Mitä laittaisin kalasta

Anonyymi-ap

Norjan kassilohi on usein halvin kala , noin kympin kilo , mutta ovat niin julmetun isoja. Kirjolohi joskus yhtä huokea. Onneksi on pakastin. Paistoin tänään medaljongit tuoreeltaan ja huomenna teen sopan. Pienen palan graavasin. Jää kyllä vähän kalanmaksaöljyn maku suuhun varsinkin Norjanlohesta vai kuvittelenko vain?

25

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kalanmaksaöljyhän on terveellistä!

    • Anonyymi

      Eilen ostin Puruveden muikkuja ja paistoin ruisjauhoilla jauhotettuna pannulla, maistuivat varhaispottujen ja salaatin kanssa kerrassaan hyvältä. Edullista lähiruokaa.

      • Anonyymi

        Täällä muikut maksoi 17 e kilo, tosi pieniä ja pehmenneitä. Muikun pitää olla napakka ja tuore. En ostanut niitä vaan muutaman siivun valmista kylmäsavulohta pottujen kanssa syön. Norjan lohet on ainakin 3 kiloisia, ei niin paljoa halua edes pakkaseen.


    • Anonyymi

      Kalan oltava ehdottomasti tuoretta, hauki ahven kelpaa, norjan kassi lohta en ottaisi ilmaiseksikaan. Olen huomannut kirjolohessa maku eroja missä kasvatettu.

      • Anonyymi

        Norjan altaissa kasvatettua lohta ei suositella ollenkaa syötäväksi..Raskaana olevat ei saisi syödä ollenkaa


    • Anonyymi

      Monenlaista luokittelijaa ja parjaajaa löytyy, mutta norskilohi maistuu lohelta, eikä miltään mutelikossa kasvaneelta, kuten kotimainen kirjolohi kesällä vielä korostuu lämpimien vesien johdosta.

    • Anonyymi

      Norjan kassilohi maailman myrkyllisin elintarvike, viisinkertainen toksisuus verrattuna muihin elintarvikkeisiin, antibioteilla kasvatettu pidetty hengissä.

      • Anonyymi

        Hölötät täyttä huussin tuotetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hölötät täyttä huussin tuotetta.

        Tästä löytyy tutkittua tietoa, laatu on parantunut siitä kun tutkimukset julkaistiin.


    • Anonyymi

      Kassilohi on terveellistä sapuskaa. Laitan sitä usiamman kerran viikossa. Helpoin tapa valmistaa pakkasesta otettu lohiannos:
      Posliini tassille pala. Siihen pinnalle Aromat-suolaa ripaus.

      Siit vaa muutamatteks minuutiks sellaseen pyörivään pikagrilliin. Hyyvää ja tähelliist ruokaa.
      Ja hyyvää loppukesää teillhekin.

      • Anonyymi

        Kiitoskiitos. Samoin sulle hyvääloppukesää👍
        Pitäskin kokeilla mikrokalaa, ei tarvii pannussa käryttää.


    • Anonyymi

      Lohikeittoa söin 2 päivää. Nyt on kaalinpää oottamassa kaalisopaksi. Sitä pari päivää. Sitten lohikiusausta. Yritän 2-3 kertaa viikossa kalaa syödä. Ei se aina onnistu, enkä muista. Sitten silliä leivän päälle.

    • Anonyymi

      Ei se Norjan kassilohi ole sen pahempi tuote kuin broilerikaan, molempia ruokitaan rehulla. Norjan valtio tukee
      lohen kasvatusta, siksi hinta on edullinen. Usein ne vaan myydään kokonaisina, 2-3 kiloisina, joutuu panemaan suurimman osan pakkaseen. Rasvainen kala ei pakasteessakaan kauan säily hyvänä.

    • Anonyymi

      Onhan nykyään pakastetiloja joihin laittaa lohenpalat säilöön.
      Paistaessa parhaat. Jokainen osaa tehdä myös lohipataa.
      Perunoi ja kalaa kerroksittain. Johnei voita raski laittaa, kelpaa Beselkin. Miehenä kokeilisin salaattikastiketta lohipadan kostukkeeksi.

    • Anonyymi

      Samaa kassilohta ne on kaikki. Norjan lohikin on kassilohta. Et kai luule,
      että villilohta myytäisiin kympin kilo ? Enpä ole muuten ihan äskettäin nähnyt
      mitään kassilohta kympillä kilo, ne ajat taitaa olla ohi.

    • Melkein mikä tahansa hyvin tuoreesta kalasta valmistettu ruoka maistuu. Mitalisijoille ja juhlaruuiksi minulla nousevat graavisiika, savumuikku ja voissa paistetut kuhafileet. Lämmöllä muistan myös lapsuuden onkiahvenista tehtyä keittoa sekä saaressa nuotiolla hiillostettua pyyntituoretta silakkaa. Ennen sai rannikon kalastajilta ostaa venereissuilla vielä lämpimiä savukampeloita.

      Norjan kassilohta tulee ostettua lähinnä loimukalaksi isommalle porukalle, koska siitä on saatavilla suuria fileitä ja tulen loimussa liika rasva tippuu ja savu hoitelee mahdollisen sivumaun. Sitruunamarinadilla kannattaa valella, se raikastaa makua. Kiire ei saa olla, ettei kala kärvenny ja nokeennu, mutta loimutusnuotiolla istuminenhan onkin ohjelmanumero ja ajanviete. Joskus on laitettu filee myös nahkapuoli tulen puolelle, jolloin nahan voi irrottaa ennen tarjoilua.

      Norjalaiset itse syövät ja kalastavat paljon luonnonturskaa, mutta valitettavasti se on lähes kadonnut Suomenlahdelta ja yleensäkin Itämereltä. Kalatiskiltä sitä ajoittain saa, ja herkkua on! Moni säikähtää turskan voimakkaan merellistä tuoksua, mutta ei se kypsässä kalassa enää tunnu. Vielä 1980-luvulla mekin lasten kanssa pilkimme turskaa Espoon edustalla, kun suolapulssi oli sitä sinnekin tuonut. Veri pitää heti laskea, kun turskan merestä nostaa.

    • Anonyymi

      Kalan allaskasvatus pilaa ja suttaa ympäristöään valtavasti, ruokaa valuu altaasta pois vesistöä kuormittamaan puhumattakaan ulostemääristä jota tulee kun satojatuhansia kalayksilöitä kasvaa pienellä alueella. Joukossa kaloissakin taudit tiivistyvät ja niihin on lisättävä antibiootteja yms.

    • Anonyymi

      Juuri se antibioottien syöttäminen kassilohille oli viimeinen tikki,
      joka sai minut lopettamaan kassilohen syönnin.
      Kalat altaissa ovat ahtaasti ja ovat sairaita.

    • Anonyymi

      Kassilohia ruokitaan antibioottirehuilla. En osta. En syö.

      • Anonyymi

        Syöttekö broileria, nekin ruokitaan rehulla ja annetaan antibiootteja?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ihmettelen, että kukaan syö enää antibioottilohta, dokumentteja tullut TV:stäkin
      niin paljon että jokaisen luulisi tietävän totuuden.

    • Anonyymi

      Avoimista kasvatusaltaista virtaa tauteja, loisia, antibiootteja, ulostetta ja rehujäämiä suoraan ekosysteemiin. Kalan uloste on tukahduttanut suuren osan Norjan
      vuonojen pohjaa, joka kuplii myrkyllistä rikkivetyä ja metaania. Villin kalan ja äyriäisten määrä on vähentynyt.

    • Anonyymi

      Antibioottia on vähennetty huomattavasti, tilalle on tullut rokotukset ja korkea hygienia. Suomessa kasvatetuissa kirjolohissa on enemmän käytetty antibioottia. Kannattaa lukea tutkimuksia eikä vaan mutuna haukkua.

      Kala on terveellistä , mutta kannattaa vaihdella kalalajeja. Silakkaakaan ei saisi syödä usein, ei haukea ei ahventa. Suomen luonnonvesissä on lannoitejäämiä, elohopeaa, dioksiinia, jopa teollisuuden valumia. Luonnon kaloissakin on tauteja.
      Kassilohta voi joskus syödä, kunhan ei ihan viikottain. Norjassa on sentään syvät ja kylmät vedet ja vesi vaihtuu. Lohta kuskataan sieltä maailmalle miljoonia kiloja päivässä, ei kai ihmiset ihan kelvotonta söisi.

    • Anonyymi

      No en ole vielä nähnyt lohta jolla olisi kassit. En edes Norjassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      117
      5935
    2. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      145
      3863
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      50
      3285
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      468
      2719
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      268
      1730
    6. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1403
    7. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      87
      1396
    8. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      15
      1346
    9. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      156
      1272
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      77
      1268
    Aihe