Norjan kassilohi on usein halvin kala , noin kympin kilo , mutta ovat niin julmetun isoja. Kirjolohi joskus yhtä huokea. Onneksi on pakastin. Paistoin tänään medaljongit tuoreeltaan ja huomenna teen sopan. Pienen palan graavasin. Jää kyllä vähän kalanmaksaöljyn maku suuhun varsinkin Norjanlohesta vai kuvittelenko vain?
Mitä laittaisin kalasta
25
329
Vastaukset
- Anonyymi
Kalanmaksaöljyhän on terveellistä!
- Anonyymi
Eilen ostin Puruveden muikkuja ja paistoin ruisjauhoilla jauhotettuna pannulla, maistuivat varhaispottujen ja salaatin kanssa kerrassaan hyvältä. Edullista lähiruokaa.
- Anonyymi
Täällä muikut maksoi 17 e kilo, tosi pieniä ja pehmenneitä. Muikun pitää olla napakka ja tuore. En ostanut niitä vaan muutaman siivun valmista kylmäsavulohta pottujen kanssa syön. Norjan lohet on ainakin 3 kiloisia, ei niin paljoa halua edes pakkaseen.
- Anonyymi
Kalan oltava ehdottomasti tuoretta, hauki ahven kelpaa, norjan kassi lohta en ottaisi ilmaiseksikaan. Olen huomannut kirjolohessa maku eroja missä kasvatettu.
- Anonyymi
Norjan altaissa kasvatettua lohta ei suositella ollenkaa syötäväksi..Raskaana olevat ei saisi syödä ollenkaa
- Anonyymi
Monenlaista luokittelijaa ja parjaajaa löytyy, mutta norskilohi maistuu lohelta, eikä miltään mutelikossa kasvaneelta, kuten kotimainen kirjolohi kesällä vielä korostuu lämpimien vesien johdosta.
- Anonyymi
Norjan kassilohi maailman myrkyllisin elintarvike, viisinkertainen toksisuus verrattuna muihin elintarvikkeisiin, antibioteilla kasvatettu pidetty hengissä.
- Anonyymi
Hölötät täyttä huussin tuotetta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hölötät täyttä huussin tuotetta.
Tästä löytyy tutkittua tietoa, laatu on parantunut siitä kun tutkimukset julkaistiin.
- Anonyymi
Kassilohi on terveellistä sapuskaa. Laitan sitä usiamman kerran viikossa. Helpoin tapa valmistaa pakkasesta otettu lohiannos:
Posliini tassille pala. Siihen pinnalle Aromat-suolaa ripaus.
Siit vaa muutamatteks minuutiks sellaseen pyörivään pikagrilliin. Hyyvää ja tähelliist ruokaa.
Ja hyyvää loppukesää teillhekin.- Anonyymi
Kiitoskiitos. Samoin sulle hyvääloppukesää👍
Pitäskin kokeilla mikrokalaa, ei tarvii pannussa käryttää.
- Anonyymi
Lohikeittoa söin 2 päivää. Nyt on kaalinpää oottamassa kaalisopaksi. Sitä pari päivää. Sitten lohikiusausta. Yritän 2-3 kertaa viikossa kalaa syödä. Ei se aina onnistu, enkä muista. Sitten silliä leivän päälle.
- Anonyymi
Ei se Norjan kassilohi ole sen pahempi tuote kuin broilerikaan, molempia ruokitaan rehulla. Norjan valtio tukee
lohen kasvatusta, siksi hinta on edullinen. Usein ne vaan myydään kokonaisina, 2-3 kiloisina, joutuu panemaan suurimman osan pakkaseen. Rasvainen kala ei pakasteessakaan kauan säily hyvänä. - Anonyymi
Onhan nykyään pakastetiloja joihin laittaa lohenpalat säilöön.
Paistaessa parhaat. Jokainen osaa tehdä myös lohipataa.
Perunoi ja kalaa kerroksittain. Johnei voita raski laittaa, kelpaa Beselkin. Miehenä kokeilisin salaattikastiketta lohipadan kostukkeeksi. - Anonyymi
Samaa kassilohta ne on kaikki. Norjan lohikin on kassilohta. Et kai luule,
että villilohta myytäisiin kympin kilo ? Enpä ole muuten ihan äskettäin nähnyt
mitään kassilohta kympillä kilo, ne ajat taitaa olla ohi. Melkein mikä tahansa hyvin tuoreesta kalasta valmistettu ruoka maistuu. Mitalisijoille ja juhlaruuiksi minulla nousevat graavisiika, savumuikku ja voissa paistetut kuhafileet. Lämmöllä muistan myös lapsuuden onkiahvenista tehtyä keittoa sekä saaressa nuotiolla hiillostettua pyyntituoretta silakkaa. Ennen sai rannikon kalastajilta ostaa venereissuilla vielä lämpimiä savukampeloita.
Norjan kassilohta tulee ostettua lähinnä loimukalaksi isommalle porukalle, koska siitä on saatavilla suuria fileitä ja tulen loimussa liika rasva tippuu ja savu hoitelee mahdollisen sivumaun. Sitruunamarinadilla kannattaa valella, se raikastaa makua. Kiire ei saa olla, ettei kala kärvenny ja nokeennu, mutta loimutusnuotiolla istuminenhan onkin ohjelmanumero ja ajanviete. Joskus on laitettu filee myös nahkapuoli tulen puolelle, jolloin nahan voi irrottaa ennen tarjoilua.
Norjalaiset itse syövät ja kalastavat paljon luonnonturskaa, mutta valitettavasti se on lähes kadonnut Suomenlahdelta ja yleensäkin Itämereltä. Kalatiskiltä sitä ajoittain saa, ja herkkua on! Moni säikähtää turskan voimakkaan merellistä tuoksua, mutta ei se kypsässä kalassa enää tunnu. Vielä 1980-luvulla mekin lasten kanssa pilkimme turskaa Espoon edustalla, kun suolapulssi oli sitä sinnekin tuonut. Veri pitää heti laskea, kun turskan merestä nostaa.- Anonyymi
Kalan allaskasvatus pilaa ja suttaa ympäristöään valtavasti, ruokaa valuu altaasta pois vesistöä kuormittamaan puhumattakaan ulostemääristä jota tulee kun satojatuhansia kalayksilöitä kasvaa pienellä alueella. Joukossa kaloissakin taudit tiivistyvät ja niihin on lisättävä antibiootteja yms.
- Anonyymi
Juuri se antibioottien syöttäminen kassilohille oli viimeinen tikki,
joka sai minut lopettamaan kassilohen syönnin.
Kalat altaissa ovat ahtaasti ja ovat sairaita. - Anonyymi
Kassilohia ruokitaan antibioottirehuilla. En osta. En syö.
- Anonyymi
Syöttekö broileria, nekin ruokitaan rehulla ja annetaan antibiootteja?
- Anonyymi
SUOMESSA käytetään 20-40 kertaa enemmän antibiootteja allaskasvatettuun loheen. NORJASSA alle 1 gramma lohitonniin. Suomessa 20-40g KIRJOLOHITONNIIN.
Syy on VEDEN LÄMPÖ ja määrä. Norjassa syvissä ja viileissä vesissä on vähemmän tauteja. Lisäksi Norjassa vesi on hapekkaampaa.
Eron maistaa.
http://svenska.yle.fi/artikel/2013/10/17/odlad-fisk-far-mera-antibiotika-i-finland - Anonyymi
Ihmettelen, että kukaan syö enää antibioottilohta, dokumentteja tullut TV:stäkin
niin paljon että jokaisen luulisi tietävän totuuden. - Anonyymi
Avoimista kasvatusaltaista virtaa tauteja, loisia, antibiootteja, ulostetta ja rehujäämiä suoraan ekosysteemiin. Kalan uloste on tukahduttanut suuren osan Norjan
vuonojen pohjaa, joka kuplii myrkyllistä rikkivetyä ja metaania. Villin kalan ja äyriäisten määrä on vähentynyt. - Anonyymi
Antibioottia on vähennetty huomattavasti, tilalle on tullut rokotukset ja korkea hygienia. Suomessa kasvatetuissa kirjolohissa on enemmän käytetty antibioottia. Kannattaa lukea tutkimuksia eikä vaan mutuna haukkua.
Kala on terveellistä , mutta kannattaa vaihdella kalalajeja. Silakkaakaan ei saisi syödä usein, ei haukea ei ahventa. Suomen luonnonvesissä on lannoitejäämiä, elohopeaa, dioksiinia, jopa teollisuuden valumia. Luonnon kaloissakin on tauteja.
Kassilohta voi joskus syödä, kunhan ei ihan viikottain. Norjassa on sentään syvät ja kylmät vedet ja vesi vaihtuu. Lohta kuskataan sieltä maailmalle miljoonia kiloja päivässä, ei kai ihmiset ihan kelvotonta söisi. - Anonyymi
No en ole vielä nähnyt lohta jolla olisi kassit. En edes Norjassa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1175935Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631453863Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen503285Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi4682719Purra hermostui A-studiossa
Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.2681730Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde321403- 871396
Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."
Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito151346Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1561272- 771268