Mistä syystä nöyryytetään suomalaisia vanhuksia huononhoidon avulla?

Olen muutaman vuoden ollut laitoksessa jonka esitteessä kerrotaan laitoksen olevan ympärivuorokautisenhoidon tarpeessa oleville tarkoitettu paikka.
Olen saanut, vuosia kestäneestä saamastani hoidosta käsityksen, että hoidossa tässä laitoksessa pyritään kaikin mahdollisin tavoin jouduttamaan minun, ympärivuorokautistahoitoa tarvitsevan kuolemaa. Ensinnäkin, lääkkeiden suhteen ei voi luottaa siihen, että saa oikeat, itselle määrätyt lääkkeet. Ja kun minulla on sellaisia lääkkeitä, joita lääkäri on vain jossain kertonut että niitä tulee käyttää mutta, ei ole reseptiä kirjoittanut, että minun itseni on huolehdittava näistä lääkkeistäni. Hoitohenkilökunta ei ole koskaan kysellyt olenko muistanut ottaa lääkkeeni ja onko minulla lääkkeiden tarvetta. Näiden lääkkeiden lisää saaminen apteekista on ollut hyvin hankalaa, moneen kertaan pyytämällä lääkettä voi onnistua saamaan ajoissa ennen, kun käytössäni oleva lääke loppuu. Mutta monta kertaa on omaiseni joutunut hankkimaan minulle tarvitsemani lääkkeet koska, en ole saanut niitä asuin/hoitolaitokseni kautta.
On ollut sellainenkin tapaus, kun sain lääkkeestä allergisen kutiavan nokkosrokkoihottuman ja ripulin ja lukollisessa lääkekaapissani oli, minun rahoillani ostettuja, Heinix nimisiä, juuri tälläiseen allergiseen reaktioon tarkoitettuja lääkkeitä niin, siitä huolimatta, että hoitohenkilökunta tiesi, lääkkeiden olemassaolosta ja sen, että niillä saattaisi olla helpotusta tilanteessani niin, henkilökunta ei voinut antaa käyttööni tätä lääkettä koska, lääkäri ei ollut antanut siitä määräystä. Ajatelkaa, kuka vaan saan käyttää tätä allergiseen reaktioon apteekista vapaasti saatavaa lääkettä mutta, vanhustenhoitolaitoksessa sitä ei saa käyttää. Ja niin hurjaa ja hullunkurista lääke asiat ovat olleet, esim. kun olen selkeästi laittanut terveystietoihini huonon lääkkeidensietokykyni niin, tuosta huolimatta lukolliseen lääkekaappiini, on minun tietämättäni ja minulle mitään lääkkeen olosta kertomatta, minun rahoillani ostettu apteekista sellaista läkettä, joka käytössä vaarantaa terveyteni, eli jos nautin lääkettä tukehdun. Että minulla on jatkuva pelko joutumisesta sellaiseen tilanteeseen, missä omaa kykyä huolehtia lääkkeistäni minulla ei olisi. Tässä hoitolaitoksessa olen täysin turvaton kaikella lailla. Ja minulla on lisäksi tuntemus, kun kaikilla yli sadalla ympärivuorokautistahoitoa tässä laitoksessa olevalla, olisi minun kanssani tämä, sama pulma?
Kirjoitin tämän siitä huolimatta, että tiedostan hyvin sen, ettei vanhuksen sanomaa uskota todeksi. Suomessa koko valtakunnassa suhtaudutaan vanhuksiin, niin vankasti höperöinä, ettei vanhuksella ole olemassa yhtä ainoaa puolustajaa. Suomessa lääkärin sanoma on se, joka ihmisenhoidon määrää. On lääkäri tutkinut, nähnyt hoidettavansa tai ei ole, kukaan ei tarkasta läkärin tekemää eikä, sanomaa. ja lääkärit tietävät sen ja työskentelevät sen mukaisesti itselleen edullisimmalla ja helpoimmalla tavalla.
Hoitajia hoitolaitoksiin hallitus on järjestänyt niin vähän, että hoidosta ei voi muodostua muuta kun kärsimystäytteinen kidutus, joka nykypäivänä on onnistuttu viemään sellaiselle säästöasteelle, että kuolleinakin vielä on hautaan pääsyä jonotettava!
Sellainen kansalainen, joka ei itse ole vanhustenhoitopaikassa hoidettavana ollut ei usko, että kun hoitajalle kertoo, kunnon olevan niin huono, että tuntuu pyörtyvän milloin vaan niin, hoitaja tuon kultuaan poistuu huoneesta ja sulkee huoneenoven eikä, tuon jälkeen tule katsomaan, miten huonovointisuuttaan valittanut voi.
Ja kun olettaisi, että laitoksessa olevalla olisi turvallinen olo siitä, että kaikesta tarvittavasta, laitos huolehtii jo sen vuoksi, kun hoidettava on iäkäsihminen niin, näin ei ole, hyvin monet tärkeät, päivittäin toistuvat palvelutehtävät jää tekemättä jos, itse ei pyydä hoitajan niitä tekemään. Että tilanne hoitolaitoksessani on täysin turvaton ja täynnä epätoivoa koska, ei ole olemassa mitään mahdollisuutta siihen, että laitoshoidolla pyrittäisiin ylläpitämään hoidettavana olevan, terveyttä ja hyvinvointia.
Kun sellainenkin asia kun, kovaääninen ovien paukuttelu ja tavaroiden asettelussa tapahtuva kovaääninenkolistelu on kun sääntönä, missään ei varota kovalla äänellä säikäyttämästä hoidettavana olevaa ihmistä. Ja liekö makeaa tarjottavan paljon laitoksessamme sen vuoksi, kun tiedetään sokerin syömisen olevan terveydelle haitaksi. Kun jokaisella iltapalalla esim. tarjolla on makeaa pirtelöä, ei suolaista tai, muuta vaihtoehtoa?
Niin, minä tunnen tämän laitoksessa oloni rangaistuksena pitkäaikaisesta elämästäni ja koen kauhuna sen, kun minulla ole olemassa synnyinmaassani minkäänlaista turvaa.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

        "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
        Suomussalmi
        704
        9599
      2. Suomi on täysin sekaisin

        Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
        Maailman menoa
        394
        4100
      3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

        Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
        Kajaani
        87
        2840
      4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

        ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
        Ikävä
        43
        2825
      5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

        Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
        Kotimaiset julkkisjuorut
        55
        2584
      6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

        Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
        Maailman menoa
        189
        2571
      7. Mitä ajattelet aina

        Kun hän tulee näköpiiriin?
        Ikävä
        152
        1813
      8. Luokatonta toimintaa

        Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
        Suomussalmi
        68
        1648
      9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

        minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
        Ikävä
        14
        1590
      10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

        Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
        Lapua
        6
        1403
      Aihe