Vaaralliset koirarodut

Anonyymi-ap

Olen herännyt viimeaikoina siihen miten paljon ympärillä on bull-tyyppisiä koiria, staffeja etenkin ja erilaisia miksejä. Itselläni on keskikokoinen spanieli, jota purrut staffimiksi aikaisemmin. Henki ei sentään lähtenyt. Olemme aika hyvin toipuneet tapauksesta ja oma koirani suhtautuu muihin koiriin pääsääntöisesti positiivisesti. Staffeihin saattaa valitettavasti reagoida tai saman näköisiin. Mitä sanoisitte meille jotka tunnetta nämä rodut? Ja ei tarvitse kertoa, että riippuu omistajasta ja koulutuksesta ja siis varmasti riippuukin, mutta se ei nyt auta minua. Olen itse saanut trauman näistä koirista ja suorastaan pelkään, jos kohdataan rodun edustajia liian läheltä. Aina kun näen ko koiran, niin yleensä vaihdan rauhassa suuntaa ja koitan olla mahdollisimman neutraali oman koiran suhteen. Mutta näitä on niin paljon ja koiria ylipäätään, että mahdotonta kokonaan välttää. En halua kenellekään mitään pahaa mutta näin vaativan koiran omistajan pyytäisin kertomaan jotain mikä auttaa meitä muita pelkojemme kanssa voimakkaita koiria kohtaan. En pelkää että minulle itselle tapahtuu jotakin vaan juuri koiralleni, koska nämä voimarodut ei aina tule niin hyvin toimeen muiden koirien kanssa . Miten siis pärjäätte ja kannatte vastuun näiden koirien kanssa?

8

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kohta joku kirmaa kertomaan miten kiltti heidän tqppelukoiransa on. Ja voi ollakin. Mutta sen kerran kun se puree niin koira on hengiltä, joskus pikkulapsi

    • Anonyymi

      Eikö kukaan enää ole huolissaan näistä? Vaikka naapurimaissa tapahtunut ikäviä juttuja. Ilmeisesti mitään ei ole tekeillään Suomessa aiheen tiimoilta.

    • Anonyymi

      Pelkään kaikkia rotuun katsomatta.

      Joskus jossain lempeän näköisen yksilön nähnyt.

      Naapuri kiusallaan päästi ison koiransa lapseni kimppuun, sillä lailla vaarallista, että olisi voinut kaatua liikenteessä ja jos olisi muuta liikennettä sattunut vastaan tai taakse, kuollakin joutuessaan äkkijarruttamaan.

      Toinen haukuttaa ja omistajat innoisaan kun emme pysty käyttää okt pihaamme. Ollenkaan.

      Koiran on ihminen tappokoneeksi sudesta kehittänyt, vahtimaan isöntänsä ja hönen omaisuuden etua

      Myös minulle neuvottu koiraa kotirauhan turvaamiseksi. Eli ihliset ei tykkää olla löhellä jos koira haukkkuu, on hiljaista (oman perheen jäsenen ääni ei ole melua koiran omistajalle).

    • Anonyymi

      Minä komennan koiraa aina jos haukkuu naapureille, jos ei osaa olla hiljaa ja anna vaikkapa lasten leikkiä rauhassa niin sitten saa mennä sisälle. Meidän koira rakastaa lähes kaikkia, vaikka se ei koirassa olekaan mitenkään itseisarvo, mutta olen sitä meiltä, että koskaan ei saa aiheuttaa pelkoa muille koira. Lapset tietenkin aina ensin vaikka lapsillekin on hyvä opettaa miten koirien kanssa kannatta olla. Mutta kyllä omalla pihalla ja kotona pitää saada olla rauhassa. Myös meidän ja oman koirani, koska haluan säilyttää hänen rentouden ja lempeyden. Meillä asuu lähellä paljonkin näitä staffeja yms. ja olen henkilökohtaisesti todella huolissani. Mielestä näille roduille ei ole sijaa yhteiskunnassa ja yhtäkään hyvää perustelua en ole kuullut. En minkään sää mennä tuonne kävelemään ladatun aseen kanssa ja syyttää toisia joku sattuu hyppimään silmille. Nuo koirat ovat aivan kohtuuton riski. Virossa pitbull tappanut 4-vuotiaan pari vuotta sitten, Ruotsissa oman omistajansa, kun pelasti tuttavansa tältä koiralta. Miten me voidaan hyväksyä tällaisia riskejä! Se kun on hyvin yksinkertaisesti ratkaisu lainsäädännöllä. Tavallaan marginaalinen ilmiö mutta hinta aika kova maksaa kilttien koirien hengellä puhumattakaan lapsista tai ihmisistä. Koira oikeasti on ihmisen paras ystävä tai sellainen sen kuuluu olla ja vieläpä riittävän turvallinen myös muille koirille. Arvostan taas palveluskoiria tms käyttökoiria ja niiden kohdalla varmaan olisi hyvä laittaa sääntöjä kenelle näitä menee. Miten Suomessa voidaan olla näin typeriä.

      • Anonyymi

        Ahaa, en ole perehtynyt rotuihin, mielestäni koirat ja lapset eivät terveessä yhteiskunnassa voi olla muita ylempänä. Ei niim että niiden kautta pahoinpidellään laillisesti muita ihmisiä.


    • Anonyymi

      Mielestä siinä on menty liian pitkälle, että sallimme vuonna 2024 pitbullien ja vastaavien pidon ihan missä vaan kerrostaloissa jne.

      • Anonyymi

        No mutta tilastollisesti vaarallisin elukka on silti mies.


        Eli miesvero ja koiravero ja omat asuntoalueet rakkiperheille ja esim naisille omia asuntoalueita. Tai ihmisille, jotka pitävät kotirauhasta ja hiljaisesta tavallisesta elämästä. Ei saatanallista huutoa ja riehumista, mikä koirista ja joistakin perheistä lähtee ja josta ovat ylpeitä mutta kukaan näistäkäämän ei toivo että itse on vastaanottajana mäykkeelle paukkeelle kolinalle huudolle mutta itse sitä on kiva pitää ja katsoa kun oma rakki haukkuu muille jotka hätää kärsimässä tai omat jälkeläiset piinaa muita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mutta tilastollisesti vaarallisin elukka on silti mies.


        Eli miesvero ja koiravero ja omat asuntoalueet rakkiperheille ja esim naisille omia asuntoalueita. Tai ihmisille, jotka pitävät kotirauhasta ja hiljaisesta tavallisesta elämästä. Ei saatanallista huutoa ja riehumista, mikä koirista ja joistakin perheistä lähtee ja josta ovat ylpeitä mutta kukaan näistäkäämän ei toivo että itse on vastaanottajana mäykkeelle paukkeelle kolinalle huudolle mutta itse sitä on kiva pitää ja katsoa kun oma rakki haukkuu muille jotka hätää kärsimässä tai omat jälkeläiset piinaa muita.

        Miksei suklaan, kananluiden, rotanmyrkyn tai ksylitolin syöttäjä -aktiiviosallistuja plus peesari ole kumpikaan vieläkään täällä neuvomassa, miten lopettaa nuo kaikki tappajakoirat? Vai ovatko ehkä jo "eri tyylisesti" täälläkin läsnä kommentoimassa? Ihan vain sivusta seuraajana kiinnostaa tietää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe