybelen ja Attiksen kultiksi.
    Tämän kultin papistoa kutsuttiin Galli-papeiksi (Galles, Galileans). He olivat eunukkipappeja, joiden pappisvalan vannominen tapahtui hurjassa rituaalissa, jossa he kastroivat itse itsensä kuten Attis mytologian mukaan teki. Raamatussa on viittaus Galli-papistoon kohdassa, jossa Jeesus kehottaa opetuslapsiaan ryhtymään eunukeiksi. (Kuinka moni nykyaikainen "Jeesuksen seuraaja" muuten noudattaa tätä kehotusta?) Suomenkielisestä Raamatusta tämä kohta on häivytetty käännöksen avulla, mutta asia ei jää millään tavalla epäselväksi esimerkiksi englanninkielisessä versiossa.
    Jos pureudutaan vielä syvemmälle termin galilealainen merkitykseen, törmätään hyvin samankaltaiseen selitykseen kuin termissä nasaretilainen. Sanan etymologinen juuri on aramealaisessa termissä gal, joka tarkoittaa ympyrää tai kehää. Galli-papiston kontekstissa kyse on siitä kaikkein tärkeimmästä ympyrästä (the Great Circle) astro-teologisissa kulteissa - eläinradasta.
    Kun seuraavan kerran kuulet nimen Jeesus Galilealainen, muista nimen viittaus astrologiaan ja mieti miksi rippikoulussa ei moista opetettu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Galilealainen
    Kristityt kutsuvat Jeesusta usein Jeesus Galilealaiseksi. Tämä selitetään sillä, että Raamatun mukaan Jeesus oli kotoisin alueelta, jota kutsuttiin Galileaksi. Tämä on tarinan eksoteerinen taso. Mutta mitä löytyy, kun tutkitaan "galilealaisuuden" esoteerista tasoa?
    Termi galilealainen on vähän muutakin kuin vain maantieteellinen adjektiivi. Evankeliumien tapahtumat sijoittuvat aikaan, jolloin galilealainen ei kuvannut ihmisen kotipaikkakuntaa, vaan asemaa uskonnollisessa yhteisössä, jota kutsuttiin Cybelen ja Attiksen kultiksi.
    Tämän kultin papistoa kutsuttiin Galli-papeiksi (Galles, Galileans). He olivat eunukkipappeja, joiden pappisvalan vannominen tapahtui hurjassa rituaalissa, jossa he kastroivat itse itsensä kuten Attis mytologian mukaan teki. Raamatussa on viittaus Galli-papistoon kohdassa, jossa Jeesus kehottaa opetuslapsiaan ryhtymään eunukeiksi. (Kuinka moni nykyaikainen "Jeesuksen seuraaja" muuten noudattaa tätä kehotusta?) Suomenkielisestä Raamatusta tämä kohta on häivytetty käännöksen avulla, mutta asia ei jää millään tavalla epäselväksi esimerkiksi englanninkielisessä versiossa.
    Jos pureudutaan vielä syvemmälle termin galilealainen merkitykseen, törmätään hyvin samankaltaiseen selitykseen kuin termissä nasaretilainen. Sanan etymologinen juuri on aramealaisessa termissä gal, joka tarkoittaa ympyrää tai kehää. Galli-papiston kontekstissa kyse on siitä kaikkein tärkeimmästä ympyrästä (the Great Circle) astro-teologisissa kulteissa - eläinradasta.
    Kun seuraavan kerran kuulet nimen Jeesus Galilealainen, muista nimen viittaus astrologiaan ja mieti miksi rippikoulussa ei moista opetettu.

    Aton-kultti - osa 29: Historiallinen Jeesus

    Oletteko koskaan kuulleet tarinaa, jossa on nämä elementit?

    Miehen nimi on Jeesus.
    Mies on "galilealainen".
    Mies on "nasaretilainen".
    Miehen veljien nimet ovat Jaakob ja Simon.
    Mies toimii uskonnollisen ryhmittymän johtajana.
    Mies on juutalaisten kuningas.
    Mies ristiinnaulitaan roomalaisten toimesta Jerusalemissa.
    Miehen kanssa ristiinnaulitaan kaksi muuta miestä.
    Ristillä roikkuessaan miehen päässä on piikkiköynnöksestä tehty "kruunu".
    Miehen ottaa ristiltä alas henkilö, jonka nimi on Joosef.
    Mies selviää ristiinnaulitsemisesta hengissä.


    Ei, tämä ei ole Raamatun Jeesuksen tarina. Tämä tarina on Jesus of Gamalan tarina ensimmäiseltä vuosisadalta.

    Jokainen uskontojen historiaa ja muinaisia myyttejä ja mytologioita tunteva voi todeta, että Raamatun kertomukset Jeesuksesta eivät ole historiallista dokumentaatioita, vaan kokoelma ikivanhoja astro-teologisia myyttejä ja vertauskuvia, jotka kertovat tarinoita auringonjumalasta. Esimerkkejä tästä ovat mm. myytit neitsyestä syntynyt ja kuolleista noussut. Pohjimmiltaan kristinusko on aurinkokultti, jonka alkuperä on egyptiläisessä Aton-kultissa. Aiheesta enemmän kirjoitussarjoissa Aton-kultti ja Astro-teologia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aton-kultti - osa 29: Historiallinen Jeesus

    Oletteko koskaan kuulleet tarinaa, jossa on nämä elementit?

    Miehen nimi on Jeesus.
    Mies on "galilealainen".
    Mies on "nasaretilainen".
    Miehen veljien nimet ovat Jaakob ja Simon.
    Mies toimii uskonnollisen ryhmittymän johtajana.
    Mies on juutalaisten kuningas.
    Mies ristiinnaulitaan roomalaisten toimesta Jerusalemissa.
    Miehen kanssa ristiinnaulitaan kaksi muuta miestä.
    Ristillä roikkuessaan miehen päässä on piikkiköynnöksestä tehty "kruunu".
    Miehen ottaa ristiltä alas henkilö, jonka nimi on Joosef.
    Mies selviää ristiinnaulitsemisesta hengissä.


    Ei, tämä ei ole Raamatun Jeesuksen tarina. Tämä tarina on Jesus of Gamalan tarina ensimmäiseltä vuosisadalta.

    Jokainen uskontojen historiaa ja muinaisia myyttejä ja mytologioita tunteva voi todeta, että Raamatun kertomukset Jeesuksesta eivät ole historiallista dokumentaatioita, vaan kokoelma ikivanhoja astro-teologisia myyttejä ja vertauskuvia, jotka kertovat tarinoita auringonjumalasta. Esimerkkejä tästä ovat mm. myytit neitsyestä syntynyt ja kuolleista noussut. Pohjimmiltaan kristinusko on aurinkokultti, jonka alkuperä on egyptiläisessä Aton-kultissa. Aiheesta enemmän kirjoitussarjoissa Aton-kultti ja Astro-teologia.

    Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Raamatun tarina Jeesuksesta voisi osittain perustua historiallisiin tapahtumiin. Aihetta yli 20 vuotta tutkinut Ralph Ellis on löytänyt historiallisia lähdeteoksia tutkimalla erittäin vahvan kandidaatin Raamatun Jeesuksen historialliseksi esikuvaksi. Tämä Ellisin löytämä "historiallinen Jeesus" ei tietenkään ole yksi yhteen Raamatun Jeesuksen kanssa, mutta näiden kahden Jeesuksen tarinoissa on hämmästyttävän paljon yhtymäkohtia, joita on hyvin vaikea sivuuttaa pelkkänä sattumana.

    Ellisin teoria on erittäin hyvin perusteltu. Hän ei ole uskonnollinen fanaatikko, joka olisi ajamassa uskonnollista agendaa. Hän on rationaalisella tavalla faktoilla argumentaationsa perusteleva tutkija. Vaikka kyseessä onkin vain teoria, tämä roomalaisjuutalaisen historioitsija Josephuksen kirjoituksiin perustuva Ellisin teoria on ehdottomasti esittelyn arvoinen.

    Tarinan Jeesus on kaikkea muuta kuin Raamatun kuvaama pasifistinen ihmeitä tekevä parantaja. Jeesus of Gamala, joka tunnettiin myös nimellä King Izas of Adiabene, oli soturikuningas ja gnostilaisen nasarealaisen uskonnon (Nazarene sect) ylipappi, joka oli vuonna 66 jaa. alkaneen ensimmäisen juutalaissodan kapinajohtaja. Hän oli siis Roomaa vastaan nousseen juutalaisen kansannousun johtaja - ei niinkään pasifistinen parantaja-opettaja, jollaisena Raamatun Jeesus on kuvattu.

    Izasin johtama kapina tukahdutettiin keisari Neron lähetettyä Vespasianuksen kukistamaan juutalaisten kapinaa. Jotapan linnoituksen valloituksen yhteydessä roomalaisten vangiksi jäi muuan Josef ben Mathitjahu, joka petti juutalaiskapinalliset ja siirtyi roomalaisten puolelle. Hän vaihtoi nimensä Josephus Flaviukseksi (Titus Josephus Flavius), ja hänestä tuli läheinen neuvonantaja Vespasianukselle. Nykyään hänet tunnetaan paremmin historioitsija Josephuksena.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Raamatun tarina Jeesuksesta voisi osittain perustua historiallisiin tapahtumiin. Aihetta yli 20 vuotta tutkinut Ralph Ellis on löytänyt historiallisia lähdeteoksia tutkimalla erittäin vahvan kandidaatin Raamatun Jeesuksen historialliseksi esikuvaksi. Tämä Ellisin löytämä "historiallinen Jeesus" ei tietenkään ole yksi yhteen Raamatun Jeesuksen kanssa, mutta näiden kahden Jeesuksen tarinoissa on hämmästyttävän paljon yhtymäkohtia, joita on hyvin vaikea sivuuttaa pelkkänä sattumana.

    Ellisin teoria on erittäin hyvin perusteltu. Hän ei ole uskonnollinen fanaatikko, joka olisi ajamassa uskonnollista agendaa. Hän on rationaalisella tavalla faktoilla argumentaationsa perusteleva tutkija. Vaikka kyseessä onkin vain teoria, tämä roomalaisjuutalaisen historioitsija Josephuksen kirjoituksiin perustuva Ellisin teoria on ehdottomasti esittelyn arvoinen.

    Tarinan Jeesus on kaikkea muuta kuin Raamatun kuvaama pasifistinen ihmeitä tekevä parantaja. Jeesus of Gamala, joka tunnettiin myös nimellä King Izas of Adiabene, oli soturikuningas ja gnostilaisen nasarealaisen uskonnon (Nazarene sect) ylipappi, joka oli vuonna 66 jaa. alkaneen ensimmäisen juutalaissodan kapinajohtaja. Hän oli siis Roomaa vastaan nousseen juutalaisen kansannousun johtaja - ei niinkään pasifistinen parantaja-opettaja, jollaisena Raamatun Jeesus on kuvattu.

    Izasin johtama kapina tukahdutettiin keisari Neron lähetettyä Vespasianuksen kukistamaan juutalaisten kapinaa. Jotapan linnoituksen valloituksen yhteydessä roomalaisten vangiksi jäi muuan Josef ben Mathitjahu, joka petti juutalaiskapinalliset ja siirtyi roomalaisten puolelle. Hän vaihtoi nimensä Josephus Flaviukseksi (Titus Josephus Flavius), ja hänestä tuli läheinen neuvonantaja Vespasianukselle. Nykyään hänet tunnetaan paremmin historioitsija Josephuksena.

    Vespasianuksen johtama armeija oli voitokas juutalaiskapinallisia vastaan. Käytännössä kapina kukistui vuonna 70 jaa. roomalaisten vallattua Jerusalemin kaupungin. Vespasianuksen pojan, Tituksen, johtamat joukot valtasivat kaupungin kuuden kuukauden piirityksen jälkeen. Valtauksen jälkeen Titus noudatti roomalaista tapaa ja teloitutti kapinallisjohtajat ristiinnaulitsemalla.

    Ristiinnaulittuja kapinallisjohtajia oli kolme - heidän joukossaan kapinaa johtanut Edessan kuningas Izas (Jesus of Gamala = Josephuksen käyttämä nimi). Pilkatakseen Izasia roomalaiset asettivat hänen päähänsä piikkiköynnöksestä tehdyn kruunun, koska Edessan kuninkaan kruunu oli tunnetusti piikkikruunu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vespasianuksen johtama armeija oli voitokas juutalaiskapinallisia vastaan. Käytännössä kapina kukistui vuonna 70 jaa. roomalaisten vallattua Jerusalemin kaupungin. Vespasianuksen pojan, Tituksen, johtamat joukot valtasivat kaupungin kuuden kuukauden piirityksen jälkeen. Valtauksen jälkeen Titus noudatti roomalaista tapaa ja teloitutti kapinallisjohtajat ristiinnaulitsemalla.

    Ristiinnaulittuja kapinallisjohtajia oli kolme - heidän joukossaan kapinaa johtanut Edessan kuningas Izas (Jesus of Gamala = Josephuksen käyttämä nimi). Pilkatakseen Izasia roomalaiset asettivat hänen päähänsä piikkiköynnöksestä tehdyn kruunun, koska Edessan kuninkaan kruunu oli tunnetusti piikkikruunu.

    Vespasianuksen neuvonantajana toiminut Josephus saapui valtauksen jälkeen kaupunkiin ja huomasi nämä kolme ristillä roikkuvaa kapinallisjohtajaa. Juutalaisena hän ymmärsi tilanteen ja kauhistui Tituksen määräämän tuomion poliittisia seurauksia. Hän selitti Titukselle kapinallisjohtajien - erityisesti Izasin - polittisen vaikutusvallan juutalaisten keskuudessa. Jos näin vaikutusvaltaiset henkilöt tapettaisiin näin nöyryyttävällä tavalla, se olisi bensan kaatamista liekkeihin. Josephus varoitti Titusta, että kapinallisjohtajien tappaminen olisi poliittisesti erittäin harkitsematon teko, joka tulisi johtamaan pitkittyneeseen kapinaan, jonka tukahduttamiseen jouduttaisiin käyttämään huomattavat määrät aikaa ja rahaa.

    Tituksen luvalla Josephus (=Joosef) kävi ottamassa kapinallisjohtajat pois ristiltä. (Raamatussa Jeesuksen ottaa pois ristiltä Joosef Arimatialainen.) Vain yksi kolmesta selvisi vammoistaan hengissä - Izas, alias Jesus of Gamala. Hän eli loppuelämänsä roomalaisten vankina. Vesapsianus lähetti Izasin Rooman valtakunnan kauimpaan mahdolliseen kolkkaan - Britanniaan, Chesterin linnoitukseen.
    Izasin tarinassa oleellisena osana on hänen kuninkaalliset sukujuurensa. Hänen isänsä oli Edessan kuningas Abgarus (alias King Monobazus-Izas of Adiabene). Tämä kuningasperhe oli nykyisen Syyrian alueella hallinnut aatelissuku, jonka valtakeskuksina olivat Edessan ja Palmyran kaupungit. Heidän kuningaskunta toimi eräänlaisena puskurivyöhykkeenä Palestiinan aluetta hallinneeen Rooman ja Parthian välillä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vespasianuksen neuvonantajana toiminut Josephus saapui valtauksen jälkeen kaupunkiin ja huomasi nämä kolme ristillä roikkuvaa kapinallisjohtajaa. Juutalaisena hän ymmärsi tilanteen ja kauhistui Tituksen määräämän tuomion poliittisia seurauksia. Hän selitti Titukselle kapinallisjohtajien - erityisesti Izasin - polittisen vaikutusvallan juutalaisten keskuudessa. Jos näin vaikutusvaltaiset henkilöt tapettaisiin näin nöyryyttävällä tavalla, se olisi bensan kaatamista liekkeihin. Josephus varoitti Titusta, että kapinallisjohtajien tappaminen olisi poliittisesti erittäin harkitsematon teko, joka tulisi johtamaan pitkittyneeseen kapinaan, jonka tukahduttamiseen jouduttaisiin käyttämään huomattavat määrät aikaa ja rahaa.

    Tituksen luvalla Josephus (=Joosef) kävi ottamassa kapinallisjohtajat pois ristiltä. (Raamatussa Jeesuksen ottaa pois ristiltä Joosef Arimatialainen.) Vain yksi kolmesta selvisi vammoistaan hengissä - Izas, alias Jesus of Gamala. Hän eli loppuelämänsä roomalaisten vankina. Vesapsianus lähetti Izasin Rooman valtakunnan kauimpaan mahdolliseen kolkkaan - Britanniaan, Chesterin linnoitukseen.
    Izasin tarinassa oleellisena osana on hänen kuninkaalliset sukujuurensa. Hänen isänsä oli Edessan kuningas Abgarus (alias King Monobazus-Izas of Adiabene). Tämä kuningasperhe oli nykyisen Syyrian alueella hallinnut aatelissuku, jonka valtakeskuksina olivat Edessan ja Palmyran kaupungit. Heidän kuningaskunta toimi eräänlaisena puskurivyöhykkeenä Palestiinan aluetta hallinneeen Rooman ja Parthian välillä.

    Kuningas Abgaruksen äiti, Izasin isoäiti, oli Parthiasta maanpakoon tuomittu kuningatar Thea Musa Ourania. Kuningatar Thea Musa oli murhauttanut puolisonsa Parthian kuninkaan Phraates IV:n vuonna 2 eaa. Tämän jälkeen hän teki pojastaan Monobazus-Izasista (Izasin isä) puolisonsa ja kanssahallitsijansa. Tämä oman pojan naiminen oli parthialaisessa yhteiskunnassa erittäin paheksuttavaa, mikä johti lopulta Thea Musan ja Monobazus-Izasin karkottamiseen vuonna 6 jaa.

    Karkottamisen seurauksena Thea Musa perheineen päätyi asumaan Oshroenen alueelle (nykyinen Syyria). Käytännössä tämä karkottaminen tarkoitti uuden kuningaskunnan syntymistä Parthian ja Rooman väliin. Mukaansa he saivat huomattavan määrän omaisuutta ja sotilaita.

    Mutta miksi Thea Musa meni naimisiin oman poikansa kanssa, jos se oli parthialaisessa kulttuurissa niin paheksuttavaa? Thea Musa ei ollut kotoisin Parthiasta. Hän oli kotoisin Egyptistä, missä kuninkaallisilla oli yleinen tapa mennä naimisiin lähisukulaistensa kanssa.

    Tämä Thea Musan yhteys Egyptiin on historiallisen Jeesuksen tarinan kannalta erittäin oleellinen. Thea Musa oli Julius Caesarin ja Cleopatran tytär, joka syntyi Julius Caesarin murhan jälkeen vuonna 44 eaa. Ciceron kirjoitusten mukaan Cleopatra oli raskaana Julius Caesarille, kun tämä murhattiin. Koska syntynyt lapsi oli tyttö, sillä ei roomalaisen tavan mukaan ollut mitään polittiista merkitystä, minkä seurauksena lapsi jäi historiankirjoituksissa vain pieneksi reunahuomautukseksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuningas Abgaruksen äiti, Izasin isoäiti, oli Parthiasta maanpakoon tuomittu kuningatar Thea Musa Ourania. Kuningatar Thea Musa oli murhauttanut puolisonsa Parthian kuninkaan Phraates IV:n vuonna 2 eaa. Tämän jälkeen hän teki pojastaan Monobazus-Izasista (Izasin isä) puolisonsa ja kanssahallitsijansa. Tämä oman pojan naiminen oli parthialaisessa yhteiskunnassa erittäin paheksuttavaa, mikä johti lopulta Thea Musan ja Monobazus-Izasin karkottamiseen vuonna 6 jaa.

    Karkottamisen seurauksena Thea Musa perheineen päätyi asumaan Oshroenen alueelle (nykyinen Syyria). Käytännössä tämä karkottaminen tarkoitti uuden kuningaskunnan syntymistä Parthian ja Rooman väliin. Mukaansa he saivat huomattavan määrän omaisuutta ja sotilaita.

    Mutta miksi Thea Musa meni naimisiin oman poikansa kanssa, jos se oli parthialaisessa kulttuurissa niin paheksuttavaa? Thea Musa ei ollut kotoisin Parthiasta. Hän oli kotoisin Egyptistä, missä kuninkaallisilla oli yleinen tapa mennä naimisiin lähisukulaistensa kanssa.

    Tämä Thea Musan yhteys Egyptiin on historiallisen Jeesuksen tarinan kannalta erittäin oleellinen. Thea Musa oli Julius Caesarin ja Cleopatran tytär, joka syntyi Julius Caesarin murhan jälkeen vuonna 44 eaa. Ciceron kirjoitusten mukaan Cleopatra oli raskaana Julius Caesarille, kun tämä murhattiin. Koska syntynyt lapsi oli tyttö, sillä ei roomalaisen tavan mukaan ollut mitään polittiista merkitystä, minkä seurauksena lapsi jäi historiankirjoituksissa vain pieneksi reunahuomautukseksi.

    Kun Thea Musa oli arviolta kahdenkymmenen, Roomassa valtaa piti Julius Caesarin ottopoika Augustus. Hänen solmittuaan rauhan Parthian kuninkaan Phraates IV:n kanssa, syntyi poliittinen kauppa, jonka osana Augustus luovutti Phraatesille kuninkaalliset sukujuuret omaavan vaimon - Julius Caesarin ja Cleopatran tyttären. Augustus oli jo poliittisista syistä tapattanut Julius Caesarin ja Cleopatran pojan Caesarionin, joten epäilemättä hän halusi päästä eroon myös tämän sisaresta Thea Musasta.

    Jesus of Gamalalla, eli Edessan kuningas Izasilla, oli siis erittäin arvovaltaisia nimiä sukupuussaan. Hänen sukutaulustaan löytyi Rooman, Egyptin ja Parthian aatelisia. Tämä on siksi merkittävä yksityiskohta, että se tuo Izasin johtamaan juutalaiskapinaan aivan uuden tason.

    Keisarin Neron kuoltua vuonna 68 jaa. Rooman valtakuntaan syntyi suuri valtatyhjiö. Vuodesta 69 jaa. käytetään Rooman yhteydessä termiä "neljän keisarin vuosi". Rooma oli sisällissodassa, keisareita tuli ja meni, eikä kukaan onnistunut vakiinnuttamaan valtaansa. Lopulta loppuvuodesta 69 voittajaksi tässä "keisarien kilpailussa" selviytyi juutalaiskapinaa kukistamassa ollut Vespasianus.
    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/11/aton-kultti-osa-29-historiallinen-jeesus.html


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun Thea Musa oli arviolta kahdenkymmenen, Roomassa valtaa piti Julius Caesarin ottopoika Augustus. Hänen solmittuaan rauhan Parthian kuninkaan Phraates IV:n kanssa, syntyi poliittinen kauppa, jonka osana Augustus luovutti Phraatesille kuninkaalliset sukujuuret omaavan vaimon - Julius Caesarin ja Cleopatran tyttären. Augustus oli jo poliittisista syistä tapattanut Julius Caesarin ja Cleopatran pojan Caesarionin, joten epäilemättä hän halusi päästä eroon myös tämän sisaresta Thea Musasta.

    Jesus of Gamalalla, eli Edessan kuningas Izasilla, oli siis erittäin arvovaltaisia nimiä sukupuussaan. Hänen sukutaulustaan löytyi Rooman, Egyptin ja Parthian aatelisia. Tämä on siksi merkittävä yksityiskohta, että se tuo Izasin johtamaan juutalaiskapinaan aivan uuden tason.

    Keisarin Neron kuoltua vuonna 68 jaa. Rooman valtakuntaan syntyi suuri valtatyhjiö. Vuodesta 69 jaa. käytetään Rooman yhteydessä termiä "neljän keisarin vuosi". Rooma oli sisällissodassa, keisareita tuli ja meni, eikä kukaan onnistunut vakiinnuttamaan valtaansa. Lopulta loppuvuodesta 69 voittajaksi tässä "keisarien kilpailussa" selviytyi juutalaiskapinaa kukistamassa ollut Vespasianus.
    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/11/aton-kultti-osa-29-historiallinen-jeesus.html

    Edessan kuninkaan Izasin johtama juutalaiskapina ei ollut pelkästään tyytymättöminen juutalaisten kansannousu - siitä tuli Neron kuoleman jälkeen osa "keisarien kilpailua". Izas oli yksi monista keisarin titteliä havittelevista aatelisista, koska hänellä oli siihen sukutaustansa takia erittäin vahvat perusteet. Näin ollen Izasin ja Vespasianuksen taistelu oli kahden kilpailevan keisarin taistelu. Panoksena ei ollut pelkästään Palestiinan alue, vaan koko Rooman keisarin asema. On melko ironista, että Izas oli Julius Caesarin jälkeläisenä roomalaisen tavan mukaan paljon oikeutetumpi keisariksi kuin alhaista syntyperää ollut Vespasianus.

    Teorian mukaan historiallinen Jeesus ei siis ollut vuonna 33 jaa. ristiinnalittu kiertelevä saarnaaja, vaan vuonna 70 jaa. ristiinnaulittu kuninkaallista sukua oleva kapinajohtaja. Ralph Ellis on kirjoittanut aiheesta useita kirjoja, joissa käydään läpi teoriaa tukeva historiallinen todistusaineisto seikkaperäisesti. Teoria ei tietenkään ole täysin aukoton, mutta Raamatun Jeesuksen ja Edessan kuningas Izasin tarinoissa on todella paljon samoja yksityiskohtia. Näihin yksityiskohtiin perehtymisen jälkeen on vaikea uskoa, että Jesus of Gamalan tarinalla ei olisi ollut mitään osuutta kristinuskon Jeesus-myytin syntymiseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Edessan kuninkaan Izasin johtama juutalaiskapina ei ollut pelkästään tyytymättöminen juutalaisten kansannousu - siitä tuli Neron kuoleman jälkeen osa "keisarien kilpailua". Izas oli yksi monista keisarin titteliä havittelevista aatelisista, koska hänellä oli siihen sukutaustansa takia erittäin vahvat perusteet. Näin ollen Izasin ja Vespasianuksen taistelu oli kahden kilpailevan keisarin taistelu. Panoksena ei ollut pelkästään Palestiinan alue, vaan koko Rooman keisarin asema. On melko ironista, että Izas oli Julius Caesarin jälkeläisenä roomalaisen tavan mukaan paljon oikeutetumpi keisariksi kuin alhaista syntyperää ollut Vespasianus.

    Teorian mukaan historiallinen Jeesus ei siis ollut vuonna 33 jaa. ristiinnalittu kiertelevä saarnaaja, vaan vuonna 70 jaa. ristiinnaulittu kuninkaallista sukua oleva kapinajohtaja. Ralph Ellis on kirjoittanut aiheesta useita kirjoja, joissa käydään läpi teoriaa tukeva historiallinen todistusaineisto seikkaperäisesti. Teoria ei tietenkään ole täysin aukoton, mutta Raamatun Jeesuksen ja Edessan kuningas Izasin tarinoissa on todella paljon samoja yksityiskohtia. Näihin yksityiskohtiin perehtymisen jälkeen on vaikea uskoa, että Jesus of Gamalan tarinalla ei olisi ollut mitään osuutta kristinuskon Jeesus-myytin syntymiseen.

    Helvetti
    Kun kristinusko aikanaan levittäytyi uusille alueille, esimerkiksi Suomeen, se kohtasi hankalan ongelman. Vanhojen pakanauskontojen asema oli uusilla alueilla niin vahva, että sitä oli hyvin vaikea haastaa. Kirkko levitti kristinuskon ilosanomaa miekalla, mutta sen tehokkuus osoittautui melko rajalliseksi. Ihmiset voivat kuoleman pelossa julkisesti väittää olevansa kristittyjä, mutta yksityisesti harjoittaa jotain muuta uskontoa. Kun kristinusko levisi Suomeen, se ei tullut kilpailemaan paikallisten uskontojen kanssa. Se tuli valloittamaan ja (väkivaltaisesti) korvaamaan vanhat pakanauskonnot - aivan kuten se teki muuallakin maailmassa. Uuden uskonnon leviäminen oli riippuvainen siitä miten hyvin vanhoista uskonnoista päästäisiin eroon.
    Yhtenä keinona kristinusko käytti vanhojen palvontapaikkojen "päivittämistä". Uhrilehdot ja vastaavat pyhät paikat tuhottiin ja päälle rakennettiin kirkko. Samalla uusi uskonto pyrittiin myymään kansalle edes jossain määrin samankaltaisena kuin vanha, jotta kristinuskoon kääntymisen kynnystä saataisiin madallettua. Tästä on lukuisia esimerkkejä kirjoitussarjassa Astro-teologia.
    Vanhan korvaaminen uudella ei koskenut pelkästään palvontapaikkoja - se koski myös sanoja. Yksi esimerkki tästä on sana helvetti.

    Suomen kielen sana helvetti tulee ruotsinkielisestä sanasta helvete. Tämän sanan alkuperä tulee muinaisskandinaavisesta sanasta hel, joka on myös alkuperä englanninkieliselle sanalle hell. Hel tarkoitti paikkaa, joka tunnetaan suomen kielessä nimellä manala tai tuonela.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Helvetti
    Kun kristinusko aikanaan levittäytyi uusille alueille, esimerkiksi Suomeen, se kohtasi hankalan ongelman. Vanhojen pakanauskontojen asema oli uusilla alueilla niin vahva, että sitä oli hyvin vaikea haastaa. Kirkko levitti kristinuskon ilosanomaa miekalla, mutta sen tehokkuus osoittautui melko rajalliseksi. Ihmiset voivat kuoleman pelossa julkisesti väittää olevansa kristittyjä, mutta yksityisesti harjoittaa jotain muuta uskontoa. Kun kristinusko levisi Suomeen, se ei tullut kilpailemaan paikallisten uskontojen kanssa. Se tuli valloittamaan ja (väkivaltaisesti) korvaamaan vanhat pakanauskonnot - aivan kuten se teki muuallakin maailmassa. Uuden uskonnon leviäminen oli riippuvainen siitä miten hyvin vanhoista uskonnoista päästäisiin eroon.
    Yhtenä keinona kristinusko käytti vanhojen palvontapaikkojen "päivittämistä". Uhrilehdot ja vastaavat pyhät paikat tuhottiin ja päälle rakennettiin kirkko. Samalla uusi uskonto pyrittiin myymään kansalle edes jossain määrin samankaltaisena kuin vanha, jotta kristinuskoon kääntymisen kynnystä saataisiin madallettua. Tästä on lukuisia esimerkkejä kirjoitussarjassa Astro-teologia.
    Vanhan korvaaminen uudella ei koskenut pelkästään palvontapaikkoja - se koski myös sanoja. Yksi esimerkki tästä on sana helvetti.

    Suomen kielen sana helvetti tulee ruotsinkielisestä sanasta helvete. Tämän sanan alkuperä tulee muinaisskandinaavisesta sanasta hel, joka on myös alkuperä englanninkieliselle sanalle hell. Hel tarkoitti paikkaa, joka tunnetaan suomen kielessä nimellä manala tai tuonela.

    Kristus
    Kristinuskossa Jeesusta kutsutaan kristukseksi. Miksi? Mitä sillä tarkoitetaan? Mikä on tuon sanan alkuperä?
    Nimi Jeesus on peräisin irlantilaisesta druidismista. Muinaisirlantilaisessa mytologiassa, kauan ennen kristinuskoa, oli auringonjumala nimeltä Esus (kirjoitetaan myös muodossa Hesus, Hesu, Esa, Iesa, Yesu, Jesu). Jeesus (Jesus, Hesus) on nimenä suora kopio irlantilaisen mytologian Esus-jumalasta.
    Jeesus ja Esus olivat molemmat auringonjumalia. (Aiheesta lisää kirjoituksissa Neitsyestä syntynyt, Kuolleista noussut, Lucifer, Eläinrata ja luku 12, Puuseppä ja Pyhät puut.) Mytologioiden mukaan molemmat olivat myös puuseppiä ja kuolivat ristiinnaulittuna. Mytologioiden yksityiskohtien yhteneväisyys on ilmeinen.
    Sana kristus (engl. christ) on myös peräisin druidismista. Druidismin Aurinko-kultin ylipapit kantoivat titteliä christos tai crios. Jälkimmäinen oli myös Esusin "titteli". (Jeesus Kristus = Esus Crios) Sana crios tarkoittaa ympyrää ja ristiä - tuttu näky Irlannissa. (Lue myös: Ristin alkuperä.)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kristus
    Kristinuskossa Jeesusta kutsutaan kristukseksi. Miksi? Mitä sillä tarkoitetaan? Mikä on tuon sanan alkuperä?
    Nimi Jeesus on peräisin irlantilaisesta druidismista. Muinaisirlantilaisessa mytologiassa, kauan ennen kristinuskoa, oli auringonjumala nimeltä Esus (kirjoitetaan myös muodossa Hesus, Hesu, Esa, Iesa, Yesu, Jesu). Jeesus (Jesus, Hesus) on nimenä suora kopio irlantilaisen mytologian Esus-jumalasta.
    Jeesus ja Esus olivat molemmat auringonjumalia. (Aiheesta lisää kirjoituksissa Neitsyestä syntynyt, Kuolleista noussut, Lucifer, Eläinrata ja luku 12, Puuseppä ja Pyhät puut.) Mytologioiden mukaan molemmat olivat myös puuseppiä ja kuolivat ristiinnaulittuna. Mytologioiden yksityiskohtien yhteneväisyys on ilmeinen.
    Sana kristus (engl. christ) on myös peräisin druidismista. Druidismin Aurinko-kultin ylipapit kantoivat titteliä christos tai crios. Jälkimmäinen oli myös Esusin "titteli". (Jeesus Kristus = Esus Crios) Sana crios tarkoittaa ympyrää ja ristiä - tuttu näky Irlannissa. (Lue myös: Ristin alkuperä.)

    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/aton-kultti-osa-8-lucifer.html
    Aton-kultti - osa 8: Lucifer


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/aton-kultti-osa-8-lucifer.html
    Aton-kultti - osa 8: Lucifer

    Jostain syystä uskonnollisessa keskustelussa elää sitkeästi väärinkäsitys termistä Lucifer. Moni kyllä ymmärtää mitä se tarkoittaa, mutta toisaalta moni sotkee sen edelleen johonkin sellaiseen mitä Lucifer ei ole. Kun puhutaan Luciferista, puurot ja vellit menevät todella helposti sekaisin.

    Esimerkiksi Saatana-wikipediasivulla Lucifer yhdistetään virheellisesti Paholaiseen. Lucifer, "valon tuoja" ei ole yhtä kuin Paholainen tai Saatana. Tämä sekaannus on hyvin todennäköisesti "Eliitin" itsensä luoma, jotta sen harjoittama "oikea" satanismi jäisi paremmin piiloon. Satanismi tai saatananpalvonta tarkoittaa jotain ihan muuta kuin luciferismi tai luciferinpalvonta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jostain syystä uskonnollisessa keskustelussa elää sitkeästi väärinkäsitys termistä Lucifer. Moni kyllä ymmärtää mitä se tarkoittaa, mutta toisaalta moni sotkee sen edelleen johonkin sellaiseen mitä Lucifer ei ole. Kun puhutaan Luciferista, puurot ja vellit menevät todella helposti sekaisin.

    Esimerkiksi Saatana-wikipediasivulla Lucifer yhdistetään virheellisesti Paholaiseen. Lucifer, "valon tuoja" ei ole yhtä kuin Paholainen tai Saatana. Tämä sekaannus on hyvin todennäköisesti "Eliitin" itsensä luoma, jotta sen harjoittama "oikea" satanismi jäisi paremmin piiloon. Satanismi tai saatananpalvonta tarkoittaa jotain ihan muuta kuin luciferismi tai luciferinpalvonta.

    Suomenkielisen Raamatun painoksessa ei mainita kertaakaan sanaa Lucifer. Sana kointähti, joka viittaa Luciferiin, kyllä esiintyy Raamatussa muutaman kerran.

    "Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne" - 2. Piet. 1:19

    "Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti." - Ilm. 22:16

    Kointähti, kuten Pietarin kirjeessä sanotaan, on tähti joka nousee aamulla päivän valjetessa. Jeesus puhuu itsestään kointähtenä. Kyse ei ole mistään saatanallisesta pahasta, vaan ihan yksinkertaisesti auringosta. Aurinko nousee aamulla päivän valjetessa.

    Kointähdestä puhutaan myös Kalevalassa. Elias Lönnrot on kaikesta päätellen ollut korkean tason vapaamuurari. (Ihan kenelle tahansa ei pystytetä pyramidimaista muistopatsasta.) Kalevalaan on piilotettu esoteerisia totuuksia, kuten se että kointähti tarkoittaa aurinkoa, ja että aurinkoa pidetään jumalana. Väinämöisen ja Antero Vipusen kohtaaminen on teemana Lönnrotin patsaassa. Tuo kohtaaminen pitää sisällään tällaiset sanat:


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomenkielisen Raamatun painoksessa ei mainita kertaakaan sanaa Lucifer. Sana kointähti, joka viittaa Luciferiin, kyllä esiintyy Raamatussa muutaman kerran.

    "Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne" - 2. Piet. 1:19

    "Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti." - Ilm. 22:16

    Kointähti, kuten Pietarin kirjeessä sanotaan, on tähti joka nousee aamulla päivän valjetessa. Jeesus puhuu itsestään kointähtenä. Kyse ei ole mistään saatanallisesta pahasta, vaan ihan yksinkertaisesti auringosta. Aurinko nousee aamulla päivän valjetessa.

    Kointähdestä puhutaan myös Kalevalassa. Elias Lönnrot on kaikesta päätellen ollut korkean tason vapaamuurari. (Ihan kenelle tahansa ei pystytetä pyramidimaista muistopatsasta.) Kalevalaan on piilotettu esoteerisia totuuksia, kuten se että kointähti tarkoittaa aurinkoa, ja että aurinkoa pidetään jumalana. Väinämöisen ja Antero Vipusen kohtaaminen on teemana Lönnrotin patsaassa. Tuo kohtaaminen pitää sisällään tällaiset sanat:

    "Lähe nyt, liika, liikkumahan,
    Ennen päivän nousemista,
    Koi-jumalan koittamista,
    Auringon ylenemistä,
    Kukon äänen kuulumista!"

    Kirkollisessa perinteessä vietetään Lucian päivää. Lucia, lux, valo, tulee Luciferista. Lucia-neito on valkoisiin puettu nuori nainen, jolla on kynttilöitä päässään. Eräs suomennos Luciasta on Valotar.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Lähe nyt, liika, liikkumahan,
    Ennen päivän nousemista,
    Koi-jumalan koittamista,
    Auringon ylenemistä,
    Kukon äänen kuulumista!"

    Kirkollisessa perinteessä vietetään Lucian päivää. Lucia, lux, valo, tulee Luciferista. Lucia-neito on valkoisiin puettu nuori nainen, jolla on kynttilöitä päässään. Eräs suomennos Luciasta on Valotar.

    Alkuperäinen Lucifer tarkoitti neitsyen merkissä syntynyttä aurinkoa, jota käsiteltiin tarkemmin kirjoituksessa Neitsyestä syntynyt.

    Kaikki atonismin eri muodot, kristinusko, juutalaisuus, islam, mormonit, jehovantodistajat ja niin edelleen, ovat luciferistisia uskontoja. Kaikissa niissä palvotaan Luciferia, aamun tähteä, aurinkoa, vaikka sitä ei "uskoville" kerrotakaan suoraan. Mutta kun katsoo kaikkien näiden uskontojen symboliikkaa tai lukee niiden pyhiä kirjoja, auringonpalvonnasta ei jää mitään epäselvyyttä. Kaikkien monoteististen uskontojen taustalla on Aton-kultti.

    Atonisimi ja luciferismi ovat sama asia.

    "Eliitin" esoteerista tietoa hallussaan pitävät tietävät tarkalleen mitä Lucifer taroittaa. Vapaamuurareiksi hyväksytään niin kristityt, juutalaiset kuin muslimitkin, koska vapaamuurarien johto tietää niiden olevan saman kultin eri muotoja. Vaatimus on ainoastaan se, että jäsenet tunnustavat jotain uskontoa tai uskomusjärjestelmää, jossa tunnustetaan Yksi kaikkivaltias.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Alkuperäinen Lucifer tarkoitti neitsyen merkissä syntynyttä aurinkoa, jota käsiteltiin tarkemmin kirjoituksessa Neitsyestä syntynyt.

    Kaikki atonismin eri muodot, kristinusko, juutalaisuus, islam, mormonit, jehovantodistajat ja niin edelleen, ovat luciferistisia uskontoja. Kaikissa niissä palvotaan Luciferia, aamun tähteä, aurinkoa, vaikka sitä ei "uskoville" kerrotakaan suoraan. Mutta kun katsoo kaikkien näiden uskontojen symboliikkaa tai lukee niiden pyhiä kirjoja, auringonpalvonnasta ei jää mitään epäselvyyttä. Kaikkien monoteististen uskontojen taustalla on Aton-kultti.

    Atonisimi ja luciferismi ovat sama asia.

    "Eliitin" esoteerista tietoa hallussaan pitävät tietävät tarkalleen mitä Lucifer taroittaa. Vapaamuurareiksi hyväksytään niin kristityt, juutalaiset kuin muslimitkin, koska vapaamuurarien johto tietää niiden olevan saman kultin eri muotoja. Vaatimus on ainoastaan se, että jäsenet tunnustavat jotain uskontoa tai uskomusjärjestelmää, jossa tunnustetaan Yksi kaikkivaltias.

    Kristityt vannovat valansa käsi Raamatun päällä, juutalaiset käsi Tooran päällä ja muslimit käsi Koraanin päällä. Looseissa käytetään neutraalia termiä Suuri Arkkitehti, joka tarkoittaa Jumalaa, Jahvea ja Allahia. Tämä "Suuri Arkkitehti" on toiselta nimeltään Aton.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kristityt vannovat valansa käsi Raamatun päällä, juutalaiset käsi Tooran päällä ja muslimit käsi Koraanin päällä. Looseissa käytetään neutraalia termiä Suuri Arkkitehti, joka tarkoittaa Jumalaa, Jahvea ja Allahia. Tämä "Suuri Arkkitehti" on toiselta nimeltään Aton.

    Toki Lucifer-konseptia voi katsoa myös hieman toiselta kantilta. Jos asiaa tarkastellaan dualismin näkökulmasta, Lucifer voidaan nähdä ei niinkään "koko aurinkona", vaan auringon "pimeänä puolena". Vanhoissa kulteissa ja mytologioissa arkkityypeillä oli tyypillisesti kaksi puolta. Hyvänä esimerkkinä tästä on antiikin Kreikan Apollo ja Dionysos. Siinä missä Apollo oli puhtoinen ja sankarillinen auringonjumala, Dionysos oli tämän vastakohta - auringon "pimeä puoli". Tästä näkökulmasta Dionysos ja Lucifer edustavat samaa asiaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Toki Lucifer-konseptia voi katsoa myös hieman toiselta kantilta. Jos asiaa tarkastellaan dualismin näkökulmasta, Lucifer voidaan nähdä ei niinkään "koko aurinkona", vaan auringon "pimeänä puolena". Vanhoissa kulteissa ja mytologioissa arkkityypeillä oli tyypillisesti kaksi puolta. Hyvänä esimerkkinä tästä on antiikin Kreikan Apollo ja Dionysos. Siinä missä Apollo oli puhtoinen ja sankarillinen auringonjumala, Dionysos oli tämän vastakohta - auringon "pimeä puoli". Tästä näkökulmasta Dionysos ja Lucifer edustavat samaa asiaa.

    Todennäköisesti juuri tämä vanha dualistinen näkökulma on syynä siihen, että Lucifer mielletään Saatanaksi tai Paholaiseksi. Joissain vanhoissa traditioissa Saturnus, Saatana (Saturn -> Satan), "auringon vastustaja" oli musta aurinko.

    "No mutta mitä se satanismi sitten on?"

    Se on oma pitkä tarinansa. Mutta sanottakoon siitä sen verran, että se on jotain aivan muuta kuin julkisesti annetaan ymmärtää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Todennäköisesti juuri tämä vanha dualistinen näkökulma on syynä siihen, että Lucifer mielletään Saatanaksi tai Paholaiseksi. Joissain vanhoissa traditioissa Saturnus, Saatana (Saturn -> Satan), "auringon vastustaja" oli musta aurinko.

    "No mutta mitä se satanismi sitten on?"

    Se on oma pitkä tarinansa. Mutta sanottakoon siitä sen verran, että se on jotain aivan muuta kuin julkisesti annetaan ymmärtää.

    Nimi Jeesus on peräisin irlantilaisesta druidismista. Muinaisirlantilaisessa mytologiassa, kauan ennen kristinuskoa, oli auringonjumala nimeltä Esus (kirjoitetaan myös muodossa Hesus, Hesu, Esa, Iesa, Yesu, Jesu). Jeesus (Jesus, Hesus) on nimenä suora kopio irlantilaisen mytologian Esus-jumalasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tietämättömien fanaattisten saarnamiesten vian vuoksi ihmisestä tulee taikauskoinen ja henkisesti sairas. Hän näkee yötä päivää unia numerosta 666.

    Sanotaan, että kaikki paha maailmassa on peräisin paholaisesta. Jotta lapset saataisiin käyttäytymään hyvin, heitä pelotellaan joskus: "Täällä on mörkö, joka vie sinut pois!". Lapsi kasvaa aikuiseksi, "mörköstä" tulee paholainen, ja pelko säilyy. Paholaiset ovat niin todellisia kuin haluat niiden olevan.

    Kreikankielinen lukusarja 600-60-6 näyttää lähes identtiseltä arabiankielisen fraasin 'allahin nimessä' kanssa. Ilmestyskirjassa kerrotaan, että ne, jotka eivät ota pedon merkkiä, mestataan. Alatko oivaltaa, mikä uskonto tulee olemaan lyömäkaluna pian alkavassa ahdistuksen ajassa? Paavin pakanakultin inkvisition kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomenkielisen Raamatun painoksessa ei mainita kertaakaan sanaa Lucifer. Sana kointähti, joka viittaa Luciferiin, kyllä esiintyy Raamatussa muutaman kerran.

    "Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne" - 2. Piet. 1:19

    "Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti." - Ilm. 22:16

    Kointähti, kuten Pietarin kirjeessä sanotaan, on tähti joka nousee aamulla päivän valjetessa. Jeesus puhuu itsestään kointähtenä. Kyse ei ole mistään saatanallisesta pahasta, vaan ihan yksinkertaisesti auringosta. Aurinko nousee aamulla päivän valjetessa.

    Kointähdestä puhutaan myös Kalevalassa. Elias Lönnrot on kaikesta päätellen ollut korkean tason vapaamuurari. (Ihan kenelle tahansa ei pystytetä pyramidimaista muistopatsasta.) Kalevalaan on piilotettu esoteerisia totuuksia, kuten se että kointähti tarkoittaa aurinkoa, ja että aurinkoa pidetään jumalana. Väinämöisen ja Antero Vipusen kohtaaminen on teemana Lönnrotin patsaassa. Tuo kohtaaminen pitää sisällään tällaiset sanat:

    Lucifer mainitaan nimeltä oikeassa Raamatussa, siinä täydellisessä lopun ajan ihmisille jo vuodesta 1611 tarkoitetussa King James Bible:ssa, kerran:

    Isaiah 14:

    12 How art thou fallen from heaven, O Lucifer, son of the morning! how art thou cut down to the ground, which didst weaken the nations!

    13 For thou hast said in thine heart, I will ascend into heaven, I will exalt my throne above the stars of God: I will sit also upon the mount of the congregation, in the sides of the north:

    14 I will ascend above the heights of the clouds; I will be like the most High.

    15 Yet thou shalt be brought down to hell, to the sides of the pit.

    Luciferista käytetään Raamatussa termiä aamun poika. Kointähti, aamutähti on Jeesuksen nimiä! Satanistisissa kaupallisissa väännöksissä Jeesuksen jumaluus ja Jeesuksen ja Luciferin ero halutaan häivyttää, jotta harhautettaisiin helvettiin menijöitä kuvittelemaan, että palvoessaan Luciferia he palvovat oikeaa Jumalaa. Totuus paljastuu monelle liian myöhään, vasta heti kuoleman jälkeen. Sitten on turha urputtaa, että 'Enhän minä edes uskonut helvettiin'.


  • Anonyymi

   Uskonnolliset harvoin ovatkaan aitoja ajan kuluessa teeskentelyyn, esiintymisiin ym näyttelyihin.

   • Anonyymi

    Niin on, ja uskonnon muuttuessa ajan myötä muuttuvat myös uskovaiset. Kun uskonnon sanoma muuttuu, muuttuu myös kaikki muu. Myös uskontojen seuraajat muuttuvat, heistä on tulossa jotain, jota voimme nyt seurata, etenkin kristinuskossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin on, ja uskonnon muuttuessa ajan myötä muuttuvat myös uskovaiset. Kun uskonnon sanoma muuttuu, muuttuu myös kaikki muu. Myös uskontojen seuraajat muuttuvat, heistä on tulossa jotain, jota voimme nyt seurata, etenkin kristinuskossa.

    Todella erikoista on se, että vaikka kaikki historialliset tosiasiat osoittavat, ettei kristinuskossa ole mitään uutta, kaikki on otettu Egyptistä ja muista muinaisista kulttureista, eli "pakanuudesta", mutta dogmatismi on niin syvälle juurtunut, että kristitty ei yksinkertaisesti voi ymmärtää sitä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Todella erikoista on se, että vaikka kaikki historialliset tosiasiat osoittavat, ettei kristinuskossa ole mitään uutta, kaikki on otettu Egyptistä ja muista muinaisista kulttureista, eli "pakanuudesta", mutta dogmatismi on niin syvälle juurtunut, että kristitty ei yksinkertaisesti voi ymmärtää sitä.

    ^^ Ette tunne näköjään vähääkään kristinuskon perustaa Raamattua, mutta saarnaatte kuin teologian dosentit, omaa kuviteltua sanomaanne. ^^
    Nuoruudessani on opittu Raamattua ja myöhemmin erikseen pitkään kristittyjen keskuudessa. Olen tutkinut Raamattua pitkään. Tunnen siis Raamatun paremmin kuin joku kristitty. Juuri sen takia valitsin idän filosofian. Raamatussa ei kyllä mitään vikaa ole, mutta seurakunnassa oli ja sen takia valitsin juuri idän suvaitsevaisen filosofian. Monet täällä idän palstalla tuntevat Raamatun, kun ovat kasvaneet kristityissä kodeissa. En nyt puhu siitä, miten Raamattua on sensuroitu. Se on aihe erikseen. Monet tuttuni ovat myös kääntyneet pois kristinuskosta sen jälkeen, kun ovat päässet pois lapsuudenkodeistaan, oltuaan pitkään kristillisen kasvatuksen uhreja. Ja valinneet idän filosofian, joka on suvaitsevainen. Joten monet täällä minun lisäkseni tuntevat Raamatun hyvin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ^^ Ette tunne näköjään vähääkään kristinuskon perustaa Raamattua, mutta saarnaatte kuin teologian dosentit, omaa kuviteltua sanomaanne. ^^
    Nuoruudessani on opittu Raamattua ja myöhemmin erikseen pitkään kristittyjen keskuudessa. Olen tutkinut Raamattua pitkään. Tunnen siis Raamatun paremmin kuin joku kristitty. Juuri sen takia valitsin idän filosofian. Raamatussa ei kyllä mitään vikaa ole, mutta seurakunnassa oli ja sen takia valitsin juuri idän suvaitsevaisen filosofian. Monet täällä idän palstalla tuntevat Raamatun, kun ovat kasvaneet kristityissä kodeissa. En nyt puhu siitä, miten Raamattua on sensuroitu. Se on aihe erikseen. Monet tuttuni ovat myös kääntyneet pois kristinuskosta sen jälkeen, kun ovat päässet pois lapsuudenkodeistaan, oltuaan pitkään kristillisen kasvatuksen uhreja. Ja valinneet idän filosofian, joka on suvaitsevainen. Joten monet täällä minun lisäkseni tuntevat Raamatun hyvin.

    Aito kristinusko
    https://www.youtube.com/watch?v=Re3lm9Deo3c
    Helluntailaisuus ja karismaattinen liike Voodoo-yhteys paljastettu


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aito kristinusko
    https://www.youtube.com/watch?v=Re3lm9Deo3c
    Helluntailaisuus ja karismaattinen liike Voodoo-yhteys paljastettu

    En halua puhua kristinuskosta idän palstoilla, mutta koska palstaa terrorisoiva kristitty ei jätä meitä rauhaan eikä anna meidän puhua idän asioista, minun on kirjoitettava, vaikka en haluaisikaan. Hänen kirjoituksistaan ja pakkokäännyttämisyrityksistään saa sen käsityksen, että hän on helluntailainen, varsinkin kun hän kannustaa muita katsomaan videoita Niilo Yli-Vainiosta, joka on helluntailainen. Tästä syystä julkaisen tekstin helluntailiikkeen alkuperästä. Joku kirjoitti siitä suomi24:ssä ja antoi linkin, joten tutkin sitä. Käännetty teksti. Terroristikristityn pakkokäännytysyritykset eivät lopu. Hän syyttää muita riivauksesta ja demonisesta vaikutuksesta, vaikka tämä ei ole harvinaista itse helluntailiikkeessä, kuten ei ole harvinaista koko kristinuskossa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En halua puhua kristinuskosta idän palstoilla, mutta koska palstaa terrorisoiva kristitty ei jätä meitä rauhaan eikä anna meidän puhua idän asioista, minun on kirjoitettava, vaikka en haluaisikaan. Hänen kirjoituksistaan ja pakkokäännyttämisyrityksistään saa sen käsityksen, että hän on helluntailainen, varsinkin kun hän kannustaa muita katsomaan videoita Niilo Yli-Vainiosta, joka on helluntailainen. Tästä syystä julkaisen tekstin helluntailiikkeen alkuperästä. Joku kirjoitti siitä suomi24:ssä ja antoi linkin, joten tutkin sitä. Käännetty teksti. Terroristikristityn pakkokäännytysyritykset eivät lopu. Hän syyttää muita riivauksesta ja demonisesta vaikutuksesta, vaikka tämä ei ole harvinaista itse helluntailiikkeessä, kuten ei ole harvinaista koko kristinuskossa.

    Hän puhuu jatkuvasti saatanasta, vaikka koko saatanaa ei ole olemassakaan, hän uhkailee jatkuvasti ikuisella helvetillä ja muuta vastaavaa sopimatonta käytöstä.
    Henkilökohtaisesti pidän luterilaisia järkevämpinä kuin muita lahkoja. Olen perehtynyt kristinuskon eri lahkoihin jo nuoruudessani.

    Teksti otettu täältä:
    https://www.godsonlygospel.com/the-roots-of-pentecostalism-and

    Video samasta aiheesta:
    https://www.youtube.com/watch?v=Re3lm9Deo3c&themeRefresh=1
    Tutustu siihen, miten Azusa Streetin herätyksestä alkunsa saaneella helluntailiikkeellä on historiallisia ja kulttuurisia yhteyksiä voodoo-käytäntöihin, jotka ovat muokanneet sen varhaisia johtajia ja uskomuksia. Tutustu helluntailaisuuden synkretistisiin juuriin afrikkalaisessa hengellisyydessä, paljastaen piilossa olevia yhteyksiä ja kyseenalaistaen perinteisiä tulkintoja. Tutustu kielilläpuhumiseen liittyvään raamatulliseen ja historialliseen kontekstiin ja erota sen todellinen merkitys kulttuuristen muutosten ja uskonnollisten muutosten keskellä.


   • Anonyymi

    HELLUNTAILAISUUDEN JA KARISMAATTISEN LIIKKEEN JUURET.
    Helluntai- ja karismaattinen liike on hyvin paljon velkaa varhaisille mustille pyhyyskirkoille. Mustan pyhyyden helluntailaisuus, joka muodostui vuosina 1885-1916, "...ei ole kirkkokunta vaan pikemminkin useita kirkkokuntia käsittävä liike, joka tunnustaa uskovansa Pyhän Hengen kasteeseen, johon liittyy useita tunnustekoja, kuten kielilläpuhuminen, ja jonka historialliset juuret käsittävät sekä wesleylais-arminilaisen että Golgatan viimeistellyn työn suuntautumisen, mutta eivät aina rajoitu niihin. Osallistujat uskovat, että Pyhän Hengen kaste on normatiivinen kääntymyksen jälkeinen kokemus, joka on kaikkien kristittyjen saatavilla, jotta heistä tulisi tehokkaampia todistajia, jotka toteuttavat lähetyskäskyä" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).
    Tämä on vähintäänkin ironista, sillä tämä liike ei koskaan julistanut Jumalan armon evankeliumin todellisia oppeja. Nämä mustat pyhityskirkot olivat kasvualusta, josta syntyi nykyajan helluntai-karismaattinen liike: "Ehkä enemmän kuin mitään muuta 1900-luvun uskonnollista liikettä lännessä monet pitävät mustaa pyhyys-pyhätysliikkeitä erittäin merkittävänä katalysaattorina ja kasvualustana lukuisille kirkkokunnille, myös karismaattiselle uudistukselle, jotka kaikki korostavat Pyhän Hengen keskeistä asemaa. Historiantutkijat olivat kiinnittäneet niin vähän huomiota mustaan pyhyys- helluntailaisuuteen, että luterilainen teologi Dietrich Bonhoeffer kutsui sen osallistujia 'nykyaikaisen kirkkohistorian lapsipuoliksi' vieraillessaan Saksasta Yhdysvalloissa" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77). Liike viittaa loputtomasti Pyhään Henkeen, mutta ei kuitenkaan opeta sitä, mihin Pyhä Henki lähetettiin johdattamaan koko Jumalan kansaa: Totuuteen: "Mutta kun hän, Totuuden Henki, tulee, hän johdattaa teidät kaikkeen totuuteen..." (Joh. 16:13).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    HELLUNTAILAISUUDEN JA KARISMAATTISEN LIIKKEEN JUURET.
    Helluntai- ja karismaattinen liike on hyvin paljon velkaa varhaisille mustille pyhyyskirkoille. Mustan pyhyyden helluntailaisuus, joka muodostui vuosina 1885-1916, "...ei ole kirkkokunta vaan pikemminkin useita kirkkokuntia käsittävä liike, joka tunnustaa uskovansa Pyhän Hengen kasteeseen, johon liittyy useita tunnustekoja, kuten kielilläpuhuminen, ja jonka historialliset juuret käsittävät sekä wesleylais-arminilaisen että Golgatan viimeistellyn työn suuntautumisen, mutta eivät aina rajoitu niihin. Osallistujat uskovat, että Pyhän Hengen kaste on normatiivinen kääntymyksen jälkeinen kokemus, joka on kaikkien kristittyjen saatavilla, jotta heistä tulisi tehokkaampia todistajia, jotka toteuttavat lähetyskäskyä" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).
    Tämä on vähintäänkin ironista, sillä tämä liike ei koskaan julistanut Jumalan armon evankeliumin todellisia oppeja. Nämä mustat pyhityskirkot olivat kasvualusta, josta syntyi nykyajan helluntai-karismaattinen liike: "Ehkä enemmän kuin mitään muuta 1900-luvun uskonnollista liikettä lännessä monet pitävät mustaa pyhyys-pyhätysliikkeitä erittäin merkittävänä katalysaattorina ja kasvualustana lukuisille kirkkokunnille, myös karismaattiselle uudistukselle, jotka kaikki korostavat Pyhän Hengen keskeistä asemaa. Historiantutkijat olivat kiinnittäneet niin vähän huomiota mustaan pyhyys- helluntailaisuuteen, että luterilainen teologi Dietrich Bonhoeffer kutsui sen osallistujia 'nykyaikaisen kirkkohistorian lapsipuoliksi' vieraillessaan Saksasta Yhdysvalloissa" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77). Liike viittaa loputtomasti Pyhään Henkeen, mutta ei kuitenkaan opeta sitä, mihin Pyhä Henki lähetettiin johdattamaan koko Jumalan kansaa: Totuuteen: "Mutta kun hän, Totuuden Henki, tulee, hän johdattaa teidät kaikkeen totuuteen..." (Joh. 16:13).

    Hyvin harvat julkaisut, olivatpa ne sitten uskonnollisia tai maallisia ja vain niille itselleen tunnetuista syistä, ovat koskaan käsitelleet sitä kummallista yhteyttä, joka vallitsi niiden varhaisten mustien pyhityskirkkojen, joista helluntailaisuus ja karismaattisuus ovat saaneet alkunsa, ja niiden mustien miesten ja naisten voodoo-uskonnon välillä, jotka muodostivat nämä varhaiset kokoontumiset. Voodoo-sana on peräisin länsiafrikkalaisesta sanasta, joka tarkoittaa Jumalaa. Edellä mainittu Dictionary of Pentecostal and Charismatic movements, joka on karismaattisuutta ja helluntailaisuutta kannattava julkaisu, myöntää: "...todisteiden perusteella näyttää siltä, että musta pyhyys- helluntailaisuus jakaa mustien orjien uskonnon perinnön, jonka historialliset juuret ovat syvällä afrikkalaisessa ja afro-karibialaisessa uskonnossa" (s. 77), ja merkittävin afrikkalainen ja afro-karibialainen uskonto on voodoo. Ja tämä on liike, joka synnytti tämän päivän karismaattiset ja helluntailiikkeet!!! Sen lisäksi, että Black Holiness -liike oli täynnä vääriä merkkejä ja valheellisia ihmeitä, se myös edisti John Wesleyn arminiolaisen tien saatanallisesti inspiroimaa evankeliumia, ja sen perustuslaissa oli kaikenlaisia voodoo-uskonnosta siirrettyjä perinteitä ja käytäntöjä.
    Useita vuosia sitten progressiivisessa L.A. Weekly -lehdessä ilmestyi valitettavan vähän tunnettu mutta erittäin merkittävä artikkeli otsikolla "Hear That Long Snake Moan". Michael Venturan keväällä 1987 kirjoittama artikkeli valotti paljon nykyajan helluntai-karismaattisten liikkeiden alkuperää ja syntyperää. Seuraavassa on joitakin erittäin paljastavia otteita tästä artikkelista: "W.E.B. DuBois kuvasi mustien kristillistä uskontoa kolmen elementin kohtaamisena: 'Saarnaaja, musiikki ja vimma'. Sekä mustien että valkoisten fundamentalistien keskuudessa afrikkalainen voodoo on täysin koskemattomana, vain symbolit ovat muuttuneet. Voodoo-seremonian tavoitteena on jumalan haltuunotto. Pyhän Hengen riivaaminen on yhtä lailla "uskonnon muodollinen päämäärä" pyhitys- ja helluntaiseurakunnissa kuin riivaaminen on voodoossa. Paul Oliver kirjoittaa teoksessaan 'Songsters and Saints': Glossolalia eli käsittämättömien tavujen lausuminen, joiden uskottiin olevan Pyhän Hengen kieltä, oli monille todiste siitä, että puhuja oli Pyhän Hengen riivaama... ja tämä oli olennainen osa pyhitysprosessia. Hengen riivaamat ihmiset saattoivat kirkossa 'pudota' transsiin ja saattoivat jopa vaatia, että heitä pidettiin väkisin alhaalla tai kontrolloitiin, kunnes he tulivat tajuihinsa."""


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvin harvat julkaisut, olivatpa ne sitten uskonnollisia tai maallisia ja vain niille itselleen tunnetuista syistä, ovat koskaan käsitelleet sitä kummallista yhteyttä, joka vallitsi niiden varhaisten mustien pyhityskirkkojen, joista helluntailaisuus ja karismaattisuus ovat saaneet alkunsa, ja niiden mustien miesten ja naisten voodoo-uskonnon välillä, jotka muodostivat nämä varhaiset kokoontumiset. Voodoo-sana on peräisin länsiafrikkalaisesta sanasta, joka tarkoittaa Jumalaa. Edellä mainittu Dictionary of Pentecostal and Charismatic movements, joka on karismaattisuutta ja helluntailaisuutta kannattava julkaisu, myöntää: "...todisteiden perusteella näyttää siltä, että musta pyhyys- helluntailaisuus jakaa mustien orjien uskonnon perinnön, jonka historialliset juuret ovat syvällä afrikkalaisessa ja afro-karibialaisessa uskonnossa" (s. 77), ja merkittävin afrikkalainen ja afro-karibialainen uskonto on voodoo. Ja tämä on liike, joka synnytti tämän päivän karismaattiset ja helluntailiikkeet!!! Sen lisäksi, että Black Holiness -liike oli täynnä vääriä merkkejä ja valheellisia ihmeitä, se myös edisti John Wesleyn arminiolaisen tien saatanallisesti inspiroimaa evankeliumia, ja sen perustuslaissa oli kaikenlaisia voodoo-uskonnosta siirrettyjä perinteitä ja käytäntöjä.
    Useita vuosia sitten progressiivisessa L.A. Weekly -lehdessä ilmestyi valitettavan vähän tunnettu mutta erittäin merkittävä artikkeli otsikolla "Hear That Long Snake Moan". Michael Venturan keväällä 1987 kirjoittama artikkeli valotti paljon nykyajan helluntai-karismaattisten liikkeiden alkuperää ja syntyperää. Seuraavassa on joitakin erittäin paljastavia otteita tästä artikkelista: "W.E.B. DuBois kuvasi mustien kristillistä uskontoa kolmen elementin kohtaamisena: 'Saarnaaja, musiikki ja vimma'. Sekä mustien että valkoisten fundamentalistien keskuudessa afrikkalainen voodoo on täysin koskemattomana, vain symbolit ovat muuttuneet. Voodoo-seremonian tavoitteena on jumalan haltuunotto. Pyhän Hengen riivaaminen on yhtä lailla "uskonnon muodollinen päämäärä" pyhitys- ja helluntaiseurakunnissa kuin riivaaminen on voodoossa. Paul Oliver kirjoittaa teoksessaan 'Songsters and Saints': Glossolalia eli käsittämättömien tavujen lausuminen, joiden uskottiin olevan Pyhän Hengen kieltä, oli monille todiste siitä, että puhuja oli Pyhän Hengen riivaama... ja tämä oli olennainen osa pyhitysprosessia. Hengen riivaamat ihmiset saattoivat kirkossa 'pudota' transsiin ja saattoivat jopa vaatia, että heitä pidettiin väkisin alhaalla tai kontrolloitiin, kunnes he tulivat tajuihinsa."""

    Ventura lisää, että eräs Metraux-niminen mies "...havaitsi myös tämän suhteen ja sanoi, että "helluntaisaarnaaja, joka kuvaili tuntemuksiaan, kun 'henki oli hänen yllään', luetteli minulle täsmälleen samat oireet kuin ne, joita kuulin niiden ihmisten suusta, jotka olivat joutuneet 'loa'n (jumalten) riivaamiksi...Kieltämättä ekstaasi, joka puhkeaa tiettyjen protestanttisten lahkojen seremonioiden aikana Yhdysvaltojen eteläosissa, heijastaa, jos ei riittien, niin ainakin uskonnollisen käyttäytymisen säilymistä" (s.43). ). Amerikkaan 1800-luvulla kuljetetut mustat orjat pitivät voodoo-tavat ja -perinteet hyvin elinvoimaisina. He rummuttivat usein voodoo-rytmejä puuvillapelloilla ja lauloivat. Kun orjanomistajat huomasivat, mitä he tekivät, he kielsivät rummutuksen. Sen sijaan voodoota harrastavat mustat orjat ryhtyivät koputtelemaan voodoo-rytmiä jalkojensa avulla, mikä tunnetaan nykyään steppitanssina.
    Tätä saatanallista, beat-vetoista musiikkia jatketaan nykyään karismaattisissa kokouksissa käyttämällä rock 'n' rollia, musiikkityyliä, jolla on kiistattomia yhteyksiä voodooon, kuten jotkut maailman johtavista maallisista muusikoista todistavat. Yksi rock and rollin isoisistä, Little Richard, sanoi näin: "Todellinen uskomukseni rock 'n' rollista - ja minulle on vuosien varrella liitetty paljon lauseita - on tämä: Uskon, että tällainen musiikki on demonista. ... Monet nykypäivän musiikin rytmeistä ovat peräisin voodoosta, voodoo-rummuista. Jos tutkii musiikkia rytmeissä, kuten minä olen tehnyt, huomaa, että se on totta... Se on tarttuvaa." (Little Richard, siteerannut Charles White, The Life and Times of Little Richard, s. 197). Juuri tästä voodoo-orjien uskonnosta kehittyi "...'mustien jumalanpalvelustyyli' jäsentymättömällä tavalla....Se oli orjan sopeutuminen kristinuskoon ilman, että hän luopui täysin alkuperäisestä uskonnollisesta jumalanpalvelustyylistään, joka myöhemmin osoittautui merkittäväksi vaikutukseltaan mustien uskonnolliseen elämäntapaan" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).
    Michael Ventura esittää lisähuomautuksen voodoo-seremonioiden ja varhaisen mustan pyhyyden ja helluntain kokoontumisten aikana tapahtuneiden ilmentymien ja tapahtumien häiritsevistä yhtäläisyyksistä: "Villi puhe, mukaan lukien kielillä puhuminen, johon Haitilla viitataan toisinaan nimellä 'puhuminen Afrikan kanssa'; riivauksen arvaamattomuus, miten musiikin kiihottamana vimma voi iskeä ihmisiin, jotka eivät sitä halua eivätkä usko siihen (tämä on yleistä karismaattisissa kokouksissa, erityisesti Toronton siunauskokouksissa, jotka alkoivat vuonna 1994, jossa monet, jotka epäilivät ja epäilivät noissa kokouksissa esiintyneiden ilmiöiden todenperäisyyttä, löysivät itsensä yhtäkkiä pyörimästä lattialla hysteerisessä ja hallitsemattomassa naurussa), kaikki nämä keskeiset voodoo-ilmiöt löytyvät useimmista mustista ja valkoisista fundamentalistisista kirkoista (sanomattakin on selvää, että kirjoittaja viittaa tässä yhteydessä noihin helluntailaisiin ja karismaattisiin fundamentalistisiin kirkkoihin).
    Maya Deren kertoo ensin vastustaneensa jumalaa ja sitten joutuneensa sen valtaamaksi erään seremonian aikana, jota hän oli seuraamassa..." (s. 43). On mielenkiintoista huomata, että jotkut ihmiset, jotka ovat olleet läsnä niiden kanssa, jotka kokeilivat huumeita, kuten LSD:tä, mutta jotka eivät olleet itse käyttäneet sitä, ovat kertoneet, että yhtäkkiä ja ilman varoitusta hekin alkoivat kokea sen huumeen vaikutuksia, jota muut olivat käyttäneet mutta josta he olivat kieltäytyneet, mikä osoitti, että kyseessä oli hengellinen kokemus. Samasta ilmiöstä ovat kertoneet monet, jotka ovat osallistuneet karismaattisiin kokouksiin pelkkinä tarkkailijoina. Yhtäkkiä hekin kokivat olevansa "hengessä teurastettuja" tai puhuvansa "kielillä", eivätkä kyenneet hallitsemaan suutaan (erään naisen suuhun oli tungettava pyyhe, jotta hänen "kielipuheensa" loppuisi!), tai he kierivät lattialla hysteerisessä naurussa, ja jotkut jopa yrittivät riisua vaatteensa. Hengellinen kokemus on tapahtumassa, mutta kaiken takana oleva henki EI ole Jumalan Pyhä Henki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ventura lisää, että eräs Metraux-niminen mies "...havaitsi myös tämän suhteen ja sanoi, että "helluntaisaarnaaja, joka kuvaili tuntemuksiaan, kun 'henki oli hänen yllään', luetteli minulle täsmälleen samat oireet kuin ne, joita kuulin niiden ihmisten suusta, jotka olivat joutuneet 'loa'n (jumalten) riivaamiksi...Kieltämättä ekstaasi, joka puhkeaa tiettyjen protestanttisten lahkojen seremonioiden aikana Yhdysvaltojen eteläosissa, heijastaa, jos ei riittien, niin ainakin uskonnollisen käyttäytymisen säilymistä" (s.43). ). Amerikkaan 1800-luvulla kuljetetut mustat orjat pitivät voodoo-tavat ja -perinteet hyvin elinvoimaisina. He rummuttivat usein voodoo-rytmejä puuvillapelloilla ja lauloivat. Kun orjanomistajat huomasivat, mitä he tekivät, he kielsivät rummutuksen. Sen sijaan voodoota harrastavat mustat orjat ryhtyivät koputtelemaan voodoo-rytmiä jalkojensa avulla, mikä tunnetaan nykyään steppitanssina.
    Tätä saatanallista, beat-vetoista musiikkia jatketaan nykyään karismaattisissa kokouksissa käyttämällä rock 'n' rollia, musiikkityyliä, jolla on kiistattomia yhteyksiä voodooon, kuten jotkut maailman johtavista maallisista muusikoista todistavat. Yksi rock and rollin isoisistä, Little Richard, sanoi näin: "Todellinen uskomukseni rock 'n' rollista - ja minulle on vuosien varrella liitetty paljon lauseita - on tämä: Uskon, että tällainen musiikki on demonista. ... Monet nykypäivän musiikin rytmeistä ovat peräisin voodoosta, voodoo-rummuista. Jos tutkii musiikkia rytmeissä, kuten minä olen tehnyt, huomaa, että se on totta... Se on tarttuvaa." (Little Richard, siteerannut Charles White, The Life and Times of Little Richard, s. 197). Juuri tästä voodoo-orjien uskonnosta kehittyi "...'mustien jumalanpalvelustyyli' jäsentymättömällä tavalla....Se oli orjan sopeutuminen kristinuskoon ilman, että hän luopui täysin alkuperäisestä uskonnollisesta jumalanpalvelustyylistään, joka myöhemmin osoittautui merkittäväksi vaikutukseltaan mustien uskonnolliseen elämäntapaan" ("Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements", s. 77).
    Michael Ventura esittää lisähuomautuksen voodoo-seremonioiden ja varhaisen mustan pyhyyden ja helluntain kokoontumisten aikana tapahtuneiden ilmentymien ja tapahtumien häiritsevistä yhtäläisyyksistä: "Villi puhe, mukaan lukien kielillä puhuminen, johon Haitilla viitataan toisinaan nimellä 'puhuminen Afrikan kanssa'; riivauksen arvaamattomuus, miten musiikin kiihottamana vimma voi iskeä ihmisiin, jotka eivät sitä halua eivätkä usko siihen (tämä on yleistä karismaattisissa kokouksissa, erityisesti Toronton siunauskokouksissa, jotka alkoivat vuonna 1994, jossa monet, jotka epäilivät ja epäilivät noissa kokouksissa esiintyneiden ilmiöiden todenperäisyyttä, löysivät itsensä yhtäkkiä pyörimästä lattialla hysteerisessä ja hallitsemattomassa naurussa), kaikki nämä keskeiset voodoo-ilmiöt löytyvät useimmista mustista ja valkoisista fundamentalistisista kirkoista (sanomattakin on selvää, että kirjoittaja viittaa tässä yhteydessä noihin helluntailaisiin ja karismaattisiin fundamentalistisiin kirkkoihin).
    Maya Deren kertoo ensin vastustaneensa jumalaa ja sitten joutuneensa sen valtaamaksi erään seremonian aikana, jota hän oli seuraamassa..." (s. 43). On mielenkiintoista huomata, että jotkut ihmiset, jotka ovat olleet läsnä niiden kanssa, jotka kokeilivat huumeita, kuten LSD:tä, mutta jotka eivät olleet itse käyttäneet sitä, ovat kertoneet, että yhtäkkiä ja ilman varoitusta hekin alkoivat kokea sen huumeen vaikutuksia, jota muut olivat käyttäneet mutta josta he olivat kieltäytyneet, mikä osoitti, että kyseessä oli hengellinen kokemus. Samasta ilmiöstä ovat kertoneet monet, jotka ovat osallistuneet karismaattisiin kokouksiin pelkkinä tarkkailijoina. Yhtäkkiä hekin kokivat olevansa "hengessä teurastettuja" tai puhuvansa "kielillä", eivätkä kyenneet hallitsemaan suutaan (erään naisen suuhun oli tungettava pyyhe, jotta hänen "kielipuheensa" loppuisi!), tai he kierivät lattialla hysteerisessä naurussa, ja jotkut jopa yrittivät riisua vaatteensa. Hengellinen kokemus on tapahtumassa, mutta kaiken takana oleva henki EI ole Jumalan Pyhä Henki.

    Tammikuun 1. päivänä 1901 ilmestyi paikalle Agnes Ozman -niminen nainen, joka opiskeli Kansasin Topekassa sijaitsevassa Bethel Bible Collegessa, jonka perusti helluntailaisuuden kanssaperustaja Charles F. Parham ja joka väitti saaneensa kielilläpuhumisen lahjan, aivan kuten se annettiin helluntaipäivänä. Tästä seurasi se, mikä myöhemmin tuli tunnetuksi nimellä Azusa St. kokoukset, jotka alkoivat vuonna 1907 ja joihin osallistui ihmisiä kaikkialta maailmasta, aivan kuten 1990-luvun surullisenkuuluisat "Toronton siunauskokoukset", joihin ihmiset hölmösti parveilivat. Vielä nykyäänkin monet, ellei useimmat karismaatikot uskovat, että Azusa St:n kokoussarja, jota pidettiin kolme kertaa päivässä, seitsemänä päivänä viikossa ja joka jatkui vuosia, oli toinen helluntai, mutta kuten seuraavat lainaukset helluntailaisuuden perustajilta ja muilta silminnäkijöiltä osoittavat, nämä kunnioitetut kokoukset olivat kaukana jumalallisista ja raamatullisen järjestyksen tai ennakkotapauksen mukaisista.
    Seuraavassa on silminnäkijän kertomus siitä, mitä Azusa-kadulla tapahtui eräänä iltana: Hänen edessään oli useita tuolirivistöjä, jotka olivat täynnä etsijöitä. 1. "Kun vierailin Azusa St. missiossa, ensimmäinen henkilö, joka kiinnitti huomioni, oli nainen, jolla oli ohut, valkoinen silkkivyötärö päällään ja joka seisoi täristen päästä päähän... Hänen edessään oli useita tuolirivistöjä, jotka olivat täynnä etsijöitä. Värillinen johtaja Seymour saarnasi, mutta en voinut irrottaa katsettani naisesta, joka jatkoi tärinää, kunnes hänen edessään oleva mies liukui alas tuoliltaan ja tuli tajuttomaksi. Silloin kadotin naisen silmistäni. Näkyyn kaatunut mies oli kalpea ja laiha ja suuren hermopaineen alaisena, ja hän jatkoi samassa asennossa lattialla, kunnes joukko etsijöitä oli kerääntynyt alttarin ympärille. Sitten hän nousi ylös, horjahti heidän luokseen ja alkoi ravistella kättään heidän kasvojensa edessä ja heilutella käsiään heidän päänsä yllä ja valittaa.
    Hän oli ilmeisesti yhä puoliksi tajuttomassa tilassa. Sitten hän pani kätensä naisten päiden päälle ja alkoi ravistella heidän hiuksiaan. Jotkut heistä menettivät itsehillintänsä ja joutuivat hypnoottisen loitsun alle. Hän hieroi erään miehen leukaa, kunnes uhri kaatui lattialle ja makasi siellä puoli tuntia, sitten hän alkoi yhtäkkiä höpöttää. Ne, jotka olivat saaneet 'helluntaipäivänsä', huusivat: 'Hänellä on kaste, hänellä on kaste!'". Haastan kenet tahansa löytämään raamatullisen ennakkotapauksen, joka olisi ollut Pyhän Hengen innoittama, eikä demonien innoittaman hulluuden osoitus! Vain eksyneet, naiivit, herkkäuskoiset ja tietämättömät, joita he ovat, voisivat mahdollisesti pettää itsensä tällaisella hulluudella luulemaan, että he olivat Jumalan Pyhän Hengen läsnäolossa ja vaikutuksen alaisina.
    Silminnäkijän kertomus jatkuu: "Nuori värillinen nainen, joka yritti parhaansa mukaan ymmärtää siansaksaa, kävi läpi kaikenlaisia vääristymiä yrittäessään saada kielensä toimimaan. Samalla kun alttarille pyrkijöiden keskuudessa tehtiin työtä, eräs värillinen nainen oli kädet valkoisen miehen kaulan ympärillä rukoillen hänen puolestaan. Eräs varttuneempi mies hyppäsi ylös tuolistaan ja alkoi änkyttää. Hän ei lausunut yhtään selvää tavua, mutta niin nopeasti kuin kieli sujui, hän sanoi: "tut-tut-tut-tut-tut-tut". Tämä oli todiste siitä, että hän oli saanut 'kasteensa'.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tammikuun 1. päivänä 1901 ilmestyi paikalle Agnes Ozman -niminen nainen, joka opiskeli Kansasin Topekassa sijaitsevassa Bethel Bible Collegessa, jonka perusti helluntailaisuuden kanssaperustaja Charles F. Parham ja joka väitti saaneensa kielilläpuhumisen lahjan, aivan kuten se annettiin helluntaipäivänä. Tästä seurasi se, mikä myöhemmin tuli tunnetuksi nimellä Azusa St. kokoukset, jotka alkoivat vuonna 1907 ja joihin osallistui ihmisiä kaikkialta maailmasta, aivan kuten 1990-luvun surullisenkuuluisat "Toronton siunauskokoukset", joihin ihmiset hölmösti parveilivat. Vielä nykyäänkin monet, ellei useimmat karismaatikot uskovat, että Azusa St:n kokoussarja, jota pidettiin kolme kertaa päivässä, seitsemänä päivänä viikossa ja joka jatkui vuosia, oli toinen helluntai, mutta kuten seuraavat lainaukset helluntailaisuuden perustajilta ja muilta silminnäkijöiltä osoittavat, nämä kunnioitetut kokoukset olivat kaukana jumalallisista ja raamatullisen järjestyksen tai ennakkotapauksen mukaisista.
    Seuraavassa on silminnäkijän kertomus siitä, mitä Azusa-kadulla tapahtui eräänä iltana: Hänen edessään oli useita tuolirivistöjä, jotka olivat täynnä etsijöitä. 1. "Kun vierailin Azusa St. missiossa, ensimmäinen henkilö, joka kiinnitti huomioni, oli nainen, jolla oli ohut, valkoinen silkkivyötärö päällään ja joka seisoi täristen päästä päähän... Hänen edessään oli useita tuolirivistöjä, jotka olivat täynnä etsijöitä. Värillinen johtaja Seymour saarnasi, mutta en voinut irrottaa katsettani naisesta, joka jatkoi tärinää, kunnes hänen edessään oleva mies liukui alas tuoliltaan ja tuli tajuttomaksi. Silloin kadotin naisen silmistäni. Näkyyn kaatunut mies oli kalpea ja laiha ja suuren hermopaineen alaisena, ja hän jatkoi samassa asennossa lattialla, kunnes joukko etsijöitä oli kerääntynyt alttarin ympärille. Sitten hän nousi ylös, horjahti heidän luokseen ja alkoi ravistella kättään heidän kasvojensa edessä ja heilutella käsiään heidän päänsä yllä ja valittaa.
    Hän oli ilmeisesti yhä puoliksi tajuttomassa tilassa. Sitten hän pani kätensä naisten päiden päälle ja alkoi ravistella heidän hiuksiaan. Jotkut heistä menettivät itsehillintänsä ja joutuivat hypnoottisen loitsun alle. Hän hieroi erään miehen leukaa, kunnes uhri kaatui lattialle ja makasi siellä puoli tuntia, sitten hän alkoi yhtäkkiä höpöttää. Ne, jotka olivat saaneet 'helluntaipäivänsä', huusivat: 'Hänellä on kaste, hänellä on kaste!'". Haastan kenet tahansa löytämään raamatullisen ennakkotapauksen, joka olisi ollut Pyhän Hengen innoittama, eikä demonien innoittaman hulluuden osoitus! Vain eksyneet, naiivit, herkkäuskoiset ja tietämättömät, joita he ovat, voisivat mahdollisesti pettää itsensä tällaisella hulluudella luulemaan, että he olivat Jumalan Pyhän Hengen läsnäolossa ja vaikutuksen alaisina.
    Silminnäkijän kertomus jatkuu: "Nuori värillinen nainen, joka yritti parhaansa mukaan ymmärtää siansaksaa, kävi läpi kaikenlaisia vääristymiä yrittäessään saada kielensä toimimaan. Samalla kun alttarille pyrkijöiden keskuudessa tehtiin työtä, eräs värillinen nainen oli kädet valkoisen miehen kaulan ympärillä rukoillen hänen puolestaan. Eräs varttuneempi mies hyppäsi ylös tuolistaan ja alkoi änkyttää. Hän ei lausunut yhtään selvää tavua, mutta niin nopeasti kuin kieli sujui, hän sanoi: "tut-tut-tut-tut-tut-tut". Tämä oli todiste siitä, että hän oli saanut 'kasteensa'.

    Nainen, jolla oli silkkivyötärö päällä, ilmestyi jälleen, tällä kertaa laulaen kaukaista sävelmää, joka kuulosti hyvin epäluonnolliselta ja vastenmieliseltä....Kun alttarikutsu kuului, eräs nainen käveli eteen ja suuteli miestä... Sukupuolten väliset suudelmat ovat tavallisia kielikokouksissa." ('Demonit ja kielet', s. 71-73, A. White).
    Eräs toinen todistaja näissä kokouksissa, joissa vallitsi epäjärjestys ja sekasorto, kertoi seuraavaa: "Koko kieliliikkeen historian ajan lähetystyöntekijämme ovat olleet Los Angelesissa (jossa Azusa St. kokoukset pidettiin) ja ovat seuranneet sitä tarkoin siitä lähtien, kun se puhkesi ensimmäisen kerran Seymourin kokouksissa, ja todellakin, olosuhteet ovat olleet sellaiset, että olisi mahdotonta julkaista siellä tapahtuneita asioita.
    Sukupuolten välinen tuttuus julkisissa kokouksissa on ollut vähintäänkin järkyttävää. Helvetti on niittänyt hirvittävän sadon, ja uskottomuus on juurtunut Tyynenmeren rannikolle voimakkaammin kuin koskaan ennen." ("Demonit ja kielet", s. 82).
    Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements -teoksessa, jossa kerrotaan William J. Seymourista, helluntailaisuuden yhdestä perustajasta ja Azusa St. Missionin pastorista, sanotaan: "Seymour siirtyi pois kielten puhumisen teologiasta, joka on ensimmäinen fyysinen todiste Hengessä kastamisesta. Itse asiassa Seymour lopulta hylkäsi "alkutodistus"-opetuksen (kielillä puhuminen), koska se tarjosi "avoimen oven noidille ja spiritisteille ja vapaalle lovismille". (p.36). Kummallista, että niillä, jotka puhuivat kielillä Raamatussa, ei ollut mitään ongelmia noitien tai vastaavien kanssa heidän kokouksissaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nainen, jolla oli silkkivyötärö päällä, ilmestyi jälleen, tällä kertaa laulaen kaukaista sävelmää, joka kuulosti hyvin epäluonnolliselta ja vastenmieliseltä....Kun alttarikutsu kuului, eräs nainen käveli eteen ja suuteli miestä... Sukupuolten väliset suudelmat ovat tavallisia kielikokouksissa." ('Demonit ja kielet', s. 71-73, A. White).
    Eräs toinen todistaja näissä kokouksissa, joissa vallitsi epäjärjestys ja sekasorto, kertoi seuraavaa: "Koko kieliliikkeen historian ajan lähetystyöntekijämme ovat olleet Los Angelesissa (jossa Azusa St. kokoukset pidettiin) ja ovat seuranneet sitä tarkoin siitä lähtien, kun se puhkesi ensimmäisen kerran Seymourin kokouksissa, ja todellakin, olosuhteet ovat olleet sellaiset, että olisi mahdotonta julkaista siellä tapahtuneita asioita.
    Sukupuolten välinen tuttuus julkisissa kokouksissa on ollut vähintäänkin järkyttävää. Helvetti on niittänyt hirvittävän sadon, ja uskottomuus on juurtunut Tyynenmeren rannikolle voimakkaammin kuin koskaan ennen." ("Demonit ja kielet", s. 82).
    Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements -teoksessa, jossa kerrotaan William J. Seymourista, helluntailaisuuden yhdestä perustajasta ja Azusa St. Missionin pastorista, sanotaan: "Seymour siirtyi pois kielten puhumisen teologiasta, joka on ensimmäinen fyysinen todiste Hengessä kastamisesta. Itse asiassa Seymour lopulta hylkäsi "alkutodistus"-opetuksen (kielillä puhuminen), koska se tarjosi "avoimen oven noidille ja spiritisteille ja vapaalle lovismille". (p.36). Kummallista, että niillä, jotka puhuivat kielillä Raamatussa, ei ollut mitään ongelmia noitien tai vastaavien kanssa heidän kokouksissaan.

    "Lehdistö kuvaili Azusaa tyypillisesti 'värilliseksi' seurakunnaksi, joka kokoontui 'ränsistyneessä hökkelissä' ja teki yön 'kammottavaksi' 'palvojien ulvomalla'..."." (p.36). Seymourin toinen perustaja Charles Parham totesi seuraavaa: "Koskaan ei Jumalan palvelijoita ole ympäröity enemmän harhaanjohtavilla väärennöksillä todellisesta jumalallisesta kokemuksesta kuin tänä päivänä ja aikana... Taikurin työ on niin lähes täydellistä, että usein on todellakin vaikea erottaa oikeaa ja väärää... Olen nähnyt suuria vaaroja työssä täällä Los Angelesissa, ja osoittaessani niitä en viittaa yksittäisiin henkilöihin vaan itse työhön kokonaisuutena, jotta me kaikki voisimme nähdä virheellisen toimintatapamme ja palata takaisin Jumalan luokse." ('The Life Of Charles Parham', s. 166-167).
    Ja tämä niiden tapahtumien JOHTAJIEN taholta, joita nykyään pidetään yhtä suuressa arvossa niiden toimesta, jotka ovat ylläpitäneet tällaisia jumalattomia tapahtumia, kuin niitä pyhiä, Jumalan määräämiä tapahtumia, jotka tapahtuivat helluntaina. Nyt on yksi asia kohauttaa olkapäitään helluntailiikkeen tai karismaattisen liikkeen paljastajien kritiikistä, mutta jättää huomiotta tai päättää olla tietämätön helluntailaisuuden perustaneiden johtajien varoituksista ja päättää jatkaa perinteitä ja käytäntöjä, jotka nämä johtajat itse tuomitsivat, on hillitöntä typeryyttä!
    Yksi, ellei jopa kaikkein huolestuttavimmista näkökohdista näissä Azusa St. kokouksissa, joita monet nykyään tietämättöminä ja jumalanpilkkaavina pitävät Raamatussa kirjattujen helluntaipäivän tapahtumien kaltaisina, on nähtävissä seuraavissa kertomuksissa: "...Los Angelesin lukuisista okkulttisista yhdistyksistä tulleet spiritistit ja meediot alkoivat osallistua ja antaa jumalanpalvelukseen oman panoksensa istuntoihin ja transseihin. Seymour, jota nämä tapahtumat häiritsivät, kirjoitti Parhamille (hengelliselle isälleen) neuvoja siitä, miten käsitellä 'henkiä', ja pyysi häntä tulemaan Los Angelesiin ja ottamaan herätyksen valvonnan hoitaakseen." ("The Holiness Pentecostal Movement in the United States", s. 110). "W.J. Seymour kirjoitti edelleen kiireellisiä kirjeitä, joissa hän vetosi apuun, sillä kokouksissa oli päässyt valloilleen spiritistisiä ilmenemismuotoja, hypnoottisia voimia ja lihallisia vääntymisiä, jotka tunnettiin värillisten leirikokouksissa etelässä." ("The Life Of Charles Parham", s. 156)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Lehdistö kuvaili Azusaa tyypillisesti 'värilliseksi' seurakunnaksi, joka kokoontui 'ränsistyneessä hökkelissä' ja teki yön 'kammottavaksi' 'palvojien ulvomalla'..."." (p.36). Seymourin toinen perustaja Charles Parham totesi seuraavaa: "Koskaan ei Jumalan palvelijoita ole ympäröity enemmän harhaanjohtavilla väärennöksillä todellisesta jumalallisesta kokemuksesta kuin tänä päivänä ja aikana... Taikurin työ on niin lähes täydellistä, että usein on todellakin vaikea erottaa oikeaa ja väärää... Olen nähnyt suuria vaaroja työssä täällä Los Angelesissa, ja osoittaessani niitä en viittaa yksittäisiin henkilöihin vaan itse työhön kokonaisuutena, jotta me kaikki voisimme nähdä virheellisen toimintatapamme ja palata takaisin Jumalan luokse." ('The Life Of Charles Parham', s. 166-167).
    Ja tämä niiden tapahtumien JOHTAJIEN taholta, joita nykyään pidetään yhtä suuressa arvossa niiden toimesta, jotka ovat ylläpitäneet tällaisia jumalattomia tapahtumia, kuin niitä pyhiä, Jumalan määräämiä tapahtumia, jotka tapahtuivat helluntaina. Nyt on yksi asia kohauttaa olkapäitään helluntailiikkeen tai karismaattisen liikkeen paljastajien kritiikistä, mutta jättää huomiotta tai päättää olla tietämätön helluntailaisuuden perustaneiden johtajien varoituksista ja päättää jatkaa perinteitä ja käytäntöjä, jotka nämä johtajat itse tuomitsivat, on hillitöntä typeryyttä!
    Yksi, ellei jopa kaikkein huolestuttavimmista näkökohdista näissä Azusa St. kokouksissa, joita monet nykyään tietämättöminä ja jumalanpilkkaavina pitävät Raamatussa kirjattujen helluntaipäivän tapahtumien kaltaisina, on nähtävissä seuraavissa kertomuksissa: "...Los Angelesin lukuisista okkulttisista yhdistyksistä tulleet spiritistit ja meediot alkoivat osallistua ja antaa jumalanpalvelukseen oman panoksensa istuntoihin ja transseihin. Seymour, jota nämä tapahtumat häiritsivät, kirjoitti Parhamille (hengelliselle isälleen) neuvoja siitä, miten käsitellä 'henkiä', ja pyysi häntä tulemaan Los Angelesiin ja ottamaan herätyksen valvonnan hoitaakseen." ("The Holiness Pentecostal Movement in the United States", s. 110). "W.J. Seymour kirjoitti edelleen kiireellisiä kirjeitä, joissa hän vetosi apuun, sillä kokouksissa oli päässyt valloilleen spiritistisiä ilmenemismuotoja, hypnoottisia voimia ja lihallisia vääntymisiä, jotka tunnettiin värillisten leirikokouksissa etelässä." ("The Life Of Charles Parham", s. 156)

    Kuulostaako mikään tästä edes etäisesti kuvaukselta Raamatun tosi kristittyjen välisistä tapaamisista? Ei tietenkään! Toisin kuin Azusa St. kokoukset, jotka eivät ainoastaan houkutelleet spiritistejä, meedioita ja muita vastaavia, vaan näimme heidän itse asiassa osallistuvan aktiivisesti ja ei vähäpätöisesti kokouksiin, näemme, että Jumalan ainoan Pyhän Hengen vuodatus helluntaina johti seuraavaan, kuten meille on kirjattu Apostolien teoissa 5:12,13: "Ja apostolien käsien kautta tapahtui kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä; (ja he olivat kaikki yksimielisesti Salomon kuistilla. Muista ei kukaan uskaltanut liittyä heihin, vaan kansa ylisti heitä."" Yksikään meedio tai noita ei uskaltanut lähestyä Pyhää Henkeä, joka asui apostoleissa, jotka tekivät aitoja ihmeitä Pyhän Hengen voimalla. Sen sijaan, että Azusa-kadun kokoukset olisivat olleet paikka, jota olisi pitänyt välttää, ne olivat todellisuudessa mekka niin spiritisteille, noidille kuin meedioillekin! Pelkästään se, että nämä tosiasiat ovat vähän tunnettuja ja harvoin raportoituja, ei muuta sitä tosiasiaa, että ne kaikki ovat dokumentoituja ja todennettavissa olevia, historiallisia FAKTIA!!!
    Azusa Streetin perustajan Charles F. Parhamin viimeisten kommenttien pitäisi kaikua jokaisen karismaattisen mielissä, kun he alkavat nähdä ja hyväksyä sen korruptoituneen perustan, johon heidän liikkeensä perustuu: "Sallikaa minun puhua suoraan työstä, sellaisena kuin olen sen täällä havainnut. Löysin hypnoottisia vaikutteita, tuttujen henkien vaikutteita, spiritualistisia vaikutteita, mesmerisiä vaikutteita ja kaikenlaisia loitsuja ja kouristuksia, transsiin joutumista jne. Kaikki nämä asiat ovat vieraita ja tuntemattomia liikkeessä (Apostolisen uskon liikkeessä) Los Angelesin ulkopuolella, paitsi niissä paikoissa, joissa tästä kaupungista lähetetyt työntekijät ovat käyneet." ('The Life Of Charles Parham', s. 168). Parham lisäsi: "Saarnattuani kaksi tai kolme kertaa minulle ilmoitettiin kahdelta vanhimmalta, joista toinen oli hypnotisoija (olin nähnyt hänen panevan kätensä moniin, jotka tulivat lörpöttelemään, höpöttelemään ja puhumaan mitään kieltä), että minua ei haluta tähän paikkaan" ('The Life Of Charles Parham', s. 163). Epäilen, onko karismaattisia ylipäätään kovinkaan paljon, jotka ovat tietoisia kiistoista ja hyvin epäkristillisistä tapahtumista, joista vähäisimpänä ei ollut Jumalan evankeliumin saarnaamisen puuttuminen, mikä leimasi surullisenkuuluisat Azusa St. kokoukset.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuulostaako mikään tästä edes etäisesti kuvaukselta Raamatun tosi kristittyjen välisistä tapaamisista? Ei tietenkään! Toisin kuin Azusa St. kokoukset, jotka eivät ainoastaan houkutelleet spiritistejä, meedioita ja muita vastaavia, vaan näimme heidän itse asiassa osallistuvan aktiivisesti ja ei vähäpätöisesti kokouksiin, näemme, että Jumalan ainoan Pyhän Hengen vuodatus helluntaina johti seuraavaan, kuten meille on kirjattu Apostolien teoissa 5:12,13: "Ja apostolien käsien kautta tapahtui kansan keskuudessa monia tunnustekoja ja ihmeitä; (ja he olivat kaikki yksimielisesti Salomon kuistilla. Muista ei kukaan uskaltanut liittyä heihin, vaan kansa ylisti heitä."" Yksikään meedio tai noita ei uskaltanut lähestyä Pyhää Henkeä, joka asui apostoleissa, jotka tekivät aitoja ihmeitä Pyhän Hengen voimalla. Sen sijaan, että Azusa-kadun kokoukset olisivat olleet paikka, jota olisi pitänyt välttää, ne olivat todellisuudessa mekka niin spiritisteille, noidille kuin meedioillekin! Pelkästään se, että nämä tosiasiat ovat vähän tunnettuja ja harvoin raportoituja, ei muuta sitä tosiasiaa, että ne kaikki ovat dokumentoituja ja todennettavissa olevia, historiallisia FAKTIA!!!
    Azusa Streetin perustajan Charles F. Parhamin viimeisten kommenttien pitäisi kaikua jokaisen karismaattisen mielissä, kun he alkavat nähdä ja hyväksyä sen korruptoituneen perustan, johon heidän liikkeensä perustuu: "Sallikaa minun puhua suoraan työstä, sellaisena kuin olen sen täällä havainnut. Löysin hypnoottisia vaikutteita, tuttujen henkien vaikutteita, spiritualistisia vaikutteita, mesmerisiä vaikutteita ja kaikenlaisia loitsuja ja kouristuksia, transsiin joutumista jne. Kaikki nämä asiat ovat vieraita ja tuntemattomia liikkeessä (Apostolisen uskon liikkeessä) Los Angelesin ulkopuolella, paitsi niissä paikoissa, joissa tästä kaupungista lähetetyt työntekijät ovat käyneet." ('The Life Of Charles Parham', s. 168). Parham lisäsi: "Saarnattuani kaksi tai kolme kertaa minulle ilmoitettiin kahdelta vanhimmalta, joista toinen oli hypnotisoija (olin nähnyt hänen panevan kätensä moniin, jotka tulivat lörpöttelemään, höpöttelemään ja puhumaan mitään kieltä), että minua ei haluta tähän paikkaan" ('The Life Of Charles Parham', s. 163). Epäilen, onko karismaattisia ylipäätään kovinkaan paljon, jotka ovat tietoisia kiistoista ja hyvin epäkristillisistä tapahtumista, joista vähäisimpänä ei ollut Jumalan evankeliumin saarnaamisen puuttuminen, mikä leimasi surullisenkuuluisat Azusa St. kokoukset.

    Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements kertoo meille, että: "Azusa St. herätys oli vain vahvistus ilmiölle, joka oli jo alkanut mustien pyhyys- helluntailaisten keskuudessa" (s. 80).

    "Monet entiset karismaatikot, mukaan lukien pastorit, ovat luopuneet siitä, mitä he olivat aluksi pitäneet Pyhän Hengen todellisina lahjoina. Harvoin tiedostetaan, että on monia entisiä karismaatikkoja ja helluntailaisia, jotka ovat arvioineet koko kysymyksen uudelleen Raamatun, kokemuksen ja historian kannalta ja kääntäneet selkänsä väitteille raamatullisten lahjojen nykyaikaisesta heräämisestä. Eräs entinen helluntaipastori G.E. Gardner, joka toimi 25 vuotta helluntailaisena, julisti: "Olen kuullut satoja kielisanomia ja tulkintoja. Yksikään ei ole koskaan lisännyt mitään arvokasta kokoukseen" ("Korintin katastrofi", s. 53). Gardner lisää, että näiden nykyaikaisten karismaattisten kokemusten tavoittelu "ei ole koskaan vaaratonta" ("The Corinthian Catastrophe", s. 55).
    Yksi koskettavimmista todistuksista tässä suhteessa tulee mieheltä, joka vietti yli 20 vuotta Apostolisen uskon lähetyksen, Täyden evankeliumin kirkon ja Jumalan seurakuntien helluntai-ilmapiirissä osallistuen eri johtajien suuriin kampanjoihin ja auttaen heitä niissä. Hän kirjoitti: "Laskin kädet sairaiden päälle. Minä nuhtelin kuolemaa. Profetoin. Puhuin kielillä. Minä tulkitsin. Sanoisin nyt kaikessa vilpittömyydessäni, etten nähnyt enkä kokenut mitään sellaista, mikä saisi minut uskomaan, että helluntailaisuus tarjoaa MITÄÄN Uuden testamentin kirkon kokemuksen kaltaista." ('Reformation Today', loka-marraskuu 1973, K. Haarnhof, s. 20). Edellä siteerattu helluntaipappi myöntää, että karismaattisissa ja helluntailiikkeissä on monia vilpittömiä ihmisiä, mutta hänen johtopäätöksensä ja hänen paljastuksensa "virheellisestä opillisesta perustasta, manipuloivasta indoktrinaatiosta" ja "latautuneesta ilmapiiristä" ovat edelleen vakaita. Vilpittömyys ei voi koskaan olla todiste, joka osoittaa, että se, mitä joku kiihkeästi ajaa, on Jumalasta. Eikä kiivaus ilman oikeaa tietoa voi koskaan olla oikeasta Jumalasta tai johtaa oikeaan Jumalaan (ks. Room. 10:1-4). Kukaan ei pelastu pelkän kiihkon tai pelkän vilpittömyyden vuoksi, vaan vain jos hänelle on annettu lahjaksi Jumalan mahtavassa evankeliumissaan ilmoittama totuudenrakkaus (2. Tess. 2:9-14).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Dictionary of Pentecostal and Charismatic Movements kertoo meille, että: "Azusa St. herätys oli vain vahvistus ilmiölle, joka oli jo alkanut mustien pyhyys- helluntailaisten keskuudessa" (s. 80).

    "Monet entiset karismaatikot, mukaan lukien pastorit, ovat luopuneet siitä, mitä he olivat aluksi pitäneet Pyhän Hengen todellisina lahjoina. Harvoin tiedostetaan, että on monia entisiä karismaatikkoja ja helluntailaisia, jotka ovat arvioineet koko kysymyksen uudelleen Raamatun, kokemuksen ja historian kannalta ja kääntäneet selkänsä väitteille raamatullisten lahjojen nykyaikaisesta heräämisestä. Eräs entinen helluntaipastori G.E. Gardner, joka toimi 25 vuotta helluntailaisena, julisti: "Olen kuullut satoja kielisanomia ja tulkintoja. Yksikään ei ole koskaan lisännyt mitään arvokasta kokoukseen" ("Korintin katastrofi", s. 53). Gardner lisää, että näiden nykyaikaisten karismaattisten kokemusten tavoittelu "ei ole koskaan vaaratonta" ("The Corinthian Catastrophe", s. 55).
    Yksi koskettavimmista todistuksista tässä suhteessa tulee mieheltä, joka vietti yli 20 vuotta Apostolisen uskon lähetyksen, Täyden evankeliumin kirkon ja Jumalan seurakuntien helluntai-ilmapiirissä osallistuen eri johtajien suuriin kampanjoihin ja auttaen heitä niissä. Hän kirjoitti: "Laskin kädet sairaiden päälle. Minä nuhtelin kuolemaa. Profetoin. Puhuin kielillä. Minä tulkitsin. Sanoisin nyt kaikessa vilpittömyydessäni, etten nähnyt enkä kokenut mitään sellaista, mikä saisi minut uskomaan, että helluntailaisuus tarjoaa MITÄÄN Uuden testamentin kirkon kokemuksen kaltaista." ('Reformation Today', loka-marraskuu 1973, K. Haarnhof, s. 20). Edellä siteerattu helluntaipappi myöntää, että karismaattisissa ja helluntailiikkeissä on monia vilpittömiä ihmisiä, mutta hänen johtopäätöksensä ja hänen paljastuksensa "virheellisestä opillisesta perustasta, manipuloivasta indoktrinaatiosta" ja "latautuneesta ilmapiiristä" ovat edelleen vakaita. Vilpittömyys ei voi koskaan olla todiste, joka osoittaa, että se, mitä joku kiihkeästi ajaa, on Jumalasta. Eikä kiivaus ilman oikeaa tietoa voi koskaan olla oikeasta Jumalasta tai johtaa oikeaan Jumalaan (ks. Room. 10:1-4). Kukaan ei pelastu pelkän kiihkon tai pelkän vilpittömyyden vuoksi, vaan vain jos hänelle on annettu lahjaksi Jumalan mahtavassa evankeliumissaan ilmoittama totuudenrakkaus (2. Tess. 2:9-14).

    Kuten tarkkanäköinen uskova, jossa Jumalan Totuuden Sana ja Totuuden Henki asuvat, voi selvästi ja välittömästi havaita, nämä Azusa St. kokoukset, jotka käynnistivät nykyajan karismanian ensimmäisen aallon maailmassa, olivat kaukana Jumalan määräämistä kokouksista. Kokoukset olivat selvästi saatanallinen väärennös niistä ihmeellisistä tapahtumista, jotka tapahtuivat kristillisen kirkon ainoana syntymäpäivänä: Helluntaipäivänä, kuten Apostolien teoissa kuvataan. Azusa St. kokoukset eivät olleet ainoastaan saatanallisen toiminnan pesä, joka johti jumalattomiin kokemuksiin ja hengelliseen vapaamielisyyteen, vaan mikä tärkeintä, nämä kokemukset, joita miljoonat ihmiset etsivät vielä tänäkin päivänä, antoivat myös uskottavuutta väärille evankeliumeille ja niiden hyväksymiselle niiden petettyjen vastaanottajien mielissä ja sydämissä. Jumalan evankeliumia ei koskaan saarnattu Azusa-kadulla, eikä Pyhä Henki siksi koskaan tehnyt siellä mitään työtä. Sillä miksi Totuuden Henki antaisi merkkejä ja ihmeitä siellä, missä ei saarnattu Jumalan oikeaa ja ainoaa evankeliumia. Kuitenkin tosiasiat ja pyhät kirjoitukset heitettiin taivaan tuuliin, kun tästä ruman näköisestä ja pyhien kirjoitusten vastaisesta sotkusta helluntailiike kasvoi ja kasvoi, ja myöhemmin, 1960-luvun puolivälissä, sitä kutsuttiin yleisesti karismaattiseksi liikkeeksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuten tarkkanäköinen uskova, jossa Jumalan Totuuden Sana ja Totuuden Henki asuvat, voi selvästi ja välittömästi havaita, nämä Azusa St. kokoukset, jotka käynnistivät nykyajan karismanian ensimmäisen aallon maailmassa, olivat kaukana Jumalan määräämistä kokouksista. Kokoukset olivat selvästi saatanallinen väärennös niistä ihmeellisistä tapahtumista, jotka tapahtuivat kristillisen kirkon ainoana syntymäpäivänä: Helluntaipäivänä, kuten Apostolien teoissa kuvataan. Azusa St. kokoukset eivät olleet ainoastaan saatanallisen toiminnan pesä, joka johti jumalattomiin kokemuksiin ja hengelliseen vapaamielisyyteen, vaan mikä tärkeintä, nämä kokemukset, joita miljoonat ihmiset etsivät vielä tänäkin päivänä, antoivat myös uskottavuutta väärille evankeliumeille ja niiden hyväksymiselle niiden petettyjen vastaanottajien mielissä ja sydämissä. Jumalan evankeliumia ei koskaan saarnattu Azusa-kadulla, eikä Pyhä Henki siksi koskaan tehnyt siellä mitään työtä. Sillä miksi Totuuden Henki antaisi merkkejä ja ihmeitä siellä, missä ei saarnattu Jumalan oikeaa ja ainoaa evankeliumia. Kuitenkin tosiasiat ja pyhät kirjoitukset heitettiin taivaan tuuliin, kun tästä ruman näköisestä ja pyhien kirjoitusten vastaisesta sotkusta helluntailiike kasvoi ja kasvoi, ja myöhemmin, 1960-luvun puolivälissä, sitä kutsuttiin yleisesti karismaattiseksi liikkeeksi.

    Eräs Uuden testamentin tutkija on tehnyt seuraavan havainnon: "Liian kauan (kristittyinä itseään pitävät) ovat olettaneet, että ei-karismaattisten on esitettävä kiistattomia raamatullisia todisteita siitä, että ihmeelliset merkkilahjat todella lakkasivat. Ei-karismaattisilla ei kuitenkaan ole mitään taakkaa todistaa tätä, koska historia on sen jo todistanut. Se on kiistaton tosiasia, jonka monet helluntailaiset myöntävät. Sen vuoksi karismaatikkojen on todistettava raamatullisesti, että merkkilahjat alkavat uudelleen kirkkausaikana ja että nykyiset ilmiöt ovat tätä uudelleen esiintymistä. Toisin sanoen heidän on todistettava, että heidän kokemuksensa ovat sellaisten lahjojen toistumista, joita ei ole esiintynyt lähes 1900 vuoteen." ('The Cessation Of The Sign Gifts', s. 374). Vaikka tämä on erittäin hyvä huomio, se olisi melko turhaa puuhaa, kun otetaan huomioon, että nämä karismaattiset ryhmät, jotka painottavat niin paljon merkkejään ja ihmeitään kuin Jeesuksen Kristuksen persoonaa ja työtä, eivät ole kertaakaan julistaneet evankeliumia.
    Merkit ja ihmeet ovat oikeastaan vain jäävuoren huippu. Vielä suurempi paha kaikessa tässä helluntai- ja karismaattisessa kaaoksessa on se tosiasia, että kaiken jännityksen, hymyilevien kasvojen ja ekstaattisten kokemusten keskellä Jumalan armon evankeliumin oppeja ei saarnata, ja siksi kukaan ei pelastu. Ihmiset on yksinkertaisesti huijattu kaiken helluntailaisuuden ja karismaattisuuden piirissä tapahtuvan toiminnan ja ekstaattisen hälinän vuoksi uskomaan, että koska kaikki tapahtuu Jeesuksen nimessä, nämä liikkeet ovat Jumalan itsensä hyväksymiä ja kaikki niihin osallistuvat ovat kristittyjä. MIKÄÄN EI VOISI OLLA KAUEMPANA TOTUUDESTA! Jos ei ole evankeliumia, eli Jumalan evankeliumia, silloin kyseessä ei ole kristillinen kokoontuminen ja kaikki läsnä olevat ilmiöt ovat kaikkea muuta kuin kristittyjä. Kirjoitukset sanovat selvästi 2. Johanneksen kirjeen 9. luvussa, että "Joka rikkoo eikä pysy Kristuksen opissa, sillä EI OLE JUMALAA...". Jos yksilöillä, jotka eivät pidä kiinni Jumalan evankeliumista, ei ole Jumalaa, mikä saa kenenkään ajattelemaan, että tällaisten ihmisten kokoontumiseen osallistuu, sitä määrää ja tukee Jumala? Matematiikka on varsin yksinkertaista: EI EVANKELIUMIA - EI JUMALAA!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eräs Uuden testamentin tutkija on tehnyt seuraavan havainnon: "Liian kauan (kristittyinä itseään pitävät) ovat olettaneet, että ei-karismaattisten on esitettävä kiistattomia raamatullisia todisteita siitä, että ihmeelliset merkkilahjat todella lakkasivat. Ei-karismaattisilla ei kuitenkaan ole mitään taakkaa todistaa tätä, koska historia on sen jo todistanut. Se on kiistaton tosiasia, jonka monet helluntailaiset myöntävät. Sen vuoksi karismaatikkojen on todistettava raamatullisesti, että merkkilahjat alkavat uudelleen kirkkausaikana ja että nykyiset ilmiöt ovat tätä uudelleen esiintymistä. Toisin sanoen heidän on todistettava, että heidän kokemuksensa ovat sellaisten lahjojen toistumista, joita ei ole esiintynyt lähes 1900 vuoteen." ('The Cessation Of The Sign Gifts', s. 374). Vaikka tämä on erittäin hyvä huomio, se olisi melko turhaa puuhaa, kun otetaan huomioon, että nämä karismaattiset ryhmät, jotka painottavat niin paljon merkkejään ja ihmeitään kuin Jeesuksen Kristuksen persoonaa ja työtä, eivät ole kertaakaan julistaneet evankeliumia.
    Merkit ja ihmeet ovat oikeastaan vain jäävuoren huippu. Vielä suurempi paha kaikessa tässä helluntai- ja karismaattisessa kaaoksessa on se tosiasia, että kaiken jännityksen, hymyilevien kasvojen ja ekstaattisten kokemusten keskellä Jumalan armon evankeliumin oppeja ei saarnata, ja siksi kukaan ei pelastu. Ihmiset on yksinkertaisesti huijattu kaiken helluntailaisuuden ja karismaattisuuden piirissä tapahtuvan toiminnan ja ekstaattisen hälinän vuoksi uskomaan, että koska kaikki tapahtuu Jeesuksen nimessä, nämä liikkeet ovat Jumalan itsensä hyväksymiä ja kaikki niihin osallistuvat ovat kristittyjä. MIKÄÄN EI VOISI OLLA KAUEMPANA TOTUUDESTA! Jos ei ole evankeliumia, eli Jumalan evankeliumia, silloin kyseessä ei ole kristillinen kokoontuminen ja kaikki läsnä olevat ilmiöt ovat kaikkea muuta kuin kristittyjä. Kirjoitukset sanovat selvästi 2. Johanneksen kirjeen 9. luvussa, että "Joka rikkoo eikä pysy Kristuksen opissa, sillä EI OLE JUMALAA...". Jos yksilöillä, jotka eivät pidä kiinni Jumalan evankeliumista, ei ole Jumalaa, mikä saa kenenkään ajattelemaan, että tällaisten ihmisten kokoontumiseen osallistuu, sitä määrää ja tukee Jumala? Matematiikka on varsin yksinkertaista: EI EVANKELIUMIA - EI JUMALAA!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=Re3lm9Deo3c
    Helluntailaisuus ja karismaattinen liike Voodoo-yhteys paljastettu


   • Anonyymi

   • Anonyymi

    Helluntailaisuuden historia alkaa Afrikasta, jossa voodoo (vodou), emämaan perinteinen uskonto ja diasporan perinteinen uskonto, on syntynyt. Täällä damballan käärmeenpalvojat valitettavasti kahlittiin ja lähetettiin ulkomaille ihmisorjiksi. Sattumoisin Afrikan länsi- ja keskirannikolta vietiin myös orjien uskontoa, Orissan henkiä ja kotimaan henkistä kulttuuria, mukaan lukien glossolaliaa. afrikkalaiset orjat löysivät tiensä Amerikkaan, erityisesti Louisianaan, joka on jatkumo tälle kertomukselle. miksi? Sata mailia New Orleansista lounaaseen, Hoodoo-maahan, syntyi William J. Seymour, orjien lapsi. William J. Seymourilla oli varhaisia elämänkokemuksia henkien ja rinnakkaisten ilmenemismuotojen kanssa, kuten hänen esi-isillään, jotka harjoittivat pakanallista voodoo-uskontoa. Toisin kuin he, hän oli kuitenkin protestantismin saastuttama, ja kolmekymppisenä, noin vuonna 1903, hän liittyi Jumalan kirkon Evening Light Saints -järjestöön. Tästä valkoisesta, mutta rodullisesti kattavasta pyhitysväen ryhmästä tuli hänen kotinsa. Täällä hän pelastui, täyttyi Hengellä ja sai papin viran.” Seymourin tarina jatkuu, kun hän vaihtaa uskontokuntia, oppeja, henkiä ja paikkakuntia. Vuonna 1906 hänet löydetään Houstonista, jossa Charles Fox Parham kouluttaa häntä ihmiskunnan tarvitsemasta hengellisestä työstä, joka ylittää sen, mitä Seymour sai ollessaan osa Evening Light Saintsia.

    Parhamin mukaan oli olemassa kolmaskin työ, jonka osoituksena oli kseno glossolalia. Se oli helluntain kaltainen ihme, jossa papit ja lähetyssaarnaajat pystyivät puhumaan vieraiden äidinkielillä (kielillä). Seymour uskoi siihen. 1906 Los Angelesiin saavuttuaan Seymour ”sai Pyhän Hengen ja kielet” ja hänestä tuli helluntailaisuuden isä. Hänen johdollaan lukuisat ihmisjoukot saivat tämän glossolalian Azusa-herätyksen yhteydessä, ja maailmanlaajuinen lähetystyö alkoi. Mutta paholainen piilee yksityiskohdissa, sillä ymmärrettävä kieli ei juurtunut Parhamin ja Seymourin lupaamalla tavalla. Koko konsepti oli epäonninen, eikä tuloksena ollut muuta kuin käsittämätöntä siansaksaa, kuten afrikkalaiset noitatohtorit harrastavat.” Paitsi että lähetyssaarnaajat pettyivät shamaanien kaltaiseen kielenkäyttöön, koko Azusan jälkikasvu ajautui sarjaan täsmällisiä ja samansuuntaisia ilmenemismuotoja, jollaisia on nähty voodoossa ja afrikkalaisessa perinteisessä uskonnossa.

    Jo varhain monet kirkkokunnat ja papit ottivat Damballan käärmeöljyä ja kokivat hänen pakanallisuuteen perustuvia reaktioitaan laittomasta seksistä glossolaliaan.Mutta helluntaipakanuus on energisoiva pupu, sillä vuoden 1906 alkuperäiset pakanalliset ilmenemismuodot kalpenevat sen rinnalla, mitä niin kutsuttu ”Pyhä Henki” tekee Azusan jälkeisessä maailmassa. Näyttää siltä, että pakanuuden Damballa-henki on naamioitunut oikeaksi Pyhäksi Hengeksi - ja luonut helluntaipakanuuden. Hänen ovela metodinsa on antanut helluntailaisille mahdollisuuden ”rukoilla kielillä”, mutta samaan aikaan he sihisevät kuin käärmeet, harrastavat homoseksiä, varastavat leskien rahoja valheellisella teeskentelyllä, puhuvat kuolleille, nauravat hallitsemattomasti ja harrastavat noituutta. Näitä, monien muiden helluntai-pakanallisten ilmentymien ohella, on käytetty kuvan maalaamiseen. Nyt kun lopulliset värit on asetettu tähän renderointiin, ottakaa aikaa tutkia sen sävyjä ja sommittelua - ja pohtikaa sitten sen pakanallisten sävyjen tulkintaa, 50 pakanallisen helluntailaisuuden sävyä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Helluntailaisuuden historia alkaa Afrikasta, jossa voodoo (vodou), emämaan perinteinen uskonto ja diasporan perinteinen uskonto, on syntynyt. Täällä damballan käärmeenpalvojat valitettavasti kahlittiin ja lähetettiin ulkomaille ihmisorjiksi. Sattumoisin Afrikan länsi- ja keskirannikolta vietiin myös orjien uskontoa, Orissan henkiä ja kotimaan henkistä kulttuuria, mukaan lukien glossolaliaa. afrikkalaiset orjat löysivät tiensä Amerikkaan, erityisesti Louisianaan, joka on jatkumo tälle kertomukselle. miksi? Sata mailia New Orleansista lounaaseen, Hoodoo-maahan, syntyi William J. Seymour, orjien lapsi. William J. Seymourilla oli varhaisia elämänkokemuksia henkien ja rinnakkaisten ilmenemismuotojen kanssa, kuten hänen esi-isillään, jotka harjoittivat pakanallista voodoo-uskontoa. Toisin kuin he, hän oli kuitenkin protestantismin saastuttama, ja kolmekymppisenä, noin vuonna 1903, hän liittyi Jumalan kirkon Evening Light Saints -järjestöön. Tästä valkoisesta, mutta rodullisesti kattavasta pyhitysväen ryhmästä tuli hänen kotinsa. Täällä hän pelastui, täyttyi Hengellä ja sai papin viran.” Seymourin tarina jatkuu, kun hän vaihtaa uskontokuntia, oppeja, henkiä ja paikkakuntia. Vuonna 1906 hänet löydetään Houstonista, jossa Charles Fox Parham kouluttaa häntä ihmiskunnan tarvitsemasta hengellisestä työstä, joka ylittää sen, mitä Seymour sai ollessaan osa Evening Light Saintsia.

    Parhamin mukaan oli olemassa kolmaskin työ, jonka osoituksena oli kseno glossolalia. Se oli helluntain kaltainen ihme, jossa papit ja lähetyssaarnaajat pystyivät puhumaan vieraiden äidinkielillä (kielillä). Seymour uskoi siihen. 1906 Los Angelesiin saavuttuaan Seymour ”sai Pyhän Hengen ja kielet” ja hänestä tuli helluntailaisuuden isä. Hänen johdollaan lukuisat ihmisjoukot saivat tämän glossolalian Azusa-herätyksen yhteydessä, ja maailmanlaajuinen lähetystyö alkoi. Mutta paholainen piilee yksityiskohdissa, sillä ymmärrettävä kieli ei juurtunut Parhamin ja Seymourin lupaamalla tavalla. Koko konsepti oli epäonninen, eikä tuloksena ollut muuta kuin käsittämätöntä siansaksaa, kuten afrikkalaiset noitatohtorit harrastavat.” Paitsi että lähetyssaarnaajat pettyivät shamaanien kaltaiseen kielenkäyttöön, koko Azusan jälkikasvu ajautui sarjaan täsmällisiä ja samansuuntaisia ilmenemismuotoja, jollaisia on nähty voodoossa ja afrikkalaisessa perinteisessä uskonnossa.

    Jo varhain monet kirkkokunnat ja papit ottivat Damballan käärmeöljyä ja kokivat hänen pakanallisuuteen perustuvia reaktioitaan laittomasta seksistä glossolaliaan.Mutta helluntaipakanuus on energisoiva pupu, sillä vuoden 1906 alkuperäiset pakanalliset ilmenemismuodot kalpenevat sen rinnalla, mitä niin kutsuttu ”Pyhä Henki” tekee Azusan jälkeisessä maailmassa. Näyttää siltä, että pakanuuden Damballa-henki on naamioitunut oikeaksi Pyhäksi Hengeksi - ja luonut helluntaipakanuuden. Hänen ovela metodinsa on antanut helluntailaisille mahdollisuuden ”rukoilla kielillä”, mutta samaan aikaan he sihisevät kuin käärmeet, harrastavat homoseksiä, varastavat leskien rahoja valheellisella teeskentelyllä, puhuvat kuolleille, nauravat hallitsemattomasti ja harrastavat noituutta. Näitä, monien muiden helluntai-pakanallisten ilmentymien ohella, on käytetty kuvan maalaamiseen. Nyt kun lopulliset värit on asetettu tähän renderointiin, ottakaa aikaa tutkia sen sävyjä ja sommittelua - ja pohtikaa sitten sen pakanallisten sävyjen tulkintaa, 50 pakanallisen helluntailaisuuden sävyä.

    https://www.youtube.com/watch?v=dLOPVIFmXc8
    VOODOO:n ja kristinuskon välinen yhteys.
    https://www.youtube.com/watch?v=6NHJG2EFO3A&themeRefresh=1
    Voodoon ja helluntailaisuuden yhtäläisyydet


   • Anonyymi

    Tämän videon kautta voit tarkastella, miltä maailman ainoa oikea uskonto näyttää ja miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät.

    https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
    Miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät. Ja se on sellainen oikea uskonto, johon kaikkien ihmisten on käännyttävä. Se on kristittyjen tavoite. He ”pelastavat” vääräuskoisia idän palstoilla. Mutta miltä he pelastavat heidät? Normaaliudelta, he haluavat kaikkien muuttuvan sellaisiksi kuin heidät videolla kuvataan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämän videon kautta voit tarkastella, miltä maailman ainoa oikea uskonto näyttää ja miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät.

    https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
    Miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät. Ja se on sellainen oikea uskonto, johon kaikkien ihmisten on käännyttävä. Se on kristittyjen tavoite. He ”pelastavat” vääräuskoisia idän palstoilla. Mutta miltä he pelastavat heidät? Normaaliudelta, he haluavat kaikkien muuttuvan sellaisiksi kuin heidät videolla kuvataan.

    Se on kuvauttu kristillisessa seurakunnassa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämän videon kautta voit tarkastella, miltä maailman ainoa oikea uskonto näyttää ja miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät.

    https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
    Miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät. Ja se on sellainen oikea uskonto, johon kaikkien ihmisten on käännyttävä. Se on kristittyjen tavoite. He ”pelastavat” vääräuskoisia idän palstoilla. Mutta miltä he pelastavat heidät? Normaaliudelta, he haluavat kaikkien muuttuvan sellaisiksi kuin heidät videolla kuvataan.

    Juuri sellainen on palstan aloittajan aito kristinusko.


  • Anonyymi

   >Aito kristinusko <

   raamatussa se kirjoitettu :
   "Vain harvat ovat ne , jotka sen löytävät" > "totuuden"

   sitä "lusteviljaa" on maailma väärällään ja tulee oleen "elonkorjuuseen asti"
   "Monta tulee minun nimessäni , ja he eksyttävät monta" Matt: 24

   • Anonyymi

    Tämän videon kautta voit tarkastella, miltä maailman ainoa oikea uskonto näyttää ja miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät.

    https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
    Miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät. Ja se on sellainen oikea uskonto, johon kaikkien ihmisten on käännyttävä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämän videon kautta voit tarkastella, miltä maailman ainoa oikea uskonto näyttää ja miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät.

    https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
    Miten kristityt, joiden uskonto on ainoa oikea uskonto, käyttäytyvät. Ja se on sellainen oikea uskonto, johon kaikkien ihmisten on käännyttävä.

    Tällä videolla osoitetaan selvästi tällainen hypnoosi, kuten edellä olevassa tekstissä helluntailiikkeen yhteydestä voodoon on kerrottu. Jos pidät tätä normaalina, palvot epäjumalia. Jos puolustat kristittyen käytöstä videolla, olet osallinen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tällä videolla osoitetaan selvästi tällainen hypnoosi, kuten edellä olevassa tekstissä helluntailiikkeen yhteydestä voodoon on kerrottu. Jos pidät tätä normaalina, palvot epäjumalia. Jos puolustat kristittyen käytöstä videolla, olet osallinen.

    Video osoittaa saatanallista aktiivisuutta. Jos tämä touhu on sinulle normaalia, niin et todellakaan palvo jumalaa, vaan epäjumalia.

    Ja tähän saatanalliseen hulluuteen haluat käännyttä muita idän palstalla olevia.
    https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Video osoittaa saatanallista aktiivisuutta. Jos tämä touhu on sinulle normaalia, niin et todellakaan palvo jumalaa, vaan epäjumalia.

    Ja tähän saatanalliseen hulluuteen haluat käännyttä muita idän palstalla olevia.
    https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo

    Sinulla ei siis ole henkien erottamisen lahjaa, jos uskot, että videon saatanallinen touhu on jumalallista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinulla ei siis ole henkien erottamisen lahjaa, jos uskot, että videon saatanallinen touhu on jumalallista.

    Jos uskot edelleen, että se tulee jumalalta, siis edellä olevat kristittyjen videot, jumalasi on ehdottomasti saatana. Video osoittaa saatanallista aktiivisuutta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos uskot edelleen, että se tulee jumalalta, siis edellä olevat kristittyjen videot, jumalasi on ehdottomasti saatana. Video osoittaa saatanallista aktiivisuutta.

    . Jos tämä touhu on sinulle normaalia, niin et todellakaan palvo jumalaa, vaan epäjumalia. Jos puolustat sitä, mitä videolla on esitetty, olet saatananpalvoja. Sinulla ei siis ole henkien erottamisen lahjaa, jos uskot, että videon saatanallinen touhu on jumalallista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    . Jos tämä touhu on sinulle normaalia, niin et todellakaan palvo jumalaa, vaan epäjumalia. Jos puolustat sitä, mitä videolla on esitetty, olet saatananpalvoja. Sinulla ei siis ole henkien erottamisen lahjaa, jos uskot, että videon saatanallinen touhu on jumalallista.

    https://www.youtube.com/watch?v=WwV8qZXExfc

    https://www.youtube.com/watch?v=cQ4114XO-Xo
    Voodoo-vaikutukset myös täällä, jos et pidä sitä pakanallisena, olet kyllä itse pakana.


   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihan sama meno jatkuu nytkin kirkoissa.

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/1120254/huutavat-saarnaajat
    Huutavat saarnaajat
    Ihmettelevä
    Miksi helluntai- tms. saarnaajat rukoillessaan ja saarnatessaan huutavat "kurkku suorana", eikö Jumala kuule muuten? Vai onko seurakunta huonokuuloista?
    (Kts. esim. TV7:n ulkomaiset ohjelmat, joissa osa saarnamiehistä huutaa, kirkuu, pomppii ja juoksee lavalla.)


   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://www.youtube.com/watch?v=Re3lm9Deo3c
    Helluntailaisuus ja karismaattinen liike Voodoo-yhteys paljastettu

    Siis tämä kaikki on AP:n aitoa kristinuskoa.

    Helluntailaisuuden historia alkaa Afrikasta, jossa voodoo (vodou), emämaan perinteinen uskonto ja diasporan perinteinen uskonto, on syntynyt. Täällä damballan käärmeenpalvojat valitettavasti kahlittiin ja lähetettiin ulkomaille ihmisorjiksi. Sattumoisin Afrikan länsi- ja keskirannikolta vietiin myös orjien uskontoa, Orissan henkiä ja kotimaan henkistä kulttuuria, mukaan lukien glossolaliaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Helluntailaisuuden historia alkaa Afrikasta, jossa voodoo (vodou), emämaan perinteinen uskonto ja diasporan perinteinen uskonto, on syntynyt. Täällä damballan käärmeenpalvojat valitettavasti kahlittiin ja lähetettiin ulkomaille ihmisorjiksi. Sattumoisin Afrikan länsi- ja keskirannikolta vietiin myös orjien uskontoa, Orissan henkiä ja kotimaan henkistä kulttuuria, mukaan lukien glossolaliaa.

    Kristitty, jos jätät meidät rauhaan idän palstoilla, emme paljasta enää mitään pahaa kristinuskosta. Jos sinä jatkat, mekin jatkamme. Mutta tiedän, ettet lopeta, joten me kaikki vastustamme sinua. Nuoremme ovat tietoisia tästä ja ovat aina valmiita kopioimaan tekstejä kristinuskosta ja sen paljastuksista. Kesälomalla on tähän runsaasti aikaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kristitty, jos jätät meidät rauhaan idän palstoilla, emme paljasta enää mitään pahaa kristinuskosta. Jos sinä jatkat, mekin jatkamme. Mutta tiedän, ettet lopeta, joten me kaikki vastustamme sinua. Nuoremme ovat tietoisia tästä ja ovat aina valmiita kopioimaan tekstejä kristinuskosta ja sen paljastuksista. Kesälomalla on tähän runsaasti aikaa.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_and_Vodou
    Kristinusko ja voodoo
    wikipedia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_and_Vodou
    Kristinusko ja voodoo
    wikipedia.

    https://www.amazon.com/Pentecostalism-Witchcraft-Spiritual-Contemporary-Anthropology/dp/331985819X

    Helluntailaisuus ja noituus: (Contemporary Anthropology of Religion): Spiritual Warfare in Africa and Melanesia (Contemporary Anthropology of Religion)

    Tässä avoimesti saatavilla olevassa kirjassa esitellään uutta etnografista työtä Afrikan ja Melanesian alueilta, joilla karismaattisen kristinuskon suosio voidaan yhdistää noituuden elvyttämiseen ja muuttamiseen. Teos osoittaa, miten Pyhästä Hengestä on tullut vastapuoli noitien, demonien ja velhojen uudelleen vahvistetulle läsnäololle pahan ilmentyminä. Opimme, miten tämä artikuloituu hengellisessä sodankäynnissä, ristiretkissä ja parantamis- tai noitasurmatoimissa. Kirjoittajat tuovat esiin, mitä tapahtuu ilmiöille, joita ihmiset käsittelevät paikallisesti erityisenä noituutena tai noituutena, kun ne muotoillaan uudelleen universalistisen helluntaidemonologian, sanaston ja vastakkainasettelun metodologian puitteissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://www.amazon.com/Pentecostalism-Witchcraft-Spiritual-Contemporary-Anthropology/dp/331985819X

    Helluntailaisuus ja noituus: (Contemporary Anthropology of Religion): Spiritual Warfare in Africa and Melanesia (Contemporary Anthropology of Religion)

    Tässä avoimesti saatavilla olevassa kirjassa esitellään uutta etnografista työtä Afrikan ja Melanesian alueilta, joilla karismaattisen kristinuskon suosio voidaan yhdistää noituuden elvyttämiseen ja muuttamiseen. Teos osoittaa, miten Pyhästä Hengestä on tullut vastapuoli noitien, demonien ja velhojen uudelleen vahvistetulle läsnäololle pahan ilmentyminä. Opimme, miten tämä artikuloituu hengellisessä sodankäynnissä, ristiretkissä ja parantamis- tai noitasurmatoimissa. Kirjoittajat tuovat esiin, mitä tapahtuu ilmiöille, joita ihmiset käsittelevät paikallisesti erityisenä noituutena tai noituutena, kun ne muotoillaan uudelleen universalistisen helluntaidemonologian, sanaston ja vastakkainasettelun metodologian puitteissa.

    Helluntaidemonologia-aika erikoista.


   • Anonyymi