TDCI Mondeo nykii

Kesä leidee -72

Hih ja heippa..
Olen ihmeissäni kun en ymmärrä näistä peleistä oikeen mitään, joten kysyn viisaamilta.
Minulla on TDCI 130hp Jatco Mondeo joka nykii ja siihen ei korjaamolla saada tolkkua. Tässä hieman tietoa mitä kuulemma on tehty. Testerillä vika koodi P0251- Injection Pump Fuelmetering A ja P1211 Injector control pressure Higher/Lower than desired. Suuttimien ohivuoto testissä kaikkissa 20ml 4 minuutissa, eli kaikki OK. Puristukset 27 joka sylinterissä. EGR venttiili tulpattu ja tarkastettu. PCM ja TCM moduulit päivitetty-> OK. Maadoitukset, virran syöttö ja CAN High/Low linjat Ok. Perä välitys ja rengas koko PCM:ssä tarkastettu, pitää kai olla Jatcossa 3.41???? Autossa ei ole enään takuuta joten en aio enää viedä korjaamolle vaan yritän itse korjata jos vain joku osaisi auttaa. Pliis!!!!turha tulla ehdotteleen mitään vetoakseli, laturi, lamppu, ruoste vikoja minulle koska niitä ei ole. Asiallisista vastauksista toivotan vastaajalle hyvää kesää.. Ps. Isillä on BOSCH mootori testeri joten vika koodit ovat EOBD muodossa..

13

9070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulpanjohto

      Kait se noissa testereissä näkyis , jos tulpanjohtu on viallinen ja lyö läpi ?
      Aikanaan oma bensa mondeo nyki siitä johtuen.

      • haloo

        dieselissä...hihii. Hehku tulpat on.


    • Viesti alempana

      ja sain ehdotuksena päivittää softa. Teen sen parin tuhannen kilsan päästä kun tulee seuraava 20tkm määräaikaishuolto. Oletkó kysynyt merkkipajalta uutta softaa?

      • Kesä leidee -72

        Hih hih.. Nyt vedätte höplästä. Elikkä auto on Delphin Common Rail ruiskulla varustettu diesel auto......jotain pitäisi sanoa TDCI. CMP anturi muutettu 5V-12 volttiin joten oskilloskoopilla signaali on Ok. Polttoaine kiskon paine on yli 1200 baria IMV venttiili ja suuttimien johdot irti, joten pumppu vika se ei ole. PCM moduulissa uusin päivitys ja suuttimet ohjelmoitu. Ja testeri meillä on joten hieman tiedän vian etsinnästä. Mutta kiitos nyt siittä tulpan johto tarkastus vihjeestä muttei taida tästä moottorista niitä löytää :)


      • arvaus
        Kesä leidee -72 kirjoitti:

        Hih hih.. Nyt vedätte höplästä. Elikkä auto on Delphin Common Rail ruiskulla varustettu diesel auto......jotain pitäisi sanoa TDCI. CMP anturi muutettu 5V-12 volttiin joten oskilloskoopilla signaali on Ok. Polttoaine kiskon paine on yli 1200 baria IMV venttiili ja suuttimien johdot irti, joten pumppu vika se ei ole. PCM moduulissa uusin päivitys ja suuttimet ohjelmoitu. Ja testeri meillä on joten hieman tiedän vian etsinnästä. Mutta kiitos nyt siittä tulpan johto tarkastus vihjeestä muttei taida tästä moottorista niitä löytää :)

        Irronnut syöttöpumpusta.


    • Vie Voortille

      Tuskin kannattaa yrittää itse tai iskän testerillä ratkaista tuota nykimistä, koska ko. moottoriin on fordilla uusi softa , jota iskäsi testeristä ei luultavasti löydy. Tämä toimenpide ei ole kallis, ja kun se on autoosi asennettu, voit olla varma että nykimiset loppuu, jos muu mekaniikka: suuttimet, EGR-venttiili, ovat kunnossa. Muistakaa kaikki uusien dieselien kuskit merkistä riippumatta, että lämpimälle koneelle on annettava välillä kierroksia, jotta noet palaa pois. Ps. varmista merkkihuollosta, että niillä on varmasti viimeinen päivitys moottoriisi.

    • kesäkuu

      Yhteisesti kaikille Commo Rail automerkistä riippumatta?.Polttoainesuodatin irti,valuttakaa polttoaine puhtaalle kankaalle,ottakaa magneetti jos jää metallia magneettiin varautukaa mittaviin kuluihin.Ei tarvitse satasien testejä.

    • Kesä leidee -72

      Hih hih..Vika löytyi, korkea paine pumpussa oleva IMV venttiili takerteli. Testeri kiinni koje ajossa huomasimme että ensin auto alkoi nykimään tasa kaasulla, hehkun merkki valo alkoi vilkkumaan. Polttoaine paine jako kiskossa putosi samalla noin 870 baarista 450 baariin ja nyt auto sammui. Virrat nollaan ja uusi käynnistys ja vips!! taas toimi hetken ja sama juttu. Venttiili vaihtoon ja nyt toimii :) Kiitos silti kaikille vastauksista ja hyvää kesän jatkoa.

    • Juho

      Moi
      Itselläni juuri samanlainen auto automaattilaatikolla. Vikaa haettu kissojen ja koirien kanssa mutta sitä ei löydy (tutkittu samat asiat kuin sinulla automaatin ohajain), diagnoosi 1000€ laskun jälkeen: auton ominaisuuteen kuuluu tälläinen nykiminen ja sille ei voi tehdä mitään. Keskusteluun liittyivät maahantuoja, ford huolto ja kuluttaja asiamies.

    • kaaleppi_83

      Nostetaans tätä vielä. Mikä on toi IMV venttiili? Onks se pumpussa oleva paineensäätöventtiili? Minulla tehot katoaa isolla vaihteella vedättäessä silloin kun autolla on ajettu 100KM eli ei koskaan kylmänä. Vikakoodit löyty tällaiset:
      P2291: korkeapainevaraajan paine liian alhainen
      P0251: polttonesteen paineensäätöventtiilin toimintahäiriö.

      Paljon maksaa toi venttiili ja millainen homma vaihtaa? Onnistuuko itellä vai pitääkö vielä merkkikorjaamoon?

    • köf

      vaihda jp autoa hyvä ihminen ja lopeta vikojen kanssa sekoilu..
      mutta älä vaihda toiseen foordiin

    • toivottavasti apua

      eiköhän sinulla ole ahtoputkistossa repeämä tai halki pääsee paineet ulos joten ei vedä savuttaa ja nykii kun kone ei saa tarpeeksi polttoilmaa yleensä turbon painepuolella.

    • Myrkkylä

      Pitkällisten tutkimusten jälkeen, vika löytyi tasakierroksilla nykimiseen,rail venttiili oli viallinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      189
      2286
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2094
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      171
      1893
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      171
      1692
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      36
      1374
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      15
      1184
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    Aihe