Ulosteessa limaa???

Henni

Mulla on keliakia- ja laktoosi-tutkimukset menossa. Kysyisin teiltä erästä asiaa.. Ulosteen mukana tulee nykyään aina limaa. Ei kirkasta niinkään, vaan valkoista. Välillä isoja könttejäkin.. Aika kuvottavaa. Onko kenelläkään ollut vastaavaa?

15

40679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osi

      Kuulostaa kovinkin tutulle. Syytä en tiedä, mutta välillä vatsa tosi kipeä. Pakko maata kaksin kerroin ja puristaa vatsaa että kipu menee ohi. Samoihin aikoihin ilmaantuu valkoista limaa ulosteessa. Paksusuoli tähystettiin talvella pukamien vuoksi ja sillon kaikki oli ok. Olen miettinyt samaa, onko keliakia, laktoosiintoleranssi vai jopa helikobakteeri. Kerrohan kuulumisistasi, mitä sinulla todetaan. Pidan peukkuja ettei ole mitään vakavaa.

    • Noppa

      Kyllä vaan, tutulta kuulostaa. Huomasin moisen oireen ehkä n. vuosi sitten, mutta vasta nyt on mennyt niin pahaksi että välillä voi olla parikin päivää jolloin tuota limaa tulee ihan järjettömiä määriä. Tai siltä ainakin tuntuu. Ei voi olla normaalia.. Tuohon limaan liittyy myös ilmavaivat, joita on muulloinkin paljon. Lisäksi mun vatsaa vaivaa usein ripuli, useimmiten aamuisin.

      Kaiken lukemani perusteella epäilen että mulla voisi olla kyseessä ärtynyt paksusuoli. Ilmeisesti myös keliakiaan voi liittyä tuo limaisuus.

      Kerrothan mitä tutkimuksissa selvisi!

      • tuisku

        minulla on keliakia
        olin puoli vuotta sitten hirvittävän stressaantunut, oli univaikeuksia ja vatsa oireili niin että oli pakko ottaa vatsalääkkeet käyttöön, söin nizax 300mg noin viitisen kuukautta,
        pääsin gastroskopiaan ja mitään ei näkynyt enää, olin terve kuin pukki...........
        söin vatsalääkkeen ohella myös idoform maitohappovalmisteita koska suolistoni oli ihan kuralla ja joko molempien lääkeiden yhteisvaikutuksesta tai toisen enemmän kuin toisen parannuin täydellisesti vatsavaaivoistani.

        oireet olivat jossain vaiheessa niin pahat että en voinut syödä kuin pelkkää pastaa tai perunaa ja kasviksia,
        ulosteeni oli kuukausia pelkkää limaa ja kuraa,
        kokeilkaa idoformia.............


      • vessafani

        Tutulta kuulostaa. Mulla kans on ollu koko pienen ikäni tuota mahavaivaa. Oireina on kauheat ilmavaivat, iltaa kohten paisuva vatsa, vatsanväänteet, ripulia etenkin aamuisin ja stressaavissa tilanteissa yms. koko päivän ja tuota limaa kans tulee sekä ulosteen mukana että emättimestä. Oisko se hiivavuotoa? Tosin ei siihen hiivatropitkaan ole auttaneet. Ja ei ole löytynyt hiivaa joka kerta gynekologisissa tutkimuksissa emättimestä, vaikka vuotoa on ollut silloinkin.

        Minua on tutkittu ja tähystetty mahalaukku ja paksusuoli. Ei ole keliakiaa eikä laktoosi-intoleranssia eikä mitään muutakaan poikkeavaa. Ainut, että tähystyksessäkin tähystäjä totesi, että tavallista enemmän on vaahtoa paksusuolessa, vaikka suoli siis oli tyhjennetty. Että kyllä se varmaan on ärtyvä paksusuoli mulla.

        Mutta kiva ei ole vaiva! Olin hiivattomalla dieetilläkin aikani ja en nyt osaa sanoa oliko se olo parempi. Ehkä jonkun verran, mutta ei riittävästi, että olisin jaksanut jatkaa koko ikääni. Kaikki hyvät herkut kiellettyjen listalla.

        Nyt syön joka päivä psylliumia 1 rkl jogurtin tms. kanssa ja lisäksi olen syönyt Disflatylia ilmvaivoihin. Tuo psyllium on minulle ainakin ehdoton, päivä jää välistä ja jo on mahavaivat pahempana. Disflatyl auttaa kans, mutta alkaa jo hävettää ostaa sitä tolkuttomia määriä apteekista. Kun ei se ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Mutta ei siitä pitäisi haittaakaan olla ja kun se helpottaa oloa. Liikunta tietysti helpottaa oloa kans, kun saa ilmakuplat liikkeelle suolistossa.


    • paskaaa123

      ummetus aiheuttaa limaa ulosteissa

      Ku p***a on liian kovaa niin peräsuoli erittää limaa et p***a kulkee etiäpäin ja ki kipua vasemmalla puolella vatsaa kun se on oikeastaan pelkkää paksusuolta!
      jos o kova kipua oikella niin se voi olla umppari.

    • sarah-90

      Minun oireeni alkoivat kun lopetin kahvin juonnin. Aloin voida pahoin joka päivä joinain päivinä oksensin joinain en. Ummetus oli kova ja aloin hoitaa sitä visiblin kuidulla. visiblin kuidun kanssa suoli toimi joka aamu silti päivällä oli ripulia ja illalla pelkkää limaa. kun lopetin kuidun paino tippui 5 kg. Oksentaminen onneksi loppui. Rupesin juomaan uudestaan kahvia suolisto ongelmat jatkuivat ummetusta, jatkuvaa limaa. välillä tummaa välillä kirkasta limaa. Välillä oli kiire juosta vessaan ja tuli pelkkää kirkasta limaa.

      Nyt hakeuduin vatsalääkärille kun aloin olla jo poikki tämän suoleni kanssa ja ajattelin että masennun ihan totaalisesti. Sain ärtyvän suolen diagnoosin. kunnes labra testien tulokset tulivat ja minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta.

    • niiih...

      Hmm, eksyisköhän Sarah-90 tänne. :D kehtaan epäillä...

      Mutta liittyyköhän tuo valkoinen lima ulostamisessa juurikin kilpparin vajaatoimintaan? Mullakin todettiin kilppari (vahvistettiin) alkuvuodesta ja sain lääkityksen. Ainainen ripuli on vaihtunut ummetukseksi/harvaiseksi ripuliksi. Etenkin ummetuskakan jälkeen erittyy suuria tippoja valkoista limaa, tippuu kakkojen välissä pönttöön ja peppua pyyhkiessä löytyy tätä ihanaa limanuljaskaa noin teelusikallisen verran. Pierut on onneks pysyneet kuivina jne. Tosin ymmärtääkseni suolistossa on normaalistikin limaa, jotta tavara kulkee eteenpäin lihassupistelujen tahtiin helpommin. Mutta en tiedä sitte, onko se oikeasti normaalia ulostaa sitä ruokalusikkatolkulla.

      Ja mun ongelmat oli kauheat mahakivut, turvotus, jatkuva ripuli, vatsakrampit jne.

    • lima...

      Täällä tulee toisinaan kans limaa aika paljon. Joskus sen oikeen tuntee kun käy ulostamassa ja pinnistää ( tai no, ei paljon tarvi pinnistellä ko jo tulee!), niin uloste on usein ohutta ja limaista. Myös löysää... Tällöin pyyhkiessä paperissä ei juuri muuta näe kun limaa. Toisinaan liman tulo on vähempää. Ainakin silloin kun vatsa on parempi. viime aikoina on ollut huonona ja limaakin tulee... :/ Epäilen ärtynyttä suolta kun ei kerta verta ole tullut. lima on toisinaan paksua ja melkeimpä valkoista, joskus rusehtavaa, kellertävää tai ihan kirkasta.

    • valtt

      häh

    • ummes.

      ummetusta. kun uloste ei kulje suolessa niin paksusuoli erittää limaa että se menisi eteenpäin. myös löysät ulosteet voi kertoa ummetuksesta juuri sen takia että ummetuksen taakse jää löysempää tavaraa.

    • KovaVatsa

      Mä oon vasta 14 v. Ja siis ulosteen mukana tulee limaa, ja vatsa niin kovalla että saa tunnin istua vessassa ja oottaa että kakka tulee.

    • rtkl

      Syökää paljon vihanneksia, raakana tai keitettynä, kyllä vatsa toimii.

    • Kovavatsainen

      Ei pidä paikkaansa. Syön kasan kasviksia päivässä, raasteena tai keitettynä. Lurautan kylmäpuristettua öljyä sekaan. Kokojyväleipää 2-6 palaan liikunnan määrästä riippuen. Hedelmä, lihaa/kalaa/kanaa. Vältän juustoa, jonka sanotaan kovettavat. Ja juon sopivasti, kovemman liikunnan lomassa paljonkin. Kova vatsa täytyy johtua jostakin muusta, ehkä stressistä. Mulla on aina ollut.

    • Anonyymi

      Mulla tekee IBS eli ärtyvä suoli tota, etenkin ummetuspainotteisena

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8316
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe