Miten eroon muurahaisista?

Elina

Meillä on tiskipöytä jälleen täynnä pieniä muurahaisia. Onko vinkkejä, miten ne saisi hävitettyä enemmän tai vähemmän lopullisesti?

43

40973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ~

      murkkujen hävitys lopullisesti ei onnistu. Nopean helpotuksen saat elämääsi ruiskimalla esim. Raidin tms. muurahaisspraytä jalkalistoille ja tiskipöydän reunoille - siis joka paikkaan missä ötököitä esiintyy, lisäksi kannattaa levittää nestemäistä torjunta-ainetta kulkuväylille. Tämä kannattaa toistaa heti kun murkkuja alkaa ilmestyä. Torjuntafirmat suorittavat myös sisätilojen ruiskutusta, mutta hinta on kallis eikä pysyviä tuloksia yleensä synny.

      • Easy

        Live and let live eli oletko ajatellut, että vain eläisit rauhassa asian kanssa?


    • Ekologista sodankäyntiä

      Meillä leivinjauhe levitettynä muurahaisten kulkureiteille tepsi. Joku kemistinalku sanoi, että leivinjauhe yhdessä muurahaishapon kanssa on sellainen yhdistelmä, että se tuhoaa muurahaispesän. Muutaman viikon joudut katselemaan valkoisia jauheen jämiä lattioilla ja pöydillä, mutta sitten helpottaa.

      • paulivil

        Just joo. Luulisin, että pelkkä ruokasooda riittää räjäyttämään murkkuparat happoinensa. Luulen myös, että luontaistuotekaupoista saatavat punaseetripalikat riittävät karkoittamaan ötökät ikiajoiksi muille apajille.


      • paulivil

        Just joo. Luulisin, että pelkkä ruokasooda riittää räjäyttämään murkkuparat happoinensa. Luulen myös, että luontaistuotekaupoista saatavat punaseetripalikat riittävät karkoittamaan ötökät ikiajoiksi muille apajille.


    • murkuntuhoaja

      mulla oli sama ongelma..mutta mutta... ystäväni antoi minulle varsin hyvän vinkin..

      ja se tulee tässä...

      pistä pitkin keittiötä pieniä kuppeja..joihin laitat siirappia..ja paljon sokeria...muurahaiset ryömivät sinne..ja sitten etsit niiden pesän..meillä se pesä löytyi ulkoa, joten se oli helppoa "räjäyttää" ilmaan...eli laitoimme pesään bensiiniä, ja sytytimme tuleen..siinä meni muurahaiset..ja enää ei ole kahteen vuoteen ollut murkkuja sisällä..eikä ulkona :)

      Tsemppiä!

      • Helmi täti

        Taisi olla vitsi.


      • mulkkuboy96

        äijä


    • anu

      Meilläkin kokeiltiin muurahais-Raidia huonoin tuloksin, mutta kokeilepa ihan tavallista suihkutettavaa kärpäs-Raidia! Kun kevään tullen ensimmäiset pikkumurkut ilmestyvät, niin jonnekin reitin varrelle ja uskaliaimpien yksilöiden päälle kun suihkauttelet tätä myrkkyä, niin päivän parin päästä ovat kaikki hävinneet. Vievät kai myrkyn mukanaan pesään. Kokeile ihmeessä, olen varma että tämä tepsii (muut ehdotetut on kokeiltu)! Aurinkoista alkukesää!

      • Pate

        ...kun mulla on juuri päinvastaisia kokemuksia. Eli muurahais-Raid toimi, muut (sprayt) ei. Siis sellainen pieni keltainen pullo, josta tiputetaan nestemäistä torjunta-ainetta (booraksi?) sopiviin paikkoihin. Laitoin kulkureitille, ja murkut kerääntyivät sitä joukolla imppaamaan --> veivät pesäänsä. Parissa päivässä hävisivät. Muurahais-Raid toimi myös hevosmuurahaisille. Se vain vaati huomattavasti pitemmän ajan, ja alkuun näytti ettei se niihin tehoa, mutta kyllä ne siitä pikkuhiljaa hävisivät.


    • Liisa

      Viime kesänä mulla oli koko huone niitä täynnä. joten seuraava vinkki on aivan varma:
      1. Katot mistä ne tulee (siis ikkuna, ovi)
      2. Meet kauppaan
      3. Ostat hiuslakkaa, sitä mikä kestää parhaiten. Ota se isoin purkki mikä siitä löytyy. Ota mieluummin sellainen, joka haisee pahemmalle. Taft on muuten aika hyvä..
      4. Suihkuta koko niitten reittiä sillä lakalla. Älä säästele. Suihkuta mieluummin pöytäkin, jos mahdollista.
      5. Laita kaikki sokeri, suola, mausteet kauas pois.
      6. Suihkuta parin kolmen tunnin päästä uudestaan. Älä pese pois.
      7. toista operaatiota niin pitkään kunnes ne häipyy. Ei kestä kaua!

      Tämä siis varmasti tepsii muurahaisiin! Meillä ei ainakaan auttanu mikään hyönteismyrkky.. Kun löydät se aukko mistä ne tulee sisälle, tukki se mahdollisesti.

      Onnea!

      • Helmi täti

        Huumori kukkii... toivottavasti :-O


    • HippiHiiri81

      Noita myrkkyjä ei nyt ihan tiskipöydälle kannata alkaa levittämään, mutta jos myrkytät muilta alueilta niin eiköhän ne siitä pöydältäkin häviä (tuskin asuvat siinä tiskipöydällä, heh).

      Mä asun rivarissa ja sain itte pois sekä muurahaiset että myöskin hämähäkit myrkyttämällä ulkoa RAID MUURAHAIS nesteellä (semmonen pikkunen pullo). Laitoin sitä nestettä kivijalkaan ja ulko-oven eteen yhden koko pullollisen verran. Sisälle laitoin ko. ainetta lähinnä vain lattianrajoihin, joissa se ei ole haitaksi ihmiselle (tuota ei kannata laittaa ihan avoimimmille paikoille mikäli on pieniä lapsia tai eläimiä).

      Tuo neste kulkeutuu muurahaisten mukana pesään ja tuhoaa koko yhdyskunnan. Meillä ainakin toimi ja tosi hyvin toimikin : ) On tässä parina kesänä jo testattu. "Käsittely" riittää tehtäväksi ihan kerran vuodessa näin alkukesästä. Ja koko kesän on muurahaiset ja hämähäkit poissa!

      Pitääkin tässä lähteä itsekin myrkyttämään!

      • touhu-tane

        Piste myös täältä Raid muurahaisnesteelle. Asun puurivarissa, jonne sokerimuurahaiset tunkivat lattialistan raosta. Raidin ja Baygonin muurahaismökit (sama tuote, Baygon kalliimpi) eivät tuntuneet kiinnostavan/tehoavan, vaikka miten pidettiin paikkoja puhtaana leivänmuruista parin viikon ajan. Myös luomutuotteet suola ja etikka olivat tehottomia, muurahaiset vain kiertivät ne.

        Raid muurahaisneste toimi kahdessa päivässä! Muurahaiset imivät kokonaisia tippoja kuiviin ja siirtyivät sitten seuraavaan. Seuraavana aamuna liikenne oli vähentynyt alle puoleen ja kahden päivän päästä noin kymmenesosaan. Nyt neljän päivän kohdalla näkyy vain pari yksinäistä harhailijaa, jotka saavat perinteisen peukalonpäätervehdyksen :) b


    • muurahaiset

      25% Amnokkia kun saisit ja sitä naamarit päässä,niin häviää viideksi vuodeksi pois kotoasi.Kokelin aikoinani ja tepsi.Nyt olen kokeillut sumutettakin joka hiukan auttaa samoin höyrypesuri on tehokas.

    • super-hande

      meillä on näemmä muurahaiset heränneet. taidan kokoeilla tota muurahais buffettia, josko sillä sais tuloksia aikaan. viime keväänä, uutta terassia nikkaroidessani, tuhosin mielestän aika suuren pesän, joka oli kukkapenkissä kivijalan vieressä. ei kaikkia näemmä saanut, koska nyt pikku muurahaisia liikuskelee taas sisällä...

    • niinpä;-))

      ruokasooda ja kalkkia pesään niin siirtyy pois,ehkä silloin naapurin riesaksi,
      myös tuhkakin auttaa. ensi pitää löytää muurahaispesä,sitten vain tuhkaa siihen ja kalkkia,pesään kulkeutuu kalkikia ja tuhkaa niin häviävät pois!
      mökki kokemus ja tutun rivarissa kokeiltu!
      nyt sitten likainen mielikuvitus pois, en tarkoita "sitä pesää" hahahah

    • nyylä

      polttiaisten pesiä nurmikolta oon kylvettäny kiehuvalla vedellä... näyttäs rauhottavan ne vipeltäjät kerrasta...kypsyy kyllä nurzikii samalla ruskeeks, kaikkiaha niitä ei saa silleen, en oo vielä muuta kokeillu, mut katotaa kui tänä kesänä pärjää niitten kanssa

      • gygug

        On olemassa jokin sininen parin desin myrkkypurkki. Kaverini käytti... ja toimi. Nyt emme löydä nimeä. Ostaisimme lisää tälle vuodelle. Kuka tietää?


    • Muurahaisten herra

      Tääl on varmaan tuhat ja yksi kysymystä murkkuongelmasta ja sata kertaa enemmän ohjeita niiden hävittämiseen.
      Ihan ensimmäiseksi pitää siivota kunnolla,eli kaikki leivänmuruista ja kaikista
      tahroista lähtien hellojen ja kaappien alla niitä houkuttelee.
      Kun murkku nro 1 tulee ja löytää jotain,on kohta paikalla 10 muuta jne.
      Jos murkkuja on jo sisällä,älä myrkytä seinän vieriä enää ulkoa,koska kuolevat kaverit tukkivat mahdollisesti ulosmenokäytävän ja ne 1000 sisällä olevaa jäävät riesaksesi.
      Eli sisältä myrkytät ensin vaikka ihan raidilla kaikki jalkalistat ja läpiviennit.
      Parhaan tuloksen saa,jos huoneen voi täyttää esim. 1/3 putelilla raidia/viitisen neliötä ja huoneen ovet ja ikkunat kiinni muutamaksi tunniksi. Siitä huoneesta taatusti ötökät häviävät.Kallista mutta kannattavaa....ja haju myös sen mukainen.
      Keittiö pitäisi tyhjentää liki kaikesta kalusteita lukuunottamatta jos haluaa kunnon raid-käsittelyn.Tosin ei se kaikille ihmiselle vaarallistakaan ole ja itse käytänkin sitä ihan vaatteissa ja joskus ihollakin hyttys-,paarma- ja mäkärämyrkkynä.
      Vasta tuon kaiken jälkeen sitten ulkomyrkytys ja ehdottomasti veteen sekoitettuna,että se tunkeutuu maaperään.
      Kivet ja kaikenlaiset härpäkkeet pois perustusten vierustoilta ja ruohotöpöt,rikkaruohot,siis kaikki sellainen,mikä voi kerätä kosteutta,sillä sehän se on niiden pesimäpaikkojenkin edellytys.

    • jokuvaaanff

      Mulla itsellänihän on murkkukammo, joten kaverini auttoi mua. Se tappoi kädellä kaikki murkut, mitkä näky, ja sen jälkeen laitoin raidia. Toimi. Nyt on taas sama ongelma ja se kaveri on mökillä. :/

      • Mömmiskä

        Meillä esiintyi murkkuja sisällä ja löysimme talosta myöhemmin lahoa, märkää puuta, johon olivat kaivaneet onkaloita. Jos sisällä on paljon muurahaisia, ne majailevat ehkä jossain talon sisällä. Meillä eivät kanelit yms. tomineet vaan kunnon myrkkypölytteet ja pesien hävitys. Pesä ol 4v. sitten sokkelin sisällä ja niitä tuli tosi paljon sisälle. Kun löysimme pesän hävitimme sen perinpohjaisesti. Tähän kesään asti oli rauhallista, kunnes taas hyökkäsivät. Myrkytys siis kannattaa uusia varmuuden vuoksi aika ajoin kunnon myrkyillä.


    • Mulla ilmestyi kämppään muurahaisia tällä wkolla ihan yhtäkkiä.. Ja tämähän on kerrostalo joten ihmettelen kyllä mistä ne tänne tulee ...Vessas niitä pääasiassa vaan on.. Oon yrittäny kattoo ,et mistä niitä tulee mut en oo löytäny mitään yksittäistä reittiä ku niitä tuntuu menevän joka paikassa..
      Aina asunu kerrostalossa eikä oo murkkuja näkyny joten ihmettelen kyllä suuresti mistä ne tänne oikein tulee..
      Voisko olla edellisten asukkaiden jäljiltä jotain ku täs vasta kaks kuukautta asunu...

    • NiksiNelli

      Jo sisällä olevat muurahaiset saat parhaiten pois laittamalla pöydälle/lattialle leivinpaperille tai vaikka jonkun maisoslehden päälle siirappia. Muurahaiset menee makean perässä ja jää kiinni siihen. Helppo siivota murkut pois. Valkopippuri on hyvä vaaraton (jos lapsia, lemmikkieläimiä jne) karkote muurahaisille. Jos on yhtään tiedossa mistä ne tulee, ripottele valkopippuria niin saattavat muuttaa muualle riesaksi. Mikäli asut vuokralla, pyydä isännöitsiä hankkimaan murkytys tai hanki itse, eiköhän ongelmia hoida useampikin firma, jos riesa on niin iso, että tarvii järeämmät menetelmät.

    • take70

      Minä kerran suutuspäissäni poltin koko mökin kun en saanut hävitettyä niitä millään,niiden pesä oli mökin alla ja vasta kun maat vaidettiin niin hävisivät. Uudessa mökissä ei ole näkynyt yhtään murkkua....

    • Inkvisaattori

      Paras konsti muurahaisten kartoittamiseen on kidutus! Olen keväisin, kun "tiedustelijat" saapuvat asuntooni olen ryhtynyt kiduttamaan heitä. Eli paina sen verran varpaalla muurahaisia ettei se kuole mutta kipristelee kovasti. Näin ollen muurahainen huutaa korkealla taajuudella lajitovereilleen, jota sinä et kuule, ettei tänne kannata tulla. Ja toimii. Mitä enemmän saat huutamaan yksilöitä sen parempi. Jotkut sitkeää jopa menevät rampana takaisin pesään kertomaan hirveyksistä.

      • 344343434

        Tässä on ihan pointtia, mutta saattaa ihan pelkkä luuknoppikin ajaa saman asian? Pääasia, että tiedustelijat saavat vihamielisen vastaanoton, josta pitäisi seurata se, että muut osaavat välttää vaarallista aluetta. Ainakin hetkisen. Ainahan kuitenkin uusia tiedustelijoita tulee tarkastamaan tilanteen.


    • poksu2

      Melkein suosittelisin ammattilaisen kutsumista paikalle. Jos pesä jossain talon rakenteissa, voi olla mahdoton päästä niistä muuten lopullisesti eroon. http://tuholaiset.com/muurahaiset

    • vanhahoused

      Ja laittakaa ihmeessä sapuskat kaapeissanne pusseihin!
      Silloinhan ei ole mitään mikä niitä ötököitä houkuttelee.

      Itse tyhjensin kaikki kaapit, poistin turhat kamat ja vanhentuneet ryynit ja pesin kaikki hyllyt.

      Pesun jälkeen kaikki mitä meni kaappiin, on olleet minigrip- tai muissa tiiviissä pusseissa.
      Ei ötökkäongelmiakaan enää 15 vuoteen.

      Meillä oli sokeritoukkia ja koisoperhosia aikanaan kun oli pari papukaijaa,mutta nyttemmin ei ötökän ötökkää.
      Vaikka vanha talo onkin.

      En laske niitä paria sokeritoukka,joita näkee noin kaksi kertaa vuodessa, miksikään.

    • kgb

      laitoin hiukan radioaktiivista poloniumia ja hunajaa pulloon

      kaikki muurahaiset hävisivät viikossa ...

      • EI MUUTA KUIN SPRAY LAKKAA REILUSTI LISTOJEN PÄÄLLE, EI NÄY JA MURKUT HÄIPYY.. nimi.HILIPEE-HANURISTI


      • murkku vihollinen
        hanuristi kirjoitti:

        EI MUUTA KUIN SPRAY LAKKAA REILUSTI LISTOJEN PÄÄLLE, EI NÄY JA MURKUT HÄIPYY.. nimi.HILIPEE-HANURISTI

        laita vettä ja rotanmyrkkyä sekaisin ja hiukan oksaali happoa kyllä toimii


    • Ja huutoäänestyksellä varmaan miss.007 ulos, mutta joskus ne mauriaiset on merkki kosteus/lahovauriosta.

      • Anonyymi

        Pitää paikkansa tai rakennus aikainen palikka tai sahajauho jäänyt maan sekaan.
        Mäntytärpätti on ainoa tehokas eikä ole myrkky eikä tapa muurahaisia.
        Tappaminen ei auta mitään ne tulevat uudestaan, tärpätti häätää pysyvästi, muurahaisesta valtavan hyvä geeni muisti, ne muistavat ne paikat jossa on lahoavaa puuta terveisiin ne eivät kajoa. Hyödyllisiä, älkää ihmeessä niitä tappako.
        Kokeilkaa Mänty Tärpättiä. Ei mineraali tärpättiä.


    • mummulasa

      Mulla tepsi tärpätti, laittoin kannuun tärpättiä, kiersin koko talon kivijalan lorruuttamalla tärpättiä reilusti, muutama kanisteillinen sitä meni, mutta eipä oo enempi näkyny muurahaisia.

      • Torjuntapatteri

        Olisikohan kenelläkään tietoa mistä saisi seuraavanlaista ainetta (lainaus purkin kyljestä): MUURAHAIS/YLEIS-EGHO JAUHE? Olen kerran ostanut kyseistä jauhetta mutta kun se alkaa loppumaan niin pitäisi saada lisää (on muuten tehokasta).


      • Myrkkybaari

        Ostin punaisen Raid merkkisen myrkkybaarin Prismasta. Tein ohjeiden mukaan ovet auki baariin ja isonnin yhtä aukkoa vähän isommaksi. Laitoin ohuella tikulla vaaleaa siirappia kaksi pisaraa keskelle myrkkybaaria. Meni viisitoista minuuttia ja bileet oli baarissa parhaat. Murkkuja tuli ja meni pesän ja baarin valillä. Myrkkyä ja siirappia lähti pikavauhtia pesään. Neljän tunnin kuluttua ei näkynyt enää kun yksi joka oli sammunut baarin sisälle. Nyt on mennyt neljä päivää. Baari on edelleen auki mutta ketään ei näy. Olisivatkohan vieläkin krapulassa juhlien jälkeen, vai oliko vaikutus sama kun venäläisellä vodkalla että henki lähti. Toimii varmaankin muillakin myrkkybaareilla . Ongelma on se ettei murkut mene sisälle syömään ellei niitä houkutella jollakin herkulla. Minulla toimi. Toivottavasti toisillakin. Jakakaa tietoa eteenpäin.


      • Anonyymi
        Torjuntapatteri kirjoitti:

        Olisikohan kenelläkään tietoa mistä saisi seuraavanlaista ainetta (lainaus purkin kyljestä): MUURAHAIS/YLEIS-EGHO JAUHE? Olen kerran ostanut kyseistä jauhetta mutta kun se alkaa loppumaan niin pitäisi saada lisää (on muuten tehokasta).

        Ei muuten ole tehokasta koska on loppumassa ja haluat lisää. Luonnon Tärpätti se on tehokasta, eikä tapa.


    • iivari2

      raid ansat auttaa eniten, sain luultavasti yhden pesän myrkytettyä. Mut on taas ilmeny sama murkku ongelma eri paikassa keittiötä ja omaa huonetta. Eli meen samal linjal ja ostan raidi ansoja lisää ;P pirun sitkeitä nuo tulimulkut

    • Pirkka-niksi

      No täältä etsin vinkkejä myrkyttömään muurahaisten karkotukseen talon sisältä, tulivat näin helteillä tuuletuksen vuoksi olleesta auki olleesta ovesta sisään.. Kasa sokeri-soodaa pysäytti jonon hetkessä! Toivottavasti vievät mukanaan pesäänsä ja räjähtävät ;-)

    • eroaverkosta.pist.be

      Tässä ketjussa ei ole montaa mainintaa Baygon muurahaissirotteesta, joka on tummanvihreä jauhe vihreissä pusseissa. Sen sirotteleminen muurahaisten kulkureitille auttaa mutta vie pari päivää. Sen jälkeen trafiikki loppuu.

      En tiedä mikä on vaikuttava ainesosa, onko se pyretriini vai joku muu.

    • Anonyymi

      Kyllä ,, muurahaisia ei tarvitse myrkyttää.
      Tehokas pitkäaikainen vaikutus saadaan luonnon omalla aineella joka perustuu luonnon lakeihin. Kaikki muurahaiset etsivä lahoa puuta kun muurahaisia esiintyy niin silloin tietää jossain lahoaa. Puun oma aine Mäntypuusta saatava tärpätti kartoittaa kaikki muurahaiset. Tärpättiä tuoksuu raikkaalta ja kauan. Sumute pulloon tärpättiä ja tuhauttelee sinne missä muurahaisia esiintyy. Tärpättiä ei tarvitse kovinkaan runsaasti.
      Kuten kerroin muurahaiset etsivät lahoa puuta ja kun yksikin murkku löytää palasen lahoavaa puuta tulee muurahaisia jonossa lisää. Tärpätti harhauttaa muurahaisia luulemaan että ei ole lahoa puuta vaan kovaa tervas kanto josta muurahaiset ei välitä.
      Muurahaiset katovat kuin taikaiskusta. Tärpätti tehoaa moneen muuhunkin ötökkään.
      Kannattaa kokeilla tärpättiä melkein mihin tahansa. Tärpätti on myrkytön ja mahtavan raikkaan tuoksuinen. Ei tapa vaan häätää luonnollisesti.
      Älyni ei ole kovinkaan välkky mutta jostain tihkui ajatus Tärpättiin, näin mistä muurahaiset pitävät ja mistä ei.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe