Jatketaanko rupatellen Nojatuolissa ?

Uutta taas kehiin, laitoin pidemmän nimen otsikkoon, että erottuisi vanhoista ketjuista, joita jo useampi palstalla.
Aurinko paistaa, mutta taustalla kuitenkin ukkosen ja sateen enteet, nyt on vettä tullut kaikkihan laariin menee ennen juhannusta, satoa kertyy.
Mustikat paisuvat ja sato on varmaan runsas, samoin kaikella metsän annilla, miten sienien kanssa käykään, kun se kuivuus keväällä kiusasi.
Mukava ajatus mielessä, kun säilöminen alkaa, voi kerätä kaikenlaista pakkaseen, sitten talvella nautiskella.
Torilla on vielä hiljaista, mutta juhannuksen aikoihin tavaraa alkaa myyntiin keräytyä.

Kävin eilen kälyni nimipäivillä ja ihmettelin kahvipöydän antia, oli yhdeksää sorttia ja emäntä yllytti ottamaan,, minulla tuskin pullapalaa pöydässä tarjolla, jos joskus joku kylään erehtyy.
En tiedä kuinka yleistä onkaan kahvipöytä runsaaksi laittaa tänä aikana, kai se sitä karjalaista vieraanvaraisuutta on, minulle ei makea maistu ja tarjoukset vähäisiksi jää.
Tykkään leipoa, mutta enemmän suolaisen perään tuotteet menee.
Useampi tunti vierähti ja mukava oli talon asukkaita nähdä, tutuksi minäkin tulin siellä asuessani.

Kunpa saisikin metsämansikoita ja niistä marjamaitoa tehtyä, tuoksukin jo aivan toinen, verrattaessa kasvatus mansikoihin.
Maalaismaisemia kaipaan, vaikka kaupungissa olenkin aina asunut, kyllä sen eron tuoksuineen tuntee, jotenkin hengityskin paremmin kulkee, sen huomasin mökillä ollessa.

Eilen oli kesän ensimmäinen kesäkatu, autoja oli katuni vieressä oleva parkkialue tupaten täynnä.
Varmaan tarjottavaa oli katu täynnä, makkaroista jäätelöön, ilmakin suosi, itse en ole innostunut, vaikka viereinen katu kesäkatuna toimii.
Myös Vekara Varkaus on suosittu, juna puksuttaa tunnin välein ikkunani ohi ja melkoisen täynnä on ihmisiä, lapsia ja aikuisia.
Radiosta kuulin, että yli 20000 kävijää on jo käynyt, seikkailujen saari on vetonaula ja siellä viihtyy aikuisetkin, kosken kuohuja katsellen.
Kaunis on kaupunkimme järvineen ja koskineen.

Nyt ajattelin ruveta pizzan tekoon, säveltäen sitä vaikka millä, kaikki siihen mahtuu, yleensä muhkea on tekeleeni, verrattuna kaupan tarjouksiin.
Uunin lämmityksen yhteyteen pieni kahvileipäkin voisi syntyä, olisi jotain pöytään tarjolle laittaa, jos vaikka joku pistäytyisi.
Tervetuloa uuteen ketjuun viestinne laittamaan, helppo on muista erottaa.

249

1994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aijjaa. Kuka ne sinun pullat ja kaakut syö? Aika paljon olet leipomiksistasi kertonut.

      • Niinpä, kai ne minä sitten syön ajan kanssa, pakkaseen laitan, jääkaappiin viikon tarpeen., pulla aamuisin,
        Kakkuja en paista, en myöskään pikkuleipiä, marja ja omenapiirakoita useimmin, täytekakkuakaan en syö, kääretorttu vierasvarana.


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Niinpä, kai ne minä sitten syön ajan kanssa, pakkaseen laitan, jääkaappiin viikon tarpeen., pulla aamuisin,
        Kakkuja en paista, en myöskään pikkuleipiä, marja ja omenapiirakoita useimmin, täytekakkuakaan en syö, kääretorttu vierasvarana.

        Kiitos Sella kun aloitit uuden ketjun pidemmällä otsikolla.

        Erehdyin äsken vanhaan ketjuusi joka ponnahti ylimmäisenä näytölle. Aloin sitä kelaamaan ja teksti oli aivan outoa kunnas hoksasin katsoa kommenttien päivämääriä ja huomasin ne jo kaksi vuotta vanhoiksi.
        Olin helpottunut kun oli jo taakse jääneet ajat, joista siinä jahkailtiin.

        Minulta on mennyt lähes viikko penkkiurheillessa ja kotitöitä on jäänyt rästiin .

        Eilen ryhdistäydyin ja istutin viimeiset tomaatin taimet isoihin parvekeruukkuihin.
        Nyt niitä on kasvamassa kahdeksassa ruukussa. Kaikki taimet olen saanut naapurin rouvalta, joka oli kasvattanut 90 tainta omaan kasvihuoneeseensa ja tyttäriään varten.
        Tytöt (40v) kaksoset eivät halunneetkaan kuin muutaman taimen ja siksi minulle jäi annettavaksi runsaasti taimia.
        Nyt parveke ruukkuihin ei enää muita kasveja mahdukaan kukkien lisäksi.
        Lehtikompostiin istutan kolme kurpitsan tainta ja kasvilaatikkoon herneitä.

        Eilen kävi pihatalkkari ajamassa ruohon ja piha näyttää siistimmältä kun perennojen ja pensaitten alueet erottuvat selvemmin.
        Rodojen penkissä ruusunpunaiset matalammat lopettelevat kukintaansa, mutta liilanpunaiset yli 30v vanhat korkeat rodot vasta availevat kukkiaan.
        En muista koskaan aiemmin olleen näin runsasta kukintaa kuin nyt tänä kesänä.

        Myös Unkarin syreeni kukkii vielä, jalosyreenit ja vanha maatiaissyreeni, syringa vulgaris, ovat jo kukintansa lopettaneet.

        Sammakkolammen reunan kurjenmiekat ovat kukassa ja kuunliljat niitten reunalla rehevinä. Sammakkoja en onnistunut näkemään kuitenkin niitä on koska nuijapäitä oli runsaasti.
        Juhannusruusu ei ole kukassa vaikka muut pensaat ovat olleet viikon pari aikaisessa kukinnassa.
        Juhannusruusu on jäänyt liian varjoiseen paikkaan suuren tammen juurelle ja se ei jaksa kovin runsaasti kukkiakaan.
        Keltaiselle päivänlilja penkille kävi hassusti kun talkkari edellisellä kerralla ajoi sen matalaksi, luultuaan sitä ilmeisesti rikkakasvialueeksi. Eilen hän oli ajanut myös sen alueen uudelleen, joten tänä vuonna ei sitten keltaisia päivänliljoja ilmestykään. Okran väristen liljojen korkeampi penkki säästyi ja siinä on jo nuppuja.
        En viitsi mainita talkkarille tästä jutusta, ettei hän pahoita mieltään. Hän on muuten erittäin tunnollinen ja osaava työssään.

        Tämä kevät ja alkukesä on ollut pihassani erittäin upeata ja rehevää kasvun aikaa. Kuivuus ei ole vaivannut helteilläkään, koska puut ja pensaat ovat varjostaneet niin, ettei suuria aukeita alueita ole auringon paahteelle jäänyt.
        Nyt haen raparperia ja keitän sopan ja riisipuuron kanssa syön sitten päivälliseksi.
        hyvää päivän jatkoa.
        tepa


    • Anonyymi

      Hyvinvointialueet muuttavat käytäntöjään, onko sitten menossa säästöt vai mikä meininki lienee.
      Meidän terv.keskuksen laboratorio siirrettiin bussimatkan päähän isolle kirkolle, ja sinne on kamala kävelymatka bussipysäkiltä. Ajanvarauskin on muutettu, se pitää onnistua verkossa. Miten käy niiden, joilla ei ole nettiyhteyksiä ja liikkuminen vaikeaa!
      Mietin, että kun siis hoitoon pääsyä vaikeutetaan mahdollisimman paljon, niin sairaudetkin vähenevät. Kukapa viitsisi huonokuntoisena ja kipeänä opetella kaiken maailman nettiyhteyksiä ja vaeltaa verikokeisiin satoja metrejä vaivojensa kanssa, mieluummin pötkähtää seslongille potemaan omin avuin!

      No en minä ihan tosissani valita. Sain avun kuukausi sitten ihan oitis, kun soitin aamusella. Parhaansa he kai yrittävät, mutta eilen luin uutisissa, että HUS kiristää rahahanoja uskomattomalla tavalla, säästävät ja leikkaavat, eivät rekrytoi uusia.
      Sote ei ehkä ole aivan onnistunut projekti!

      Minäkin luin vanhaa Nojatuolia, totesin, ettei maailma muutu, emme mekään, ei mikään. Voi meitä!
      Mkr.

      • Anonyymi

        Miksi meidän pitäisi enää muuttua ja mhin suuntaan? Kylläme ollaan tällaisia loppuun asti , mukavat ihmiset mukavia ja miellyttäviä, tulevat toimeen kaikkien kanssa, epmiellyttävät aina riidoissa ja epäsuosittuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi meidän pitäisi enää muuttua ja mhin suuntaan? Kylläme ollaan tällaisia loppuun asti , mukavat ihmiset mukavia ja miellyttäviä, tulevat toimeen kaikkien kanssa, epmiellyttävät aina riidoissa ja epäsuosittuja.

        Samaahan Georg Otskin kysyi, eikä saanut vastausta.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaahan Georg Otskin kysyi, eikä saanut vastausta.
        Mkr.

        Olen lähiaikoina lähdössä lyhyelle matkalle näille G. Otsin laulumaille, Saarenmaalle.

        Georg Ots - Saarenmaan valssi:
        https://www.youtube.com/watch?v=eFjqd9f6G5Y
        🌳🌄

        Wikipedia: >>Saarenmaan valssi (vir. Saaremaa valss) on virolaisen Raimond Valgren säveltämä laulu, jonka alkuperäiset vironkieliset sanat ovat peräisin Debora Vaarandin vuonna 1946 julkaiseman runon Talgud Lööne soos (”Talkoot Löönen suolla”) loppusäkeistöistä. Tekstin pohjana ovat todelliset talkootanssiaiset, jotka pidettiin Saarenmaan Valjalassa sunnuntaina 9. kesäkuuta 1946.

        Laulu kertoo neuvostosotilaasta, joka ihastuu Saarenmaalla ”pellavapäiseen” virolaisneitoon ja tanssii tämän kanssa mutta ei saa tätä ”omakseen”.<<...

        Georg Otsista tulee mieleeni seikkailuni neuvosto-Virossa. Lähdin illalla Viru-hotellilta etsimään satamaa, jossa Georg Ots-laivamme ja siellä kuulemma rahanvaihto. No, eksyin pahankerran ihan väärille satama-alueille. Tuli vastaan kaikenlaista jätettä ja rojua, hämäräkapakka ynnä hoippuvia neuvostosotilaita, kera nauravine, langenneine pellavapäineen. Kysyin sitten kohteliaasti joltain miliisiltä, että missä on laiva Georg Ots. Hän ei ensin käsittänyt yhtään, kunnes hiffasi ja nauraen näytti yli ison lahden, että tuolla se on. Hän kohteliaasti saattoi minut takaisin turvallisemmille kaduille.

        Pitäsikö sanoa "Aitäh! (ajtaah)" vai "Spasiiba!"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi meidän pitäisi enää muuttua ja mhin suuntaan? Kylläme ollaan tällaisia loppuun asti , mukavat ihmiset mukavia ja miellyttäviä, tulevat toimeen kaikkien kanssa, epmiellyttävät aina riidoissa ja epäsuosittuja.

        Aina voi parantaa vauhtiaan.


    • Anonyymi

      Voisihan nämä ketjut myös jo otsikossa numeroida, esim. "Nojatuoli 3", niin erottuu paremmin. 🙂

      • Anonyymi

        Ei tuo myt pahaksi ole vanhempiakaan ketjuja lukea. Minä en esimerkiksi tiennyt tuota kk sairautta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei tuo myt pahaksi ole vanhempiakaan ketjuja lukea. Minä en esimerkiksi tiennyt tuota kk sairautta.

        Olen sanaton, luin vuoden 22- ketjua. Uskomatonta vihaa. Yhden kommentin kirjoitin ja sillä halusin kertoa olleeni vakavasti sairas. Diagnoosi oli GFAP -autoimmuunienkefaliitti. Erittäin harvinainen viruksen aiheuttama aivosairaus.
        En ollut koko keväänä edes kykenevä kirjoittamaan.

        Lukiessani tajusin, että ihminen, joka oli nuiden viestien takana oli myös sairas.

        Jos minä olin fyysisesti sairas hän oli psyykkisesti sairas.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Olen sanaton, luin vuoden 22- ketjua. Uskomatonta vihaa. Yhden kommentin kirjoitin ja sillä halusin kertoa olleeni vakavasti sairas. Diagnoosi oli GFAP -autoimmuunienkefaliitti. Erittäin harvinainen viruksen aiheuttama aivosairaus.
        En ollut koko keväänä edes kykenevä kirjoittamaan.

        Lukiessani tajusin, että ihminen, joka oli nuiden viestien takana oli myös sairas.

        Jos minä olin fyysisesti sairas hän oli psyykkisesti sairas.

        Aikamoisen silvaava diagnoosi psyykkisestä sairaudesta. Vaatisi psykiatrin tutkimuksia antaa sellainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikamoisen silvaava diagnoosi psyykkisestä sairaudesta. Vaatisi psykiatrin tutkimuksia antaa sellainen.

        siis solvaava


    • Anonyymi

      Sää tänään vaihteloo kuin Sullakuukerin kukon väri. Se kiekasee aamun alkaneeksi nyt jo puol-neljän aikaan aamulla.

      Itellä vatta niin kovana, etää joutuu käyttämään niitä apteekin vatsan pehmennystuotteit.
      Hyvä kuiten että sää viileni pohjoismaisten tyyppien kestettäväks.

      Niukasti viikko enää ktp-käännökseen. Nys se sattuu 20.6 klo 23.50
      Siit valoisan aika lähtee vähenevään suuntaan.
      Onhan se haikeeta mut ollaan me siihen jo totuttu.

      Mittumaarin pidän kotiluolassani. Voi olla, että taitan Vaahteran oksan vaasiin pöydälle kesästä huomautteleen.

      • Anonyymi

        Pegorion on hyvää lääkettä vatsavaivoihin.


      • Anonyymi

        Ei kannata totuttaa mahaansa ulostuslääkkeisiin. Luonnollisesti asia hoituu kun juot paljon vettä, syöt paljon kuitupitoista ruokaa ja liikut.


    • Anonyymi

      Leppoisaa perjantai-iltaa! En ole juuri katsellut /löytänyt noita eri tubettajien tekemiä youtube videoita. Mutta, juuri äsken katsoin - korpimuija- nimisen tubettajan viimeisimmän videon. Siinä hän kertoo moottoripyöräonnettomuudestaan nuorena. Paljon meikäläisellekin tuli kiitollisia ajatuksia elämästä jne. Viisas tyyppi.

      • Lauantaiaamua toivottelen, aurinko yrittää kurkistella pilvien takaa, ukkosta luvattiin tähänkin päivään.
        Katselin kuusia ikkunani edessä, ovat hopean vivahteisia ja niin terveen näköisiä, vettä ovat saaneet ja isoine juurineen ravintoakin keräävät, oraville käpyaterioita tekevät.
        Varmaan joku erikoinen lajike, paikalla oli ennen kotitalouskoulu, kai taimet alkuaikoina istuttivat hieman erikoisemman lajikkeen koristamaan pihaa.
        Kotitalouskoulu oli vielä paikalla, kun tähän muutin, nyt ruma harmaa seniorirakennus, kauniisti kasvat kuuset ja koivut rumuutta hälventää.

        Tuo kova vatsa on tuttua minullekin aina kun matkoille lähden, kai se vatsa reakoi ensin muutoksen.
        Muutenkin poiketen tästä tavanomaisesta elämästä, jotenkin keho sen tunnistaa, nukutakaan ei vieraissa niin hyvin nuku, kuin kotona.
        Parin viikon jälkeen se päivä alkaa lyhentymään, lyhyeksi jää valon aika, mutta se kuuluu siihen meidän elämisen rikkauteen, muutos aina piristää.
        Odotettavaa sään puolesta on moninainen, syksyn värit, loska-aika ja vihdoin talvi lumineen.
        Joka vuodenaika tuo uuden tuulahduksen ja lupauksen odotukseen milloin mitäkin.

        Minulta on jäänyt nuo tubetusten lueskelu/katselu, aika ei riitä kuin tämän palstan ja maailman tapahtuminen selailuun, face on myös joka aamuinen käynti paikka.
        Moni asia on tullut tutuksi näidenkin avulla, oppia ikä kaikki, sanotaan.

        Kukapa uskaltaisi diagnoosia jakaa kenestäkään, niin arvaamattomia on ihmisten mielet, mikä on omasta mielestä sairasta, voi toisen mielestä olla hyvinkin aitoa ja oikeaa.
        Tuo numerointi oli Kahvipirtin aikaan käytössä, kun saattoi viisikin ketjua olla palstalla, ajattelen kyllä, että näin ei ole nojatulin kanssa.
        Minäkin selasin tuon ketjun ja pitää sanoa, että ei tarkoitusta tavoittanut.

        Saarenmaan valssi on tuttu laulu, lauluryhmämme myös sitä lauloi ja Otsin laulamana niin tuttu ja mukaansa tempaava kappale on.

        Tuota minäkin usein mielessäni pohdin, miten ne henkilöt jota eivät omista tai eivät haluakaan tietokonetta omistaa, nuo terveys asiansa hoitaa, puhelimen varassako ovat ja istuvat odottaen soittoa saadakseen palvelun.
        Ihmetellä täytyy tätä nykyistä menoa.

        Kaunis pihapiiri sinulla tepa, onneksi hyvää apua saat pihan siistinä pitämiseen, aikoinaan istutetut kukat iloa tuottavat värejä moneen hetkeen..
        Raparperjä en vielä ole saanut, mutta mustikkasopan aion keittää niinikään uunipuuroni höysteeksi.
        Luvassa on raparperit, mistä sitten mehua laitan.

        Nyt pieni pyykin silitys ja imurointi, siinä tämän päivän hommat, pölyjä tietenkin pyyhin ja keittiön kaapit kostealla läpi käyn, aina niihin sormenjälkiä jää vaikka kuinka puhtain käsin yrittää ovia aukoa.
        Mukavaa ja nautittavaa lauantaipäivää toivotan teille kirjottaja ystävät.


      • Sel-la kirjoitti:

        Lauantaiaamua toivottelen, aurinko yrittää kurkistella pilvien takaa, ukkosta luvattiin tähänkin päivään.
        Katselin kuusia ikkunani edessä, ovat hopean vivahteisia ja niin terveen näköisiä, vettä ovat saaneet ja isoine juurineen ravintoakin keräävät, oraville käpyaterioita tekevät.
        Varmaan joku erikoinen lajike, paikalla oli ennen kotitalouskoulu, kai taimet alkuaikoina istuttivat hieman erikoisemman lajikkeen koristamaan pihaa.
        Kotitalouskoulu oli vielä paikalla, kun tähän muutin, nyt ruma harmaa seniorirakennus, kauniisti kasvat kuuset ja koivut rumuutta hälventää.

        Tuo kova vatsa on tuttua minullekin aina kun matkoille lähden, kai se vatsa reakoi ensin muutoksen.
        Muutenkin poiketen tästä tavanomaisesta elämästä, jotenkin keho sen tunnistaa, nukutakaan ei vieraissa niin hyvin nuku, kuin kotona.
        Parin viikon jälkeen se päivä alkaa lyhentymään, lyhyeksi jää valon aika, mutta se kuuluu siihen meidän elämisen rikkauteen, muutos aina piristää.
        Odotettavaa sään puolesta on moninainen, syksyn värit, loska-aika ja vihdoin talvi lumineen.
        Joka vuodenaika tuo uuden tuulahduksen ja lupauksen odotukseen milloin mitäkin.

        Minulta on jäänyt nuo tubetusten lueskelu/katselu, aika ei riitä kuin tämän palstan ja maailman tapahtuminen selailuun, face on myös joka aamuinen käynti paikka.
        Moni asia on tullut tutuksi näidenkin avulla, oppia ikä kaikki, sanotaan.

        Kukapa uskaltaisi diagnoosia jakaa kenestäkään, niin arvaamattomia on ihmisten mielet, mikä on omasta mielestä sairasta, voi toisen mielestä olla hyvinkin aitoa ja oikeaa.
        Tuo numerointi oli Kahvipirtin aikaan käytössä, kun saattoi viisikin ketjua olla palstalla, ajattelen kyllä, että näin ei ole nojatulin kanssa.
        Minäkin selasin tuon ketjun ja pitää sanoa, että ei tarkoitusta tavoittanut.

        Saarenmaan valssi on tuttu laulu, lauluryhmämme myös sitä lauloi ja Otsin laulamana niin tuttu ja mukaansa tempaava kappale on.

        Tuota minäkin usein mielessäni pohdin, miten ne henkilöt jota eivät omista tai eivät haluakaan tietokonetta omistaa, nuo terveys asiansa hoitaa, puhelimen varassako ovat ja istuvat odottaen soittoa saadakseen palvelun.
        Ihmetellä täytyy tätä nykyistä menoa.

        Kaunis pihapiiri sinulla tepa, onneksi hyvää apua saat pihan siistinä pitämiseen, aikoinaan istutetut kukat iloa tuottavat värejä moneen hetkeen..
        Raparperjä en vielä ole saanut, mutta mustikkasopan aion keittää niinikään uunipuuroni höysteeksi.
        Luvassa on raparperit, mistä sitten mehua laitan.

        Nyt pieni pyykin silitys ja imurointi, siinä tämän päivän hommat, pölyjä tietenkin pyyhin ja keittiön kaapit kostealla läpi käyn, aina niihin sormenjälkiä jää vaikka kuinka puhtain käsin yrittää ovia aukoa.
        Mukavaa ja nautittavaa lauantaipäivää toivotan teille kirjottaja ystävät.

        Ovatko viestit aitoja ja oikeita kun puska kehuu empatialla, ymmärtäväisyydellä, vaatimattomuudella sekä nöyryydellä toista kirjoittajaa?


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Lauantaiaamua toivottelen, aurinko yrittää kurkistella pilvien takaa, ukkosta luvattiin tähänkin päivään.
        Katselin kuusia ikkunani edessä, ovat hopean vivahteisia ja niin terveen näköisiä, vettä ovat saaneet ja isoine juurineen ravintoakin keräävät, oraville käpyaterioita tekevät.
        Varmaan joku erikoinen lajike, paikalla oli ennen kotitalouskoulu, kai taimet alkuaikoina istuttivat hieman erikoisemman lajikkeen koristamaan pihaa.
        Kotitalouskoulu oli vielä paikalla, kun tähän muutin, nyt ruma harmaa seniorirakennus, kauniisti kasvat kuuset ja koivut rumuutta hälventää.

        Tuo kova vatsa on tuttua minullekin aina kun matkoille lähden, kai se vatsa reakoi ensin muutoksen.
        Muutenkin poiketen tästä tavanomaisesta elämästä, jotenkin keho sen tunnistaa, nukutakaan ei vieraissa niin hyvin nuku, kuin kotona.
        Parin viikon jälkeen se päivä alkaa lyhentymään, lyhyeksi jää valon aika, mutta se kuuluu siihen meidän elämisen rikkauteen, muutos aina piristää.
        Odotettavaa sään puolesta on moninainen, syksyn värit, loska-aika ja vihdoin talvi lumineen.
        Joka vuodenaika tuo uuden tuulahduksen ja lupauksen odotukseen milloin mitäkin.

        Minulta on jäänyt nuo tubetusten lueskelu/katselu, aika ei riitä kuin tämän palstan ja maailman tapahtuminen selailuun, face on myös joka aamuinen käynti paikka.
        Moni asia on tullut tutuksi näidenkin avulla, oppia ikä kaikki, sanotaan.

        Kukapa uskaltaisi diagnoosia jakaa kenestäkään, niin arvaamattomia on ihmisten mielet, mikä on omasta mielestä sairasta, voi toisen mielestä olla hyvinkin aitoa ja oikeaa.
        Tuo numerointi oli Kahvipirtin aikaan käytössä, kun saattoi viisikin ketjua olla palstalla, ajattelen kyllä, että näin ei ole nojatulin kanssa.
        Minäkin selasin tuon ketjun ja pitää sanoa, että ei tarkoitusta tavoittanut.

        Saarenmaan valssi on tuttu laulu, lauluryhmämme myös sitä lauloi ja Otsin laulamana niin tuttu ja mukaansa tempaava kappale on.

        Tuota minäkin usein mielessäni pohdin, miten ne henkilöt jota eivät omista tai eivät haluakaan tietokonetta omistaa, nuo terveys asiansa hoitaa, puhelimen varassako ovat ja istuvat odottaen soittoa saadakseen palvelun.
        Ihmetellä täytyy tätä nykyistä menoa.

        Kaunis pihapiiri sinulla tepa, onneksi hyvää apua saat pihan siistinä pitämiseen, aikoinaan istutetut kukat iloa tuottavat värejä moneen hetkeen..
        Raparperjä en vielä ole saanut, mutta mustikkasopan aion keittää niinikään uunipuuroni höysteeksi.
        Luvassa on raparperit, mistä sitten mehua laitan.

        Nyt pieni pyykin silitys ja imurointi, siinä tämän päivän hommat, pölyjä tietenkin pyyhin ja keittiön kaapit kostealla läpi käyn, aina niihin sormenjälkiä jää vaikka kuinka puhtain käsin yrittää ovia aukoa.
        Mukavaa ja nautittavaa lauantaipäivää toivotan teille kirjottaja ystävät.

        Omistan toki läppärin ja netin kautta pystyn tilaamaan ajan yksityiselle lääkäriasemalle, mutta kunnalliseen joudun soittamaan ja sitten todellakin odotan takaisin soittoa, mikäli sinne haluaisin saada lääkäreiden palveluita.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Ovatko viestit aitoja ja oikeita kun puska kehuu empatialla, ymmärtäväisyydellä, vaatimattomuudella sekä nöyryydellä toista kirjoittajaa?

        Miksei olisi aitoja?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Ovatko viestit aitoja ja oikeita kun puska kehuu empatialla, ymmärtäväisyydellä, vaatimattomuudella sekä nöyryydellä toista kirjoittajaa?

        Ei voi ymmärtää empatiaa , vaatimattomuutta ja nöyryyttä, jos ne ovat itselle aivan vieraita asioita.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Ovatko viestit aitoja ja oikeita kun puska kehuu empatialla, ymmärtäväisyydellä, vaatimattomuudella sekä nöyryydellä toista kirjoittajaa?

        Miksi kk nimittelet anonyymiä kirjoittajaa puskaksi? . Et ole yhtään parempi vaikka miten monta rekattua nikkiä olisi . Palstan säännöt eivät vaadi rekisteröintiä, joten turha urputtaa! Omat möläytyksesi ja solvauksesi ei jalostu yhtään vaikka tulevat rekatun koneelta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kk nimittelet anonyymiä kirjoittajaa puskaksi? . Et ole yhtään parempi vaikka miten monta rekattua nikkiä olisi . Palstan säännöt eivät vaadi rekisteröintiä, joten turha urputtaa! Omat möläytyksesi ja solvauksesi ei jalostu yhtään vaikka tulevat rekatun koneelta.

        Olet anonyymi/puska. Onko se loukkaavasti kirjoitettu.?

        Minun möläytykset säilyvät, et voi saada nautintoa omahyväisyydellesi jos kirjoittaisit tunnetusti samalla nikillä.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Olet anonyymi/puska. Onko se loukkaavasti kirjoitettu.?

        Minun möläytykset säilyvät, et voi saada nautintoa omahyväisyydellesi jos kirjoittaisit tunnetusti samalla nikillä.

        Tyhmästi tuo on kirjoitettu. Kertoo vain sinusta. Fiksummat asettuu mölinäsi yläpuolelle eikä siihen edes kiinnotä huomiota.


    • Anonyymi

      Jaahas, taas on lauantai ja saunapäivä!

      Saavat eliittirouvatkin nyt lipittää ruokakaupasta ostettua, 8 prosenttista viiniä saunan jälkeen.

      • Anonyymi

        Vai saavatko? En itse vinejä edes katsellut, koska itse olen oluen "ystävä" ja rohkenin mennä hakemaan sitä tänään 8%ja "ylläripylläri" sitä oli vain Olvi ja halusin useampia merkkejä maistella.

        No, tulihan tuosta Olvistakin aikamoinen pöhelö!


      • Anonyymi

        Mahtaakohan ostarin viinit innostaa?
        "Eliittirouvat" eivät ole tähänkään mennessä lipittäneet viinejä sen enempää kuin " eliittiherratkaan," joten mahtaakohan innostus nousta? Minkä hintaisia viinit lienevät. Nopeimmat kävijät ovat varmaan jo tarkistaneet?
        Mkr.


      • Anonyymi

        Rouvat osaa käyttä Alkon palveluita ja sen kunnon viinejä, ei mitään maitokaupan litkuja. Viini hyvän ruuan kanssa, saunan jälkeen olut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mahtaakohan ostarin viinit innostaa?
        "Eliittirouvat" eivät ole tähänkään mennessä lipittäneet viinejä sen enempää kuin " eliittiherratkaan," joten mahtaakohan innostus nousta? Minkä hintaisia viinit lienevät. Nopeimmat kävijät ovat varmaan jo tarkistaneet?
        Mkr.

        Mistä on tietosi peräisin näistä ”eliittien” lipittämisistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä on tietosi peräisin näistä ”eliittien” lipittämisistä?

        Eliitit ei juomiaan tällä palstalla mainosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä on tietosi peräisin näistä ”eliittien” lipittämisistä?

        Samasta lähteestä, mistä Ano 12:19 on tietonsa bongannut.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samasta lähteestä, mistä Ano 12:19 on tietonsa bongannut.
        Mkr.

        Tuo Anon tieto on oikeaa tietoa. Sinä taas väität, että ”eliitit” eivät juo viinejä.
        Juuri viikolla olin tilaisuudessa, jossa ”eliitit”
        joi viinejä vai johtuiko se sitten siitä, että siellä ei vahvempia juomia ollut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samasta lähteestä, mistä Ano 12:19 on tietonsa bongannut.
        Mkr.

        Kerro se teidän yhteinen lähde?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro se teidän yhteinen lähde?

        Hyvänen aika, pitäähän sitä uskoa, en epäillyt yhtään, kun ko. Ano kertoo, että ,"eliitti" juo K- kaupan hyllystä poimittua viiniä. Se on varmasti arvonsa tuntevan eliitin maun mukaista juomaa. Rahvas ryystää olutta.
        Kun asiantuntija antaa lausuntonsa, on turha epäillä. Palstalla se on arvokas käytäntö.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvänen aika, pitäähän sitä uskoa, en epäillyt yhtään, kun ko. Ano kertoo, että ,"eliitti" juo K- kaupan hyllystä poimittua viiniä. Se on varmasti arvonsa tuntevan eliitin maun mukaista juomaa. Rahvas ryystää olutta.
        Kun asiantuntija antaa lausuntonsa, on turha epäillä. Palstalla se on arvokas käytäntö.
        Mkr.

        Kyllä sinä jaksat ivailla, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei vääristele toisten kirjoituksia.
        Mistä sinä esim. tuon K-kaupan repäisit? Eikä tuo Ano mistään rahvaan oluen juomisestakaan kirjoittanut.

        Mitä tulee palstan arvokkaaseen käytäntöön, niin johan Korppis tuossa kertoi hakeneensa juhlajuomia Prismasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sinä jaksat ivailla, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei vääristele toisten kirjoituksia.
        Mistä sinä esim. tuon K-kaupan repäisit? Eikä tuo Ano mistään rahvaan oluen juomisestakaan kirjoittanut.

        Mitä tulee palstan arvokkaaseen käytäntöön, niin johan Korppis tuossa kertoi hakeneensa juhlajuomia Prismasta.

        Omia ajatuksia ei saa palstalle kirjoittaa. Pitää myötäillä aikaisempia tekstejä. Pitää osata palstaetiketti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omia ajatuksia ei saa palstalle kirjoittaa. Pitää myötäillä aikaisempia tekstejä. Pitää osata palstaetiketti.

        Mitä ajatuksia? Harva kirjoittaa mitään ajatuksia. On vain työluetteloita siivous röttelöiden korjaus kaupassa käynti ruuan laitto syöminen juominen tiskaaminen pyykki. Tämä pitää rabortoida joka ikinen päivä ja siitä saa kehuja ja kunniaa kuka eniten raataa kipeillä lonkillaan ja selällään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ajatuksia? Harva kirjoittaa mitään ajatuksia. On vain työluetteloita siivous röttelöiden korjaus kaupassa käynti ruuan laitto syöminen juominen tiskaaminen pyykki. Tämä pitää rabortoida joka ikinen päivä ja siitä saa kehuja ja kunniaa kuka eniten raataa kipeillä lonkillaan ja selällään.

        "pitää rabortoida joka ikinen päivä ja siitä saa kehuja ja"..

        ?????

        Sinä se jaksat kirjoitaa tuon "rabortoida", joka on edelleenkin raportoida, mikäli et kirjoita rabarperistä.

        Onhan Sel-lan toivomus, että kirjoitellaan omista päivänpuuhista, eikä arvostella toisten tekemisiä, tai tekemättömyytä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä ajatuksia? Harva kirjoittaa mitään ajatuksia. On vain työluetteloita siivous röttelöiden korjaus kaupassa käynti ruuan laitto syöminen juominen tiskaaminen pyykki. Tämä pitää rabortoida joka ikinen päivä ja siitä saa kehuja ja kunniaa kuka eniten raataa kipeillä lonkillaan ja selällään.

        Ja arvosanan antajat lukevat innokkaasti näitä raportteja ja pisteyttävät kohteittensa tiedotukset.
        Joka ikinen päivä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sinä jaksat ivailla, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei vääristele toisten kirjoituksia.
        Mistä sinä esim. tuon K-kaupan repäisit? Eikä tuo Ano mistään rahvaan oluen juomisestakaan kirjoittanut.

        Mitä tulee palstan arvokkaaseen käytäntöön, niin johan Korppis tuossa kertoi hakeneensa juhlajuomia Prismasta.

        Tällä palstalla EI vääristellä toisten kirjoituksia, paina se mieleesi. Ja omia ajatuksia ei toisten tekstien jatkeeksi sepusteta.


    • Lambrusco Emilia Bianco | 8% | 0,75 l, kysyin Alkosta, ei löytynyt enää valikoimista. Prismasta löytyi, aijon kohta hakea huomista juhlaa varten tervetuliaismaljaksi.

      Tarjottavat alkavat myös kohta olla valmiina, täytekakun teen, jahka hieman lepään.

      • Anonyymi

        Juhannus lähestyy, ja minun mökkikauteni. Tyttären kyydissä pääsen mökille keskikesän juhlan viettoon. Ennakkotietona olosuhteista kuulin, että hyttysiä on silmittömästi. Pitää ostaa Raidia.
        Mutta en ole kovinkaan innoissani koko mökistä. Onhan siellä aina leppoisaa, ja pihasauna kutsuu aamuisin. Se lämpiää yhdellä uunillisella. Mutta rantaan on pitkä matka, ja puusee kaukana pihan perällä.

        Vuosia sitten naapuri istutti peltonsa täyteen koivua, ja minä menetin järvimaiseman. En ole vieläkään siihen sopeutunut, vaikka koivut ovat jo täysmittaisia ja harvennettu. Onhan valkorunkoinen koivu kaunis katsella, en sitä pahaksi pane. Mutta kaipaan järveä.

        Ja kun elämäntoverikaan ei enää ole puuhailemassa mökin askareita, turhaudun kaikkeen. KK se jaksaa puuhata ja kohentaa, minulta on jo nuo vuodet takanapäin. Sel-,lakin saman totesi oman mäkkireisunsa aikana. "Poissa hyvä, kotona paras!"
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juhannus lähestyy, ja minun mökkikauteni. Tyttären kyydissä pääsen mökille keskikesän juhlan viettoon. Ennakkotietona olosuhteista kuulin, että hyttysiä on silmittömästi. Pitää ostaa Raidia.
        Mutta en ole kovinkaan innoissani koko mökistä. Onhan siellä aina leppoisaa, ja pihasauna kutsuu aamuisin. Se lämpiää yhdellä uunillisella. Mutta rantaan on pitkä matka, ja puusee kaukana pihan perällä.

        Vuosia sitten naapuri istutti peltonsa täyteen koivua, ja minä menetin järvimaiseman. En ole vieläkään siihen sopeutunut, vaikka koivut ovat jo täysmittaisia ja harvennettu. Onhan valkorunkoinen koivu kaunis katsella, en sitä pahaksi pane. Mutta kaipaan järveä.

        Ja kun elämäntoverikaan ei enää ole puuhailemassa mökin askareita, turhaudun kaikkeen. KK se jaksaa puuhata ja kohentaa, minulta on jo nuo vuodet takanapäin. Sel-,lakin saman totesi oman mäkkireisunsa aikana. "Poissa hyvä, kotona paras!"
        Mkr.

        Jaksaa myös rabortoida joka tekeleensä tänne palstalle. Hohhoijaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaksaa myös rabortoida joka tekeleensä tänne palstalle. Hohhoijaa.

        Kk:n päiväkirja kannustajana Mkr. AAMUNAVAAJA avaa päiväkirjaan uuden sivun.
        Hohhoijakkaa tosiaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juhannus lähestyy, ja minun mökkikauteni. Tyttären kyydissä pääsen mökille keskikesän juhlan viettoon. Ennakkotietona olosuhteista kuulin, että hyttysiä on silmittömästi. Pitää ostaa Raidia.
        Mutta en ole kovinkaan innoissani koko mökistä. Onhan siellä aina leppoisaa, ja pihasauna kutsuu aamuisin. Se lämpiää yhdellä uunillisella. Mutta rantaan on pitkä matka, ja puusee kaukana pihan perällä.

        Vuosia sitten naapuri istutti peltonsa täyteen koivua, ja minä menetin järvimaiseman. En ole vieläkään siihen sopeutunut, vaikka koivut ovat jo täysmittaisia ja harvennettu. Onhan valkorunkoinen koivu kaunis katsella, en sitä pahaksi pane. Mutta kaipaan järveä.

        Ja kun elämäntoverikaan ei enää ole puuhailemassa mökin askareita, turhaudun kaikkeen. KK se jaksaa puuhata ja kohentaa, minulta on jo nuo vuodet takanapäin. Sel-,lakin saman totesi oman mäkkireisunsa aikana. "Poissa hyvä, kotona paras!"
        Mkr.

        Pakko myöntäää, että parin viikon työt ovat vieneet voimia, mutta vielä huominen ja alkaa kiireetön aika.

        Sain mansikkatäytekakun valmiiksi, uusista kotimaisista mansikoista kermavaahtoa pistin runsaasti.

        Nyt alkaa juhlatarjoilu olla valmis. Käyn velä iltakoneella hakemanssa mieheni vanhimman tyttären ja hänen nuorimman poikansa. Tulevat Hollannista.

        Auroinko paistaa kuumasti tänne parvekkeelle. Mieheni valmistaa päivällistä.

        Juhannuksen vietämme mökillä ihan kaksin näillä näkymillä.


    • Anonyymi

      Meillä on ns mökki ihan lähellä rantaa. Mukava järvimaisema, on otettu pois akoja sitten isot puut, vain silmän ilo korkeita valkorunkoisia koivuja , joista alaoksa aikaa sitten poistettu siten ,ettei peitä järvimaisemaa. Eilen ol katiska ihmeekseni tyhjä. Mutta huomenna kiva ilma ja päästään ongelle. Silloin tulee aina kalaa.

      Rankka sade nyt loppui ja aurinko pilkistelee. Että minä rakastan tätä Suomen luontoa kaikkine ilmoineen. Sateen jälkeen tulee pouta ja päinvastoin. Elämälle kiitos!

    • Minäkin teen pizzaa aika usein, ihan hyvää on vielä pakkasestakin lämmitettynä.
      Pullaa en viitsi paistaa enää juuri ollenkaan, ostan valmiita pakstepullia jotka voi vielä paistaa kotona. Ei ne niin hyviä ole kuin itse tehdyt mutta niitä voi tuunata.
      Tulin kissoineni mökille, täällä olisi paratiisissa jos miljoonat sääsket eivät olisi asuttaneet paikkaa.
      Yritin virkata ulkona, otin käyttöön kaikki mahdolliset karkoittimet, ei mikään auttanut.
      Sitten yritin trimmeröidä ruohikkoa, ei sekään tahtonut onnistua kun koko ajan piti hätistellä itikoita kimpustani.
      Luovutin ja olen sisällä, olisin voinut lähteä pyöräilemään mutta en enää viitsinyt.

    • Anonyymi

      Jos hipsuttelen offia paljaalle paikoille tai rypsiöljyllä voitelen , niin hyttyset ei ainakaan minua huoli.

      • Sunnuntaiaamua, hieman myöhäiseksi meni, kun laitoin raparperit mehustumaan, hohhoijaa, näin päiväkirja taas avattiin tavanomaisesti;)
        On vaikea kirjoittaa muusta kuin omasta elämästä, enhän tiedä teistä muuta kuin mitä olen viestienne perusteella tietoon saanut.
        Olisikin kovin suotavaa, jos omia tekemisiänne kertoisitte, vastaillen saisi ilmettä myös keskustelun tapaan.
        Nimimerkillä kirjoittajat ovat helpommin nähtävissä, anonyymit jäävät usein huomiotta, vaikka aihettakin löytyisi.

        Kuuntelin Pyykön ohjelmaa lintujen laulun vaikutuksesta ihmismieleen ja on useassa testissä huomattu sen hyvä vaikutus, samoin kuin hiljaisuus luonnossa käyskennellessä, sen totesin minä myös poikani mökillä ollessa, jotenkin oli kevyempi hengittää ja keskittyä kuuntelemaan.
        On helppo olla samaa mieltä kanssasi ano 16,57, se rakkaus kotimaatamme kohtaan on iloa sydämen pohjasta asti.
        Olen aiemminkin maininnut, että parasta suomessa on vuodenajat ja rauha mistä olemme saaneet nauttia jo pitkän ajan, toivoisi tämän jatkuvan.

        Noita iholle hyökkääviä on runsaasti, ihmettelin siellä mökillä kuistilla istuessa tehokas karkotin antoi olla hyökkäyksiltä rauhassa, nimeä en katsonut, mutta joku valkea pötkö laitettiin koteloon ja pöydälle, eipä itikoita näkynyt.
        Jotakin myrkkyähän se oli, mutta mielellään sitä hengitti, kun sai istua rauhassa, ehkä harvakseltaan ei kovin vaarallista ollut.

        Korpikirjailijalla tänään aihetta juhlimiseen, onnea vaan kumppanille ja koko juhlaväelle.

        Kyseleppä Mkr tuota itikan torjuntaa jostain, sai todella aivan rauhassa istua kuistilla, onhan juhannus mitä suurimmissa määrin ulkona oloa.
        Minulta taitaa nyt jäädä tähän kotona istumiseen, hyvä niin, selkäni on niin kipeä, että hyvä kun tässä sisällä jaksan touhuilla.
        Issiasvaiva, se on minulle usein juuri kesällä iskenyt.
        Pitää kohta nostaa perunani, jospa juhannus tunnelmaan niiden avulla pääsen, silliä ja uusia perunoita, vesi kielelle tulee, jos omia ei tule ostan torilta.
        Uunirieska myös on tehtävä, se perinne minulla.

        Noin olen toivonut, kuten Kristiina 23 sanot, mutta se on vaan toivomus, joidenkin on vaikea sitä toteuttaa.
        Joku kaipasi ajatuksia, mielipiteitä, no kyllähän joka asiaan mielipide löytyy, mutta onko sekään aina viisautta tuoda kaikkea esiin, olen huomannut ärtymyksen kasvavan, jos kovasti kantaa ottaa.
        Onhan mukava, että yksi ketju olisi meidän vanhojen mietteille pyhitetty, olipa se sitten miten arjen kerrontaa tahansa.
        Omiahan ne ajatukset ovat, mistä arjessakin kerrotaan.

        Tuo "eliitti" käsite on minun päästäni häipynyt, olen pitkän elämäni aikana tavannut monenlaista kulkijaa ja pikku hiljaa on ajatus tuosta "eliitistä" häipynyt.
        Ehkä on ihmisiä jotka huomiota saadakseen toimivat erilailla, minuun ei enää mikään tämän kaltainen pure.
        Pohjimmiltaan olemme kaikki ihmisiä, onnekseni tuttavapiirini ei kuulu näitä poikkeavia , huomiota hakevia, on vain lämminhenkisiä, ymmärtäviä ihmisiä.
        Tokihan mielipiteet vaihtelevat ja hieman on otettava toisenkin mieliala huomioon ja ymmärtää tilanteet oikein.
        Viiniä en ole ostanut Alkostakaan, miksi nyt kaupan hyllyltä, Longeroa joskus saunajuomaksi, hyllyssä on vielä 85-vuotis juhlintaan hankitut juomat, poikani niin reilusti niitä aineita toi.
        Mehuja teen itse ja ne pääasiallisina juominani nautin.

        Mielestäni tuota empaattisuutta on tai ei, se on sisäsiittoinen ja luonteen kuva sen useinkin paljastaa, puheesta jo sen aistii, jopa kirjoitellen ketjuunkin sen tunnistaa.

        Tässä tämä päiväkirjan sivu tällä kertaa, toivottavasti jonkun ajatuksen herätti;)


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Sunnuntaiaamua, hieman myöhäiseksi meni, kun laitoin raparperit mehustumaan, hohhoijaa, näin päiväkirja taas avattiin tavanomaisesti;)
        On vaikea kirjoittaa muusta kuin omasta elämästä, enhän tiedä teistä muuta kuin mitä olen viestienne perusteella tietoon saanut.
        Olisikin kovin suotavaa, jos omia tekemisiänne kertoisitte, vastaillen saisi ilmettä myös keskustelun tapaan.
        Nimimerkillä kirjoittajat ovat helpommin nähtävissä, anonyymit jäävät usein huomiotta, vaikka aihettakin löytyisi.

        Kuuntelin Pyykön ohjelmaa lintujen laulun vaikutuksesta ihmismieleen ja on useassa testissä huomattu sen hyvä vaikutus, samoin kuin hiljaisuus luonnossa käyskennellessä, sen totesin minä myös poikani mökillä ollessa, jotenkin oli kevyempi hengittää ja keskittyä kuuntelemaan.
        On helppo olla samaa mieltä kanssasi ano 16,57, se rakkaus kotimaatamme kohtaan on iloa sydämen pohjasta asti.
        Olen aiemminkin maininnut, että parasta suomessa on vuodenajat ja rauha mistä olemme saaneet nauttia jo pitkän ajan, toivoisi tämän jatkuvan.

        Noita iholle hyökkääviä on runsaasti, ihmettelin siellä mökillä kuistilla istuessa tehokas karkotin antoi olla hyökkäyksiltä rauhassa, nimeä en katsonut, mutta joku valkea pötkö laitettiin koteloon ja pöydälle, eipä itikoita näkynyt.
        Jotakin myrkkyähän se oli, mutta mielellään sitä hengitti, kun sai istua rauhassa, ehkä harvakseltaan ei kovin vaarallista ollut.

        Korpikirjailijalla tänään aihetta juhlimiseen, onnea vaan kumppanille ja koko juhlaväelle.

        Kyseleppä Mkr tuota itikan torjuntaa jostain, sai todella aivan rauhassa istua kuistilla, onhan juhannus mitä suurimmissa määrin ulkona oloa.
        Minulta taitaa nyt jäädä tähän kotona istumiseen, hyvä niin, selkäni on niin kipeä, että hyvä kun tässä sisällä jaksan touhuilla.
        Issiasvaiva, se on minulle usein juuri kesällä iskenyt.
        Pitää kohta nostaa perunani, jospa juhannus tunnelmaan niiden avulla pääsen, silliä ja uusia perunoita, vesi kielelle tulee, jos omia ei tule ostan torilta.
        Uunirieska myös on tehtävä, se perinne minulla.

        Noin olen toivonut, kuten Kristiina 23 sanot, mutta se on vaan toivomus, joidenkin on vaikea sitä toteuttaa.
        Joku kaipasi ajatuksia, mielipiteitä, no kyllähän joka asiaan mielipide löytyy, mutta onko sekään aina viisautta tuoda kaikkea esiin, olen huomannut ärtymyksen kasvavan, jos kovasti kantaa ottaa.
        Onhan mukava, että yksi ketju olisi meidän vanhojen mietteille pyhitetty, olipa se sitten miten arjen kerrontaa tahansa.
        Omiahan ne ajatukset ovat, mistä arjessakin kerrotaan.

        Tuo "eliitti" käsite on minun päästäni häipynyt, olen pitkän elämäni aikana tavannut monenlaista kulkijaa ja pikku hiljaa on ajatus tuosta "eliitistä" häipynyt.
        Ehkä on ihmisiä jotka huomiota saadakseen toimivat erilailla, minuun ei enää mikään tämän kaltainen pure.
        Pohjimmiltaan olemme kaikki ihmisiä, onnekseni tuttavapiirini ei kuulu näitä poikkeavia , huomiota hakevia, on vain lämminhenkisiä, ymmärtäviä ihmisiä.
        Tokihan mielipiteet vaihtelevat ja hieman on otettava toisenkin mieliala huomioon ja ymmärtää tilanteet oikein.
        Viiniä en ole ostanut Alkostakaan, miksi nyt kaupan hyllyltä, Longeroa joskus saunajuomaksi, hyllyssä on vielä 85-vuotis juhlintaan hankitut juomat, poikani niin reilusti niitä aineita toi.
        Mehuja teen itse ja ne pääasiallisina juominani nautin.

        Mielestäni tuota empaattisuutta on tai ei, se on sisäsiittoinen ja luonteen kuva sen useinkin paljastaa, puheesta jo sen aistii, jopa kirjoitellen ketjuunkin sen tunnistaa.

        Tässä tämä päiväkirjan sivu tällä kertaa, toivottavasti jonkun ajatuksen herätti;)

        Huomentapäivää.
        Sunnuntai on alkanut rauhallisesti aamukahvin ja tv: n seurassa.

        Luin tuosta Sel-lan tekstistä mm. että " eliitti" on hiukan hämärtyvä käsite. Siitäpä ajatus kiertyi Promesaan, jossa markiisitar pitää kiinni aatelisuudestaan ja arvostaan. Hän pitää sopimattomana sallia eksyneen naisen etsimistä maatilan alueilta. ja on myös pöyristynyt ajatuksesta, että kylän naisväki ryhtyisi keittämään hilloja Promesan laskuun.
        Se on kai sitä eliittiä.

        Mielipiteitten kirjoittamiseen tämä S24 on ymmärtääkseni luotu. Siksi minua välillä hämmästyttää, että otetaan kovin raskaasti muiden kirjoittajien mielipiteet , jotka ehkä poikkeavat omista.
        Kovin olisi yksitoikkoinen palsta, jos kaikki vain myötäilisivät toisiaan. Eri näkemyksiä muodostuu, kun olemme kukin eläneet oman elämämme ja sen kokemusten opettamina kirjoittelemme.
        Nyt olen taas loukannut ja jyrännyt toisessa ketjussa kaikkia, niin että osa kirjoittajistakin on kaikonnut.
        Älkää nyt kuitenkaan kaikki kadotko. Huhuilisin yksikseni ja vain kaiku vastaisi! 😉
        Kukin täällä taaplaa tyylillään, uuden tyylin oppimiseen ei aika riitä.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomentapäivää.
        Sunnuntai on alkanut rauhallisesti aamukahvin ja tv: n seurassa.

        Luin tuosta Sel-lan tekstistä mm. että " eliitti" on hiukan hämärtyvä käsite. Siitäpä ajatus kiertyi Promesaan, jossa markiisitar pitää kiinni aatelisuudestaan ja arvostaan. Hän pitää sopimattomana sallia eksyneen naisen etsimistä maatilan alueilta. ja on myös pöyristynyt ajatuksesta, että kylän naisväki ryhtyisi keittämään hilloja Promesan laskuun.
        Se on kai sitä eliittiä.

        Mielipiteitten kirjoittamiseen tämä S24 on ymmärtääkseni luotu. Siksi minua välillä hämmästyttää, että otetaan kovin raskaasti muiden kirjoittajien mielipiteet , jotka ehkä poikkeavat omista.
        Kovin olisi yksitoikkoinen palsta, jos kaikki vain myötäilisivät toisiaan. Eri näkemyksiä muodostuu, kun olemme kukin eläneet oman elämämme ja sen kokemusten opettamina kirjoittelemme.
        Nyt olen taas loukannut ja jyrännyt toisessa ketjussa kaikkia, niin että osa kirjoittajistakin on kaikonnut.
        Älkää nyt kuitenkaan kaikki kadotko. Huhuilisin yksikseni ja vain kaiku vastaisi! 😉
        Kukin täällä taaplaa tyylillään, uuden tyylin oppimiseen ei aika riitä.
        Mkr.

        Tee itse kuten neuvot, äläkä aina piikittele erilaista mielipiteistä! Äläkä halveksi anoja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tee itse kuten neuvot, äläkä aina piikittele erilaista mielipiteistä! Äläkä halveksi anoja!

        Mistä neuvoista puhut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tee itse kuten neuvot, äläkä aina piikittele erilaista mielipiteistä! Äläkä halveksi anoja!

        11:45.
        Nyt niinku meni hermo. Ole ystävllinen ja osoita missä kommentissani ole jotakuta piikitellyt. Anojahan te kaikki olette.

        On tietysti kivaa ahdistella kirjoittajia, jotka ovat niin tyhmiä, että käyttävät nimmaria. Omani ole poistanut rekisteristä , mutta uskallan allekirjoittaa
        mielipiteeni. Siihen nämä selkäänpuukottajat eivät pysty.
        Mkr.


    • Anonyymi

      Aamupäivä meni paikkoja järjestellessä ja puuroa keitellessä. Raparperit olivat niin ohuita ettei niistä yksikseen keittoa saanut.
      Pakasteessa oli vielä omenasosetta jota laitoin sekaan ja sain litran verran keittoa. Pitkästä aikaa keitetty riisipuuro ja raparperi keitto maistuivat hyvältä.

      Eilen käyskentelin pihalla ja huomasin monta kimalaista rododendronien kukissa. Yksi kimalaisista erottui kokonsa puolesta muista, talvehtineet kuningattaret ovat silmin havaittavasti isompia muista.

      Aivan tontin takarajalla olevan omenapuun alle olen istuttanut ylimääräisten perennojen yksilöitä ja ilokseni löysin monta kadonneeksi luulemaani kukkaa.
      Keltainen päivänlilja, erivärisiä akileijoja, vuorikaunokkia, saksan kurjenmiekkaa sinistä ja keltaista, kevätkaihonkukkaa ja lemmikkiä ym. tältä alueelta ei ajeta ruohoa ja sinne on tietysti myös vuohenputkea pesiytynyt mutta saa olla, onhan sen kukka kaunis pitsimäinen röyhelö muitten kukkien seassa.

      Myös mehiläisiä oli kimalaisten lisäksi ilahduttavasti ja nämäkin kukat toivat niille mettä ja siitepölyä ravinnoksi.

      Keräsin muutama päivä sitten nokkosia ison kassillisen ja kuivatin lehdet kasvikuivurissa rapeiksi ja jauhoin hienoksi jauheeksi, sain kaksi puolen litran purkkia, jotka riittävät ensi talven ajan päivittäin käytettäväksi.

      Nokkosten varret pätkin lyhyiksi ja laitoin vesiämpäriin kannen alle muhimaan lannoitteeksi tomaateille. Nokkosvesi viikon muhittuaan haisee pahalta, mutta sen lannoite on luonnonmukainen ja laimennettuna 1: 10 litraan vettä parasta luomua tomaateille.
      Yksi iso runkotomaatti alkoi jo kukkia ja kohta pölyttäjät löytävät sen.

      Olette keskustelleet viineistä eliittien juomana, mutta koska en nykyisin juo viinejä enkä kuulu eliittiinkään niin osaltani keskustelu jääkin tähän mainintaan.

      Sitten on myös valitettu näistä kotipuuhien kertomisista etteivät ne kiinnosta toisia.

      Minä kuitenkin nautin näitten toisten kirjoittajien kuvauksista kotiaskareistaan, pihoistaan, rantaelämästään mökeissään. ym.ym tosi mielenkiintoisista tekemisistä.
      Siksi itsekin kerron seikkaperäisesti omista arkiaskareistani.

      Eihän näitä keskusteluketjuja ole kenenkään pakko lukea ja osallistua näihin.

      Onhan tällä 80v palstalla monta muuta aihetta joissa kirjoitetaan muista asioista kuin omista päivän tekemisistämme.
      T tepa

    • Anonyymi

      Yks topimies toteaa että jo vain se sopii. Käväisin jo aamupäivän lopuilla koneella, mutta menin sitten vielä pötkölleen.

      Postia ei näköjänsä kannet nykyään sunnuntakina. Syy siehenki selviää aikanas.
      Kun oli kaks villapaitaa päällänsä niin hyvin tarkeni ulkon. Sisälle jäähytteleen. Ulkomittarissa strapun seinäsä näytti +29 c.

      • Anonyymi

        Kyllä tarkenee jos kaksi villapaitaa päällänsä ja mittari näyttää +29 ;-)) Kyllä siinä passaa sisälle painua jäähdyttelemään.

        Mira


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä tarkenee jos kaksi villapaitaa päällänsä ja mittari näyttää 29 ;-)) Kyllä siinä passaa sisälle painua jäähdyttelemään.

        Mira

        Huomenta viikon alkuun, kaunis sää jatkuu kiva lomalaisille ja myös meille pitkällä lomalla oleville.
        Lämmin ei luita riko, sanotaan, mutta joskus uupumuksen aiheuttaa, kyllä siinä 20 asteen lämmössä jo pärjää, joskus jopa alemmallakin.
        Ehkä ei kuitenkaan kahta villapaitaa tarvitse, sitten kun mittari näyttää 20 pakkasastetta, voi hyvinkin tarvetta ilmentyä.
        Toki onhan myönnettävä, että villasukissa kuljen minäkin kesät, talvet, jaloissa huono verenkierto, vetokin lattian rajassa tuntuu.
        Meillä ilmestyy paikallislehti vain kolmena päivänä, siirryin digilehteen.

        Raparperimehua sain kolmisen litraa, ei oikein mehukkaita olleet, varmaan nekin kaipaavat jotain hoitoa ja paikka missä kasvavat on autiotila, omissa oloissaan saaneet kasvaa.
        Säilöminen on kuitenkin aloitettu ja siitä se torilla käynti lisääntyy, seuraavana mansikat ja perunat pakkaseen laitan, pieniä siikli nimisiä pakastan.
        Nokkosia minäkin liottelin lannoitteeksi aikoinaan, lehmän kakkaroiden lisäksi, syötäväksi en ole laittanut, olisi varmaan kannattanut laittaa, mutta nokkosesiintymät aika pieniä olivat ja tien vieressä useinkin.
        Minäkin tykkään lukea aivan näistä arkisista puuhista, sillä jokaisella omat tavat ja aina jotain uutta kokee viesteistä saavansa.

        Minua ihmetyttää tuo Makriinan kohdistuva ajojahti, hän kirjoittaa aina asiallisesti ja asiaa, huumorinkin anti huomattava.
        Suoria mielipiteitä asioista, näinhän arvostelijatkin tekevät.
        En usko , että kukaan hänen kirjoittelun vuoksi olisi pois lähtenyt, joku muu syy on poissa oloihin.
        Kunnioitettava ikä ja noin selkeä ulosanti, olisipa meillä kaikilla.
        Sallitaan eriävät ajatukset, ymmärtäen, että ne on kyseisen kirjoittajan mielipiteitä, jotka voivat avata silmät laajenpaankin keskusteluun.
        Tänään taas istun monta tuntia La Promesan salaisuuksien paljastuksien ääressä ja varmaan paha saa siinäkin sarjassa palkkansa.
        Onneksi emme elä noin jyrkkää jakoa mikä sarjassa on, vaikka vieläkin tuo "eliitti" elää, teeskenteleviä ihmisiä vielä löytyy.
        Onhan niinkin, että suoraan puhuvia ei hyväksytä ja monta kertaa ystävyys siihen loppuu.

        Kummi-tyttö toi eilen raparperien kera yhden villapaidan purettavaksi, näin saan ilmaista sukkalankaa ja ehkä jalkojakin sukkiin löytyy, mikä tärkeintä, minun tekeminen jatkuu.
        Edunvalvontapaperin vihdoin sain aikaan, nyt voin huoletta elää, jos jotain sattuu, lapset asiani hoitaa, kai aika oli se jo tehdä, lapset ovat vähätelleet asiaa, vedoten siihen, että itse pystyn asiani hoitamaan.
        Eihän tarvitse kuin yksi päivä ja se on siinä.
        Hyvin itsenäinen olen toimissani ollutkin läpi elämän, itse olen polkuni tehnyt, toteuttanut, virheitä tehnyt ja kai jotain onnistumisiakin on mukaan mahtunut.
        Jatkumo voi vaikka yllättää, mutta nyt tämän päivän puuhiin, hieman vaikea tuo liikkuminen, kun aina selkään vihloo, mutta hammasta purren ilta aina eteen tulee.

        Iloista päivää ja aurinkoa kaikille, ehkä ne kadonneet lampaatkin ketjuun löytävät.


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Huomenta viikon alkuun, kaunis sää jatkuu kiva lomalaisille ja myös meille pitkällä lomalla oleville.
        Lämmin ei luita riko, sanotaan, mutta joskus uupumuksen aiheuttaa, kyllä siinä 20 asteen lämmössä jo pärjää, joskus jopa alemmallakin.
        Ehkä ei kuitenkaan kahta villapaitaa tarvitse, sitten kun mittari näyttää 20 pakkasastetta, voi hyvinkin tarvetta ilmentyä.
        Toki onhan myönnettävä, että villasukissa kuljen minäkin kesät, talvet, jaloissa huono verenkierto, vetokin lattian rajassa tuntuu.
        Meillä ilmestyy paikallislehti vain kolmena päivänä, siirryin digilehteen.

        Raparperimehua sain kolmisen litraa, ei oikein mehukkaita olleet, varmaan nekin kaipaavat jotain hoitoa ja paikka missä kasvavat on autiotila, omissa oloissaan saaneet kasvaa.
        Säilöminen on kuitenkin aloitettu ja siitä se torilla käynti lisääntyy, seuraavana mansikat ja perunat pakkaseen laitan, pieniä siikli nimisiä pakastan.
        Nokkosia minäkin liottelin lannoitteeksi aikoinaan, lehmän kakkaroiden lisäksi, syötäväksi en ole laittanut, olisi varmaan kannattanut laittaa, mutta nokkosesiintymät aika pieniä olivat ja tien vieressä useinkin.
        Minäkin tykkään lukea aivan näistä arkisista puuhista, sillä jokaisella omat tavat ja aina jotain uutta kokee viesteistä saavansa.

        Minua ihmetyttää tuo Makriinan kohdistuva ajojahti, hän kirjoittaa aina asiallisesti ja asiaa, huumorinkin anti huomattava.
        Suoria mielipiteitä asioista, näinhän arvostelijatkin tekevät.
        En usko , että kukaan hänen kirjoittelun vuoksi olisi pois lähtenyt, joku muu syy on poissa oloihin.
        Kunnioitettava ikä ja noin selkeä ulosanti, olisipa meillä kaikilla.
        Sallitaan eriävät ajatukset, ymmärtäen, että ne on kyseisen kirjoittajan mielipiteitä, jotka voivat avata silmät laajenpaankin keskusteluun.
        Tänään taas istun monta tuntia La Promesan salaisuuksien paljastuksien ääressä ja varmaan paha saa siinäkin sarjassa palkkansa.
        Onneksi emme elä noin jyrkkää jakoa mikä sarjassa on, vaikka vieläkin tuo "eliitti" elää, teeskenteleviä ihmisiä vielä löytyy.
        Onhan niinkin, että suoraan puhuvia ei hyväksytä ja monta kertaa ystävyys siihen loppuu.

        Kummi-tyttö toi eilen raparperien kera yhden villapaidan purettavaksi, näin saan ilmaista sukkalankaa ja ehkä jalkojakin sukkiin löytyy, mikä tärkeintä, minun tekeminen jatkuu.
        Edunvalvontapaperin vihdoin sain aikaan, nyt voin huoletta elää, jos jotain sattuu, lapset asiani hoitaa, kai aika oli se jo tehdä, lapset ovat vähätelleet asiaa, vedoten siihen, että itse pystyn asiani hoitamaan.
        Eihän tarvitse kuin yksi päivä ja se on siinä.
        Hyvin itsenäinen olen toimissani ollutkin läpi elämän, itse olen polkuni tehnyt, toteuttanut, virheitä tehnyt ja kai jotain onnistumisiakin on mukaan mahtunut.
        Jatkumo voi vaikka yllättää, mutta nyt tämän päivän puuhiin, hieman vaikea tuo liikkuminen, kun aina selkään vihloo, mutta hammasta purren ilta aina eteen tulee.

        Iloista päivää ja aurinkoa kaikille, ehkä ne kadonneet lampaatkin ketjuun löytävät.

        Kadonneita lampaita? Demeteriä ei ole pitkään aikaa näkynyt. Eikä palomaa.


    • Juhannusviikko alkaa etelärannikolla epävakaisena, mutta lämpö on kesäinen. Enemmänkin kiinnostaa Pirkanmaan ennustukset, mökillä vietämme juhannusta, ja näillä näkymin aurinkoa sinne riittäisi. Nuoret polvet mökkeilevät täällä Suomenlahden saaristossa, ja purjehdukseen ovat hurahtaneita hekin, onhan Suomenlahden ja Turun saaristoa luonnehdittu maailman kauneimmatksi, on laakeat silokalliot, joille voi rantautua. Toisen porukan kesäpaikassa eilen kävimme , mansikkakakulla nuoren synttärisankarin kunniaksi hemmoteltiin. Harvemmin saa enää koko klaania koolle, nuoret ovat kesän töissä ja omat piirit ja menot jo laajat. Onneksi kaikki ovat asettuneet tänne etelään, voivat oman aikataulunsa mukaan piipahtaa mummolassa. He tuovat omia kavereitaankin, säilymme me vanhat pahimmalta kalkkiutumiselta näiden raikkaita ajatuksia jakaen.

      Sel-la kertoi ohraryynirieskasta, joka on minullekin tuttu eteläsavolaisesta mummolasta, varsinkin heinäaikaan sitä tehtiin välipapaksi, vietiin niityllekin kahvin kanssa nautittavaksi. Kylmää mustikkasoppaa lasista ryypäten oli myös usein kyytipoikana. Äitini teki sitä ohuempana versiona, mutta se piimän happamuus ja tiivis rakenne jakoi makumieltymyksiä, ei siitä vakioherkkua tullut. Muurikkaletut ovat olleet sekä minun savolaisessa että mieheni hämäläisessä suvussa juhannusperinne, samoin savukala, ensimmäiset mansikat ja uudet perunat. Siinäpä perussetti nykyisillekin kesäherkuille, salaatteja lisäksi. Herkkä järviluonto sopii minun juhannustunnelmaani, saunominen koivuvastoin (mies koivuvihdoin) ja uinti, soutelu hiljaisella lahdella. Ulpukkahelmet pitää tehdä, soutaa saareen nuuhkimaan valkolehdokin salaperäistä tuoksua. Varsinaisia kutsuja ei pidetä, mutta samoilla rannoilla mökkeileviä sukulaisia saatetaan tavata ihan ex tempore, Valitettavasti vanha joukko on vuosi vuodelta harvempi, uudet polvet eivät niin enää sukumökeillä vietä aikaa.

      Korppiksen miehen syntymäpäiväjuhlat varmaan onnistuivat säänkin puolesta, onnentoivotukset ja kaikkea hyvää jatkossakin hänelle, sinulle ja koko kansainväliselle perhepiirille!

      Virittäydytään juhannustunnelmiin, kukkaseppeleisiin ja -kimppuihin löytyy nyt ihanuuksia pihoilta ja pellonpientareilta!

    • Anonyymi

      Ihan vaan muina miehinä tässä jatkoon ilmoittaudun. Hurskainen nimimerkkiäkin olen viimeaikoina käyttänyt kun hakkeri tuhosi sen aikaisemman, kirjaudutun.
      Sää keskisessä Kymenlaaksossa on kuten kai laajemmaltikin, kesäisen kaunis.

      Muuten juhannusviikkoa vietämme. Alueradiomme siitä kertoi.
      Lääkärille pitäisi tilata aikaa hiukan intiimi-asiassa.

      Hyvää viikon alkua teitille palstalaiset. Pidetään ns. lippu korkealla!

    • Anonyymi

      Hyvää juhannusviikkoa toivottelen minäkin täältä itäisen Helsingin rannikolta kaikille palstalaisille.
      Minä ihastuin lapsena kun äiti toi Mikkelin torilta ohrarieskaa ja viipurin rinkeliä. Se rieska on sellaista pannukakun tapaista paremminkin eli ei leipää, jota rieskaksi kutsutaan jossain päin Suomea.

      Teen sitä ohrarieskaa itsekin silloin tällöin, hieman muunneltua versiota. Käytän siihen 2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita, litra piimää, 2 dl ruokakermaa, 2 munaa, 2 tl suolaa, ½ tl ruokasoodaa, 2 dl riisihiutaleita ja 2 dl neljän viljan hiutaleita /tai kaurahiutaleita. Paistetaan voidellulla taikka leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä noin 220 asteessa puolisen tuntia, kunnes on kauniin ruskea.

      Jos käyttää ei esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita, voi niitä liottaa yön yli piimässä. Lämmin ohrarieska oivariinilla siveltynä on ihanan maukasta!

      Mira

      • Anonyymi

        Meillä tuota sanotaan röpörieskaksi, koska pinta oli röpelöinen . Pitääkin kokeilla Miran ohjeella ja laittaa piimän lisäksi ruokakermaa ja muutakin kuin ohraa ja tuo soida saattaa vähän nostattaa tiivistä rakennetta. Teen yleensä vain 8 dl piimään ja vähän vettä, muuten tulee kamalan paksu. Hyvää se on myös munavoin kanssa. Pitä syödä tuoreena, siksi teen vain silloin kun on enemmän vieraita koolla. Pellillinen vadtaa montaa leipää.


    • Juhlat juhlittu.

      Sää helli puistojuhliamme. Värikkäillä ilmapalloilla koristeltu pihan tuomipihlajapensas loi iloisen ilmeen juhlatilaan. Värikkäitä kukkalaitteita pöydillä ja kukkapenkeissä. Iso punainen ämpäri täynnä tummansinisiä ja valkeita lupiineja.

      Suolaiset ja makeat tarjottavat katoimme alakertaan, sieltä on kulku pihalle. Juomapöytä oli pihan patiolla.

      Alkumaljaksi nautimme
      Lambrusco Emilia Biancoa, se sai vierailta kehuja.

      Mieheni tyttären vanhimman pojan ja hänen morsiammensa sekä mieheni vanhimman pojan saapuminen Hollannista oli pidetty meiltä salassa ja se oli ihana yllätys.
      Mieheni kaikki neljä lasta ja kaksi lastenlasta olivat juhlistamassa papan synttäreitä.
      Minun sukuani ja yhteisiä ystäviämme oli juhlimassa kanssamme.

      Nuoret tarjosivat heti juhlan alussa apuaan tarjoilussa. Se vapautti minut seurustelemaan vieraitten kanssa.

      Päivä onnistui hyvi, tarjottavat keräsivät kiitosta. Ei niistä jäänyt juuri mitään jäljelle, tänään aamupalalla söin viimeiset palat lihavoileipäkakusta.

      No, ihanuudella on hintansa, olen ollut koko päivän väsynyt ja päikkäritkin kesti kolmatta tuntia.

      Huomenna vielä otan kevyesti. Kuopus tulee keskiviikkona siirtämään "lelulaatikot" uusittuun ulkovajaan. Saan lasikuistin vihdoin järjesteltyä kesää varten.

      Esikoinen soitti Etelä Ruotsista matkaltaa perheineen Tanskaan. Hän lupasi saapua korpeen juhlimaan minun synttäreitä parin viikon päästä.

      Ei käy aika pitkäksi, mutta voimia kerääviä vapaa päiviä aijon nyt jatkossa pitää useampia.

      • Anonyymi

        Korppis. Kuvauksestasi päätellen upeat juhlat olit miehellesi valmistanut. Hienoa että miehesi lapsetkin olivat saapuneet isäänsä onnittelemaan. Varmasti hekin arvostivat sinun panostustasi juhliin ja ovat tyytyväisiä isän onnistuneesta avioliitosta .
        Ei ihme jos tänään päiväunet olivatkin venähtäneet, kyllä viime aikojen tekemiset ja fyysiset ponnistelut tuntuvat kehossa kun sinäkään et ole enää aivan nuori.
        Toivotan onnea miehellesi hänen kunnioitettavasta iästään ja sinulle Korppis myös hyvää Juhannusta.
        T tepa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Korppis. Kuvauksestasi päätellen upeat juhlat olit miehellesi valmistanut. Hienoa että miehesi lapsetkin olivat saapuneet isäänsä onnittelemaan. Varmasti hekin arvostivat sinun panostustasi juhliin ja ovat tyytyväisiä isän onnistuneesta avioliitosta .
        Ei ihme jos tänään päiväunet olivatkin venähtäneet, kyllä viime aikojen tekemiset ja fyysiset ponnistelut tuntuvat kehossa kun sinäkään et ole enää aivan nuori.
        Toivotan onnea miehellesi hänen kunnioitettavasta iästään ja sinulle Korppis myös hyvää Juhannusta.
        T tepa

        Sateisen yön jälkeen päivä on kirkastumassa, kyllä huomaa, että sade on tehnyt tehtävänsä, luonto kiittää.
        Nämä sateet vielä laariin menee, toivotaan, että kesä käsikädessä sateen ja poudan kanssa loppuun kulkee.
        Selkäni meinaa vaan jatkaa ilkeänä oloaan, panadol lääkkeeni on ollut, pientä helpotusta antaa.
        Purin eilen sen puseron ja nyt sitten sukkaa pukkaa, muutamat naisten sukat siitä saa ja lapsillekin ehkä lankaa jää muutamiin sukkiin.
        Miettimällä yritin olisiko jotain muuta tarvetta langalle, en keksinyt, kai sitten olen vain sukkien tekijä.
        Omaan kotiini en tarvitse mitään uutta, no ehkä tarvetta olisikin, mutta tässä vaiheessa elämää en enää jaksa suuria muutoksia.
        Jakamista vieläkin paljon, vaikka jo muuttoni aikaan kierrätykseen hommasin suuren osan tavaroitani aina vaan lisää löytyy.
        Vintillä ei juuri mitään tavaraa ja yläkaapitkin melkein tyhjinä, mutta nyt on helppo löytää kaikkea, kun kaikella paikkansa.
        Onnittelen itseäni, kun raaskin luopua niin isosta osaa elämääni, hyvin toimeen tulen vähemmälläkin.

        Ramoonan näen kauniina rouvana, miehensä ja perheensä ihailun kohteena kukkaseppele päässään, niin hyvän kuvan teit juhannuksen ja kesäsi kulumisista.
        Varmaan nuoruuden juhannukset ja ilot mieleen tulee, niitä toivoisi aina vaan elävänä mukana kulkien iloa ja onnea antamaan.
        Ulpukkahelmet muistan minäkin tehneeni, kun vesillä liikuimme, täällä Savon kauniiden vesistöjen äärellä.

        Hurskainen mainitsit nimimerkkisi menettäneesi, niin minäkin ja nyt tähän uuteen en meinaa tottua, SkillaN vaan aina mielessä pyörii.
        Toivottavasti ajan pian saat ja apua löydät vaivaasi.
        Lippua yritän heilutella korkealla näine juttuineni, toivon, että jollekin toisellekin lipun heilutus mieleen tulee, hyvää juhannus aikaa sinulle kuin toisillekin.

        Samoin tavoin rieskani valmistan kuin sinäkin mira ja juurikin voin tai muun levikkeen kanssa kuumana on herkkua.
        On tosin melkoisen vahva tuote tuo ohra ja kaikille sen nauttiminen ei oikein sovi, turvotusta saa aikaan ja hitaasti suolistossa matka etenee, siitäkin huolimatta maku houkuttaa muutaman kerran vuoteen.
        Minulla ei onneksi suuria vaikeuksia ruuansulatuksen kanssa olekaan, nauran aina, että vaikka pieniä kiviä söisin hyvin menee.

        Onnistuneet juhlat on paras kiitos emännälle ja juhlasi onnistui hyvin säänkin puolesta.
        Yllätykset kuuluu juhliin ja niitäkin saitte, nyt sitten jatkossa muistojen kera lepäilyä, kunnes uusi juhlinta kutsuu.
        Onnea etukäteen tuleviinkin juhliisi korpikirjailija.

        Tepalle juhannuksen odotuksia, toivotaan kauniita ilmoja ja hyttysten poissa oloa maisemista, vaikka kai niilläkin oma tehtävänsä, linnut saavat niiden avulla masunsa täyteen muiden hyönteisten lisänä.
        Ilo on minullakin katsella taivaalla liiteleviä pääskysiä, kohta poikasetkin lentoa opettelevat, siipien räpyttelystä erottuu poikasten lento.
        Niillekin toivoisi hyvää ravintoa ja voimia valmistautumisessa pitkälle lennolle syksyn tullessa.

        Jatkanpa neulomista, kun en millään pohtimisella löydä muuta tekemistä, mutta meneehän päivä näinkin ja ehkä iloa sukkani jollekin joskus tuottaa.
        Kaipailen kovin brinkalaa ja demeteriä viestejä laittamaan taitaa kesäkiireet heitä rasittaa, samoin Eliaana ja kaikki toisetkin loistavat poissa olollaan, taitaa kesän suunnitelmat aikaa vievän.
        Kaikki aikanaan ja viettäkää jokainen mielihyvää tuovan juhannuksen odotusta.


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Sateisen yön jälkeen päivä on kirkastumassa, kyllä huomaa, että sade on tehnyt tehtävänsä, luonto kiittää.
        Nämä sateet vielä laariin menee, toivotaan, että kesä käsikädessä sateen ja poudan kanssa loppuun kulkee.
        Selkäni meinaa vaan jatkaa ilkeänä oloaan, panadol lääkkeeni on ollut, pientä helpotusta antaa.
        Purin eilen sen puseron ja nyt sitten sukkaa pukkaa, muutamat naisten sukat siitä saa ja lapsillekin ehkä lankaa jää muutamiin sukkiin.
        Miettimällä yritin olisiko jotain muuta tarvetta langalle, en keksinyt, kai sitten olen vain sukkien tekijä.
        Omaan kotiini en tarvitse mitään uutta, no ehkä tarvetta olisikin, mutta tässä vaiheessa elämää en enää jaksa suuria muutoksia.
        Jakamista vieläkin paljon, vaikka jo muuttoni aikaan kierrätykseen hommasin suuren osan tavaroitani aina vaan lisää löytyy.
        Vintillä ei juuri mitään tavaraa ja yläkaapitkin melkein tyhjinä, mutta nyt on helppo löytää kaikkea, kun kaikella paikkansa.
        Onnittelen itseäni, kun raaskin luopua niin isosta osaa elämääni, hyvin toimeen tulen vähemmälläkin.

        Ramoonan näen kauniina rouvana, miehensä ja perheensä ihailun kohteena kukkaseppele päässään, niin hyvän kuvan teit juhannuksen ja kesäsi kulumisista.
        Varmaan nuoruuden juhannukset ja ilot mieleen tulee, niitä toivoisi aina vaan elävänä mukana kulkien iloa ja onnea antamaan.
        Ulpukkahelmet muistan minäkin tehneeni, kun vesillä liikuimme, täällä Savon kauniiden vesistöjen äärellä.

        Hurskainen mainitsit nimimerkkisi menettäneesi, niin minäkin ja nyt tähän uuteen en meinaa tottua, SkillaN vaan aina mielessä pyörii.
        Toivottavasti ajan pian saat ja apua löydät vaivaasi.
        Lippua yritän heilutella korkealla näine juttuineni, toivon, että jollekin toisellekin lipun heilutus mieleen tulee, hyvää juhannus aikaa sinulle kuin toisillekin.

        Samoin tavoin rieskani valmistan kuin sinäkin mira ja juurikin voin tai muun levikkeen kanssa kuumana on herkkua.
        On tosin melkoisen vahva tuote tuo ohra ja kaikille sen nauttiminen ei oikein sovi, turvotusta saa aikaan ja hitaasti suolistossa matka etenee, siitäkin huolimatta maku houkuttaa muutaman kerran vuoteen.
        Minulla ei onneksi suuria vaikeuksia ruuansulatuksen kanssa olekaan, nauran aina, että vaikka pieniä kiviä söisin hyvin menee.

        Onnistuneet juhlat on paras kiitos emännälle ja juhlasi onnistui hyvin säänkin puolesta.
        Yllätykset kuuluu juhliin ja niitäkin saitte, nyt sitten jatkossa muistojen kera lepäilyä, kunnes uusi juhlinta kutsuu.
        Onnea etukäteen tuleviinkin juhliisi korpikirjailija.

        Tepalle juhannuksen odotuksia, toivotaan kauniita ilmoja ja hyttysten poissa oloa maisemista, vaikka kai niilläkin oma tehtävänsä, linnut saavat niiden avulla masunsa täyteen muiden hyönteisten lisänä.
        Ilo on minullakin katsella taivaalla liiteleviä pääskysiä, kohta poikasetkin lentoa opettelevat, siipien räpyttelystä erottuu poikasten lento.
        Niillekin toivoisi hyvää ravintoa ja voimia valmistautumisessa pitkälle lennolle syksyn tullessa.

        Jatkanpa neulomista, kun en millään pohtimisella löydä muuta tekemistä, mutta meneehän päivä näinkin ja ehkä iloa sukkani jollekin joskus tuottaa.
        Kaipailen kovin brinkalaa ja demeteriä viestejä laittamaan taitaa kesäkiireet heitä rasittaa, samoin Eliaana ja kaikki toisetkin loistavat poissa olollaan, taitaa kesän suunnitelmat aikaa vievän.
        Kaikki aikanaan ja viettäkää jokainen mielihyvää tuovan juhannuksen odotusta.

        Sella. Oletpa todella tarkkavaistoinen huomaamaan mitkä asiat ovat kullekin meistä tärkeitä elämässä.
        Mainitsit minun lintuharrastukseni. Olen näissä teksteissäni useaan kertaan maininnut hyönteiset ja linnut.
        Oikein nauratti miten pitkälle tämä ötökkä harrastukseni on mennyt kun muutama päivä sitten keräsin niitä mainitsemiani nokkosia. Niitä riipiessäni huomasin noin sentin mittaisen nokkosperhosen toukan nokkosen lehdellä. En raaskinut pudottaa sitä nokkosen varsien sekaan lannoiteliuokseen, vaan hanskat kädessä lähdin viemään sitä ulos kasvavaan nokkoseen. Poika tuli vastaan rapulla ja ihmetteli mihin olen menossa käsi ojossa, näytin perhosen toukkaa ja sanoin etsiväni sille uuden nokkospuskan.
        Poika tarjoutui siihen tehtävään ja löysikin toukalle uuden ruokapaikan.

        Molemmille lapsilleni on tullut eläintensuojelu tärkeäksi jo pienestä pitäen ja poika varsinkin sosiaalisena tyyppinä on saanut kavereitaankin lintujen suojelijoiksi.

        Katsoin sääksikamerasta poikasten kehittymistä. Ensimmäisenä kuoriutunut poikanen on huomattavasti terhakkaampi kuin kaksi pienempää. Emoilla näyttää olevan täysi työ ruokkia nälkäisiä poikasiaan.

        Olen huomannut kun olen enemmän pihalla kulkenut ja jotain pientä jopa touhunnut, niin kuntoni on kohentunut ja mieliala on pysynyt hyvänä kipuiluista huolimatta.
        Kun hyväksyy terveytensä tilanteen, ettei paluuta kivuttomaan elämään ole, niin siihen tottuu ja löytää niitä asioita jotka tuntuvat mielekkäiltä elämässä.

        Hyvää päivän jatkoa kaikille.
        T tepa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sella. Oletpa todella tarkkavaistoinen huomaamaan mitkä asiat ovat kullekin meistä tärkeitä elämässä.
        Mainitsit minun lintuharrastukseni. Olen näissä teksteissäni useaan kertaan maininnut hyönteiset ja linnut.
        Oikein nauratti miten pitkälle tämä ötökkä harrastukseni on mennyt kun muutama päivä sitten keräsin niitä mainitsemiani nokkosia. Niitä riipiessäni huomasin noin sentin mittaisen nokkosperhosen toukan nokkosen lehdellä. En raaskinut pudottaa sitä nokkosen varsien sekaan lannoiteliuokseen, vaan hanskat kädessä lähdin viemään sitä ulos kasvavaan nokkoseen. Poika tuli vastaan rapulla ja ihmetteli mihin olen menossa käsi ojossa, näytin perhosen toukkaa ja sanoin etsiväni sille uuden nokkospuskan.
        Poika tarjoutui siihen tehtävään ja löysikin toukalle uuden ruokapaikan.

        Molemmille lapsilleni on tullut eläintensuojelu tärkeäksi jo pienestä pitäen ja poika varsinkin sosiaalisena tyyppinä on saanut kavereitaankin lintujen suojelijoiksi.

        Katsoin sääksikamerasta poikasten kehittymistä. Ensimmäisenä kuoriutunut poikanen on huomattavasti terhakkaampi kuin kaksi pienempää. Emoilla näyttää olevan täysi työ ruokkia nälkäisiä poikasiaan.

        Olen huomannut kun olen enemmän pihalla kulkenut ja jotain pientä jopa touhunnut, niin kuntoni on kohentunut ja mieliala on pysynyt hyvänä kipuiluista huolimatta.
        Kun hyväksyy terveytensä tilanteen, ettei paluuta kivuttomaan elämään ole, niin siihen tottuu ja löytää niitä asioita jotka tuntuvat mielekkäiltä elämässä.

        Hyvää päivän jatkoa kaikille.
        T tepa

        Tepa kerroit toukkajutun, no, minun on kerrottava kotilometsästyksestä. Aamulla menin suopayrttipenkin viereen, kauhukseni huomasin runsaasti kotiloita maassa ja penkin taustalla nousevissa humalanlehdissä. Aloin kotilokeruun sain kalkkilaatikkoon ehkä noin kolmekymmenta yksilöä.

        Sade oli huuhtonut kalkit humalien alalehdiltä joten kotiloilla alkoi onnenpäivät.

        No, nyt ne odottavat kalkkilaatikossa kohtalonsa päätettä. Kerään vielä tänään lisää jos löytyy ja kaadan kiehuvaa vettä niiden päälle, pistän raadot pussiin ja biojätteisiin.

        Mietin, miksi niitä on niin paljon, olisiko syynä kun taloyhtiön porukka kaatoi pensaat ja puut pois viereiseltä taloyhtiön alueelta ja jättivät alueen hoitamatta, että kotilot aloittivat muuton vehreimmille alueille.

        Tämäkin päivä on muulta osin kulunut vaaka-asennossa, täkkien alla.

        Pitänee kaiketi jo ryhdistäytyä, kuten totesit pienet puuhastelut pitää kivut loitolla.


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Sateisen yön jälkeen päivä on kirkastumassa, kyllä huomaa, että sade on tehnyt tehtävänsä, luonto kiittää.
        Nämä sateet vielä laariin menee, toivotaan, että kesä käsikädessä sateen ja poudan kanssa loppuun kulkee.
        Selkäni meinaa vaan jatkaa ilkeänä oloaan, panadol lääkkeeni on ollut, pientä helpotusta antaa.
        Purin eilen sen puseron ja nyt sitten sukkaa pukkaa, muutamat naisten sukat siitä saa ja lapsillekin ehkä lankaa jää muutamiin sukkiin.
        Miettimällä yritin olisiko jotain muuta tarvetta langalle, en keksinyt, kai sitten olen vain sukkien tekijä.
        Omaan kotiini en tarvitse mitään uutta, no ehkä tarvetta olisikin, mutta tässä vaiheessa elämää en enää jaksa suuria muutoksia.
        Jakamista vieläkin paljon, vaikka jo muuttoni aikaan kierrätykseen hommasin suuren osan tavaroitani aina vaan lisää löytyy.
        Vintillä ei juuri mitään tavaraa ja yläkaapitkin melkein tyhjinä, mutta nyt on helppo löytää kaikkea, kun kaikella paikkansa.
        Onnittelen itseäni, kun raaskin luopua niin isosta osaa elämääni, hyvin toimeen tulen vähemmälläkin.

        Ramoonan näen kauniina rouvana, miehensä ja perheensä ihailun kohteena kukkaseppele päässään, niin hyvän kuvan teit juhannuksen ja kesäsi kulumisista.
        Varmaan nuoruuden juhannukset ja ilot mieleen tulee, niitä toivoisi aina vaan elävänä mukana kulkien iloa ja onnea antamaan.
        Ulpukkahelmet muistan minäkin tehneeni, kun vesillä liikuimme, täällä Savon kauniiden vesistöjen äärellä.

        Hurskainen mainitsit nimimerkkisi menettäneesi, niin minäkin ja nyt tähän uuteen en meinaa tottua, SkillaN vaan aina mielessä pyörii.
        Toivottavasti ajan pian saat ja apua löydät vaivaasi.
        Lippua yritän heilutella korkealla näine juttuineni, toivon, että jollekin toisellekin lipun heilutus mieleen tulee, hyvää juhannus aikaa sinulle kuin toisillekin.

        Samoin tavoin rieskani valmistan kuin sinäkin mira ja juurikin voin tai muun levikkeen kanssa kuumana on herkkua.
        On tosin melkoisen vahva tuote tuo ohra ja kaikille sen nauttiminen ei oikein sovi, turvotusta saa aikaan ja hitaasti suolistossa matka etenee, siitäkin huolimatta maku houkuttaa muutaman kerran vuoteen.
        Minulla ei onneksi suuria vaikeuksia ruuansulatuksen kanssa olekaan, nauran aina, että vaikka pieniä kiviä söisin hyvin menee.

        Onnistuneet juhlat on paras kiitos emännälle ja juhlasi onnistui hyvin säänkin puolesta.
        Yllätykset kuuluu juhliin ja niitäkin saitte, nyt sitten jatkossa muistojen kera lepäilyä, kunnes uusi juhlinta kutsuu.
        Onnea etukäteen tuleviinkin juhliisi korpikirjailija.

        Tepalle juhannuksen odotuksia, toivotaan kauniita ilmoja ja hyttysten poissa oloa maisemista, vaikka kai niilläkin oma tehtävänsä, linnut saavat niiden avulla masunsa täyteen muiden hyönteisten lisänä.
        Ilo on minullakin katsella taivaalla liiteleviä pääskysiä, kohta poikasetkin lentoa opettelevat, siipien räpyttelystä erottuu poikasten lento.
        Niillekin toivoisi hyvää ravintoa ja voimia valmistautumisessa pitkälle lennolle syksyn tullessa.

        Jatkanpa neulomista, kun en millään pohtimisella löydä muuta tekemistä, mutta meneehän päivä näinkin ja ehkä iloa sukkani jollekin joskus tuottaa.
        Kaipailen kovin brinkalaa ja demeteriä viestejä laittamaan taitaa kesäkiireet heitä rasittaa, samoin Eliaana ja kaikki toisetkin loistavat poissa olollaan, taitaa kesän suunnitelmat aikaa vievän.
        Kaikki aikanaan ja viettäkää jokainen mielihyvää tuovan juhannuksen odotusta.

        Anokin kaipaa välillä näitä harvoin kirjottavia. Sellan pitää kyllä joka päivä avata aamu, muuten ei juttelu onnistu, Monta hyvää kirjoittajaa ja mukavaa tyyppiä onkin tälle ikäpalstalle sattunut. Varmaan hurmaava Sella vetää piiriinsä kivaa porukkaa🩷


      • Anonyymi kirjoitti:

        Anokin kaipaa välillä näitä harvoin kirjottavia. Sellan pitää kyllä joka päivä avata aamu, muuten ei juttelu onnistu, Monta hyvää kirjoittajaa ja mukavaa tyyppiä onkin tälle ikäpalstalle sattunut. Varmaan hurmaava Sella vetää piiriinsä kivaa porukkaa🩷

        Kirjoita sinäkin hurmaava tarina päivästäsi, vai oletko riippuvainen nimimerkillä kirjoittavien päivän puuhista?


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Kirjoita sinäkin hurmaava tarina päivästäsi, vai oletko riippuvainen nimimerkillä kirjoittavien päivän puuhista?

        Koita nyt vähän hillitä tuota kateellisuuttasi, kun muita sanotaan hurmaaviksi ja kivoiksi ja sinua ei. Vain nettiriippuvainen kuvittelee muidenkin olevan riippuvaisia netissä esiintymisestä ja joka suupalan rabortoinnista.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Tepa kerroit toukkajutun, no, minun on kerrottava kotilometsästyksestä. Aamulla menin suopayrttipenkin viereen, kauhukseni huomasin runsaasti kotiloita maassa ja penkin taustalla nousevissa humalanlehdissä. Aloin kotilokeruun sain kalkkilaatikkoon ehkä noin kolmekymmenta yksilöä.

        Sade oli huuhtonut kalkit humalien alalehdiltä joten kotiloilla alkoi onnenpäivät.

        No, nyt ne odottavat kalkkilaatikossa kohtalonsa päätettä. Kerään vielä tänään lisää jos löytyy ja kaadan kiehuvaa vettä niiden päälle, pistän raadot pussiin ja biojätteisiin.

        Mietin, miksi niitä on niin paljon, olisiko syynä kun taloyhtiön porukka kaatoi pensaat ja puut pois viereiseltä taloyhtiön alueelta ja jättivät alueen hoitamatta, että kotilot aloittivat muuton vehreimmille alueille.

        Tämäkin päivä on muulta osin kulunut vaaka-asennossa, täkkien alla.

        Pitänee kaiketi jo ryhdistäytyä, kuten totesit pienet puuhastelut pitää kivut loitolla.

        Että jaksatkin taloyhtiötä syyttää joka asiasta, vaikka et siinä mitään omista.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Kirjoita sinäkin hurmaava tarina päivästäsi, vai oletko riippuvainen nimimerkillä kirjoittavien päivän puuhista?

        Ottaahan se pannuun, kun toisia kaivataan viikon poissaolon jälkeen ja jotain ei vaikka olisi vuoden poissa palsttalta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ottaahan se pannuun, kun toisia kaivataan viikon poissaolon jälkeen ja jotain ei vaikka olisi vuoden poissa palsttalta.

        Osasin toki arvata puskareaktiot. Kun ei tapahdu mitään niin ei ; )) vain ilmaa..puhh


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Tepa kerroit toukkajutun, no, minun on kerrottava kotilometsästyksestä. Aamulla menin suopayrttipenkin viereen, kauhukseni huomasin runsaasti kotiloita maassa ja penkin taustalla nousevissa humalanlehdissä. Aloin kotilokeruun sain kalkkilaatikkoon ehkä noin kolmekymmenta yksilöä.

        Sade oli huuhtonut kalkit humalien alalehdiltä joten kotiloilla alkoi onnenpäivät.

        No, nyt ne odottavat kalkkilaatikossa kohtalonsa päätettä. Kerään vielä tänään lisää jos löytyy ja kaadan kiehuvaa vettä niiden päälle, pistän raadot pussiin ja biojätteisiin.

        Mietin, miksi niitä on niin paljon, olisiko syynä kun taloyhtiön porukka kaatoi pensaat ja puut pois viereiseltä taloyhtiön alueelta ja jättivät alueen hoitamatta, että kotilot aloittivat muuton vehreimmille alueille.

        Tämäkin päivä on muulta osin kulunut vaaka-asennossa, täkkien alla.

        Pitänee kaiketi jo ryhdistäytyä, kuten totesit pienet puuhastelut pitää kivut loitolla.

        Pitää välttää kolmea "koota", mikäli kotiloista haluaa eroon eli EI kalkkia, katetta eikä kastelua.

        https://yle.fi/a/3-9623071


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää välttää kolmea "koota", mikäli kotiloista haluaa eroon eli EI kalkkia, katetta eikä kastelua.

        https://yle.fi/a/3-9623071

        Liekö olemassa vanhempaa ok-taloa, josta ei löytyisi Sokeritoukkaa.
        Kuten luontoaktivisti Minna Pyykkö sanoisi, tästä kaverista on Wikipedian etusivulla kuva-artikkeli.

        Olen joskus sellaisen päässyt nitistämään. Inhottava sekin on pienuudestaan huolimatta.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Osasin toki arvata puskareaktiot. Kun ei tapahdu mitään niin ei ; )) vain ilmaa..puhh

        Miten niin ei tapahdu? Kaikki ei vaan rabortoi joka kahvittelua eikä varsinkaan yksityisiä perheasioitaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koita nyt vähän hillitä tuota kateellisuuttasi, kun muita sanotaan hurmaaviksi ja kivoiksi ja sinua ei. Vain nettiriippuvainen kuvittelee muidenkin olevan riippuvaisia netissä esiintymisestä ja joka suupalan rabortoinnista.

        Tunnut olevan sinäkin kovin nettiriippuvainen. Jokaikinen päivä jaksat tänne jankuttaa
        rabortointejasi.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Kirjoita sinäkin hurmaava tarina päivästäsi, vai oletko riippuvainen nimimerkillä kirjoittavien päivän puuhista?

        Elämä on selkaisenaan hyvää, ei siitä tarvitse kehitellähurmaavia tarinoita.Elämässäni on muitakin ihmisiä, kunnioitan omaa ja heidän yksityisyyttään.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Osasin toki arvata puskareaktiot. Kun ei tapahdu mitään niin ei ; )) vain ilmaa..puhh

        Muilla tapahtuu niin paljon, ettei ole aikaa eikä mielekkyyttä joka kahvikekkereitään mainostaa palstalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitää välttää kolmea "koota", mikäli kotiloista haluaa eroon eli EI kalkkia, katetta eikä kastelua.

        https://yle.fi/a/3-9623071

        Kiitos linkistä. Olipa hyvä tietopaketti
        Käytän kalkkia sulkeakseni kotiloiden tiet, mutta osaavat näköjään epelit keksiä siltoja ; )

        Olin mökillä, enkä ole vielä tehnyt uutta kotilotarkastusta. Teen sen nyt illalla. Olen käyttänyt kiehuvaa vettä kotiloiden tuhoamiseen, luin nyt etikasta. Pitääpä kokeilla. Pihalla on muovilaatikko jonka pohjalle olen pistänyt kalkkia Kippaan sinne löydetyt etanat ja lopuksi kiehuvaa vettä päälle.... jne.


    • Anonyymi

      Kaijaanin saviSeija siellä nostaa häntäänsä!

    • Anonyymi

      Ollaan saatu yli viikko nauttia kuopuksen seurasta täällä mökillä. Seuraavaksi tulee kesimmäinen puolisonsa kanssa ja loppukesästä sitten esikoinen. Muutoin olemme puolison kanssa koko kesän kahdestaan mökillä, joka sinällään on myös tosi kivaa.

      Eilen narrattiin ahvenia ja tänään tein niistä kalamureketta. Huomenna on kaupunkipäivä eli ostetaan kaikki tarpeellinen Juhannusta varten ja palataan kiireen vilkkaa mökille.

      Mukavaa on elämä!

      • Anonyymi

        Tulevatko lastenlapset perheineen mökillenne? Meillä käyvät, mutta useammin omien vanhempiensa mökeillä,Kun perustavat perheitä, tulee uusien sukujen kesäpaikkoja ja mummoloita.


      • Anonyymi

        Tosi kivalta vaikuttaa perheesi mökkielämä ja onneksi lämpöäkin on riittänyt.
        Ahvenmureke on mielestäni aivan juhlaruokaa, varsinkin kun sen tekee taatusti tuoreista itse pyydystetyistä kaloista.
        Sinulla on varmaan mylly jolla jauhat kalat ruotoineen. Minulla oli sellainen käsikäyttöinen lihamylly jolla jauhoin särkikalat ja tein kalapullia ja mureketta. Ahvenet aina paistoin voissa, samoin kuin hauetkin.
        Leppoisia kesäpäiviä ja hyviä kalan saaliita!
        t tepa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tosi kivalta vaikuttaa perheesi mökkielämä ja onneksi lämpöäkin on riittänyt.
        Ahvenmureke on mielestäni aivan juhlaruokaa, varsinkin kun sen tekee taatusti tuoreista itse pyydystetyistä kaloista.
        Sinulla on varmaan mylly jolla jauhat kalat ruotoineen. Minulla oli sellainen käsikäyttöinen lihamylly jolla jauhoin särkikalat ja tein kalapullia ja mureketta. Ahvenet aina paistoin voissa, samoin kuin hauetkin.
        Leppoisia kesäpäiviä ja hyviä kalan saaliita!
        t tepa

        Sain ystäviltäni verkoilla mökkirannastaan saamat ison ahvenen ja kuhan. Pistin pakkaseen.

        Ahvenfileet kuuluvat paistettuna kalojen aateleihin kuten kuhafileetkin.

        Huomenna paistan aijemmin pakastetut kuhafileet, teen voiyrttikastikkeen ja uusia perunoita tietty ; )


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Sain ystäviltäni verkoilla mökkirannastaan saamat ison ahvenen ja kuhan. Pistin pakkaseen.

        Ahvenfileet kuuluvat paistettuna kalojen aateleihin kuten kuhafileetkin.

        Huomenna paistan aijemmin pakastetut kuhafileet, teen voiyrttikastikkeen ja uusia perunoita tietty ; )

        Tuore kala on ihan eri luokkaa kuin pakastettu. Kyllä ahven ja kuha hyviä ovat tuoreena. . Mutta siika ja kampela ovat aatelia, ehdottomasti tuoreina!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuore kala on ihan eri luokkaa kuin pakastettu. Kyllä ahven ja kuha hyviä ovat tuoreena. . Mutta siika ja kampela ovat aatelia, ehdottomasti tuoreina!

        Tuore kala on parasta, mutta pakastin pelastaa ylituotannon.

        Kampela on hyvää, siikaan en ole tylästynyt, mutta makuasioista ei voi kiistellä.


      • korppis kirjoitti:

        Tuore kala on parasta, mutta pakastin pelastaa ylituotannon.

        Kampela on hyvää, siikaan en ole tylästynyt, mutta makuasioista ei voi kiistellä.

        Ps. loimulohi, aah...


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Ps. loimulohi, aah...

        Kyllä OOH elämyksiin tarvii muutakin kuin ruokaa. Loimulohta saa cittarin pihalta joka kesä lauantai.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Sain ystäviltäni verkoilla mökkirannastaan saamat ison ahvenen ja kuhan. Pistin pakkaseen.

        Ahvenfileet kuuluvat paistettuna kalojen aateleihin kuten kuhafileetkin.

        Huomenna paistan aijemmin pakastetut kuhafileet, teen voiyrttikastikkeen ja uusia perunoita tietty ; )

        Kuhia ei mistään rannasta saa, ne on syvien ulapoiden kaloja.. Verkkoja ei rannoilla pidetä, joten taisitpa taas narrata😂😂😂


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Tuore kala on parasta, mutta pakastin pelastaa ylituotannon.

        Kampela on hyvää, siikaan en ole tylästynyt, mutta makuasioista ei voi kiistellä.

        Kampela todellakin on hyvää, siinä lihassa oleva hyytelö... Nam.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Ps. loimulohi, aah...

        Itse pidän graavilohesta. Graavisiikakin on hyvää, mutta sen verran kallista, etten ole ostanut.

        K-kaupassa myydään "kaviaaria", eli mätiä. Pidän etenkin Merenmarjat-firman punaisesta mädistä. Pieni rasia, eikä hurjan kallis. Smetanan kanssa hyvää, käy tietysti mikä vain vastaava tuorejuusto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuhia ei mistään rannasta saa, ne on syvien ulapoiden kaloja.. Verkkoja ei rannoilla pidetä, joten taisitpa taas narrata😂😂😂

        Oulujärvellä saa kuhaa. Eihän verkkoja rannalle viritellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oulujärvellä saa kuhaa. Eihän verkkoja rannalle viritellä.

        KK väitti että ystävät sai mökkiRANNASTAAN kuhaa verkoilla ja antoi ne sitten korppikselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KK väitti että ystävät sai mökkiRANNASTAAN kuhaa verkoilla ja antoi ne sitten korppikselle.

        Ne oli varmaan saastuneen nuasjärven rantaan ajautuuneita kuolleita kaloja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KK väitti että ystävät sai mökkiRANNASTAAN kuhaa verkoilla ja antoi ne sitten korppikselle.

        Onko lukihäiriöllesi yritetty tehdä mitään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko lukihäiriöllesi yritetty tehdä mitään?

        Itselläsi se kukihäiriö on. Noin se korppis kyllä kirjoitti että ystävät mökkirannastaan kuhan ja ahvenen verkolla saivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itselläsi se kukihäiriö on. Noin se korppis kyllä kirjoitti että ystävät mökkirannastaan kuhan ja ahvenen verkolla saivat.

        Kuvaile mökkiranta. Eikö9 sinun rannallasi ole vettä.? Mikä tekee siitä rannan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itselläsi se kukihäiriö on. Noin se korppis kyllä kirjoitti että ystävät mökkirannastaan kuhan ja ahvenen verkolla saivat.

        Ei näköjään KUKIHÄIRIÖLLE ole tehty mitään...


    • Anonyymi

      Särki on hyvä kala, nauramatta podiumille.

    • Huomenta, aloitukseen vastasin, kun hieman villiksi on sananvaihto taas käynyt, ihmettelen, että jaksamista sen suhteen riittää.
      Hymyilytti tuo "hurmaava" jos tälläkin hetkellä minut näkisitte ei tuo sana oikein istu, voisitte säikähtää pahan kerran, mutta kiitos tarkoitus tuli perille.
      Olen miettinyt, miksi nämä mukavat viestit joissa kiitosta annetaan, tulkitaan aina riidan aiheeksi, onko joltakin pois, jos kiitokset haluaa antaa.
      En usko kenenkään siksi viestiä lähettää, että kilpailuun kiitoksista sortuisi.
      Onhan sekin tapa, jolla voi hyvää mieltä osoittaa, siihen kai olisi aihetta enemmänkin pyrkiä.
      En tarkoita kiitos kiitoksen vuoksi, vaan silloin jos siihen tunne tuntuu antavan aiheen, selittelen koska kokemuksen mukaan sanoja ja tarkoituksia" väännellään,"

      Kaloista puhetta oli ja kyllä kuha ja ahven on parhaita paistokaloja, ahven vielä mieleisempi, iso ahven ja voissa paistaminen, vie kielen mennessään.
      Vävyni verkoilla kuhia pyydystää, isosta järvestä ja syvästäkin niitä verkkoon tarttuu.
      Ötökkäkauhuisena en madetta , en siikaa liioin tykkää syödä, kummastakin olen omin silmin matoja nähnyt, kai niitä kaikissa kaloissa elää, mutta ainakin nämä kalat olen omin silmin matoja nähnyt elättävän, kai se riippu veden lämmöstä ja mistä kaikesta muusta.
      Itse nähtynä vie halut syömiseen, ainakin näin luulotautiselta.
      Eihän voi tietää mitä sitä syökään kaupan hyllyltä ostettaessa, mutta minulle vaikea unohtaa näkemääni.
      Nyt varmaan saan ryöpyn toruja moisista arvioinneista, mutta otan ne vastaan kuin "mies", toivottavasti ei kammoa synny puheistani.
      Myönnän olevani ennakkoluuloinen ja luulotautinen ruuan suhteen.
      Jauhopurkkinikin tarkastan vähän väliä, vaikka en koskaan ole mitään löytänyt, kertomuksia vaan jauhotoukista kuullut.
      Tuberware purkeissa jauhoni kuivina pysyvät ja läpinäkyvissä purkeista jo ulkoapäin näen mahdollisen liikkeen purkin sisällä.
      Sairasta varmaan monen mielestä, mutta tämä on minun heikkouteni, sen tunnustan.

      Kälyni pistäytyi eilen luonani ja kolmisen tuntia taas hujahti vanhoja muistellen ja nykyistä elämää kertoillen, hänellä näkö ja kuulo kovasti huonontunut, muistikin meinaa huonontua, surullisena kohtaloaan mietin.
      Taitava emäntä aikoinaan, kun maalla eli ja vieras ei kahvitta talosta lähtenyt, jos ruoka- aika sattui pöytään istutettiin, nyt melkoisen avuton vaivoineen, tytär onneksi huolta pitää.
      Käden taitaja myös oli, ikoni maalausta harrasti, monet astiasetit maalasi koko suvulleen ja kutoi ja merkkasi isot liinat, ompeli vaatteet, nyt sitten aivan kädetön on.
      Tyttärelleenkin kansallispuvun alusta alkaen itse teki, kaikkine tykötarpeineen.
      Tuntuu pahalta ajatella, että nyt ei enää mihinkään tälläseen voi ottaa osaa, omatekemiä kortteja kertoi vielä tekevänsä, vaikka vaikeaa on sekin, kun kädet vapisee.
      Näin eritavoin elämä meitä kouluttaa, minulla kaikki nuo aistitkin melko hyvänä pysyneet, hajuaistin olen kadottanut, en ole kysellyt olisiko sille jotain ollut tehtävissä.
      Pieneltä tuntuu selkävaivanikin, kun vertaa kälyni vaivoihin, mutta pienikin haitta aiheuttaa harmia.

      Jospa jutusteluni antaisi jotain virikettä keskustelun pohjaksi, vaikka mitoittamaan vaivamme erilaisten vaivojen rinnalle, onko elämä kohdallamme niin huonoa, kuin sitä arvioimme.
      Miten paljon tuskaa löytyykin ihmisten elämästä, mutta ne omat vaivat suurilta vain tuntuu, vertailu varmaan monesti olisi paikallaan.

      Juhannuksen valmisteluun varmaan jokainen omalla tavallaan alkanut, niin minäkin ostoslistaa suunnittelen, ei mitään kummaa näin yksin ollen.
      Toivoisi sään olevan kaikille ja kaikkialle suotuisaa.

    • Anonyymi

      Mökki kutsuu!
      En ole varma, onko mökkifiilis päällä. kun perille pääsen. Kaikki kävelymatkat ovat niin pitkiä. Entinen torpan paikka, joten pihaa on laajalti. Tallustelua riittää, kun vie puita saunalle ja kantaa vedet. Vuosikymmenet siellä on käyty, nuorimmainen oli 10 päivää vanha, kun ensi kerran sinne pääsi. Nyt hän on itse isovanhempi, eikä ole hänellä yhtäkään kesää, ettei olisi mökillä lomaillut. Heillä on oma mökki samalla tontilla. Viikonloppukäynnit alkavat heillä jo toukokuussa.
      Niin aikoinaan minunkin perheessäni.
      Nyt olen omassa mökissäni yksin, ja haikein mielin.
      Lupiinien kukinnot täytyy käydä katkomassa. Olen kyllä siinä käsityksessä, että lupiini levittää juurensa laajalle ja leviää mattona pientareille. Kai sen siemenetkin avustavat.
      Kun vauvani äänteli vaunuissaan pihalla, huomasin erään kerran kissan joka oli vaanimassa heinikossa vaunuja. Minä häädin sitä kauemmas, mutta se kääntyi minuun päin ja murisi kumeasti, eikä lähtenyt mihinkään. Piti vauvaani saaliinaan.
      Sen jälkeen minulla oli kuistin kaiteella rivi kiviä, joilla pidin katin loitolla-. Se oli naapurin navettakissa, eikä kovin seurallinen lemmikki.
      Mkr.

      • Anonyymi

        Muistan minäkin kun aikoinaan vauvan sain Malmilla asuessani niin anoppi varoitti, että ole varovainen jos vauvaa pihalla nukutat, etteivät kissat hyppää vaunuihin ja tukehduta lasta. Silloin oli paljon irtokissoja liikkeellä. Myös rotista anoppi varoitti, niitäkin talojen nurkilla pesi, olihan silloin vielä yleisiä ulkohuusseja pihoilla. Rottia on Helsingissä edelleen runsaasti, olen lehdestä lukenut, mikä riesa ovat, mutta irtokissoja en ole nähnyt vuosiin. Valjaissa kuljetettavia joskus näkyy pihallamme.

        Mira


    • Aamupäivän tervehdys Korvesta@

      Kirjoiti Se-lla,"Olen miettinyt, miksi nämä mukavat viestit joissa kiitosta annetaan, tulkitaan aina riidan aiheeksi"

      Sanoisin omasta kokemuksesta, että ne ylenpalttiset ihailut ovat provoja.

      Nythän ano kaipasi kivoja kadonneita kirjoittajia eli tunnettuja, nikkiä käyttäviä. Nikitöntä kun ei voi hahmottaa. Eilen tuli vahvaa kritiikkiä omista asioista kirjoittajille tai itseasiassa vain minulle ; ))

      Lahjaksi saamani kalat aiheuttivat myös hepulin kun käytin sanaa mökkiranta. Ystäviemme mökki sijaitsee Oulujärven kalliorannalla. Syvyyttä on heti rantakiviltä, joten ei niitä verkkoja hiekkarannalle heiteĺlä.

      No, juhannusviikko, eipä ole suunnitelmia, hyvä niin sillä säätkään eivät näytä lupaavilta, jospa heinäkuun alkuun säänhaltija olisi helteet palauttamassa.

      Kuopus on tulossa tänään, joten apua mökkipuuhastelussa tiedossa.

      Nämä meikäläisen jalkakolotukset pistää liikkumaan, jouten olo ei ole hyvästä.

      Nostin kuhafileitä sulamaan,
      päivälliseksi kuhaa ja uusia pottuja mökillä nauttien.

      Lohenloimutus on heinäkuun mökkielämän kokokohtia. Sehän on elämyspuuhastelua, K-marketin pihalta loimulohipalan osto, jää vajaaksi. Tuleen tuijotus, lohta valmistattettaessa on ihanan rentouttava kokemus.

      Makrina kivoja mökkipäiviä, lupiinit ovat kauniita, kerään niitä kotiin ja mökille lähes päivittäin.

      • Anonyymi

        Kun omii pyydyksii ei ole, pitää tuorekala ostaa marketin pakastealtaasta.
        Kassilohet ihan hyvin käyvät. Savustettunakin lajia löytyi. Onhan se hyvää. Raakakala myös paistettuna.
        Savulahnalla on omat kannattajansa, mutta kyllä ammattilaisen savustamana riittävän hyvää.

        Hurskaista nuoremmatkin muistavat Juhannuskoivujen hakemisen rappusten pieleen.
        Kalat olivat monen kilometrin päästä, enimmäkseen katiskoista saatuja. Paistikalaa piti olla.

        Ei saatu hellejuhannusta. Oikein hyvä niin. Eikä omaa kokkoakaan. Seurakunnat näit kokkojuhlia järjestäät. No mikä ettei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun omii pyydyksii ei ole, pitää tuorekala ostaa marketin pakastealtaasta.
        Kassilohet ihan hyvin käyvät. Savustettunakin lajia löytyi. Onhan se hyvää. Raakakala myös paistettuna.
        Savulahnalla on omat kannattajansa, mutta kyllä ammattilaisen savustamana riittävän hyvää.

        Hurskaista nuoremmatkin muistavat Juhannuskoivujen hakemisen rappusten pieleen.
        Kalat olivat monen kilometrin päästä, enimmäkseen katiskoista saatuja. Paistikalaa piti olla.

        Ei saatu hellejuhannusta. Oikein hyvä niin. Eikä omaa kokkoakaan. Seurakunnat näit kokkojuhlia järjestäät. No mikä ettei.

        Minäkin savulohta kaupasta tilasin maanantaina, tänään viimeiset rippeet siitä 300 g:n palasta syön perunan ja bearnaiskastikkeen kera.

        Muistan kerran nuoruudestani tapauksen, kun olin hankkinut itselleni lehmuksenvihreän housupuvun ja menin kylään perheelle, jotka olivat laittaneet juhannuskoivut rappunsa pieleen niin valtava määrä kirvoja hyppäsi päälleni, luullen varmaan minuakin tuoreeksi neitseellisen vihreäksi puuksi, mutta pian huomasivat erehdyksensä. Sen sijaan kotiini maljakkoon tuodut nuoret koivunoksat toivat myös kirvat sisälle ja pian oli kaunis kiinanruusuni saanut reikäkuviolliset lehdet.

        Mira


      • Anonyymi

        "Sanoisin omasta kokemuksesta, että ne ylenpalttiset ihailut ovat provoja."

        ?????

        Minä taas sanoisin, että ne ovat aiheellisia kiitoksia ko. kirjoittajalle, kuten esim. "Sel-lalle annetaan ja monelle toisellekin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sanoisin omasta kokemuksesta, että ne ylenpalttiset ihailut ovat provoja."

        ?????

        Minä taas sanoisin, että ne ovat aiheellisia kiitoksia ko. kirjoittajalle, kuten esim. "Sel-lalle annetaan ja monelle toisellekin

        Minä taas sanoisin, että ei pidä uumoilla taka-ajatuksia toisten kommenteista.


      • Anonyymi

        Vai sanoisit omasta kokemuksesta että ylenpalttiset ihailut ovat provoja kk? Eipä ole täällä sinuun kohdidtunutta ihailua tai kaipailua kylläkään näkynyt. Kateus on rumasti sinussa näkynyt myös kun Demeteriä on kiitelty.
        Kyllä sella on ansainnut ihailut, ja ottaa ne iloiten vastaan. Hän on tosi ihana ihminen, hän osaa antaa kannustusta ja kiitoksen sanoja myös muille,.Myös anot hän huomaa ja arvostaa heidänkin kirjoituksiaan ja ajatuksiaan.


      • Anonyymi

        Kk valittaa että nikitöntä ei voi hahmottaa. Eikös me olla täällä keskustelemassa eikä säännöt edellytä siihen nikkiä. Asia edellä on tarkoitus mennä, ei kenenkään päiväkirjoja lukemassa. Kk ivailee ettei niille tapahdu mitään, jotka ei joka ruokailuaan ja lastensa ja lastenlastensa yhteydenpitoa ja vierailuja julkista. Kyllähän muutkin kertovat tekemisistään , mutta muut ei tätä päivänirjanaan pidä. Mikset pidä omaa blogia, siihen ei anot tule häirotsemään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin savulohta kaupasta tilasin maanantaina, tänään viimeiset rippeet siitä 300 g:n palasta syön perunan ja bearnaiskastikkeen kera.

        Muistan kerran nuoruudestani tapauksen, kun olin hankkinut itselleni lehmuksenvihreän housupuvun ja menin kylään perheelle, jotka olivat laittaneet juhannuskoivut rappunsa pieleen niin valtava määrä kirvoja hyppäsi päälleni, luullen varmaan minuakin tuoreeksi neitseellisen vihreäksi puuksi, mutta pian huomasivat erehdyksensä. Sen sijaan kotiini maljakkoon tuodut nuoret koivunoksat toivat myös kirvat sisälle ja pian oli kaunis kiinanruusuni saanut reikäkuviolliset lehdet.

        Mira

        Varmasti olit nätti kuin kesän kukkanen puvussasi, kirvatkin innostuivat .🌸


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kk valittaa että nikitöntä ei voi hahmottaa. Eikös me olla täällä keskustelemassa eikä säännöt edellytä siihen nikkiä. Asia edellä on tarkoitus mennä, ei kenenkään päiväkirjoja lukemassa. Kk ivailee ettei niille tapahdu mitään, jotka ei joka ruokailuaan ja lastensa ja lastenlastensa yhteydenpitoa ja vierailuja julkista. Kyllähän muutkin kertovat tekemisistään , mutta muut ei tätä päivänirjanaan pidä. Mikset pidä omaa blogia, siihen ei anot tule häirotsemään?

        Terkut mökiltä, muistakaa mielipiteeni ovat omiani, jos loukkaannutte mitä kirjoitan, on kalikkani kalahtanut. Sain viimein talviturkin heitettyä ja läträsin onnesta pyöreenä rantasaunassa. Retkisuihku on hyvä keksintö.

        Eikös ketjun vetäjäkin kerro omasta elämästään. Lapsistaan, lapsenlapsistaan, vierailuistaan ja leipomisistaan.

        Miten omat päivittäiset kirjoitukseni oikeasta elämästä poikkeaa muista ohrarieskan tekijöistä, no tietty en leivo rieskasia, vaikka syön päivittäin peruna-ja ohrarieskasia.

        Nyt vetäydyn ylisille.

        Hyvää yötä; )


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Terkut mökiltä, muistakaa mielipiteeni ovat omiani, jos loukkaannutte mitä kirjoitan, on kalikkani kalahtanut. Sain viimein talviturkin heitettyä ja läträsin onnesta pyöreenä rantasaunassa. Retkisuihku on hyvä keksintö.

        Eikös ketjun vetäjäkin kerro omasta elämästään. Lapsistaan, lapsenlapsistaan, vierailuistaan ja leipomisistaan.

        Miten omat päivittäiset kirjoitukseni oikeasta elämästä poikkeaa muista ohrarieskan tekijöistä, no tietty en leivo rieskasia, vaikka syön päivittäin peruna-ja ohrarieskasia.

        Nyt vetäydyn ylisille.

        Hyvää yötä; )

        Poikeehan ne sinun kirjoitukset paljonkin Sellan kirjoituksista. Sinulla ei ole edes yhtään lapsenlasta, mutta Sella on jo isoisoäiti. Sella ei myöskään pidä hänelle osoitettua ystävällisyyttä ja ihailua provona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poikeehan ne sinun kirjoitukset paljonkin Sellan kirjoituksista. Sinulla ei ole edes yhtään lapsenlasta, mutta Sella on jo isoisoäiti. Sella ei myöskään pidä hänelle osoitettua ystävällisyyttä ja ihailua provona.

        Eipä mennä liikaa henkilökohtaisuuksiin, ei se pitäisi sinuakaan häiritä onko korppiksella lapsenlapsia.
        Ei pidä olla aina negatiivinen k.koon suhteen.
        Hän hoitaa asiansa hyvin, vaikka hänellä on myös sairauksia.
        Koitetaan olla ihmisiksi!


    • Anonyymi

      Siis miralle tuo äskeinen.

      • Taivas tummansinisiä, uhkaavan näköisiä pilviä keräilee, ukkosta enteilee.
        Torilla meinasin käydä, saa nähdä estääkö sade suunnitelmani.
        Aika pitkä lenkistäni tulee jos matkaan pääsen, torille ensin, sitten apteekkiin ja lopulta kauppaan, mutta yritän hitaasti askeltaa, että selkäkin suostuu yhteistyöhön.
        Saunassa kerroin naapurille vaivastani ja hän olisi valmis autolla minua kaupoille viemään, mutta vielä vaan haluaisin itse nämä reissuni hoitaa.
        Tiedän itsepäinen olevani, mutta ajattelen jos nyt apua joka asiaan pyydän, se vähäkin kunto katoaa.
        No harmin koin taas kerran perunankasvatuksen suhteen, ei ainuttakaan perunaa sangossani, vain pitkät varret, nyt annan periksi.
        Näin se tapahtuu joka asian kohdalla, periksi on joskus annettava.

        Korpikirjailija, sen verran kantaa otan viesteihisi, miksi aina hyökkäät toisten sanomisiin, anna jokaisen omia ajatuksia kertoa, ei pakolla tarvitse vastata, jos asia ei miellytä.
        Noihin kiitoksiin ei kukaan lupaa ole kysynyt, ei lupaa annettu, ajatus on asian ilmi tuoneen mielipide ja se on sallittava.
        Selkeästi paheksut näitä kiitoksia antaneita ja kirjoitat niin, että loukkaamalla kirjoittajia, selkeän kuvan itsestäsi annat.
        En usko, että kukaan ilkeyksissään vaivaa näkee ja kiitokset antaa, uskon vilpittömyyteen sanomisista.
        Itse toki omat avuni tiedän ja hyvältähän se tuntuu, jos joku viesteistä mukavaa kokee, mutta sitä en ole koskaan hakenut, kiitän toki jokaisesta hyvästä sanasta.
        Vähättelet useinkin viestejäni, mutta olen ajatellut, että sinulla on siihen oikeus ja jätän sikseen, muistan kyllä senkin, miten kehotit rivien välien lukemista opettelemaan, no olen ehkä oppinut;)
        Kaikesta huolimatta iloa mökkielämääsi ja kesääsi.

        Nuo koivut muistan hyvinkin ja kyllä ne kohokohtaa juhlisti kaiken muun ohella mitä juhannukseen liittyy, perinteet elää vieläkin siellä, missä se on mahdollista.
        Iso lahna on hyvä savukala lohen rinnalla, pienemmästä saa koko ajan ruotoja sylkeä, loheenkin liian usein syötynä kyllästymistä tapahtuu.
        No sillipurkki ja uudet perunat on juhannuksena minun perinne, sen rieskan lisäksi, raikas viili mukaan lukien.
        Nyt jäätelöä aion ostaa ja herkutella sen avulla juhannustunnelmaa, vähäiseksi jää kuitenkin juhlinta.

        Taisivat kirvat liata pukusi, kun päälle tulivat, onhan ne niin tahmeita otuksia, joskus olen kukan lehdistä niitä hävittänyt.
        Mira noista vaunuihin hyökkäävistä rotista on kai tosi juttujakin, ovat vauvan nenää purreet, kissoistakin se vaara on olemassa, sillä vauvan tuoksu saa ne vaunuun hyppäämän.
        Rottia on kuulemma lisääntynyt, vaikka on kompostorit ja muutkin suljetut tilat jätteille, kai sitä ruokaa riittää rotillekin yltä kyllin, kun ei oikein kaikki lajittele.
        Yksi iljettävä otus sekin suomen luonnossa.

        Oikein kaunista ja nautittavaa oloa mökkireissullesi MKr, toivottavasti itikkakarkoitteet toimivat, sillä niitä on tuhottomasti, kokemuksen äänellä sanon.

        Taitaa pilvet ohittaa ja sateen uhka väistyy, siksi nyt reippaasti yrittämään kävelykierrosta, mukavaa juhannuksen odotusta kaikille.


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Taivas tummansinisiä, uhkaavan näköisiä pilviä keräilee, ukkosta enteilee.
        Torilla meinasin käydä, saa nähdä estääkö sade suunnitelmani.
        Aika pitkä lenkistäni tulee jos matkaan pääsen, torille ensin, sitten apteekkiin ja lopulta kauppaan, mutta yritän hitaasti askeltaa, että selkäkin suostuu yhteistyöhön.
        Saunassa kerroin naapurille vaivastani ja hän olisi valmis autolla minua kaupoille viemään, mutta vielä vaan haluaisin itse nämä reissuni hoitaa.
        Tiedän itsepäinen olevani, mutta ajattelen jos nyt apua joka asiaan pyydän, se vähäkin kunto katoaa.
        No harmin koin taas kerran perunankasvatuksen suhteen, ei ainuttakaan perunaa sangossani, vain pitkät varret, nyt annan periksi.
        Näin se tapahtuu joka asian kohdalla, periksi on joskus annettava.

        Korpikirjailija, sen verran kantaa otan viesteihisi, miksi aina hyökkäät toisten sanomisiin, anna jokaisen omia ajatuksia kertoa, ei pakolla tarvitse vastata, jos asia ei miellytä.
        Noihin kiitoksiin ei kukaan lupaa ole kysynyt, ei lupaa annettu, ajatus on asian ilmi tuoneen mielipide ja se on sallittava.
        Selkeästi paheksut näitä kiitoksia antaneita ja kirjoitat niin, että loukkaamalla kirjoittajia, selkeän kuvan itsestäsi annat.
        En usko, että kukaan ilkeyksissään vaivaa näkee ja kiitokset antaa, uskon vilpittömyyteen sanomisista.
        Itse toki omat avuni tiedän ja hyvältähän se tuntuu, jos joku viesteistä mukavaa kokee, mutta sitä en ole koskaan hakenut, kiitän toki jokaisesta hyvästä sanasta.
        Vähättelet useinkin viestejäni, mutta olen ajatellut, että sinulla on siihen oikeus ja jätän sikseen, muistan kyllä senkin, miten kehotit rivien välien lukemista opettelemaan, no olen ehkä oppinut;)
        Kaikesta huolimatta iloa mökkielämääsi ja kesääsi.

        Nuo koivut muistan hyvinkin ja kyllä ne kohokohtaa juhlisti kaiken muun ohella mitä juhannukseen liittyy, perinteet elää vieläkin siellä, missä se on mahdollista.
        Iso lahna on hyvä savukala lohen rinnalla, pienemmästä saa koko ajan ruotoja sylkeä, loheenkin liian usein syötynä kyllästymistä tapahtuu.
        No sillipurkki ja uudet perunat on juhannuksena minun perinne, sen rieskan lisäksi, raikas viili mukaan lukien.
        Nyt jäätelöä aion ostaa ja herkutella sen avulla juhannustunnelmaa, vähäiseksi jää kuitenkin juhlinta.

        Taisivat kirvat liata pukusi, kun päälle tulivat, onhan ne niin tahmeita otuksia, joskus olen kukan lehdistä niitä hävittänyt.
        Mira noista vaunuihin hyökkäävistä rotista on kai tosi juttujakin, ovat vauvan nenää purreet, kissoistakin se vaara on olemassa, sillä vauvan tuoksu saa ne vaunuun hyppäämän.
        Rottia on kuulemma lisääntynyt, vaikka on kompostorit ja muutkin suljetut tilat jätteille, kai sitä ruokaa riittää rotillekin yltä kyllin, kun ei oikein kaikki lajittele.
        Yksi iljettävä otus sekin suomen luonnossa.

        Oikein kaunista ja nautittavaa oloa mökkireissullesi MKr, toivottavasti itikkakarkoitteet toimivat, sillä niitä on tuhottomasti, kokemuksen äänellä sanon.

        Taitaa pilvet ohittaa ja sateen uhka väistyy, siksi nyt reippaasti yrittämään kävelykierrosta, mukavaa juhannuksen odotusta kaikille.

        Hienosti osaat Sella asettua kateellisen korppiksen ilkeyksien yläpuolelle. Muhikoon ja rypeköön kk omissa liemissään.
        Oikein hyvää juhannusta ja kesän jatkoa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hienosti osaat Sella asettua kateellisen korppiksen ilkeyksien yläpuolelle. Muhikoon ja rypeköön kk omissa liemissään.
        Oikein hyvää juhannusta ja kesän jatkoa!

        Huomenta ylisiltä. Kyllä nukutti puuhapäivän, saunomisen ja uimisen jälkeen. kymmenen msissa nukahdin.

        Hyvää oli kuha, voiyrttikastikkeessa ja uudet perunat, ihania.

        Se-lla mietit, että vähättelen viestijäsi, en minä vähättele, tykkään kirjoitella tänne, en avaa juurikaan muiden aloituksia.

        Voisit miettiä näinkin, että anot kumartaa sinulle ja pyllistää minulle et saa missään nimessä olla kaverini. Tämä anon aamuinen esimerkki todistaa. väitteeni. Et saa hyväksyä minua, eihän minulla ole lapsenlapsiakaan ; ))
        Huumori pitää mielen pirteänä ja kivut kurissa.

        Kaunis aamu, täältä ylisiltä katsoen, tuuli tosin heiluttelee puiden latvoja. Mitähän tänään, juhannuskin edessä. Odotan kuopuksen heräämistä, sitten ulos aamiaiselle.

        Kivoja ajatuksia kaikile 🌼


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Taivas tummansinisiä, uhkaavan näköisiä pilviä keräilee, ukkosta enteilee.
        Torilla meinasin käydä, saa nähdä estääkö sade suunnitelmani.
        Aika pitkä lenkistäni tulee jos matkaan pääsen, torille ensin, sitten apteekkiin ja lopulta kauppaan, mutta yritän hitaasti askeltaa, että selkäkin suostuu yhteistyöhön.
        Saunassa kerroin naapurille vaivastani ja hän olisi valmis autolla minua kaupoille viemään, mutta vielä vaan haluaisin itse nämä reissuni hoitaa.
        Tiedän itsepäinen olevani, mutta ajattelen jos nyt apua joka asiaan pyydän, se vähäkin kunto katoaa.
        No harmin koin taas kerran perunankasvatuksen suhteen, ei ainuttakaan perunaa sangossani, vain pitkät varret, nyt annan periksi.
        Näin se tapahtuu joka asian kohdalla, periksi on joskus annettava.

        Korpikirjailija, sen verran kantaa otan viesteihisi, miksi aina hyökkäät toisten sanomisiin, anna jokaisen omia ajatuksia kertoa, ei pakolla tarvitse vastata, jos asia ei miellytä.
        Noihin kiitoksiin ei kukaan lupaa ole kysynyt, ei lupaa annettu, ajatus on asian ilmi tuoneen mielipide ja se on sallittava.
        Selkeästi paheksut näitä kiitoksia antaneita ja kirjoitat niin, että loukkaamalla kirjoittajia, selkeän kuvan itsestäsi annat.
        En usko, että kukaan ilkeyksissään vaivaa näkee ja kiitokset antaa, uskon vilpittömyyteen sanomisista.
        Itse toki omat avuni tiedän ja hyvältähän se tuntuu, jos joku viesteistä mukavaa kokee, mutta sitä en ole koskaan hakenut, kiitän toki jokaisesta hyvästä sanasta.
        Vähättelet useinkin viestejäni, mutta olen ajatellut, että sinulla on siihen oikeus ja jätän sikseen, muistan kyllä senkin, miten kehotit rivien välien lukemista opettelemaan, no olen ehkä oppinut;)
        Kaikesta huolimatta iloa mökkielämääsi ja kesääsi.

        Nuo koivut muistan hyvinkin ja kyllä ne kohokohtaa juhlisti kaiken muun ohella mitä juhannukseen liittyy, perinteet elää vieläkin siellä, missä se on mahdollista.
        Iso lahna on hyvä savukala lohen rinnalla, pienemmästä saa koko ajan ruotoja sylkeä, loheenkin liian usein syötynä kyllästymistä tapahtuu.
        No sillipurkki ja uudet perunat on juhannuksena minun perinne, sen rieskan lisäksi, raikas viili mukaan lukien.
        Nyt jäätelöä aion ostaa ja herkutella sen avulla juhannustunnelmaa, vähäiseksi jää kuitenkin juhlinta.

        Taisivat kirvat liata pukusi, kun päälle tulivat, onhan ne niin tahmeita otuksia, joskus olen kukan lehdistä niitä hävittänyt.
        Mira noista vaunuihin hyökkäävistä rotista on kai tosi juttujakin, ovat vauvan nenää purreet, kissoistakin se vaara on olemassa, sillä vauvan tuoksu saa ne vaunuun hyppäämän.
        Rottia on kuulemma lisääntynyt, vaikka on kompostorit ja muutkin suljetut tilat jätteille, kai sitä ruokaa riittää rotillekin yltä kyllin, kun ei oikein kaikki lajittele.
        Yksi iljettävä otus sekin suomen luonnossa.

        Oikein kaunista ja nautittavaa oloa mökkireissullesi MKr, toivottavasti itikkakarkoitteet toimivat, sillä niitä on tuhottomasti, kokemuksen äänellä sanon.

        Taitaa pilvet ohittaa ja sateen uhka väistyy, siksi nyt reippaasti yrittämään kävelykierrosta, mukavaa juhannuksen odotusta kaikille.

        Kirjoitat Sel-la että Korppis loukkaavasti kirjoittaa ja antaa kuvan itsestään. Oletko sattunut seuraamaan minkälaista sontaa ja ilkeilyä hän on saanut täällä niskaansa vuosien ajan?
        Täällä on kirjoittajia joiden ainoa osallistuminen on Korppiksen nälvimistä ja viuruamista kaikista hänen tekemisistään.

        Mietippä jos sinua joka kirjoituksesi jälkeen vähäteltäisi ja mahdollisimman rumasti haukuttaisi. MILTÄHÄN SINUSTA TUNTUISI?


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Huomenta ylisiltä. Kyllä nukutti puuhapäivän, saunomisen ja uimisen jälkeen. kymmenen msissa nukahdin.

        Hyvää oli kuha, voiyrttikastikkeessa ja uudet perunat, ihania.

        Se-lla mietit, että vähättelen viestijäsi, en minä vähättele, tykkään kirjoitella tänne, en avaa juurikaan muiden aloituksia.

        Voisit miettiä näinkin, että anot kumartaa sinulle ja pyllistää minulle et saa missään nimessä olla kaverini. Tämä anon aamuinen esimerkki todistaa. väitteeni. Et saa hyväksyä minua, eihän minulla ole lapsenlapsiakaan ; ))
        Huumori pitää mielen pirteänä ja kivut kurissa.

        Kaunis aamu, täältä ylisiltä katsoen, tuuli tosin heiluttelee puiden latvoja. Mitähän tänään, juhannuskin edessä. Odotan kuopuksen heräämistä, sitten ulos aamiaiselle.

        Kivoja ajatuksia kaikile 🌼

        Varmasti sella kuten kaikki muutkin täällä osaa valita kaverinsa ihan itse ja sen vaikutelman perusteella minkä kukin antaa itse itsestään. Hatva täällä on mitään kaveruuksia edes hakemassa, niitä on live elämässä ja täällä vain kirjoitellaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitat Sel-la että Korppis loukkaavasti kirjoittaa ja antaa kuvan itsestään. Oletko sattunut seuraamaan minkälaista sontaa ja ilkeilyä hän on saanut täällä niskaansa vuosien ajan?
        Täällä on kirjoittajia joiden ainoa osallistuminen on Korppiksen nälvimistä ja viuruamista kaikista hänen tekemisistään.

        Mietippä jos sinua joka kirjoituksesi jälkeen vähäteltäisi ja mahdollisimman rumasti haukuttaisi. MILTÄHÄN SINUSTA TUNTUISI?

        Kiitos😍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitat Sel-la että Korppis loukkaavasti kirjoittaa ja antaa kuvan itsestään. Oletko sattunut seuraamaan minkälaista sontaa ja ilkeilyä hän on saanut täällä niskaansa vuosien ajan?
        Täällä on kirjoittajia joiden ainoa osallistuminen on Korppiksen nälvimistä ja viuruamista kaikista hänen tekemisistään.

        Mietippä jos sinua joka kirjoituksesi jälkeen vähäteltäisi ja mahdollisimman rumasti haukuttaisi. MILTÄHÄN SINUSTA TUNTUISI?

        Korppis on saanut ja saa mitä tilaa. Sama koskee kaikkia muitakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitat Sel-la että Korppis loukkaavasti kirjoittaa ja antaa kuvan itsestään. Oletko sattunut seuraamaan minkälaista sontaa ja ilkeilyä hän on saanut täällä niskaansa vuosien ajan?
        Täällä on kirjoittajia joiden ainoa osallistuminen on Korppiksen nälvimistä ja viuruamista kaikista hänen tekemisistään.

        Mietippä jos sinua joka kirjoituksesi jälkeen vähäteltäisi ja mahdollisimman rumasti haukuttaisi. MILTÄHÄN SINUSTA TUNTUISI?

        Eihän aloittaja niitä loukkaavia kirjoituksia kirjoita eli miksi sitten tämä Korppis nälvii aloittajaa?
        Esim. tuo rieskan leipominen.

        Sitä en hyväksy, kun tuo yksi ano jatkuvasti muistuttaa, ettei korppiksella ole lastenlapsia.
        Luultavasti tämä ano ei tiedä, kenen kontolle ne lastenlapsien teko kuuluu tai on kuulumatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korppis on saanut ja saa mitä tilaa. Sama koskee kaikkia muitakin.

        Ja sinäkö olet täällä se ylimmäinen tuomari ja rangaistusten jakaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän aloittaja niitä loukkaavia kirjoituksia kirjoita eli miksi sitten tämä Korppis nälvii aloittajaa?
        Esim. tuo rieskan leipominen.

        Sitä en hyväksy, kun tuo yksi ano jatkuvasti muistuttaa, ettei korppiksella ole lastenlapsia.
        Luultavasti tämä ano ei tiedä, kenen kontolle ne lastenlapsien teko kuuluu tai on kuulumatta.

        Mirahan se ohrarieskareseptejä jako.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän aloittaja niitä loukkaavia kirjoituksia kirjoita eli miksi sitten tämä Korppis nälvii aloittajaa?
        Esim. tuo rieskan leipominen.

        Sitä en hyväksy, kun tuo yksi ano jatkuvasti muistuttaa, ettei korppiksella ole lastenlapsia.
        Luultavasti tämä ano ei tiedä, kenen kontolle ne lastenlapsien teko kuuluu tai on kuulumatta.

        Näkemykseni on, että kk on vähätellyt muitten iloa lastenlapsistaan ja lastenllastenlapsistaan ja tuo koko ajan esiin esikoistaan ja kuopustaan. Hänen mukaansa vanhempien ja lasten välillä ei ole rakkautta, ellei sitä koko ajan palstoilla toitota. Kyllä ne meidän viisi ja kuuskymppiset lapset on tosi rakkaita, mutta kun ovat jo itse vanhempia ja isovanhempia, on sitä rakkautta moninkertaisesti siunaantunut ja se on yksityinen asia jota ei tarvitse vakuutella ainakaan julkisillapalstoilla ventovieraille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjoitat Sel-la että Korppis loukkaavasti kirjoittaa ja antaa kuvan itsestään. Oletko sattunut seuraamaan minkälaista sontaa ja ilkeilyä hän on saanut täällä niskaansa vuosien ajan?
        Täällä on kirjoittajia joiden ainoa osallistuminen on Korppiksen nälvimistä ja viuruamista kaikista hänen tekemisistään.

        Mietippä jos sinua joka kirjoituksesi jälkeen vähäteltäisi ja mahdollisimman rumasti haukuttaisi. MILTÄHÄN SINUSTA TUNTUISI?

        Voi Hellan rinkilät! Kyllä Sel-lalla on täysi oikeus puuttua siihen, että Korppis sabotoi ja haastaa riitaa vähättelemällä Sel-lan saamia kiitoksia.

        Korppiksen saamiin kommentteihin Sel-lalla ei ole osaa eikä arpaa. Hänen ei tarvitse niihin puuttua. Ei Sel-la ole mikään palstan valvoja.

        MILTÄ SINUSTA ANO 9:16 TUNTUU? PUHUVATKO PISTORASIAT TAAS SINULLE 😮


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Taivas tummansinisiä, uhkaavan näköisiä pilviä keräilee, ukkosta enteilee.
        Torilla meinasin käydä, saa nähdä estääkö sade suunnitelmani.
        Aika pitkä lenkistäni tulee jos matkaan pääsen, torille ensin, sitten apteekkiin ja lopulta kauppaan, mutta yritän hitaasti askeltaa, että selkäkin suostuu yhteistyöhön.
        Saunassa kerroin naapurille vaivastani ja hän olisi valmis autolla minua kaupoille viemään, mutta vielä vaan haluaisin itse nämä reissuni hoitaa.
        Tiedän itsepäinen olevani, mutta ajattelen jos nyt apua joka asiaan pyydän, se vähäkin kunto katoaa.
        No harmin koin taas kerran perunankasvatuksen suhteen, ei ainuttakaan perunaa sangossani, vain pitkät varret, nyt annan periksi.
        Näin se tapahtuu joka asian kohdalla, periksi on joskus annettava.

        Korpikirjailija, sen verran kantaa otan viesteihisi, miksi aina hyökkäät toisten sanomisiin, anna jokaisen omia ajatuksia kertoa, ei pakolla tarvitse vastata, jos asia ei miellytä.
        Noihin kiitoksiin ei kukaan lupaa ole kysynyt, ei lupaa annettu, ajatus on asian ilmi tuoneen mielipide ja se on sallittava.
        Selkeästi paheksut näitä kiitoksia antaneita ja kirjoitat niin, että loukkaamalla kirjoittajia, selkeän kuvan itsestäsi annat.
        En usko, että kukaan ilkeyksissään vaivaa näkee ja kiitokset antaa, uskon vilpittömyyteen sanomisista.
        Itse toki omat avuni tiedän ja hyvältähän se tuntuu, jos joku viesteistä mukavaa kokee, mutta sitä en ole koskaan hakenut, kiitän toki jokaisesta hyvästä sanasta.
        Vähättelet useinkin viestejäni, mutta olen ajatellut, että sinulla on siihen oikeus ja jätän sikseen, muistan kyllä senkin, miten kehotit rivien välien lukemista opettelemaan, no olen ehkä oppinut;)
        Kaikesta huolimatta iloa mökkielämääsi ja kesääsi.

        Nuo koivut muistan hyvinkin ja kyllä ne kohokohtaa juhlisti kaiken muun ohella mitä juhannukseen liittyy, perinteet elää vieläkin siellä, missä se on mahdollista.
        Iso lahna on hyvä savukala lohen rinnalla, pienemmästä saa koko ajan ruotoja sylkeä, loheenkin liian usein syötynä kyllästymistä tapahtuu.
        No sillipurkki ja uudet perunat on juhannuksena minun perinne, sen rieskan lisäksi, raikas viili mukaan lukien.
        Nyt jäätelöä aion ostaa ja herkutella sen avulla juhannustunnelmaa, vähäiseksi jää kuitenkin juhlinta.

        Taisivat kirvat liata pukusi, kun päälle tulivat, onhan ne niin tahmeita otuksia, joskus olen kukan lehdistä niitä hävittänyt.
        Mira noista vaunuihin hyökkäävistä rotista on kai tosi juttujakin, ovat vauvan nenää purreet, kissoistakin se vaara on olemassa, sillä vauvan tuoksu saa ne vaunuun hyppäämän.
        Rottia on kuulemma lisääntynyt, vaikka on kompostorit ja muutkin suljetut tilat jätteille, kai sitä ruokaa riittää rotillekin yltä kyllin, kun ei oikein kaikki lajittele.
        Yksi iljettävä otus sekin suomen luonnossa.

        Oikein kaunista ja nautittavaa oloa mökkireissullesi MKr, toivottavasti itikkakarkoitteet toimivat, sillä niitä on tuhottomasti, kokemuksen äänellä sanon.

        Taitaa pilvet ohittaa ja sateen uhka väistyy, siksi nyt reippaasti yrittämään kävelykierrosta, mukavaa juhannuksen odotusta kaikille.

        Huomenta. Yritän saada pienen viestin liikenteeseen ennen kuin väki herää.
        Eipä tässä ole paljon joutoaikaa ollut sitten viime kirjoittaman. Eli lapsuudenkotiin matkasin vaivalloisesti ja sieltä poika haki viime lauantaina tähän kotiin.
        Sitten nuorempi poika kahden lapsen ja kaverin kanssa tuli tänne kylpyhuoneremonttia pakoon.
        Välillä tuntuu, että olen töissä kesäsiirtolassa. Toisaalta, eipä näin pitkä ja perhekeskeinen yhdessäolo olisi mahdollista silloin kun nuoren perheen arki on työn ja koulun hallinnoimaa.

        Olen kyllä yrittänyt pysyä ajan tasalla palstan kuulumisista, mutta ei se oikein ole onnistunut. Minulla oli maalla läppäri mukana, mutta en saanut sitä toimimaan ja ajattelin, että somepaussi tekee hyvää välillä, Sel-lan "mökki"vierailulla olin vielä mukana.
        Nuo pikku tapaturmasi, Sel-la, auttoivat minua varomaan omia askeleitani kun aamukankeana nousin kotikalliolla olevaan hotelli helpotukseen.
        Kävelysauvatkin otin avukseni ja pysyin pystyssä..))
        Kirjastokäynnillä sensijaan pyllähdin istuvilleni rapuissa, joista puuttui kaide. Minulla oli matkassa vain Ecco-kengät, ei lenkkareita, ja syytän niitä kehnosta askelluksesta ja kipuilusta.
        Ja olihan koko oleilu lapsuudenkodissa haastetta täynnä. Kun talvilämmitystä ei ole jouduimme viime syksynä tyhjentämään vedet putkistosta ja tuumasimme, että pärjäämme viikon ilman juoksevaa vettä, kanto- ja sadevesien varassa. Ruokaveden rahtasimme kaupasta ja paljon sitäkin vaan kului. Ulkona oli koko reissun ajan 12-14 astetta, sisällä 17 ja niihin tyydyimme. Tiesimme että tulisijat savuttaisivat ja klapitkin olivat vähissä.

        Silti nautimme olostamme siinä ilmapiirissä, olennaisen äärellä, syvän hiljaisuuden keskellä.
        Aamut olivat mieleenjääviä: lehtokerttu lauloi lähes raivokkaasti ulos astuessa, käki kukkui jossakin melkein taukoamatta. Vähäisen liikenteen ääni ei häirinnyt.
        Sovitut tapaamiset ehdittiin hoitaa ja pari yllätysvierastakin ehdimme ottaa vastaan.

        Veljentyttö, jonka kanssa aina näitä vierailuja teemme on kiinnostunut historiasta ja tuntee tämänkin seudun paikallishistoriaa. Häneltä opin paljon.

        Senverran syvästi tuo viikko minuun vaikutti, että elämä täällä kasvukeskuksessa tuntuu vieraalta ja keinotekoiselta. Mitenkähän opin elämään täällä ?..))

        Sel-la on taas saanut uutta elämää seurattavaksi. Onnittelut isoisoisomummille, tulikohan arvonimi oikein ? Ja väsymätön Makriina jaksaa reissata. Olisipa minullakin nuo voimat.
        Muillakin on ollut kesäisiä tapahtumia. En ollenkaan epäile, etteikö niitä olisi kaikilla, vaikka ei olisi tarvetta niistä kertoilla..))
        Ikuisuusaihe, kehuminen, myös puhutti täällä. Itse olen Sel-lan linjoilla: uskon ihmisten vilpittömyyteen ja koen, että kiitokset, palautteet, annetaan hyvästä sydämestä enkä lakkaa ihmettelemästä, miksi niitä epäillään, pidetään jopa epäsuotavina, ainakin joidenkin kirjoittajien mielissä.
        Täytyy sanoa, etten minäkään niin perusta tästä "villistä menosta", chattailyksi kai sitä sanotaan, kun tuntuu, että sen tyyppistä kirjoittelua on muuallakin yllin kyllin.
        Anoja en ole koskaan paheksunut, samanarvoisia ollaan, ja jos jotakin, niin itsekin kaipaan "tutuksi tulemista", tunnistettavuutta, mutta valintahan on Anon, ei minun.

        Juhannus on "kuulemma" tulossa. Enpä tiedä miten ja missä sitä vietetään. Eiköhän se ennen pitkää selviä..))
        Mukavia kesäpäiviä kaikille,
        demeter1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sinäkö olet täällä se ylimmäinen tuomari ja rangaistusten jakaja?

        Vastatkoon jokainen itsen tilauksistasn, sitä niittää mitä kylvää. Ei se mitään tuomaroimtia ole!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näkemykseni on, että kk on vähätellyt muitten iloa lastenlapsistaan ja lastenllastenlapsistaan ja tuo koko ajan esiin esikoistaan ja kuopustaan. Hänen mukaansa vanhempien ja lasten välillä ei ole rakkautta, ellei sitä koko ajan palstoilla toitota. Kyllä ne meidän viisi ja kuuskymppiset lapset on tosi rakkaita, mutta kun ovat jo itse vanhempia ja isovanhempia, on sitä rakkautta moninkertaisesti siunaantunut ja se on yksityinen asia jota ei tarvitse vakuutella ainakaan julkisillapalstoilla ventovieraille.

        Tämä asetelma on melko huvittava. Eivätkä kirjoittajat tosiaankaan näe, että itse syyllistyvät juuri samaan mistä muita syyttävät.


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Taivas tummansinisiä, uhkaavan näköisiä pilviä keräilee, ukkosta enteilee.
        Torilla meinasin käydä, saa nähdä estääkö sade suunnitelmani.
        Aika pitkä lenkistäni tulee jos matkaan pääsen, torille ensin, sitten apteekkiin ja lopulta kauppaan, mutta yritän hitaasti askeltaa, että selkäkin suostuu yhteistyöhön.
        Saunassa kerroin naapurille vaivastani ja hän olisi valmis autolla minua kaupoille viemään, mutta vielä vaan haluaisin itse nämä reissuni hoitaa.
        Tiedän itsepäinen olevani, mutta ajattelen jos nyt apua joka asiaan pyydän, se vähäkin kunto katoaa.
        No harmin koin taas kerran perunankasvatuksen suhteen, ei ainuttakaan perunaa sangossani, vain pitkät varret, nyt annan periksi.
        Näin se tapahtuu joka asian kohdalla, periksi on joskus annettava.

        Korpikirjailija, sen verran kantaa otan viesteihisi, miksi aina hyökkäät toisten sanomisiin, anna jokaisen omia ajatuksia kertoa, ei pakolla tarvitse vastata, jos asia ei miellytä.
        Noihin kiitoksiin ei kukaan lupaa ole kysynyt, ei lupaa annettu, ajatus on asian ilmi tuoneen mielipide ja se on sallittava.
        Selkeästi paheksut näitä kiitoksia antaneita ja kirjoitat niin, että loukkaamalla kirjoittajia, selkeän kuvan itsestäsi annat.
        En usko, että kukaan ilkeyksissään vaivaa näkee ja kiitokset antaa, uskon vilpittömyyteen sanomisista.
        Itse toki omat avuni tiedän ja hyvältähän se tuntuu, jos joku viesteistä mukavaa kokee, mutta sitä en ole koskaan hakenut, kiitän toki jokaisesta hyvästä sanasta.
        Vähättelet useinkin viestejäni, mutta olen ajatellut, että sinulla on siihen oikeus ja jätän sikseen, muistan kyllä senkin, miten kehotit rivien välien lukemista opettelemaan, no olen ehkä oppinut;)
        Kaikesta huolimatta iloa mökkielämääsi ja kesääsi.

        Nuo koivut muistan hyvinkin ja kyllä ne kohokohtaa juhlisti kaiken muun ohella mitä juhannukseen liittyy, perinteet elää vieläkin siellä, missä se on mahdollista.
        Iso lahna on hyvä savukala lohen rinnalla, pienemmästä saa koko ajan ruotoja sylkeä, loheenkin liian usein syötynä kyllästymistä tapahtuu.
        No sillipurkki ja uudet perunat on juhannuksena minun perinne, sen rieskan lisäksi, raikas viili mukaan lukien.
        Nyt jäätelöä aion ostaa ja herkutella sen avulla juhannustunnelmaa, vähäiseksi jää kuitenkin juhlinta.

        Taisivat kirvat liata pukusi, kun päälle tulivat, onhan ne niin tahmeita otuksia, joskus olen kukan lehdistä niitä hävittänyt.
        Mira noista vaunuihin hyökkäävistä rotista on kai tosi juttujakin, ovat vauvan nenää purreet, kissoistakin se vaara on olemassa, sillä vauvan tuoksu saa ne vaunuun hyppäämän.
        Rottia on kuulemma lisääntynyt, vaikka on kompostorit ja muutkin suljetut tilat jätteille, kai sitä ruokaa riittää rotillekin yltä kyllin, kun ei oikein kaikki lajittele.
        Yksi iljettävä otus sekin suomen luonnossa.

        Oikein kaunista ja nautittavaa oloa mökkireissullesi MKr, toivottavasti itikkakarkoitteet toimivat, sillä niitä on tuhottomasti, kokemuksen äänellä sanon.

        Taitaa pilvet ohittaa ja sateen uhka väistyy, siksi nyt reippaasti yrittämään kävelykierrosta, mukavaa juhannuksen odotusta kaikille.

        Sellan itserakkautta ruokitaan häntä kehumalla ja sitähän hän haluaaaa.


    • Hyvää Juhannuksen aikaa, ripauksella Mittumaarin taikaa!🌞🦋

      🪷🍀🌺🍀🌹🍀🌼🍀🌸🍀🌻🍀🪷

    • Anonyymi

      Tervehdys hyvät ystävät ja oikein hyvää juhannuksen aikaa !Ihmettelen tätä nopeaa ajan kulumista, nimittäin tänään on kesäpäivänseisaus!
      Monien puuhien kanssa se aika nopsaan meneekin, nyt on juhannuksen tuntua itsellä ja joka taholla!
      Voidaan hyvin,
      Neeasa

    • Anonyymi

      Kukahan täällä poistelee asiallisia kirjoituksia?.

      Eilen kirjoitin Sellan mainitsemista kalojen madoista ja kerroin niiden olevan lapamatojen toukkia joita esiintyy järvikaloissa, ahvenissa, kuhassa, hauessa ym. Kerroin niiden lisääntymisestä ja päätymisestä ihmisten elimistöön.

      Kirjoituksessani ei pitänyt olla mitään loukkaavaa eikä väärää informaatiota, mutta se oli poistettu ja tilalle oli tullut uusi aloitus samasta aiheesta anonyymin kirjoittamana, tosin lyhyempänä versiona, kopsattu osin wikipediasta.

      Sellan mainitsema jauhojen ja ruokatavaroitten käyttökelpoisuuden tarkistaminen on osoitus hänen huolellisuudestaan ruoan puhtaudesta ja terveellisyydestä.

      Minulla oli toissapäivänä omassa jääkaapissani tarkastus mahdollisten vanhojen ruokien varalta.
      Löytyihän sieltä poikani ostama meetvursti pakkaus joka näytti ja haiskahti epämääräiseltä. tutkittuani makkaroita tarkemmin huomasin päivämäärän olleen vanhentuneen. Katsoin netistä ruokaviraston sivuilta poistettavia eriä ja havaitsinkin että juuri ne meetvurstierät valmistaja oli vetänyt takaisin niitten sianlihassa olleen hepatiitti E viruksen takia.
      Poika oli syönyt niitä makkaroita monena päivänä mutta hänellä ei ole ollut oireita ainakaan vielä. Hepatiitti e viruksen itämisaika on 30-40 päivään, joten jännäksi menee tuleeko pojalleni maksatulehduksen oireita.

      En nyt kirjoittele pidempään koska tämäkin saattaa joutua poistoon jonkun mielestä asiattomana kirjoituksena.
      tepa

      • Anonyymi

        Kiitos tepa tuosta informaatiosta. Kiinnitin huomiota tuohon takaisin vetoon mutta olin jo oman pakettini syönyt niin en voinut tarkistaa. Toivottavasti ei ole niin huono tuuri että tulee noita ikäviä seuraamuksia.
        En oikein usko, että kukaan - ylläpitokaan - tahallaan asiallisia viestejä poistelee, sitä lienee sattunut meille kaikille joskus? Harmittaahan se tietysti ja palautetta ylläpidolle voi antaa vaikka tuskin siitä mitään seuraa...
        demeter1


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tepa tuosta informaatiosta. Kiinnitin huomiota tuohon takaisin vetoon mutta olin jo oman pakettini syönyt niin en voinut tarkistaa. Toivottavasti ei ole niin huono tuuri että tulee noita ikäviä seuraamuksia.
        En oikein usko, että kukaan - ylläpitokaan - tahallaan asiallisia viestejä poistelee, sitä lienee sattunut meille kaikille joskus? Harmittaahan se tietysti ja palautetta ylläpidolle voi antaa vaikka tuskin siitä mitään seuraa...
        demeter1

        Hohhoijaa, eipä ole näin hankalaa kauppa/tori matkaa ollutkaan, kolme ja puolituntia, reilut kaksi kilometriä, usko meinasi jo lopulta mennä.
        Onneksi kotitalon raput kassini nosti naapurin mies, todeten, että olipa painava.
        Nyt taitaa iltapäivä mennä levon merkeissä, apteekista ostin Buranaa, farmaseutti sanoi sen tehokkaimmin vaikuttavan.

        Kiva asiallisesta selostuksestasi tepa, sinulla varmaan oikeaa tietoa noista asioista.
        Omin silmin nähtynä nuo ötökät vievät haluan ruokaa nauttia, vaikka tietämättömänä niitäkin syö.
        Oli mukava kuulla demeter sinustakin, ajattelinkin, että kesä tuo ylimääräisiä menoja ja puuhia.

        Ano 9,16 varmaan en kestäisi moista käytöstä, jättäisin palstan.
        Onhan niitä ärtymyksen aiheutuneita viestejä tullut minullekin, mutta myönnettävä on, että korppis niitä paljon saa ja kestää.
        Syytä en rupea edes pohtimaan, kai sen jokainen lukija voi itse tehdä.
        Lapset ja lapsenlapset ovat Luojassa ja ihmisten halussa.

        Hyvää Mittumaaria sinullekin Ramoona ja perheelle myös.
        Kiitos onnitteluista demeter, kai se noin pitänee kirjata, en ole varma siitäkään;)

        Oman muistini mukaan en ole ikävää viestiä korpikirjailijalle kirjoittanut, mitä ystävyyteen tulee, kirjoittajaystäviä ollaan kaikki;)

        Nyt taidan kellahtaa sänkyyn ja odottelen Buranan puraisua.


      • Anonyymi

        Minulle käviveilen se mitä ole pelännyt vuosia. Menetin tasapainoni ja kaaduin eteisen lattialle. En päässyt ylös. Onneksi puhelin oli lähellä ja tiesin, että tytär tulee minua hakemaan mökkireissulla. Muistutin että ottaa avaimeni mukaansa, koska en pysty avaamaan ovea. Poikani oli tavoittamattomissa.
        Siinä sitten lojuin ja ajattelin kuinka pitkäksi onkaan aika mennyt niillä yksinäisillä jotka aikojen kuluttua sitten löydetään muumioituneena . Minulla oli tilanne hoidossa.
        Järkytys kuitenkin vei voimat. Kännykät ovat hätätilassa suuri apu. Ainahan sillä voi soittaa 112:een.

        No nyt on kaikki hyvin ja istun mökin pirtissä seuraamassa ministeri Rydmanin hillostamista. Kovapintainen pitää olla, kun joutuu työtoveroittensa julkisen arvostelun kohteeksi.
        Tuppurainen puolustaa eduskuntalaitoksen arvokkuutta. Arvokkuus on tärkeä ominaisuus kaikille.
        Sitä kannattaa miettiä.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Hohhoijaa, eipä ole näin hankalaa kauppa/tori matkaa ollutkaan, kolme ja puolituntia, reilut kaksi kilometriä, usko meinasi jo lopulta mennä.
        Onneksi kotitalon raput kassini nosti naapurin mies, todeten, että olipa painava.
        Nyt taitaa iltapäivä mennä levon merkeissä, apteekista ostin Buranaa, farmaseutti sanoi sen tehokkaimmin vaikuttavan.

        Kiva asiallisesta selostuksestasi tepa, sinulla varmaan oikeaa tietoa noista asioista.
        Omin silmin nähtynä nuo ötökät vievät haluan ruokaa nauttia, vaikka tietämättömänä niitäkin syö.
        Oli mukava kuulla demeter sinustakin, ajattelinkin, että kesä tuo ylimääräisiä menoja ja puuhia.

        Ano 9,16 varmaan en kestäisi moista käytöstä, jättäisin palstan.
        Onhan niitä ärtymyksen aiheutuneita viestejä tullut minullekin, mutta myönnettävä on, että korppis niitä paljon saa ja kestää.
        Syytä en rupea edes pohtimaan, kai sen jokainen lukija voi itse tehdä.
        Lapset ja lapsenlapset ovat Luojassa ja ihmisten halussa.

        Hyvää Mittumaaria sinullekin Ramoona ja perheelle myös.
        Kiitos onnitteluista demeter, kai se noin pitänee kirjata, en ole varma siitäkään;)

        Oman muistini mukaan en ole ikävää viestiä korpikirjailijalle kirjoittanut, mitä ystävyyteen tulee, kirjoittajaystäviä ollaan kaikki;)

        Nyt taidan kellahtaa sänkyyn ja odottelen Buranan puraisua.

        Sellalla on sanaleikitkin hallussa. Burana puraisee, ensin sinä kyllä puraiset buranaa vai nieletkö kokonaisena. )))))
        Toivottavasti auttaa ja pääset viettämään kivutonta Jussia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minulle käviveilen se mitä ole pelännyt vuosia. Menetin tasapainoni ja kaaduin eteisen lattialle. En päässyt ylös. Onneksi puhelin oli lähellä ja tiesin, että tytär tulee minua hakemaan mökkireissulla. Muistutin että ottaa avaimeni mukaansa, koska en pysty avaamaan ovea. Poikani oli tavoittamattomissa.
        Siinä sitten lojuin ja ajattelin kuinka pitkäksi onkaan aika mennyt niillä yksinäisillä jotka aikojen kuluttua sitten löydetään muumioituneena . Minulla oli tilanne hoidossa.
        Järkytys kuitenkin vei voimat. Kännykät ovat hätätilassa suuri apu. Ainahan sillä voi soittaa 112:een.

        No nyt on kaikki hyvin ja istun mökin pirtissä seuraamassa ministeri Rydmanin hillostamista. Kovapintainen pitää olla, kun joutuu työtoveroittensa julkisen arvostelun kohteeksi.
        Tuppurainen puolustaa eduskuntalaitoksen arvokkuutta. Arvokkuus on tärkeä ominaisuus kaikille.
        Sitä kannattaa miettiä.
        Mkr.

        Mikä harmi, Makriina. Eipä siihen tasapainon menettämiseen paljoa tarvita. Nopea pään kääntäminen sivulle riittää ja nurin olet, minä ainakin. Sattui ennen lonkkaleikkausta ja monta kertaa sen jälkeen olen ollut hilkulla kaatua. "Nopeat syvät vatsalihakset" ovat toistaiseksi auttaneet asennon korjaamisen mutta kerrankos nekin väsähtävät.

        Itse en tykkää pitää kännykkää auki ja mukana mutta paras oppia siihenkin, etenkin metsässä liikkuessa... "Vara on viisautta"...


    • Anonyymi

      Vesillä käy nyt jonniinlainen aaltoilu kun sisämaassakin lehtipuut niin kovast huojuut.
      Maissa pysyminen on meikälle paras vaihtoehto kun kapee tiekää ei riitä asentohuimaksen takii.

      Sauvat tieten tukee kävelyy. Vien saman verran kävelytilaa kuin pakettiauto.

      • Anonyymi

        Joo pysytään me vanhat vain maissa, antaa nuorempiin taistella aaltojen kanssa. Makavaa juhannusta sinulle mukavalle ihmiselle!


    • Minulla oli mielenkiintoinen palautekeskustelu kuopuksen kanssa. Kerroin nimimerkkiini kohdistuvasta mitätöimisestä.

      Esimerkein pohdimme syitä.

      Kirjoitustyylini on lennokas. Kuopus on samanluontoinen, taiteellinen ja mielikuvitusrikas.

      Mietimme sanavalintojamme, jotka vastapuolet netissä voivat tulkita omien sanojensa mukaan.

      Lainaan esim. usein erilaisia sanoja toisen kirjoittajan tekstistä.

      Lainaus.
      "Varmaan hurmaava Sella"

      Maininta henkilöstä.

      Sanavalintani..Hurmaava, mutta kysymyksessä oli tarina.

      "Kirjoita hurmaava tarina päivästäsi."

      Kiva kirjoittamisen oppitunti, minun pitää alkaa välttämään lainauksia. Ne nämä munat ovat usein kanoja viisaampia.

      Sää mökkiniemellä muuttui tuuliseksi ja viileäksi, joten pojan jatkaessa matkaa ajoin kaupunkiin. Sääkarttoja katsoessani taidan viettää Juhannuksen kirkolla.

      Saimme häälahjaksi ravintolakortin, josko aloittaisimme sen vingutuksen.

      • Anonyymi

        Seliseliseliseli. Pelkkä kateus ja ilkeys kirjoituksistasi paistaa, turha selitellä niitä millään. Taiteellisuus on siitä kaukana , mutta tuota mielikuvitusta on käytössä. Ja voi kuopus parkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seliseliseliseli. Pelkkä kateus ja ilkeys kirjoituksistasi paistaa, turha selitellä niitä millään. Taiteellisuus on siitä kaukana , mutta tuota mielikuvitusta on käytössä. Ja voi kuopus parkaa.

        Etkö jo kyllästy juoksemaan perässä räkyttämässä jokaiseen tuon korppiksen kirjoitukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö jo kyllästy juoksemaan perässä räkyttämässä jokaiseen tuon korppiksen kirjoitukseen.

        Todella säälittävää että jonkun ihmisen elämän sisältö koostuu korppiksen tyyppisen ihmisen kirjoituksien seuraamiseen. Mitä hänelle tapahtuu jos korppis lopettaa rekattuna kirjoittamisen. Kuka on seuraava uhri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella säälittävää että jonkun ihmisen elämän sisältö koostuu korppiksen tyyppisen ihmisen kirjoituksien seuraamiseen. Mitä hänelle tapahtuu jos korppis lopettaa rekattuna kirjoittamisen. Kuka on seuraava uhri.

        Etkös sinäkin seuraile ? Häntä joka seurailee korppista ? Pata kattilaa soimaa..))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella säälittävää että jonkun ihmisen elämän sisältö koostuu korppiksen tyyppisen ihmisen kirjoituksien seuraamiseen. Mitä hänelle tapahtuu jos korppis lopettaa rekattuna kirjoittamisen. Kuka on seuraava uhri.

        Kyllä se suraavakin uhri on pakko löytää. Mihinkäs sairas taudistaan parantuisi. Ellei sitten hoitoon passiteta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella säälittävää että jonkun ihmisen elämän sisältö koostuu korppiksen tyyppisen ihmisen kirjoituksien seuraamiseen. Mitä hänelle tapahtuu jos korppis lopettaa rekattuna kirjoittamisen. Kuka on seuraava uhri.

        Eikös tänne sen takia kirjoiteta, että muut lukee ja vastaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se suraavakin uhri on pakko löytää. Mihinkäs sairas taudistaan parantuisi. Ellei sitten hoitoon passiteta.

        Onkin kamala sairaus lukea tänne kirjoitettuja viestejä😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö jo kyllästy juoksemaan perässä räkyttämässä jokaiseen tuon korppiksen kirjoitukseen.

        Samaa ajattelen minäkin, eikö jo riitä tuo Korppiksem mustmaalaus!


    • Anonyymi

      Huh heijaa, hävetkää vanhat kärttyset palstailijat, kun haukutte joitakin.

    • Anonyymi

      Makriina kertoi kaatumisestaan eteisen lattialle eikä päässyt omin avuin ylös.
      Minulla oli samanlainen tapaus kuusi vuotta sitten kun sain aivotukoksen ja menetin tajuntani ja kaaduin keittiön lattialle. heräsin lattialla ja yritin päästä ylös mutta vasen reisiluuni ja olkaluuni olivat murtuneet. makasin lattialla ja odottelin poikani tulemista yläkertaan, tiesin että hän jossain vaiheessa tulee, meni pari tuntia kunnes hän tuli ja soitti ambulanssin. Ne olivat pitkiä aikoja ja mietin siinä kivuissani että miten jos olisinkin ollut yksin asuvana talossa.
      Pitkiä aikoja sen jälkeen pidin puhelinta taskussani, mutta nyt taas olen alkanut unohtaa eikä minulla ole mitään jolla hälyttäisin apua.
      Minulla oli turvaranneke jolla olisin voinut soittaa nappia painamalla mutta luovuin siitä kun koin sen hankalaksi sen soitettua puheluita vahinko painalluksilla.
      tepa

      • Anonyymi

        Tulln tänne mökille juhannuksen viettoon ja matkat joka suuntaan on kymmeniä metrejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulln tänne mökille juhannuksen viettoon ja matkat joka suuntaan on kymmeniä metrejä.

        Karkasi vuodatukseni näpeistä. Piti sanomani, että vaikka en pari päivää sitten kolhinutkaan itseäni, kun kaaduin eteiseen kenkien joukkoon, niin jotenkin se vaikeutti liikkumistani. Jäikö alitajuntaan kaatumisen pelko. Kauhea kokemus sinulla, tepa, pitkä oli aika maata lattialla kivuissa ja apua odottaen.
        Minulla on tasapaino horjunut viime päivinä. Toivottavasti palaa, kunhan pääsen kaupunkiin ja asfaltille! 😀
        Mkr.


    • Ehtoota vaan.
      Menoa ja meininkiä tässä riittänyt. Nyt olen ihan tämän yhden päivän Väinön kanssa kaksin.
      Väinön hampaat kävin hoidattamassa. Suolainen oli hinta, mutta ainakaan kipuja ei nyt ole. Kissasta ei juurikaan huomaa, jos sillä on vaivaa.
      Äsken tuolla ovea raapi sisälle päästäkseen. Noh avasin oven, naunaunau, mitäpä tuo nyt niin naukuu, no seisoi sitten tuvan lattialla hiiri suussaan. Pudotti lattialle, vein talouspaperilla ulos.

      Äsken kävin viemässä maton likoamaan rannalle isoon saaviin. Samalla pesin lokin jätöksiä laiturilta,
      Oli niin posketon tuuli, keikutti niin laiturin päätä, että luulin jo järveen lentäväni.
      Ihanasti kukki keltakurjenmiekat rannalla.
      Lupiinien kimppuun taas kävin. Pikkutalvikkejakin kasvoi rannalla, puiden siimeksessä.

      Vanhin lapsenlapseni vaimoineen talon hankkivat. No terpeen se heille, kun on jo 3lasta ja yhtä vielä suunnittelevat tulevaisuudessa.
      Hyvähän se, kun kortensa kekoon kantavat lapsiasiassa, kun niin valitellaan alhaista syntyvyyttä.
      Pojanlapsista kuopuskin jo menee rippileirille kohta.
      Eihän tässä kohta uskalla peiliin katsoa, kun se passikuvakin oli niin kaamee.
      No kävin tilaamassa sen henkilökortin sillä välin, kun kissa oli hoidossa, kun poliisi on viereisessä talossa.
      58 euroo siitäkin nyhdettiin.

      No sainpahan verovalitukseni menemään läpi, kiinteistövero hiukan aleni.

      Rauhallista juhannusta iloisissa merkeissä vaan kaikille kirjoittajille ja lukijoille.

      • Anonyymi

        Kyllä sinulla, Eliaana virtaa riittää, ihana kun on oma rantapaikka jossa viihdyt Väinön kanssa, joka toi sinulle hiiripaistin lahjaksi. Kun kissa tuo hiiren se odottaa kiitosta ja kehuja.

        Meillä Missi kissa aiemmin toi hiiriä ja myyriä, hiiret se söi hyvällä ruokahalulla.

        Hiirissä on tauriinia joka on kissojen terveydelle tärkeä hivenaine. Joihinkin kissan valmisruokiin onkin lisätty tauriinia.

        Kyllä kissojen eläinlääkäri kulut voivat nousta joskus suuriksi aivan rutiini hoidoistakin.
        Kokemusta on kahden kissan steriloinnit, rokotukset, hammaskiven poistot ym.

        Sinulla on jo lapsenlapsiakin joiden elämää seuratessa tulee varmasti joskus huoli millaisena maailma ja Suomi pysyy heidän aikanaan.
        tepa


    • Anonyymi

      Mukavaa aatonaatoniltaa kaikille ihanille ihmisille. Tämä päivä on aivan mennyt leppostellessa. Aikas viileätä oli ulkona, mutta pikku lenkki teki terää, tarkoita antoi voimia. Lukenut ole koko päivän melkein ja lihamakaroonilaatikkoa popsimme. Soijaa laitan siihen aina ja spakettimakaroonia.
      Iltadrinkiksi Marskin juomaa, kun alkoholipitoiset ei ole napanneet enää muutamaan vuoteen. Kiitos tästä päivästä ja kaikille hyvää yötä + makoisia unia🫠

      • Anonyymi

        Samoin sulle🩷


      • Anonyymi kirjoitti:

        Samoin sulle🩷

        Hyvää huomenta ja juhannusaattoa myös, niin se keskikesän odotus on saavutettu, viikko vaan ja pimeyttä alkaa lisäytyä, onneksi hyvin hitaasti sen tekee.
        Sää on pilvinen, oli eilisen päivää ja tuuli melkoista riehumista piti, mutta ei satanut, saapa nähdä selvitäänkö sateetta tänäänkin.
        Toivoisi ilman kesäinen olevan, kun niin paljon odotuksia tähän juhannukseen ladataan.
        Minullakin nyt uusia perunoita ja silliä, lohen puolikkaankin raaskin ostaa, kelpaa herkutella.
        Perunat maksoi maltaita, 8,00 euroa kilo, mansikka saman verran, en ostanut mansikoita, jotenkin olen kyllästynyt ja kun naapuri vakuutti, että eivät hyviltä maista, jätin väliin.
        Onkohan syynä liika lannoitus, kun makunsa ovat muuttaneet, vai onko myrkytyksillä oma merkitys?
        Tänään yritän jaksaa tuohon lähipuotiin, jäätelöä, viinirypäleitä tarjolla ja aina jotain muuta mukaan lähtee, ei ole vielä juurikaan helpottanut vaivaani buranakaan.

        Ano 15, 51 nielaisen sen kapselin kokonaan, punainen väriltään siinä se muovikin sisään menee, olisikohan pitänyt ottaa vahvempi, 400 lukee laatikon kyljessä.
        Luulen ettei heti kohta vaikutakaan, niin pahaksi pääsi vaivani, ajattelin soittaa lääkärille, josko kolmio lääkkeen antaisi, mutta ajattelin, että jätän vielä ja yritän omin konstein.
        Toivon, että toivotuksesi vielä juhannuksen aikaan toteutuu, kiitos siitä.

        Olen useasti kai sanonutkin, miten olen kateellinen, sinun puolesta onnellinen Eliaana, kun saat nauttia noista monista kohteistasi ja Väinöstäkin.
        Kurjenpolvet kukki minunkin mökin rannalla ja lumpeet järvessä, sanotaan, että puhtaassa vedessä lumpeet viihtyy.
        Mitäpäs sitä peileihin vilkuilee, kunhan nyt tutut edes tunnistaa, ihanaa juhannusta sinulle ja Väinölle+ perheellesi.

        Tepa mainitsit tuon tulevaisuuden, mitä saavatkaan jälkeläisemme kokea tätä menoa seuratessa, turvallinen kotimaamme on kovaa vauhtia muuttumassa muun maailman kaltaiseksi.
        Pelätä pitää jo kadulla kulkiessa, vaikka vielä täällä meidän kolkilla on ainakin päiväsaikaan turvallista ollut.
        Tuo välinpitämättömyys luonnosta ja toisten omaisuuksista on kasvussa, siitä voi lukea päivittäin, tunteet ihmisiltä katoaa, ei tajuta, että jokaisen elämä on suojeltavaa, niin eläinten kuin ihmistenkin.

        Eikö olisikin vallan ihanaa jos osaisi kirjoittaa niin, ettei aina joutuisi selittelemään, sitä olen yrittänyt, aina ei onnistu.
        Toisen kirjoittajan ajatuksia ei voi povata ja se minkä minä kirjoitan muka selvästi saattaakin olla toisen mielestä ristiriitaista.
        Minä uskon lukemaani, jos joku näkee vaivaa sanoa toisen olevan hurmaava uskon hänen ajattelun niin menevän, en jaksa ajatella, että joku näkee vaivaa mielistellä, kauniit asiat mielen hyväksi saa, eikö niin korppis;)

        Olipa ikävä kokemus Mkr, noin sitä minäkin kupsahtelen ja mustelmilta en välty, onneksi vielä käsivoimani on kohtalaiset, ylös olen päässyt.
        Katselin eilen kaupassa, kun nuorehko nainen tuli vauhdilla ovesta ja lensi mahalleen, jalka tarttui mattoon, mikä oli huonosti laitettu, pian ylös pääsi, ajattelin siinä en olisi minä ylös noussut ilman apuvoimia.
        Jospa ei seuraavaa kuperkeikkaa mökillä ollessa tapahdu, voit nauttia ihanasta suven elämästä mökilläsi.

        Ano 13,50 kyllä kävelysauvat on yksi hyödyllinen keksintö, myös turvana meille huonosti liikkuville, kauppaan lähden keppi toisessa kädessä ja kärri toisessa, näin tukea löytyy kulkiessa.

        Emmehän me tänne kirjoittajat kärttyisiä vanhuksia olla, pirteitä mummeja ja ukkeja, asiat vaan joskus vaativat kirpeitäkin vastauksia, hyvää juhannusta teillekin joiden mielestä vain riitelemme;)

        Nyt juhannustunnelmiin, vielä yksi kävely kipujen kanssa ja sitten vaan nautiskelua sitä myöten mitä kunto periksi antaa.
        Oikein turvallista ja ihanaa keskikesän juhlaa toivotan, varoen kaikkea liikenteen kuin uimisenkin kanssa, toivotaan, ettei uhreja lainkaan tänä juhannuksena.


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Hyvää huomenta ja juhannusaattoa myös, niin se keskikesän odotus on saavutettu, viikko vaan ja pimeyttä alkaa lisäytyä, onneksi hyvin hitaasti sen tekee.
        Sää on pilvinen, oli eilisen päivää ja tuuli melkoista riehumista piti, mutta ei satanut, saapa nähdä selvitäänkö sateetta tänäänkin.
        Toivoisi ilman kesäinen olevan, kun niin paljon odotuksia tähän juhannukseen ladataan.
        Minullakin nyt uusia perunoita ja silliä, lohen puolikkaankin raaskin ostaa, kelpaa herkutella.
        Perunat maksoi maltaita, 8,00 euroa kilo, mansikka saman verran, en ostanut mansikoita, jotenkin olen kyllästynyt ja kun naapuri vakuutti, että eivät hyviltä maista, jätin väliin.
        Onkohan syynä liika lannoitus, kun makunsa ovat muuttaneet, vai onko myrkytyksillä oma merkitys?
        Tänään yritän jaksaa tuohon lähipuotiin, jäätelöä, viinirypäleitä tarjolla ja aina jotain muuta mukaan lähtee, ei ole vielä juurikaan helpottanut vaivaani buranakaan.

        Ano 15, 51 nielaisen sen kapselin kokonaan, punainen väriltään siinä se muovikin sisään menee, olisikohan pitänyt ottaa vahvempi, 400 lukee laatikon kyljessä.
        Luulen ettei heti kohta vaikutakaan, niin pahaksi pääsi vaivani, ajattelin soittaa lääkärille, josko kolmio lääkkeen antaisi, mutta ajattelin, että jätän vielä ja yritän omin konstein.
        Toivon, että toivotuksesi vielä juhannuksen aikaan toteutuu, kiitos siitä.

        Olen useasti kai sanonutkin, miten olen kateellinen, sinun puolesta onnellinen Eliaana, kun saat nauttia noista monista kohteistasi ja Väinöstäkin.
        Kurjenpolvet kukki minunkin mökin rannalla ja lumpeet järvessä, sanotaan, että puhtaassa vedessä lumpeet viihtyy.
        Mitäpäs sitä peileihin vilkuilee, kunhan nyt tutut edes tunnistaa, ihanaa juhannusta sinulle ja Väinölle perheellesi.

        Tepa mainitsit tuon tulevaisuuden, mitä saavatkaan jälkeläisemme kokea tätä menoa seuratessa, turvallinen kotimaamme on kovaa vauhtia muuttumassa muun maailman kaltaiseksi.
        Pelätä pitää jo kadulla kulkiessa, vaikka vielä täällä meidän kolkilla on ainakin päiväsaikaan turvallista ollut.
        Tuo välinpitämättömyys luonnosta ja toisten omaisuuksista on kasvussa, siitä voi lukea päivittäin, tunteet ihmisiltä katoaa, ei tajuta, että jokaisen elämä on suojeltavaa, niin eläinten kuin ihmistenkin.

        Eikö olisikin vallan ihanaa jos osaisi kirjoittaa niin, ettei aina joutuisi selittelemään, sitä olen yrittänyt, aina ei onnistu.
        Toisen kirjoittajan ajatuksia ei voi povata ja se minkä minä kirjoitan muka selvästi saattaakin olla toisen mielestä ristiriitaista.
        Minä uskon lukemaani, jos joku näkee vaivaa sanoa toisen olevan hurmaava uskon hänen ajattelun niin menevän, en jaksa ajatella, että joku näkee vaivaa mielistellä, kauniit asiat mielen hyväksi saa, eikö niin korppis;)

        Olipa ikävä kokemus Mkr, noin sitä minäkin kupsahtelen ja mustelmilta en välty, onneksi vielä käsivoimani on kohtalaiset, ylös olen päässyt.
        Katselin eilen kaupassa, kun nuorehko nainen tuli vauhdilla ovesta ja lensi mahalleen, jalka tarttui mattoon, mikä oli huonosti laitettu, pian ylös pääsi, ajattelin siinä en olisi minä ylös noussut ilman apuvoimia.
        Jospa ei seuraavaa kuperkeikkaa mökillä ollessa tapahdu, voit nauttia ihanasta suven elämästä mökilläsi.

        Ano 13,50 kyllä kävelysauvat on yksi hyödyllinen keksintö, myös turvana meille huonosti liikkuville, kauppaan lähden keppi toisessa kädessä ja kärri toisessa, näin tukea löytyy kulkiessa.

        Emmehän me tänne kirjoittajat kärttyisiä vanhuksia olla, pirteitä mummeja ja ukkeja, asiat vaan joskus vaativat kirpeitäkin vastauksia, hyvää juhannusta teillekin joiden mielestä vain riitelemme;)

        Nyt juhannustunnelmiin, vielä yksi kävely kipujen kanssa ja sitten vaan nautiskelua sitä myöten mitä kunto periksi antaa.
        Oikein turvallista ja ihanaa keskikesän juhlaa toivotan, varoen kaikkea liikenteen kuin uimisenkin kanssa, toivotaan, ettei uhreja lainkaan tänä juhannuksena.

        Ota burana 200mg 1,5 kerralla saat burana 600mg.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ota burana 200mg 1,5 kerralla saat burana 600mg.

        Korjaan.
        Yksi 400mg ja puolikas 200mg =600mg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaan.
        Yksi 400mg ja puolikas 200mg =600mg

        Hyvää huomenta!
        Yksi vanha uuhi täällä palailee vehreimmiltä laidunmailta kotilampolaan.
        Kolme päivää vietimme ruukki-ja kalastajakylissä. Sieltä sitten tyttären perheen luokse. Ensin heidän kanssaan ja sitten talon vahtina.
        Ruukkikyläreissu ystävieni kanssa oli ehkä viimeinen. Autonkuljettajana toimiva ystäväni aikoo luopua niin autostaan kuin ajokortistaankin. Ymmärrän hyvin, liikenne on muuttunut yhä villimmäksi ja vaatii nopeaa reagointia mm. vilistävien sähköpotkulautojen takia.
        Vanhempi lapsenlapseni oli taas hurahtanut pituutta ollen oikea hongankolistaja eikä nuoremmankaan kasvu ollut pysähtynyt :)
        Tyttärelleni kerroin surevani tuon ystävyysmatkan ja ruukkimiljöökäyntien loppumista. Sanoin seuraavassa elämässä hakeutuvani asumaan ruukkikylään tai rannikon kalastajakylään. Hänestä ei ole myöhäistä tässä elämässänikään vielä muuttaa suuntaa. Koti myyntiin ja vuokralle jonnekin heidän lähelle. Kolmipyöräisen sähköpyörän osto ja sillä hurruuttelua kesäisin ruukit ja kalasatamat :) Ai että, haaveilua.

        Hurmaannuin vallan lukiessani junamatkalla illalla Nojatuolin kirjavaa, monimuotoista kudelmaa.
        Mikä siinä "mättää", että Sel-lalle osoitetut kiitokset aina uudestaan ja uudestaan aiheuttavat suukopua. Onko niin, että Korppis haluaa olla ketjun keskipiste, puheenaihe hyvässä ja pahassa?
        Kiitoksia voisin antaa lukukokemuksesta, tiedoista ym. monelle, anot mukaan lukien. Vaan pitäydyn luettelemasta.

        Pakko lähteä kauppaan ja sitten käydä taistoon tuota kertynyttä pölyä vastaan. Ei huvittaisi.

        Hyvää juhannusta kaikille!
        /brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää huomenta!
        Yksi vanha uuhi täällä palailee vehreimmiltä laidunmailta kotilampolaan.
        Kolme päivää vietimme ruukki-ja kalastajakylissä. Sieltä sitten tyttären perheen luokse. Ensin heidän kanssaan ja sitten talon vahtina.
        Ruukkikyläreissu ystävieni kanssa oli ehkä viimeinen. Autonkuljettajana toimiva ystäväni aikoo luopua niin autostaan kuin ajokortistaankin. Ymmärrän hyvin, liikenne on muuttunut yhä villimmäksi ja vaatii nopeaa reagointia mm. vilistävien sähköpotkulautojen takia.
        Vanhempi lapsenlapseni oli taas hurahtanut pituutta ollen oikea hongankolistaja eikä nuoremmankaan kasvu ollut pysähtynyt :)
        Tyttärelleni kerroin surevani tuon ystävyysmatkan ja ruukkimiljöökäyntien loppumista. Sanoin seuraavassa elämässä hakeutuvani asumaan ruukkikylään tai rannikon kalastajakylään. Hänestä ei ole myöhäistä tässä elämässänikään vielä muuttaa suuntaa. Koti myyntiin ja vuokralle jonnekin heidän lähelle. Kolmipyöräisen sähköpyörän osto ja sillä hurruuttelua kesäisin ruukit ja kalasatamat :) Ai että, haaveilua.

        Hurmaannuin vallan lukiessani junamatkalla illalla Nojatuolin kirjavaa, monimuotoista kudelmaa.
        Mikä siinä "mättää", että Sel-lalle osoitetut kiitokset aina uudestaan ja uudestaan aiheuttavat suukopua. Onko niin, että Korppis haluaa olla ketjun keskipiste, puheenaihe hyvässä ja pahassa?
        Kiitoksia voisin antaa lukukokemuksesta, tiedoista ym. monelle, anot mukaan lukien. Vaan pitäydyn luettelemasta.

        Pakko lähteä kauppaan ja sitten käydä taistoon tuota kertynyttä pölyä vastaan. Ei huvittaisi.

        Hyvää juhannusta kaikille!
        /brinkkala

        Brinkkala ottaa silmän käteen ja lukee ajatuksella kirjoitukseni.

        Ei täällä tahahtuisi suuria tunteen leimahduksia jos pysyttäis todellisuudessa.

        Asioiden oikein ymmäräminen ei ole kaikkien fiksuina itseään pitävien parhaita puolia.

        Jospa se juhannus menisi kaikilla hyvin.

        Sitten sen näkee kun kerron omastani

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Brinkkala ottaa silmän käteen ja lukee ajatuksella kirjoitukseni.

        Ei täällä tahahtuisi suuria tunteen leimahduksia jos pysyttäis todellisuudessa.

        Asioiden oikein ymmäräminen ei ole kaikkien fiksuina itseään pitävien parhaita puolia.

        Jospa se juhannus menisi kaikilla hyvin.

        Sitten sen näkee kun kerron omastani

        Korppis

        Minäpä täältä silmä kädessä vastaan.
        Jos pidät, Korppis, Sel-lan saamia kiitoksia provoina, niin ottamalla niihin kantaa provosoidut ja myllytys ympärilläsi alkaa.

        Huomioimatta Sel-lalle osoitettuja kiitoksia Sel-la kiittäisi kiitoksista ja asia jäisi siihen. Sitten etsimään uutta provosoitumisen aihetta, vai?

        Ehkä pistän tuon silmän kädestäni otsalle ja muunnun kykloopiksi :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäpä täältä silmä kädessä vastaan.
        Jos pidät, Korppis, Sel-lan saamia kiitoksia provoina, niin ottamalla niihin kantaa provosoidut ja myllytys ympärilläsi alkaa.

        Huomioimatta Sel-lalle osoitettuja kiitoksia Sel-la kiittäisi kiitoksista ja asia jäisi siihen. Sitten etsimään uutta provosoitumisen aihetta, vai?

        Ehkä pistän tuon silmän kädestäni otsalle ja muunnun kykloopiksi :)

        Hauska vitsi tuo silmä kädestä pistetty otsalle, saadaan aikaseksi kyklooppi.

        Minulle oli yön aikana muodostunut pullea ylähuuli, aivan kuin näillä julkkiksilla huulitäytteineen. Tosin huulen pulleus oli vain toispuolinen ja verrattuna alahuuleen ei oikein symmetrinenkään. Lisäksi siihen pulleaan osaan koski melkoisesti hampaita pestessä.
        Lähempi tarkastelu osoitti, että vanha yskänrokkokohtahan se taas oli riehahtanut pintaan ja sitä tulee nyt kärsiä hoitamalla 7 päivää ja hoitamatta viikon.

        Nyt jos olisin facessa ja jakaisin kuviani seuraajilleni, voisin ottaa vain tämän upean töröhuuli puolen naamastani ja vahtisin känny kädessä mitä kaverini pitävät viimeisimmästä habituksestani.

        Brinkkalan ajatus seuraavassa elämässä mahdollisesti asuisikin ruukkikylän maisemissa
        ei ole hullumpi idea toteutettavaksi tässäkin elämässä. Mikä estää muuttamasta asumis paikkaa jo nyt kuten tyttäresi ehdottikin. Sinulla on varmasti vielä monia vuosia edessäsi jolloin voisit nauttia niistä elämää rikastuttavista asioista jotka antavat parhaan tyydytyksen.
        Luulen , että elämme vain kerran, tehdään tästä nykyisestä paras mahdollinen olosuhteisiin nähden.

        tepa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Brinkkala ottaa silmän käteen ja lukee ajatuksella kirjoitukseni.

        Ei täällä tahahtuisi suuria tunteen leimahduksia jos pysyttäis todellisuudessa.

        Asioiden oikein ymmäräminen ei ole kaikkien fiksuina itseään pitävien parhaita puolia.

        Jospa se juhannus menisi kaikilla hyvin.

        Sitten sen näkee kun kerron omastani

        Korppis

        Mikä olet toisten todellisuuksia arvioimaan, kunhan pitäisit huolta omastasi. Kuvittelet näköjään olevasi se, joka ymmärtää asiat oikein. Senkin näet kristallipallostasi, ketkä pitää itseään fiksuina.
        Vielä kehtaat vinkua, että sinusta ei tykätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä olet toisten todellisuuksia arvioimaan, kunhan pitäisit huolta omastasi. Kuvittelet näköjään olevasi se, joka ymmärtää asiat oikein. Senkin näet kristallipallostasi, ketkä pitää itseään fiksuina.
        Vielä kehtaat vinkua, että sinusta ei tykätä.

        Mökkielämä on muuttunut ankeaksi kohdallani. Kulkeminen muhkuraisessa maastossa vaatii kävelykepin, ja sen käyttö on nyt kipeyttänyt olkapääni ja käsivarren lihakset. Saunassa havaitsen, että lauteille nouseminen on suuri ponnistus, ja alastulo vielä suurempi. Tallustelu aiheutti suonenvedon, joka pakotti minut yöllä jalkeille notkistamaan jalkaa. Olen oppinut nukkumaan hievahtamatta, kun saan jalan takaisin peitteen alle.
        Ei tule juhannustansseista mitään! Pakit
        on pakko antaa hakijoille. Surku.
        Mkr.
        Tanssikaa te muut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hauska vitsi tuo silmä kädestä pistetty otsalle, saadaan aikaseksi kyklooppi.

        Minulle oli yön aikana muodostunut pullea ylähuuli, aivan kuin näillä julkkiksilla huulitäytteineen. Tosin huulen pulleus oli vain toispuolinen ja verrattuna alahuuleen ei oikein symmetrinenkään. Lisäksi siihen pulleaan osaan koski melkoisesti hampaita pestessä.
        Lähempi tarkastelu osoitti, että vanha yskänrokkokohtahan se taas oli riehahtanut pintaan ja sitä tulee nyt kärsiä hoitamalla 7 päivää ja hoitamatta viikon.

        Nyt jos olisin facessa ja jakaisin kuviani seuraajilleni, voisin ottaa vain tämän upean töröhuuli puolen naamastani ja vahtisin känny kädessä mitä kaverini pitävät viimeisimmästä habituksestani.

        Brinkkalan ajatus seuraavassa elämässä mahdollisesti asuisikin ruukkikylän maisemissa
        ei ole hullumpi idea toteutettavaksi tässäkin elämässä. Mikä estää muuttamasta asumis paikkaa jo nyt kuten tyttäresi ehdottikin. Sinulla on varmasti vielä monia vuosia edessäsi jolloin voisit nauttia niistä elämää rikastuttavista asioista jotka antavat parhaan tyydytyksen.
        Luulen , että elämme vain kerran, tehdään tästä nykyisestä paras mahdollinen olosuhteisiin nähden.

        tepa

        Se osaa olla kivulias tuo yskänrokko. Minulla aktivoituu flunssan yhteydessä usein. Silloin on koko nenän alus ruvella ja turvoksissa. Joskus myös kevätaurinkokin aktivoittaa sen.

        Kyllä se ruukkikylä jäi takaraivoon elämään. Saa nähdä mihin ajatus päätyy. Tyttärelläni oli varmaan taka-ajatuksena se, että muuttaisin heidän lähelle. Viime vuotinen sairastumiseni pelästytti. Onhan nuorempi tyttäreni täällä samalla paikkakunnalla. Hänellä vain on hankalat työvuorot. Eihän minulla vielä mitään hätää ole. Vaan eihän sitä koskaan tiedä. *Naps* vain ja jotain voi tapahtua, kuten olette kertoneet.

        Olet, Tepa, yksi, jolle hiljaisen kiitokseni lähetin kirjoituksista. Elävää kerrontaa ja paljon tietoa sinun kirjoituksissa.

        Nyt pölyrättiä huuhtelemaan ja parvekkeen kimppuun. Työmaalta tuulen tuoma hiontapöly siitepölyn lisäksi päässyt parvekkeen lasien rakosista.

        Kohta olen pariviikkoisen sometauon kuronut kiinni ihan vain kotitöitä vältellessä.

        /brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää huomenta!
        Yksi vanha uuhi täällä palailee vehreimmiltä laidunmailta kotilampolaan.
        Kolme päivää vietimme ruukki-ja kalastajakylissä. Sieltä sitten tyttären perheen luokse. Ensin heidän kanssaan ja sitten talon vahtina.
        Ruukkikyläreissu ystävieni kanssa oli ehkä viimeinen. Autonkuljettajana toimiva ystäväni aikoo luopua niin autostaan kuin ajokortistaankin. Ymmärrän hyvin, liikenne on muuttunut yhä villimmäksi ja vaatii nopeaa reagointia mm. vilistävien sähköpotkulautojen takia.
        Vanhempi lapsenlapseni oli taas hurahtanut pituutta ollen oikea hongankolistaja eikä nuoremmankaan kasvu ollut pysähtynyt :)
        Tyttärelleni kerroin surevani tuon ystävyysmatkan ja ruukkimiljöökäyntien loppumista. Sanoin seuraavassa elämässä hakeutuvani asumaan ruukkikylään tai rannikon kalastajakylään. Hänestä ei ole myöhäistä tässä elämässänikään vielä muuttaa suuntaa. Koti myyntiin ja vuokralle jonnekin heidän lähelle. Kolmipyöräisen sähköpyörän osto ja sillä hurruuttelua kesäisin ruukit ja kalasatamat :) Ai että, haaveilua.

        Hurmaannuin vallan lukiessani junamatkalla illalla Nojatuolin kirjavaa, monimuotoista kudelmaa.
        Mikä siinä "mättää", että Sel-lalle osoitetut kiitokset aina uudestaan ja uudestaan aiheuttavat suukopua. Onko niin, että Korppis haluaa olla ketjun keskipiste, puheenaihe hyvässä ja pahassa?
        Kiitoksia voisin antaa lukukokemuksesta, tiedoista ym. monelle, anot mukaan lukien. Vaan pitäydyn luettelemasta.

        Pakko lähteä kauppaan ja sitten käydä taistoon tuota kertynyttä pölyä vastaan. Ei huvittaisi.

        Hyvää juhannusta kaikille!
        /brinkkala

        Osuit asian ytimeen, brinkkala. Noin minäkin olen korppiksen mukanaolon tulkinnut.
        Hänelle on ehdotettu omaa ketjua/blogia näiden päiväkirjamaisten viestien alustaksi, mutta niissä taitaa olla se "vika", että ne muuttuvat riitaketjuiksi aika pian. Jos hän vastailee tuohon tyyliin kuin nyt:
        "ota silmä käteesi, lue ajatuksella kirjoitukseni" niin sehän tyrehdyttää keskustelun, koska se lähtee siitä ajatuksesta, että on olemassa vain yksi "oikea" näkemys ja se on hänellä.
        Toinen ei ymmärrä, häntä pitää ojentaa.
        "Suuria tunteen leimahduksia ei tapahtuisi jos pysyttäisi todellisuudessa" - siis HÄNEN todellisuudessaan ! Tuntuisi, ettei aikuinen ihminen voi olla niin naiivi, että uskoo tai edes toivoo muiden jakavan hänen todellisuutensa. Emmehän me ole toistemme klooneja !

        Sel-lan Nojatuoli on korppikselle suojaisa paikka, koska siellä kirjoittavat ovat kai sittenkin pidättyväisempiä, Sel-la esikuvanaan. En tarkoita mitään palvontaa vaan sitä asennetta, minkä ketjun vetäjä tahtomattaankin välittää toisille ja se yleensä aistitaan, siihen virittäydytään luonnostaan. Tai sitten ei..))

        Vähän ikävä kirjoittaa näin, mutta kyllä kai "suorasanaisuus" voitaisiin sallia muillekin, vastavuoroisuuden periaatteella ?
        demeter1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä olet toisten todellisuuksia arvioimaan, kunhan pitäisit huolta omastasi. Kuvittelet näköjään olevasi se, joka ymmärtää asiat oikein. Senkin näet kristallipallostasi, ketkä pitää itseään fiksuina.
        Vielä kehtaat vinkua, että sinusta ei tykätä.

        Heh, en kiinnittänytkään huomiota tuohon "itseään fiksuna pitäviin". Kenelle lie osoitettu?
        /brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh, en kiinnittänytkään huomiota tuohon "itseään fiksuna pitäviin". Kenelle lie osoitettu?
        /brinkkala

        Ketkähän täällä vain pitävät itseään fiksuina ja ketkä ovat oikeasti fiksuja? Se varmaan näkyy jotenkin rivien välistä tai ainakin kristallipallosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osuit asian ytimeen, brinkkala. Noin minäkin olen korppiksen mukanaolon tulkinnut.
        Hänelle on ehdotettu omaa ketjua/blogia näiden päiväkirjamaisten viestien alustaksi, mutta niissä taitaa olla se "vika", että ne muuttuvat riitaketjuiksi aika pian. Jos hän vastailee tuohon tyyliin kuin nyt:
        "ota silmä käteesi, lue ajatuksella kirjoitukseni" niin sehän tyrehdyttää keskustelun, koska se lähtee siitä ajatuksesta, että on olemassa vain yksi "oikea" näkemys ja se on hänellä.
        Toinen ei ymmärrä, häntä pitää ojentaa.
        "Suuria tunteen leimahduksia ei tapahtuisi jos pysyttäisi todellisuudessa" - siis HÄNEN todellisuudessaan ! Tuntuisi, ettei aikuinen ihminen voi olla niin naiivi, että uskoo tai edes toivoo muiden jakavan hänen todellisuutensa. Emmehän me ole toistemme klooneja !

        Sel-lan Nojatuoli on korppikselle suojaisa paikka, koska siellä kirjoittavat ovat kai sittenkin pidättyväisempiä, Sel-la esikuvanaan. En tarkoita mitään palvontaa vaan sitä asennetta, minkä ketjun vetäjä tahtomattaankin välittää toisille ja se yleensä aistitaan, siihen virittäydytään luonnostaan. Tai sitten ei..))

        Vähän ikävä kirjoittaa näin, mutta kyllä kai "suorasanaisuus" voitaisiin sallia muillekin, vastavuoroisuuden periaatteella ?
        demeter1

        Juur tämän täkia, ettei lähietäisyyden naapuri-hakkeri ei poista täältä viestejäni - kirjoitan tänne.

        Nyt sillä on uusi häirintämuoto; olin eilen maksamassa rästiinjääneitä maksujani kun ruutu pimeni kokonaan.
        Tiesin heti, että juuri kd-fanittaja on asialla. Virta palasi ilman, että mitään näytöllä ollutta olisi muutettu.

        Ylläpidon "sheriffinä" hän kyllä tietää tarkalleen, mikä on nettisääntöjen vastaista.

        Olen häntä muutaman vuoden vanhempi, enkä kuulu seurakuntaan. Tällä syyllä konettani ei pitäisi päivittäin "hakkeroida"
        Toivo Lång Inkeroinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mökkielämä on muuttunut ankeaksi kohdallani. Kulkeminen muhkuraisessa maastossa vaatii kävelykepin, ja sen käyttö on nyt kipeyttänyt olkapääni ja käsivarren lihakset. Saunassa havaitsen, että lauteille nouseminen on suuri ponnistus, ja alastulo vielä suurempi. Tallustelu aiheutti suonenvedon, joka pakotti minut yöllä jalkeille notkistamaan jalkaa. Olen oppinut nukkumaan hievahtamatta, kun saan jalan takaisin peitteen alle.
        Ei tule juhannustansseista mitään! Pakit
        on pakko antaa hakijoille. Surku.
        Mkr.
        Tanssikaa te muut!

        MInulla myös olkapäät, käsivarret ja joka paikka kipeinä rollaattorin käytön takia, joka on melko uusi tuttavuus minulla. Enkä kävele edes muhkuraisessa mökkimaastossa, vaan kaupungin asvaltilla. Selkäni takia rollaattorin sain avuksi kun en jaksa kävellä ja seisoa kuin pari metriä ilman sitä.

        Jos ei olisi näitä kremppoja, voisin lähteä juhannustansseihin.

        Mira


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osuit asian ytimeen, brinkkala. Noin minäkin olen korppiksen mukanaolon tulkinnut.
        Hänelle on ehdotettu omaa ketjua/blogia näiden päiväkirjamaisten viestien alustaksi, mutta niissä taitaa olla se "vika", että ne muuttuvat riitaketjuiksi aika pian. Jos hän vastailee tuohon tyyliin kuin nyt:
        "ota silmä käteesi, lue ajatuksella kirjoitukseni" niin sehän tyrehdyttää keskustelun, koska se lähtee siitä ajatuksesta, että on olemassa vain yksi "oikea" näkemys ja se on hänellä.
        Toinen ei ymmärrä, häntä pitää ojentaa.
        "Suuria tunteen leimahduksia ei tapahtuisi jos pysyttäisi todellisuudessa" - siis HÄNEN todellisuudessaan ! Tuntuisi, ettei aikuinen ihminen voi olla niin naiivi, että uskoo tai edes toivoo muiden jakavan hänen todellisuutensa. Emmehän me ole toistemme klooneja !

        Sel-lan Nojatuoli on korppikselle suojaisa paikka, koska siellä kirjoittavat ovat kai sittenkin pidättyväisempiä, Sel-la esikuvanaan. En tarkoita mitään palvontaa vaan sitä asennetta, minkä ketjun vetäjä tahtomattaankin välittää toisille ja se yleensä aistitaan, siihen virittäydytään luonnostaan. Tai sitten ei..))

        Vähän ikävä kirjoittaa näin, mutta kyllä kai "suorasanaisuus" voitaisiin sallia muillekin, vastavuoroisuuden periaatteella ?
        demeter1

        Päätin nyt vain sanoa suoraan. Liian usein olen puhunut vain "yleisellä tasolla" vaikka olisin voinut osoittaa suoraan Korppista. Hienotunteisuudesta Nojatuolin muita kirjoittajia kohtaan, ettei syntyisi konflikteja. Sivusta sitten seurannut, kun anot käy taistoon. Joskus tuollaisen sanasodan jälkeen olen ollut aistivinani jopa sääliä Korppista kohtaan jonkun vakikirjoittajan taholta. Vaikka Korppiksen sanat ovat olleet rumempia ja menneet henkilökohtaisuuksiin.
        Korppishan noihin provoihin tarttuu tarkoituksenaan sanasota ja pitkä jankutus.

        Tulipahan sanottua. Anteeksi Sel-la, että sotkin ketjusi.

        /brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päätin nyt vain sanoa suoraan. Liian usein olen puhunut vain "yleisellä tasolla" vaikka olisin voinut osoittaa suoraan Korppista. Hienotunteisuudesta Nojatuolin muita kirjoittajia kohtaan, ettei syntyisi konflikteja. Sivusta sitten seurannut, kun anot käy taistoon. Joskus tuollaisen sanasodan jälkeen olen ollut aistivinani jopa sääliä Korppista kohtaan jonkun vakikirjoittajan taholta. Vaikka Korppiksen sanat ovat olleet rumempia ja menneet henkilökohtaisuuksiin.
        Korppishan noihin provoihin tarttuu tarkoituksenaan sanasota ja pitkä jankutus.

        Tulipahan sanottua. Anteeksi Sel-la, että sotkin ketjusi.

        /brinkkala

        Kun otamme huomioon Pohjolan ei substrooppisen ilmaston kaikkine olosuhteineen, olen päätynyt hyväksymään Korppiksen viestit.

        Tämä ihan tavallisena ikämieskirjoittajana.
        Syitä tähän useitakin.
        1. Pidän Korppilinnuista.
        2. Ne ovat kaupunkimetsien parasta laatua varislinnuista.
        3. Olen yhden korpin nähnyt viikon sisällä
        unessani. Käveli pelottomana torikiveyksellä ruokaa etsiessään. Teki vaikutuksen meikä-eläjään. Onko laji Corvus Corvus latinankielessä.

        4. Mull on jano ja hikoilluttaa. Yks villapaita pois! Moro!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun otamme huomioon Pohjolan ei substrooppisen ilmaston kaikkine olosuhteineen, olen päätynyt hyväksymään Korppiksen viestit.

        Tämä ihan tavallisena ikämieskirjoittajana.
        Syitä tähän useitakin.
        1. Pidän Korppilinnuista.
        2. Ne ovat kaupunkimetsien parasta laatua varislinnuista.
        3. Olen yhden korpin nähnyt viikon sisällä
        unessani. Käveli pelottomana torikiveyksellä ruokaa etsiessään. Teki vaikutuksen meikä-eläjään. Onko laji Corvus Corvus latinankielessä.

        4. Mull on jano ja hikoilluttaa. Yks villapaita pois! Moro!

        Minä en hyväksy "Korppiksen" kaikkia viestejä. En voi mitenkään verrata häntä korppiin. Se olisi julmaa lintua kohtaan.

        Mahtaako sinulle olla tuttu Edgar Allan Poen Raven-runo?

        /brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päätin nyt vain sanoa suoraan. Liian usein olen puhunut vain "yleisellä tasolla" vaikka olisin voinut osoittaa suoraan Korppista. Hienotunteisuudesta Nojatuolin muita kirjoittajia kohtaan, ettei syntyisi konflikteja. Sivusta sitten seurannut, kun anot käy taistoon. Joskus tuollaisen sanasodan jälkeen olen ollut aistivinani jopa sääliä Korppista kohtaan jonkun vakikirjoittajan taholta. Vaikka Korppiksen sanat ovat olleet rumempia ja menneet henkilökohtaisuuksiin.
        Korppishan noihin provoihin tarttuu tarkoituksenaan sanasota ja pitkä jankutus.

        Tulipahan sanottua. Anteeksi Sel-la, että sotkin ketjusi.

        /brinkkala

        Komppaan sinua brinkkala ja ihailen rohkauttasi. Samasta syystä, yleisen ilmapiirin - ja myös itsevarjelun vuoksi - olen jättänyt paljon sanomatta. Kokemukesta tiedän, mitä siitä seuraa, kun joutuu maalitauluksi. Sellaista pyöritystä ei jaksa, mieluummin väistää, ottaa etäisyyttä.

        Pitkän yhteisen palstahistorian aikana en ole kertaakaan nähnyt, että korppis näkisi tai myöntäisi omaa osuuttaan konflikteissa, aina syy on toisessa/toisissa ja huippu oli tuo uskomaton stalkkaushistoria ja ne syytökset, joita hän saattoi esittää jopa täysin tuntemattomille uusille kirjoittajille, vanhojen lisäksi.

        Vaikka on ohjeistettu, että vanhoja ei pitäisi muistella, ne ovat meissä ja vaativat huomiota, ainakin aika ajoin..)) Tämä on mielestäni normaalin kanssakäymisen lainalaisuus, ei riidan haastamista tai kenenkään luonteenominaisuus.
        demeter1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päätin nyt vain sanoa suoraan. Liian usein olen puhunut vain "yleisellä tasolla" vaikka olisin voinut osoittaa suoraan Korppista. Hienotunteisuudesta Nojatuolin muita kirjoittajia kohtaan, ettei syntyisi konflikteja. Sivusta sitten seurannut, kun anot käy taistoon. Joskus tuollaisen sanasodan jälkeen olen ollut aistivinani jopa sääliä Korppista kohtaan jonkun vakikirjoittajan taholta. Vaikka Korppiksen sanat ovat olleet rumempia ja menneet henkilökohtaisuuksiin.
        Korppishan noihin provoihin tarttuu tarkoituksenaan sanasota ja pitkä jankutus.

        Tulipahan sanottua. Anteeksi Sel-la, että sotkin ketjusi.

        /brinkkala

        Kyllä Korppiksellekin osoitetut sanat ovat menneet henkilökohtaisuuksiin, eipä unohdeta sitä.
        Ihan vain sivullisena huomautan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Korppiksellekin osoitetut sanat ovat menneet henkilökohtaisuuksiin, eipä unohdeta sitä.
        Ihan vain sivullisena huomautan.

        Ehkä juuri niistä henkilökohtaisuuksista Korppis on saanut säälipisteitä. Anot ei. Tasapuolisuutta perään. En sivusta vaan suoraan tällä kertaa :) "Olkoon pään silitys loppu". Saakoon ketju väriä taidokkaiden kirjoittajien asiallisista kirjoituksista. Joista jo aiemmin kiittelin.
        /brinkkala


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Korppiksellekin osoitetut sanat ovat menneet henkilökohtaisuuksiin, eipä unohdeta sitä.
        Ihan vain sivullisena huomautan.

        Varmasti näin, Ano 14.17. Hän ei vain yleensä jätä vastaamatta hänelle tulleeseen kritiikkiin ja kuten sanottu, toinen/toiset ovat aina ymmärtämättömiä/syntipukkeja/kykenemtättömiä "sisäistämään" HÄNEN viestejään. Ei koskaan toisin päin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Komppaan sinua brinkkala ja ihailen rohkauttasi. Samasta syystä, yleisen ilmapiirin - ja myös itsevarjelun vuoksi - olen jättänyt paljon sanomatta. Kokemukesta tiedän, mitä siitä seuraa, kun joutuu maalitauluksi. Sellaista pyöritystä ei jaksa, mieluummin väistää, ottaa etäisyyttä.

        Pitkän yhteisen palstahistorian aikana en ole kertaakaan nähnyt, että korppis näkisi tai myöntäisi omaa osuuttaan konflikteissa, aina syy on toisessa/toisissa ja huippu oli tuo uskomaton stalkkaushistoria ja ne syytökset, joita hän saattoi esittää jopa täysin tuntemattomille uusille kirjoittajille, vanhojen lisäksi.

        Vaikka on ohjeistettu, että vanhoja ei pitäisi muistella, ne ovat meissä ja vaativat huomiota, ainakin aika ajoin..)) Tämä on mielestäni normaalin kanssakäymisen lainalaisuus, ei riidan haastamista tai kenenkään luonteenominaisuus.
        demeter1

        Sinä olitkin pitkän aikaa "myrskyn silmässä", demeter. Parjauksia sait aamusta iltaan. Eihän tuommoista voi unohtaa, kyllä sanat satuttavat.
        Nyt Sel-la on saanut "tuta" joka ketjussa jossain muodossa tuota nälvimistä.
        En vaan voi enää sulkea silmiäni.
        /brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päätin nyt vain sanoa suoraan. Liian usein olen puhunut vain "yleisellä tasolla" vaikka olisin voinut osoittaa suoraan Korppista. Hienotunteisuudesta Nojatuolin muita kirjoittajia kohtaan, ettei syntyisi konflikteja. Sivusta sitten seurannut, kun anot käy taistoon. Joskus tuollaisen sanasodan jälkeen olen ollut aistivinani jopa sääliä Korppista kohtaan jonkun vakikirjoittajan taholta. Vaikka Korppiksen sanat ovat olleet rumempia ja menneet henkilökohtaisuuksiin.
        Korppishan noihin provoihin tarttuu tarkoituksenaan sanasota ja pitkä jankutus.

        Tulipahan sanottua. Anteeksi Sel-la, että sotkin ketjusi.

        /brinkkala

        Mielestäni sinulla ja demeter1:llä oli täysi oikeus kirjoittaa mielipiteenne Korppiksen käyttäytymisestä palstalla, koska molempien kirjoitukset olivat täyttä totta.

        Tunnen Korppiksen tyylin henkilökohtaisesti ja allekirjoitan näkemyksenne.

        kylmätotuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni sinulla ja demeter1:llä oli täysi oikeus kirjoittaa mielipiteenne Korppiksen käyttäytymisestä palstalla, koska molempien kirjoitukset olivat täyttä totta.

        Tunnen Korppiksen tyylin henkilökohtaisesti ja allekirjoitan näkemyksenne.

        kylmätotuus

        Kiitos, kylmätotuus.
        Nyt aika tuntui oikealta ottaa asiat esiin.
        Demeter sanoitti hyvin, että Korppis pitää omaa totuuttaan ainoana oikeana ja muiden vääränä. On ollut aivan mahdotonta saada omia näkemyksiään Korppikselle ymmärretyksi. Olisi loputonta jankkaamista ja solvausten vastaanottamista. Olenkin nykyisin varonut kannanottoa hänen kirjoituksiinsa. Ei jaksa.
        /brinkkala


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinä olitkin pitkän aikaa "myrskyn silmässä", demeter. Parjauksia sait aamusta iltaan. Eihän tuommoista voi unohtaa, kyllä sanat satuttavat.
        Nyt Sel-la on saanut "tuta" joka ketjussa jossain muodossa tuota nälvimistä.
        En vaan voi enää sulkea silmiäni.
        /brinkkala

        Tuosta olen eniten pahoillani brinkkala, että Sel-lakin saa näitä nälvimisiä osakseen kun itse ei niitä harrasta, tasapuolisesti kaikkia kohtelee ja taitavasti sanansa asettelee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni sinulla ja demeter1:llä oli täysi oikeus kirjoittaa mielipiteenne Korppiksen käyttäytymisestä palstalla, koska molempien kirjoitukset olivat täyttä totta.

        Tunnen Korppiksen tyylin henkilökohtaisesti ja allekirjoitan näkemyksenne.

        kylmätotuus

        Kiitos kannustuksesta, kylmä totuus !


      • Sel-la kirjoitti:

        Hyvää huomenta ja juhannusaattoa myös, niin se keskikesän odotus on saavutettu, viikko vaan ja pimeyttä alkaa lisäytyä, onneksi hyvin hitaasti sen tekee.
        Sää on pilvinen, oli eilisen päivää ja tuuli melkoista riehumista piti, mutta ei satanut, saapa nähdä selvitäänkö sateetta tänäänkin.
        Toivoisi ilman kesäinen olevan, kun niin paljon odotuksia tähän juhannukseen ladataan.
        Minullakin nyt uusia perunoita ja silliä, lohen puolikkaankin raaskin ostaa, kelpaa herkutella.
        Perunat maksoi maltaita, 8,00 euroa kilo, mansikka saman verran, en ostanut mansikoita, jotenkin olen kyllästynyt ja kun naapuri vakuutti, että eivät hyviltä maista, jätin väliin.
        Onkohan syynä liika lannoitus, kun makunsa ovat muuttaneet, vai onko myrkytyksillä oma merkitys?
        Tänään yritän jaksaa tuohon lähipuotiin, jäätelöä, viinirypäleitä tarjolla ja aina jotain muuta mukaan lähtee, ei ole vielä juurikaan helpottanut vaivaani buranakaan.

        Ano 15, 51 nielaisen sen kapselin kokonaan, punainen väriltään siinä se muovikin sisään menee, olisikohan pitänyt ottaa vahvempi, 400 lukee laatikon kyljessä.
        Luulen ettei heti kohta vaikutakaan, niin pahaksi pääsi vaivani, ajattelin soittaa lääkärille, josko kolmio lääkkeen antaisi, mutta ajattelin, että jätän vielä ja yritän omin konstein.
        Toivon, että toivotuksesi vielä juhannuksen aikaan toteutuu, kiitos siitä.

        Olen useasti kai sanonutkin, miten olen kateellinen, sinun puolesta onnellinen Eliaana, kun saat nauttia noista monista kohteistasi ja Väinöstäkin.
        Kurjenpolvet kukki minunkin mökin rannalla ja lumpeet järvessä, sanotaan, että puhtaassa vedessä lumpeet viihtyy.
        Mitäpäs sitä peileihin vilkuilee, kunhan nyt tutut edes tunnistaa, ihanaa juhannusta sinulle ja Väinölle perheellesi.

        Tepa mainitsit tuon tulevaisuuden, mitä saavatkaan jälkeläisemme kokea tätä menoa seuratessa, turvallinen kotimaamme on kovaa vauhtia muuttumassa muun maailman kaltaiseksi.
        Pelätä pitää jo kadulla kulkiessa, vaikka vielä täällä meidän kolkilla on ainakin päiväsaikaan turvallista ollut.
        Tuo välinpitämättömyys luonnosta ja toisten omaisuuksista on kasvussa, siitä voi lukea päivittäin, tunteet ihmisiltä katoaa, ei tajuta, että jokaisen elämä on suojeltavaa, niin eläinten kuin ihmistenkin.

        Eikö olisikin vallan ihanaa jos osaisi kirjoittaa niin, ettei aina joutuisi selittelemään, sitä olen yrittänyt, aina ei onnistu.
        Toisen kirjoittajan ajatuksia ei voi povata ja se minkä minä kirjoitan muka selvästi saattaakin olla toisen mielestä ristiriitaista.
        Minä uskon lukemaani, jos joku näkee vaivaa sanoa toisen olevan hurmaava uskon hänen ajattelun niin menevän, en jaksa ajatella, että joku näkee vaivaa mielistellä, kauniit asiat mielen hyväksi saa, eikö niin korppis;)

        Olipa ikävä kokemus Mkr, noin sitä minäkin kupsahtelen ja mustelmilta en välty, onneksi vielä käsivoimani on kohtalaiset, ylös olen päässyt.
        Katselin eilen kaupassa, kun nuorehko nainen tuli vauhdilla ovesta ja lensi mahalleen, jalka tarttui mattoon, mikä oli huonosti laitettu, pian ylös pääsi, ajattelin siinä en olisi minä ylös noussut ilman apuvoimia.
        Jospa ei seuraavaa kuperkeikkaa mökillä ollessa tapahdu, voit nauttia ihanasta suven elämästä mökilläsi.

        Ano 13,50 kyllä kävelysauvat on yksi hyödyllinen keksintö, myös turvana meille huonosti liikkuville, kauppaan lähden keppi toisessa kädessä ja kärri toisessa, näin tukea löytyy kulkiessa.

        Emmehän me tänne kirjoittajat kärttyisiä vanhuksia olla, pirteitä mummeja ja ukkeja, asiat vaan joskus vaativat kirpeitäkin vastauksia, hyvää juhannusta teillekin joiden mielestä vain riitelemme;)

        Nyt juhannustunnelmiin, vielä yksi kävely kipujen kanssa ja sitten vaan nautiskelua sitä myöten mitä kunto periksi antaa.
        Oikein turvallista ja ihanaa keskikesän juhlaa toivotan, varoen kaikkea liikenteen kuin uimisenkin kanssa, toivotaan, ettei uhreja lainkaan tänä juhannuksena.

        Minäkin olen pahoillani tämänpäiväisestä osallistumisestani ketjuun. Sel-la. Sitä vain innostuu, kun näkee toisen kirjoittavan niitä ajatuksia, mitä on itsekin mielessään pyöritellyt.
        Ikävä tuo selkäkipusi. Ihme ettei Buranakaan auta. Se tuntuu olevan luottolääke monille.
        Itse sain siitä verepurkauman kun sitä lonkkavaivan aikaan määrättiin.
        Eikä paljon auta sekään tieto, että monet meistä elävät jatkuvien kipujen ja särkyjen kanssa saamatta lääkkeistä juurikaan apua.
        Onneksi useimmat meistä ovat oppineet elämään kipujen(kin) kanssa, näin uskon, ja löytämään ja tallettamaan pienet, jokapäiväiset ilon aiheet matkaevääksi...

        Oikein antoisaa juhannusta sinulle ja kaikille muillekin kirjoittajille - jos näin "katkeran" kirjoittajan toivotukset kelpaavat..))
        demeter1


      • demeter1 kirjoitti:

        Minäkin olen pahoillani tämänpäiväisestä osallistumisestani ketjuun. Sel-la. Sitä vain innostuu, kun näkee toisen kirjoittavan niitä ajatuksia, mitä on itsekin mielessään pyöritellyt.
        Ikävä tuo selkäkipusi. Ihme ettei Buranakaan auta. Se tuntuu olevan luottolääke monille.
        Itse sain siitä verepurkauman kun sitä lonkkavaivan aikaan määrättiin.
        Eikä paljon auta sekään tieto, että monet meistä elävät jatkuvien kipujen ja särkyjen kanssa saamatta lääkkeistä juurikaan apua.
        Onneksi useimmat meistä ovat oppineet elämään kipujen(kin) kanssa, näin uskon, ja löytämään ja tallettamaan pienet, jokapäiväiset ilon aiheet matkaevääksi...

        Oikein antoisaa juhannusta sinulle ja kaikille muillekin kirjoittajille - jos näin "katkeran" kirjoittajan toivotukset kelpaavat..))
        demeter1

        Luulen nyt apua saaneeni ja hieman jo helpottaa, miniäni antoi samat ohjeet, mitä anokin tuolla kertoi, viikon kuurin määräsi (sairaanhoitaja) ja voimistelu liikkeitäkin neuvoi omieni lisäksi.
        Ehkä selviän taas kerran ilman lääkäriä vaivaamatta.

        Terveisesi kelpaa ilomielin ja tuo katkeruutesi ei ole ollenkaan liioiteltua, olet paljon saanut kielteisiä töksäyksiä.
        Brinkkalan puheet myös asiallista palautetta, siitä olen samaa mieltä, mutta yhteisen rauhan vuoksi on ohitettu , joskus pinna palaa.
        Suoraa puhetta voi kaikki tuottaa ja jälkeen selitellä.

        Nyt uuteen ketjuun uusin jutuin, unohdetaan ja kirjoitellaan.


      • Anonyymi
        Sel-la kirjoitti:

        Luulen nyt apua saaneeni ja hieman jo helpottaa, miniäni antoi samat ohjeet, mitä anokin tuolla kertoi, viikon kuurin määräsi (sairaanhoitaja) ja voimistelu liikkeitäkin neuvoi omieni lisäksi.
        Ehkä selviän taas kerran ilman lääkäriä vaivaamatta.

        Terveisesi kelpaa ilomielin ja tuo katkeruutesi ei ole ollenkaan liioiteltua, olet paljon saanut kielteisiä töksäyksiä.
        Brinkkalan puheet myös asiallista palautetta, siitä olen samaa mieltä, mutta yhteisen rauhan vuoksi on ohitettu , joskus pinna palaa.
        Suoraa puhetta voi kaikki tuottaa ja jälkeen selitellä.

        Nyt uuteen ketjuun uusin jutuin, unohdetaan ja kirjoitellaan.

        Kiitos Sel-la synninpäästöstä, anteeksi saamisesta :)
        Ajattelin ettei kenenkään muun rekisteröidyn tai nimimerkillä kirjoittavan olisi annettu toimia noin puuttumatta. Vähättelyt, mielenterveyden kyseenalaistamiset, haistattelut jne.
        Tuon provosoitumisen tarkoituksen opin kantapään kautta. Kerronpa. Eräässä Nojatuoliketjussa useampi kirjoittaja vastaili anolle, minäkin. Minulta loppuivat sanat ja hymyillen vitsinä totesin, että "tee parempi provo, kyllä sinä osaat". Vähän myöhemmin huomasin, ano sanoi sen olleen provo. Keskustelu tyrehtyi siihen. Minä olin nolona ja soimasin itseäni, kun olin aiheuttanut hyvän keskustelun loppumisen.
        "Provot", joista kiistellään ja osoitellaan kuuluvat somekeskusteluihin.
        Parhaimmillaan herätteenä keskustelulle, johon useampi voi osallistua. Pahimmillaan kahdenkeskiseen chattailyyn, solvauksiin ja viimeisen sanan vetoon.
        Miten "provosta" alkanut keskustelu etenee riippuu kaikista keskusteluun osallistujista, ei vain "provon" tehneestä.
        Aina tulisi muistaa, että siellä on toinen ihminen ruudun takana. Jotkut herkempiä kuin toiset. Kenenkään elämäntilannetta ei voi tietää.

        Tähän sopii nyt intiaanisanonta UGH! Olen puhunut :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos Sel-la synninpäästöstä, anteeksi saamisesta :)
        Ajattelin ettei kenenkään muun rekisteröidyn tai nimimerkillä kirjoittavan olisi annettu toimia noin puuttumatta. Vähättelyt, mielenterveyden kyseenalaistamiset, haistattelut jne.
        Tuon provosoitumisen tarkoituksen opin kantapään kautta. Kerronpa. Eräässä Nojatuoliketjussa useampi kirjoittaja vastaili anolle, minäkin. Minulta loppuivat sanat ja hymyillen vitsinä totesin, että "tee parempi provo, kyllä sinä osaat". Vähän myöhemmin huomasin, ano sanoi sen olleen provo. Keskustelu tyrehtyi siihen. Minä olin nolona ja soimasin itseäni, kun olin aiheuttanut hyvän keskustelun loppumisen.
        "Provot", joista kiistellään ja osoitellaan kuuluvat somekeskusteluihin.
        Parhaimmillaan herätteenä keskustelulle, johon useampi voi osallistua. Pahimmillaan kahdenkeskiseen chattailyyn, solvauksiin ja viimeisen sanan vetoon.
        Miten "provosta" alkanut keskustelu etenee riippuu kaikista keskusteluun osallistujista, ei vain "provon" tehneestä.
        Aina tulisi muistaa, että siellä on toinen ihminen ruudun takana. Jotkut herkempiä kuin toiset. Kenenkään elämäntilannetta ei voi tietää.

        Tähän sopii nyt intiaanisanonta UGH! Olen puhunut :)

        Kas, jäi nimmarini.
        /brinkkala


    • Anonyymi

      Ai, taas alkoi täällä ihan juhannuksen kunniaksi tuo ystävällinen puhelu toisille kirjoittajille. Pitäis varmaan perustaa sellainen PAHAN TUULEN KETJU, minne kaikki känkkäränkät saisivat purkaa omaa pahaa oloa. Ei ihminen ,joka on tyytyväinen itseensä , änkyröi muille, vai kuinka?

      • Anonyymi

        Itseensä tyytyväinenkö väittää että muut ei ymmärrä asioita oikein?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Itseensä tyytyväinenkö väittää että muut ei ymmärrä asioita oikein?

        Näin olen itse asioita tulkinnut, Ano 12.04.


      • Anonyymi

        Nämä brinkkala ja demeter pistivät pystyyn keskinäisen Korppiksen haukkumakerhon.
        Akoilla tuntuu olevan paljonkin hampaankolossa.
        Demeterhän on jatkanut jo monta vuotta tuota sylkemistään.

        Jatkakaa mammat. Antakaa tulla vaan täyslaidalta kaikki haukkumiset. Tässähän näkee teidän katkeran luonteenne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä brinkkala ja demeter pistivät pystyyn keskinäisen Korppiksen haukkumakerhon.
        Akoilla tuntuu olevan paljonkin hampaankolossa.
        Demeterhän on jatkanut jo monta vuotta tuota sylkemistään.

        Jatkakaa mammat. Antakaa tulla vaan täyslaidalta kaikki haukkumiset. Tässähän näkee teidän katkeran luonteenne.

        "Osui ja uppos" 😄


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nämä brinkkala ja demeter pistivät pystyyn keskinäisen Korppiksen haukkumakerhon.
        Akoilla tuntuu olevan paljonkin hampaankolossa.
        Demeterhän on jatkanut jo monta vuotta tuota sylkemistään.

        Jatkakaa mammat. Antakaa tulla vaan täyslaidalta kaikki haukkumiset. Tässähän näkee teidän katkeran luonteenne.

        Voisitko pikkuisen perustella näkemystäsi, Ano 15.00. Miten olen mielestäsi "sylkenyt" korppista tai jotakuta muuta täällä ?
        Ilman perusteluja, esimerkkejä, viestisi menee omaan piikkiisi.
        Mikähän näissä viesteissä oli "haukkumista" ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä brinkkala ja demeter pistivät pystyyn keskinäisen Korppiksen haukkumakerhon.
        Akoilla tuntuu olevan paljonkin hampaankolossa.
        Demeterhän on jatkanut jo monta vuotta tuota sylkemistään.

        Jatkakaa mammat. Antakaa tulla vaan täyslaidalta kaikki haukkumiset. Tässähän näkee teidän katkeran luonteenne.

        Vahingossako nimimerkkisi unohtui?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä brinkkala ja demeter pistivät pystyyn keskinäisen Korppiksen haukkumakerhon.
        Akoilla tuntuu olevan paljonkin hampaankolossa.
        Demeterhän on jatkanut jo monta vuotta tuota sylkemistään.

        Jatkakaa mammat. Antakaa tulla vaan täyslaidalta kaikki haukkumiset. Tässähän näkee teidän katkeran luonteenne.

        Olen luullut että brinkkala ja Demeter ovat mukavia keskustelijoita.

        Luettuani tämän ketjun muutin mieleni.

        Hyi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä brinkkala ja demeter pistivät pystyyn keskinäisen Korppiksen haukkumakerhon.
        Akoilla tuntuu olevan paljonkin hampaankolossa.
        Demeterhän on jatkanut jo monta vuotta tuota sylkemistään.

        Jatkakaa mammat. Antakaa tulla vaan täyslaidalta kaikki haukkumiset. Tässähän näkee teidän katkeran luonteenne.

        Kiitos ymmärtämyksestäsi.

        Harmi, että miespuoliset kirjoittajat ovat vähemmistönä.

        Mikä päivä, kävin mökillä siivoamassa lasikuistin. Ostoksilla venähti, sillä saimme eilen tietää, että mieheni lapset ja lapsenlapset saapuvat luoksemme Jussin viettoon.

        Esivalmistin lohilaatikkoa ja ajattelin pötkähtää lepäämään. Ovikello soi ja huili jäi lyhyeksi.

        Nyt ruoka on uunissa, joten leppuutan
        hetken selkää.

        Kovasti on palstan naisväki juhannustunnelmissa. Ei käy kateeksi.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos ymmärtämyksestäsi.

        Harmi, että miespuoliset kirjoittajat ovat vähemmistönä.

        Mikä päivä, kävin mökillä siivoamassa lasikuistin. Ostoksilla venähti, sillä saimme eilen tietää, että mieheni lapset ja lapsenlapset saapuvat luoksemme Jussin viettoon.

        Esivalmistin lohilaatikkoa ja ajattelin pötkähtää lepäämään. Ovikello soi ja huili jäi lyhyeksi.

        Nyt ruoka on uunissa, joten leppuutan
        hetken selkää.

        Kovasti on palstan naisväki juhannustunnelmissa. Ei käy kateeksi.

        Korppis

        Harjoittele vielä tuota miehenä kirjoittamista ja itsellesi vastaamista. Ei ole vakuuttavaa 🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos ymmärtämyksestäsi.

        Harmi, että miespuoliset kirjoittajat ovat vähemmistönä.

        Mikä päivä, kävin mökillä siivoamassa lasikuistin. Ostoksilla venähti, sillä saimme eilen tietää, että mieheni lapset ja lapsenlapset saapuvat luoksemme Jussin viettoon.

        Esivalmistin lohilaatikkoa ja ajattelin pötkähtää lepäämään. Ovikello soi ja huili jäi lyhyeksi.

        Nyt ruoka on uunissa, joten leppuutan
        hetken selkää.

        Kovasti on palstan naisväki juhannustunnelmissa. Ei käy kateeksi.

        Korppis

        Varo, että onkin provo, kuten toisillekin annetut kehut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varo, että onkin provo, kuten toisillekin annetut kehut.

        Peukutan 👍
        Hyvin oivallettu 😃


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varo, että onkin provo, kuten toisillekin annetut kehut.

        Kun kehuu itse itseään tietää ettei ole provo 🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harjoittele vielä tuota miehenä kirjoittamista ja itsellesi vastaamista. Ei ole vakuuttavaa 🤣🤣🤣

        Kukas kissan hännän nostaa ellei kissa itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä brinkkala ja demeter pistivät pystyyn keskinäisen Korppiksen haukkumakerhon.
        Akoilla tuntuu olevan paljonkin hampaankolossa.
        Demeterhän on jatkanut jo monta vuotta tuota sylkemistään.

        Jatkakaa mammat. Antakaa tulla vaan täyslaidalta kaikki haukkumiset. Tässähän näkee teidän katkeran luonteenne.

        Samaa porukkaa olet itsekin! "Akat" ja " mammat", " hampaankolot" ja " sylkemiset". Analyysin tuloksena "katkerat luonteet". Joukkoon osallistuu varmaan moni muukin. Suomen kieli on vivahteikas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos ymmärtämyksestäsi.

        Harmi, että miespuoliset kirjoittajat ovat vähemmistönä.

        Mikä päivä, kävin mökillä siivoamassa lasikuistin. Ostoksilla venähti, sillä saimme eilen tietää, että mieheni lapset ja lapsenlapset saapuvat luoksemme Jussin viettoon.

        Esivalmistin lohilaatikkoa ja ajattelin pötkähtää lepäämään. Ovikello soi ja huili jäi lyhyeksi.

        Nyt ruoka on uunissa, joten leppuutan
        hetken selkää.

        Kovasti on palstan naisväki juhannustunnelmissa. Ei käy kateeksi.

        Korppis

        Sika törkeää tulla 90 vuotiaan luo yhtäkkiä isolla porukalla täyshoitoon juhannuksena. Eikös ne vasta olleet synttäreillä? Ja mihin jäivät lastenlastenlastenlapset? Kyllä 90 kymppisillä niitäkin normaalisti pn. Ei siihen ne edikoinen ja kuopus enää olisi mahtunutkaan. Huono sääkin siellä, siinä rivarissako yöpyivät ja syötit porukat?! Montako päivää vielä ovat ja onko kaupat auki voit hakea lisää safkaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sika törkeää tulla 90 vuotiaan luo yhtäkkiä isolla porukalla täyshoitoon juhannuksena. Eikös ne vasta olleet synttäreillä? Ja mihin jäivät lastenlastenlastenlapset? Kyllä 90 kymppisillä niitäkin normaalisti pn. Ei siihen ne edikoinen ja kuopus enää olisi mahtunutkaan. Huono sääkin siellä, siinä rivarissako yöpyivät ja syötit porukat?! Montako päivää vielä ovat ja onko kaupat auki voit hakea lisää safkaa..

        Mitähän nuo esittämäsi kysymykset sinulle kuuluu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän nuo esittämäsi kysymykset sinulle kuuluu?

        Ei ne kuulu kenellekkäään, sijsi niitä ei pitäisi korppiksen itsensä tänne levitellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne kuulu kenellekkäään, sijsi niitä ei pitäisi korppiksen itsensä tänne levitellä.

        Sinäkö sen määräät, kuka mitäkin saa kirjoittaa?
        Toisekseen, eihän niitä korppiksen juttuja tarvitse lukea

        Et taida osata käyttää nettiä Luulet, että joka rivi on luettava, vaikka ohittamaan pystyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinäkö sen määräät, kuka mitäkin saa kirjoittaa?
        Toisekseen, eihän niitä korppiksen juttuja tarvitse lukea

        Et taida osata käyttää nettiä Luulet, että joka rivi on luettava, vaikka ohittamaan pystyy.

        Ei pidä valittaa palautteesta, kun omat ja muittenkin yksityisasiat ehfointahdoin julkistaa. Se on juuri julkisuuden hakua, tarkoitettu luettavaksi ja kommentoitavaksi. Huomiota se on kielteinenkin huomio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä valittaa palautteesta, kun omat ja muittenkin yksityisasiat ehfointahdoin julkistaa. Se on juuri julkisuuden hakua, tarkoitettu luettavaksi ja kommentoitavaksi. Huomiota se on kielteinenkin huomio.

        Palautteesta? Eikö nuo olleet kysymyksiä ja utelemista enemmän, mitä tuo anonyymi
        2024-06-22 08:24:12 kirjoitteli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä valittaa palautteesta, kun omat ja muittenkin yksityisasiat ehfointahdoin julkistaa. Se on juuri julkisuuden hakua, tarkoitettu luettavaksi ja kommentoitavaksi. Huomiota se on kielteinenkin huomio.

        Miksi et kirjoittanut rekatulla nikilläsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä valittaa palautteesta, kun omat ja muittenkin yksityisasiat ehfointahdoin julkistaa. Se on juuri julkisuuden hakua, tarkoitettu luettavaksi ja kommentoitavaksi. Huomiota se on kielteinenkin huomio.

        Kaikenlainen huomio kelpaa narsistille.


      • Anonyymi

        Juhannusahdistus syntyy, kun ystävät ja tuttavat menevät mökeilleen juhannuksen viettoon, ja kirjoittajaa ei kutsuta. Ja jos kutsutaan, hän kursailee ja sanoo, ettei taida lähteä hyttysten ruuaksi ja kokolle kärventymään, ja kutsuja vastaa helpotus äänessään: " No ei voi mitään, ymmärrän, ettei tuossa iässä enää huvita. Soitellaan!"

        Sitten ei ole muuta iloa, kuin yrittää pilata muiden hyvä mieli edes jutustelupalstalla.


    • Anonyymi

      Korppikotka haikeudella muistelée juhannuksia , raudoittaja-rajun kanssa peuhatessa.

      • Anonyymi

        Nythän on uusi kuherruskuukausi menossa.


    • Anonyymi

      Tämähän on yleinen some-alusta. Tänne voi jokainen, joka haluaa purkaa pahaa oloaan Suomessa vallitsevan yhteiskuntajärjestyksen mukaan.
      Herkkä hipiäisten on turha yrittää tänne perustaa jotain erityisiä käyttäytymissääntöjä.

      • Anonyymi

        Niin, vaikka jokainen tietää, että loukkaaminen ja muiden ikävä arvosteleminen ei ole asiallista käytöstä, niin anonyyminä sitä voi huoletta tehdä. Eihän sitä kukaan saa selville.
        Keskustelupalstalla ei erityisiä käyttäytymissääntöjä kaivata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, vaikka jokainen tietää, että loukkaaminen ja muiden ikävä arvosteleminen ei ole asiallista käytöstä, niin anonyyminä sitä voi huoletta tehdä. Eihän sitä kukaan saa selville.
        Keskustelupalstalla ei erityisiä käyttäytymissääntöjä kaivata.

        Lainsäädännössä menee loukaamisen raja.
        Herkkähipiäiset loukkaantuvat pienestäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, vaikka jokainen tietää, että loukkaaminen ja muiden ikävä arvosteleminen ei ole asiallista käytöstä, niin anonyyminä sitä voi huoletta tehdä. Eihän sitä kukaan saa selville.
        Keskustelupalstalla ei erityisiä käyttäytymissääntöjä kaivata.

        Kyllä eräät loukkaavat huoletta nikilläänkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lainsäädännössä menee loukaamisen raja.
        Herkkähipiäiset loukkaantuvat pienestäkin.

        Missä kulkee herkkähipiäisyyden raja?
        Mikä oikeuttaa meidät loukkaamaan ( tuntemattomia) toisiamme nimettöminä mielipidepalstalla?
        Emmekö osaa kunnioittaa sananvapautta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä eräät loukkaavat huoletta nikilläänkin.

        Nimimerkki on yhtä anonyymi kuin Anokin. Vai oletko luullut, että nikki on kirjoittajan porvarillinen nimi?
        Osoittaa,kuinka tosissamme täällä kirjoittelemme. 😀


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, vaikka jokainen tietää, että loukkaaminen ja muiden ikävä arvosteleminen ei ole asiallista käytöstä, niin anonyyminä sitä voi huoletta tehdä. Eihän sitä kukaan saa selville.
        Keskustelupalstalla ei erityisiä käyttäytymissääntöjä kaivata.

        Jokainen kirjoittaja täällä pystyy heittäytymään anonyymin taakse oli sitten rekattu tai musta nikki.
        Turhaa syytellä anonyymejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen kirjoittaja täällä pystyy heittäytymään anonyymin taakse oli sitten rekattu tai musta nikki.
        Turhaa syytellä anonyymejä.

        Jokainen anonyymi voi allekirjoittaa kommenttinsa. Ei siihen estettä ole.
        Sananvapaus kuuluu kaikille. Mistä tässä oikeastaan väitellään.
        Nim. Ei rekattu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen anonyymi voi allekirjoittaa kommenttinsa. Ei siihen estettä ole.
        Sananvapaus kuuluu kaikille. Mistä tässä oikeastaan väitellään.
        Nim. Ei rekattu

        Ehkä siitä, kun täällä usein kirjoitetaan, että rekattu "seisoo sanojensa takana", mutta valitettavasti se rekattukin menee puskaan aina välillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen kirjoittaja täällä pystyy heittäytymään anonyymin taakse oli sitten rekattu tai musta nikki.
        Turhaa syytellä anonyymejä.

        Se kalikka kolahtaa, joka osuu.
        Minkä takia anot niin usein ryhtyvät puolustamaan toisiaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä siitä, kun täällä usein kirjoitetaan, että rekattu "seisoo sanojensa takana", mutta valitettavasti se rekattukin menee puskaan aina välillä.

        Eli anon on vaikea seistä puskassa sanojensa takana? Sitäkö tarkoitat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli anon on vaikea seistä puskassa sanojensa takana? Sitäkö tarkoitat?

        Siellähän sä seisot. Oletko sanojesi takana?


    • Anonyymi

      Oi ,se on nyt Juhannusaattonparhaimmillaan. Tulimme juuri saunomasta. Kyllä mukavalle tuoksui tuore vihta. Nautiskellaan vaan Louhisaaren juomaa ja Spotifystä kuuluu Dannyn laulamana East Virgina , Hiljainen kitara ym ym , mitä olemme listalle laittaneet.

      Ihanasti ramasee- eikun kahville.

    • Anonyymi

      Hyvää Juhannusaamua kaikille palstalaisille.
      Kuuntelln aamulla onnen sävel ohjelmaa radiosta ja siinä tuli toivelauluna Teuvo maanteiden kuningas. Laulussa mainitaan Teuvon hurjastelleen Anglialla hiekkatietä niin että Anglia katolleen kääntyi ja Teuvo ojanpohjalla hampaita syljeskeli itkien.
      Itselleni muistui elävänä mieleeni täpärä tilanne lähes 60 vuoden takaa hurjastellessani Anglialla kapealla soratiellä.
      Olin ostanut itselleni menopelikseni upouuden Anglian, ja lähdin sillä koeajolle testaamaan nopeuksia.
      Aiemmin olin ajanut vain mieheni Volvo Amatsonia jossa oli huomattavasti suuremmat tehot kuin pikku Angliassani.
      Testiajoon lähdin soratielle, jolla ei pitänyt olla vilkasta liikennettä,
      eräässä loivassa ylämäessä lähdin ohittamaan edessäni ajanutta kuorma autoa, joka sitten lisäsikin vauhtinsa 100km/t, minun Angliani kulki maximissaan 120km/t alamäessä. Tilanne oli kauhistuttava, jos olisi tullut vastaan joku auto olisi kolari ollut väistämätön. Syy olisi ollut minun. Selvisin tilanteesta säikähdyksellä, mutta opetusta sain loppuelämäkseni autoillessani ja olen säästynyt kolareilta.

      Aina kun kuulen kappaleen Teuvo, maanteiden kuningas, muutan Teuvo nimen paikalle Tepa, maanteiden kuningatar.

      Mikähän onnettomuuksien saldo tuleekaan olemaan tämän vuoden Juhannuksen vietoista.
      Veneonnettomuuksia, hukkumisia, kolareita, tappeluita ym.

      Täällä kotona tuskin kovin kummoista sattuu, illalla saunotaan ja koivuvasta tehdään pihakoivusta.
      Hyvää ja turvallista Juhannusta kaikille!

      t tepa ex maanteiden kuningatar

      • Anonyymi

        Tepa, meidänkin ensimmäinen automme oli Anglia, mutta ei uusi vaan käytetty. Sillä teimme mm Norjan ja Ruotsin reissujakin. Eräällä norjalaisella leirialueella oli toinen nuori suomalaispariskunta, jolla oli myös vanha Anglia. Miehet saivat keskusteluaiheita Anglian vioista, molempien autoissa niitä kun oli.

        Mira


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tepa, meidänkin ensimmäinen automme oli Anglia, mutta ei uusi vaan käytetty. Sillä teimme mm Norjan ja Ruotsin reissujakin. Eräällä norjalaisella leirialueella oli toinen nuori suomalaispariskunta, jolla oli myös vanha Anglia. Miehet saivat keskusteluaiheita Anglian vioista, molempien autoissa niitä kun oli.

        Mira

        Mira Minun Angliani oli valkoinen väriltään. Näppärä auto kaupungin kaduilla ja helppo parkkeerata pieneenkin ruutuun. Ei tullut pitempiä matkoja ajeltua, mutta en muista suurempia vikoja siinä olleenkaan. Poikani sai sitten siitä harraste auton ja sehän sitten romuttuikin jossain hiekkakuopan "ralliradalla". Onneksi pojalle ei käynyt pahemmin.
        Monia autoja ehtinyt olla mutta Anglia on jotenkin jäänyt nostalgisena mieleen.
        tepa


    • Anonyymi

      Brinkkala ja Demeter, olette saaneet Sel-lan siunauksen, olette päässeet jatkoon. Heh..heh

      • Anonyymi

        Juu


    • Anonyymi

      Siirryin telkun Nojatuolikirkosta tänne Sel.lan Nojatuoliin, kaunis on juhannuksen sää!
      Kunpa tämän saisi säilötyksi varastoon, jonka voisi ottaa tarvittaessa esille!
      Liput liehuu saloissa, kaikki on kauneimmillaan, ensimmäiset pioonit aukaisevat kukintoaan, täytyy mennä usein niiden tuoksua nuuhkaisemaan.

      Makriina oli kaatunut, onneksi tytär pääsi apuun, eikä sentään pahemmin käynyt!
      Luin myös tepan kuusi vuotta sitten vakavasta kaatumisesta, mutta hyvin olet siitä parantunut! Hyvin olet jaksanut siitä kuntoutua.

      Itse kaaduin pari vuotta sitten, luulin, ettei käynyt pahemmin, kaikki tuntui olevan kunnossa. vasta päivien jälkeen tiesin, ettei kaikki olekaan samoin, kuin ennen ja sitten kuvattiin, oli pieni murtuma lähellä selkäydintä, eivä uskaltaneet ruveta leikkaamaan, oli niin pahassa paikassa.
      Mutta olen syönyt noita luulääkkeitä ja ne ovat kyllä auttaneet niin, että pystyn oman huushollini hoitamaan ja kauppareissut tekemään.
      Naapuriapuakin saan, monelta suunnalta. Siitä olen kiitollinen!

      Nautitaan kesästä ja sen antimista,
      Neeasa

      • Anonyymi

        Neeasa, mainitsit luulääkkeestä, onko se osteoporoosilääke?
        Minulle tehtiin luun tiheysmittaus ja todettiin osteoporoosi johon syön nyt lääkkeitä.
        Jatkuvasti syön myös kalciumia ja D vitamiinia tablettina, ehkä ne osaltaan ovat auttaneet luuston vahvistumiseen. Lonkkaan jäi lievä virheasento naulaamisesta johtuen ja siitä aiheutuu joissakin asennoissa kipuja, mutta en lähde korjausleikkaukseen koska hauras luu voi murtua naulauksen vierestä ja tilanne pahenee entisestään.
        Pärjätään näillä mitä meillä nyt on ja yritetään pitää mieli toiveikkaana.
        tepa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neeasa, mainitsit luulääkkeestä, onko se osteoporoosilääke?
        Minulle tehtiin luun tiheysmittaus ja todettiin osteoporoosi johon syön nyt lääkkeitä.
        Jatkuvasti syön myös kalciumia ja D vitamiinia tablettina, ehkä ne osaltaan ovat auttaneet luuston vahvistumiseen. Lonkkaan jäi lievä virheasento naulaamisesta johtuen ja siitä aiheutuu joissakin asennoissa kipuja, mutta en lähde korjausleikkaukseen koska hauras luu voi murtua naulauksen vierestä ja tilanne pahenee entisestään.
        Pärjätään näillä mitä meillä nyt on ja yritetään pitää mieli toiveikkaana.
        tepa

        Minulta murtui vasen polvi vuonna 92 joulukuussa, siihen tuli pirstaleinen murtuma lumpioon. Liukastuin pimeällä tiellä, jossa oli pieni hiekkakuoppa, vettä pohjalla, joka oli jäätynyt ja lunta satanut päälle. Jalkani oli kipsissä nilkasta ylös reiteen viikkotolkulla ja lopulta kun kipsi poistettiin, oli polvi hiukan vasemmalle taipunut, jolloin jalkateräkin taipui lievästi vasemmalle ja nilkka antoi periksi pyrkien kohti lattiaa nilkkaluun kohdalta. Varmaan reuman runtelua se. Ei tullut mieleenikään, että polvi hajotettaisiin uudelleen.

        Niinpä kävelen hiukan kuin Charles Chaplin, vasen jalkaterä hiukan ulospäin, oikea jalka tottelee suoraan menoa. Omilla kulkimillani kuitenkin kävelen, nyt on apuna selän takia rollaattori, mikä on tosi hankala raskaissa ovissa. Taksilla nyt kuljen, rollaattorilla roskia vien.

        Mira


    • Anonyymi

      Tiesitkö tämän osteoporoosilääkkeistä - fosamax, ym.
      Vierailija
      klo 15:39 | 14.6.2011
      Tunnetuin osteoporoosilääke on nimeltään Fosamax. Muitakin on olemassa, mutta ne kaikki vaikuttavat samalla tavalla.

      Luu ei ole kovaa kuin kivi kuten voisi luulla vaan luu on elävä elin joka muovautuu jatkuvasti rasitustilojen mukaan. Luu on jatkuvassa muutoksen prosessissa. Tässä muovautumisessa kaksi eri soluryhmää näyttelevät pääroolia. Toinen soluryhmä (osteoklastit) syövät luuta ja toinen (osteoblastit) muodostavat uutta luuta eli luussa vanhaa osaa poistetaan ja uutta rakennetaan tilalle. Prosessi on jatkuva. Toimintojen tulee olla keskenään tasapainossa.

      Fosamax, joka kemialtaan kuuluu fosfonaattien ryhmään, mitä yhdisteitä käytetään myös tavallisissa puhdistusaineissa, ehkäisee osteoklastien toimintaa. On todettu, että aine ei vain ehkäise osteoklastisolujen toimintaa vaan jopa tuhoaa niitä. Nerokas lääkeen keksijä on ajatellut tässä kohtaa niin, että jos luuta syövät solut tapetaan, niin luuta muodostavat solut jatkavat toimintaa ja luu vahvistuu. Valitettavasti todellisuus ei ole näin yksinkertainen. Luu on amorfista ainetta, mikä tarkoittaa, ettei se ole kivikovaa vaan joustavaa ainetta, jota voisi verrata vaikkapa kivikovaan kumiin kuten jääkiekkoon.

      Kun luuta syövät solut tuhotaan muuttuu luu kivikovaksi kuten lasi. Jokainen ymmärtää, että lasi murtuu herkästi verrattuna kumiin. Tämä ilmiö onkin todettavissa Fosamaxilla hoidetuilla potilailla. Osteoporoosilääkkeet aiheuttavat murtumia, jopa sellaisia mitä ei tapaa potilailla, joita ei ole lainkaan hoidettu millään lääkkeillä.

      Näin karua kieltään kertoo vimeisimmät tutkimukset ."

      Tämä kopioimani artikkeli on ET-lehdestä vuodelta 2011. Löysin äsken netistä hakusanalla fosamax. Itselläni todettiin reuman seurauksena jo nuorehkona osteoporoosia ja määrättiin Fosamaxia. Söin sitä muutaman vuoden ja lopetin. Sitä suositellaan käytettävän vain viisi vuotta.

      Nyt minulla on selän jumin takia huono ryhti. Aika kumma juttu, että verisuoneni kalkkeutuvat mutta luut eivät? Olin juuri magneettikuvauksessa alaraajojen verisuonien takia, koska vasempaan jalkaani tuli kaksi valtimoperäistä säärihaavaa ja vatsan alueella olevaan munuaisvaltimoon laitettiin stentti koska ahtauma aiheutti kovat vatsakivut. Kalkkeutuminen on meillä sukuvika, koska en ole ylipainoinen ollut koskaan, en tupakoi, enkä syö rasvaisia ruokia. Huono kolesteroli pitäisi saada 1,4 lukemaan, nyt se on 1,8. Terveillä se riittää että on alle 3.

      Yksi reumalääkäri määräsi minulle Kalsipos D:tä, kysyin häneltä kalkkeuttaako se mahdollisesti verisuonia, niin ei hän osannut vastata. En ole syönyt niitä ja kalkkeutumiseni jatkuu. Maitoa juon ja juustoja syön kalsiumin saamiseksi.

      Mira

      • Anonyymi

        Kiitos Mira hyvästä selostuksestasi Fosamax lääkkeen vaikutuksista. Minulle oli juuri sitä lääkettä määrätty otettavaksi yksi tabletti kerran viikossa. Söin noin puoli vuotta mutta sitten lopetin sen kun sain siitä pahoja sivuvaikutuksia. Kerroin hoitavalle lääkärille ja hän hyväksyi lopetuksen.
        Minulla on tuo mainitsemasi kovan lasimaisen luun ongelma joka aiheuttaa murtumia.
        Aivojen ja kaulan verisuonet on varjoainekuvattu ja todettu puhtaiksi. Aivoinfarktin aiheutti sydämen eteisvärinä ja korkea verenpaine. Niihin on nyt toimiva lääkitys.
        tepa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos Mira hyvästä selostuksestasi Fosamax lääkkeen vaikutuksista. Minulle oli juuri sitä lääkettä määrätty otettavaksi yksi tabletti kerran viikossa. Söin noin puoli vuotta mutta sitten lopetin sen kun sain siitä pahoja sivuvaikutuksia. Kerroin hoitavalle lääkärille ja hän hyväksyi lopetuksen.
        Minulla on tuo mainitsemasi kovan lasimaisen luun ongelma joka aiheuttaa murtumia.
        Aivojen ja kaulan verisuonet on varjoainekuvattu ja todettu puhtaiksi. Aivoinfarktin aiheutti sydämen eteisvärinä ja korkea verenpaine. Niihin on nyt toimiva lääkitys.
        tepa

        Kiitos mira tuosta infosta ja kokemustenne jakamisesta. Asia voi tulla ajankohtaiseksi minullekin kun Basedowin tautiin kuuluu osteoporoosin riski.
        Entuudestaan syön Kalsiumia + D-vitamiinia. Täytynee tarkistaa endokrinologilta, onko lääkitys riittävä.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Kiitos mira tuosta infosta ja kokemustenne jakamisesta. Asia voi tulla ajankohtaiseksi minullekin kun Basedowin tautiin kuuluu osteoporoosin riski.
        Entuudestaan syön Kalsiumia D-vitamiinia. Täytynee tarkistaa endokrinologilta, onko lääkitys riittävä.

        Osteoporoosi voi johtua monesta eri syystä, joten hoidotkin ovat erilaisia.
        On todella tärkeää keskustella hoitavan endokrinologin kanssa lääkityksestä, jos se askarruttaa. Toisten lääkitykseen ei omaa lääkitystään saa verrata.

        kylmätotuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osteoporoosi voi johtua monesta eri syystä, joten hoidotkin ovat erilaisia.
        On todella tärkeää keskustella hoitavan endokrinologin kanssa lääkityksestä, jos se askarruttaa. Toisten lääkitykseen ei omaa lääkitystään saa verrata.

        kylmätotuus

        Tuo on totta, jokainen meistä on yksilö jonka geeniperimä, elämäntavat ja ravinto määräävät millaiseksi terveytemme muodostuu ja kuinka vanhoiksi elämme..

        Tapaturmat ja meistä riippumaton yleinen ilmapiiri ja hygienia epidemioiden ehkäisemiseksi vaikuttavat yleisellä taholla, johon yksilön omalla toiminnalla on vähän merkitystä.

        Hyvä kuitenkin tietää eri lääkkeiden sivuvaikutuksista ettei sokeasti luota määrätyn lääkkeen tehoon vaikka se todettaisiinkin myöhemmissä tutkimuksissa haitalliseksi.
        Tepa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on totta, jokainen meistä on yksilö jonka geeniperimä, elämäntavat ja ravinto määräävät millaiseksi terveytemme muodostuu ja kuinka vanhoiksi elämme..

        Tapaturmat ja meistä riippumaton yleinen ilmapiiri ja hygienia epidemioiden ehkäisemiseksi vaikuttavat yleisellä taholla, johon yksilön omalla toiminnalla on vähän merkitystä.

        Hyvä kuitenkin tietää eri lääkkeiden sivuvaikutuksista ettei sokeasti luota määrätyn lääkkeen tehoon vaikka se todettaisiinkin myöhemmissä tutkimuksissa haitalliseksi.
        Tepa

        Paljon on myös sattumaa, voi joutua onnettomuuksiin syöpä tulla vaikka se ei esiinny suvussa ja vaikka plisi hyvät elämäntavat ruokailu mukaanlukien.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osteoporoosi voi johtua monesta eri syystä, joten hoidotkin ovat erilaisia.
        On todella tärkeää keskustella hoitavan endokrinologin kanssa lääkityksestä, jos se askarruttaa. Toisten lääkitykseen ei omaa lääkitystään saa verrata.

        kylmätotuus

        Tarpeellinen muistutus, kylmätotuus. Kiitos siiitä.
        demeter1


    • Anonyymi

      Siinäpä nuo Tepa luettelikin. Geeniperintö, elämäntavat ja ravinto. Niillä sitä mennään.
      Vaikka kuin tarkasti eläisi, vanhemmiten vaivoja alkaa tapahtua.
      Eletään niin pitkälle kuin voidaan.

      • Anonyymi

        Hei, tepa! Kysyit tuon lääkkeen nimeä, jota käytän tuohon osteoporosiin,
        se on : Cartexan 400 mg kaksi päivässä.
        En ole täällä hetkeen ollut, että skillan ehti jo aloittaa uuden.
        On vaikuttanut oikein hyvin tuo lääke selkääni.
        Terveisin, Neeasa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, tepa! Kysyit tuon lääkkeen nimeä, jota käytän tuohon osteoporosiin,
        se on : Cartexan 400 mg kaksi päivässä.
        En ole täällä hetkeen ollut, että skillan ehti jo aloittaa uuden.
        On vaikuttanut oikein hyvin tuo lääke selkääni.
        Terveisin, Neeasa

        Sorry, että viestini tuli myöhään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sorry, että viestini tuli myöhään!

        Kiitos Neeasa vastauksestasi ja siitä että mainitsit Cartexanin tehoavan.
        Jos minulle tulee uuden osteoporoosilääkkeen harkinta niin on kokemusasiantuntijan lausunto lääkkeen tehosta.
        tepa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei, tepa! Kysyit tuon lääkkeen nimeä, jota käytän tuohon osteoporosiin,
        se on : Cartexan 400 mg kaksi päivässä.
        En ole täällä hetkeen ollut, että skillan ehti jo aloittaa uuden.
        On vaikuttanut oikein hyvin tuo lääke selkääni.
        Terveisin, Neeasa

        Ymmärtääkseni Cartexanilla hoidetaan useimmiten nivelrikkoja. Varsinainen osteoporoosilääke se ei ole.

        Jos osteoporoosia epäillään, niin ensin otetaan laajat verikokeet, mitataan luuntiheys ja niiden pohjalta suunnitellaan lääkitys.

        kylmätotuus


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      322
      3383
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      210
      2799
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      143
      2495
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2025
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      18
      2018
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1672
    7. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1626
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      20
      1556
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1276
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      246
      1221
    Aihe