Työttömyysturvan takaisinperintä

Anonyymi-ap

Onko kokemuksia? Miten toimitaan jos omaisuutta ei ole, mutta työmarkkinatuen takaisinmaksua vaaditaan jollain verukkeella?

15

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole kokemusta, mutta Kela muistaa, jos olet hakemassa muita tukia ; )

    • Anonyymi

      Kela muistaa, mutta ei vaikuta uusiin tukiin. Kela voi ehdottaa vapaaehtoista vähennystä tulevista tuista tai sitten se menee perintään ja lopulta ulosottoon. Jos kyseessä on veruke eikä todellinen syy niin kannattaa hakea oikaisua.

    • Anonyymi

      Veruke ei riitä syyksi. On selvää se, että työttömyyskorvausta yritetään periä takaisin jopa täysin tyhjästä temmatuilla perusteilla. Riippuu ilmeisesti jonkin verran virkailijan älykkyydestä.

      Sen sijaan jos on oikea syy, esim. palkkatyössä oleminen ilman että on katkaissut siltä ajalta työttömyyskorvauksen, sitten voi joutua maksamaan niitä rahoja takaisinkin.


      Mikäli työttömyyskorvauksen takaisinperintään ei löydy kunnollista syytä, suosittelen että vaadit oikaisupyynnön lisäksi myös rangaistusvaatimusta sille taholle joka on sinulle tuottamuksellisesti ja tahallisesti viranomaisen väärällä päätöksellä aiheuttamassa vahinkoa. Se on viranomaisen tehtävä hoitaa työnsä huolellisesti, ei ole sallittua tehdä niitä töitä huolimattomasti asiakkaan vahingoksi.

      • Anonyymi

        Viranomainen ei tee virhettä ja kaikki tutkitaan huolella
        Jos ei riitä näyttö ei peritä mitään takaisin. Ymmärtääkseni.


    • Anonyymi

      Kannattaa valittaa jollain verukkeella ensi SOMLAaan joka on vasemman jalan saappaista kasattu Kelan perskärpänen joka siunaa kaikki virheet ja yrittää estää tai ainakin viivästyttää oikeuden toteutumista usein varsin epämääräisillä perusteilla.
      Jos ja kun hylky tulee SOMLAsta niin sitten kannattaa valittaa vakuutusoikeuteen joka joskus jopa tekee ihan laillisia päätöksiä.
      Koko rumba kestää ehkä jopa 3-4 vuottaa eikä takaisinperintää voida aloittaa ennen vakuutusoikeuden päätöstä. Jos takaisinperintä ei kokonaan poistu tai vaikka aleneekin niin saa ainakin muutaman vuoden korotonta maksuaikaa.
      Mitään sopimusta persläpikelan kanssa ei pidä tehdä.
      Peli on raakaa ja taatusti epärehellistä, noiden persläpien muroihin kuseminen päivittäin on kansalaisvelvollisuus.
      Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös kaikki paha.


      https://onnellinen-maa.webnode.fi/tilanne/
      Surullista on katsoa kun laillisuusvalvojakin nuolee virkanilkkien persausta
      Puuttumattomuus on olennainen osa järjestäytynyttä korruptiota. Kun julkinen sektori korruptoituu, se ei enää toimi luotettavalla tavalla.
      Mitä käytännössä tarkoittaa virkavastuu?
      Perustuslain 22 §:n mukaan julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.

      Terveisin
      ®167-176
      toimitusjohtaja-perseentervaaja
      Murrinperse Oy
      😁 😆 😅 😂 🤣

      • Anonyymi

        Kiusaaminen ja pahpinpitely vie myös ihmsoikeudet!


      • Anonyymi

        Ilman muuta vaan valittamaan SOMLAan, joka oli toiminnassa joulukuun 2017 loppuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman muuta vaan valittamaan SOMLAan, joka oli toiminnassa joulukuun 2017 loppuun.

        Joku varmaan osaa sanoa mikä tuo ensimmäinen valituspaikka on, se kyllä näkyy myös päätöksessä.

        "Kiusaaminen ja pahpinpitely vie myös ihmsoikeudet!"
        MIKÄÄN EI VIE IHMISOIKEUSIA
        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

        Terveisin
        ®167-176
        toimitusjohtaja-perseentervaaja
        Murrinperse Oy
        😁 😆 😅 😂 🤣


    • Anonyymi

      Mitäs jos on jo ulosotossa ???? Meneekö silti jonon jatkoksi ?
      Tarvitaanko oikeuden päätös ?

      • Anonyymi

        Jos ei ole valittanut päätöksestä ja valitusaika on päättynyt niin on ulosottokelpoinen. Käytännössä ulosotto ei usein onnistu kun ei ole mistä ottaa.


    • Anonyymi

      Mikäli kyseessä on viranomaisen lainvastainen toiminta, silloin on ihan turha valittaa Kelaan tai mihinkään lautakuntiin.

      Syy tälle on se, että sen enempää Kelalla kuin lautakunnillakaan ei ole toimivaltaa tutkia työttömyysturvasta vastuussa olevien (eli te-toimiston) toiminnan lainmukaisuutta.

      Lainvastaisissa tapauksissa teet hallintokantelun, helposti korjattavissa olevat tapaukset voi hoitua suoraan viranomaisen omalla toiminnalla, mutta muutoin tee kantelu esim. oikeuskanslerille tai eduskunnan oikeusasiamiehelle.

      Näin siis lainvastaisissa toimissa.

      Jos hoidat valitukset usein neuvottua reittiä pitkin ensin Kelaan ja sieltä jonnekin lautakuntiin, se vain pitkittää ko. asiasi oikaisua, lopulta joudut joka tapauksessa kantelemaan, jos ei viranomainen suostu oma-aloitteisesti korjaamaan lainvastaista toimintaansa.

      Em. valitusreitin pitkittämisellekin on olemassa hyvin ilmeinen syy, näin saadaan työttömiltä rahat pois myös lainvastaisilla perusteilla, koska lainmukaisuutta ei em. valituksissa tutkita ja jos työtön ei enää kolmatta kertaa jaksa kannella niin sittenhän työtön vain kärsii tappiot siinä. Näin saadaan ainakin jossakin tapauksissa nuijittua viranomaistoimilla poliittista tahtotilaa eteenpäin, siitäkin huolimatta että kyse olisi lainvastaisesta toiminnasta.

      • Anonyymi

        "Lainvastaisissa tapauksissa teet hallintokantelun...."

        ...lainvalvojalle.

        Eli kantelut sinne missä valvotaan viranomaisten toimintaa, ja jossa on myös toimivaltaa keskeyttää viranomaistoiminta ja myös lakiin perustuva velvollisuus nostaa rikossyytteet viranomaista vastaan.


    • Anonyymi

      minulta Kela yriti periä työmarkkina tukea takaisin viimekesänä puolen vuoden ajalta kun kävin opiskelemassa viimeisen tutkinnon osan, eikä kuntakokeilusta ollut mennyt tieto kelan tarpeeksi ajoissa, kuntakokeilu kyllä myönti mokansa ja se olisi mennyt niiden piikin mutta kaiken maailman selvityspyyntöjen jälkeen ja parin kuukauden
      löysässä hirressä roikumisen jälkeen kela perui sen takaisin maksatuksen. valmitumisenni lykkäntyi korona sulkujen takia parilla vuodella

      • Anonyymi

        Minulta tyhmä työttömyystoimiston mamma yrittää perityttää takaisin parin viikon työmarkkinatuen alkaen siitä, kun yhtenä päivänä autoin vapaaehtoisesti silloista osa-aikaista avustettavaani. Ikäänkuin vammaisen palkaton auttaminen vaikka vain yhtenä päivänä olisi rikos! Ensimmäinen valitus on tehty. Odotellaan seuraavaa vaihetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulta tyhmä työttömyystoimiston mamma yrittää perityttää takaisin parin viikon työmarkkinatuen alkaen siitä, kun yhtenä päivänä autoin vapaaehtoisesti silloista osa-aikaista avustettavaani. Ikäänkuin vammaisen palkaton auttaminen vaikka vain yhtenä päivänä olisi rikos! Ensimmäinen valitus on tehty. Odotellaan seuraavaa vaihetta.

        Muista ehdottomasti vaatia työttömyysturvasta valheellisia lausuntoja tehneelle virkamiehelle myös vähintäänkin hallinnollisia kurinpitotoimia ja pyydä selvittämään maksetaanko hänelle Hesperpo-palkanlisiä perusteettomasti.

        Monet virkamiehet uskoakseni toimii ihan tietoisesti lainvastaisesti työttömiä vastaan siksi, että he saisivat tuon hesperpo-palkanlisän joka voi olla jopa 45% kuukausipalkasta.

        Valtio siis antaa virkamiehelle motivaatiota toimia lainvastaisesti.

        Järjestelmällisemmästä toiminnasta rikostutkintapyyntö (joskin et itse tee sitä vaan kantelet, ja kantelussa pyydät lainvalvojaa tekemään rikosilmoituksen)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe