Maillard-reaktio tekee ruoasta herkullista.
Kun minkä tahansa proteiinin sisältämät sokerit ja aminohapot kohtaavat riittävän kuumuuden syntyy niin sanottu Maillard-reaktio, jolla ruokaan saadaan lihaisia, paahdettuja, pähkinäisiä ja karamellisia aromeja.
Kansankielellä voidaan käyttää termiä ruskistaminen.
Kaasupolttimella raaka-aineita voidaan ruskistaa tarkasti esimerkiksi vain tietystä kohtaa, tai kypsentämättä raaka-ainetta liikaa jolloin saadaan aikaan uusia mielenkiintoisia makuja.
Monelle on vaan ei rakkaalle tuttu etenkin japanilaisista ravintoloista tekniikka, jossa kalan pintaan saadaan vienon paahteinen maku paahtamalla pintaa kuumalla liekillä kuitenkaan kypsentämättä kalaa kokonaan.
Kaasupoltin onkin loistava apuväline sushin, sashimin, tatakin jne valmistamiseen, missä tarkoituksena on saada raaka-aine paahdettua vaan pinnasta, jättäen se sisältä täysin raa’aksi.
Rakas ja Maillard.
Anonyymi-ap
1
127
Vastaukset
- Anonyymi
Järjetöntä, lihan tulee maistua vain lihalta eikä sitä pidä pilata millään aromeilla eikä sörsseleillä, sitä vartenhan huippuammattikokit koulunsa ovat käyneet, että ei minkään ruoka-aineksen varsinkaan lihatuotteiden makuja tule manipuloida.
Kertakaikkiaan järjetöntä, lihaan ei pidä laittaa mitään muuta kuin suolaa ja korkeintaan hyppysellinen pippuria, mutta pippurikin pilaa lihan maun toiseksi.
Nakitettu Laiffi, triptrappi raamattuna.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1135233
- 675034
- 904104
Miten mä olisin
Rohkeampi lähestymään häntä. En tiedä. En osaa nykyään edes tikusta tehdä asiaa vaan käyttäydyn päin vastoin välttelen.753600Anteeksi kun käyttäydyn
niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv603178- 432781
- 152287
Yritän tänään laittaa taajuudet kohdilleen
Jotta törmätään kirjaimellisesti. Ei tätä kestä enää perttikään. Olet rakas ❤️521904- 381760
Onko kaivattusi
kyltymätön nainen, pystyisitkö olemaan hänelle loputon mies, vai meneekö toisinpäin.371618