Savonlinnan venäläiset oopperajuhlat

Anonyymi-ap

SAVONLINNAN VENÄLÄISET OOPPERAJUHLAT

Savonlinnan Oopperajuhlat ovat pikku hiljaa siirtyneet venäläisen johdon alaisuuteen. Tämä on alkanut näkyä toiminnassa vuodesta 2023 alkaen. Vuonna 2025 tullaan esittämään venäläinen ooppera Boris Godunov ja tietysti venäjän kielellä.

Käsittämätön strateginen virhe.

Tällainen on mielestäni johtamassa Oopperajuhlia turmioon ja on ainutlaatuista nykyisenä maailmanaikana. Missään läntisellä pallonpuoliskolla tällainen ei tule varmasti kysymykseenkään.

Saamani tiedon mukaan 2024 Verdin Nabuccoon kiinnitetty ukrainalainen maailmankuulu tähtisopraano Oksana Dyka perui viime hetkellä esiintymisensä protestina oopperajuhlien venäläisyydelle. Moni odotti kovin hänen esiintymistään.

Olen ollut Oopperajuhlien kannatusyhdistyksen jäsen 80-luvulta, mutta nyt vakaan harkinnan jälkeen erosin. En voi olla tukemassa roistovaltio Venäjän toimia maailmalla.

59

1279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä, että tällainen tuodaan julkisuuteen.
      Itsekin olen suorastaan ihmetellyt, miten sulavasti venäläisyys ui eteenpäin kaikkialla Savonlinnassa. Ooopera ja Punkaharju ovat täysin venäläisten komennossa.

    • Anonyymi

      Savonlinna on käsittääkseni venäläistynein kaupunki Suomessa. Ei pärjää Imatra, ei Pohjois-Karjalan kaupungit.

      Onhan itsestäänselvää, että tämä näkyy myös oopperajuhlilla.

    • Anonyymi

      Tuo solistimuutos Nabuccossa harmitti minuakin kovasti. Olisin halunnut kuulla Dykan jumalaista ääntä.

      • Anonyymi

        *humalaista


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Boris Godunov oopperaesitys on saksalaisen Nicola Raabin ohjaamana,,,
      "Tsaari Boris hallitsee kultaisessa häkissään sekä valtakuntaa että valheellista tarinaa, jota hän syöttää kansalleen."
      Tarina kuvaa hyvinkin osin nykyistä "tsaari" putinin nykyistä venäjää!!!
      "Lapsimurha, ovelat munkit ja tsaari, joka vaipuu hulluuteen"

      Kyseistä oopperaa esitetään jossain päin maailmaa/eurooppaa joka vuosi koska on klassikko teos alallaan.

      • Anonyymi

        Eikä esitetä.
        Euroopassa korkeintaan Orbanin Unkarissa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Harva idiootti sekoittaa oopperat ja politiikkaa. Onko sitten aloittajan sivistyksen taso yliarvioitu?


    • Anonyymi

      Lääkkeet!

    • Anonyymi

      Olen myös kuullut että Putin on painostanut Savonlinnan Oopperajuhlia olemaan ottamatta venäläisiä asiakkaita, minkä vuoksi kaupungissa kuulee nykyisin enää keskieurooppalaisia kieliä.

    • Anonyymi

      Helsingin Juhlaviikot esittää myös venäläisen oopperan Hovantshina ja Kansallisooppera venäläisen säveltäjän oopperan Animal Farm keväällä. Taitaa olla KGB soluttautunut voimalla suomalaiseen kulttuurielämään.

    • Anonyymi

      Ihan hauska stoori kun Dykan italialainen puoliso ”protestoi” esiintymällä Nabuccon pääroolissa vaimonsa ”protestista” huolimatta.

    • Anonyymi

      Tässäkin ketjussa korostuu koulupudokkaiden yksinkertaisuus monesta asiasta,,,
      putiinin venäjä on eri asia kuin vanhat venäläiset klassikot joita kunnioitetaan ympäri maailmaa.

    • Anonyymi

      Minulle näyttäytyy niin että Savonlinnan Oopperajuhlat on nykyisin nimenomaan vähemmän venäläisen vaikutuksen alla; ennen pandemiaa vieraana oli useita venäläisiä oopperataloja, jopa itse Putin kävi vierailulla, ja venäläisiä taiteilijoita esiintyi harva se vuosi, siinä missä valtaosa ulkolaisesta yleisöstä oli venäläisiä.

      Nyt ei kyllä näy edes rippeitä tästä. Mutta se ei tarkoita etteikö upeita venäläisiä klassikoita saisi tai pitäisi jatkossakin esittää.

    • Anonyymi

      Ihmeellistä rasismia Venäläisiä kohtaan. Ei se ole niin yksi selkoista mitä te luulette!! Putin ei ole syyllinen tähän kaikkeen koska olette syrjineet heitä jo 80 vuotta ja yli. Saman kaltaisia "ryssiä" ne Ukrainan immeiset on kuin muukin Neukkulandian maat!

    • Anonyymi

      Kultturikeskus Nadezhda ry
      2 Heinäkuu 2024 ·

      Kulttuurikeskus Nadezhda ry:
      On kuuma, heinäkuu ja uudet tapaamiset!
      On hienoa, että oopperajuhlien ansiosta voimme tavata ainutlaatuisia ja erittäin mielenkiintoisia ihmisiä, katsella uusia esityksiä, kuunnella musiikkia ja tutustua valtavan tiimin työhön, joka koostuu eri maiden näyttelijöistä.
      Olimme onnekkaita. Puhuimme jälleen mielenkiintoisen henkilön ja näyttelijä Ilja Dmitrievin kanssa. Tapaamisista hänen kanssaan tuli perinteisiä. Esitysten jälkeen kutsumme hänet keskustelemaan elämästä, teatterista, näytelmän roolityöstä ja oppimaan paljon mielenkiintoista ja uutta.
      Tänä vuonna tapasimme myös uusia ystäviä Roman Chervinenko ja Kim Sargsyan. Nämä nuoret osoittautuivat erittäin seurallisiksi ja iloisiksi. Haluaisin tutustua heihin paremmin ja oppia heidän luovasta toiminnastaan ​​ja elämän kiinnostavuudestaan.

      Ilja Dmitriev (basso) on oopperalaulaja Kiteen kaupungista. Näyttelijäuransa aikana hän työskenteli Petroskoin oopperatalon solistina ja Valtion Karjalan filharmonian kamarikuoron solistina. Hän työskenteli myös pianonvirittäjänä Petroskoin valtion konservatoriossa. A. K. Glazunova ja
      ohjasi Petroskoin lapsille suunnatun musiikkisatuteatterin "Karjalas".
      Tällä hetkellä Ilja asuu ja työskentelee Suomessa. Hän
      Kiteen kaupungin mieskamarikuoron solisti (vapaaehtoinen),
      Kiteen kaupungin Alliance-keskuksen lastenteatteristudion päällikkö sekä Keski-Karjalan maahanmuuttajayhdistys Aljans RY Kitee lastenkuorostudion johtaja.
      Lisäksi Ilja Dmitriev on kuorotaiteilija Savonlinnan oopperajuhlilla. Hän on myös yksityisyrittäjä / "Toiminimi" pianojen virityksessä ja korjaamisessa.
      Ilja on työskennellyt vapaaehtoisena Alliance-keskuksessa pitkään ja tekee säännöllisesti yhteistyötä Kulttuurikeskus Nadezhda ry:n kanssa festivaaleillamme ja luovissa kokouksissamme. Tapaamme hänen kanssaan myös Kiteen kaupungissa yhteisissä tapahtumissa Keski-Karjalan maahanmuutajayhdistys Aljans RY Kitee.

      Roman Chervinko (baritoni) oopperalaulaja, joka työskenteli Ukrainassa
      Donetskin ooppera- ja balettiteatterin kuoron solisti ja taiteilija. Solovjanenko.
      Hän työskenteli myös Virossa Viron kansallisoopperan solistina ja kuorotaiteilijana, osallistui moniin oopperajuhliin, kuten: Savonlinnan Oopperajuhlat, Saremaan Oopperajuhlat (Viro), Marbellan Oopperajuhlat (Espanja), D'aix-En- Festival provence" (Ranska).
      Roman Chervinko kiersi aktiivisesti Euroopan kaupungeissa.

      KIM SARGSYAN (baritoni).
      Kim suoritti maisterintutkinnon Komitasin mukaan nimetystä Jerevanin konservatoriosta kahdella erikoisalalla: viulussa ja akateemisessa laulussa. Molemmat erikoisalat muodostavat muusikon toiminnan perustan. Laulaja-basso-baritonina Kim Sargsyan oli Armenian kansallisooppera- ja balettiteatterin solisti sekä Armenian valtion kamarikuoron "Over" solisti. Viulistina hän työskenteli Oopperatalon sinfoniaorkesterissa.
      K. Sargsyan teki yhteistyötä Armenian kansallisen filharmonisen orkesterin, valtion sinfoniaorkesterin, Armenian valtion solistien yhtyeen kanssa, esiintyi muun muassa Dubain oopperassa, Theater Nanterre-Amandieressa, Cité de la Musicissa, Le Quartzissa (Ranska), Strathmore Hall, Carnegie Hall, Lincoln Center - Alice Tully Hall (USA), Taipei National Theatre and Concert Hall (Taiwan), State Hermitage Hall (Venäjä) ja muut. Kim osallistui myös festivaaleille "Palaces of St. Petersburg" (Pietari) ja Perspectives of the 21st Century (Armenia). Savonlinnan Oopperajuhlat (Suomi).

      On henkeäsalpaavaa nähdä, kuinka mielenkiintoinen ja rikas elämä ystävillämme on. Mitä kykyjä ja kiinnostuksen kohteita näillä yksinkertaisilla hymyilevillä miehillä on?

      Vapaa-ajallaan he käyvät kalassa, soittavat kitaraa ja pianoa sekä kehittävät laulutaitojaan.

      He valmistavat myös erilaisia ​​herkullisia ruokia eri puolilta maailmaa. Tapaamispäivänä valmistettiin borssia.

      Tällä kaudella he kaikki osallistuvat sellaisiin oopperatuotantoihin kuin "Lohengrin", "Nabucco" ja "Don Giovanni".

      Rakkaat ystävämme! Kiitos tapaamisesta ja mielenkiintoisista tiedoista työstäsi.
      Toivotamme sinulle paljon iloisia hetkiä oopperajuhlien lavalla Savonlinnassa, aktiivisia ja iloisia kuuntelijoita, hyviä fiiliksiä, selkeää ääntä ääneen ja luovaa tunnelmaa.
      Nähdään esityksissä!

      Savonlinnan Oopperajuhlat 2024, Suomi - Matkailu alkaa klo 40. Tänä vuonna Rodula Gaitanun ohjaama Verdin Nabucco saa ensi-iltansa Savonlinnassa. Kuva Internetistä.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        KARJALAN tasavallassa aloitetaan tänään 19. heinäkuuta niin sanottu kansanmurhaoikeudenkäynti Suomea vastaan. Istunnon on määrä alkaa Petroskoissa kello 10 Suomen ja Moskovan aikaa.

        Eri puolilla Venäjää on jo pidetty tai pidetään parhaillaan näytösluonteisia oikeudenkäyntejä, joiden tavoitteena on julistaa useita Euroopan maita syyllisiksi ”neuvostokansan kansanmurhaan” toisen maailmansodan aikana.

        Karjalan tasavallassa prosessi koskee Suomen armeijan toimia jatkosodan aikana. Oikeudenkäynti käydään Venäjän valtakunnansyyttäjän Igor Krasnovin aloitteesta, ja istunnot pidetään Karjalan tasavallan korkeimmassa oikeudessa.

        Lue lisää: Venäjä aloittaa ”kansan­murha­oikeuden­käynnin” Suomea vastaan – näin arvioi asiantuntija

        SYYTTÄJÄNÄ istunnossa toimii Dmitri Hartshenkov. Ensimmäiseen istuntoon ottaa osaa myös Karjalan tasavallan päämies Artur Parfentshikov. Oikeusprosessi ei täytä minkäänlaisia kansainvälisiä kriteerejä, sillä kyseessä on Venäjän oma julistuksenomainen yksipuolinen poliittinen prosessi.

        Kansallisarkiston entinen pääjohtaja Jussi Nuorteva arvioi aiemmin IS:lle, että Venäjä uskoo löytäneensä nyt tavan, jolla se pääsee ”rokottamaan” Suomea.

        Oikeudenkäynnin uskottavuus on kyseenalainen muun muassa siksi, että liittoutuneet perustivat Neuvostoliiton johdolla Suomeen valvontakomission, joka esitti Suomelle toisen maailmansodan päätteeksi ne vaatimukset, jotka se katsoi silloin aiheelliseksi sotasyyllisyysoikeudenkäynteineen ja sotakorvauksineen.

        – Kansainvälisoikeudellisesti Venäjä ei ole se, joka voisi yksin käydä oikeutta Suomea vastaan. Liittoutuneiden valvontakomission vaatimukset on myös jo kertaalleen toteutettu, joten samasta asiasta ei voi enää uudelleen käydä oikeutta, varsinkin kun kaikki silloiset toimijat ovat jo kuolleet, Nuorteva luetteli.

        Lue lisää: Venäjä aloittaa ”kansan­murha­oikeuden­käynnin” Suomea vastaan – näin arvioi asiantuntija

        KARJALAN tasavallassa on jo esitetty, että Suomelta pitäisi vaatia korvauksia esimerkiksi sellaisille henkilöille, jotka joutuivat lapsina Suomen ylläpitämille siviilileireille jatkosodan (1941-44) aikana ja jotka ovat yhä elossa korvauksia vastaanottaakseen.

        Venäjällä järjestettiin jo syksyllä 2022 vastaavanlaiset näytösoikeudenkäynnit Pietarissa ja Leningradin alueella. Niissä julistettiin, että Suomi syyllistyi neuvostokansan kansanmurhaan Leningradin piirityksen aikana.

        Lue lisää: Tuomioistuin Pietarissa: ”Suomi syyllistyi kansan­murhaan ja sota­rikoksiin”

        KARJALAN oikeusprosessin ajoituksen valintaa ei ole perusteltu Venäjällä mitenkään. Huomiota herättää kuitenkin se, että Viipurissa on parhaillaan meneillään ”venäläisisänmaallisten” motoristien festivaali Baltic Rally, jossa juhlitaan muun muassa Viipurin väitettyä vapautumista ”fasistimiehittäjien” vallasta 80 vuotta sitten.

        Yhtenä ohjelmanumerona motoristifestivaaleilla on lauantaina järjestettävä paraati, jossa motoristit ajavat Saimaan kanavan reittiä pitkin aina Nuijamaan vastaiselle Brusnitshnojen raja-asemalle asti. Venäläismotoristit tekivät vastaavan tempauksen jo viime vuonna Leningradin alueen kuvernöörin Aleksandr Drozdenkon johdolla ja rajalla he kertoivat huudattaneensa moottoripyöriensä torvilla Suomelle oman ”voitonviestinsä”.


    • Anonyymi

      Aika sekavaa järjenjuoksua. Miten tämä liittyy mitenkään oopperajuhliin?

      • Anonyymi

        Niin on.
        Ei liity oopperajuhliin, kuin välillisesti venäjän tai venäläisyyden kautta. Sekä juhlilla, että Karjalassa näyttäytyy suurena kansanystävänä ja hyväntekijänä.


    • Anonyymi

      Globalistien sairaus näkyy venäläisten kohtelussa, huudetaan rasismista ja sitten toteutetaan sitä oikein suunnittelemalla.
      Ei ole mitään järkeä kieltää vahan kulttuurimaan taiteilijoita, menneitä ja nykyisiä.

      • Anonyymi

        Globalismi mainittu.


    • Anonyymi

      Venäläiset soluttautuvat tehokkaasti erilaisiin suomalaisen yhteiskunnan rakenteisiin ja toiminteisiin. Oopperajuhlat eivät tee tässä suhteessa poikkeusta.

    • Anonyymi

      Meiltä kysytään:

      Kuinka paljon Venäjän maanmiehiä asuu Savonlinnassa?

      Me vastaamme:

      Riittävästi, jotta kansanäänestys voidaan järjestää.

      - Radio Jerevan

    • Anonyymi

      Vainoharhainen Putin on tehnyt Venäjästä maailman pahimman terroristivaltion, jonka sadistisille teoille ei pidä antaa minkäänlaista hyväksyntää vaan pitää sitä ainoastaan pakollisena hirveytenä rajan takana.

      • Anonyymi

        Et pysty perustelemaan.
        Terroristivaltioita ovat nato-maat ja Israel.


      • Anonyymi

        Jokainen Suomen ja venäjän kaksoiskansalainenkin on nimenomaan venäjän kansalainen, joka on velvoitettu aina ajamaan venäjän valtion tahtoa ja etua huolimatta asuinmaastaan tai toisesta kansalaisuudestaan.

        Tästä putin johtaa väitteensä, että venäjän valtiolla ei ole lainkaan rajoja.

        Jokainen oopperajuhlilla työskentelevä venäjän kansalainen on siis putinin kätyri. Heitä on organisaatiossa niin paljon, että voidaan varmasti puhua venäläisistä oopperajuhlista.

        Moni lipun säännöllisesti vuosikausia ostanut jättää nyt juhlat. Tämän te tulette näkemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen Suomen ja venäjän kaksoiskansalainenkin on nimenomaan venäjän kansalainen, joka on velvoitettu aina ajamaan venäjän valtion tahtoa ja etua huolimatta asuinmaastaan tai toisesta kansalaisuudestaan.

        Tästä putin johtaa väitteensä, että venäjän valtiolla ei ole lainkaan rajoja.

        Jokainen oopperajuhlilla työskentelevä venäjän kansalainen on siis putinin kätyri. Heitä on organisaatiossa niin paljon, että voidaan varmasti puhua venäläisistä oopperajuhlista.

        Moni lipun säännöllisesti vuosikausia ostanut jättää nyt juhlat. Tämän te tulette näkemään.

        Ketkäs ovat nämä Venäjän kansalaiset Oopperajuhlilla, kuinka monta heitä mielestäsi on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen Suomen ja venäjän kaksoiskansalainenkin on nimenomaan venäjän kansalainen, joka on velvoitettu aina ajamaan venäjän valtion tahtoa ja etua huolimatta asuinmaastaan tai toisesta kansalaisuudestaan.

        Tästä putin johtaa väitteensä, että venäjän valtiolla ei ole lainkaan rajoja.

        Jokainen oopperajuhlilla työskentelevä venäjän kansalainen on siis putinin kätyri. Heitä on organisaatiossa niin paljon, että voidaan varmasti puhua venäläisistä oopperajuhlista.

        Moni lipun säännöllisesti vuosikausia ostanut jättää nyt juhlat. Tämän te tulette näkemään.

        Väitteesi venäläisistä oopperajuhlista on kyllä pelkkää puppua. Ehdotan että haet hoitoa harhoihisi ammattilaiselta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väitteesi venäläisistä oopperajuhlista on kyllä pelkkää puppua. Ehdotan että haet hoitoa harhoihisi ammattilaiselta.

        Hoitoa haettu ja tänään lauloimme, kuin Aikamiehet Pikku Makkosen puistossa.

        Pallen sanoin:
        "Paras ryzzä kuollut ryzzä paarle vuu,
        kuopassansa peitetyssä eikö juu.
        Se on ryzzän elintilaa,
        sieltä ei se ilma pilaa.
        Inkke pinkke paarlee vuu."


    • Anonyymi

      Savonlinnan oopperajuhlat on hieno kansainvälinen musiikkitapahtuma, jota odotan joka vuosi. Ohjelmisto on monipuolinen. Upeita kansainvälisiä taiteilijoita, vaihtuvat lavastajat, puvustajat, kapelimestarit..... Hieno, rento tunnelma. Linna itsessään on jo elämys.

      • Anonyymi

        Ennen odotin minäkin, mutta viime vuoteen ja Oropesan kuulemiseen asia jäi.
        Surkea tapahtuma, jonka yleisömäärä on romahtanut tänä vuonna.
        Lavasteet ja puvustus huononevat joka vuosi. Solistit tänä vuonna halvalla saatuja.


    • Anonyymi

      Siltä näyttää kun joka halvatun ilta salissa on pari tuhatta ihmistä.

      • Anonyymi

        Lipun maksaneita monissa esityksissä alle puolet koko väkimäärästä. Voitte kokeilla ostaa lipun viime hetkellä, niin näette, että on vapaita paikkoja pilvin pimein. Sali esityksessä liki täysi, koska ilmaislippuja on jaettu "sopiville" henkilöille. Mm. venäläisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lipun maksaneita monissa esityksissä alle puolet koko väkimäärästä. Voitte kokeilla ostaa lipun viime hetkellä, niin näette, että on vapaita paikkoja pilvin pimein. Sali esityksessä liki täysi, koska ilmaislippuja on jaettu "sopiville" henkilöille. Mm. venäläisille.

        Lopeta jo tuo pupun suoltaminen. Venäläisiä ei ole nimeksikään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopeta jo tuo pupun suoltaminen. Venäläisiä ei ole nimeksikään.

        Savonlinnassa toimiva venäläisten kulttuurikeskus on antanut ilmaislippuja tänä kesänä lähes 3000.

        Kenelle näitä on jaettu?
        Amerikkalaisilleko?

        Ei vaan venäläisille ja venäläismielisille.
        Sehän on täysin selvä.

        Venäjän kielen kuulumiseen tai kuulumattomuuteen linnassa ei tällä tietysti ole merkitystä.

        Oopperajuhlien talous ei pysy budjetoidussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Savonlinnassa toimiva venäläisten kulttuurikeskus on antanut ilmaislippuja tänä kesänä lähes 3000.

        Kenelle näitä on jaettu?
        Amerikkalaisilleko?

        Ei vaan venäläisille ja venäläismielisille.
        Sehän on täysin selvä.

        Venäjän kielen kuulumiseen tai kuulumattomuuteen linnassa ei tällä tietysti ole merkitystä.

        Oopperajuhlien talous ei pysy budjetoidussa.

        Muistaakseni Itä-Savo kirjoitti talvella, että venäläiset omistavat Savonlinnassa yli 800 kiinteistöä. Venäläisiä siis täällä riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Savonlinnassa toimiva venäläisten kulttuurikeskus on antanut ilmaislippuja tänä kesänä lähes 3000.

        Kenelle näitä on jaettu?
        Amerikkalaisilleko?

        Ei vaan venäläisille ja venäläismielisille.
        Sehän on täysin selvä.

        Venäjän kielen kuulumiseen tai kuulumattomuuteen linnassa ei tällä tietysti ole merkitystä.

        Oopperajuhlien talous ei pysy budjetoidussa.

        Höpö höpö. Tämä on täyttä kukkua. Esittäisitkö jotain todisteita puppuväitteittesi tueksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Tämä on täyttä kukkua. Esittäisitkö jotain todisteita puppuväitteittesi tueksi?

        Myydyt pääsyliput ja jaetut ilmaisliput osapuilleen selviävät kirjanpidosta.
        Oopperajuhlien talous jää selvästi budetoidusta ja se ilmenee aikanaan tilinpäätöksestä 2024.

        Venäläiselle kulttuuriyhdistykselle on tietääkseni annettu nyt 2877 pääsylippua ilmaiseksi.


    • Anonyymi

      No sitä odotellessa. Ei taida ihan tuollaiset lukemat pitää paikkaansa. Kerro toki, mikä on tämä ”kulttuuriyhdistys”.

    • Anonyymi

      Venäläiset lonkerot ovat syvällä Savonlinnassa. Oopperajuhlat tietysti otettu haltuun myös täysin suvereenisti.

      • Anonyymi

        Kepulaista politiikkaa.
        Kaikki annetaan venäläisille.


    • Anonyymi

      Jopas on tyhmää juttua - taas kerran.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      2025 taitavat päästä venäläiset omilla höyrylaivoillaan oopperaan?

    • Anonyymi

      Olen kuullut, tietääkseni, muistaakseni, otettu haltuun, kaikki annetaan jne...
      Missä faktat?

    • Anonyymi

      Taitaa olla naapurin trolli asialla!

      • Anonyymi

        Amerikan natorölli on asialla!


    • Anonyymi

      SUOMESTA on tullut pikavauhtia "antivenäläinen" ja uhkaava maa, maalailee Venäjän valtiollisen uutistoimiston Tassin haastattelema politiikan tutkija Aleksandr Stepanov.

      Stepanov työskentelee Venäjän tiedeakatemiassa Moskovassa.

      Stepanov väittää, että Yhdysvallat ja "kollektiivinen länsi" ovat tehneet Suomesta Venäjä-vastaisen maan. Hänen mukaansa "antivenäläinen" kehitys on ollut Suomessa nopeampaa kuin Ukrainassa.

      – Suomalaisten ukrainasaatio on viimeisessä vaiheessaan. Manipulaation, valeuutisten ja totaalisen propagandan keinoin he onnistuivat luomaan Suomesta Venäjä-vastaisen vielä Ukrainaakin nopeammin, Stepanov tilittää.

      MOSKOVALAISTUTKIJA väittää, että Suomen "ukrainasaation" ja "militarisaation" viimeinen vaihe on yhdysvaltalaisten ohjusten ja sotajoukkojen sijoittaminen Suomeen. Tämän hän uskoo koittavan pian.

      • Anonyymi

        VENÄJÄN federaatioon kuuluvan Karjalan tasavallan korkein oikeus julisti torstaina Suomen syylliseksi kansanmurhaan ”Suuren isänmaallisen sodan” aikana.

        – Se, että Karjalan tasavallan korkein oikeus on tuominnut Suomen jatkosodan aikana 1941–1944 Neuvosto-Karjalassa väitetysti tehdystä kansanmurhasta, on vain yksi osoitus siitä, miten nyky-Venäjä käyttää Neuvostoliiton tavoin historiaa ja juridiikkaa oman politiikkansa välikappaleena ja vähät välittää tunnetuista tosiasioista, kommentoi Helsingin yliopistosta Suomen ja Venäjän historian dosentti Antti Kujala IS:lle sähköpostitse.


        ,........
        Kohta slobot juoksevat Savonlinnasta!
        Ei mene enää pitkään ..


    • Anonyymi

      Ryzzä on ryzzä, vaikka voissa paistaisi.
      Kuolemaansa saakka.
      Ihan sama käveleekö kadulla vai hääriikö oopperassa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pelkään Putin .

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tilaisuuden perunut yrittäjä Eira Maijala vahvistaa Ylelle, että hän ei halunnut, että hänen yrityks

      – Hän kertoi, että meille on varattu paikka jostain ihan muualta. Sitten hän kertoi, että se paikka on helvetti. Yrittä
      Maailman menoa
      78
      3846
    2. Mikä ampuminen illalla Kiuruvedellä?

      Huhu kertoo että oma äiti ammuttu autoon??? 😢
      Kiuruvesi
      51
      3300
    3. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      108
      3110
    4. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      108
      2434
    5. Pitopalvelu yrittäjä teki ainoan oikean ratkaisun .

      Emme saa suomea ja Haapajärven PIIRUAKAAN paremmaksi nostamalla moraalittomuuden edessä kädet pystyyn antautumisen ja
      Haapajärvi
      53
      1562
    6. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      80
      1486
    7. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      27
      1460
    8. Lapsuus 50-60 luvulla

      Oli ihanaa aikaa. Lapsi sai olla pieni pitkään. Ei joka tuutista työnnetty silmille ja korville Setaa ja muita sukupuoli
      Maailman menoa
      149
      1195
    9. Kari Kanala paljastaa - Papin työhön paluu Myyrästä vaati "nollauksen" ensin: "Pitää siinä..."

      Kari Kanala: ihminen, mies ja pappi. Kanala nähdään tänä syksynä tv:ssä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa sekä Myyrä-ki
      Suomalaiset julkkikset
      20
      1089
    10. Sinne eivät homot tule

      Että tälläistä käytöstä tällä kertaa. Saattoväki odotteli sateessa kun yrittäjä saarnaa herran nimessä homoja ja lesboja
      Luterilaisuus
      243
      1033
    Aihe