Uudehkon jääkaapin lämpötila +10 astetta

ihmettelijä

Paljonko jääkaapin sisälämpötila pitäisi olla? Electroluxin säätöasteikko on välillä 1-5 ja nyt numerossa 3. Silti kaappi ei käy kylmempänä edes talvella. Ruuat on kuitenkin säilyneet ongelmitta.
Uudesta asti sama homma. Yksi tuttu vieraili ja ihmetteli kun pidät kaappia liian lämpimänä.

26

51336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hammidammi

      Mulla on 6 astetta.

    • pnieminen

      tarkista mittauksesi jollakin digimittarilla, maitotuotteet vaatii n. 5c ja salaatit n. 10c säilyäkseen hyvin. korkeammat lämmöt ei haittaa muuten kuin lyhentää hieman säilyvyyttä, jos kosteus ei kerry takaseinään.

    • MiNä

      Terve

      Kylmälaitteiden lämpötilat vaihtelevat mittauskohdan mukaan. Eli ylhäällä tai lähellä ovia on lämpöisempää kuin alhaalla takaseinän luona. Jos haluat mitata kaapin sisälämpötilan oikea oppisesti valmistajien ohjeiden mukaan teeppä seuraavasti:

      Laita vesilasi hyllylle keskelle kaappia ja anna lasin olla jääkaapissa yön yli. Mittaa seuraavana päivänä lasissa olevan veden lämpötila. Nyt tiedät kaapin keskilämpötilan. Tämä jälkeen voit säätää termostaattia kylmemmälle tai lämpöisemmälle. Lämpötilan olisi hyvä olla 4 - 7 asteen välillä.

    • täysillä

      Löysin tänne googlettamalla. En jaksa aloittaa uutta viestiketjua, kun aihekin on käytännössä sama.

      Jääkaappini toimi talvella, mutta TÄNÄÄN lämpötila on pysynyt tossa 8 ja ylöspäin, vaikka kone hurraa ja mittariakin väänsin kovemmalle. Todella ärsyttävää, kun kaapissa on lihatuotteita ja vaikka mittari on täysillä lämpötila ei vain laske. Arg! Kyllähän se siitä jossain vaiheessa, mutta ärsyttää kun ruoka on jo kauan aikaa ollut liian lämpimässä.

      Tarkistin jo ettei ovi mielestäni vuoda eikä mitään muutakaan vikaa pitäisi olla. Sitten muistin, että edellisessä kodissanikin oli sama ongelma kesällä (eri jääkaappi). Silloinkin takaseinä oli kuitenkin ihan jäässä, niin nytkin vaikka lämpömittari näyttää ...(tarkistan) Herranjumala! 12 astetta. Tämän jään on pakko olla se syyllinen (kai), mutta mitä minun sille pitäisi tehdä.

      • sama kuin edellinen

        ...tämä mittari on siis ollut vedessä kuten on neuvottu mittaamaan. Oven hetkellinen auki olo ei siis pitäisi vaikuttaa siihen.


      • omppu

        kuule se sun takasein's jäätyy vain siksi kun lykkäät niitä tavaroita siihen seinään kiinni. Jätä takaseinään ilmarako niin ei jäädy !


    • zxva

      tämä on tehdasvika electroluxin tuotteilla,myös jenkkikaapeissa.
      electroluxin huoltopalvelu pesee kätensä tästä asiasta,olin yhteydessä huoltoon vajaa 3 vuotta vanha ei korvata,lämpötila jääkaapissa 10 astetta.

      kuluttajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin merkin vaihto.miele,siemens,bosh,upo

    • Nappium

      Kymppi riittää kuten koulussakin. Jos haluat kylmempää mene Alaskaan.

      • Valistaj4

        Mikäs ihmeen älyvapaa idiootti tämä nyt sitten on?


    • Martta makia

      Sopiva jääkaapin lämpötilan on 2- 6 astetta. Lämpötila-aluetta -8- 60 astetta kutsutaan vaaravyöhykelämpötilaksi. Tällä alueella mikrobit lisääntyvät nopeimmin. Lämpötila vaihtelee jääkaapin eri osissa. Kylmintä on alimpien hyllyjen takaosassa, lähellä kylmäelementtiä tai pakastuslokeroa.

      • toinen makia martta

        Siis vaaravyöhykelämpötilanksi tarkoitin 8- 60 astetta ei -8 :)


    • Kylmäasentaja

      Martta se vaan kopsailee ja LUULEE tietävänsä!
      Pysy vaan niiden kutimiesi parissa ja jätä viisaammat tehtävät niille jotka osaa...

      • Monet kaapit nähnyt

        MInkälainen se electrolux on. Ei kai vaan sellainen vapaasti seisovaksi tarkoitettu malli, mitä ei saa upottaa kaappiin. Onko takaseinässä lauhdutinritilää vai onko se piilotettu sivuseinän sisään. Kyllä lämpötila pitää saada alle 6 astetta, niin kamat säilyy.
        Meillä oli kerran Danfoss-merkkinen kaappi, mikä ei jäähtynyt. Siinä ei ollut takana mitään ritilää, vaan paljas pelti. Elementti oli sivuseinän pellin takana ja näin se ei ahtaassa kaapissa jäähtynyt lainkaan vaan aina oli 10-11 astetta vaikka kone kurnutti koko ajan täysillä. Korjaus: ulos kaapista, niin toimii !!
        Termostaatista: kylmäasentaja sanoi termarin kestävän 10 vuotta. sit se vaihdetaan. Sen jälkeen laite kestää ehkä se toiset 10 vuotta ja on sökö. Paitsi nämä uudet halvat laitteet yhdellä kompressorilla. Ne pörrää korkeintaan 5 vuotta ja sen jälkeen kaput. Kompuran korjaus maksaa uuden kaapin verran.


      • siemens on hyvä.
        Monet kaapit nähnyt kirjoitti:

        MInkälainen se electrolux on. Ei kai vaan sellainen vapaasti seisovaksi tarkoitettu malli, mitä ei saa upottaa kaappiin. Onko takaseinässä lauhdutinritilää vai onko se piilotettu sivuseinän sisään. Kyllä lämpötila pitää saada alle 6 astetta, niin kamat säilyy.
        Meillä oli kerran Danfoss-merkkinen kaappi, mikä ei jäähtynyt. Siinä ei ollut takana mitään ritilää, vaan paljas pelti. Elementti oli sivuseinän pellin takana ja näin se ei ahtaassa kaapissa jäähtynyt lainkaan vaan aina oli 10-11 astetta vaikka kone kurnutti koko ajan täysillä. Korjaus: ulos kaapista, niin toimii !!
        Termostaatista: kylmäasentaja sanoi termarin kestävän 10 vuotta. sit se vaihdetaan. Sen jälkeen laite kestää ehkä se toiset 10 vuotta ja on sökö. Paitsi nämä uudet halvat laitteet yhdellä kompressorilla. Ne pörrää korkeintaan 5 vuotta ja sen jälkeen kaput. Kompuran korjaus maksaa uuden kaapin verran.

        Ei kannata moittia yhden kompuran jääkaappipakastimia, meillä on 19 vuotta vanha siemens jossa on vain yksi kompressori mutta pelannut koko ajan kuin kello, ei kertaakaan rikki, ei edes termostaattia ole vaihdettu, että se siitä.


      • afsdd12

        Katkera työtönkö se siellä huutelee? Eikö olekkin ihanaa saada viesteihin tämmösiä turhia ja idioottimaisia vastauksia?


    • en saanut uutta

      Onko kaapin lämpötila 6 astetta sanoi kinkkunvalmistaja, kun valitin kinkun pilallemenosta muutamassa päivässä. Valmis kinkku ja mun jääkaapin lämpötila oli 10.

    • tumpelo1

      siemens no frost jääkaappipakastin.
      kun pakastimen ovi jäi auki, pakastin lämpeni -6 c. sitten painelin nappuloita ylhäältä oven yläpuolelta (olen tosi tumpelo eikä ohjekirjaa löydy, nyt on keskiyö) ja vaikka pakastin asettui -18 c, nyt jääkaappi nöyttöö -10. en tiedä mistä painaisin, että se lakkaisi viilenemästä. painoin nähtävästi jotakin super nappulaa ja keltaine kolmio syttyi ja palaa. katkaisin jääkaappipuolen virran siitä yläpaneelista, mutta olisiko joku vielä valveilla ja antaisi neuvoa. kiitollinen olisin. tumpelo

    • blond,not so proud..

      Voiko kämpässä olla jotain häikkää,jos jääkaappi ei kylmetä tarpeeksi? Vuosi sitten vaihtui jääkaappi,kun ei kylmettänyt kunnolla ja nyt piti vaihtaa taas!! Pelkään kohta,että taas sama ongelma. Neuvokaa.

      • Kokeile pitää jääkaapin ovi kiinni niin pitäis toimia kunnolla. Toinen on laittaa virta päälle.


    • NimimerkkiXD

      Plus viisi on ihan hyvä että ruuat säilyy.

    • iisve

      Ostin myös Electroluxin jääkaapin , enkä ole ollut tyytyväinen toimintaan. Jo uutena pyöri kompura liian tiheään vaikka on noin puolessa välissä termostaatti se 1-5 pyöritettävä säätö. Verrattuna toiseen samankokoiseen kaappiin jossa erillinen pakastin sisällä.

      Seuraava jääkaappi bosch,siemens ym arvostan kyllä hiljaista ja tehokasta kestävää jääkaappia.

    • Asiamies3

      Eletrolux on täyttä kuraa. Älkää ikinä hommatko niitten jääkaappeja. Täysin uudetkin ovat huonoja (joko liian lämmin tai liian kylmä). Ei pysy lämpötila halutussa lämpötilassa vaikka kuinka yrittäisi. Niitten toiminta tulee vielä loppumaan kun ihmiset huomaavat kuinka huonoja kaappeja tuottavat.

      • Anonyymi

        Tämä on totta!! Meille ostettiin n. 4 vuotta sitten Electroluxin jääkaappi ja tuttavuus uuden kaapin kanssa alkoi sillä, että se kasteli jatkuvasti alleen. Eli kondenssikaukalot tulvivat kesäkelillä jatkuvasti, kun kompura ei kyennyt haihduttamaan kaukaloon valunutta vettä. Korjausmies kävi takuun piikkiin juottamassa kaukaloon kuumakaasuputkesta kiepin, jonka jälkeen tuosta ongelmasta päästiin. Mainittakoon että samanlainen kieppi löytyy monista puolta halvemmista kaapeista jo tehtaan jäljiltä.
        Nyt sitten hajosi kompura. Mitta tuli tuon romun kanssa täyteen, kone lähtee kaatopaikalle ja merkki vaihtuu. Onneksi taloudesta löytyy varakaappi uuden tuloon asti.
        Koko ajan kaapin lämpötila veivasi missä sattuu, kaappi äänekäs ja ovi jäi helposti auki.
        Tämä kallis "laatuvehje" oli muuten kilven mukaan Ruotsissa tehty.

        Electroluxin nykyisestä kuralaadusta olen kuullut paljon varoituksia ja nyt kongretisoitui huhut itselläkin. Onneksi valinnanvaraa löytyy.


    • Anonyymi

      No koska se on lämpimällä idiootti

      • Anonyymi

        Älä hikeenny! On hyvä antaa luonnonvalinnan tehdä työtään ja karsia maailmasta idiootit, joiden mielestä on turhaa esim. investoida paria euroa lämpömittariin.

        Siitä vaan halpiskaapin termostaatti säätöasteikon keskelle ja hyvä tulee!

        Paitsi että melkein kaikissa vastaan tulleissa kaapeissa termostaatin kun kääntelee valmistajan suosituksen mukaan, niin kaapin alaosassa on lämpötila pikemminkin 8 kuin 3 astetta (itseasiassa tuoreelle kalalle yms. suositellaan 0.. 3 C lukemia) ja ylimmällä hyllyllä 12 C. Siis aivan liian lämmintä. Mutta sehän ei haittaa idiootteja ja hyvä niin. Kyllä nauratti, kun luin uutisia mm. jostain ulkomaanelävästä, joka oli pari päivää säilyttänyt keitettyä spagettia keittiön pöydällä ja kuoli ruokamyrkytykseen sitä syötyään. Suomessakin nähty tapauksia, joiden mielestä OK pitää voirasiaa lämpimässä koko päivän ja voi ne muutkin ruoat aina välillä maata pari tuntia pöydällä. Kunhan nyt yöksi kaappiin laittaa, niin OK? Ja se kaapinkin lämpötila sitten 8 eli turhan korkea.

        Näissä mekaanisella termostaatilla varustetuissa kaapeissa ympäristön lämpötilakin vaikuttaa kaapin sisälämpötilaan reilusti. Kesämökillä piti kesähelteillä käännellä termostaatti lukemiin 4/5, kun talvella piisaa 2...3/5. Ja peruslämmöt päällä 1/5 pyynnölläkin meinaa kaappi muuttua pakastimeksi.


    • Anonyymi

      Heh, aloittaja ei ole laittanut kylmimmälle ja ihmettelee kun on lämmin. Rosenlewissä on kylmimmässäkin asennossa 6-10 astetta lämmintä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe