Aurinkopaneelit asennettiin purkukuntoiseen taloon Isäpuoli maksaa haut

Anonyymi-ap

Aurinkopaneelit asennettiin purkukuntoiseen taloon – Isäpuoli maksaa hautaan asti turhaa kauppaa
Iltalehden lukijat kertovat, kuinka joutuivat remonttihuijauksen uhriksi.
i Surettaa kertoi, että hänen vanhemmilla sukulaisillaan oli hyvin samankaltainen kokemus. Eräs yritys onnistui myymään sukulaisille uudet aurinkopaneelit, vaikka he olivat hankkineet edelliset vasta muutama vuosi sitten. Nyt sukulaisilla on rutkasti lainaa korkealla korolla.

”Iäkkäät sukulaiseni ovat joutuneet erittäin härskien aurinkopaneelikauppiaiden kohteeksi. Myyjät soittivat ja kertoivat, että ovat tulossa kohta. He esittivät emännälle, että hänen tulisi keittää kahvit, kun tulevat. Myyjät olivat äänekkäitä, ja iäkkäät sukulaiseni tulkitsivat tilanteen painostavana ja uuvuttavana. Samat kauppiaat onnistuivat myymään lähes 30 000 edestä aurinkopaneeleita asennuksineen.

Vanhukset ovat joutuneet ottamaan kovilla ehdoilla lainaa, jotta ovat pystyneet maksamaan kauppoja. Heillä oli jo ennestään muutamia vuosia aikaisemmin hankitut paneelit, mutta siitä huolimatta heille onnistuttiin myymään uusia paneeleita. Sukulaisiani hävettää asia niin, että he ovat täysin lamaantuneita asiassa. He eivät osanneet purkaa kauppoja ja hakea apua ulkopuolisilta.”

Huijarit myyvät myös muistisairaille
Aurinkopaneeleita kauppaavan yrityksen myyntihenkilö suostutteli muistisairaan Matin ostamaan aurinkopaneelit vuokra-asuntoonsa.

”Aurinkopaneelikauppias ilmoitti muistisairaalle Matille ajankohdan, jolloin tulee käymään. Vaihtoehtoja ei ollut, sillä paneelikauppias tulisi, vaikka pariskunta ei olisi ollut kotona. Matti soitti asiasta eräälle läheiselleen.

Kun kyseinen päivä koitti, siististi pukeutunut nuori mies saapui. Menin myös itse piipahtamaan. Myyjä kertoi silmät kirkkaina paneelien hyödyistä Matille, joka oli kiinnostunut kuulemastaan, sillä hän oli hyvin säästeliäs. Matin etsiessä edellisiä laskuja kerroimme paneelikauppiaalle, että Matilla on muistisairaus, eikä hän omista asuntoa. Aurinkopaneelikauppias alkoi innokkaammin näyttämään videoita ja kertomaan, kuinka verottaja antaa 1000 euroa, kun Matti ostaa aurinkopaneelit. Matti voisi myös tienata rahaa, koska energiayhtiö ostaisi ylijäävän sähkön. Alkoi kiivas papereiden teko, mutta netti ei toiminutkaan.

Koetin pyytää aurinkopaneelikauppiasta jättämään tarjouksen, jotta voimme itse palata asiaan myöhemmin. Matti alkoi hermostumaan, ja kun aurinkopaneelikauppias ehdotti ajelulle lähtöä, jotta he voisivat etsiä tietokoneelle nettiyhteyden, Matti oli valmis lähtemään. Aurinkopaneelikauppias vei muistisairaan Matin ajelulle ja teki kaupat muistisairaan kanssa! Asia on viety eteenpäin, ja sen käsittely on kesken.” Ilmainen 1000 euroa

Mervin muistisairaalle isäpuolelle aurinkopaneeleita myyvä yritys myi paneelit purkukuntoiseen taloon moninkertaisella hinnalla niiden arvoon nähden.


”Isäpuoltani on huijattu. Hän osti viime kesänä painostuksen alla aurinkopaneelit. Ensin summa oli 11 800 euroa, mutta kolmen viikon päästä sama myyjä tuli takaisin ja myi neljä lisäpaneelia hintaan 30 000 euroa. Isäpuoleni menetti kaikki 1970-luvulta asti keräämänsä mitättömät säästöt.

Nyt kaksi perintätoimistoa käärii voitot korkoineen, jota isäpuoli ei muistisairaana ymmärtänyt. Isolla tikkukirjaimilla paperissa luki "korko 0 prosenttia", mutta pienellä "ensimmäiset 6 kuukautta". Talo on purkukuntoinen, isäpuoli muuttamassa palvelukotiin, eli maksaa hautaan asti tekemäänsä turhaakin turhempaa kauppaa. Itse kysyin samasta yrityksestä tarjousta sähköpostilla, ja oikea hinta olisi ollut 6500 euroa.” Mervi

LUE MYÖS
Huomautus epäasiallisista myyntikeinoista

Iltalehden saamissa vastauksissa toistui muutamia kertoja tietyn suomalaisen aurinkopaneeleja kauppaavan yrityksen nimi.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on saanut useita yhteydenottoja kuluttajilta kyseisen yrityksen toiminnasta. Ilmoitukset ovat koskeneet erityisesti sitä, että yrityksen myyntimenettely on painostavaa ja myyntitilanteet kestävät pitkään.

Kyseinen yritys on saanut Kilpailu- ja kuluttajavirastolta huomautuksen. Kuluttaja-asiamies on edellyttänyt, että yritys korjaa menettelytapansa kuluttajasuojalain mukaisiksi. Yritys on sitoutunut tekemään edellytetyt muutokset.

Epäeettiset myyntikeinot
Hepa joutui huijarien useita tunteja kestävän väsytystaktiikan kohteeksi.

”Kattoremontteja ja aurinkovoimaloita myyvä yritys koitti saada minut väsyttämistaktiikalla laittamaan nimeni paperiin ja kaupat aikaiseksi. Ensin tutkittiin katto ja rännejä. Sitten mittailtiin. Sen jälkeen laadittiin tarjous hitaasti aikaa viivytellen ja jutellen oheen niitä näitä mukavia. Kerroin, etten tee tällaisia 16 000 euron arvoisia hankintoja noin vain ja että pohdin asiaa tarkoin. Koko tapahtuma kesti viisi tuntia! Jouduin itse jo hätyyttelemään, että minulla on tälle päivälle muitakin asioita hoidettavana. Kiitos ja näkemiin, ei tullut kauppoja.”

Jotkut huijarit pyrkivät tekemään sopimuksen kiireessä.

”Aurinkopaneelien myyjä painosti, eikä antanut mahdollisuutta miettiä as

7

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      mutta onneksi hän oli tarkkana. Kyseessä olikin sopimus, joka olisi velvoittanut hänet ostamaan tuotteen kyseiseltä yritykseltä kalliimmalla kuin muilta.

      ”Eräs yritys tuli kotiimme sovitusti tekemään aurinkovoimalatarjousta. Kerroin heti kättelyssä, etten tässä tilaisuudessa aio tehdä sopimusta, mutta kuuntelen kyllä tarjouksen. Alkoi hyvin harjoiteltu esitys. Halusin keskeyttää sen useasti ja pyysin, että mennään asiaan. Kauppiaiden, joista toinen täytti lomaketta, käytöstä ei voinut kiirehtiä. Lopuksi minulle näytettiin neljäsivuinen paperi, ja pyydettiin allekirjoittamaan se.

      Ihmettelin, miksi minun täytyy allekirjoittaa heidän tarjouksensa. Kävikin ilmi, että paperi oli sopimus, ei tarjous. En allekirjoittanut, mutta pyysin sen itselleni. Eivät antaneet, mutta sain sen kuvatuksi. Härski vedätys, joka oli lähes 6000 euroa kalliimpi kuin sittemmin toteutunut. 10 kilowattitunnin voimala maksoi lopulta 13 000 euroa. Aika paljon oli ilmaa tarjouksessa.” Savi

      Väsyttämistaktiikka tai kiire
      Toisinaan tuote ei toiminutkaan luvatulla tavalla tai laatu oli huonoa.

      ”Ostin 9 000 euron akkunat. Ovi ja akkunat vuosivat kuin seula. Pikkueteisen lämpötila oli 10 astetta. Omakotitalo ei lämmennyt, vaikka välikatolle oli laitettu ekovillat. Toinen firma toimitti keittiöön pesualtaan ympärille kaapit, jotka eivät kestä kosteutta. Kahdessa vuodessa kaappien ovet aaltoilevat ja ovat paisuneet.” Periferiassa huijataan

      ”Mökin haju oli kuvottava, mutta kiinteistövälittäjän mukaan tavallista hajua talven jäljiltä. Otimme kuntotarkastajan, joka avasi mökistä yhden nurkan. Paljastui, että mökillä asuu pienjyrsijäyhdyskunta, ja kaikki lattiat piti purkaa. Remonttifirma, joka työn teki, oli täysi floppi. Työt tehtiin miten sattui ja tunteja laskutettiin liki sata. Asia on ollut kohta 2 vuotta kuluttajariitalautakunnan käsittelyssä, eikä vielä ole tullut vastausta.

      Mökki maalattiin uudelleen vesiohenteisella maalilla. Maalin päiväys oli vuoden 2021 lopussa. Meille maali myytiin kesäkuussa 2021. Talosta maalattiin puolet vuonna 2021 ja loput vuoden 2022 juhannukseen mennessä. Keväällä 2023 huomasimme, että maalit karisevat pois seinistä. Maalinvalmistaja pesi kätensä ja väitti, että maalin parasta ennen -päiväys oli mennyt. Maalissa on ilmennyt ongelmia ja vedetty pois myynnistä, eivätkä he korvaa mitään, koska päiväys on vanha.

      Otin yhteyttä maalia myyvän liikkeen johtajaan. Sekä liikkeen johtaja että maalinvalmistaja kävivät katsomassa taloa ja totesivat, että maalit tippuvat seinistä. Koska puolet talosta on maalattu vuonna 2021 ja puolet 2022, he sanoivat korvaavansa vain yhden seinän maalauksen, vaikka talon muista seinistä myös maalit hilseilevät pois. Molemmat totesivat

    • Anonyymi

      Ei jaksa lukea noin pitkää suoltamista, mutta eiköhän jokainen ole ihan itse vastuussa siitä mitä ostaa/tilaa, niin kauan kun ei väkivallalla uhata. Siinä vaiheessa kun vanhuksen omat aivot ei enää toimi, pitää hänet ottaa edunvalvontaan/holhottavaksi. Viimekädessä yhtiskuntamme tämän tekee kuitenkin, silloin tarvise enää murehtia osareista.

      Itse en näe mitään järkeä aurinkopaneelien asentamisessa kiinteistöön jossa on jo jakeluverkko. Sähkö on kallista vain tavella ja silloin paneelit eivät tuota yhtään mitään. Kesällä taas ylituotto pitää "myydä" siirtoverkkoon miinusmerkkisellä summalla.

      Nätä tosiasioita ei paneelikauppiaat mainosta vaan laskevat takaisinmaksun pakkaspäivän sähköhinnalla. Parhaassa tapauksessa saavat vielä jotain akkuja myytä, jolloin asiakkaan taloudellinen vahinko ainakin kymmenkertaistuu.

      • Anonyymi

        Rlät harhaa. Ei oo hoitopaikkoja. Eikä tuu.

        Herää kokoomuksen urpojen leikkaus politiikkaan


    • Anonyymi

      Kuten näkyy että kauppa on se joka kannattaa!
      Mitähän seuraavaksi ?

    • Anonyymi

      Sun vuoro keksii jotain eikä irvailla aina

    • Anonyymi

      Olen 43v ja paneeleita kauppaaja ihminen kävi pihapiirissä.


      En ottanut paneeleita asennettuna koska niissä istuu turhaan euroja jotka ei tuota. En ole vielä harkinnut ilmalämpöpumppuja kun on oma voimala pihapiirissä joka tuottaa paljon edullisemmin lämpöä taloon ja lämmittää veden. Voimalan käyttöikä on 50 vuotta


      Ei kukaan myyjä tai muu ihminen voi painostaa minua missään asiassa.

      Miksi joku tekee itselleen haitallisia päätöksiä eikö hän osaa olla itsenäinen jota ei voi ohjailla.

      • Anonyymi

        Mistä aloittaja muka tietää ,puhuu paskaa vaipat housuissa !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      5
      2145
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      270
      1849
    3. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      70
      1810
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      297
      1797
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      109
      1635
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1483
    7. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      58
      1372
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      293
      1254
    9. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      159
      1254
    10. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      67
      1228
    Aihe