Ubuntupäivittäjät

Anonyymi-ap

Versiopäivityksen jälkeen kannataa käydä katsomassa onko päivityspolut säilyneet kolmansiin ohjelmiin.

Itse huomasin että mm google täppi oli pois.

7

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ubuntu 24.04: Pi 5 -suorituskyky
      Ubuntu 24.04 -julkaisun julkaisutiedoissaan Ubuntu sanoo, että web-kiihdytys on nyt otettu käyttöön Firefox-snapissa suorituskyvyn parantamiseksi ja että WebGL-akvaarionäyte voi saavuttaa "tasaisen 60 fps:n koko näytön Pi 5:ssä 1080p:n resoluutiolla".

      En onnistunut saavuttamaan 60 kuvaa sekunnissa tuossa demossa asennuksessani (joka on täysin ajan tasalla). Kuvataajuus välkkyy enintään 45-50 fps välillä. Viitteeksi, kun kokeilen (Pi-optimoitua) Firefox-versiota, jonka Raspberry Pi OS Bookworm sisältää, saan vakaan 60 fps.
      Useimmille tärkeämpi barometri on YouTuben suorituskyky.

      No, Ubuntu 24.04 LTS:ssä Firefox snap 1080p -videon toisto on melko hienoa – ei 100 % tasaista, mutta pudonneiden kehysten taajuus ei ole tarpeeksi häiritsevää eikä liian havaittavaa, jos katsot vain PIP-tilassa (kuten yleensä tehdä).
      Mutta asia, joka tekee minuun eniten vaikutuksen Raspberry Pi 5:n Ubuntu 24.04 LTS:ssä? Sen reagointikyky – tämä julkaisu olisi voinut nimetä Nimble Numbat!

      Vaikka Ubuntu 23.10 oli ensimmäinen versio, joka tukee Pi 5:tä ja se toimii hyvin – mikä on saavutus, kun otetaan huomioon, kuinka uusi Raspberry Pi 5 oli Mantic Minotaurin julkaisun aikaan – käyttöliittymän vuorovaikutus, moniajo ei tuntunut " joustava” kuten Pi 4:n aikaisemmissa julkaisuissa.

      Nyt Raspberry Pi 5 on 50 % nopeampi kuin Raspberry Pi 4. Oli outoa olla tuntematta tätä harppausta Ubuntu 23.10:ssä.

      Ubuntu 24.04 LTS oikeuttaa siihen - se tuntuu paljon nopeammalta. Ei vain tehokkaalla Raspberry Pi 5:llä vaan myös Raspberry Pi 4:llä. Käyttäjien vuorovaikutus on välitöntä, animaatiot sujuvat, sovellusten käynnistysajat ovat nopeat ja resurssien käyttö on tasapainoista.

      Ottaen huomioon, että Ubuntu on raskaampi käyttöjärjestelmä Raspberry Pi:lle kuin Raspberry Pi -käyttöjärjestelmä (myös Debian-pohjainen, mutta käyttää LXQt:tä, ei snapseja, ei niin monta taustaprosesseja jne.), on jännittävää, että se toimii niin hyvin.

      Kummallista kyllä, Asetukset > Järjestelmä ilmoittaa tyhjän prosessorin arvon – hauskaa, koska Raspberry Pi 4/5 ei ole aivan kuuluisa lukuisista prosessoriversioistaan ​​(missä levykapasiteettitietojen puute on järkevää, koska pi voidaan käynnistää kaikista lajit).

      Testasin ensisijaisesti Raspberry Pi 5:llä, jossa on 8 Gt RAM-muistia yhdistettynä viralliseen jäähdyttimeen (joka on niin hiljainen, että oletin, että se ei toiminut Ubuntussa). Käynnistin myös Ubuntu 24.04 LTS:n ulkoiselta USB 3.0 SSD:ltä (sekä Pi 4:llä että 5:llä).

      • Anonyymi

        Wayland nostaa suorituskyvyn yli varasinaisen RaspiOS yli Ubuntulla.


    • Anonyymi

      Ubuntu 24.10 oletusarvoisesti Waylandille NVIDIA-käyttäjille, avoimella koodilla et tarvitse suljettua Nvidian pakettia! Jos kammoat suljettuja ohjelmistoja Ubuntussasi!

    • Anonyymi

      Ydininsinööri Juerg Haefliger on jakanut päivityksen Ubuntu-tuesta Lenovo ThinkPad X13s (Gen 1) -kannettavalle.

      13-tuumainen Lenovo ThinkPad X13s on ARM-kannettava, jossa on Qualcomm Snapdragon 8cx (gen3) -prosessori Adreno 690 GPU:lla, 16 Gt RAM-muistilla, 256 Gt SSD:llä ja väitti ~28h akun kestoa. Siinä on oletuksena esiasennettu Windows 11 Pro for ARM.

    • Anonyymi

      Jos käytät Ubuntu 22.04 LTS:ää tai uudempaa ja haluat käyttää Google Gemini AI -chatbotia suoraan työpöydältäsi verkkoselaimen ulkopuolella, olet onnekas!

      Gemini AI ChatBot GNOME Shell -laajennus (ei liity Googleen; se ei ole virallinen asia) antaa sinulle nopean ja pyynnöstä pääsyn Google Geminiin milloin tahansa suoraan yläpaneeliin lisäämästä sovelmasta – verkkoa ei tarvitse avata selain tai käynnistä erillinen sovellus.

      Gemini (aiemmin Bard) on Googlen kehittämä generatiivinen tekoäly kilpailemaan ChatGPT:n, Microsoft CoPilotin ja suurten kielimallien kanssa. Kuten ne, Kaksoset vastaavat kysymyksiin, suorittavat tehtäviä ja voivat luoda, kääntää, korjata ja tiivistää tekstiä.

      Kuten muidenkin chatbottien kohdalla, tarjolla oleva "älykkyys" on hyvin inhimillistä siinä mielessä, että se on ilo keksiä faktoja, jakaa luottavaiselta kuulostavia vääriä vastauksia (ja tuplata niitä) ja, kuten monet meistä, oikeita lihapusseja, perustaa maailmankuvamme vanhentuneisiin tietoihin.

      Lukuun ottamatta näitä vikoja, tekoäly voi olla tehokas apu, jos sitä käytetään oikein, asiantuntevasti ja huolellisesti, eli ennemminkin avustajana kuin oraakkelina.

      Ja näppärä pieni GNOME Shell -laajennus on tämä viesti, joka on täydellinen valoaukko sen käyttämiseen.

    • Anonyymi

      Miksi et lisäisi /etc/apt.conf:iin seuraavia rivejä?
      -tai luo vaikka tiedosto /etc/apt/apt.conf.d/21forceopt.conf:
      Dpkg::Options {
      "--force-confdef";
      "--force-confold";
      }

      force-confdef: sallitaan conf-tiedoston päivittäminen mikäli sitä ei ole editoitu
      force-confold: pidetään editoitu confi-tiedosto kysymättä käyttäjältä päivittämisestä

      Tämän jälkeen voi ajaa touch-komennon konfigurointitiedostolle, jota ei halua päivitettävän, jolloin sen päiväys muuttuu ja sitä ei enää päivitetä.
      $ touch /etc/apt/sources.list
      -huomaa, että tämän jälkeen on omalla vastuullasi pitää em. konfiguraatiotiedosto ajan tasalla eli siihen ei tule enää edes tarpeellisia muutoksia
      GUI:n kautta en löytänyt miten homma tehdään.

    • Anonyymi

      Ainahan ne otetaan versiopäivityksessä pois käytöstä. Käyttäjä saa itse päivittää "turvattomat" lähteet, mikä on ihan ok.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe